Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσληψη κ. Δάρα



Διάβασα με μεγάλη προσοχή το σημερινό άρθρο του Τηλέμαχου Βαρβαρέσου στην sporday, σχετικά με την πρόσληψη του κου Δάρα ως επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας. Μικρό, αλλά περιεκτικό άρθρο.

Το πρώτο σημαντικό στοιχείο του άρθρου είναι η παρακάτω δήλωση του κου Λάζαρου Καμπανόπουλου στην εφημερίδα: « Τον κ. Δάρα δεν μπορώ να τον κρίνω ως γιατρό. Αυτό που ξέρω, όμως, και αν δεν με απατά η μνήμη μου, είναι ότι στις τρεις τελευταίες ομάδες που έχει εργαστεί, το Μοσχάτο, τον Παναργειακό και τον Ακράτητο, το έχει κάνει ως παράγοντας. Και στον Ακράτητο επί εποχής που την ιδιοκτησία της ΠΑΕ είχε ο Μάκης Ψωμιάδης. Εγώ δεν γνώριζα τίποτα γι’ αυτή την πρόσληψη. Το έμαθα σήμερα».

Ο ίδιος δημοσιογράφος επικαλείται πληροφορίες μέσα από την ομάδα, σύμφωνα με τις οποίες στην πρόσληψη του κου Δάρα δεν έχει ανάμειξη ο κος Τσακίρης, αλλά έγινε από τον κ. Ζερβακάκο που χειρίζεται το θέμα των οικονομικών, κατόπιν ενός άτυπου διαγωνισμού, στον οποίο η καλύτερη προσφορά ήταν του κου Δάρα.

Είναι γεγονός ότι για τον κο Δάρα δεν ήξερα πολλά πράγματα και απόρησα από τις πρώτες αντιδράσεις στο μπλογκ. Αυτό με υποχρέωσε να ψάξω λίγο για να βρω κάποιες πληροφορίες.

Μπορεί να είναι ο καλύτερος γιατρός του κόσμου και η προσφορά του με διαφορά η καλύτερη, στη συγκεκριμένη περίοδο όμως μετράνε κι άλλα στοιχεία του βιογραφικού κάποιου συνεργάτη της ομάδας. Αν είναι προάγγελος ή μη μιας νέας διοίκησης, όπως λένε πολλοί, είναι κάτι που φαντάζομαι ότι θα απασχολήσει την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και τον γενικό γραμματέα, ο οποίος προς τιμής του είχε δείξει μεγάλη ευαισθησία στην είδηση περί πώλησης του Πανιωνίου σε συγκεκριμένο επιχειρηματία. Αν πάλι δεν είναι, αλλά η επιλογή του έγινε με καθαρά οικονομοτεχνικά κριτήρια, μάλλον θα πρέπει να επανεκτιμηθεί, δεδομένου ότι διχάζει τον κόσμο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

17 σχόλια:

NK99 είπε...

Αυτή η συζήτηση δεν θα είχε απολύτως κανένα νόημα αν ο ιδιοκτήτης ήταν πειστικός σχετικά με τις προθέσεις του για τον Πανιώνιο. Αν ήθελε, επειδή είναι και επικοινωνιακός θα το είχε τελειώσει το θέμα σε ένα λεπτό. Δεν το τελειώνει όμως και ο κόσμος δεν πρόκειται να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα.
Παντού αμφιβολία. Κερδίζουμε στη Λάρισα στημένο από πέρσι...χάνουμε στην Κέρκυρα στημένο γι ατο στοιχημα...χάνει το γκολ ο Μπάλαμπαν, θέλει να φύγει...έρχεται γιατρός είναι του Ψωμιάδη...κοιτάμε το διπλανό και αναρωτιόμαστε αν θέλει να κερδίσει ο Πανιώνιος....δεν παίζει ο Κούμο και αναρωτιόμαστε γιατί....Πάμε στο γήπεδο και ξέρουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα περάσουμε καλά. Οι ήττες πληγώνουν και οι νίκες είναι αδιάφορες...έχουμε δει 3 γκολ σε 7 παιχνίδια. Έχουμε να δούμε ωραίο γκολ από πρόπερσι..
Αρρώστια.....και η ομάδα είναι σε 100% ανίκανα χέρια διότι μόνο ανίκανα χέρια επιτρέπουν την αρρώστια να τρώει τις σάρκες ενός συλλόγου.

IWN1998 είπε...

