Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πύργος της Βαβέλ

Η σημερινή Sportday φιλοξενεί μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο κς Στόρε στον Τηλέμαχο Βαρβαρέσο. Από τη συνέντευξη αυτή εξάγονται πάρα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τη φετινή χρονιά και τους λόγους που φτάσαμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είναι η πρώτη φορά φέτος που διαβάζουμε ανάλυση των γεγονότων από κάποιον από τους πρωταγωνιστές. Η ανάλυση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει πληροφορίες που τόσο καιρό κυκλοφορούσαν υπό τη μορφή φήμης.

Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον κο Βαρβαρέσο γιατί έθεσε στον κ. Στόρε τα ερωτήματα που θα έθετε ο μέσος φίλαθλος του Πανιωνίου. Επειδή η sportday κυκλοφορεί στα περίπτερα, δεν θα αντιγράψω κομμάτια της (καλό είναι να την αγοράσετε – έτσι κι αλλιώς σήμερα έχει πλούσιο ρεπορτάζ για τον Πανιώνιο) αλλά θα μεταφέρω τις δικές μου εντυπώσεις από το κείμενο.

Ο κος Στόρε εντοπίζει ως βασικό λόγο των προβλημάτων του Πανιωνίου τα οικονομικά. Δεν υπήρχαν χρήματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου δεν διέθεσε χρήματα για την ομάδα, αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς έκανε ο οικονομολόγος κ. Κιντής, ο οποίος προσελήφθη για να δώσει λύσεις με βάση αυτό το συγκεκριμένο πραγματικό γεγονός, αξιοποιώντας το μπάτζετ της ομάδας (που κάθε άλλο από μικρό είναι) το οποίο προέρχεται από άλλες πηγές όπως από τις χορηγίες, τα τηλεοπτικά δικαιώματα κ.λ.π.

Ο κος Στόρε μας λέει ότι ο κ. Κιντής δεν επιθυμούσε την πώληση βασικών παικτών όπως του Μανιάτη, του Κούμο κα του Ριέρα (με την οποία θα εξασφαλίζονταν πόροι για την ομάδα), δεν προχώρησε στην αποδέσμευση του Μπόσκο (που και αυτή θα προσέφερε οικονομικό κέρδος, δεδομένης μάλιστα της πολύ μικρής αγωνιστικής του συνεισφοράς), αλλά αρκέστηκε στην παραχώρηση του μοναδικού παίκτη που έκανε την διαφορά (Φαμπιάν), με το σκεπτικό ότι ανήκει σε μια διαφορετική οικονομική κατηγορία και έπρεπε να παραχωρηθεί. Αντ' αυτού έφερνε φθηνούς παίκτες (χωρίς να εξηγεί το κριτήριο επιλογής τους), οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποδώσουν άμεσα, αποδέσμευε παίκτες που αντικειμενικά ήταν καλύτεροι από εκείνους που έφερνε και τελικά κατάφερε, χωρίς να κάνει την καλή ή την ακριβή μεταγραφή (πλην του Μάχο) να δημιουργήσει παράλληλα και οικονομικό και αγωνιστικό πρόβλημα.Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!

Κατά τον κο Στόρε ο κ. Κιντής ήταν το αδιαμφισβήτητο αφεντικό. Το άτομο στο οποίο είχαν παραχωρηθεί τα κλειδιά της ομάδας εν λευκώ… Για τον κο Τσακίρη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι απλά τον είχε γνωρίσει, αλλά δεν ανακατεύονταν! Το απόλυτο αφεντικό λοιπόν, που κατά δήλωσή του δεν ήξερε από ποδόσφαιρο (!!!), ήταν έξυπνος και κατά τον κ. Στόρε είχε «έξοχες ιδέες, αλλά δεν ήταν το κατάλληλο τάιμινγκ για να εφαρμοστούν στον Πανιώνιο»… Χωρίς σχόλιο…Θα σας θυμίσω μόνο την συνέντευξη τύπου με θέμα (!!!) "δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ" (ανάθεμα κι αν έπαιξαν οι Αλβανοί), τις επαφές με την Αφρικανική κοινότητα της Αθήνας, τους τύπους με τις κελεμπίες και τις χορηγίες στο Αφρικανικό πρωτάθλημα Αθηνών. Αν είναι δυνατόν...

Μια λοιπόν που ο κος Κιντής δεν κατείχε το αντικείμενο του ποδοσφαίρου, αναγορεύθηκε τεχνικός διευθυντής (είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε την ιδιότητα αυτή) ο Δανός εργοφυσιολόγος (!!!) Γενς Μπάγκσμπο, ο οποίος είχε λόγο για τα πάντα που αφορούσαν στο αγωνιστικό κομμάτι αν και βρίσκονταν στη…Δανία (!!!). Καταλαβαίνουμε λοιπόν με ποιο τρόπο αποκτήθηκαν παίκτες, με ποιο τρόπο αποδεσμεύτηκαν παίκτες και με ποιο τρόπο αξιολογήθηκε το ρόστερ. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι ο ίδιος ο κος Στόρε παραδέχεται ότι από κάποιο σημείο κυριολεκτικά χάθηκε η μπάλα, σπαταλήθηκε πολύτιμος χρόνος και άρχισαν να αποκτούνται παίκτες για τους οποίους δεν γνώριζαν πολλά πράγματα και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών.

