Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Των φρονίμων τα παιδιά

Δεύτερη Κυριακή χαράς, δεύτερο συνεχόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα, σημαντική βαθμολογική συγκομιδή, όχι όμως και η αναμενόμενη άνοδος στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν στραβά.

Το θέμα όμως είναι ότι ο Πανιώνιος έχει το πλέον βατό πρόγραμμα και μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εφόσον συνεχίσει να αποδίδει με τον ίδιο τρόπο, να ξεφύγει για τα καλά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στις επόμενες αγωνιστικές, πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την Κέρκυρα, τον Αστέρα και την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη, τις Σέρρες και τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός. Ασφαλώς και πολλές από τις ομάδες αυτές θα έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι όμως παιχνίδια από τα οποία ευελπιστούμε τέτοια βαθμολογική συγκομιδή που να μας εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον την παραμονή, δεδομένου ότι μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη, αρχίζουν και πάλι τα δύσκολα.

Μια που έχουν αρχίσει να κλείνουν οι πληγές που μας άφησε η περίοδος Κιντή, είναι ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον.

Η ομάδα είναι σε άνοδο και μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να γίνει μια νέα καμπάνια για τα διαρκείας β’ γύρου. Τώρα που ο κόσμος ζεσταίνεται και που πλησιάζει και η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Ελέω Δ.Ν.Τ είναι δύσκολα Χριστούγεννα για όλο τον κόσμο, αν όμως ο Πανιώνιος προσφέρει τις κατάλληλες διευκολύνσεις, μπορούμε να πετύχουμε καλές πωλήσεις στα διαρκείας. Και έξτρα έσοδα και περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Μπορεί το οικονομικό συμμάζεμα να είναι καλό και χρήσιμο, θα χρειαστεί όμως και ζωντανό χρήμα για να μαζευτούν έσοδα που θα συμβάλουν στις μεταγραφές. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ανέβει η κίνηση και στην μπουτίκ. Η λύση είναι μία. Αλλάξτε άμεσα την εμφάνιση. Στον Πανιώνιο Κόσμο είδαμε ωραιότατες νέες εμφανίσεις, σχεδιασμένες από τον μέτρ του είδους, τις οποίες είμαι βέβαιος ότι θα τιμούσαμε όλοι. Αν χαθεί η εορταστική περίοδος η οποία συνδυάζεται με την αγωνιστική άνοδο της ομάδας, θα χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για νέα έσοδα.

Βέβαια, μια που ο μεγαλομέτοχος δηλώνει ότι τα χέρια του είναι τα πλέον ικανά αυτή τη στιγμή για να οδηγήσουν την ομάδα, θα πρέπει να εκτιμήσει την προσπάθεια που γίνεται και να συνδράμει οικονομικά.Για να καλυφθούν τα κενά της ομάδας με έτοιμους παίκτες θα χρειαστούν χρήματα. Δυστυχώς αυτά δεν μπορούν να εξασφαλιστούν αποκλειστικά από τα διαρκείας ή την μπουτίκ. Ούτε βέβαια μπορεί να μας βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση η πώληση πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή.

Σε αγωνιστικό επίπεδο. Ότι κι αν γράφω παραπάνω,αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τον χειμώνα θα φύγει κάποιος από τους βασικούς μας παίκτες, με πρώτο υποψήφιο τον Κούμο. Προσωπικά δεν θα παραχωρούσα τον συγκεκριμένο παίκτη, γιατί είναι βαρόμετρο για τον Πανιώνιο και γιατί για να βρούμε κάποιον με τα δικά του προσόντα για να καλύψει το κενό, θα χρειαστεί να δώσουμε πολλά λεφτά. Κάποιοι θα πουν ότι το τελευταίο διάστημα δεν προσφέρει τα αναμενόμενα.Μπορεί να μην έχουν άδικο. Ας σκεφτούν όμως γιατί παρ’ όλα αυτά ενδιαφέρονται γι' αυτόν ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Έναν τέτοιο παίκτη θα μπορούσε α τον αποκτήσει ελληνική ομάδα μόνο όταν είναι στα κάτω του... Η πρότασή μου είναι πως αν παρ' όλα αυτά δοθεί ο Κούμο, να μην εισπράξουμε χρήματα αλλά μόνο καλά και χρήσιμα έμψυχα ανταλλάγματα. Μέχρι τώρα εισπράτταμε καλά χρήματα από τις μεταγραφές, τα οποία όμως τα τοποθετούσαμε λάθος. Το αποτέλεσμα είναι ότι και τα ταμεία δεν γέμιζαν και δημιουργούσαμε ακόμη μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα.Ας λύσουμε τουλάχιστον το αγωνιστικό πρόβλημα, το οποίο είναι και το πλέον επιτακτικό.

Κάτι άλλο που θεωρώ απαραίτητο είναι η ενοποίηση των συνδέσμων οργανωμένων φιλάθλων σε ένα φορέα υπό τη σκέπη του Πανιωνίου. Η καλύτερη οργάνωση και η μεγαλύτερη συμμετοχή θα βοηθήσει την ομάδα. Θεωρώ λάθος την ύπαρξη τριών φορέων. Σε αυτή ην εποχή ανακατατάξεων μπορούν πολλά πράγματα να τεθούν στη σωστή βάση.

Με κάποιες σωστές και νοικοκυρεμένες λύσεις μπορούμε να πετύχουμε και έσοδα και αγωνιστικές επιτυχίες και να ανεβάσουμε την ψυχολογία του κόσμου. Νομίζω όμως ότι πρέπει άμεσα να αρχίσουν να γίνονται κινήσεις προς κάθε κατεύθυνση.

95 σχόλια:

Bertheway είπε...

Για το θέμα των εμφανίσεων αυτές που κυκλοφόρησαν στον Πανιώνιο Κόσμο είναι πάρα πολύ ωραίες αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε φέτος να αλλάξουμε εμφάνιση.Ακόμα και να μπορούσαμε,δε νομίζω να μπορεί η diadora να βγάλει τις συγκεκριμένες εμφανίσεις.Ο μόνος τρόπος ίσως είναι να την παραγγείλουμε σαν επετειακή και να την κρατήσουμε για 2-3 χρόνια αλλά πότε λήγει το συμβόλαιο που έχουμε με την diadora?
Για τον Κούμο η πώληση στον Παο με ανταλλαγή Κλέιτον και Πετρόπουλου θα ήταν ιδανική λύση γιατί έρχονται δύο καλοί παίχτες σε θέσεις που έχεις μεγάλη ανάγκη ενώ τον τελευταίο χρόνο ο Κούμο δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και πιστεύω ότι το κενό του δε θα φανεί,όπως και δε φάνηκε με Λάρισα και Ηρακλή

br fun_atic είπε...

Με τη diadora υπάρχουν διάφορα προβλήματα.
Και ο Πανιώνιος και η diadora έχουν συμφέρον να αλλάξει η εμφάνιση για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πουλάει.

Παρατήρησα στον Π.Κ ότι οι εμφανίσεις που δημοσιεύθηκαν είχαν το σήμα της diadora.Μήπως ο σχεδιαστής έχει κάποια σχέση;

Όπως κι αν έχει το πράγμα, δεν μπορούμε να περιμένουμε έσοδα μόνο από πωλήσεις καλών μας παικτών.

Το πρόβλημα που έχουν οι ανταλλαγές είναι ότι δεν ξέρεις πόσο ξενερωμένοι θα είναι ι παίκτες που θα πάρεις. Από την άλλη πλευρά βέβαια είδαμε και πόσο ορεξάτοι και ικανοί για μπάλα ήταν όσοι αποκτήθηκαν με τα λεφτά της μεταγραφής Τζαβέλλα...

NK99 είπε...

Αν η ομάδα μπορεί να πορευτεί με τις υπάρχουσες υποχρεώσεις και πουλώντας τον Κούμο χωρίς να χρειαστεί ο ιδιοκτήτης να βάλει χρήματα θα ήταν ότι καλύτερο. Προσωπικά θα προτιμούσα να μην πάρουμε κανένα παίκτη παρά να βάλει χρήματα ο ιδιοκτήτης. Δεν χρειάζεται να γίνει ο Πανιώνιος χειρότερο βάσανο για αυτόν διότι νιώθω ότι όσο παραμένει ιδιοκτήτης δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Ας τον αφήσουμε να ηρεμήσει τουλάχιστον στο οικονομικό κομμάτι. Η ομάδα όπως είναι θα σωθεί και μάλιστα εύκολα. Αρκεί βέβαια να υπάρχει ηρεμία. Το απέδειξε άλλωστε.

Ο Κούμο για ομάδες πλήρεις στο κέντρο και στην επίθεση είναι ένα φοβερό εργαλείο. Για εμάς μια περιττή πολυτέλεια καθώς του ζητάμε να κάνει πράγματα που δεν μπορεί και τον επιβαρύνουν ψυχολογικά όπως τον επιβαρύνει και η αποδοκιμασία του κόσμου.

