Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ

Τελικά ακολουθούμε το πλάνο διοίκησης του Πόντιου Πιλάτου. Ο απόλυτος άρχοντας, αλλά άσχετος με τα τοπικά θέματα, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του, αλλά την μεταθέτει, ενδιαφερόμενος να είναι αρεστός και political correct. Δεν έβαψε τα χέρια του με αίμα, διότι φρόντισε να επιλέξει ο όχλος και να δικάσει το ιερατείο.

9 σχόλια:

Thanos Topouzis είπε...

Καλησπέρα,

Διάβασα την συνεντευξη του κ.Κιντη και τα σχόλια που ακολούθησα και έβγαλα κάποια συμπεράσματα. Ο Κίντης έχει έρθει στην ομάδα με καλές προθέσεις. Πως θα μπορούσε να μην έχει, άλλωστε, αφού πληρώνεται και μάλιστα αδρά. Δεν πιστεύω ότι αν το πλάνο του βουλιάξει δεν θα τον πειράξει και απλά θα φύγει. Έχει ένα όνομα στο κάτω-κατω στην αγορά το οποί και θέλει να κρατήσει ψηλά(?) (Πως θα καταφέρει άλλωστε να επιστρέψει κάποια στιγμή στην ομάδα της καρδιάς του). Από την άλλη, έμείς του την έχουμε στημένη στη γωνία από την πρώτη μέρα και αυτό φυσικα ήταν αναμενόμενο γιατί ήταν πρόεδρος της ΑΕΚ.

Ο Κιντης, λοιπόν, έχει ένα πλάνο το οποίο πιθανότατα είναι και πολύ καλό. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι προσπάθησε να εφαρμόσει το πλάνο με το ζορί. Έπρεπε ντε και καλά δηλαδή να βρούμε Αφρικάνους παίκτες σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι που θα τους μοσχοπουλήσουμε. Έτσι καταφερε να αφήσει την ομαδα με μεγάλα κενά. Το λαθος του είναι ότι δεν θυσίασε μέρος του σχεδιο του και να πάρει κάποιους παίκτες που θα βοηθούσαν άμεσα εφόσον εβλεπε τα κενά. Από μόνος του δηλαδή καταστρέφει το σχέδιο του. Πιστευω ότι η μεταγραφή του Πούπο έγινε γιατί ο Στορέ δεν ήξερε αν μέσα από τις δοκιμές θα ερχόταν κάτι καλό τελικά, και για να μην μείνει τελείως ξεκρέμαστος είπε άς πάρουμε τον μετριο Πουπο και αυτό είναι όλο. Με τις λάθος επιλογές όμως και τη φόρα του να εφαρμόσουμε το πλάνο γεμίσαμε παίκτες μετριας αξίας άντι για λίγους και καλούς.

Τέλος ο Κίντης πιστευω ότι τα οικονομικά τα μανατζάρει όντως σωστα. Χρειαζόμασταν έναν τέτοιο διαχειριστή. Αλλά, το λάθος του είναι ότι εχει αναλάβει περισσοτερες ευθύνες από οσες έπρεπε. Έπρεπε διπλα του να υπάρχει κάποιος που ξέρει από ποδοσφαιρο (όπως π.χ. ο Βρύζας στον ΠΑΟΚ)

Αυτά τα ολίγα με τη δικιά μου λογική.

Katrinos είπε...

@Thanos
Θάνο , εαν ήσουν στη συνάντηση που κάναμε με το Κιντή , άκουγες αυτά που μας είπε και έβλεπες τι ακριβώς υλοποίησε μετά , δεν θα είχες την ίδια άποψη.

br fun_atic είπε...

Ο Κιντής δηλώνει ότι δεν ξέρει από ποδόσφαιρο και δεν ασχολείται, ενώ στην πραγματικότητα ασχολείται και πολύ μάλιστα.Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά βέβαια, αφού δεν έχει αφήσει στην ομάδα άνθρωπο που να την πονά και να ξέρει το αντικείμενο. Επιπλέον η επιλογή προσώπων τα οποία δεν έχουν κανένα ειδικό βάρος ή είναι ακόμη πιο άσχετα με το αντικείμενο δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις του.

Θα κρατήσεις ως κάτι πολύ σημαντικό το ότι η ομάδα έχασε όλους εκείνους που ήξεραν από ποδόσφαιρο.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε γενικό αρχηγό (δηλαδή πειθαρχία στα αποδυτήρια), δεν έχουμε τεχνικό διευθυντή, δεν έχουμε έμπιστα πανιώνια στελέχη. Ανθρώπους που να μπορούν για παράδειγμα να διαπραγματευτούν με επιτυχία μια σημαντική μεταγραφή.

Αυτό λέγεται διοικητικό πρόβλημα, το οποίο γίνεται μεγαλύτερο όταν απόλυτος άρχοντας είναι κάποιος που δηλώνει ότι δεν ξέρει το αντικείμενο και όταν δεν υπάρχει ηγετική μορφή που να ενώνει και να εμπνέει τον κόσμο.