Εννοείται ότι ο κος Στόρε αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες, είναι φανερό όμως ότι στο οικοδόμημα που είχε στηθεί ήταν η τελευταία τρύπα του ζουρνά, για να μην το πω διαφορετικά και το χοντρύνω… Είναι σαφές ότι ο κος Στόρε, ως γνήσιος Σκανδιναβός δέχθηκε σχεδόν αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις αυτών που θεωρούσε ιεραρχικά ανώτερους και αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη ευθύνη του, καθώς υπέταξε στην ιεραρχία τις φιλοδοξίες για το ταπεραμέντο του. Αυτό τελικά έκανε κακό στην ομάδα.

Είχα ακούσει κάποτε τον κο Τσακίρη να λέει ότι τα πρόσωπα που διατέλεσαν πρόεδροι (μπορεί να είχε πει ιδιοκτήτες) της Άρσεναλ δεν τους ξέρει ο πολύς κόσμος. Αυτό σημαίνει ότι στο εξωτερικό ο ιδιοκτήτης είναι το αφεντικό που βάζει τα χρήματα, είναι ο πλουσιότερος φίλαθλος της ομάδας και δεν έχει κανένα άλλο ενεργό ή δημόσιο ρόλο. Αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι οργανωμένες επιχειρήσεις όπου ο κάθε ένας είναι επαγγελματίας στον τομέα του, ξέρει καλά τη δουλειά του και λογοδοτεί στον ιεραρχικά προϊστάμενο του. Καμία σχέση με το οικοδόμημα που έστησε ο κος Κιντής και καμία σχέση με το Ελληνικό πρωτάθλημα γενικώς.

Η ευθύνη του Τσακίρη δεν εντοπίζεται στο ότι επέλεξε τον κο Κιντή, αλλά στο ότι αγνόησε όλες τις ενδείξεις που έρχονταν από την ομάδα (αγωνιστικό και οικονομικό τμήμα) καθώς και τις παρατηρήσεις όλου του κόσμου (κυρίως όμως των στενών συνεργατών του) για μήνες. Κυρίως όμως στο ότι ανέχθηκε την απομάκρυνση ανθρώπων που ήξεραν το αντικείμενο, που ήταν Πανιώνιοι (κάποιοι απ' αυτούς) και που τον είχαν βοηθήσει για πολλά χρόνια.Και για να το θέσουμε και προσωπικά. Τι μπορείς να περιμένεις όταν απομακρύνεται από την ομάδα ο προπονητής ο οποίος είναι πρόσωπο τίμιο και εμπιστοσύνης, ο τεχνικός διευθυντής και ο οικονομικός διευθυντής; Τι μπορείς να περιμένεις όταν απομακρύνθηκαν από την μάδα μικρότερα στελέχη τα οποία μας υπηρετούσαν και μάτωναν για χρόνια;Στα ερείπια αυτά στήθηκε μια μονοκρατορία, με τα γνωστά αποτελέσματα...Στην επίσημη παρουσίαση, είχα ρωτήσει τον κο Κιντή για την ιεραρχική πυραμίδα.Δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση. Και πως να πάρω, αφού δεν υπήρξε ποτέ πυραμίδα...

Τώρα που αποδεικνύεται ότι με το υπάρχον ρόστερ και χωρίς λεφτά θα δυσκολευτούμε πολύ στον αγώνα της παραμονής, έχουμε αρχίσει να εξετάζουμε τις λύσεις πώλησης βασικών μας παικτών προκειμένου να βρεθούν χρήματα ή να αποκτηθούν έμψυχα ανταλλάγματα. Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα γιατί θα δημιουργηθούν νέα κενά.

Για να βρει λύση ο Πανιώνιος στο αδιέξοδο χρειάζονται χρήματα και μάλιστα αρκετά. Η πώληση βασικών μας παικτών δεν μπορεί να δώσει λύσεις…

Προτείνω λοιπόν τα εξής: 1. Άμεση οικονομική συνεισφορά από κάθε Πανιώνιο που έχει τη δυνατότητα, κυρίως όμως από τους κ. Τσακίρη, Λιανό και Καλογρίτσα. Μια που κανένας από τους δεν μετέχει ενεργά στα διοικητικά, μπορούν (σύμφωνα με πρόταση που είχε κάνει ο Ίωνας) να αποκτήσουν οι ίδιοι παίκτες και να τους παραχωρήσουν στην ομάδα. Έτσι θα κάνουν καλό, χωρίς να θεωρηθεί ότι πετούν χρήματα άνευ λόγου και αιτίας.

2. Να μην πουληθεί ο Μανιάτης ή ο Κούμο αυτή τη στιγμή. Να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε παίκτες (έστω και δανεικούς) και να συμφωνήσουμε ενδεχόμενη παραχώρησή του Μανιάτη ή του Κούμο στο τέλος της χρονιάς με συμφωνία κυρίων ή έστω και με προσύμφωνο (αν κάτι τέτοιο επιτρέπεται).

3. Μια που διαβάζουμε ότι δεν υπάρχει έλλειμμα αυτή τη στιγμή, αλλά ότι αυτό θα προκύψει στο τέλος της χρονιάς όταν θα έχουν καταβληθεί όλες οι υποχρεώσεις, θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η αποδέσμευση του Μπόσκο, προκειμένου να γλυτώσουμε τα χρήματα του συμβολαίου του και να μπορέσουμε να κινηθούμε πιο άνετα στο μεταγραφικό παζάρι. Μπορώ να δεχθώ ότι είναι έμπειρος, ότι ενδεχομένως στο δεύτερο γύρο μπορεί να δείξει περισσότερα, ότι με την απόκτηση κάποιων άλλων παικτών μπορεί να δείξει περισσότερα. Απ’ την άλλη όμως δεν παύει να είναι ο ακριβότερος παίκτης μας, που αν και ο βασικός μας γκολτζής (στα χαρτιά) έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο.

