Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Σ' ευχαριστώ




Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την πίκρα που υπάρχει από τις πρόσφατες εξελίξεις στα διοικητικά του Πανιωνίου. Αντιλαμβάνομαι τις αντιδράσεις, τον θυμό, την απογοήτευση. Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα όμως νοιώθω έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσω και όχι να αναθεματίσω τον Κωνσταντίνο Τσακίρη.

Τον ευχαριστώ γιατί για πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να έχουμε στον Πανιώνιο ως ιδιοκτήτη ένα πρόσωπο με μεγάλη αγάπη για την ομάδα, με καλές προθέσεις, τίμιο, άφθαρτο και με τεράστια οικονομική επιφάνεια. Λόγω αυτών νοιώσαμε (ή είχαμε την ψευδαίσθηση) ότι είχε φτάσει η ώρα για να καμαρώσουμε τον Πανιώνιο εκεί που του αξίζει. Νοιώθαμε δυνατοί, ασφαλείς, υπερήφανοι, τίμιοι και σίγουροι για την εντιμότητα του διαφορετικού μας προέδρου. Πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Τον ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές, για τις επιτυχίες, για την πίστη και το όραμα που ενέπνευσε στους ανθρώπους.

Τον ευχαριστώ που λόγω όλων αυτών των στοιχείων βοήθησε να βγουν από το καβούκι τους άνθρωποι που είχαν χάσει τους δεσμούς τους με την ομάδα. Να ξαναγυρίσουν στο γήπεδο. Να αγοράσουν διαρκείας. Να ασχοληθούν και πάλι με την ομάδα. Δυστυχώς αυτοί είναι που σήμερα νοιώθουν τη μεγαλύτερη πίκρα.

Βοήθησε να αναδειχθούν πρόσωπα με ικανότητες και ιδέες. Όλα αυτά τα πρόσωπα των οποίων τη γνώμη διαβάζουμε στο σύνολο του Πανιώνιου ίντερνετ και καμαρώνουμε που την Κυριακή κάθονται στη διπλανή μας θέση. Το κλίμα ελευθερίας βοήθησε να στηθεί σε μια γωνιά του αχανούς διαδικτύου μια πολύ ενδιαφέρουσα και αξιόλογη Πανιώνια γωνιά.

Τον ευχαριστώ, γιατί ως μπλόγκερ είχα πάντα τη δυνατότητα να γράφω ελεύθερα τη γνώμη μου χωρίς παρεμβάσεις. Τον ευχαριστώ που έστω και κάποιες φορές άκουγε τις γνώμες όλων, έστω κι αν τελικά ακολουθούσε τον δικό του δρόμο. Τον ευχαριστώ για την τιμή που έκανε στο μπλογκ μου με την συμμετοχή του σ’ αυτό, όπως και για την παρουσία του στα Παγκόσμιά μας, έστω κι αν δεν θέλησε να κρατήσει τίποτα από τις θέσεις και τους προβληματισμούς μας. Τον ευχαριστώ για την ανείπωτη χαρά που μου έδωσε με την μονοκοντυλιά στις τιμές των παιδικών διαρκείας.

Τον ευχαριστώ γιατί λόγω της άνθισης του μπλογκ είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Πανιώνιους με τους οποίους συνδέομαι πλέον με δεσμούς μεγάλης φιλίας. Τον ευχαριστώ γιατί πλέον δεν παρακολουθώ το παιχνίδι μόνος, αλλά με μια μεγάλη παρέα. Σε προσωπικό επίπεδο, αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε η προεδρία Τσακίρη. Κυρίες και κύριοι, ήταν τιμή μου που σας γνώρισα και σας έβαλα στη ζωή μου.

Τον ευχαριστώ για τη χαρά που μας έδωσε με τις μεταγραφές του Ρεκόμπα και του Εστογιανώφ. Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Λίνεν, ο οποίος ήταν ο μόνος προπονητής εδώ και πολλά χρόνια που ταίριαξε τόσο στην Πανιώνια κοσμοθεωρία.

Τον ευχαριστώ για τον Πανιώνιο Κόσμο, ένα έντυπο που ακόμη και μέσα από τα λάθη του και τις παραλήψεις του ήταν το μοναδικό που εκπροσωπούσε τον Πανιώνιο στην μιντιακή καταιγίδα του ΠΟΚ. Τον ευχαριστώ και για το κλείσιμο του Π.Κ γιατί έδωσε τη δυνατότητα στους συντελεστές του να βρουν τα κότσια και να τον εκδώσουν μόνοι τους.

Τον ευχαριστώ για την βοήθεια που έδωσε στον ερασιτέχνη και για τις επιτυχίες του πόλο, έστω κι αν αυτό στην πράξη σημαίνει την τεράστια οικονομική επιβάρυνση του ερασιτέχνη, ο οποίος για να καλύψει το άνοιγμα αναγκάζεται να χρηματοδοτεί τα επαγγελματικά – ερασιτεχνικά τμήματα στερώντας υποδομές και μέσα από τα παιδιά μας.

Τον ευχαριστώ για το ότι αξιώθηκα να παρακολουθήσω προπόνηση του Πανιωνίου σε ένα υπερσύγχρονο προπονητικό, που το ζηλεύουν όλες οι υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες, έστω κι αν δεν ξέρω αν αύριο το ίδιο προπονητικό θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ομάδας και των τμημάτων υποδομής.

