Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η μεταπωλητική αξία μας οδηγεί. Άραγε που;

Ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της πρόσφατης συνέντευξης του κου Κιντή, ήταν αυτό που αναφέρονταν στην μεταπωλητική αξία Ελλήνων και Αφρικανών. Ο κος Κιντής επισήμανε ότι οι Έλληνες παίκτες δεν μπορούν να πουληθούν ακριβά στην Ελλάδα, διότι ουσιαστικά δεν εξιτάρουν την φαντασία των οπαδών και των διοικούντων τις άλλες ομάδες, επειδή τους γνωρίζουν καλά. Με λίγα λόγια, ένας άγνωστος ξένος παίκτης, δημιουργεί περισσότερες προσδοκίες και ελπίδες, επειδή ακριβώς δεν είναι ευρέως γνωστός στην Ελλάδα.

Ότι οι Έλληνες είναι ξενομανείς, το ξέρουμε πολύ καλά. Από τα παιδικά μας χρόνια άλλωστε γράφουμε εκθέσεις για την ξενομανία. Θυμόμαστε επίσης και τη διαφήμιση με τον Λαλάκη τον εισαγόμενο.

Επί της αρχής λοιπόν, αυτό που λέει ο κος Κιντής ίσως και να μην είναι λάθος. Θεωρεί ότι η λύση στο θέμα είναι να εκμεταλλευτούμε την Συνθήκη του Κατονού, να αγοράσουμε φθηνούς Αφρικανούς παίκτες, τους οποίους είτε θα τους συντηρούμε στις ακαδημίες, είτε θα τους δανείζουμε σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών.

Με τον τρόπο αυτό ελπίζουμε ότι κάποιος θα αναδειχθεί άμεσα και οι υπόλοιποι ενδεχομένως θα μπορούν να αποφέρουν κάποιο μικρότερο κέρδος από την πώλησή τους σε μικρότερες ομάδες.

Όσο κι αν ως πρώτη σκέψη είναι λογικοφανής, εντούτοις είναι εντελώς λανθασμένη. Γιατί δεν θυμίζει Πανιώνιο. Με λίγα λόγια προσπαθούμε να εφαρμόσουμε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε δεν μας εκφράζει και επιπλέον δεν είμαστε γνωστοί γι αυτό στην ποδοσφαιρική αγορά, πιστεύοντας ότι τελικά θα κερδίσουμε περισσότερα από την πώληση.

Ο Πανιώνιος φημίζεται για τους μεγάλους Έλληνες παίκτες που έχει αναδείξει. Αν κάποιος λοιπόν ενδιαφερθεί για παίκτη του Πανιωνίου, προφανώς και ψάχνει για ταλαντούχο Έλληνα. Αν ψάχνει ταλαντούχους Αφικανούς, θα τους αναζητήσει στην Αφρική ή σε κάποια μικρότερη κατηγορία προηγμένου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και αφού οι μεγάλες ομάδες διαθέτουν οργανωμένα δίκτυα σκάουτιγκ στην Αφρική, μάλλον προσπαθούμε να ανακαλύψουμε θησαυρό στο πανέρι με τα ρετάλια.

Το σχέδιο του κου Κιντή είναι λάθος και για πολλούς λόγους ακόμα. Από την πώληση του Σπυρόπουλου, η ομάδα έβαλε στα ταμεία της περισσότερα από 2 εκ ευρώ και σχεδόν 1,5 από τον Τζαβέλλα και όλα αυτά μολονότι δεν παίζουμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ούτε καταλαμβάνουμε μία από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Από την πώληση του Τζιμπουρ και του Ντάριο ακόμη περισσότερα. Οι δύο απ' αυτούς πουλήθηκαν στην Ελλάδα και οι άλλοι δύο στο εξωτερικό. Άρα τον καλό παίκτη, Έλληνα ή αλλοδαπό, τον πουλάς καλά. Τον πουλάς βέβαια καλύτερα όταν διαθέτεις ανταγωνιστικότερη ομάδα και παίζεις στην Ευρώπη. Παράδειγμα η πώληση του Παπαδόπουλου από τον Ολυμπιακό στην Σάλκε.