Και εγώ δηλώνω αναρμόδιος να κρίνω την επιστημοσύνη του κυρίου Δάρα, όσο και αν υπάρχουν και φωνές από το παρελθόν που την αμφισβητούν (η περίπτωση τραυματισμού του Χούτου αν δεν θυμάμαι λάθος, είχε αντιμετωπιστεί από τον κο Δάρα).
Θα συμφωνήσω ότι η περίπτωση της πρόσληψης του δημιουργεί διχαστικές αντιδράσεις. Αλλά αν η πρόσληψη όντως έγινε με τα κριτήρια που περιγράφεις και από τον άνθρωπο που αναφέρεις, φαντάζει σαν ιδιαίτερη υπερβολή να απορρίπτουμε τον μειοδότη για την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών σε ποδοσφαιρική ομάδα με κριτήριο τις όποιες σχέσεις του με τον Ψωμιάδη. Ίσως έπρεπε να απορριφθεί με ποιοτικά κριτήρια αν υπήρχαν ειδικοί να τα κρίνουν.
Εγώ έγραψα για προπομπούς κλπ αλλά τώρα να φοβόμαστε τη μόλυνση από το μύασμα μέσω της πρόσληψης του γιατρού, μοιάζει σα να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, λες και δεν ξέρουμε ότι αν αυτό που υποψιαζόμαστε αληθεύει, δηλ. η τελεσθείσα πώληση της ομάδας στο Psomiadis group, τότε καμιά σημασία δεν έχει αν κάποιοι είναι κρυφοί ή φανεροί μέσα στην ΠΑΕ στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο.

Είμαι ο πρώτος που απεύχομαι την έλευση των Ψωμιαδικών και στις συγκεντρώσεις πήγα και στο συλλαλητήριο. Δεν θέλω όμως να δω τον Πανιώνιο να διαλύεται και πιστεύω ότι οι συνεχείς και στόχευση και εναλλακτικές προτάσεις αντιδράσεις οδηγούν στη διάλυση με την ίδια ακρίβεια που οδηγούν και οι αμετροέπειες και τα ψυχικά σκαμπανεβάσματα του νυν (ελπίζω ακόμα) ιδιοκτήτη.
Έγραψα ότι μας έφθασε να έχουμε σαν επιλογές είτε τη Super League μέσα στο βούρκο είτε την καταβύθιση στο τέλμα των υποβιβασμών και της απαξίωσης.
Λυπάμαι αλλά το μόνο που μας μένει στη δεδομένη περίσταση είναι να δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη σε ένα-δυο καλούς ανθρώπους που είναι αυτή τη στιγμή στη διαχείριση της ΠΑΕ και να στηρίξουμε αυτούς τους παίκτες που έχουμε ώστε να βγάλουν ότι τέλος πάντων μπορούν, μήπως και σωθεί η παρτίδα. Αν σωθεί, μπορεί και να υπάρξει το θαύμα κάποιας εναλλακτικής λύσης, εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν έχει δημιουργήσει τετελεσμένα ή τα τετελεσμένα τα μπλοκάρει η πολιτεία με τη στήριξη του κόσμου. Ως τότε ας αποφύγουμε τις διαλυτικές ενέργειες σαν φορέα της δίκαιης οργής για όσα έγιναν και γίνονται.

Katrinos είπε...

Πολύ φοβάμαι οτι το έχουμε τελείως χαμένο, έχουμε μπλέξει σε ένα φάυλο κύκλο παράνοιας. Η ομάδα είναι ίσως η χειρότερη της Super League, πάμε σούμπιτοι για Β' και όλα αυτά στο πιό περίεργο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, που απο κακούς χειρισμούς είμαστε ο πιό αδύναμος κρίκος.

Συνήθως οι υποψήφιοι για κάθοδο είναι αυτοί που μόλις ανέβηκαν. Αυτό και μόνο σου έδινε ένα τράτο για φθηνότερη διαχείρηση, κακούς χειρισμούς κλπ. Φέτος οι φρέσκες ομάδες είναι σκληρά καρύδια, με τιμονιέρηδες που άσχετα με τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά γνωρίζουν άριστα το χώρο (κυρίως οι κκ Μπέος και Θεοδωρίδης).

Εμείς απο την άλλη είμαστε ένα μίγμα, μέτριων έως κακών παικτών, προπονητικής ανωμαλίας,διοικητικού μπάχαλου και κυρίως πλήρους έλλειψης ηγεσίας.
Η κλεψύδρα αδειάζει γρήγορα.

΄Κάτι απο τα παραπάνω πρέπει να αλλάξει. Ή ο υφιστάμενος ηγέτης(?) θα βγεί μπροστά και θα κάνει τις απαραίτητες προσθήκες (δηλαδή τουλάχιστον τρείς καλοί παίκτες που μαζί με Μανιάτη,Λάτκα,Ριέρα, θα σηκώσουν το βάρος) ή θα αλλάξει ο ηγέτης.

