Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ - STOP

Πριν από μερικά χρόνια, όλοι γκρινιάζαμε για την μετακόμιση της έδρας του Πανιωνίου από το κλειστό της Αρτάκης στο Ελληνικό. Αντίστοιχα, πολλοί χάρηκαν όταν το μπάσκετ του Πανιωνίου ξαναγύρισε στη φυσική του έδρα. Ήταν όμως αυτή η σωστή κίνηση; Σε καμία περίπτωση.

Όπως πληροφορηθήκαμε, η Ελλάδα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Εμίρη του Κατάρ για την «αξιοποίηση» του χώρου του παλαιού αεροδρομίου. Έτσι λέγεται η bir para πώληση στα Αραβικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα του δώσουμε το φιλέτο, θα ξεχάσουμε το δημόσιο πάρκο και ίσως ο χώρος γίνει μια Ελληνο - Αραβική disneyland για έχοντες και κατέχοντες.

Μια λοιπόν που ο Εμίρης αγοράζει τα πάντα και μάλιστα όσο - όσο, πιθανότατα θα αγόραζε και την ομάδα που θα έπαιζε στο οικόπεδό του. Συνεπώς ήταν λάθος και που φύγαμε και που δεν μεταφέραμε στο Ελληνικό την ποδοσφαιρική μας έδρα. Γιατί σίγουρα θα συνάρπαζε τον Εμίρη μια ομάδα με μουσουλμάνους από κάθε γωνιά της γης με πονεμένους Αφρικανούς και multy culty πρόεδρο.Έστω και αριστερό. Της τοπικής όμως του Π. Ψυχικού.

Και καλά, θα πει κάποιος, που ξέρουμε ότι ο Εμίρης ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει τον Πανιώνιο; Ο άνθρωπος έχει τρεις γυναίκες (!!!) και 34 παιδιά!!! Με τέτοια προσόντα (ειδικά το πρώτο) είναι αδύνατο να μην μπορεί να αντέξει την Πανιώνια διαφορετικότητα.

Αν δεν μπορούσαμε να τον πείσουμε να επενδύσει στον Πανιώνιο, θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε οπαδό μας. Πρώτα απ' όλα η οικογένεια και οι σύμβουλοι του Εμίρη θα χρειάζονταν τουλάχιστον μια εξέδρα για να χωρέσουν.Εξασφαλισμένο λοιπόν το γεμάτο γήπεδο.Επιπλέον, οι Καταριανοί θα ήταν οι μόνοι που θα δέχονταν αδιαμαρτύρητα να πληρώνουν εισιτήριο 30 ευρώ το κεφάλι (σε άλλες εξέδρες ακόμη και 80), χωρίς να τους φαίνεται ακριβό και μάλιστα για το συγκεκριμένο θέαμα. Δεν θα παραχωρούσαμε το γήπεδό μας για 30 ψωροχιλιάρικα, ούτε θα το τρυπούσαμε εμείς οι ίδιοι, ούτε θα σπάγαμε τον κουμπαρά Πανιώνιο - γουρουνάκι για να βρούμε ψιλά για εορταστικές εκδηλώσεις, κάποια στιγμή που θα προέκυπτε κενό στο filofax του Πρόεδρου. Τα ταμεία θα ήταν γεμάτα από πετρελαιο - δόλλαρα.

Όταν η ομάδα θα ήταν στριμωγμένη από τον αντίπαλο, θα διακόπταμε το παιχνίδι για την απογευματινή προσευχή.Σιγά να μην είχε αντίρρηση ο Κάκος και ο Παμπορίδης. Ο Παράσχος θα είχε θέση στην ομάδα, γιατί ασφαλώς ο Εμίρης δεν θα απέλυε ποτέ κάποιον με τη συγκεκριμένη εμφάνιση και με το παρατσούκλι "Οτσαλάν". Τα ανθρώπινα διαιτητικά λάθη δεν θα ήταν εις βάρος μας. Ο Αδαμίδης, ο Μαρινάκης και οι λοιποί δεν θα αποκαλούσαν τον ιδιοκτήτη μας γραφικό και επικίνδυνο, οι εφημερίδες θα μας παραχωρούσαν αξιοπρεπή χώρο και οι έγκυροι δημοσιογράφοι θα μας ανακάλυπταν επιτέλους...Οι καθηγητές διαιτησίας και οι τηλεσχολιαστές θα ανέλυαν τις φάσεις μας με βάση τον κανονισμό και όχι με βάση τα οπαδικά τους γυαλιά.

