Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κυανέρυθρο ΟΑΚΑ

Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι η ΠΑΕ Πανιώνιος παρέλαβε για τις ανάγκες των οπαδών της 500 εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Η προπώληση των εισιτηρίων αυτών δείχνει να πηγαίνει καλά, κρίνοντας τουλάχιστον από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Λέσχη, με την οποία ενημερώνει ότι τα εισιτήρια που είχε στη διάθεσή της εξαντλήθηκαν.

Το θέμα της μετακίνησης των οπαδών είναι μεγάλο. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα δημόσιο θέαμα και κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να το στερήσει από τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, ακόμη κι όταν αυτοί προσέρχονται μαζικά και οργανωμένα. Από την άλλη όμως, το επίπεδο των Ελλήνων οπαδών είναι τέτοιο που να επιτρέπει σε κάποιους να θέτουν περιορισμούς στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της ελεύθερης συνάθροισης και της μετακίνησης, για χάρη της δημόσιας τάξης.

Η βία δεν αντιμετωπίζεται με την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών, αλλά με σκληρά και αποφασιστικά μέτρα από το κράτος. Χώρες που αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα βίας (πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας) κατόρθωσαν σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα να καθαρίσουν τα γήπεδά τους. Στην Ελλάδα, επειδή αποδεδειγμένα δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, τα όποια μέτρα καταστολής επαφίενται στην πραγματικότητα στις ομάδες και στο επίπεδο συνεννόησης ή καλών σχέσεων μεταξύ τους.

Οι πεντακόσιοι που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ, θα είναι στιγματισμένοι στη συνείδηση των οπαδών του ΠΑΟ, από δύο πρόσφατα περιστατικά. Από τη διακοπή του αγώνα μπάσκετ μεταξύ Πανιώνιου και ΠΑΟ στο κλειστό της Αρτάκης και από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα λίγες ημέρες αργότερα στην Πλατεία Ν. Σμύρνης. Με λίγα λόγια ενδέχεται να περάσουν δύσκολα. Και ίσως ακόμη δυσκολότερα, αν μεταβούν στο ΟΑΚΑ με πορεία.

Μετά από όλα αυτά δεν ξέρω αν η χορήγηση εισιτηρίων ήταν καλή σκέψη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επιπλέον, θα είμαστε αναγκασμένοι να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία, παρέχοντας εισιτήρια όχι μόνο στον μεταξύ μας αγώνα με τον Π.Α.Ο, αλλά ίσως για λόγους ισότητας και στις υπόλοιπες ομάδες του ΠΟΚ. Αντικειμενικά όμως, οι σχέσεις μας με αυτούς (με εξαίρεση ίσως τον Ολυμπιακό) και με αρκετές άλλες ομάδες, είναι στο χειρότερο δυνατό επίπεδο. Έχω ένα κακό προαίσθημα γι’ αυτές τις κινήσεις, καθώς τις θεωρώ πρώιμες.

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι κάθε επιτυχία στην ομάδα μας και συνιστώ προσοχή στους οπαδούς μας που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ.

32 σχόλια:

zamis είπε...

Εγω θα νιωθω περηφανος που θα ακουω τα τραγουδια των οπαδων μας εκει μεσα.
Προσοχη μονο μαγκες.

br fun_atic είπε...

Πηγαίνουν όμως στο στόμα του λύκου.Ωραίο παιχνίδι το περσινό και θυμόμαστε όλοι με ποιο τρόπο το χάσαμε. Νομίζω ότι ουσιαστικά από εκείνο το παιχνίδι άρχισε η ομάδα να παίρνει τα πάνω της.

Δυστυχώς δεν θα καταφέρω να το δω. Είμαι καλεσμένος σε ένα γάμο. Ο φίλος μου πρέπει να είναι επαγγελματίας αρραβωνιαστικός. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές έχει αρραβωνιαστεί και έχει χωρίσει. Για μονόπετρα πρέπει τα τελευταία 10 χρόνια να έχει δαπανήσει πολλά λεφτά, εκτός κι αν προσφέρει πάντα το ίδιο.Αυτό δεν το ξέρω.