Τον ευχαριστώ γιατί με έκανε να πιστέψω πως ο Πανιώνιος είχε την ελπίδα να αγωνιστεί σε ένα ποδοσφαιρικό παλάτι και ταυτόχρονα να στεγαστούν τα τμήματα ερασιτεχνικού αθλητισμού σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, έστω κι αν πλέον ξέρω ότι αυτό δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Τον ευχαριστώ γιατί τη στιγμή που φεύγει, μαθαίνω ότι δεν αφήνει χρεωμένη την ομάδα.

Τον ευχαριστώ για τη μεγάλη πίκρα που μου δίνει αυτή τη στιγμή. Οξύμωρο; Όχι. Πικραίνομαι γιατί ο Τσακίρης με έκανε πρόσκαιρα να ξεχάσω την ιστορία των ιδιοκτητών του Πανιωνίου πριν από αυτόν. Έχοντας στον μυαλό μου τον «Τσακ» με ξενίζει το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ίσως γιατί είχα απωθήσει τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα πριν από την έλευση του Τσακίρη στη Ν. Σμύρνη. Η νέα κατάσταση είναι απλά η συνέχειά τους με φωτεινό διάλειμμα την εποχή Τσακίρη. Όπως τα καταφέραμε τότε θα τα καταφέρουμε και σήμερα. Έστω κι αν από σήμερα δεν θα είμαστε σίγουροι για το αν θα παρακολουθούμε θέατρο ή ποδόσφαιρο.

Θα μπορούσα να γράψω για τις φορές που με απογοήτευσε ή με στεναχώρησε, αλλά δεν θα το κάνω. Ο Τσακίρης είναι έξυπνος άνθρωπος και ήξερε τα λάθη και τις ανεπάρκειές του. Είναι βέβαιο ότι κουράστηκε από τους Πανιωνάρες που είχαν φαρδιά μανίκια και τσέπες, κουράστηκε να βάζει λεφτά σε μια ομάδα και να μην βλέπει αποτέλεσμα, κουράστηκε από την βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου στο οποίο κάποιες ομάδες έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία, θέση και τελικά έσοδα λόγω κάθε λογής παράγκας. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν έχουμε δικαίωμα να αξιώσουμε την παραμονή του. Θα είχαμε το δικαίωμα να αξιώναμε προσεκτικότερη επιλογή διαδόχου, όμως δεν ξέρουμε τι πραγματικά έγινε σε κάθε περίπτωση και ποιες ήταν οι προθέσεις και οι προσφορές του κάθε μνηστήρα. Θα κρατήσω μόνο ότι ο Τσακίρης είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την πώληση του μετοχικού πακέτου εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι να είχα ακούσει για την οποιαδήποτε σοβαρή προσφορά. Με θλίβει ότι απ’ ότι φαίνεται, ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες δεν μπόρεσε να βρεθεί μια (οικονομική) πρόταση που να αποτρέψει τον Τσακίρη από τη συγκεκριμένη μεταβίβαση. Αν κρίνω και από το γεγονός ότι η ενωτική επιστολή του φόρουμ προσυπογράφηκε από 70 μόλις άτομα με κάνει να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι τελικά το Πανιώνιο πάπλωμα είναι τόσο κοντό που αφήνει ακάλυπτα τα πόδια μας. Κρίμα…

Το μόνο που ειλικρινά με στεναχωρεί με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη είναι ότι είχε την τεράστια ευκαιρία να μείνει στην ιστορία του Πανιωνίου ως ο πρώτος και αυτό είναι τρελή τύχη όταν μιλάμε για ένα σύλλογο με 120 χρόνια ιστορίας. Την ίδια ευκαιρία την είχε και σήμερα. Ο χρόνος θα κρίνει αν η επιλογή του ήταν προς το συμφέρον του συλλόγου που αγαπά. Καμιά φορά όταν φτάνεις τόσο ψηλά η συντριβή σου είναι ή μοιάζει μεγαλύτερη.

Ξέρω ότι πολλοί θέλετε να αναθεματίσετε. Θα παρακαλούσα να μην το κάνει κανείς ή αν κάποιος έχει αυτή τη διάθεση να μην το κάνει εδώ. Δόξα τω Θεώ θα βρεθούν πολλοί που θα δώσουν τέτοιο βήμα ή μετά Χριστόν προφήτες για να σας πουν ότι τα ήξεραν και ότι τα είχαν προβλέψει. Αρκετοί θα είναι από εκείνους που ωφελήθηκαν, που έκαναν παρέα με τον Πρόεδρο. Που τον έβλεπαν σαν τη χήνα με τα χρυσά αυγά. Αυτοί που τελικά συντέλεσαν στο να ξοδευτεί άσκοπα το μεγαλύτερο Πανιώνιο κεφάλαιο… Ίσως θα είναι και οι πρώτοι που θα προϋπαντήσουν την διάδοχη κατάσταση. Αυτοί που κόπτονται για την Πανιώνια διαφορετικότητά τους. Λόγια…

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, παρόλα τα τεράστια λάθη του πιστεύω ότι θα μείνει ψηλά στην Πανιώνια ιστορία, ακόμη και μετά τη σημερινή εξέλιξη. Τον σώζει η θετικότατη πρώτη διετία αλλά και η ουσιαστική έλλειψη ανταγωνισμού…Αυτό το τελευταίο είναι καλό για τον Τσακίρη αλλά τραγικό για τον σύλλογο.

Του εύχομαι από καρδιάς υγεία και κυρίως δύναμη για να μπορέσει να επαναφέρει τη ζωή του στα προ Πανιώνιου επίπεδα. Του εύχομαι να ξαναστήσει την οικογένειά του, την οποία όλοι θαυμάζαμε, να βρει την ισορροπία του στη δουλειά του και να ξαναγυρίσει στον τρόπο ζωής που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του.