Τέλος, θα πραγματοποιούνταν το όνειρο του Προέδρου μας για γεμάτες εξέδρες από ανθρώπους με κελεμπίες. Χωρίς τη βοήθεια της Υβέτ και της Αφροδίτης Αλ Σαλέχ. Άσε που όσοι τον πετύχαιναν έξω από το γήπεδο, θα γυρνούσαν στο σπίτι τους με καινούργιο ρολόι.

Τι να λέμε τώρα; Τα οφέλη ήταν πολλά. Άσε που θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε από το σύνδρομο της μεταπωλητικής αξίας αλλά και από τους παίκτες που μας βλέπουν σκαλοπάτι στην καριέρα τους. Και επειδή money talks, πολλοί θα ήταν που θα θυμούνταν ότι ο Πανιώνιος ήταν η αγαπημένη τους ομάδα από τα παιδικά τους χρόνια.Όνειρο όμως ήταν και πάει...


44 σχόλια:

zamis είπε...

Aυτη μαλιστα,ειναι ολιστικη(sic) προσεγγιση.
Ασε που σε φανταζομαι προεδρο με κελεμπια και η εικονα ειναι ταμαμ.

br fun_atic είπε...

Το κείμενο, μέσα στην υπερβολή του, δεν μας λέει ότι η λύση των προβλημάτων μας είναι ο εμίρης του Κατάρ.Μας λέει ότι ο κος Τσακίρης πρέπει σύντομα να βρει τον καλό του εαυτό. Αυτόν που τον έκανε να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλους του προέδρους της κατηγορίας και να δίνει όραμα στους φίλους του Πανιωνίου.

Είναι απίστευτο το πόσο πολύ και σύντομα στραπατσαρίστηκε το καλό προφίλ του κου Τσακίρη και ακόμη πιο απίστευτο που δεν τολμάει κανείς να του το πει αλλά και που ο ίδιος, ως έξυπνος άνθρωπος, αν και το καταλαβαίνει, δεν κάνει τίποτα για να το διορθώσει.

zamis είπε...

Oχι ρε brf,μην μου το χαλας,αυτο εννουσες,δε θαρθει ο εμιρης?:)

br fun_atic είπε...

Δύσκολη υπόθεση. Εκτός κι αν βρούμε κάποιον να τον πείσει. Κάποιον δυνατό στα παραμύθια.Οι Άραβες έχουν μεγάλη αδυναμία στα παραμύθια της Χαλιμάς...

zamis είπε...

Γουαου!Jojo al kid-e

br fun_atic είπε...

"Πάμε τώρα να χειροκροτήσουμε τον κόσμο μας», είπε ο 35χρονος προπονητής στους παίκτες, στους οποίους χθες έδειξε στο βίντεο τα λάθη στα οποία υπέπεσαν.

Αγαπητέ Μίκελ, μάλλον πρέπει να δεις στο βίντεο και τα δικά σου λάθη...Γιατί αλλαγή τέτοιου είδους στο 80 φεύγα, κάνεις μόνο όταν κερδίζεις ή όταν σε ικανοποιεί ακόμη και το 2-0...

zamis είπε...

Σε ικανοποιει..αυτο ειναι το κακο.

zamis είπε...

27/10 στις 17.00 παιζουμε με Διαγορα κυπελλο για οποιον ενδιαφερεται να παει εκδρομη στη Ροδο.

amanAM είπε...