Οτιδήποτε άλλο απλά δεν είναι αρκετό.

br fun_atic είπε...

δεν θα διαφωνήσω με τον νκ99. Ο κος Τσακίρης θα μπορούσε να βγει και να μιλήσει στο ραδιόφωνο του Πανιωνίου. Άλλωστε φαντάζομαι ότι ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε είναι η ενημέρωση των φιλάθλων.

Θα συμφωνήσω επίσης στο οτι όσο δεν υπάρχουν καθαρές και αντρίκιες εξηγήσεις και παράλληλα συγκεκριμένα έργα, ο κόσμος δικαιολογημένα θα έχει ερωτηματικά.

Θα διαφωήσω σε κάτι με τον φίλο μου τον Ίωνα. Ναι, να κριθεί κάποιος με επαγγελματικά και οικονομκά κριτήρια. Δεν αντιλέγω. Όμως τελικά τι είναι προτιμότερο; Να πληρώσεις λίγο ακριβότερα κάποιον εξίσου καλό γιατρό ή να διχάσεις τον κόσμο;

Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του κ. Ζεβακάκο. Ξέρουμε ποιός είναι και τι έργο κάνει... Απλά, λέω ότι ίσως θα έπρεπε στην σγκεκριμέη περίπτωση να κάνει και κάποιες δεύτερε σκέψεις.

IWN1998 είπε...

Σκιαμαχούμε με τα σχετικά με τον αόρατο "Ψωμιάδη" και παράλληλα βυθιζόμαστε περισσότερο. Και δυστυχώς ότι και να βγει να πει ο Τσακίρης πια, δεν πείθει. Τι παραπάνω θα πει από την τελευταία του συνέντευξη. θα πει τα ίδια και θα προκαλέσει τις ίδιες αντιδράσεις. Μόνο ίσως αν κινηθεί μεταγραφικά θα πείσει κάπως και αν, αφού και πάλι θα υπάρχει πίσω η αμφιβολία της στήριξηςς των κινήσεών του από τους Ψωμιαδίτες.
Στη Λάρισα πάνε στο ξενοδοχείο και διώχνουν το νεοπροσληφθέντα προπονητή. Εμείς τα παίρνουμε στο κρανίο με το φιλοψωμιαδικό γιατρό. Τι άκρη βγαίνει από τέτοιες ενέργειες; Κερδίζουν οι ομάδες; Και άντε και δεν έχεις το Δάρα μέσα στην ΠΑΕ και έχεις το δείνα Ψωμιαδίτη να κινεί νήματα έξω από την ΠΑΕ. Εκεί είναι το θέμα; Αν μας αρέσει η σκιά του δακτύλου μας, ας κρυφτούμε από πίσω της.
Εγώ αντι να ανακοινώσει ο κος Ζερβακάκος την ανάκληση της πρόσληψης Δάρα, θα άρχιζα να ελπίζω αν έβλεπα να υπάρχει ένας κάποιος μεταγραφικός σχεδιασμός για το Γενάρη, εκτός της πώλησης Κούμο.
Και να σημειώσουμε ότι μετά την πρόσληψη γιατρού, η μόνη άδεια θέση είναι του σκάουτερ στο προσωπικό της ομάδας. Κανένας δεν φαίνεται ν' ασχολείται με την ζωτικής σημασίας ενίσχυσή της. Αλλά ασχολούμαστε με το Δάρα... και τον αν διχάζει όλους εμάς που έχουμε φθάσει να μη σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας από τα σκωτζέζικα ντουζ που μας έχει κάνει ο κος Τσακίρης.
Αν δεν δείξουμε την έστω και ελάχιστη εμπιστοσύνη σε ανθρώπους σαν το Ζερβακάκο για παράδειγμα, τότε τι να λέμε και τι να συζητάμε...

Griniaris είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο κ.Ζερβακάκος ούτε ο κ.Δάρας.Αν όντως έγινε η πρόσληψη με μειοδοτικό διαγωνισμό,καλώς έγινε.Το άσχημο είναι ότι τα τελευταία γεγονότα μας έχουν κάνει πολύ καχύποπτους.Και δυστυχώς οι πολλές συμπτώσεις δεν βοηθάνε καθόλου...

br fun_atic είπε...

Από εμένα δεν τέθηκε ποτέ θέμα μη εμπιστοσής στον Ζερβακάκο.

Griniaris είπε...

Δάρας στον σέντρα...

Καμμία σχέση δεν έχει με Ψωμιάδη και η θέση που έχει στον Πανιώνιο είναι αμμισθί.Προέκυψε από άλλες καταστάσεις(τις οποίες ή δεν άκουσα ή δεν κατάλαβα)...

zamis είπε...