Πάνω απ’ όλα του εύχομαι να μπορέσει κάποια στιγμή να πετύχει αυτό που πάντα ήθελε. Να γίνει ο πλουσιότερος φίλαθλος του Πανιωνίου και να απολαμβάνει το θέαμα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι ο Πανιώνιος θα έχει λύσει τα προβλήματα και τα σημερινά του αδιέξοδα (τα οποία αντικειμενικά δημιουργούνται από την αποχώρησή του και από την επιλογή διαδόχου) και θα έχει επιστρέψει σε μια εποχή ανάλογη των πρώτων ετών της προεδρίας Τσακίρη. Μακάρι να το ξαναζήσουμε.

51 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Μάλλον όμως Κωνσταντίνε, ο Πανιώνιος μπήκε στη ζωή σου από λάθος ανθρώπους.

antunix είπε...

Αυτό που έχει σημασία, τώρα πλέον είναι ο Πανιώνιος.
Πρέπει όλοι, να μην αφορίσουμε την ομάδα, και να είμαστε στο γήπεδο άσχετα αν διαφωνούμε με το νέο καθεστώς. Αν γυρίσουν όλοι την πλάτη, με 300 άτομα στο γήπεδο, τότε πλέον θα η μοίρα μας θα είναι εφάμιλλη του συμπαθέστατου κατά τα άλλα, Εθνικού Πειραιώς....

lefterix είπε...

Μεγάλη είναι η διαδρομή, μα και μικρή συγχρόνως,
η Ευρώπη από τη Βήτα Εθνική, ένα τζιγάρο δρόμος...
Πονώ, δακρύζω στα κρυφά, γιά να μη σας πληγώσω,
τη θλίψη και πίκρα μου, να μην σας μεταδώσω...
Πέτρα την πέτρα επροσπάθησες, ομάδα γιά να χτίσεις,
δεν τα κατάφερες Ψηλέ, κι εδά θα την πουλήσεις...
Του άντρα τον εγωϊσμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να΄'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...
Δεν σε μισώ μα εύχομαι, κάποτε μια μέρα,
ότι αγαπάς και ότι μισείς, να σε πετάξει πέρα...
Η Σμύρνη είναι πάντοτε, ομάδα ιστορική,
μα εσύ φέτος την οδηγείς, στη Βήτα Εθνική...
Θλιμμένο ηλιοβασίλεμα, το κοίταγμά μου μοιάζει,
και κάθε μου χαμόγελο, αυγή που δε χαράζει...
Πές μου παντέρμε λογισμέ, κι εσύ θλιμμένη σκέψη,
αν πάει στη Βήτα Εθνική, μονάχη πως θάντέξει...
Πρόσεχε Θεέ μου μη χαθεί, μες της ζωής τη μπόρα,
κι εμένα Φάρο κάνε με, στη δύσκολή της ώρα...
Σκέφτομαι και μελαγχολώ, Θεέ μου κι αναρωτιέμαι,
μπας κι ήμουνα του καναπέ, ο φίλαθλος που λένε;...
Συλλογισμένος κάθομαι, στη σκέψη σ'έχω πάλι,
μες της κερκίδας τα μπετά, κι είμαι σε μαύρο χάλι...
Έπαψε και δεν κελαϊδεί, μες τον μπαξέ τ'αηδόνι,
και μαυροντύθηκε η αυγή, και μπλιό δεν ξημερώνει...

dimosthenis είπε...

διαλυμένη ζωή, διαλυμένο μυαλό διαλυμένη ομάδα

General Tanz είπε...

Τωρα μονο θλιψη.

http://www.youtube.com/watch?v=rD78i6eoGkM&feature=related

NK99 είπε...

Το αν θα μείνει ψηλά ο Τσακίρης στην ιστορία του Πανιωνίου θα το ξέρουμε σε λίγους μήνες....δεν ξέρω αν θα μπορούμε να το γράφουμε κιόλας....

Πραγματικά αναζητώ κάποιον να με πείσει ότι αξίζει κανείς να πηγαίνει στο γήπεδο μετα την σημερινή εξέλιξη.
Θέλω πολύ να πειστώ...

Τέλος εγώ δεν έφαγα από τον Τσακίρη όπως και οι περισσότεροι Πανιώνιοι που κάποιοι από το υστέρημα τους πλήρωναν εισιτήριο για να ενισχύσουν το σύλλογο ή αγόραζαν διαρκείας ακόμα και στο όνομα βρεφών επειδή τους το ζήτησε ο Τσακίρης. Αυτοί δεν περιμένουν ευχαριστώ από τον ιδιοκτήτη που ούτως ή άλλως ποτέ του δεν τους εκτίμησε.

br fun_atic είπε...

Μη σας παίρνει από κάτω.

http://www.youtube.com/watch?v=xMUgmU_Hsjc

br fun_atic είπε...

ο Τσακίρης είναι καταδικασμένος να μείνει ψηλά γιατί έκανε σπουδαία πράγματα για την ομάδα (όπως και τεράστια λάθη, με αποκορύφωμα το σημερινό), κυρίως όμως λόγω ελλείψεως σοβαρού ανταγωνισμού.

Θα ξαναπάς στο γήπεδο. Απλά θα πηγαίνεις για να δεις θέατρο...

Δεν μπορεί. Κάποια στιγμή αυτή η ομάδα θα φτάσει εκεί που αξίζει. Από ποιον; Πότε; Δεν ξέρω. Ακόμη όμως κι αν διαλυθεί αύριο το πρωί, θα έχουμε να λέμε στα εγγόνια μας ότι αγαπήσαμε τον μεγαλύτερο και ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδας.

tzortzis είπε...