Θα ήταν καλά να πάρουμε τον Πετρόπουλο αλλά ως ελέυθερο το αποκλείω να μας τον δώσουν. Αν είναι να έρθει δανεικός προτιμώ να δω τον Σκούρτη.
Ο Κλέιτον είναι τόσο επιθετικός όσο επιθετικοί είναι ο Ριέρα και ο Μπάλαμπαν. Ας συνυπολογίσουμε ότι είναι και δύο χρόνια σε απραξία. Ένα επιθετικό τρίο από τους παραπάνω πάικτες θα μπορούσε να είναι πολύ καλό αλλά μάλλον δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.
Για τον Δημούτσο ούτε το συζητάω...καλός φιλότιμος δυνατό παιδί αλλά πρέπει να έχουμε καμμιά δεκαριά Δημούτσους....

br fun_atic είπε...

@nk99

Δεν κατάλαβα τι προτείνεις. Να μην κάνουμε μεταγραφή, να κάνουμε με τα χρήματα από την πώληση του Κούμο ή να μην τον δώσουμε καθόλου (αν και νομίζω ότι κάποια στιγμή λήγει και το συμβόλαιό του);

zamis είπε...

Ο Κλειτον ειναι ακριβως αυτο που χρειαζομαστε.Το παλιο δεκαρι που θα σου βγαλει καθετες,θα κανει την ντριμπλα που θα δημιουργησει χωρους και που με το σουτ του θα βγαλει και γκολ.
Ο Τενκατε δεν τον ηθελε και δεν μπορουσε να τον χειριστει διοτι ως βραζιλιανος εχει ιδιαιτεροτητες.

Bertheway είπε...

@NK99
Συμφωνώ απόλυτα με τον zamis για τον Κλέιτον.Δεν είναι επιθετικός.Είναι ο επιτελικός μέσος που χρειαζόμαστε.
Ο Κούμο είναι περίεργος παίχτης.Δεν είναι ούτε επιτελικός μέσος(10άρι δλδ) ούτε αμυντικός μέσος.Είναι κάτι ενδιάμεσο.Σαν τον Ντουντού.Για να αποδώσει πρέπει να έχει έναν ή δύο "σκύλους" να τρέχουν πίσω του και αυτός να έχει πιο δημιουργικό κομμάτι

General Tanz είπε...

Ο Κλειτον ειναι παιχταρας, αλλα δυστυχως εχει ηδη αγωνιστει σε 2 ομαδες φετος(Βαζελο και Μεταλουργκ) και ετσι δεν επιτρεπεται να αγωνιστει σε 3η-υποθεση Βαλνερ.
Ο Πετρο ειναι ο κλασικος
σεντερ-φορ με παρα πολυ καλα ποσοστα σκοραρισματος και για μενα θα ηταν κουφετο για τον Πανιωνιο, αλλα δεν νομιζω να τον δωσουν ελευθερο και ο ιδιος, επι Τζεμπουρ, ειχε αρνηθει να ελθει δανεικος.
Αρα.......

NK99 είπε...

Προτείνω :

Να μην κάνουμε καμία μεταγραφή.

Να δώσουμε τον Κούμο αν μας δώσουν ένα καλό ποσό και τον Πετρόπουλο ή ένα καλό ποσό χωρίς τον Πετρόπουλο.

Το καλό ποσό που θα πάρουμε να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη της τρύπας κξαι αν περισσέψει τίποτα να πάει στην τσέπη του ιδιοκτήτη.

Bertheway είπε...

Πρέπει όμως να κάνουμε οπωσδήποτε μεταγγραφές γιατί η ομάδα έχει τις τρανταχτές ελλείψεις που έχουμε ξαναπεί.Σέντερ φορ,σέντερ μπακ,αριστερό μπακ,δεξί χαφ και επιτελικός μέσος.Λογικά δεν μπορούμε να πάρουμε παίχτες σε όλες τις θέσεις αλλά ας καλύψουμε όποια τρύπα μπορούμε.Ο Λάτκα συμπλήρωσε κάρτες.Ποιος θα παίξει την Κυριακή?Ο Όμο?Πάλι βοήθα Παναγιά θα είμαστε όπως με τον Παοκ

zamis είπε...

Ωχ,δεν τοξερα αυτο Στρατηγε,πουσου..
Πετροπουλος μαλλον αδυνατον,Μελισση δινουνε.
Οπως και ναχει,συμφωνω ο Κουμο να φυγει στη λογικη της οικονομικης εξισορροπησης.

br fun_atic είπε...

Δηλαδή θεωρείς ότι έχουμε την ομάδα να σωθούμε άνετα και επιπλέον μπορούμε να αντέξουμε τον συναγωνισμό χωρίς καμία προσθήκη, ακόμη κι αν ενισχυθούν όλες οι άλλες ομάδες;
Είναι εντυπωσιακή θέση, που πραγματικά θα ήθελα να αιτιολογήσεις.

Ron Barceló είπε...

Χωρίς ενίσχυση το Γενάρη, το υπάρχον ρόστερ δε μπορεί να αποφύγει τη βήτα, εκτός κ αν γίνει θαύμα και αρχίσει να τρέχει ο Μπόσκο σαν τον Μπόλτ ή ο Σκούρτης βάζει καμιά 20αριά γκολ το δευτερο μισό.

Επιβάλλεται η ενίσχυση. Και μιας και δεν υπάρχει σάλιο στο ταμείο, επιβάλλεται η πώληση ενός πρωτοκλασσάτου για εξοικονόμιση ρευστού ή αξιόλογων ανταλαγγμάτων. Προσωπικά, θεωρώ προτιμότερο να πωληθεί ο Κούμο και ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ο Μανιάτης.
Αν δε, καταφέρουμε και απαλλαγούμε και από το Μπάλαμπαν και το βαρύ συμβόλαιό του, τότε θα μπορούμε να μιλάμε σε άλλη βάση.
Χθές ο Νικολακόπουλος δήλωνε οτι ενδιαφερόμαστε (μαζί με τον Ηρακλή)έντονα για δανεικό Μήτρογλου.
Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι..
Έχουμε ήδη ένα 'Μήτρογλου' και ακόμα δεν έχει πάρει λεπτό συμμετοχής.
Ποια η σημασία απόκτησης δανεικού χωρίς οψιόν αγοράς?
Πόσο μάλλον δανεικών με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση.
Ξέρουμε αν υπάρχει δυνατότητα τερματισμού του δανεισμού του Λόλο το Γενάρη?

br fun_atic είπε...

Προσωπικά δεν θέλω να μπουν άλλα λεφτά στο ταμείο.Κάτι οι λάθος επιλογές, κάτι οι μαύρες τρύπες, όλο και χάνονται στον δρόμο. Αν θέλετε να δώσετε παίκτη πάρτε έμψυχα ανταλλάγματα τα οποία να είναι γνωστά και δοκιμασμένα.

zamis είπε...

Ο Σκουρτις τι γινεται αληθεια?

Ron Barceló είπε...

Λύση στην ανάπτυξη θα μπορούσε να δώσει ΧΑΛΑΡΑ και ο Ντάριο. Τι και αν πάτησε τα 32.
Την ξέρει τη θέση και θα μπορεί να βοηθήσει έστω και για μια ώρα ανά παιχνίδι.
Επιπλέον, μια τέτοια κίνηση θα έχει θετική απήχηση και στον κόσμο.
Το θέμα είναι πως πάει προς Κύπρο σχεδόν τσάμπα.

br fun_atic είπε...

@Argy

Το θέμα είναι ότι ο Μπόσκο μας δημιούργησε ένα σχετικό πρόβλημα την Κυριακή. Ξεχνάω για λίγο το συμβόλαιό του και την μέχρι τώρα συνολική του παρουσία και κρατάω μόνο το τελευταίο παιχνίδι. Έπαιξε όση ώρα μπορεί να αντέξει και μπήκε τη στιγμή που κανείς δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι παραπάνω.Πρόλαβε βέβαια να χάσει το άχαστο. Το θέμα είναι αν στην παρούσα φάση έχεις την πολυτέλεια να μην υπολογίσεις την εμπειρία του...
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που δεν μαθαίνουμε τίποτα για τον Σκούρτη...

br fun_atic είπε...

Λίγο καλές σχέσεις να είχαμε με Ρεκόμπα, μας έστελνε δημιουργικό μέσο που θα έκανε τη διαφορά...Στην Λατινική Αμερική βρωμάει ο τόπος...
Το θέμα είναι η περίοδος προσαρμογής και η κούραση...Εμείς θέλουμε άμεση βοήθεια...

akis είπε...