4. Απόκτηση 2-3 ποιοτικών παικτών που να μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε την ομάδα του μέλλοντος αλλά να σώσουμε την παρτίδα. Γιατί ο ενδεχόμενος υποβιβασμός του Πανιωνίου, πέρα από εξευτελιστικός (ιδίως την χρονιά των γενεθλίων), θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, που ισοδυναμούν με ολοσχερή οικονομική καταστροφή, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει εύρωστος ιδιοκτήτης.

74 σχόλια:

Ron Barceló είπε...

Καλημέρα και χρόνια καλά σε όλους.

Παρατηρώ με μεγάλη περιέργεια τα σημερινά δρώμενα. Μου κάνει εντύπωση που γνωστή συγκεκριμενη ομάδα (που χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά) έχει το θράσσος να ζητάει να μας φεσώσει ακόμη παραπάνω με πιθανή μεταγραφή Μανιάτη.
Το πλεον αξιοπερίεργο και άκρως ανησυχητικό είναι που η διοίκηση(?) του Πανιώνιου τολμάει να μπει σε διάλογο με τη συγκεκριμένη αφερέγγυα ομάδα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που πριν 3 μέρες σφράγισε εκ νέου επιταγή.
Και όλα αυτά με τη παντιέρα των καλών σχέσεων(!) των δυο παε, τώρα πια που έφυγε ο κακός αντιαεκτζής Τσακίρης.
Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
Είτε γίνεται προσπάθεια να ανέβει η αξία του Μανιάτη και το φημολογούμενο ενδιαφέρον να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στο λιμάνι.
Είτε η διοίκηση της συγκεκριμένης αναξιόπιστης παε κάνει υποτιθέμενες κινήσεις για τον 'αφρό' στις μεταγραφές ώστε -σε συνδυασμό πάντα με τις καθοδηγούμενες φυλλάδες τους- να κρατάνε τα κοτόπουλα ήσυχα, ταίζοντας τα κουτόχορτο περί μεταγραφών.
Άλλη λογική δεν υπάρχει σε τέτοια δημοσιεύματα.

Προσωπικά, δε θα είχα πρόβλημα να παει στην συγκεκριμένη ομάδα, αν στα πλαίσια της μεταγραφής θα υπήρχε ο Τζιμπούρ ή ο Μπλάνκο σαν ελεύθερος και 1 ζεστό μύριο.
Τόσο απλά!

br fun_atic είπε...

ανέβηκε η συνέντευξη

http://www.sport-fm.gr/article/384057

br fun_atic είπε...

Με δεδομένο ότι ο Πανιώνιος χρειάζεται παίκτες, κάθε ομάδα που μπορεί να δώσει έμψυχα ανταλλάγματα μπαίνει στο παιχνίδι.Ναι μπορεί να χρωστάνε 42 εκ ευρώ, έχουν όμως στη διάθεσή τους παίκτες που θεωρούν ότι μπορεί να μας δελεάσουν.Προσβλέπουν όμως στη μεγάλη του μεταπωλητική αξία. Με λίγα λόγια προσφέρουν χάντρες στους ιθαγενείς για άλλη μία φορά, δεδομένου ότι τα έμψυχα ανταλλάγματα που προτείνουν είναι αστεία...

Ο Μανιάτης είναι το καλύτερο δεξί μπακ στην Ελλάδα, είναι αρχηγός και διεθνής και ενδέχεται η μεταπωλητική του αξία να φτάσει στα ουράνια.Επιπλέον μας είναι απόλυτα απαραίτητος για πολλούς λόγους. Δεν θα είχα πρόβλημα να αποκτήσουμε παίκτες (ακόμη και δανεικούς από οποιαδήποτε ομάδα), όμως ο Μανιάτης πρέπει να μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες σωτηρίας.

Το ότι μπλέκονται στη μεταγραφή του πολλές ομάδες, μπορεί να ανεβάσει την τιμή του (πράγμα καλό), αν όμως την ανεβάσει υπερβολικά, μπορεί να αποσυρθούν όλοι...Θέλει καλό χειρισμό το πράγμα...

Ron Barceló είπε...

Αυτός που αποδεδειγμένα ήξερε να χειρίζεται πωλήσεις παικτών βαρέθηκε Br και την έκανε.
Τώρα, ποντάρουμε περισσότερο στις..δημόσιες σχέσεις και σε υποτιθέμενες φιλίες.

Ron Barceló είπε...

http://www.exedrasports.gr/football/bnational/article/?aid=90065&scid=886

ο 32χρονος Κροάτης στράικερ είναι έτοιμος να μετακομίσει στην Τρίπολη για λογαριασμό του Αστέρα.

Αντε με το καλό. Γιατί παραείναι πολλά τα 500 χιλιάρικα Μπόσκο..

amanAM είπε...

τι εννοείς με την πρώτη πρόταση?

Εγώ ας πούμε, αν μπορώ να αγοράσω έναν παίκτη, να τον πληρώνω εγώ και να τον παραχωρήσω στον Πανιώνιο για να παίζει?

Καλά κατάλαβα?

zamis είπε...