Κωνσταντίνε και κάθε Κωνσταντίνε.
Τα στερνά κρίνουν τα πρώτα.......

ΥΓ. Και μόνο που ο γιός μου φόραγε τη φανέλα με το Ρεκόμπα και καμάρωνε σε ένα σχολείο της Νέας Σμύρνης ως και ο μόνος Πανιώνιος!!, είναι ένας πολύ καλός λόγος για ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η ζωή συνεχίζεται φιλαράκο για όλους μας. Είσαι ήδη παρελθόν. Καλή συνέχεια.........

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=OevWGLGxNLM

NK99 είπε...

BR το σημερινό που δεν είναι σημερινό αλλά πολλών ημερών από ότι φαίνεται ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΛΑΘΟΣ το λες ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ...στα 120 χρόνια του ιστορικότερου συλλόγου της χώρας.

br fun_atic είπε...

@nk99

Νομίζω ότι στο κεντρικό κείμενο ξεκαθάρισα τη θέση και τη διάθεσή μου.

Πίστεψέ με, θα μπορούσα να γράψω πολλά αρνητικά. Δεν θα το κάνω γιατί πάντα θέλω να κρατάω τα καλά από τους ανθρώπους και γιατί η ηθική μου υπαγορεύει να μείνω συνεπής σε όσα υποστήριζα για τον Τσακίρη επί δύο και πλέον χρόνια.

Ακόμη κι αν ο Τσακ γίνει ο άνθρωπος που θα μας ρίξει στα σκατά θα είναι ο ίδιος άνθρωπος που μας έδωσε απερίγραπτη χαρά και υπερηφάνεια πάρα πολλές φορές.

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να τον βρίσω, όσο κακό κι αν κάνει αυτή τη στιγμή.Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι για όσο θα υπάρχει ακόμη το blog δεν θα επιτρέψω υβριστικά σχόλια εις βάρος του Τσακίρη. Όποιος θέλει ας κάνει την κριτική ή τον απολογισμό του. Όχι βρισιές.

ma είπε...

επειδη ολοι εχουμε μια ιστορία, ψαξτε να δείτε με τί αθλητικό πράγμα είχε ασχοληθεί ο Τσακίρης (και πως κατέληξε) και θα καταλάβετε γιατι τωρα (ξανα)περνάμε αυτά που ζούμε.

vyruss είπε...

BR, δε βγάζουν νόημα αυτά που λες, μάλλον λόγω πίκρας.

Είναι σαν να περάσεις τέλεια κάποια χρόνια με μια γκόμενα, να την κάνεις πριγκήπισσα, να μη της λείπει τίποτα και να είναι ευτυχισμένη.

Και μετά μια μέρα να της κόψεις το λαρύγγι.

Αυτό που μένει είναι ο φόνος.

br fun_atic είπε...

@vyruss

σεβαστή η άποψή σου, αλλά να μου επιτρέψεις να εκφράζω αυτό ακριβώς που νοιώθω, χωρίς να με απασασχολεί ιδιαίτερα αν βγάζει ή δεν βγάζει νόημα.

zamis είπε...

Θα ηθελα να αποδωσω το σεβασμο και την εκτιμηση μου στους ανθρωπους εκεινους που εκαναν οτι μπορουσαν ωστε ο Πανιωνιος να μην καταληξει στα χερια του υποκοσμου.
Οσο υπαρχουν αυτοι(οπως ασφαλως και ολοι οσοι πονανε)θα υπαρχει και Πανιωνιος.

vyruss είπε...

BR, εξάλλου αν πηγαίναμε με τη λογική δε θα είμασταν Πανιώνιοι...

amanAM είπε...

Η αλήθεια είναι πως όλοι μας πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Τσακίρη για πολλά. Μέχρι ένα σημείο θα συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά... υπάρχουν πολλά αλλά, και τα ξέρεις, δεν χρειάζεται να στα πω.

Αλλά το ότι δεν αφήνει την ομάδα χρεωμένη, μην το ξαναπείς. Αυτό που δημοσίευσε εχθές το site της ΠΑΕ, δεν είναι αποτελέσματα, δεν είναι προσδοκόμενα έσοδα και έξοδα με θετικό αποτέλεσμα, είναι απλώς τα ταμειακά διαθέσιμα.

Εάν ας πούμε χρωστάω 10 εκατομμύρια, αλλά έχω μόνο 1 στην Τράπεζα, και δεν έχω ελπίδα να εισπράξω άλλα, τότε... έχω χρεοκοπήσει!!! Δεν έχω πλεόνασμα 1 εκατομμύριο!!

Καληνύχτα

br fun_atic είπε...

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι κρατάω τις όμορφες στιγμές, δεν ξενερώνω και ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον. Από τον Πανιώνιο ήρθαν και έφυγαν πολλοί. Οι περισσότεροι χαμηλότατου επιπέδου. Ε, και; Εμείς είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας δοθεί και πάλι η ευκαιρία να κάνουμε πράγματα για την ομάδα.Θα ξαναγίνουμε περήφανοι. Κάποια στιγμή θα χαρούμε και πάλι ειλικρινά.
Ακόμη όμως κι αν αύριο το πρωί ο Πανιώνιος πάψει να υπάρχει, θα είμαι περήφανος που τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου φορέσαμε την κυανέρυθρη φανέλα.

zouri1 είπε...