Σχετικά με τις εμφανίσεις: Ο σχεδιαστής δεν έχει καμμία σχέση με Εταιρείες ρούχων, σχεδιάζει για την πάρτη του και είμαστε από τους τυχερούς που έχουμε σχέδια του. Δυστυχώς στο χαρτί δεν αποτυπώθηκαν αρκετές λεπτομέρειες, οι οποίες φαίνονται όμως στην ανάρτηση του άρθρου (που υπάρχει με το σύνολο των ερωτήσεων) στο blog του Πανιώνιου Κόσμου. Απλά επειδή φοράμε Diadora έβαλε το λογότυπο της. Αν φοράγαμε adidas θα έκανε κάτι διαφορετικό. Σίγουρα θα ήταν όνειρο να αγωνιζόμασταν με την λευκή ή με την μισή κόκκινη/μισή μπλε. Από ότι γνωρίζω όμως έχουμε ήδη κλείσει εμφανίσεις για του χρόνου. Επειδή επίσης το αγοραστικό κοινό μας είναι ανύπαρκτο, είναι δύσκολο να έχουμε και τέτοιες φαντασιώσεις. Μακάρι να μην έμεναν στο χαρτί. Να πω την αμαρτία μου, η Θύελλα Καμαρίου (τοπική ομάδα στη Σαντορίνη με κόκκινο μπλε) αγωνίζεται με πιό ωραία εμφάνιση από εμάς (nike).

Ron Barceló είπε...

@BR

Περίεργο όντως. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Άκης θυμήθηκε μέχρι και τον Αναστασόπουλο. Δεν μπορώ να φαντάστώ ότι είναι τόσο χάλια που δεν αξίζει έστω και μια ευκαιρία ένας παίκτης που θεωρήθηκε μεγάλο τάλεντο.
Το μόνο που ξέρω είναι πως μάνατζερ είναι ο μπαμπάς Σκούρτη και φοβάμαι περίπτωση ανάλογη Χούτου.
Για Μπάλαμπαν θα διαφωνήσω. Ο άνθρωπος πλέον δεν μπορεί. Όποτε έχει κληθεί να βοηθήσει, απλά περιφέρεται δίχως λόγο και ταλαιπωρεί - πέρα από τον εαυτό του - και τα μάτια μας.
Αμφιβάλλω αν έχει να κερδίσει κάτι πλέον ο Πανιώνιος από την εμπειρία του.

Ron Barceló είπε...

Επιτρέπει ο κανονισμός να αλλάξεις εμφάνιση μέσα στη χρονιά?
Κρίμα πάντως να φάμε στη μάπα την πυτζάμα για το υπόλοιπο της δύσκολης χρονιάς..
Οι εμφανίσεις του τύπου είναι όντως όμορφες.
Ιδιαίτερα η μισή κοκκινη-μισή μπλέ.
Θάνατος!

br fun_atic είπε...

@akis

ξέρεις τι μου άρεσε; Βρήκα πολύ πρωτότυπη την εμφάνιση με τα αρχαία γεωμετρικά σχήματα. Θα μου άρεσε περισσότερο αν στη θέση τους είχε χρησιμοποιήσει Ιωνικά μοτίβα (π.χ Ιωνικό κιονόκρανο). Τα σύμβολα της Ιωνίας πρέπει να μας απασχολήσουν πολύ και να τα ενσωματώσουμε σταδιακά στην ομάδα, αν θέλουμε να εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι είμαστε η συνέχεια του μικρασιατικού ελληνισμού και της Σμύρνης ειδικότερα.

Τα μοτίβα του δεν ήταν τόσο διαφορετικά από τις εμφανίσεις των τελευταίων ετών. Ήταν όμως καλόγουστα. Περιείχαν τις λεπτομέρειες εκείνες που μεταμορφώνουν το πόνημα.

Κάτι ξέρω για τις εμφανίσεις της επόμενης χρονιάς, δεν θα ήθελα όμως να αναφερθώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι η συγκεκριμένη δεν πουλάει. Αντιλαμβάνομαι ότι αν την αλλάζαμε δεν θα κάναμε τις τρελές πωλήσεις. Μπορεί όμως και να μην ήταν τόσο αμελητέες, δεδομένου ότι εμφανίσεις αγοράζουν οι φίλαθλοι, τα παιδιά, τα τμήματα υποδομών κ.λ.π
Αρκεί να μπορούσε να βρεθεί ένα κατάλληλο σχέδιο και ένα όνομα παίκτη που να μπορεί να κεντρίσει τον κόσμο...

br fun_atic είπε...

Γιατί πέρσι δεν αλλάξαμε; είχαμε την κόκκινη και παίζαμε με τα σορτσάκια και τις κάλτσες. Νομίζω ότι χρησιμοποιήσαμε σε λίγα παιχνίδια και την άσπρη, στο τέλος όμως παίζαμε με την γαλάζια με τη διαγώνια ρίγα.
Όπως και να χει, μπορεί να βγάλει επετειακή, όπως έβγαλε και ο Παναθηναϊκός.

Αν και την έχω καταθάψει τη συγκεκριμένη εμφάνιση, να της αναγνωρίσω ένα θετικό. Σε βραδινή τηλεοπτική μετάδοση, γράφει σχετικά καλά στον φακό, χωρίς να σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να είναι κακόγουστη.

Πιστεύω ότι όταν κάνεις ένα νέο ξεκίνημα πρέπει να τα αλλάζεις όλα...Και σε ψυχολογικό και ίσως σε οικονομικό επίπεδο να βοηθούσε μιά νέα εμφάνιση.

NK99 είπε...

Έχουμε σοβαρές ελλείψεις αν ο στόχος είναι η πεντάδα.

Πραγματικά πιστεύω ότι η ομάδα όπως είναι μπορεί να σωθεί. Αν νικήσουμε την Κέρκυρα θα είμαστε πιο κοντά στην πέμπτη παρά στην τελευταία θέση.

Ας δούμε άλλωστε και τι υλικό έχουν οι ανταγωνιστές μας και ας σκεφτούμε σε εποχές κρίσης ποόσο μπορούν να ενισχυθούν.

Επίσης μέχρι τώρα η ομάδα πήρε βαθμούς σε θεωρητικά δύσκολα παιχνίδια. Γιατί δεν πήρε βαθμούς στα θεωρητικά εύκολα?
Διότι την πρώτη αγωνιστική δεν κατέβηκε καθόλου στο γήπεδο, δίότι στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν εντελώς σκορπια, γιατί στο παιχνίδι με τον δυνατό Ατρόμητο ο ιδιοκτήτης φρόντισε να την διαλύσει την προηγούμενη, γιατί στην Καβάλα που όλοι θαυμάζουν έφαγε ένα ανευ προηγουμένου χειρουργείο.

Αυτό που έχει λείψει από τον Πανιώνιο φέτος δεν είναι κυρίως οι παίκτες. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη συνοχής , ομαδικότητας, συγκέντρωσης, σοβαρότητας σε όλα τα επίπεδα. Σιγά σιγά με τον Μάντζιο προπονητή και την νέα διοίκηση τα προβλήματα φαινεται να λύνονται και οι βαθμοί έρχονται.

Συνφωνώ ότι η ομάδα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...αλλά όχι ότι έχει κατώτερους παίκτες από τον Αστέρα τις Σέρρες την Κέρκυρα κλπ.

Και στο κάτω κάτω αντε και κάνουμε μεταγραφές....θα βρούμε καλό φορ? Που? στα γαριδάκια?

Στην σύγχρονη εποχή θα επιβιώσουν οι ομάδες που δουλεύουν τις υποδομές τους και ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ. Αυτές που χρωστάνε έχουν να επιλέξουν την Δ ή τον Ψωμιάδη...
Αυτές δεν ήταν οι εναλλακτικες όλες τις προηγούμενες ημέρες?

Πιστευω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από τον Τσακίρη να βάζει λεφτά...το μόνο που του ζητήσω προσωπικά είναι να μην διασύρει τον σύλλογο. Τίποτα άλλο...

br fun_atic είπε...

Μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τη λήξη των μεταγραφών για να δούμε ποιοι ενισχύθηκαν και πόσο.Επίσης θα είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να δούμε ποιοι ακριβώς αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κρίση. Φαντάζομαι ότι εκείνοι που είναι εξαιρετικά ικανοί στις προβλέψεις τους στο στοίχημα, δεν θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα. Στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι...

Δεν είπα να αγοράσουμε παίκτες απλά για να αγοράσουμε. Αν όμως βρεθεί παίκτης που να μας καλύπτει κενά, να αγοραστεί...