Μπορει,εκτος των δυο σεναριων που λεει ο Argy,να υπαρχει κι ενα τριτο πιο απλο,αυτο που προκυπτει δλδ απο το ρεπορταζ.
Να θελει δλδ Αρη ο καγκουρογλου(λογικο).
Ειναι και τι θελει κι ο Μανιατης επισης.
Και το θεμα ειναι σε συναρτηση και με Κουμο-ανταλλαγματα βαζελου.Ο οποιος παικτη τυπου Λεοναρντο δεν εχει..
Ο δε Μπερνς(πολυ καλος παικτης)θα ειναι απων μεχρι τελος Ιανουαριου με την Εθνικη του.
Μπλεγμενα τα πραγματα,σιγουρα το καλυτερο κατ'αρχην ειναι να μεινει ο Μανιατης μεχρι το καλοκαιρι.

υ.γ.Τον γκουρου Μπαγκσμπο τον αποθεωνε και ο Τσακιρης οπως θυμαστε και γενικα ειλικρινα δυσκολευομαι ακομα να δεχθω με τη λογικη οτι μπορεις να προσλαβεις ως απολυτο δερβεναγα ενα kid-e με το οποιο ολη η πιατσα γελαγε η εστω να μην το καταλαβεις αμεσα..

br fun_atic είπε...

@AMANAM

έχω ακούσει ότι σε πολλές ομάδες τα δικαιώματα των παικτών ανήκουν στον πρόεδρο ή σε μάνατζερ. Όταν ο παίκτης ανήκει στον πρόεδρο, τον παίρνει και φεύγει όποτε θέλει. Αν ανήκει σε μάνατζερ, τότε εξυπηρετείται και η ομάδα (γιατί έχει παίκτες) και ο μάνατζερ που μπορεί να διαφημίσει την "πραμάτια¨του.

Στον Πανιώνιο έχουμε νέα δεδομένα. Δεν έχουμε μεγαλομέτοχο. Ο.Κ. Αυτο δεν σημαίνει ότι ο μεγαλομέτοχος δεν μπορεί να αποκτήσει τα δικαιώματα παίκτη και να τον παραχωρήσει στον Πανιώνιο. Το ίδιο μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε έχει χρήματα, ιδίως όμως όσοι ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν την ομάδα και ασφαλώς δεν θέλουν να επενδύσουν χρήματα σε ξένο μαγαζί. Μπορεί επίσης να κάνει το ίδιο κάποιος από τους χορηγούς. Για παράδειγμα ο Σπανός. Είναι αναποτελεσματική διαφήμιση να παραχωρεί μερικά αυτοκίνητα και να τοποθετεί πανό στο γήπεδο. Είναι όμως πολύ αποτελεσματική διαφήμιση να αποκτά π.χ τον Ντάριο, να τον παραχωρεί στον Πανιώνιο και να τον χρησιμοποιεί και για διαφημιστικούς σκοπούς.

Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει με μάνατζερ...Γενικά δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε λύσεις μόνοι από τον πλούσιο ιδιοκτήτη...

br fun_atic είπε...

@zamis

νομίζω ότι το πράγμα πήγε ανάποδα. Του είπε. Είμαι καλός στα οικονομικά και μπορώ να σου τρέχω το μαγαζί με τα έσοδα από τις άλλες πηγές χωρίς να χρειαστείς να βάλεις λεφτά.

Και πως θα το κάνεις αυτό;

θα έχω μαζί μου τον Δανό γκουρού τάδε που θα κάνει αυτό, εκείνο, που έχει γνωριμίες, που θα σου βρει διαμάντια στην Αφρική κ.λ.π

Το σχέδιο από μόνο του δεν ήταν κακό. Αρκεί ο Κιντής να έμενε οικονομικός διευθυντής, να έμεναν στην ομάδα αξιόλογα στελέχη και ο τεχνικός διευθυντής να εργάζονταν εδώ σε συνεργασία με τον προπονητή. Παράλληλα, θα μπορούσε ο Κιντής να διαθέσει τις πέντε δεκάρες για 2-3 καλές μεταγραφές και όλα θα πήγαιναν καλά.

Αντ' αυτού όμως ήθελε να το παίξει football manager με πραγματική ομάδα.

Εκεί λοιπόν είναι το λάθος του Τσακίρη. Όλος ο κόσμος ούριαζε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά δεν άκουγε κανέναν, ίσως γιατί στο παρελθόν το ρίσκο σε άλλα πράγματα του βγήκε...

Αυτό οδήγησε στην αγωνιστική κατάρρευση, στα προβλήματα, τη διχόνοια και τα λαϊκά δικάστήρια και με λίγα λόγια γίναμε μαλλιά κουβάρια...

zamis είπε...

Εγω ξερω οτι για το τι εστι kid-e ολοι γνωριζαν και οι αποψεις κυμαινονταν απο το τρελος και γραφικος μεχρι το μεγαλομανης και εμμονικος.
Κατα τη γνωμη μου οχι μονο δεν εχει καμια δικαιολογια αλλα οφειλει να επανορθωσει-οπως μπορει-αυτο που εκανε.
Aν φυσικα εχει επιγνωση.

amanAM είπε...

Έστω ότι ήθελα εγώ να αγοράσω έναν παίκτη και να τον παραχωρήσω στον Πανιώνιο, ο Πανιώνιος θα τον θέλει?

Παράξενο μου φαίνεται ένας παίκτης να μην ανήκει σε μια ομάδα, αλλά σε έναν άνθρωπο που για τους χι ψι δικούς του λόγους θέλει να τον πληρώνει...

Γκρινιάζω εδώ και πολλά χρόνια γιατί στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί ο γυναικείο ποδόσφαιρο, να αγόραζα 2-3 παίκτριες, και να τις παραχωρώ όπου μου έρθει, να παίζουν!!!

br fun_atic είπε...