θα διαφωνησω ση,ερα μαζι σου.Σημερα που ειναι μια μαυρη μερα για την ομαδα,δεν με ενδιαφερει ο τσακιρης του χθες ή του αυριο.Πηρε φωτια το σπιτι μας.Αυτο ειναι το θεμα.Ο ευτελισμος της ομαδας ειναι πλεον ορατη και στα ματια μας.
Ο Πανιωνιος που ολοι αγαπησαν,περναει σε αλλο σταδιο.Ακομα και εμεις δεν θα μπορουμε να πανηγυρισουμε γιατι θα αναρωτιομαστε αν η νικη μας ειναι προιον συναλλαγης.Δεν θα μπορουμε να χειροκροτησουμε τους παικτες μας γιατι και αυτοι θα ειναι τρομοκρατημενοι και κανεις σοβαρος δεν θα μεινει στην ομαδα για να ανεχτει συμπεριφορες.
Σημερα το θεμα ειναι η ομαδα.

br fun_atic είπε...

η αλήθεια είναι ότι οι διοικήσεις των ομάδων που αγαπήσαμε δεν ήταν πάντα τόσο καθαρές. Δεν πρόκειται να ζήσουμε κάτι που δεν ξαναζήσαμε. Απλά με τον Τσακίρη είχαμε πειστεί ότι όλα αυτά είχαν περάσει στο παρελθόν.

Και η νέα κατάσταση είναι επιζήμια, όπως επιζήμια θα ήταν και η παραμονή του ξενερωμένου Τσακίρη. Απ' όλο αυτό με στεναχωρεί που δεν βρέθηκε μια Πανιώνια λύση που θα μπορούσε να τον μεταπείσει. Αυτό είναι το κακό της σημερινής βραδιάς...

amanAM είπε...

ο Τσακίρης εδώ και 2 χρόνια, δήλωνε με κάθε τρόπο ότι ήθελε να βρει κάποιους Πανιώνιους, να αναθέσει την διοίκηση. Δεν βρέθηκε κανένας. Ακόμα και για μέλη στο Δ.Σ. έβρισκε μόνο επί πληρωμή...

Σήμερα θα βρισκότανε η Πανιώνια λύση.

Ναι, ήμουνα Πανιώνιος και τις μαύρες περιόδους, αλλά... στο γήπεδο πήγαινα στην χάση και στην φέξη. Η πρώτη περίοδος του Τσακίρη, με Λίννεν και με ομάδα να παίζει ωραία μπαλίτσα, ξαναγύρισα στο γήπεδο.

Τώρα... απλώς θα ξαναφύγω! Τι να λέμε τώρα, δεν έχει νόημα να χάνω την ώρα μου. Κρίμα, αυτός που μας έκανε να ονειρευτούμε, είναι αυτός που μας προσγείωσε ανώμαλα και μας τσάκισε.

Και πήρε, όσα μπόρεσε να πάρει. Ήταν τελικά όντως τόσο τσίπης. Ξενέρωσα.

Griniaris είπε...

Δεν θέλω να αναθεματίσω κανέναν.Η πίκρα δεν μου το επιτρέπει.Ένα πράγμα μόνο...

"Μια χαρά είναι ο Ψωμιάδης για τον Πανιώνιο..."

Αυτή η φράση Κωνσταντίνε δεν μας άξιζε.Δεν βαριέσαι,να είσαι πάντα καλά κι ευχαριστούμε.Αφιερωμένο σε σένα ένα από τα πιο αγαπημένα μου...

http://www.youtube.com/watch?v=u7ByNo3Do9U

Miltos@Chios είπε...

@ zamis >>>τελικα ειχες 100% δικηο οπως τον χαρακτηρισες!(για το Σαββατο το απογευμα λεω στο members)

zamis είπε...

@Μιλτο,
Περα απ'ολα τ'αλλα,το θλιβερο της αποψινης βραδιας (που προφανως ηταν προαποφασισμενο),ειναι οτι ο Τσακιρης απερριψε οποιαδηποτε εναλλακτικη που θα εδινε ελπιδα.
Διοτι τελικα το μισος του γι'αυτο που ζουσε αποδειχθηκε μεγαλυτερο απο την αγαπη του για την ομαδα,για να παραφρασω και τη ρηση του μεγαλου ανδρος.
Μια χαρα ειναι ο Ψωμιαδης για τον Πανιωνιο λοιπον,κι ο Κομποτης μου αρεσει αλλα και αλλοι παλαιοι(?) φιλοι του στην παιδικη χαρα που επαιζαν μαζι.
Τι να λεμε τωρα..

lefterix είπε...

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=148385&ct=5&dt=19/01/2003#ixzz15TwNYUqF

Περαστικά μας...

br fun_atic είπε...

@zamis
ο Τσακ ψάχνει να πουλήσει εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Θυμάμαι και σχετική του συνέντευξη τον Μάρτιο του 2008. Θα τον έκρινα διαφορετικά αν ήξερα ότι είχαν παρουσιαστεί από τότε ενδιαφερόμενοι.Όλες οι προσφορές όμως προέκυψαν όταν η ομάδα βρέθηκε στο ναδίρ και αυτό έχει τη σημασία του.

br fun_atic είπε...

θα πω επίσης ότι κανείς δεν μπήκε ούτε καν με μικρό ποσοστό.κανείς στο δ.σ δεν εκπροσωπούσε κεφάλαιο.Ακόμη κι εκεί οι θέσεις καλύφθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις από έμμισθους συμβούλους.

Και για να ευλογίσουμε τα γένια μας, πρέπει να θυμόμαστε καλά ότι αυτό που λέμε Πανιώνιο ίντερνετ ήταν εκείνο που έδωσε τις καλύτερες και τις περισσότερες ιδέες και μάλιστα εντελώς δωρεάν και ανυστερόβουλα.