Πιθανότατα ο κος Κιντής να έχει σχηματίσει αυτή την εντύπωση περί Ελλήνων παικτών, διότι πράγματι παλαιότερα δεν μας απέφεραν έσοδα, μια που ουσιαστικά μας τους έκλεβαν οι μεγαλύτερες ομάδες. Και η ομάδα του είχε μια πραγματικά αξιοζήλευτη τεχνική σ’ αυτό το άθλημα. Επί Τσακίρη όμως, αυτά έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Πάνω απ’ όλα όμως το σχέδιο δεν είναι σωστό, γιατί δεν αγγίζει τους Πανιώνιους. Εμείς θέλουμε να αναδεικνύουμε μικρούς Έλληνες παίκτες. Χαιρόμαστε όταν αποδίδουν τα πιτσιρίκια που προέρχονται από τα σπλάχνα μας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο μας κάνει να ξεχωρίζουμε από κάθε άλλη Ελληνική ομάδα.

Ο Πρόεδρος του Πανιωνίου πρέπει λοιπόν να σχεδιάσει την ομάδα σύμφωνα με την ιστορία της, την παράδοσή της και τη θέληση των φιλάθλων της. Κάθε τι άλλο είναι ξένο, άρα καταδικασμένο σε αποτυχία.

Τα σχέδια αυτά του κου Κιντή μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικά και για τον ερασιτέχνη. Στον ερασιτέχνη αθλούνται χιλιάδες μικρά παιδιά. Κάποια απ’ αυτά προέρχονται από Πανιώνιες οικογένειες και κάποια άλλα μας επέλεξαν με το όνειρο της ανάδειξής του ταλέντου τους από μια ομάδα που φημίζεται ακριβώς γι αυτό. Η μη ανάδειξη όμως ταλέντων από τα τμήματα υποδομής και η προώθησή τους στην πρώτη ομάδα, θα έχει δραματικές επιπτώσεις στα ερασιτεχνικά τμήματα υποδομής. Πόσω μάλλον όταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ δηλώνει απερίφραστα ότι στην πραγματικότητα είμαστε προσανατολισμένοι σε ξένες αγορές. Ουσιαστικά δηλώνει ότι τα τμήματα υποδομής μας αποτελούν κάτι ανάμεσα σε παιδική χαρά και τμήματα κοινωνικού αθλητισμού. Ποιος θα μας εμπιστευτεί το παιδί του, αν στην πραγματικότητα ενδιαφέρεται για το κάτι παραπάνω;

Τέλος το σχέδιο αυτό είναι λάθος, γιατί στην πραγματικότητα δεν αξιοποιεί στο έπακρο τις πανάκριβες αθλητικές μας εγκαταστάσεις.

Ψάχνοντας στην Αφρική, στην πραγματικότητα αναζητούμε έτοιμους παίκτες, απροσδιόριστης μάλιστα ηλικίας. Ποιος λοιπόν ο λόγος να χρεώνεται η ΠΑΕ με τόσα χρήματα για εγκαταστάσεις, οι οποίες ασφαλώς και εξυπηρετούν σωστά την πρώτη ομάδα, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να απογειώσουν και να αναδείξουν έναν νεαρό ταλαντούχο παίκτη, όταν στην πραγματικότητα φέρνουμε αφρικανούς για να τους δώσουμε δανεικούς σε μικρές ομάδες;

Ο νεαρός αθλούμενος του Πανιωνίου όμως, χρησιμοποιώντας τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, μπορεί να ξεχωρίσει από τους συνομήλικους του που δεν έχουν αυτή την τύχη.Το κυριότερο όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος παίκτης αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με την ομάδα. Είναι φίλαθλός της. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Αυτό ακριβώς εφαρμόζεται απ’ όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, τις οποίες κοπιάρει ο κος Κιντής.

Ας μην εξετάζουμε λοιπόν τα πάντα με βάση την μεταπωλητική αξία. Ας προσανατολιστούμε στο να κάνουμε καλές και ανταγωνιστικές ομάδες σε κάθε ηλικιακό επίπεδο. Να απομακρύνουμε την διαφθορά από τα τμήματα υποδομής. Να ξεχωρίζει ο καλύτερος και όχι αυτός με το μεγαλύτερο πατρικό πορτοφόλι ή γνωριμίες.