Φαντάζομαι ότι αν η ομάδα ήξερε ποιους παίκτες χρειάζονταν κι εσύ είχες τα λεφτά να αποκτήσεις κάποιον, δεν νομίζω να σου έφερναν αντίρρηση αν ήθελες να τους τον παραχωρήσεις...

@zamis
Όταν παρουσιάστηκε ο Κιντής, ρώτησα πολλούς φίλους μου ΑΕΚτζήδες. Δεν μπορούσαν να τον θυμηθούν. Το μόνο που θυμούνταν ήταν πως ήταν συνεργάτης του Ντέμη. Προσωπικά δεν βρέθηκε κανένας να μου τον παρουσιάσει ως τρελό, γραφικό κ.λ.π
Είχα ακούσει ότι είναι τίμιος και για να λέμε και τα σύκα - σύκα, δεν ακούστηκε ότι έβγαλε χρήματα από τον Πανιώνιο, πέρα από τον εξωπραγματικό μισθό του.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι άλλο. Ποιος ο λόγος να φέρει κάποιος τον Κιντή (αν δεν είχε φάει χοντρό παραμύθι περί Μπάγκσμπο κ.λ.π), τη στιγμή που είχε στην ομάδα ανθρώπους που θα μπορούσαν να την τρέξουν με επιτυχία, όπως ο Ζερβακάκος και ο Καμπανόπουλος;

Όλα αυτά δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Τσακίρης δεν έχει ευθύνες. Ασφαλώς και έχει. Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια για δικαστήρια αυτή τη στιγμή. Αυτό που προέχει είναι να σωθεί η ομάδα και από το καλοκαίρι να μπουν κάποια πράγματα στη σωστή σειρά.Επίσης είναι βασικό, ο κάθε ένας που μπορεί να βοηθήσει να το κάνει...

br fun_atic είπε...

Φημολογία αναπτύχθηκε χθες(27-12) ότι ο Λεβαδειακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μπόσκο Μπάλαμπαν του Πανιωνίου. Πάντως, το συγκεκριμένο σενάριο δεν φαίνεται να υφίσταται από τη στιγμή που ο 32χρονος Κροάτης στράικερ είναι έτοιμος να μετακομίσει στην Τρίπολη για λογαριασμό του Αστέρα. Στο μεταξύ, οι Πράσινοι εξετάζουν την περίπτωση ενός παίκτη που είχε περάσει από τη Βοιωτία. Ο λόγος για τον Ισπανό γκολκίπερ Λόπεζ Βαγέχο της Καβάλας.

Σφάζονται στην ποδιά του...

IWN1998 είπε...

Θα διαφωνήσω ότι ο Στόρε ανέλαβε τις ευθύνες του με τη συνέντευξή του. Όποιος λέει ότι κοιτάει τον καθρέπτη χωρίς τύψεις, τι ευθύνες αναλαμβάνει; Δυστυχώς απλά είδε οπορτουνιστικά τη ανάληψη μιας ομάδας εκτός Σουηδίας και προσπάθησε να γατζωθεί στον πάγκο του, συμβιβαζόμενος. Το λέει και ο ίδιος εξάλλου.
Το πρόβλημα δυστυχώς του Πανιωνίου είναι ότι ο Τσακίρης ενώ δεν ήθελε ή δεν μπορούσε, δεν έφυγε έγκαιρα και στο σωστό χρόνο και δυστυχώς στο τέλος πήρε αποφάσεις καίρια βλαπτικές για την ομάδα.
Και δυστυχώς και μεις δεν μπορούσαμε να δούμε τον Πανιώνιο χωρίς Τσακίρη ενώ έπρεπε να τον δούμε.

zamis είπε...

Αν σε νοιαζει,παλευεις να διορθωσεις μια τραγικη σου επιλογη που εφερε καταστροφικα αποτελεσματα(και τοτε εισαι μαγκας πραγματικος).
Αν οχι,χεστηκες.

br fun_atic είπε...

Και που ήταν η μεγάλη ευκαιρία για τον Στόρε για να μας δει οπορτουνιστικά; Δεν νομίζω ότι ήμασταν καμιά τρελή ευκαιρία...Σίγουρα τον ενδιέφερε να κοουτσάρει στο εξωτερικό, δεν νομίζω όμως ότι αυτό θα το έκανε με οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

Είναι γνωστό ότι στην ΑΙΚ είχε έναν πολύ καλό τεχνικό διευθυντή που του οργάνωνε τα πάντα. Εκείνος είχε το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Όταν ήρθε στον Πανιώνιο βρήκε ένα απόλυτο αφεντικό και έναν τεχνικό διευθυντή "γκουρού". Με βάση την προηγούμενη καριέρα του ήταν λογικό να τους εμπιστευτεί...Σίγουρα όμως, από κάποιο σημείο και ύστερα έπρεπε να τραβήξει τη διαχωριστική γραμμή.Εκεί είναι η ευθύνη του. Από εκεί και πέρα, από την ώρα που έφυγε ο Στόρε αλλάξαμε ένα σωρό προπονητές, αλλά καλύτερη μπάλα δεν είδαμε. Και πως να δούμε βέβαια αφού έχουμε τρανταχτές ελλείψεις.Πιστεύω ότι ο Στόρε ήταν καλός προπονητής, όμως άργησε να καταλάβει ότι εδώ είναι Βαλκάνια και όχι Σουηδία...

Ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αποχωρήσει ένας ιδιοκτήτης; Κάποιος δεν έπρεπε να του κάνει πρόταση αγοράς; Υπήρξε κάποιος που να κάνει πρόταση στον Τσακ;

Πριν φτάσουμε στη λύση ερασιτέχνη, ποιος βρέθηκε να μπει μπροστά και να αποκτήσει τον Πανιώνιο; Άλλοι εμφανίστηκαν για τη δημοσιότητα, άλλοι για δημιουργία εντυπώσεων και άλλοι φοβήθηκαν να αναλάβουν ευθύνες.Τι να το κάνω αν εμφανιστούν το καλοκαίρι μετά την σωτηρία της ομάδας και αφού ο ερασιτέχνης θα έχει φάει όλο το αγγούρι;

Αφού λοιπόν κανείς δεν ήθελε να αναλάβει ευθύνες ας αποκτήσει παίκτες και ας τους παραχωρήσει στον Πανιώνιο, όπως σωστά πρότεινες. Αν όμως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να διευκολύνει την κατάσταση έστω και με αυτό ον τρόπο, τότε ίσως καταλάβουμε γιατί δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τον Πανιώνιο χωρίς τον Τσακίρη. Γιατί δυστυχώς ο Πανιώνιος, αν δεν έχει πρόεδρο λαμόγιο, χρειάζεται πρόεδρο καραμουρτζούνη...

br fun_atic είπε...

@zamis
σε αυτό δεν μπορώ να διαφωνήσω.Και για να πάω τη σκέψη σου ένα βήμα παρακάτω, ο κάθε ένας που ηγείται, πρέπει να οδηγεί την ομάδα ακόμη και κόντρα σε αντιδράσεις...

zamis είπε...

Για να δουμε..

br fun_atic είπε...

Είναι εντυπωσιακό να διαβάζουμε για ενδιαφέρον του Αστέρα για τον Μπόσκο, μετά το παιχνίδι του Κροάτη απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης...Ή μήπως δεν είναι;

zamis είπε...

Ναι,θα συνεργαζεται και καλα μ'αυτη τη ροζ λουλου τον τερματοφυλακα τους..

IWN1998 είπε...

Όπως έφυγε τώρα o Τσακίρης, ας έφευγε τον Μάιο...

Ο Στόρε, μέχρι και στην ομάδα νέων πρότεινε να μείνει και δεν το έβλεπε σαν ευκαιρία ότι βγήκε εκτός Σουηδίας;

Η ΑΙΚ πέρυσι ήταν κάτι σαν τον Πανιώνιο φέτος, οικονομικά και αγωνιστικά.

zouri1 είπε...

Δυστυχως απο την συνεντευξη του φανηκε οτι ειδε την ομαδα σαν τις χειμωνιατικες διακοπες του.τελικα δεν μπορει σαν α προπονητης.οσο για τον μανιατη να φυγει τον δεκεμβριο γιατι 2 χρονια τωρα φευγει και ολο ειναι εδω.αν δεν τον θελει τελικα ο ολυμπιακος θα παει σε ομαδα του βορρα.λυπαμαι για το αεκακι που δημιουργει τοσα σεναρια για εσωτερικη καταναλωση ενω ξερει οτι δεν μπορει να τον παρει.οσο για την δηθεν επιθυμια του παικτη,δεν υφισταται κατι τετοιο.καλα να περνατε

br fun_atic είπε...

H κατάσταση τον Μάιο δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση τώρα ή τον Σεπτέμβριο.Προφανώς τότε δεν είχε κανένα λόγο να χαρίσει τις μετοχές. Βέβαια ακόμη και τότε, όποιος ήθελε την ομάδα μπορούσε να την αγοράσει.

Ο Στόρε Ίωνα έχει παιδιά που φοιτούν σε σχολείο στην Αθήνα. Δεν μπορεί να φύγει. Ως νέος επαγγελματίας δεν έχει πίσω του κανένα τρελό κομπόδεμα. Η δουλειά (ακόμη και στην ομάδα νέων)του ήταν απαραίτητη. Ο ΑΜΑΝΑΜ μπορεί να σου επιβεβαιώσει ότι δυσκολεύονταν να πληρώσει και το ενοίκιο ακόμα.

br fun_atic είπε...

άσχετο
http://www.youtube.com/watch?v=gZe7Pkevc54&feature=related

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

H συνέντευξη του Στόρε αποδεικνύουν δυο πράγματα.

1) Οτι ο Σουηδός ήταν ενας "μπούλης", πιθήνιο όργανο Κιντή - Δαλάι Λάμα & 2) Οτι την ομάδα διέλυσαν ο Κιντής με τις μαλακισμένες ιδέες τους και ο Δανός Δαλάι Λάμα που ήθελε να κάνει τον προπονητή μέσω μειλ.

Μάλιστα ο "μπούλης" είναι τόσο θρασύδειλος που τώρα ρίνει τις ευθύνες στους άλλους. Ουστ νούμερο...

Ολα αυτά βέβαια με την ανοχή, στήριξη & οικονομική συνδρομή του Τσακίρη..

br fun_atic είπε...

αφιερωμένο σε όλους το χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι

http://www.youtube.com/watch?v=4c1Nv1BEIBA&NR=1

το ωραίο με τον πρωταγωνιστή του ήταν ότι και να τον έβριζαν και να τον κατηγορούσαν δεν έπαιρνε χαμπάρι. Αυτό του το αναγνωρίζω.

br fun_atic είπε...