Αν και είμαι αντίθετος με το ξεπούλημα της χώρας μου, σε Σαουδάραβες, σε Γερμανούς,σε Κινέζους, κλπ, θεωρώ πως και το ξεπούλημα έχει την θετική του πλευρά:

Να σε δω ρε Γερμανέ να κάνεις μπίζνες στην Ελλάδα, να φας στον ποπό σου την Ελληνική γραφειοκρατία και την αναξιοκρατία, να δεις τι τραβάμε κι εμείς τόσα χρόνια...

Οι Έλληνες, όπου κι αν πήγαμε, προκόψαμε. Στην χώρα μας θα προκόψουν αυτοί?
Δεν νομίζω!

Θα βρούμε τον τρόπο, δεν μπορεί...

br fun_atic είπε...

Λες να πάμε για να θυμηθούμε την πενταήμερη;

Βέβαια οι πενταήμερες είναι σαν το γουντστοκ. Αν τις θυμάσαι, δεν είχες πάει.

Μια από τις λίγες αναμνήσεις που έχω είναι τραυματική...

zamis είπε...

Δευτερη μερα πενταημερης Ροδο με βαλανε με αλλους δυο πισω αεροπλανο λογω αναρμοστης..

Katrinos είπε...

Zamis , όταν πήγες πενταήμερη είχε αεροπλάνα?

br fun_atic είπε...

Το θέμα ήταν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο εσύ και δύο κοπέλες, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

br fun_atic είπε...

ασφαλώς και είχε. Ντακότες!!!

zamis είπε...

Μαλιστα,η βουλη των εφηβων κανει και χωρατα..

br fun_atic είπε...

Να σου θυμίσουμε τι τάξη πηγαίναμε όταν παίρνατε το αεροπλάνο της επιστροφής;

br fun_atic είπε...

Σε φιλικό αγώνα προπονητικού χαρακτήρα, που έγινε σήμερα στο «Απήλιον», ο Πανιώνιος επικράτησε του Απόλλωνα Αθηνών με σκορ 8-1.
Οι κυανέρυθροι προηγήθηκαν με 4-1 στο ημίχρονο και πέτυχαν άλλα 4 γκολ στην επανάληψη.
Η διακύμανση του σκορ:
1-0 Κούκετς με απ’ ευθείας κτύπημα φάουλ (5΄)
2-0 Χίκα με σουτ από αριστερά (20’)
3-0 Χίκα μετά από ατομική ενέργεια και σουτ από το ύψος του πέναλτι (35’)
3-1 Μείωσε για τον Απόλλωνα ο Ρούσης (40’)
4-1 Κούκετς με δυνατό σουτ από δεξιά (45’)
5-1 Ρισγκαρντ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σάμαρη (63’)
6-1 Σάμαρης με πέναλτι (65’)
7-1 Ρισγκαρντ μετά από ασίστ του Σπυρόπουλου (67’)
8-1 Όμο με πέναλτι (85’)

O Μωχάμεντ Σαλαλί έγινε πατέρας. Η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Για το λόγο αυτό ο Σαλαλί πήρε άδεια και ταξίδεψε στη Γαλλία. Θα επιστρέψει στις προπονήσεις κανονικά την Τετάρτη.

br fun_atic είπε...

Η σωστή ονομασία είναι Απόλλων Σμύρνης.

zamis είπε...

Κατσε ν'αλλαξω γυαλια πρωτα γιατι δε βλεπω κοντα.

Griniaris είπε...

Ι'm back...

Br kai Katrinos,αληθεύει ότι τις Κυριακές δεν θα έρχεστε στο γήπεδο γιατί θα διαβάζετε για τις πανελλήνιες;

Η μαγκιά δεν είναι να σε διώχνουν από την πενταήμερη αλλά να μην τολμάνε καν να σε πανε.Έχω και μάρτυρα τον Ίωνα...

br fun_atic είπε...

Αλήθεια είναι.Έχω φτάσει στο κεφάλαιο για τον Eλληνικό διαφωτισμό.

Ovidius poeta in terra Pontica exulat est.

δεν πήγε ο Ίωνας πενταήμερη γι' αυτό το λόγο;;;;

Griniaris είπε...