Όσο για τον Τσακίρη, θα έχω ξεκάθαρη γνώμη για το άτομό του, τη στιγμή που θα δω και κάποιον άλλον να βάζει λεφτά στην ομάδα...Λεφτά όμως που να προέρχονται από την τσέπη του. Από την περιουσία του...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Τι βαρόμετρο βρε Άκη? Όπως είδαμε,
μιά χαρά τα καταφέρνουμε και χωρίς τον Κούμο.
Εγώ λέω να φτιάξουμε ένα ωραίο CD
και να τον πασάρουμε στη Ρεάλ.
Πού ξέρεις, ο απελπισμένος...
Και μή σου πώ για τα φράγκα και για τα ανταλλάγματα!
Καλά αυτός ο μάνατζέρ του κοιμάται ολόρθος?...

br fun_atic είπε...

θέλεις παραδείγματα; Μέτρα: Τι να τον κάνεις τον Σπυρόπουλο; Πούλα τον ακριβά. Έχουμε τον Κουτσόπουλο (ευτυχώς που βρήκαμε τον Τζάβε).

Τι να τον κάνεις τον Ντάριο; Παλιομοδίτης. Κρατά και πολύ την μπάλα. Τέτοιοι παίκτες βρίσκονται εύκολα.

Τι να τον κάνεις τον Τζιμπουρ; 16 γκολ σε μία σεζόν. Αυτό είναι το ταβάνι του. Εξάλλου έχουμε τους υπερβατικούς.Είναι και προβληματικός, θέλει και μεταγραφή.

Τι να τον κάνεις τον Φαμπιάν; Όλο τρίπλες και από ουσία τίποτα. Υπάρχει και μια ολόκληρη σειρά παικτών που όταν τους δίναμε απορούσαμε τι να τους κάνουμε. Το θέμα είναι ότι ούτε τους αντικαταστήσαμε, ούτε τα λεφτά τους έπιασαν τόπο.

Ναι. Τον μέτριο ή τον κακό Κούμο, μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε. Όταν ο Κούμο είναι καλός, η ομάδα κερδίζει...

Να το δεχτώ ότι ούτε αυτός θα μας λείψει ιδιαίτερα. Μπορούμε τουλάχιστον να πάρουμε καλά έμψυχα ανταλλάγματα; Αυτή την ιστορία με τις μαύρες τρύπες και τις κακές τοποθετήσεις των χρημάτων των μεταγραφών έχω βαρεθεί να τις ακούω...

br fun_atic είπε...

και αυτά τα γράφω γιατί διοικούμαστε από ομάδα ανθρώπων που θέλουν και μπορούν να εξυγιάνουν την ομάδα. Επειδή τα λεφτά φεύγουν αλλά οι καλοί παίκτες μένουν (ή ξαναπωλούνται) θα προτιμήσω τη δεύτερη επιλογή

br fun_atic είπε...

Επίσης, επειδή ούτε έχουμε, ούτε πρόκειται να αναδείξουμε σύντομα καλό αριστερό μπακ, δεν θα είχα πρόβλημα να δανειζόμαστε ένα, ακόμη και χωρίς όψιον αγοράς.

NK99 είπε...

Μία διευκρίνιση. Όταν έγραψα ότι το μόνο που περιμένω από τον ιδιοκτήτη είναι να μην διασύρει τον σύλλογο εννοούσα να μην τον πουλήσει στον κάθε Ψωμιάδη.
Πρέπει να παραδεχτώ ότι καθόλη τη διάρκεια της θητείας του ίσως και με προσωπικό κόστος ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΨΗΛΑ και ουδέποτε διέσυρε τον σύλλογο. Ίσα ίσα που πολλές φορές μας έκανε υπερήφανους. Αυτό για να είμαστε δίκαιοι.

br fun_atic είπε...

Παρατήρησα μια λεπτομέρεια η οποία μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Τα χρήματα που ανακοινώνουμε ότι εισπράττουμε από τα εισιτήρια. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από πέρσι. Ας δούμε δύο παιχνίδια, με παρόμοια προσέλευση φιλάθλων. Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη τον Μάρτιο. Παρατηρείτε κάποια διαφορά; Όχι μόνο δεν θυμάμαι να υπήρξε αύξηση της τιμής, αλλά πιθανότατα το εισιτήριο αυτή τη στιγμή είναι φθηνότερο. Θυμάμαι επίσης ότι κατά καιρούς υπήρχαν διευκρινήσεις ότι στον συνολικό αριθμό εισιτηρίων συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοχοι διαρκείας που προσήλθαν και ότι η παρουσία τους υπολογίζονταν με κάποιο συμβολικό ποσό (αν θυμάμαι καλά 5 ή 10 ευρώ).

Πανιώνιος - Ηρακλής
Εισ.: 2.644
Ειπρ.: 30.385 Ευρώ

21-3-2010 Πανιώνιος Άρης
Εισιτήρια: 2.708
Εισπράξεις: 11.563 Ευρώ

br fun_atic είπε...

ξέρεις ποιο είναι το θέμα φίλε νκ99; Η ιστορία είναι αυτή που δικαιώνει τους ανθρώπους. Πάρε για παράδειγμα τον Μπέο. Όσο ήταν πρόεδρος, ελάχιστοι μιλούσαν εις βάρος του, με εξαίρεση τους τελευταίους μήνες (όπου είχε ήδη μπει στο παιχνίδι της αγοράς ο Τσακίρης, με ό,τι αυτό σημαίνει).
Όταν έφυγε, κανείς δεν μπορούσε να πει έστω και μια καλή κουβέντα, αν και είναι βέβαιο πως είχε κάνει καλά στον σύλλογο.
Όταν έφυγε η χρυσκόσκονη του Τσακ, όλο και άκουγες ότι ο Αχιλλέας είναι Πανιωνάρα και ότι το ιδανικό θα ήταν Πρόεδρος ο Μπέος και χρηματοδότης ο Τσακ.
Σήμερα, μετά τις ανακατοσούρες που προκάλεσε στην ομάδα ο ίδιος ο Τσακ, υπήρχαν πολλοί που παρακαλούσαν να επιστρέψει ο Μπέος και αποτελούσαν μάλιστα και το ακροατήριό του, όπου μίλαγε...
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μπέος ήταν ο δικανικός ή ο άγιος, αλλά ότι με τον καιρό κατάφερε ο μέσος φίλαθλος να ξεχωρίσει και τα καλά του και να του τα αναγνωρίσει.
Είναι αδύνατον ο Τσακίρης να μην έχει τέτοια αντιμετώπιση.
Θεωρώ ότι έχει κάνει τραγικά λάθη και κάποιες φορές έβλαψε με την συμπεριφορά του. Το θέμα βέβαια είναι ότι πριν από την ομάδα, έβλαπτε τον εαυτό του.
Όσα λάθη κι αν έχει κάνει, μου είναι δύσκολο να μην του αναγνωρίσω τα καλά και να ξεχάσω ότι εξακολουθεί να παραμένει το μεγαλύτερο κυανέρυθρο πορτοφόλι. Αν ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε συνετά τα μισά χρήματα απ' όσα έχει βάλει, σήμερα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση...

zamis είπε...

Ναι αλλα με τα αν δεν γινεται δουλεια.
Χωρις κανενας να παραγνωριζει αυτα που προσεφερε και προσφερει,ειναι αυταποδεικτο οτι με τη διοικηση που εχει ασκησει,οδηγησε σχεδον το καραβι στα βραχια.
Το ιδανικο θα ηταν αυτο που και ο ιδιος εχει πει οτι θελει.
Να μην ξαναανακατευτει με τα διοικητικα και αγωνιστικα,να υπαρξει συνετη οικονομικη διαχειριση και να εκμεταλλευτουμε το προπονητικο.Aς κανει και κανα ετησιο δωρακι αν θελει:)
Μακαρι λοιπον να δεσει το θεμα με Λιανο ωστε σε συνδυασμο με τους υπολοιπους ανθρωπους που τρεχουν την ομαδα να διασφαλιστει η σταθεροτητα και η κουλτουρα του συλλογου.
Παντως θεωρω υποχρεωση του να οδηγησει την ομαδα σε ομαλη μεταβαση.

IWN1998 είπε...

Ο Κούμο είναι πολύ καλός παίκτης αλλά σε θέση στα χαφ που δεν μας πονάει και αποδείχτηκε αυτό στα δυο τελευταία ματς που δεν έπαιξε.
Εν αντιθέσει πονάμε σε αριστερό μπακ που έχει γίνει λάστιχο ο Κοντοέ, που δεν είναι και αριστερό μπακ, σε επιτελικό χαφ και σέντερ φορ.

Για Πετρόπουλο που διάβασα, δεν μπορεί να το δώσει ο ΠΑΟ γιατί δεν έχει άλλο καθαρό φορ εκτός από Σισέ.
Επίσης αν δεν κάνω λάθος, ο Φερναντέζ πήρε εδω και ένα-δυο μέρες μεταγραφή στην Κύπρο.