ανοχή: σίγουρα ναι

στήριξη: από που βρε Μάκη, αφού ο άνθρωπος είπε ότι τον είχε δει μερικές φορές αλλά γενικά δεν ανακατεύονταν.

οικονομική συνδρομή (???)Μα από την αρχή έως το τέλος λέει ότι δεν υπήρχε μία..

IWN1998 είπε...

Άποψή μου είναι ότι οι επαγγελματικές ανασφάλειες του Στόρε συνέτειναν στο χάλι της ομάδας. Ο άνθρωπος δεν είναι άσχετος και κατάλαβε το χάλι στο οποίο ήρθε αλλά δεν τον έπαιρνε για πολλούς λόγους να κάνει μόνος το βήμα εξόδου και δεν θα το έκανε ποτέ αλλά και ούτε θα εναντιωνόταν σε τίποτα και δυστυχώς όχι λόγω Σουηδικής νοοτροπίας. Ο ίδιος ανέφερε καθαρά τα περί συμβιβασμών κλπ.

Ο Τσακίρης είχε αποφασίσει από το Μάιο να μη βάλει μια στην ομάδα και κατ' ουσίαν την έτρεξε με όσα είχε από τις μεταγραφές Τζαβέλα, Τζιμπούρ κλπ ως τώρα. Όταν μας έλεγε μπροστά του ο Κιντής για 20 παίκτες 100 με 150.000 (εκτός των 4 καλών των 500.000), που θα έβρισκε τέτοιους παίκτες; Ούτε ο Οκπάκο και ο Φουγκουάγιο δεν έπαιρναν τόσα. Εδώ δεν μπορούσε να πάρει τον παίκτη Β' κατηγορίας Γερμανίας, Πάλιτς, που πήρε Πολωνική ομάδα (δεν φημίζονται για τα κασέ τους στην Πολωνία) γιατί τον θεωρούσε ακριβό... Μιλάμε δηλαδή για ουσιαστική αποχώρηση, που επιβεβαιώνει και ο Στόρε με τη συνέντευξή του, που εμφανίζει τον Τσακίρη αόρατο. Σαφώς δοκίμασε τον Κιντή σαν μια τελευταία λύση πιασμένη από τα μαλλιά, για να τρέξει την ομάδα με ελάχιστο κόστος, αλλά τελικά οδηγηθήκαμε σε χειρότερη καταστροφή. Συνεπώς εφόσον είχε στο μυαλό του, όπως αποδέιχτηκε και το Νοέμβριο, την πόρτα εξόδου, ας έκανε την πρόταση για εκδήλωση αγοράς της ΠΑΕ τότε και αν δεν έβρισκε κανέναν, ας πήγαινε στη λύση του ερασιτέχνη μέσα στον Ιούνιο. Και πιο καθαρός θα έφευγε ο ίδιος και ίσως η ομάδα να είχε καθαρά και ξάστερα πράγματα μπροστά της και όχι όλον αυτό τον αχταρμά που ζήσαμε από το τέλος Οκτωβρίου ως σχεδόν σήμερα.

cdu είπε...

Κρατιέμαι από το πρωί -δικιά μου ώρα - γιατί προσπαθώ να κάνω αποτοξίνωση από τον Πανιώνιο αλλά δεν μπορώ άλλο.

Άψογος Ίωνα. Έτσι είναι. Όταν ο άλλος έταζε 3-4 του μισού εκατομυρίου, ο Τσακίρης δεν είπε μία (μαζί και όσοι ήταν στη ΠΑΕ και ήξεραν - είτε έφυγαν μετά είτε όχι). Αφού απαξίωσε τη ομάδα (και τότε και μετά) όσο δεν παίρνει άλλο, αναρωτιόμαστε γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς. Εδώ μας φτύνουν όλοι και αναρωτιόμαστε αν βρέχει.

Η συνέντευξη επιβεβαιώνει όσα ξέραμε: "Μικρός" και "λίγος" προπονητής, άσχετος "φωτεινός παντογνώστης", αδιάφορος ιδιοκτήτης. Το μόνο νέο είναι το ψέμα του μπάτζετ.

Ο Στόρε ήταν ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Δε λέω ότι δεν έχει καθόλου ευθύνη αλλά η δικιά του είναι παρονυχίδα.

Αν προσλάβεις ένα άσχετο (Κιντή) να σου τρέξει το μαγαζί (είτε είναι ομάδα είτε εφημερίδα είτε εστιατόριο), όταν αυτό πάει στράφι, ο υπεύθυνος είσαι εσύ που έκανες τη πρόσληψη.

Τώρα ετοιμαστείτε να δείτε Μάκο - Μανιάτη στα κίτρινα (γιατί προφανώς στο γάβρο χάλασε). Άλλο ένα κατόρθωμα του πενταετούς.

BTW, μακάρι να φύγει το παλικάρι να γλυτώσει από τα σκατά.

Και ένα τελευταίο, έτσι λίγο παράδοξα: Μήπως τελικά δεν φταίει ο Κιντής; Μήπως και αυτός πίστεψε ότι θα έχει άλλο μπάτζετ; Αλλιώς είναι να ξέρεις ότι έχεις 3-4 εκ μισθοδοσία και άλλο 1 και άν.

EndyS είπε...