Μωρε καλα το συμπερανα.Ουτε αμμισθι,εχει ο ιδιος πληρωσει για να ερθει.

Σωστα και καθαρα το βλεπει ο Ιωνας.Να βγει να πει τι?Ταχει πει ολα.

br fun_atic είπε...

@Iwn
επαναλαμβάνεις αυτό που έγραψα πριν λίγες ημέρες. Ότι το βασικό πρόβλημα του Πανιωνίου είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Κανείς δεν πιστεύει κανέναν...

amanAM είπε...

Πολύ καλό!!!
Καμία σχέση με Ψωμιάδη, και πάνω απόλα αμισθί...

Το αμισθί, τι μου θυμίζει...
Τι μου θυμίζει...

Α, ναι, θυμήθηκα, τους παίκτες της Καβάλας, που παίζουν για την φανέλα!!!

IWN1998 είπε...

@brf. Τα περί εμπιστοσύνης στο Ζερβακάκο ήταν γενικό σχόλιο και όχι ειδικό για τα όσα έγραψες.
...Ελπίζω όταν μας 'κρεμάσουν' δίπλα στον Τσακίρη να μη μου κρατάς μούτρα...Το γράφω γιατί από διάφορα σχόλια που έλαβα... όπως φαίνεται τελικά το πρόβλημα του Πανιωνίου ήταν οι bloggers και οι απόψεις τους. Εγώ πάντως δέχομαι ότι προσωπικά έχω σφάλλει πολλές φορές σε εκτιμήσεις μου αυτά τα 2 χρόνια, αλλά εξουσία δεν έχω, εκτός και αν θεωρούμε Πανιώνια 4η εξουσία όπως ο Τύπος στη Δημοκρατία. Θα δεχόμουνα τις ευθύνες μου αν κάποιοι με πραγματική διοικητική εξουσία είχαν ακούσει έστω και το ελάχιστον όσων δεν έσφαλα. όμως αυτοί εκεί ντε και καλά να παρασύρονται μόνον από τα σφάλματά μου και να μην κάνουν από τα σωστά που έγραψα.

General Tanz είπε...

http://www.pgss.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18122&catid=5

Ελπιζω και ευχομαι να μην γινει αποδεκτη.

br fun_atic είπε...

Το ξέρω φίλε...

Για το δεύτερο που θέτεις. Υπάρχει τέτοια ασυνεννοησία και δυσπιστία που ο καθένας διαβάζοντας καταλαβαίνει αυτό που θέλει ο ίδιος... Οπότε δεν μου κάνει εντύπωση να έχει κάποιος λάθος εντύπωση για τα μπλογκ.
Θα σου πω όμως κάτι. Όταν ξεκίνησαν τα μπλογκ, ήταν εντελώς αδύνατο να μπεις στο φόρουμ και να αναφερθείς στον Λίνεν χωρίς να δεχθείς επίθεση. Τότε όλοι πίστευαν ότι για τα πάντα έφταιγε ο Γερμανός. Νομίζω ότι η ιστορία απέδειξε πως είχαν τα πράγματα. Από τότε μέχρι και σήμερα, τα μπλογκ προσφέρουν έναν ελεύθερο χώρο επικοινωνίας και ενημέρωσης, που κάποιοι τον «εκμεταλλεύτηκαν», ενώ κάποιους άλλους ενόχλησε...

NK99 είπε...

Το σκεπτικό της παραίτησης είναι ακατανόητο. Κανείς δεν του επιτέθηκε ούτε η φίλαθλοι της ομάδας μετά τα γνωστά δραματικά γεγονότα είναι δυνατό να μην είναι καχύποπτοι. Θα αρκούσε μία εξήγηση από μέρους του για να λήξει το θέμα. Δικαίωμα του να παραιτηθεί αλλά οι λόγοι παραίτησης απλά δεν πείθουν.

IWN1998 είπε...

@nk99. Πέραν των οπαδικών ανακοινώσεων πρέπει να υπάρχουν και άλλες αντιδράσεις σε προσωπικό επίπεδο. Σκέψου κάποιον που επί 2 μήνες τρέχει για την ομάδα και του τη βγαίνουμε και από πάνω.

br fun_atic είπε...

Δεν υπάρχει΄τίποτα ανεξήγητο. Κανένας άνθρωπος με ηθική και αξιοπρέπεια δεν θα δέχονταν να καταβάλειτεράστιες προσπάθειες και να θεωρείται ότι βοηθά στην έλευση του Μακ.
Τον καταλαβαίνω σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί, αλλά απλά να δώσει μερικές εξηγήσεις...