Άποψή μου είναι ότι ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής για μας θα ήταν ο Ζαϊρί αλλά με την πλευρά του ΟΣΦΠ μάλλον οι σχέσεις είναι ψυχρές και αν δοθεί ο Κούμο, θα δοθεί σε ΠΑΟ μάλλον, τουλάχιστον από το ενδιαφέρον που έχει δημοσιοποιηθεί.

Για τις φανέλες, όλοι τις χαρακτηρίζουν πυτζάμες, αλλά άμα αρχίζει και κερδίζει η ομάδα, και οι πυτζάμες μπορεί να πουλήσουν.

Για τις μεταγραφές, αν δεν κάνουμε μεταγραφές θα πέσουμε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, γιατί όλοι οι ανταγωνιστές μας από την Κέρκυρα ως τον Εργοτέλη και τις Σέρρες και τη Λάρισα, έχουν βάλει στόχο να ενισχυθούν το Γενάρη, πάση θυσία.
Θεωρώ ότι εδώ μπορεί να βοηθήσει ο κος Λιανός εφόσον έχει πρόβλημα να συνεισφέρει περαιτέρω ο κος Τσακίρης. Μεγάλη σημασία έχει επίσης να κινηθούμε με γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις και στο τι θα πάρουμε αλλά και στο τι ίσως χρειάζεται να δώσουμε.

br fun_atic είπε...

@zamis

για να καταλάβω: να φύγει ο Τσακίρης, να διαχειρίζεται συνετά τα οικονομικά ο Λιανός (και για τον λόγο αυτό να μη βάζει χρήματα), αλλά αν ποτέ χρειαστούμε χρήματα να τα ξαναβάζει ο Τσακίρης;
Συγνώμη αλλά έτσι γίνομαι κι εγώ πρόεδρος και μάλιστα επιτυχημένος :)

zamis είπε...

Γιατι,ο ιδιος δεν ειχε πει οτι θα ηθελε να ειναι απεμπλεγμενος απο τον Πανιωνιο και να κανει και καμια ''χορηγια''?
η το εχω ονειρευτει?:)

br fun_atic είπε...

Όχι. Ξύπνιος ήσουν. Απλά πρέπει να μου προσδιορίσεις τι θεωρείς χορηγία...Και πολύ περισσότερο τι θεωρούσε ο ίδιος...
Παράλληλα τι θα θεωρούσε χορηγία κάποιος που απλά θα αναλάμβανε τη διοίκηση.

br fun_atic είπε...

Να στο πω διαφορετικά:

Αν θέλει να δίνει 1 εκ ευρώ τον χρόνο ως χορηγία και παραμείνουν ίδια τα τηλεοπτικά τότε αύριο το πρωί αναλαμβάνω την προεδρία.

Αν πάλι εννοεί ότι δίνει κάτι συμβολικό, τότε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί ούτε χρηματοδοτης ούτε άνθρωπος απλά να την τρέξει στηριζόμενος στα έσοδα...Ιδίως αν μειωθούν τα τηλεοπτικά. Εκτός κι αν μιλάμε για κάποιον με εμνπεύσεις στο στοίχημα!!!

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ Bertheway γραφεις...
"Ο Κούμο είναι περίεργος παίχτης.Δεν είναι ούτε επιτελικός μέσος(10άρι δλδ) ούτε αμυντικός μέσος.Είναι κάτι ενδιάμεσο.Σαν τον Ντουντού.Για να αποδώσει πρέπει να έχει έναν ή δύο "σκύλους" να τρέχουν πίσω του και αυτός να έχει πιο δημιουργικό κομμάτι".

αγαπητέ μου φίλε να ξερες τι έχω ακούσει εγώ (και εδώ μέσα....) γαι τον Κούμο; Οταν έγραφα δεν κόβει ούτε με βαλέ κάποιοι καλοί μου φίλοι σήμερα με έκραζαν. Τώρα γράφουν ότι πρέπει να τον πουλήσουμε... Οπως και να το κάνεις νιώθω μια δικαίωση. χα χα χα

Λοιπον ο Κουμο έκλεισε το κύκλο του στον Πανιώνιο. Είτε στον ΠΑΟ με ανταλλάγματα Κλέιτον, Μελίσση ή Πετρόπουλο, είτε στον ΟΣΦΠ με ανταλλάγματα π.χ. κάποιους από τους Νεμεθ, Μήτρογλου, Παπαδόπουλο, Γκαλίτσιο δεν θα με χαλάσει...

br fun_atic είπε...

Βρε Μάκη, εσύ τα έγραφες αυτά όταν ο Κούμο ήταν στα πάνω του...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Κάνεις λάθος Br τα έγραφα όταν δεν έπαιζε καλά. Τρελλός είμαι να παίζιε καλά ένας παίκτης και να λεω άλλα; Απλά ορισμενοι είχατε (;) "ιερές αγελάδες" στον Πανιώνιο. Κάτι που εγώ δεν είχα ποτέ.

Αν παίζει καλά ο παίκτης θα το γράψω, αν όχι το ίδιο.

Κοουτσάρησε σωστά ο προπονητή ΟΚ. Εκανε λάθη θα τα γραψω...

Πολύ απλά...

zamis είπε...

@Μακη,
θα μας τρελλανεις παλι.Τι σχεση εχουν τα μηλα με τα πορτοκαλια?
Τοτε που ταχωνες στον Κουμο ησουν ισοπεδωτικος σε αγωνιστικο επιπεδο.Εγω πιστευω οτι ακομα και φετος ειχε καλες στιγμες και σιγουρα ειναι ενας απο τους ποιοτικοτερους που εχουμε.
Αλλοι ειναι οι λογοι και οι συνθηκες που οδηγουν σε αποχωρηση,γνωμη μου εξ'αλλου ειναι οτι επρεπε ηδη να εχει φυγει με πολυ λιγοτερα απο αυτα που ζητουσε ο Τσακιρης.(και τα επιτυχημενα deal του)

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@zamis

Νομίζεις ότι ήμουν ισοπεδωτικός. Θα σου επαναλάβω. Οσοι είχατε (;) "ιερές αγελάδες" αναζητάτε πάντα άλλοθι.

Και φυσικά φέτος ο Κούμο είναι από τους χειρότερους παίκτες της ομάδας. (Μπορείς να μου πεις ένα ματς που ήταν απλά υποφερτός; Ασε που βγήκε από την ομάδα και παίξαμε λίγο μπαλίτσα) Μίζερος, γκρινιάρης και απαθής. Και πρέπει να φύγει το ταχύτερο... Ολα τα άλλα είπαμε ανήκουν σ' αυτούς που έχουν "ιερές αγελάδες" στην ομάδα. Εγω δεν είχα, ούτε θα έχω ποτέ.

zamis είπε...

η μονη ιερη γελαδα πουχα ποτε

http://www.youtube.com/watch?v=zPeNl7pzyCA&feature=related

τσε τσε σε τσιμπησε χριστιανε μου?
και το ειχατε(?)τι σημαινει,οτι εχουμε(?)

br fun_atic είπε...

1. Δεν έχω ιερές αγελάδες. Αν είχα δεν θα έπρεπε να τις τρώω.Αντιλαμβάνεσαι ότι έχω μια σχετική δυσκολία.
2. Προσωπικά έλεγα καλά λόγια για τον Κούμο και τότε και τώρα.
3. Όντως. Τι σε τσίμπησε τώρα;

br fun_atic είπε...

να και η δική μου αγελάδα. 500 ευρώ το μισό κιλό φίλε...

http://www.youtube.com/watch?v=VSU5Iu9Z9qI

Ron Barceló είπε...

O Κούμο ήταν και παραμένει το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο του Πανιωνίου.
Το ότι είναι προτιμότερο (στην κατάντια που έχουμε περιέλθει) να πωληθεί έχει να κάνει με την αναγκη εξοικονόμισης ρευστού για να μπαλώσουμε τις υπόλοιπες τρύπες.
Και όχι με το ότι ο Κούμο είναι 'λίγος' για τον Πανιώνιο.
Καλοί κ φιλότιμοι οι Σάμαρης, Τσότσα κ Αναστασόπουλος, αλλά από τα καντάρια μπάλας και το ταλέντο του Κουμορτζί απέχουν πολύ.
Το γεγονός ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα ίσως να μην οφείλεται αποκλειστικά στον ίδιο. Μόνο τέρμα και μπακ δεν τον έχουμε δει ακόμη.
Επίσης όταν τρέχει κάθε φορά όχι μονο να μαζέψει τα ασυμάζευτα στο κέντρο, αλλά να φτιάξει κ παιχνίδι σε μια ομάδα που ο καθένας κοιτούσε την πάρτη του κ δεν είχε σαφή ρόλο στο γήπεδο, ε τότε λογικο είναι να χάνεται στη μετριότητα.
Να σας θυμίσω επίσης πως ο Κούμο επί Λίνεν ήταν από τους καλύτερους χαφ στην Ελλάδα.
Όταν λοιπόν θα παίξει σε μια ομάδα με καλύτερο υλικό και πλαισιωθεί από ένα γρήγορο κόφτη, τότε θα καταλάβαιτε τις πραγματικές του δυνατότητες.

br fun_atic είπε...