Θα μπορούσα να πιστέψω τον κο Κιντή, αν εφάρμοζε το όποιο σχέδιό του συνεπικουρούμενος από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και την ομάδα. Η απομάκρυνσή τους όμως, δημιούργησε απόλυτη εξουσία για τον πρόεδρο, ο οποίος τελικά αποφασίζει για τα πάντα...Περίεργο για κάποιον άνθρωπο που δεν είναι γνώστης, δεν ήρθε ως μάνατζερ, αλλά ενδιαφέρεται γενικά για την κοινωνία και τον ελληνικό αθλητισμό.

Έχουμε φτάσει στο σημείο κλειδί που είτε τον παύει ο μεγαλομέτοχος και δημιουργεί διοίκηση ενότητας ή τον κρατάει και επωμίζεται την περίπτωση παταγώδους αποτυχίας.

br fun_atic είπε...

@katrinos
όχι ότι δεν το είχαμε καταλάβει από τότε.
Προσωπικά υπεραξιολόγησα το κίνητρο επιτυχίας που είχε.
Σιγουρεύτηκα ότι το πράγμα δεν πάει καλά όταν άρχισε να χάνει σημαντικότατους και έτοιμους παίκτες για αστείες χρηματικές διαφορές και ταυτόχρονα να επενδύει σε ανθρώπους με πολύ μικρές πιθανότητες καλής μεταπώλησης.

Η εφαρμογή του πλάνου ήταν τραγική. Σε χρονιά δραστικού περιορισμού του μπάτζετ δεν τραβάς λαγούς από το καπέλο. Διαχειρίζεσαι σωστά το καλό ρόστερ, αγοράζεις 2-3 καλούς παίκτες που έχεις ανάγκη και αν σώνει και καλά θέλεις και Αφρικανούς, τους φέρνεις τους πληρώνεις τη διαμονή, τους δοκιμάζεις μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφασίζεις.

Αν τώρα μετρήσεις τις αποτυχίες σε κάθε επίπεδο: διαρκείας, μετανάστες, προετοιμασία, φιλικά, εορτασμούς, δημόσιες σχέσεις, εικόνα συλλόγου και μετόχου, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι έχει καταρρεύσει το οικοδόμημα κι εμείς ελπίζουμε μπας και βρούμε κατοχικές λίρες στο υπόγειο.

IWN1998 είπε...

Το ότι δεν άφησε τίποτα δίπλα του και στο πλάι του από ανθρώπινο δυναμικό ήταν επιλογή του ίδιου του Κιντή. Στο meeting της Άνοιξης με τους bloggers είχε ερωτηθεί από τον BRF για το οργανόγραμμα της διοίκησής του και κατ' ουσίαν απάντησε ότι θα έχει την πλήρη και απόλυτη υπευθυνότητα με αρωγό τον Μπάγκσμπο σε telecommuting. Είναι στο ταμπεραμέντο του ο συγκεντρωτισμός και το να θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Αυτό αποδεικνύουν οι πράξεις του.

Το ότι του την πέφτουν οι Πανιώνιοι, θα πρέπει να διακρίνουμε τι και πως του την πέφτουμε. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες αιτίες και τους ίδιους τρόπους. Σαφώς υπάρχουν αυτοί που έχουν την προκατάληψη για τον ΑΕΚτζή και ο κος Κιντής δεν κάνει τίποτα για να καταπραΰνει αυτή την προκατάληψη, ίσα-ίσα κατά καιρούς φροντίζει να την ενισχύει. Αλλά υπάρχουν και οι χωρίς προκατάληψη, που απλά βλέπουν ένα μονομανή, ανελαστικό μάνατζερ, που ενώ δεν έχει σαφείς απόψεις για τα τεχνικά του ποδοσφαίρου, εν τέλει για βραχυπρόθεσμους οικονομικούς λόγους της πεντάρας, καταπατάει πλήρως τις όποιες αγωνιστικές ανάγκες και προτεραιότητες.
Βλέπουμε έναν άνθρωπο που μας λέει κατάμουτρα, "τι θέλετε τώρα και σεις οι Πανιώνιοι που δεν παίρνατε ποτέ τίτλους και γκρινιάζετε τόσο στον Τσακίρη" και αυτός ο άνθρωπος υποθετικά πρέπει να δεχθούμε ότι βάζει στόχους πεντάδος και βελτίωσης της ομάδας.

Η πολιτική Κιντή στον Πανιώνιο σαν μεταφορά από το ποδόσφαιρο στην πολιτική σκηνή, σε κάποιες στιγμές θυμίζει τις οικονομοπολιτικές συνταγές του ΔΝΤ, που αγνοώντας ιδιαιτερότητες και τοπικές παραμέτρους, ευελπιστούν για οικονομική ανάταση, οδηγώντας σε βαθειά ύφεση και μεγάλη ανεργία.

Άποψή μου είναι ότι δεν μένει παρά η υπομονή και η στήριξη της ομάδας. Ευελπιστώ να ξυπνήσει επιτέλους ο ιδοκτήτης της ΠΑΕ και να βάλει δίπλα του μια άλλη προσωπικότητα με ποδοσφαιρικές γνώσεις και δυνατότητα επαφής με τον κόσμο, που να αποτελέσει γέφυρα, να ορθολογήσει την κατάσταση και να δημιουργήσει καλύτερες ισορροπίες.