Γιατί βρε αγόρι μου γλυκό; Αφού λαμβάνεις το μήνυμα από τον Ύψιστο...

antunix είπε...

Διπλό στο ΟΑΚΑ, Πανιώ-νιεεε!!
(Λέμε τώρα…)

zamis είπε...

Σημαδι brf,o φιλος σου σταματησε το στριβειν!
Διπλο μες στο οακα Πανιωνιε!!

br fun_atic είπε...

Μα δεν έστριβε...τον έστελναν...

Ακόμη και σήμερα, οι καταστηματάρχες στα κοσμηματοπωλεία της Πανεπιστημίου (ευτυχώς που δεν προτιμούσε την Βουκουρεστίου), όταν τον βλέπουν βγαίνουν και τον χαιρετούν!!!

Τελικά,πλάκα πλάκα το ματσάκι είναι πολύ σημαντικό βαθμολογικά. Κρίσιμο θα έλεγα. Γιατί πως μπορείς να διεκδικήσεις την τρίτη θέση (ή και κάτι παραπάνω) χωρίς διπλό στο ΟΑΚΑ;

br fun_atic είπε...

Τελικά δεν ξέρω τι κοστίζει περισσότερο. Τα δώρα αρραβώνων ή τα δώρα σε βίζιτες;Παντρεύεται από έρωτα ή λόγω κρίσης;

Κάποιος με το δικό μου επάγγελμα, μπορεί να βρει ενδιαφέρουσες επαγγελματικές προοπτικές στους γάμους των άλλων.Μας ευνοεί βλέπεις η στατιστική...Άγνωστο βέβαια γιατί κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι το ίδιο λάθος...

zamis είπε...

καρακομπλε η ομαδα,δεν ξερω τι λεει ο griniaris στον lefterix για παραισθησεις-lol-αλλα κι εγω πιστευω οτι αν μας παει λιγο το ματσακι,το χτυπαμε.
Σιγα μωρε και την υπερομαδα που παιζουμε

amanAM είπε...

Δύσκολο το παιχνίδι, παρόλα αυτά κανένας δεν χάνει πριν παίξει...
Από 0-0 ξεκινάει το παιχνίδι, και με λίγη τύχη και πολύ προσπάθεια, όλα μπορούν να γίνουν. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός έχει τα δικά του προβλήματα.

Οι 500 φίλαθλοι οφείλουν να είναι τύποι και υπογραμμοί.

br fun_atic είπε...

Αυτό που λες ΑΜΑΝΑΜ το πιστεύω απόλυτα. Κι έχω και παράδειγμα.

Όταν έδινα πανελλήνιες ήξερα ότι ήμουν αρκετά καλός στα αρχαία (όχι όμως όσο ήταν οι γκόμενες από τα κλασικά Λύκεια), άριστος στην Ιστορία και αρκετά καλός στα Λατινικά (τα βαριόμουν - και όταν βαριέμαι κάτι δεν το κάνω άψογα).

Επειδή δεν ήμουν ο υπερ - μαθητής και είχα περάσει και δυσκολίες στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου (ήμουν δηλαδή πιο πίσω από άλλους), ήξερα ότι στο πανεπιστήμιο θα με έβαζε ουσιαστικά η έκθεση, η οποία θα καθόριζε τόσο τη σχολή, όσο και την πόλη.Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα να σπουδάσω εκτός Αθηνών, αλλά καταλάβαινα ότι οι γονείς μου ζορίζονταν.Αυτό μου προκαλούσε άνευ λόγου άγχος.

Το θέμα βέβαια είναι ότι στην έκθεση στο σχολείο δεν είχα πάρει ποτέ πάνω από 15 αν και στο φροντιστήριο έπαιρνα σταθερά 17. Σε όλα αυτά θα υπολογίσεις ότι αδυνατώ να γράψω ορθογραφημένα.

Πριν λοιπόν να δώσω έκθεση, στριφογυρνούσα όλο το βράδυ στο κρεβάτι μου. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, γιατί καθόμουν και υπολόγιζα που και αν θα περνούσα, ανάλογα με τον βαθμό της έκθεσης.