Η σωστή δουλειά και οργάνωση θα οδηγήσει στη δημιουργία καλών ομάδων. Από τις καλές ομάδες θα προκύψουν καλοί παίκτες και αυτοί, εάν και εφόσον χρειάζεται, θα πουληθούν καλά και το κυριότερο θα μπορούν να αναπληρωθούν εύκολα. Δυστυχώς όμως άνθρωποι που δεν ξέρουν ούτε αγαπούν την ομάδα είναι διατεθειμένοι να δημιουργήσουν ένα μικρό μαγαζί λιανικής πώλησης, το οποίο θα μπορεί ενδεχομένως να παρουσιάζει ικανοποιητικούς ισολογισμούς, δεν θα είναι όμως Πανιώνιος.

25 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Φέρνει Αφρικανούς παίκτες, δήθεν για να προσελκύσει Αφρικανούς φιλάθλους, στους οποίους πουλά το διαρκείας σε προκλητική τιμή για τον μέσο φτωχό φίλαθλο του Πανιωνίου.

Όταν τον ρωτούν γιατί τελικά δεν προσελκύσαμε Αφρικανούς φιλάθλους, απαντά ότι μάλλον δεν έγινε καλή προώθηση. Το σωστό βέβαια ήταν να πει ότι δεν έγινε καμία προώθηση.

Άρα όλες αυτές οι εξαγγελίες, οι εκδηλώσεις και οι υποτιθέμενες επαφές είχαν ως αποκλειστικό σκοπό να δικαιολογήσουν την αγορά τόσων Αφρικανών παικτών και να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ του προέδρου.

Ποιο όραμα λοιπόν εφαρμόζει ο κος Κιντής που μπορεί να βοηθήσει τον Πανιώνιο και την κοινωνία;

Griniaris είπε...

Δεν αφήνεις τους γάμους και να ξεκινήσεις καλύτερα πρακτική σε γυμναστικές ασκήσεις;Ίσως από το βράδυ να σου χρειαστούν...

br fun_atic είπε...

Γυμναστικές ασκήσεις;;; Έχω να κάνω από τον στρατό. Γιατί θα μου χρειαστούν;

IWN1998 είπε...

Η ομάδα πρέπει να αναζητεί οικονομικές διεξόδους από παντού όπου είναι δυνατόν. Είτε από εύρεση καλών παικτών από το σκάουτιγκ ώστε να αναδειχθούν σε μας και να υπάρχει κέρδος μεταπώλησης, είτε από την ανάδειξη ταλέντων των μικρών της ομάδων είτε από την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας που θα φέρνει κόσμο και χορηγούς.
Κάθε μονομέρεια είναι λάθος και επικίνδυνη.

amanAM είπε...

Το χειρότερο κατά την γνώμη μου, είναι πως εάν το μόνο που ενδιαφέρει την διοίκηση είναι η μεταπώληση παικτών, είναι προφανές πως κάποιες επιλογές στην ενδεκάδα θα υπαγορεύονται από αυτήν την προτεραιότητα.

Έχεις έναν φορμαρισμένο πιτσιρικά που δεν θα βγάλει άμεσα την υπεραξία που ευελπιστείς, κι έναν ντεφορμέ παίκτη που έχει κάνει κάποιο όνομα, το οποίο ελπίζεις να εξαργυρώσεις. Ποιόν θα βάλεις να παίξει εναντίον του ΠΑΟ?

Φυσικά τον Κουμο, γιατί με την σημερινή του εμφάνιση και το γκολ στο τέλος, τον Δεκέμβρη μπορεί να πιάσει κάποια φράγκα.

Έτσι όμως, δεν προχωράει η ομάδα.

br fun_atic είπε...

Αυτός που ανακάλυψε το finger food ήταν μεγάλος καραγκιόζης.αθάνατο παιδάκι και σουβλάκι με γύρο.

zouri1 είπε...

η αποψη μου για τον σημερινο αγωνα
http://zouri1.wordpress.com/2010/09/25/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82/

Pav είπε...

Και οι assists (http://www.sportnooz.gr/v/c/podosfairo/germania/vid_id:103210) συνεχίζονται...

antunix είπε...

Λίγο άσχετο με το όλο θέμα, αλλά ενδιαφέρον.....
(Μην το συνδέσετε με καμιά τυχόν ΠΑΕ και τα στελέχη της...)