Πριν πούμε πόσο ξεπούλησε ο Τσακ τον Πανιώνιο, να σκεφτούμε και πόσο σπατάλησε ο Πανιώνιος το κεφάλαιο Τσακ.

Pav είπε...

Εγώ σε αντίθεση με τον οικοδεσπότη δεν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώην μεγαλομέτοχο για τίποτα.

Γιατί πούλησε τα όνειρά μας
Γιατί ο Πανιώνιος γι'αυτόν κατάντησε βάσανο
Γιατί ο Μακ είναι καλός για τον Πανιώνιο
Γιατί δεν πήρε ούτε μία σωστή απόφαση σε ώρα κρίσης
Γιατί δεν άφησε τίποτα πίσω του
Γιατί όταν μας ζήτησε να τον στηρίξουμε το κάναμε
Γιατί μας έκανε ρεζίλι πολλάκις με τα καπρίτσια του και την ανωριμότητά του
Γιατί μετέτρεψε τα όνειρά μας σε εφιάλτη
Γιατί μας πούλησε φτηνά
Γιατί μας πούλησε να μην πω πού
Γιατί θα μας κάνει να αναρωτιόμαστε όταν βλέπουμε την ομάδα μας όταν νικάει ...
Γιατί μας στέρησε τη φίλαθλη αξιοπρέπειά μας

Good luck Mr. Tsak

and

Thanks for Nothing

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=v2qZHK4RqnE&feature=related

Thanos Topouzis είπε...

"Πριν πούμε πόσο ξεπούλησε ο Τσακ τον Πανιώνιο, να σκεφτούμε και πόσο σπατάλησε ο Πανιώνιος το κεφάλαιο Τσακ."

Μεγαλη αλήθεια, όπως και πολύ σωστό Br το ευχαριστώ. Ας μην ξεχναμε ετσι ευκολα.

Το "Ζω για να σε δώ όπως σε ονειρευομαι" θα μας πληγώνει βεβαια...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Θέλω να σε συγχαρώ Λευτέρη για το ποίημα που έγραψες. Με συγκίνησες.

IWN1998 είπε...

Πέρα από τα λόγια και τις προσδοκίες μένουν τα έργα και δυστυχώς αυτά από τις 11-11-2008 ως και σήμερα ήταν αρνητικά και οδήγησαν την ομάδα σε μια συνεχή κατηφόρα. Ο άνθρωπος βέβαια σε κάθε ευκαιρία το έλεγε ότι δεν κάνει για διοίκηση και δη ποδοσφαιρικής ΠΑΕ.
Αλλά όταν έχεις σύμβουλους παρλαπίπες δημοσιογράφους και τον "κοκκαλιάρη" δεν είναι δυνατόν να περιμένεις άλλη κατάληξη.

Πάντως λυπάμαι και γι' άλλα, εκτός Τσακίρη, που αναδείχθηκαν αυτές τις μέρες. Πολλοί τ' ακούσαμε, τα διαβάσαμε και τα είδαμε. Σίγουρα όλοι αυτοί που ίδρυσαν αυτό τον ιστορικό σύλλογο δεν θα ήθελαν από πολλές πλευρές, να ζουν και να δουν τη σημερινή του κατάσταση.

br fun_atic είπε...

@Iwn
Να μην ξεχνάμε ότι οι ιδρυτές, ίδρυσαν τον Πανιώνιο ΓΣΣ και όχι την Π.Α.Ε

Η προεδρία Τσακίρη μας έδωσε την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσε η Π.Α.Ε να επιστρέψει στις αρχικές αξίες που εκφράζονται από τον ερασιτέχνη. Απλά από σήμερα επιστρέφουμε στην ωμή πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια του πλέον χαρακτηριστικού εκπροσώπου του.

Είναι δεδομένο ότι κάποιοι θα αντιδράσουν, θα ασχημονήσουν και στις πρώτες ευκαιρίες θα αρχίσουν να βρίσκουν θετικά ακόμη και στον Μάκη.
Σήμερα ξεκινά ένας κύκλος παραφροσύνης και αστάθειας που μπορεί να στείλει τον σύλλογο ακόμη πιο κάτω.

Pav είπε...

Αγαπητοί φίλοι να σας θυμίσω πως η εξίσωση Πανιωνίου-Τσακίρη περιέχει δύο ακόμα παράγοντες.
Την τεράστια ιστορία του συλλόγου και το έμψυχο δυναμικό του του οποίου τελευταίου είμαστε κι εμείς οι φίλαθλοι μέρος.
Αν ο Τσακίρης σχετιζόταν μόνο με τον Πανιώνιο θα ήταν θεμιτό να αποχωρήσει όποτε ήθελε.
Ποτέ όμως μεσούσης της περιόδου και με την ομάδα να κινδυνεύει.
Ας είχε την ευθιξία τουλάχιστον να ζητήσει συγνώμη από τους ανθρώπους που τον στήριξαν και όχι να μέμφεται μόνο αυτούς που τον εκμεταλλέυτηκαν.
Εγώ φίλοι μου το μόνο που έχω είναι η αξιοπρέπειά μου. Όταν λοιπόν η αξιοπρέπεια πωλείται (ή χαρίζεται) στον υπόκοσμο αυτό με θίγει αφάνταστα.
Ναι, το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μου κάνει μια χαρά, αρκεί να γνωρίζω ότι έχω καταθέσει μέρος της ψυχής μου σε κάτι καθαρό.
Σκεφτείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα πανιγυρίσουμε γκολ της ομάδας μας.
Στο κάτω κάτω τόσους μήνες ευαγγελιζόμαστε τη διαφορετικότητά μας.
Η μόνη διαφορετικότητα που βλέπω είναι ότι είμαστε η πρώτη ομάδα που με δύο Έλληνες διεθνείς και τέσσερεις πέντε ξένους είμαστε το Νο 1 φαβορί για φούντο.
Αλήθεια ποιά είναι η αξία του Μανιάτη;

lefterix είπε...