Κάποια στιγμή κατά τις 3 σκέφτηκα ότι όλοι ξεκινάμε με άδεια τετράδια και στην τελική κανείς δεν μετέφερε τους βαθμούς από το σχολείο και το φροντιστήριο.

Ηρέμησα και η σκέψη αυτή μου ανέβασε τρομακτικά την ψυχολογία.Την άλλη μέρα, έπεσε ένα θέμα για τον αθλητισμό. Παρουσίαζε μια τεράστια δυσκολία. Ήταν πολύ εύκολο θέμα, άρα δύσκολα μπορούσε να ξεχωρίσει ένα γραπτό.

Να μη σου πω τι βαθμό πήρα και τι χαρά ένοιωσα όταν τον έτριψα στη μούρη της φιλολόγου που με είχε τρελάνει στο 15.

Ήταν θέμα ψυχολογίας.Βέβαια χρειάστηκε να ξεπεράσω και το εγγενές μειονέκτημά μου. Αναγκάστηκα να διαβάσω πέντε φορές την έκθεσή μου από το τέλος προς την αρχή για να εντοπίσω τα ορθογραφικά λάθη.

Αυτό χρειάζεται και ο Πανιώνιος. Λίγη τύχη, καλή ψυχολογία και διόρθωση επιμέρους προβλημάτων.

Bertheway είπε...

Και εγώ θα προτιμούσα να μην πάμε γιατί θα πρέπει να τους δώσουμε εισητήρια στον δεύτερο γύρο.Δε θέλω ΠΟΚ μέσα στην Ν.Σμύρνη.'Ασε που αν εξαιρέσεις την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια με τους άλλους δύο έχουμε πελατειακές σχέσεις έντος και εκτός

Griniaris είπε...

Συμφωνώ ότι το άνοιγμα του γηπέδου στο ποκ δεν είναι καλό στην παρούσα φάση.Συγκρίνετε τη ζημιά που μπορούν να κάνουν 500 Πανιώνιοι στο οακα με τη ζημιά που μπορουν να κάνουν 500 βάζελοι ή αεκτζήδες στη Ν.Σμύρνη.Συγκρίνετε και ανάλογες τιμωρίες και εύκολα βγαίνει το αποτέλεσμα...

zamis είπε...

Να δω πως θα σταθουμε αριστερα βεβαια..(θεωρωντας παντα οτι δεξια θα παιξει ο Μανιατης).
Ευχομαι,αν και δεν το πιστευω,ο βαζελος να παιξει μονο με ενα αμυντικο χαφ,τον Σιλβα δλδ.

Griniaris είπε...

Και ένα κουίζ...Ποιός έλειπε την Κυριακή από το γήπεδο και όχι μόνο κερδίσαμε αλλά παίξαμε και καλά;

Γκαντέμη,ε γκαντέμη...

br fun_atic είπε...

Γιατί δεν βάζουμε τον Κιντή; Τόσες επαφές έχει με την αριστερά

zamis είπε...

Προσεχε γιατι ετσι οπως τρωνε το ενα κορακι μετα το αλλο σε βλεπω να φορας σορτσακι..και δεν θα χανω αγωνα..

Bertheway είπε...

Αφιερωμένο στον BRF.Ξέρει αυτός...
http://www.youtube.com/watch?v=-DeD3lQHwy0&feature=related

br fun_atic είπε...

@bertheway
έχω κάτι πιο πρακτικό

http://www.youtube.com/watch?v=9V5AyDY-JIY&feature=related

zamis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&pubid=60176657

αυτα ειναι..και χωρις δικτυα και ΜΚΟ

Bertheway είπε...

@BRF
Το τέρμα κάτι μου θυμίζει.Ότι μπαίνει γράφει...

br fun_atic είπε...

Γιατί έχεις δει κανένα δίκτυο;

εδώ είχε πει ότι δεν θα κάνουμε ακαδημίες στην Αφρική γιατί τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Ότι μπορείς να αγοράσεις για παράδειγμα μια αντλία για να ποτίζεις το χορτάρι και την άλλη μέρα να στην κλέψουν.