Ένας άντρας μέσα σε ένα αερόστατο συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί.
Μειώνει ύψος και βλέπει έναν άλλο άντρα από κάτω.
Κατεβαίνει κι άλλο και φωνάζει:

- Συγγνώμη, μπορείτε να με βοηθήσετε; Υποσχέθηκα σε ένα φίλο ότι θα τον... συναντούσα εδώ και μια ώρα, αλλά δεν ξέρω πού είμαι.

Ο άντρας από κάτω του απαντάει:

- Είσαι σε ένα αερόστατο ζεστού αέρα σε ύψος περίπου δεκαπέντε μέτρων. Βρίσκεσαι στις 38 μοίρες ανατολικά γεωγραφικό μήκος και στις 23 μοίρες βόρεια γεωγραφικό πλάτος.

- Μήπως είσαι μηχανικός; ρωτάει ο αιωρούμενος.
- Ναι, είμαι, λεει εκείνος στο έδαφος, πώς το κατάλαβες;

- Κοίτα, ότι μου είπες είναι τεχνικά σωστό, αλλά δεν έχω ιδέα τι να κάνω με την πληροφορία που μου έδωσες και το γεγονός παραμένει ότι είμαι ακόμα χαμένος. Ειλικρινά, δε με βοήθησες και πολύ ως τώρα.


Ο από κάτω λεει:
- Kι εσύ πρέπει να είσαι manager.
- Πράγματι! Εσύ πώς το κατάλαβες;

- Κοίτα, δεν ξέρεις πού είσαι, ούτε πού πας. Έχεις ανέλθει στο ύψος σου χάρις σε μια μεγάλη φούσκα. Έδωσες μια υπόσχεση πού δεν γνωρίζεις πώς να την κρατήσεις, και περιμένεις από τους από κάτω σου να λύσουν τα προβλήματά σου. Το θέμα είναι ότι βρίσκεσαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση που βρισκόσουν πριν με ρωτήσεις, αλλά, κατά κάποιο τρόπο, τώρα μοιάζει να είναι δικό μου σφάλμα!!!

Griniaris είπε...

Παγιδευμένος στην Κυλλήνη γιατί για μια ακόμη φορά κακώς εμπιστεύτηκα το internet.

Δυστυχώς για τη χθεσινή μέτρια εμφάνιση,sorry br,αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Στόρε. Το λιγότερο πού μπορώ να πω είναι ότι θεωρώ απαράδεκτο ο καλύτερος παίκτης του Πανιωνίου με Αρη,ο Κούρντι,να μην είναι ούτε αλλαγή. Δεν ξέρω αν είναι μόνο δική του ευθύνη αυτό,όπως και άλλα πράγματα τύπου Βαρό,αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να έχει και δική του άποψη...

zamis είπε...

Συμφωνω με griniari,τοχω γραψει και σε αλλα μπλογκς μας.
Και ο Σαλαλι στο 85',ιδια κατηγορια ειναι με Κουρντι.
Αλλα ειπαμε,αφου πρεπει να παιζει αυτο το ρομποτ ο Βαρο πως να ανοιξει θεση στα χαφ?

Griniaris είπε...

Ας αφήσουμε και τον εκνευριστικότατο Ριέρα zamis,γιατί μπορεί να μας κάτσει καμμιά καλή πρόταση το Γενάρη. Βέβαια αν παίζει έτσι ,τον βλέπω μάλλον στα αζήτητα....

zamis είπε...

Tσοτσα θα μπορουσε να παιζει σεντερ μπακ με Λατκα,Μανιατης αριστερα,Κοντοες δεξια.
Ανοιγουν δυο θεσεις στα χαφ ετσι και πιθανοτατα εισαι και καλυτερος στο κεντρο αμυνας.
Οντως για Ριερα,αστο καλυτερα.

zamis είπε...

Μανιατης δεξια εννοουσα φυσικα

br fun_atic είπε...