Μίνα ευχαριστώ γιά τα λόγια σου....

Μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ να ξαναγράψω παρόμοια...

zamis είπε...

@brf
το θεμα ειναι οτι,οπως καταληγει ο pav,μας στερησε την φιλαθλη αξιοπρεπεια μας δινοντας μας στην κοζα νοστρα.
Λυπαμαι,δεν μπορω να τον δικαιολογησω σε τιποτα,οποιος(οι)κι αν ειναι οι λογοι και οι αιτιες.Δεν με αφορουν στην τελικη.
Εαν οι εναλλακτικες ισχυουν(φαινεται να ειναι ετσι),ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι το μονο που τον ενδιεφερε ειναι να απεμπλακει χτες,αδιαφορωντας για τις συνεπειες.
Ο ανθρωπος δηλωσε οτι ειναι μια χαρα ο νεος ιδιοκτητης για τον Πανιωνιο,θες κι αλλο?
Ασε που με αυτη την επιλογη που εκανε οδηγει αμεσα σε πιθανοτατα ανεξελεγκτες καταστασεις την ωρα που πεφτουμε..

υ.γ.Μιλτο,καλο ταξιδι,φευγεις την καταλληλη στιγμη!

IWN1998 είπε...

Η σχέση Πανιωνίου και Τσακίρη αποδείχτηκε δυστυχώς αλληλοκαταστροφική.
Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ όσο φέρει το όνομα του συλλόγου θα όφειλε να είναι και στα πλαίσια των αρχών του.

Η βιαστική έξοδος Τσακίρη και η βιαστική αγορά από Ψωμιάδη, μπορεί να σχετίζεται και με άλλες εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό χώρο...

zamis είπε...

@Ιωνα
Υπεροχα...

br fun_atic είπε...

Διαβάζω σε διάφορα μπλογκ διάφορα σχόλια για το πρόσωπό μου. Από προσβλητικά μέχρι απειλητικά. Είναι βέβαιο ότι οι φίλοι είναι πολύ πικραμένοι και επιπλέον δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν όσα έγραψα.Χρειάστηκε να δώσω κάποιες εξηγήσεις οι οποίες ελπίζω να είναι επαρκείς

antonis είπε...

BR,
Σεβάστη η άποψη σου, αλλά επίτρεψε μου να σου θέσω τον παρακάτω προβηματισμό μου:
Αν αντί για ευχαριστώ έθετες τα παρακάτω ερωτήματα:
Α)Γιατι ρε καραγκιόζη ΤΣΑΚΙΡΗ έδιωξες τον ΛΙΝΕΝ ενώ ήταν επιτυχημένος?
Β)Γιατι ρε βουτηρομπεμπέ των βορείων προαστίων πούλησες ταυτόχρονα ΤΖΕΜΠΟΥΡ,ΦΕΡΝΤΑΝΤΕΣ ενω πριν 6 μήνες είχες πάρει 2 εκκατομύρια απο τον ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ,τοσο ανάγκη είχες τα χρήματα?
Γ)Γιατί ρε Προγούλια ενώ η ομάδα έχει εισπράξει απο πωλήσεις παικτών σχεδόν 9 εκκατομύρια έχει μπεί μέσα και αντιμετωπίζει οικονομικά προβήματα?
Δ)Γιατί βρε ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ δίνεις την ομάδα στον ΨΩΜΙΑΔΗ και υποθηκεύεις το μέλλον της?
Ε)Γιατι βρέ Δραγουμάνε φεύγεις σαν Κλέφτης την στιγμή που η ομάδα είναι σε τόσο δύσκολη κατάσταση?
Ζ)Γιατί παραδίνεις βρε λαμόγιο σε άλλο λαμογιο,μήπως γιατι θέλεις να σε καλύψει για να μην έχεις προβλήματα με την δικαιοσύνη?
Η)Γιατι βρε λιγούρη δεν δίνεις το προπονητικο στο σύλλογο,δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η υστεροφημία σου?

Τα παραπάνω ερωτήματα μπορεί να είναι σκληρά αλλά κατά βάθος είναι ποιοτικά, και αν είχαν συνδυαστεί με μαζική και συχρονισμένη πίεση προς το πρόσωπο του ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ,δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα.
Ο κόσμος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του για οτι έγινε σήμερα.

Υ.Γ Το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μομφή προς το πρόσωπο σου,αλλά θέλω να αναδείξω την διαχρονική έλλειψη Δυναμικής ποιοτικής αντίδρασης των φιλάθλων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

br fun_atic είπε...

Ίσως γιατί έβρισκε πάντα τον μαγικό τρόπο να χαλάει ό,τι με κόπο είχε φτιάξει.
Τι να σου πω φίλε Αντώνη. Όλοι χάλια είμαστε σήμερα.

Είναι θέμα χαρακτήρα.Πάντα αναγνωρίζω σε κάποιον το καλό που μου έκανε, ακόμη κι αν στο τέλος μου έκανε κακό.Μπορείς να το θεωρήσεις ως χαρακτηριστικό μου.Δεν θα αλλάξω τώρα.
Το κείμενό μου ξεκινά με το ότι αντιλαμβάνομαι την πίκρα όλων διότι αυτή νοιώθω κι εγώ.Σου εξήγησα όμως κάτι για τον χαρακτήρα μου...