να μην ξεχάσουμε ότι ο χριστιανός (μουσουλμάνος για την ακρίβεια) είχε πετύχει και έξι γκολ...

zamis είπε...

Και φυσικα μια σκατα κατασταση, στα σκατα θα σε τραβηξει,ποσο μαλλον οταν ο ρολος σου μεσα στο γηπεδο ειναι σε απολυτη συναρτηση με τη συνολικη λειτουργια.Το παλιο 8αρι που λεγαμε ειναι ο Κουμο..
Με τον προπονηταρα σου τον πραλινα Μακη,μην τα ξεχναμε κι αυτα

brf,αυτο με τα τηλεοπτικα που λες,μεγαλο θεμα..

panioniaria είπε...

Δυστυχώς φέτος ο Κούμο δεν έχει κάνει κανένα καλό παιχνίδι αλλά πιστεύω οτι αν φύγει τον Δεκέμβρη θα μείνει ένα κενό στα χαφ γιατί δεν υπάρχει άλλος παίχτης στο κέντρο που να κάνει παιχνίδι.Εκτός αν πάρουμε τον Κλέιτον οπότε καλύπτουμε το κενό.Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση αν θέλουμε να σώσουμε την παρτίδα.Όσον αφορά τον Μπαλαμαν πιστεύω οτι έδωσε πνοή στην επίθεση την μισή ώρα που έπαιξε την Κυριακή.
Πολύ χάρηκα χθες το βράδυ οταν έβλεπα τον υπερόπτη Μουρίνιο να τρώει πέντε γκολ από την ΜΠΑΡΤΣΑ...

Griniaris είπε...

Ο κύριος Κουμόρτζι(επιτέλους αληταράδες,Κούμο και Κούμο) έχει να παίξει την μπάλα που ξέρει δύο χρόνια.Φοβάμαι πως δεν θα τον ξαναδούμε έτσι στον Πανιώνιο.Δεν ξέρω αν δεν έχει στηρίγματα,αν βαρέθηκε,αν φυλάγεται ή αν δεν βρίσκει καλή γκόμενα.Ας πουληθεί με ακριβά ανταλλάγματα.Δόξα τω Θεώ,υπάρχουν αρκετά και σε παο και σε γαύρο...

br fun_atic είπε...

Να πουληθεί με ακριβά ανταλλάγματα. Ανταλλαγή δηλαδή...

Κοίτα τώρα τι θυμήθηκα. Τον Κούμο, τον είχαμε αγοράσει 1 εκ ευρώ, σε πολλές πολλές δόσεις. Την ίδια εποχή θέλαμε τον Μήτρογλου, ο οποίος στοίχιζε αν δεν κάνω λάθος 200.000 ευρώ (στην ομάδα).

Δεν κατάλαβα αν δεν τα δώσαμε ή αν απλά ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στον Ολυμπιακό... Πέντε φορές επάνω όμως η τιμή του Κούμο ...Ασφαλώς και ο Μήτρογλου είναι παίκτης που μας χρειάζεται, εννοείται ότι είχε εξέλιξη,πιθανότατα να είχαμε αγοράσει ακριβά τον Κούμο όμως η τιμή του ήταν πενταπλάσια...Ξέρουμε επίσης ότι αν του κάθονταν μια καλή χρονιά θα μπορούσε να μοσχοπουληθεί στο εξωτερικό...

@zamis
αν αύριο το πρωί μείωνε η τηλεόραση τα συμβόλαια κατά 40%, θα εξακολουθούσες να πιστεύεις ότι ο Τσακ είναι χρήσιμος μόνο ως δωρητής;Αυτό το λέω γιατί το σημερινό μοντέλο Λιανού (το οποίο δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με αυτό που είχε πρωτοεφαρμόσει στο μπάσκετ ) συνίσταται στη δημιουργία μιας νεανικής ελληνικής ομάδας με κάποιες ενδιαφέρουσες προσθήκες από το εξωτερικό (στο ποδόσφαιρο βέβαια αυτό γίνεται πιο δύσκολα).Μπορείνα ταιριάζει στον Πανιώνιο, όπως όμως και να το δεις είναι ένα σχέδιο που δεν έχει εξασφαλισμένη επιτυχία...Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι δεν το είχε εφαρμόσει την εποχή που οι αγελάδες ήταν παχουλές...
Εκεί λοιπόν αν σου κάτσει η στραβή είναι βέβαιο ότι χρειάζεσαι χρήματα για να ξελασπώσεις...

br fun_atic είπε...

Στη νόβα έχει την κληρονόμοι.ωραίο έργο και διδακτικό.άσε που έχω δει τη μισή νέα σμύρνη

Griniaris είπε...

Τον Μήτρογλου θυμήθηκες;Εδώ δοκιμάστηκε ο Μπατίστα και δεν μας έκανε κάποτε,για να μη θυμηθώ και τον Ρουμενίγκε που πέρασε ένα φεγγάρι,σε πολύ μικρή ηλικία βέβαια...

Θεμιστοκλής είπε...

Παιδιά, σήμερα επέστρεψα στο νησί και κοιτάω τις αναρτήσεις. Πολλές και ενδιαφέρουσες, όπως πάντα, οι απόψεις, θέλω όμως να σταθώ κάπου αλλού:

Αγαπητέ οικοδεσπότη, εγώ είμαι αυτός που πρέπει να σας ευχαριστήσω. Εξαιρετικό φαγητό, φοβερή σπιτική ρακή και τσίπουρο, υπέροχη παρέα. Και καπάκι, νίκη της ομάδας. Ο ορισμός της τέλειας Κυριακής. Συνάντησα τον Λευτέρη μετά το ματς και του μετέφερα τον ενθουσιασμό μου.

Ακόμα περισσότερο όμως, θέλω να σας ευχαριστήσω για το εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο αυτού του μπλογκ, αλλά και άλλων κυανέρυθρων (Αντώνη, Ίωνα, Μίλτου κλπ). Ο λόγος έχει τεράστια δύναμη κι όταν εκφέρεται σωστά, προσφέρει ανεκτίμητη υπηρεσία στο σκοπό γύρω από τον οποίο περιστρέφεται (στον Πανιώνιο, στην προκείμενη περίπτωση). Μεγαλύτερη, πολλές φορές κι από μερικά εκατομμύρια ευρώ... Πολλά μπράβο και στον Αλέξη Σπυρόπουλο, για μια σειρά εξαιρετικών άρθρων (ειδικά το τελευταίο), μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ανεκτίμητη προσφορά.

Φίλε Κωστή, είχα πάει στο γαμπρό μου, που έχει εδώ εστιατόριο, το άρθρο που φιλοξένησε ο Π.Κ. για το μαγαζί. Εντυπωσιάστηκε. Τώρα που του μετέφερα και τις δικές μου εντυπώσεις, είπε ότι σε λίγο καιρό που θα κατέβει, θα σε επισκεφθεί, για να "κλέψει" ιδέες!

Να είστε πάντα καλά, παιδιά.

Pav είπε...

Τώρα γιατί η κληρονόμος παρά την απλοϊκή της δομή σα ταινία έρχεται και κολλάει γάντι στην περίπτωσή μας;
Βλέποντάς την ένιωθα το deja vue

Costix είπε...

Αγαπημενα μου φιλαρακια σας θυμιζω:
It's only rock and roll !!!
Γι' αυτο μην χαλιεστε.
Οτι και να λεμε εμεις, ο Θεος να φωτιζει τον Τσακ που εχει την τυχη της ΟΜΑΔΑΡΑΣ στα χερια του.

@zamis, εισαι πολυ μεγαλος.

@Θεμιστοκλης, ευχαριστω για τα καλα λογια, πες στον γαμπρο σου να με ειδοποιησει οταν ερθει να ανταλλαξουμε ιδεες.

br fun_atic είπε...

@Θεμιστοκλής
η χαρά ήταν δική μας.

@costix
εντυπωσίασες νησιώτη!!!Μεγάλε!!!Το θέμα βέβαια είναι ότι πήρε μια μικρή πρόγευση!!!

br fun_atic είπε...

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ θα ήθελε να ενημερώσει τους φιλάθλους της ομάδας μας, σχετικά με την Μαθητική/Αθλητική κερκίδα, οτι αλλάζει ο γνωστός μέχρι σήμερα τρόπος έκδοσης εισιτηρίου για τους συνοδούς των μαθητών και αθλητών.

Τα εισιτήρια πλέον θα εκδίδονται από το εκδοτήριο στη συμβολή των οδών Σοφούλη και Ι. Χρυσοστόμου, έξω από τις θύρες 7 & 8 και όχι από το εκδοτήριο που βρίσκεται έξω από τη Θύρα 1.