Αν και ο Στόρε δήλωνε ότι θα χτυπήσουμε το παιχνίδι, μάλλον τελικά το φοβήθηκε.
Μου περνάει από το μυαλό ότι κάποιοι παίκτες πρέπει να αγωνίζονται δικαιωματικά και μάλιστα γοα συγκεκριμένο χρόνο και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου.Δεν περίμενα να χρησιμοποιήσει τον Κούρντι, θεωρώ όμως ότι παίκτες όπως ο Σαλαλί, ο Χίκα ή ο Κούκετς, μπορούσαν να βρουν θέση, είτε στην αρχική ενδεκάδα είτε σε αλλαγές αμέσως μετά το 2-0.
Όφειλε να ρισκάρει. Δεν είχε να χάσει τίποτα. Η λογική αλλαγών στο 80 φεύγα και ενώ χάνεις, ταιριάζουν σε πολύ μικρές ομάδες. Τετικά αυτό είναι το μειονέκτημα του Στόρε. Κάνει τις σωστές αλλαγές, αλλά με τρομακτική καθυστέρηση.

br fun_atic είπε...

Μπράβο στον Παράσχο.Νίκη επί του ΠΑΟΚ!!!Ωραίος ο Οτσαλάν...Ο άνθρωπος αυτος δεν έπρεπε να φύγει από τον Πανιώνιο. Έπρεπε να μείνει σε κάποιο πόστο. Δεν θα μάθουμε αν ήθελε, γιατί κανείς δεν του ζήτησε. Για την ακρίβεια, μάλλον τον προσβάλαμε...

Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Παράσχος μπορούσε να το χτυπήσει καλύτερα.

zamis είπε...

Παντως ο Γιαννακης-παντος καιρου-Κοντοες δειχνει πολυ ανεβασμενος και με καλυτερη τεχνικη.Ισως και το μεγαλυτερο ''θρασος'' που δειχνει φετος να οφειλεται και στον Σταρε.Μακαρι να βελτιωσει και τη σεντρα του και να εχουμε μια ψυχαρα σταθερα βασικο.
Απο κει και περα,η ομαδα σταθηκε αξιοπρεπως μεν αδυνατη για κατι παραπανω δε.Και ο Σταρε,οπως φανηκε απο τις δηλωσεις του,ικανοποιημενος με τη μικρη ηττα και τη σχετικα καλη κυκλοφορια..
Σε ολο το β'ημιχ,μεχρι και το γκολ ηταν φανερο οτι δεν μπορουσαμε απεναντι σε εναν μετριοτατο βαζελο.Και παρα το γκολ καθεσαι και κοιτας μεχρι το 85?
Δε θα μπω σε ανουσιες εικασιες,ναι,θα επρεπε ισως να ειχε βγαλει τον Ριερα,απο την αλλη αν ειχε βαλει το ευκολο που εχασε μπορει το ματς να γυρναγε.Ετσι ειναι η μπαλα αλλα ρε γαμωτο δεν γινεται να βαφτιζεται ο Μανιατης και αμυντικο και εσχατως και δημιουργικο χαφ.
Πρεπει να τολμησει ο Σουηδος χωρις φοβο..

br fun_atic είπε...

μήπως μπορείς να ρισκάρεις όταν νοιώθεις ισχυρός στο πόστο σου;
Κρατάω την παρότρυνση του Στάρε στους παίκτες του να χειροκροτήσουν τους 500...Μάλλον εχει αρχίσει να νοιώθει καλύτερα.

IWN1998 είπε...

Πάντως δε νομίζω να βάζουν το Βαρό στην ομάδα λόγω "αξίας μεταπώλησης"... σε ηλικία 31 ετών.

Από την άλλη ο Χίκα δεν αντέχει σε δυνατό παιχνίδι. Και δεν είναι και αυτός κανένα επιτελικό χαφ για να σου φτιάξει παιχνίδι. Ένας τεχνήτης-ακραίος μπουκαδόρος είναι.
Ο Σαλαλί όντως μπορούσε να μπεί στο 65-70' στη θέση Ριέρα, γιατί και φρεσκάδα πλέον δεν είχε ο Ριέρα και μετά από δυο χαμένες ευκαιρίες και το ηθικό του ήταν χαμηλό ... και το παιδί (ο Σαλαλί) είχε δείξει πράγματα την περασμένη ομάδα και οφείλαμε να του ξαναδώσουμε ευκαιρία.
Ίσως ισχύει κάπως και για τον Κουρντί αυτό, αλλά σε ένα δύσκολο εκτός έδρας αγώνα, διαλέγεις πάντα τον πιο έμπειρο για ανασταλτικά καθήκοντα και αυτός ήταν ο Τσότσα, ασχέτως αν δεν βρίσκεται στην πιο καλή φόρμα του δυστυχώς.
Πάντως ένας κανονικός φορ, μάλλον το ένα από τα δυο του Ριέρα θα το έβαζε ... οπότε ας αναζητήσουμε και πάλι πέραν του Στόρε τις ευθύνες ... Και ο Κοντοές πρώτος και φιλότιμος, αλλά από αριστερά είναι δύσκολο να κάνεις σέντρες με το δεξί, οπότε χάνουμε και τη δυναμική της σωστής ανάπτυξης και από αριστερά (και το Βαρό να έβαζε αριστερά και αυτός με το δεξί θα έβγαζε σέντρες... Εντάξει υπάρχει και ο Φουγκουάγιο αλλά τότε θα βλέπαμε μεγάλα πάρτυ από αριστερά έτσι που δεν καλύπτουν και οι ΒΑζ Τε και Ριέρα την αριστερή πλευρά και μένει "γυμνό το αριστερό μπακ).