Νίκος είπε...

συμφωνω με τον antonis, με καλυψε σε οτι ερωτηση εχει θεσει..και με τις τοποθετησεις του pav...
τα υπολοιπα ,ειναι λογια του χωρις ουσια..

ρομαντικος(ο)

cdu είπε...

Κύριε Τσακίρη, εγώ δεν σε ευχαριστώ. Η χαρά και η περηφάνεια που μας έδωσες τα δυό-τρία πρώτα χρόνια - η γαμημένη η διαφορετικότητα που έλεγες, που όλοι μας θέλαμε πάντα νε εκφράσουμε, η ψευδαίσθηση (;) ότι αυτή η ομάδα ήταν καθαρή και όρθια όπως πάντα θέλαμε-, τα πνιξαν οι στεναχώριες που μας πότισες με αποκορύφωμα το χτεσινό. Πάνω από δύο χρόνια αναρωτιέμαι "μα τί κάνει;" Τελευταία, κατέληξα πως απλά ήθελες να μας εκδικηθείς, ίσως για εκείνους τους ανεγκέφαλους που σε έβρισιαν μπροστά στα παιδιά σου δύο χρόνια πίσω, ίσως γιατί είμαστε λίγοι, ίσως γιατί είμαστε μπλαζέ, ποιός ξέρει. Πάντως τα κατάφερες. Η πίκρα και η ξεφτίλα χτύπησαν ταβάνι.
Έχω την εντύπωση πως η καρδιά σου είναι και αυτή πονεμένη, η ψυχή σου βαριά άρρωστη, ποιός ξέρει από τι βάσανα. Νομίζω ξέρω, γιατί και εγώ εγκατέλειψα την πατρίδα όταν έννιωσα να με προδίδει και κουβαλούσα τη κρυφή πληγή για καιρό. Διαλέγω, λοιπόν, να πιστεύω αυτό και όχι πως είσαι και εσύ λαμόγιο ή ρίψασπις.
Σου εύχομαι να γιατρευτείς, τώρα χωρίς το βάσανο, να βρείς τη γαλήνη και την ευτυχία σου ξανά, να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου. Καλή τύχη, και ποιός ξέρει, ...
Εμείς; Τι είχαμε, τι χάσαμε; Όπως είπαν κάποιοι κακεντρεχείς για τον καινούργιο δήμαρχο της Αθήνας - Πανιώνιος και ΚΚΕ Εσωτερικού - "πάντα στην ζωή του ήταν με τους χαμένους".

NK99 είπε...

Το κεφάλαιο Τσακίρης το ξόδεψαν όλα τα λαμόγια ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΖΕΨΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ...
Επιτέλους πρέπει να πάψει να υβρίζεται ο μέσος φίλαθλος του Πανιωνίου για να δώσουμε άλλοθι στον αλλοπρόσαλλο πρωην ιδιοκτήτη που ο ίδιος με τις ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ μας έφερε εδώ που είμαστε τώρα.
ο καημένος ήθελε τόσο να απεμπλακεί που έβαλε υποψηφιότητα ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ για πρόεδρος της superleague...ΉΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ...

Έλεος.....ο κόσμος του Πανιωνίου παρουσιάζεται ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΠΑΙΔΟΥΛΑ Κ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ...

Δεν θα κάνω καμμία αυτοκριτική επειδή πλήρωνα εισιτήριο στην ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ...και έβλεπα επί τρία χρόνια μέσα στο γήπεδο την τρέλλα να διαδραματίζεται μπροστά μου, διότι αυτός είχε κάτι ΗΛΙΘΙΟΥΣ για συμβουλάτορες...

General Tanz είπε...

Ξερεις κατι Κωνσταντινε, ο Αχιλλεας πρωτα την εσωσε την ομαδα και μετα την πουλησε.
Αυτο κατι λεει!!
Επισης Κωνσταντινε, απο που προκυπτει η βεβαιοτητα οτι η ομαδα θα σωθει με τον νεο σχημα????
ΚΑΙ αυτο κατι λεει!!!

Ελπιζω στην σημερινη συναντηση να μαθουμε περισσοτερα.

Καλημερες.

amanAM είπε...

BRFuniε, η άποψη μου περί συλλογικής ευθύνης στο ξόδεμα το κεφαλαίου Τσακίρης, εδώ: http://panionios-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_17.html

Ron Barceló είπε...

Απονενοημένη κίνηση.
Ουσιαστικά, κλείνει και η πόρτα του γηπέδου για τον εν λόγω κύριο για πάντα. Εκτός και αν θέλει να έρχεται κ αυτός με τίποτα μπράβους.
Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τέτοια κατάληξη.
Κοινώς, μας γ@μησες την ψυχολογία ψηλέ..
(Βάλε μπιπ στο 'ψηλέ')

amanAM είπε...

Άκη μην μασάς, είσαι η Πανιώνια διαφορετικότητα στην πράξη!

Griniaris είπε...

Μάλλον πάει κι ο Παράσχος;;;;

br fun_atic είπε...

@AMANAM

απάντησα και στο κείμενό σου. Διάβασε προσεκτικά όσα έγραψα. Πουθενά δεν αναφέρομαι σε συλλογική ευθύνη.

σου δίνω κι εδώ το απόσπασμα

"Αρκετοί θα είναι από εκείνους που ωφελήθηκαν, που έκαναν παρέα με τον Πρόεδρο. Που τον έβλεπαν σαν τη χήνα με τα χρυσά αυγά. Αυτοί που τελικά συντέλεσαν στο να ξοδευτεί άσκοπα το μεγαλύτερο Πανιώνιο κεφάλαιο…"