Για την τάξη μας δεν υπήρξε πενταήμερη καθώς κανείς καθηγητής(πλην ενός αν θυμάμαι καλά) δεν δεχόταν να μας συνοδέψει...

Όσο για τα λατινικά θα ψάξω να δω αν μ'έβρισες και επιφυλάσσομαι...

br fun_atic είπε...

Πάρε κι ένα Λατινικό ακόμη

lucida intervalla

αυτή είναι Πανιώνια κατάσταση, γιατί προϋποθέτει παράνοια.

General Tanz είπε...

Δεν κανονιζουμε το Σαββατο να βρουμε καμμια Νοβα να δουμε Ιστορικο??
Μετα εχει διακοπη και παει 16 Οκτ.

Katrinos είπε...

Griniari , ευτυχώς του χρόνου θα δώσουμε οπότε φέτος είμαστε ψιλοχαλαροί.

Εγώ προσωπικά , εκτός των μαθημάτων, σπουδάζω και τυροκομική. Μπορώ πλέον να σας απαριθμήσω όλα τα είδη φέτας, σκληρών ημίσκληρων τυριών κλπ που υπάρχουν (άσε που βρήκα το απόλυτο όπλο. Τι γιαούρτια και μαλακίες. ΤΥΡΟΓΑΛΟ κύριοι σε συσκευασία σακούλας. Inflicts maximum damage και βρωμάει για κανα μήνα...)

Griniaris είπε...

Άσχετη χθεσινοβραδυνή ιστορία από μπαρ της Ζακύνθου.
Ώρα περίπου 11.30.Αποφασίζουμε με την κόρη μου να πιούμε ένα ποτό πριν πάμε για ύπνο.Μπαίνουμε σε ένα το οποίο είχε εκείνη την ώρα άλλα 4 άτομα.Ζητάμε μία absolut με λεμόνι σε χαμηλό οτήρι και μία corona στην απροσδιορίστου καταγωγής σερβιτόρα.Μετά από δύο λεπτά καταφθάνει η corona και το αφεντικό.Ένας γλοιώδης 65αρης με μακριά μαλλιά ο οποίος μου λέει:
"Επειδή δουλεύω με άγγλους δεν έχω absolut αλλά μόνο smirnoff".
Την ψιλιάστηκα αλλά δεν έδωσα σημασία.Οκ του λέω,βάλε λίγο χυμό λεμόνι και φέρτο.Απάντηση,φανερά ενοχλημένος"Δεν έχω χυμό λεμόνι,μόνο λεμονάδα κάτι (που δεν το θυμάμαι)".Πάντα ήρεμος,του λέω δεν ζήτησα τίποτα περίεργο,φέρε ότι έχεις.Και μου δίνει την εξής εκπληκτική απάντηση:"Να γιατί δεν θέλω τους Έλληνες.Εγώ αυτό προσφέρω και αν δεν θέλετε αφήστε και την μπίρα και φύγετε".
Αφού έμεινα για μερικά δευτερόλεπτα άναυδος,σηκώθηκα επάνω έτοιμος να τα κάνω λίμπα.Σεβάστηκα την κόρη μου που με έπιασε από το χέρι καταλαβαίνοντας τι θα ακολουθήσει.Αρκέστηκα να του πω "Είσαι πολύ μαλάκας,συγγνώμη για την ενόχληση,δεν κατάλαβα ότι το μπαρ είναι για αδελφές".Φυσικά ούτε καν μου απάντησε...
Φταίω τώρα να του στείλω το ΣΔΟΕ και ότι άλλα αρχικά εφορίας υπάρχουν;

zamis είπε...

Ειναι προφανες γιατι δεν σε αφησαν να πας ποτε πενταημερη.

Griniaris είπε...

zamis,επειδή στο blog γράφουν και ανήλικοι,μήπως θα έπρεπε να συνεχίσουμε την κουβέντα αλλού;

IWN1998 είπε...