br fun_atic είπε...

ίσως η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε βασικούς και αναπληρωματικούς να είναι μεγάλο πρόβλημα. Για παράδειγμα, ο Σαλαλί έδειξε πράγματι καλά στοιχεία την προηγούμενη βδομάδα. Είναι εύκολο όμως για τον προπονητή να τονβάλει στη θέση του Ριέρα ή του Βαζ Τε; Μήπως χρειάζεται ένα μεγαλύτερο διάστημα καθιέρωσης; Από την άλληβέβαια, αν ο παίκτης δεν λαμβάνει ευκαιρίες, τότε είναι αδύνατοννα δείξει πράγματα και να καθιερωθεί. Κάπως έτσι την πάτησε και ο Κούκετς. Ξέρω ότι σε πολλούς δεν αρέσει. Πράγματι πολλές φορές είναιμετριότατος. Έχει όμως ένα καλό. Έχει καλό τελείωμα στις φάσεις. Αυτός ο παίκτης ήθελε χρόνο συμμετοχής.
Ίσως το πρόβλημα να δημιουργήθηκε και το καλοκαίρι. Δεν ξέρω πόσο πρόλαβε ο προπονητής να δοκιμάσει παίκτες και συστήματα για την βασική ομάδα, από τη στιγμή που δοκίμαζε παίκτες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Από τη μία είναι δύσκολο να βάλεις μέσα στο οακα τον Κούρντι ή τον Σαλαλί και από την άλλη είναι εξίσου κακό να κρατάς μέσα παίκτες επηρεασμένος κάπως και από το όνομά τους.

zamis είπε...

Θα μπορουσε να εχει και Κουρντι και Τσοτσα,αρκει ο Μανιατης να επαιζε δεξια.Και ναι,να βγαλει το Ριερα και να περασει Σαλαλι μετα τη δευτερη χαμενη ευκαιρια.
Δικιο εχεις Ιωνα για τα αναποδα ποδια,παντως χτες ο Κοντοες στελνει τον Σαριεγκι για εμετο αλλα δυστυχως δεν του βγαινει η σεντρα.
Παρεπιμπτοντως,ο Μανιατης χαζευει τον Νινη διπλα του στο πρωτο γκολ,καλα ο Σιοβας αστο..και στο κεντρο αμυνας βρεθηκε χθες μεχρι και ο Νινης μονος του να κανει κεφαλια.Απο τυχη και Μαχο δε φαγαμε αλλο γκολ ετσι..

zamis είπε...

Γαμω τα τελειωματα brf κανει ο Κουκετς στο γκολ του Κουμο..

cdu είπε...

Τόπε και τόκανε ο Μπέος. Τρία για να σταματήσουν.
Ευτυχώς η προτελευταία θέση έχει καλή συντροφιά τα κοτόπουλα.

Για μας να πώ κάτι γιατί έχω βαρεθεί τη συζήτηση για τον Στόρε: έχουμε μέτρια ομάδα, με μέτριο προπονητή, τελεία. Οι φταίχτες είναι γνωστοί και δεν είναι ένας.

br fun_atic είπε...

Μανόλο Χιμένεθ, ο Χουάν Ραμόν Μουνίθ και ο Γκαρσία Τοράλ, οι υποψήφιοι να αναλάβουν τον πάγκο της Α.Ε.Κ, με επικρατέστερο για ευνόητους λόγους τον δεύτερο.

zamis είπε...

Κι ο Κωστενογλου?