Παράλληλα, για να γίνει έκδοση εισιτηρίου, πλέον θα χρειάζεται ο φίλαθλος/συνοδός είτε να διαθέτει Κάρτα Φιλάθλου είτε Αστυνομική Ταυτότητα.

Οι μαθητές των σχολείων που προσκαλούνται στούς εντός έδρας αγώνες της ομάδας, καθώς και οι αθλητές του Συλλόγου, μπορούν επίσης να προμηθεύονται το ελευθέρας τους (πρόσκληση) για την Θύρα 1 από το συγκεκριμένο ταμείο. Οι αθλητές θα πρέπει να επιδεικνύουν την Κάρτα Αθλητή στο εκδοτήριο.

br fun_atic είπε...

μας τη λέει ο μάνατζερ του Ρίσγκαρντ

http://www.sport-fm.gr/article/350181

το περίεργο μ' αυτό τον παίκτη είναι πως τον συνοδεύουν πολύ καλές συστάσεις. Από την άλλη, όσοι τον έχουν δει, υποστηρίζουν ότι δεν είναι καθόλου καλός. Μήπως είναι εντελώς ξενερωμένος;

Ron Barceló είπε...

Είναι περίεργο πάντως τόσο αυτός, όσο κ ο Παρτούζ να φεύγουν δίχως να τους έχουμε δει ούτε ένα λεπτό. Δεν μπορεί να είναι τόσο άμπαλοι πια.
Τουλαχιστον για το Δανό, τον οποίο συνόδευαν καλές συστάσεις.
Παράξενα πράματα.

Συνοψίζοντας λοιπόν, από Γενάρη αντίο Φουγάρο, Πούπο, Κοιλιάρας, Παρτούζ, Ρίζγκααρντ, Βαζ Τε και ίσως και Γιόνσον(?).
Αυτό θα πει ξεσκαρτάρισμα.
-7 και συνεχίζουμε.
Α ρε George αλητη..

Ron Barceló είπε...

Τα τυριά θέσανε βέτο στην προσληψη Δερμιτζάκη (τους κακόπεφτε, χα) και πάνε λέει για το γνώστο Γερμανό.
Μα καλά, ο ακατανόμαστος δεν είναι προπονητής σε εναν από τους ουραγούς της Β' Γερμανίας?

Costix είπε...

Χαος, που το ειδε το χαος ???
Α ρε αλητη Γιωργο, που λεει και ο Argy. Ας ελπισουμε οτι θα προλαβουμε μεγαλυτερη ζημια. Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ΑΜΑΡΤΙΑ απο το να προδιδεις την εμπιστοσυνη του αλλου. Οι δε αμαρτιες ΠΑΝΤΑ πληρωνονται.

Katrinos είπε...

Αποκαλώντας αλήτη το π@π@ρ@, προσβάλουμε τους αλήτες....

br fun_atic είπε...

Τώρα εδώ που τα λέμε, αν έρθει ένας οικονομολόγος και σου πει ότι ως χειρουργός θα τα καταφέρει θαυμάσια αλλά ότι για τους πρώτους μήνες από την επέμβαση θα τον βρίζεις, σου δηλώσει όμως ταυτόχρονα ότι δεν έει πιάσει νυστέρι, θα κάτσεις να σε ανοίξει;;;Δεν θα κάτσεις μάνα μου. Πως να το κάνουμε...

Εμείς όχι μόνο καθήσαμε, αλλά του δώσαμε και φακελάκι :)

br fun_atic είπε...

o Ρίσγκαρντ λέει ότι επικρατεί χάος στον Πανιώνιο. ο Χαριστέας λέει ότι δεν έχει ξαναεί πιο ανοργάνωτο σύλλογο από την Άρλ

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=vThXkVOuS4Qbz2kt&Rec_ID=29909

και οι δύο φεύγουν. Βίοι παράλληλοι;

c@mel είπε...

Εντάξει, στο τέλος λέει: «Τόσο στην Αρμίνια, όσο και στον Πανιώνιο επικρατούσε χάος και… όχι οι ιδανικότερες συνθήκες για να παίξει ποδόσφαιρο».
Οπότε μάλλον λέει παπάρες. Όχι ότι είμαστε οργανωμένοι αλλά όχι και χάος.

Griniaris είπε...

Θα διαφωνήσω με όλους για τον Κιντή.Κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πράγματα που τα τελευταία χρόνια ήταν αδιανόητα.
1)Συσπείρωσε όλο τον Πανιώνιο κόσμο εναντίον του.
2)Αναγκαστήκαμε να παίζουμε με έλληνες παίκτες και μάλιστα αρκετούς μικρούς.
3)Είμαστε μόλις έξι πόντους από το τσου-λου.
4)Η ΠΑΕ αναγκάστηκε να περιορίσει κατά πολύ τα περιττά έξοδα.
5)Αναδείχθηκε έλληνας και Πανιώνιος προπονητής.

Η εμπάθεια όμως δεν σας αφήνει να δείτε την πραγματικότητα.Να είσαι πάντα καλά Γιώργο μου...

zamis είπε...

Πηρατε χαμπαρι την κλωτσια που εφαγε ο Τεννες επειδη χασανε απο τον βαζελο?
Μαρινακη εσυ σουπερ σταρ...Κερκυρα επισημως παραρτημα και με δικο τους προπονητη,βαλε και Ξανθη,Βολο,Λεβαδεια και Οφη που ανεβαινουν..

Thanos Topouzis είπε...

Kalhmera kai kalo mhna! Egw symfwnw me ton Griniari!! Pragmati.... xaxaxaxaxxaxa

General Tanz είπε...

Καλο μηνα αστερια!!!!
Ευτυχως που εφυγε ο ΜπαμπηςΤεννες(μια λεξη οπως ΠετροΜπουκης) γιατι μας ειχε για βραστο οταν μας ανταμωνε.
Να δουμε και τον κορακα βεβαια.

Bertheway είπε...

Σωστοοοοοοοοοοοοοοος ο Γκρινιάρης!

br fun_atic είπε...

Δηλαδή πρέπει να κατεβάσω τη φώτο του Κούκυ (του κου Δαβόριου Κούκετς εννοούσα) και να ανεβάσω του Κιντή (Γεωργίου Κιντή, ασφαλώς), με την ένδειξη, το πρόσωπο της χρονιάς;

zamis είπε...

Ναι,και να βγαλει η μπουτικ χριστουγεννιατικο κουκλακι kid-e πολλαπλων χρησεων

br fun_atic είπε...

Να σου υπενθυμίσω τι έγινε τη φορά που ευχαρίστησα τον Τσακ;;;
Δεν είμαι βέβαιος ότι αν ευχαριστήσω τον Κιντή, έστω και γι' αυτούς τους λόγους, θα το πάρουν όλοι τόσο ανάλαφρα :)

Αυτή την κούκλα kid-e πως την φαντάζεσαι;Τι είδους πολλαπλές χρήσεις θέλεις να έχει;

zamis είπε...

Διαβαζουν και ανηλικοι...

br fun_atic είπε...

το πας πολύ μακρυά...

κάτσε να αλλάξουμε εμφάνιση και όλα αυτά τα αξεσουάρ έπονται...

Ξέρεις τι θα ήθελα να γίνει; Να μαζευτούν έξω από το σπίτι του όλοι αυτοί οι μούλτι - κούλτι άνεργοι ποδοσφαιριστές και να του τραγουδούν εν χωρώ το άσμα "άλλα μας έλεγες Κιντή"...

Εμείς με δύο - τρεις νίκες στη σειρά και κάποια επιπλέον αποτελέσματα χτυπάμε τριάδα, οπότε δεν θα μπορούμε να πούμε πολλά. Τα πραγματικά θύματα όμως είναι εκείνοι :)

Ron Barceló είπε...

Πως θα σας φαινόταν ο Αγγελος Αχαριστέας και το μπουζούκι του στη γραμμή κρούσης της Πανιωνάρας?
Φονικό δίδυμο με αεικίνητο Μπούσκο και old-school ανάπτυξη μόνο με γιώμα και κοντρολ με τακλιν (που έλεγε και μια φαφούτα ψυχη).
Αραγε καλύπτουμε τις φιλοδοξίες ενός επιθετικού της κλάσης του?

antunix είπε...

Τα «ξελάφρωσαν» τα αδέρφια…

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213352&cid=4

br fun_atic είπε...

Τυχεροί πάντως που τους έκλεψαν τα jeep. Θα πάρουν μια ωραιότατη αποζημίωση. Γιατί για να πουλήσεις jeep στις μέρες μας πρέπει να είσαι ο Γκαστόνε :)

cdu είπε...

Μπου ρου φού, αυτό με το χειρούργο και το φακελάκι έγραψε.