Τότε νομίζω την λέγαμε πενθήμερη και όχι πενταήμερη. Ίσως είμαστε η μοναδική τάξη που δεν έχει πάει τέτοια εκδρομή τελειώνοντας το σχολείο. Επίσης ίσως είμαστε από τις λίγες περιπτώσεις τάξεων που έφαγε ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ η οποία αργότερα ανακλήθηκε, μετά από παρακλήσεις γονέων και ωριμότερες σκέψεις, για να μη μας χαλάσουν τη διαγωγή.

Zamis, ο Γκρινιάρης ήταν σχετικά ήπιος σε σχέση με άλλους τότε...

Πάντως τότε δεν έπινε μπύρες αλλά μπουγέλωνε με μπύρες.

τρελοπανιωνιος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=AbMr6oPE9dw&feature=player_embedded#!

τρελοπανιωνιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
lefterix είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Ypea-t5zwpE&feature=related

No comments....
Και λυράρης, και Πανιώνιος,
και επίκαιρος...

lefterix είπε...

Δεν ξέρω ιντά'ναι μπουρουφού,
το lucida intervalla,
ξέρω μονάχα Σάββατο,
θα είμαι στην Καβάλα...

cdu είπε...

Ρε σύ Ίωνα; Στο ίδιο σχολείο με τον μπου ρου φού δεν πήγαινες; Οι λόγοι που παίρνατε αποβολή ήταν τα γεγονότα που σε άλλα σχολεία καλούσαν τους γονείς να τους συγχαρούν για τη συμπεριφορά των παιδιών τους.

cdu είπε...

Επειδή δεν το πρόλαβα στο μπλογκ του Ίωνα, να πώ εδώ πως σαν Έλληνας του εξωτερικού, διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα και ρα sport sites το Σαββατοκύριακο, είδα με χαρά πως δύο απο τις ελληνικές ομάδες, η πράσινη και η κόκκινη κέρδισαν μάλλον ξένες ομάδες, που έπαιζαν το Σάββατο ενώ μια τρίτη, η κίτρινη, δυστυχώς έχασε από τη ξένη ομάδα και ο προπονητής της παραιτήθηκε. Δεν έμαθα αν έπαιξαν καλά οι ξένες ομάδες αλλά προφανώς δεν μας ενδιαφέρει. Μάλλον θα γράφουν οι δικές τους εφημερίδες για αυτές. Για τις δικές μας, τις ελληνικές ντέ, κατάλαβα ότι οι δύο έπαιξαν καλά αλλά η τριτη όχι, για αυτό και έχασε.

amanAM είπε...

Σε ένα παιχνίδι μπάσκετ, Ελληνικής ομάδας εναντίον ξένης, που το σκορ είναι ισόπαλο, στα τελευταία δευτερόλεπτα κλέβει ένας παίκτης δικός μας την μπάλα και βάζει το νικητήριο καλάθι, και γίνεται ο ήρωας του παιχνιδιού.

Αντιθέτως, όταν ένας παίκτης της ξένης ομάδας κλέψει την μπάλα, τότε... δεν είναι ήρωας αυτός, αλλά μοιραίος παίκτης ο δικός μας, που έχασε την μπάλα.

Οι σπήκερ, οι δημοσιογράφοι, ανάλογα ποιός κάνει τι, μεταδίδουν το ίδιο γεγονός, διαφορετικά.

Πράγματι, σαν οπαδός μικρής (σε όγκο φιλάθλων) ομάδας, αισθάνομαι συνέχεια ότι είμαστε ξένη ομάδα. Ευτυχώς που απέτυχε το σχέδιο Κιντή να γεμίσουμε με αλλοδαπούς οπαδούς, γιατί τότε θα δίναμε και άλλοθι στους δημοσιοκάφρους!

br fun_atic είπε...

@lefterix

άντε ρε;;;Θα πας Καβάλα;;;Super!!!

@cdu
Τι να πω; Προσπάθησα πολύ για να με πετάξουν μία φορά έξω από την τάξη. Για την τιμή των όπλων!!!
Ήταν εκνευριστικό. Ούτε παρατήρηση.