Δηλαδή δεν μπορείς να στήσεις ακαδημία, γιατί η περιοχή είναι εντελώς ασύντακτη, μπορείς όμως να στήσεις δίκτυο (χωρίς να ξέρουμε από ποιους θα στηθεί), τους καρπούς του οποίου θα τους δούμε από τον Γενάρη και μετά (θα έχουμε θέση ξένου;;;).
Πως θα γίνουν όλα αυτά; Θα μας στέλνουν κανένα βίντεο από την Αφρική (εκτός κι αν έχουμε συνεργασία με κάποιον μάνατζερ), θα το στέλνουμε με τη σειρά μας στον Γενς, θα κρατάμε στα υπόψιν κάποιους και μετά α στέλνουμε για καμιά 10αριά μέρες τουρνέ τους σκάουτερ (εν μέσω κανιβάλων) για να βγάλουν συμπέρασμα.

Από τη μία μετανιώνω που έχασα εκείνη την ημέρα ένα τόσο ωραίο μεσημέρι στη λιακαδίτσα, αλλά από την άλλη έχω να σχολιάζω για ολόκληρο χειμώνα...

Αντίθετα, ο ΠΑΟ είχε πληροφορίες για κάποιους παίκτες (ο ένας μάλιστα αποδεδειγμένα έχει διακρίσεις) και χωρίς φανφάρες, αλλά προφανώς εκμεταλλευόμενος σχέσεις με τη συγκεκριμένη εκκλησία έκανε τη δουλειά του.

Μπορεί άραγε η Υβέτ (Μάντισον, όπως Αμερική) να μας κάνει τέτοια κονέ; Γιατί αυτά που μας έκανε αποδείχθηκαν μάπα.

br fun_atic είπε...

Άσε το τέρμα και κοίτα τον Κριστιάνο.

br fun_atic είπε...

by the way
εμείς γιατί δεν ψωνίζουμε χριστιανούς Αφρικανούς; Η My people fc δεν έχει άλλους παίκτες; Εδώ εμείς έχουμε ενσωματωμένη εκκλησία στο γήπεδο. Έπρεπε να μας προτιμήσουν.

Ron Barceló είπε...

Κατσουράνη ετοιμάσου για τον εκκολαπτόμενο τρομοκράτη..(Σακούλες.-)

Το νου σας στον Καραβούτα κ το μικρό Καραβουτάκι μόνο γιατί θα το παραμικρό θα πέφτουν.

Αντε μωρή Πανιωνάρα!

Ron Barceló είπε...

Στάζει μέλι ο Σουηδός για τον Σκούρτη το αλάνι.
Ρε λες να βγει?

Βαγγέλης είπε...

Αν τρέξουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι...τους έχουμε! Βέβαια περιμένω κακή διαιτησία και εντυπωσιακά ριπλέυ.
Πάμε για το διπλό!!!!
Ενδεκάδα: Μάχο, Βαρό, Σιόβας, Λάτκα, Μανιάτης, Τσότσα, Κούμο, Ριέρα, Βαζ Τε, Σαλαλί, Μπόσκο.

IWN1998 είπε...

...Απ' ότι έγραφε η Εξέδρα το πρωί, μάλλον το Φανούρη θα ξεκινήσει στην επίθεση δεξιά...Φυσιολογικό και λόγω εμπειρίας.

zouri1 είπε...

θα μαι στο γηπεδο σημερα,αλλα στην ασφαλεια (περισσοτερο του καιρου) σε σουιτα.

br fun_atic είπε...

Θα δεις καθόλου ματς στη σουίτα;

zouri1 είπε...

αν εχει τιποτα καλο(που δεν θαχει)μακαρι να μην δω τον αγωνα.

br fun_atic είπε...

Μήπως σας δανείσουν κάτι καλό από τις γειτονικές σουίτες.πως ζητάμε καφέ ή ζάχαρη.

zamis είπε...

Σαλαλι Σαλαλι της μαμας σας το

br fun_atic είπε...

χθες είδα λίγη από την προπόνηση. Λοιπόν, ξέρετε πόσο ωραίο είναι να προπονείται στο μεγάλο γήπεδο η πρώτη ομάδα και οι μικροί που προπονούνταν δίπλα να ανεβαίνουν στα κάγκελα για να τους δουν;