Jamie S. Poursas είπε...

Καλό μήνα και να έχουμε καλές γιορτές, γιατί δεν αργούν να έρθουν.

Το κλίμα στην ομάδα αρχίζει και φτιάχνει. Το χαμόγελο επιστρέφει σιγά-σιγά στα πρόσωπά μας και σε αυτό έχουν συντελέσει αρκετά πράγματα.

1ον: Μέχρι το καλοκαίρι έχουμε σταθερό διοικητικό σχήμα. Ζερβακάκος, Καμπανόπουλος, Παυλόπουλος και... Τσακίρης.
Το ενδιαφέρον του Λιανού είναι υπαρκτό, το θέμα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή. Μακάρι Λιανός και Τσακίρης κατά κάποιον τρόπο να συνδιοικούν την ομάδα. Ο Τσακ έχει το χρήμα και ο Λιανός την εμπειρία μιας και έπαθε και έμαθε στο μπάσκετ (από όσα βλέπω τουλάχιστον στον φετινό μπασκετικό Πανιώνιο). Μακάρι οι δυο τους να καταφέρουν να συσπειρώσουν και άλλους οικονομικά επιφανείς Πανιώνιους και να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

2ον: Μέχρι το καλοκαίρι έχουμε προπονητή. Δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι τις προπονητικές ικανότητες του Άκη, αλλά από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής στα τέσσερα ματς που έκατσε στον πάγκο της ομάδας είναι το πάθος των παιχτών, η άνοδος της ψυχολογίας τους και το ότι παίζουν αυτοί που βρίσκονται σε καλύτερη φόρμα - αγωνιστική κατάσταση, μακριά από "παιχνίδια" μανατζαρέων. Και βλέπω επιτέλους ένα αγωνιστικό πλάνο. Το μηδέν στην άμυνα και νίκη έστω και με μισό γκολ. Συν τοις άλλοις χαίρομαι που βλέπω στην ομάδα Σάμαρη και Αναστασόπουλο και περιμένω να δω και άλλους πιτσιρικάδες.

3ον: Η συσπείρωση του κόσμου του Πανιωνίου. Συμφωνώ ότι οργανωμένοι και μη φίλαθλοι πρέπει να είναι υπό την σκέπη ενός ενιαίου φορέα (δεν θυμάμαι ποιος το έχει αναφέρει, αλλά με βρίσκει σύμφωνο). Στο μυαλό μου φέρνω τον Ερασιτέχνη και όλοι μας να γίνουμε μέλη αυτού. Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι χρειάζεται, γιατί προτιμώ κάθε χρόνο να δίνω κάποια συνδρομή από το να πάρω εισιτήριο διαρκείας γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι πολύ δύσκολα θα δω κάποιο ματς στην Νέα Σμύρνη.

Πλησιάζουν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου και βλέπω ότι η συζήτηση περιστρέφεται και γύρω από αυτό το θέμα.

Για μένα ο Κούμο πρέπει να πωληθεί τώρα. Συμφωνώ με Μπερδεγουει (αδερφέ, είσαι Θεσσαλονικιός?) που αναφέρει το ενδεχόμενο ανταλλαγής του με Κλέιτον και Πετρόπουλο. Φεύγει ο Γιαο (για τον οποίο έχω πολύ καλή γνώμη αλλά δεν έχει παίξει μπάλα από εποχή Λίνεν και δώθε) και έρχεται ένα δημιουργικό χαφ και ένας πραγματικός σέντερ-φορ, παίκτες τους οποίους δεν έχει το ρόστερ του Πανιωνίου.
Και μένει ένας αριστερός μπακ γιατί δεν μπορεί να βασιζόμαστε πάντα στο πάθος και στο φιλότιμο του Κοντοέ. Καλή περίπτωση ο Οικονόμου της Καβάλας. Τώρα που έχουμε και τα κονέ με την οικογένεια Ψωμιάδη (sic).

Και ρε παιδιά. Εδώ στις Σέρρες έχουμε τον Ανάκογλου ο οποίος είναι εξαιρετικό ταλέντο. Ενημερώστε εκεί στο σκάουτινγκ της ομάδας. Έχουμε φέρει άλλους και άλλους. Ρίξ'τε μια ματιά και εδώ πάνω δηλαδή.

Αυτά τα ολίγα...

br fun_atic είπε...

Καλώς τον.
Σκεφτόμασταν σοβαρά να κάνουμε παγκόσμιο εκτός έδρας. Οι Σέρρες ήταν μια εξαιρετική επιλογή για διάφορους λόγους, με κυριότερο ότι έχουμε εκεί τον δικό μας άνθρωπο!!! Για διάφορους λόγους δεν προχώρησε. Σκεφτόμαστε όμως σοβαρά τον Βόλο.

Katrinos είπε...

Λοιπόν μανάρια , έχω ήδη κάνει τα κουμάντα μου για Βόλο. Σε χθεσινή επίσκεψη - αστραπή βρήκα το κατάληλο άνθρωπο (και στα κυβικά) ο οποίος εφ'όσον πάμε θα κανονίσει τα της τσιπροποσίας και μεζεδοφαγίας. Επίσης πρότεινε να μας πάρει και εισητήρια για τα επίσημα, κάτι που ιδιαίτερα μετά απο τριπροποσία παγκόσμιου δεν θα το πρότεινα με τίποτα...

Πέτυχα και Χοντρομάριο σε Σ/Μ να ψωνίζει (όπου πάω Πανιώνιους βρίσκω..)

General Tanz είπε...

Κατρινος, το ΣΜ απο ΣαδοΜαζο η ΣουπερΜαρκετ????

zamis είπε...

lol! κι εγω αυτο σκεφτηκα!

Katrinos είπε...

@ General
Κλαίω....... , δυστυχώς σε Σουπερ Μάρκετ , αν και στη κατάσταση μας θα ταίριαζε το άλλο.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Argy, να σού πω, εξαρτάται...πόσα δίνει για να παίξει στην Πανιωνάρα;

Πάντως, απ’ το ολότελα που έχουμε τώρα...καλή κι η Παναγιώταινα.
Εμένα δέ με χαλάει να έλθει κάποιος να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα, κι ας είναι κι ο Άγγελος...
Μεγάλος δέν είναι, εμπειρίες πλούσιες έχει, είναι και κωλόφαρδος
(κοτζάμ πανευρωπαϊκό πήρε), μπορεί να μάς φέρει και λίγη απ’ την τύχη του...λέμε τώρα.


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Jamie S. Poursas είπε...

Br στις Σέρρες είμαστε ιδιαίτερα φιλόξενοι άνθρωποι και γνωρίζουμε και από μπάλα.
Μοναδικό μας ελλάτωμα είναι πως η πόλη ΠΑΟΚοκρατείται!
Πλούσια τα εδέσματα ανά την επικράτεια του Νομού (βουβάλια, κυνήγια, φρέσκα ψάρια από την Λίμνη Κερκίνη) και φυσικά η αυθεντική Σερραϊκή μπουγάτσα (με κρέμα, με τυρί, με σπανάκι, με κιμά, με ότι θες τέλοσπάντων), καλό κρασί (σχετικά).
Αλλά τα τσίπουρα του Βόλου είναι το κάτι άλλο.
Για Βόλο ψήνομαι να σου πω. Κάνα 3ωρο δρόμος είναι (οδηγάω και σιγά).

br fun_atic είπε...

Ta βουβάλια θα τα φέρναμε οι ίδιοι :)

Κανονίζουμε για Βόλο;

br fun_atic είπε...

η συνέντευξη του Γιάννη Μανιάτη.

http://www.superleaguegreece.net/article/4182

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Εγώ πάντως ψήνομαι!

General Tanz είπε...

Βολο με τρελα!!!
Το ματς ομως θα ειναι η 2 η 3 Ιαν.

Jamie S. Poursas είπε...

Εγώ θα το έθετα αλλιώς. Θα έλεγα ότι είστε μερακλήδες στο φαγητό :-))

Ο Βόλος είναι πολύ καλή περίπτωση. Λίγο-πολύ μοιράζουμε την απόσταση.

Το πρόγραμμα της Σούπερ-Λίγδας έχει βγει μέχρι και την 15η αγωνιστική. Λογικά το ματς στον Βόλο είναι αρχές Ιανουαρίου. Σαββάτο 1 - Κυριακή 2 - Δευτέρα 3. Πρωτοχρονιά δεν πιστεύω (δεν είμαστε στο Νησί) λογικά 2 ή 3 του μηνός.

Griniaris είπε...

Για βόλο μέσα.Τον πουλμαντζή τον ρωτήσατε;

Bertheway είπε...

@Jamie S. Poursas
Νεοσμυρνιώτης γέννημα-θρέμα αλλά με μεγάλη συμπάθεια στη Σαλόνικα!