Όσο για την επάνοδό του στην ΑΕΚ, είναι αδύνατη, ακόμα και αν πετύχει στον Πανιώνιο. Γιατί; Γιατί δεν τον θέλει κανείς στην ΑΕΚ και θα σηκωθούν και οι πέτρες να τον κτυπάνε και γιατί οι ΑΕΚτζήδες δεν πρόκειται να πεισθούν από την επιτυχία του Κιντή στην "ομάδα της γιετονιάς", όπως χαρακτηρίζουν τον Πανιώνιο μέσα από τη στομφώδη μεγαλομανία του ξεπεσμένου αριστοκράτη, που τολυς διακρίνει.

Για το όνομά του στην αγορά αν φύγει αποτυχημένος, μη φοβάσαι και ετοιμάζει από τώρα τις δικαιολογίες. Δεν μ' άφησαν. Με κυνήγησαν. Ήταν προκατειλημμένοι. Και με τις συνεντεύξεις τις πρόσφατες βάζει κάποια λιθαράκια σε αυτή την κατεύθυνση ομαλής εξόδου.

Για μας λίγη σημασία έχει ο Κιντής εδώ που είμαστε. Στηρίζουμε την ομάδα και τον προπονητή, όσο μπορούμε και όσο βλέπουμε ότι και αυτός μπορεί να προσφέρεικαι παρακαλάμε να του βγουν του Κιντή οι ζαριές που έριξε και να ξεπεράσουμε την κατάσταση φέτος αβρόχοις ποσί.

Και να δούμε και μια άλλη λεπτομέρεια. Ως τώρα πολιτική Κιντή μοιάζει να διώχνει τον κόσμο από τις τάξεις της ομάδας και να δημιουργεί ένα κλίμα απογοήτευσης και τελικά αδιαφορίας. Επίσης μοιάζει να δημιουργεί ένα "ψυχρό" οικοδόμημα χωρίς όραμα και χωρίς διασύνδεση με την ιστορία του συλλόγου. Να αναρωτηθούμε αν είναι αυτά μελετημένα βήματα ενός συρρικνωμένου Πανιώνιου, που ο μαρασμός του καιη υποβάθμισή του θα περνάει σαν ένα γεγονός αδιάφορο και χωρίς έντονες αντιδράσεις; Μια εταιρία ή την πουλάς ή τη διαλύεις... Ίσως πάω μακριά και αδικώ γι' αυτό σταματώ εδώ απλά βάζοντας κάποια πράγματα προς σκέψη και προβληματισμό.

amanAM είπε...

ο Κιτνής είχε πει πως ακόμα κι αν πάρει το Τσάμπιονς ληγκ με τον Πανιώνιο, στην ΑΕΚ δεν γυρίζει.

Επίσης, είπε πως ο κόσμος να χαλάσει, θα φύγει. Δεν σκοπεύει να μείνει για πολύ.

Η ερώτηση τότε, ήταν τι έχει να χάσει σε περίπτωση αποτυχίας, και το συμπέρασμα είναι τίποτα, καθώς και δεν έχει ούτε να κερδίσει τίποτα,σε περίπτωση επιτυχίας, πέραν της ικανοποίησης ότι τα κατάφερε...

(Σύμφωνα με τα λεγόμενα πάντα...)

Επίσης, έγινε σαφές στην ίδια συνάντηση, πως η επαγγελματική του εξειδίκευση, είναι στην διάλυση εταιρειών.

Αυτό λέει πολλά, αλλά ας ελπίσουμε πως δεν θα το δούμε να συμβαίνει.

Δηλώνει άσχετος, αλλά έχει άποψη για όλα, ξέρει το μυστικό της επιτυχίας της Λυόν, της Μάντζεστερ, της Μίλαν, και κάθε πιθανής ή απίθανης ομάδες αναφερθεί.

Εγώ, ένα συμπέρασμα έβγαλα: Είναι "Πονηρίδης". Παριστάνει τον άσχετο και τον βλάκα, ενώ είναι παμπόνηρος (ή κουτοπόνηρος...). Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός επικίνδυνου ανθρώπου.

lefterix είπε...

Καλημέρα σε όλους...
Μόλις έφτασα από Κρήτη (πάλι; Πάλι...)

Εμένα πάντως στην ερώτησή μου δεν απάντησε...
"Γιατι, π..στη αετέ, δεν πετάς ποτέ;"

Αν είναι να ξεκουμπιστείς,
πές το πριν κάνα δυό μέρες,
να κάνω το κουμάντο μου,
να πάω να φέρω σφαίρες...

τρελοπανιωνιος είπε...

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΡΕ ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ... ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

zouri1 είπε...

ΕΕΕΕΕ,που ειστε?κερδισαμε!!
εδω ειναι η αποψη μου
http://zouri1.wordpress.com/2010/09/19/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CE%B7/