Να φανταστείς ότι στην τρίτη Γυμνασίου, μας έκανε Λυρική ποίηση μια νέα καθηγήτρια από την Κύπρο. Πως της ήρθε και μου πήρε το βιβλίο για να διαβάσει από εκεί το κείμενο. Μου έπεσαν τα μούτρα...Θεωρούσα ότι την είχα σίγουρη την τιμωρία. Βλέπεις είχα σβήσει με μπλάνκο το Σ από το Σόλων και το είχα αντικαταστήσει με Ψ...Γέλασε και μου το έδωσε...

Μάλλον τη γλίτωνα γιατί είχα πέσει σε ένα πολύ ζόρικο τμήμα. Να φανταστείς ότι ένας από την τάξη είχε φέρει ένα ατσάλινο νήμα και πριόνιζε την πόρτα της τάξης σε κάθε διάλειμμα. Στο τέλος της ημέρας η πόρτα άνοιγε σαν σαλούν. Ο άλλος είχε κόψει το κεφάλι της Τσιτσιολίνα και το είχε προσαρμόσει στο κεφάλι της Παναγίας στην εικόνα πάνω από την έδρα. Για σαρανταπέντε λεπτά κάναμε θρησκευτικά και βλέπαμε την Τσιτσιολίνα να κρατά το Θεό βρέφος...

Παραλίγο βέβαια να φάω τιμωρία λόγω μαλλιών και από την θεολόγο λόγω σχισμένων τζιν.Τίποτα ρε γαμώτο. Όλο λόγια...

br fun_atic είπε...

@griniaris
αν όμως έπινες Jim Βeam, δεν θα είχες θέμα...

Μεγάλε!!! Παντού βγαίνεις ασπροπρόσωπος!!!

@katrinos
οι μέρες περνούν και διορισμό δεν έχω πάρει ακόμη...Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχεις προχωρήσει στην ύλη. Πότε να προλάβω να φτάσω στη φέτα και το τυρόγαλο;

@zamis
αυτό το παιδί ο griniaris αδικείται. Θα είχε κάνει τρελή καριέρα στο υγειονομικό!!!Θα περνούσε απ τη Βαρβάκειο και οι χασάπηδες θα έκλειναν τα μαγαζιά τους...

Griniaris είπε...

Br,
Kάτι τέτοια χάλασαν το καλό όνομα που με κόπο είχαμε δημιουργήσει και μας τη λένε τώρα και οι Έλληνες του εξωτερικού.Τι να πρωτοθυμηθώ,τα θρανία στοιβαγμένα στο αποθηκάκι της τάξης,τη βροχή χαλικιών στην έδρα,τα μπουγέλα εν ώρα μαθήματος,την καθηγήτρια που όταν έμαθε ότι θα έχει την τάξη μας προτίμησε ένα ησυχαστήριο;Κι άλλα, κι άλλα ένα σωρό.Χαρακτηριστική δήλωση της λύκαινας όταν πηγαίναμε α' λυκείου "Αν κάνετε αυτά τώρα,στην γ' λυκείου τι θα κάνετε;Θα βάζετε μπόμπες;"....

Griniaris είπε...

Οι χασάπηδες,σε πληροφορώ,δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα.Αρκεί βέβαια να ήταν "καλά παιδιά".Δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και για τους ψαράδες...

br fun_atic είπε...

Μου αρέσει που είσαι άτεγκτος και αδέκαστος!!!Εσύ κι ο Στέφανος Χίος!!!

Λύκαινα;;; Κάτι μου λέει αυτό...

IWN1998 είπε...

Η Γενική Επιθεωρήτρια που έκανε χρέη Λυκειάρχη την εποχή Γκρινιαροιώνων στην Ευαγγελική, "χαϊδευτικά" τη φώναζαν Λύκαινα... Δεν έχει να κάνει με το χαρακτήρα της. Καλή ήταν η γυναίκα.

cdu είπε...

"Λύκαινα" την κυρία Οικονομοπούλου βρε; Τς, τς, τς!

Panos είπε...

τι χρονιές ήσασταν Ευαγγελική;