Αδέρφια ευθύνες έχουν όλοι, ακόμα και οι φίλαθλοι. Αυτοί που έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες δεν είναι πλέον στην ομάδα, οπότε δεν έχει νόημα να μοιρολογούμε. Δυστυχώς για τον Τσακίρη ίσως δεν έφυγέ όπως θα έπρεπε.
Σχετικά με τον Στόρε, δεν πιστεύω ότι ήταν άσχετος. Ο τρόπος που αντιλαμβάνονταν το παιχνίδι, η προετοιμασία της ομάδας, τα αποδυτήρια αλλά και η συνολική διάθεση της ομάδας, δεν μου δείχνουν άσχετο προπονητή. Με διαφοτερική νοοτροπία ίσως, αλλά όχι άσχετο.

Τέλος σχετικά με τους Μπόσκο, Σίτο και Κούμο, έχουν ακουστεί αρκετά. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ποιοτικοί παίχτες αλλά δεν μπορούν από μόνοι τους. Λείπει στην ομάδα ο Μάριος που πέρισυ σήκωνε όλο το κέντρο και άφηνε ελεύθερο τον Κούμο όπως επίσης και οι ασίστ του Τζαβέλλα.
Το τελευταίο είναι ίσως το πιο σημαντικό, αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση. Η ομάδα δεν πιστεύει στο γκολ, ο αντίπαλος δεν "φοβάται" κι αν σου βάλει ένα γκολ πήρε το ματς. Πέρισυ σε κάθε φάουλ ο αντίπαλος έτρεμε, οι παίχτες πίστευαν και γι αυτό πίεζαν να πάρουν την κατοχή.
Αν έρθουν παίκτες στηρίγματα θα δούμε διαφορετικούς παίκτες (παρεμπιμπτοντως ο Μπόσκο δεν είναι κλασικό σέντερ φορ). Για να το δώσω με παράδειγμα οι τρεις παίκτες παραπάνω, μοιάζουν με ξύλα στο τζάκι που ενώ είναι αναμένα δεν βγάζουν φλόγα. Μόλις βάλεις ένα φρέσκο ξύλο και τους δώσεις λίγο οξυγόνο, φουντώνουν ξανά και βγάζουν φλόγα.

Εν κατακλείδι με Μήτρογλου, Ντάριο, Ενσαλίβα (αλήθεια συνεχίζει τις προπονήσεις?)κι έναν κεντρικό αμυντικό η ομάδα και χωρίς Κούμο μπορεί να σωθεί.

Griniaris είπε...

Αυτό που αποκόμισα εγώ από τη συνέντευξη είναι ότι ο Στόρε δεν ήταν παρά ένας "υπαλληλάκος" και δεν κατάφερε να το ξεπεράσει από επιλογή του.Τεράστιες οι ευθύνες του κι αν δεν το καταλαβαίνει απλά είναι ένας αποτυχημένος.Είπε απλά μετά από έξι μήνες αυτά που λέγαμε όλοι από το Μάιο...

EndyS είπε...

Παιδιά μην μπερδεύετε τη νοοτροπία με την ανικανότητα.
Κάποιος μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά γιατί απλά έχει μάθει αλλιώς. Να σέβεται δηλαδή την ιεραρχία, να εμπιστεύεται τους άλλους ότι θα φέρουν εις πέρας την δουλειά τους και να κοιτάζει να κάνει αυτό που πρέπει όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υπαλληλάκος ή ανίκανος. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχουν εργαστεί σε μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά. Και στο εξωτερικό μία ποσδοσφαιρική ομάδα λειτουργεί όπως και μία επιχείρηση.
Μόνο εδώ στην Ελλάδα θέλουμε την προεδράρα τον μαλ...κα να "πετάει" τα λεφτά του αφού δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω και τον γίγαντα τον προπονηταρά που θα βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι στα κωλόπαιδα και θα είναι η αλεπού των πάγκων. Πιστεύω ότι μόνο στην Ελλάδα αποθεώνουμε προπονητές που έστησαν λάθος την ομάδα και διορθώνουν τα χάλια τους με αλλαγές και δεν εκτιμούμε αυτούς που την προετοιμάζουν καλά και ως εκ τούτου πιστεύουν στις επιλογές τους και δεν κάνουν εύκολα αλλαγές (Λίνεν-Φερρέρα κλπ)

br fun_atic είπε...

κι εγώ κάπως έτσι τα βλέπω τα πράγματα endys. Όλα αυτά βέβαια είναι φιλολογικές συζητήσει εν μέσω καταιγίδας.

IWN1998 είπε...

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο, δεν θεωρώ άσχετο το Στόρε αλλά αυτό επαυξάνει τις ευθύνες του. Και η δική μου αρχική εκτίμηση ήταν ότι από τον Σκανδιναβικό σεβασμό στην ιεραρχία και από αυτό το ταμπεραμέντο επαγγελματικής νοοτροπίας δεν αντέδρασε στα όσα έβλεπε. Μετά τη σημερινή συνέντευξη, ο ίδιος μίλησε για συμβιβασμούς και όταν κάνεις συμβιβασμούς, τους κάνεις με κάποιες σκοπιμότητες. Και αυτό που επικρατούσε στον εγκέφαλο του κυρίου Στόρε ήταν να μην χάσει τη θέση του σε καμιά περίπτωση. Γιατί; Διότι η έξοδός του από τη Σουηδία θα ήταν αποτυχημένη, γιατί θα ήταν η δεύτερη συνεχής αποτυχημένη χρονιά του, γιατί δεν είχε άμεση διέξοδο επανόδου στη χώρα του, ιδίως με τον τρόπο που εγκατέλειψε την πρώην ομάδα του και για άλλους δικαιολογημένους πιθανόν οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους. Σίγουρα δεν είναι η ρίζα του κακού ο Στόρε αλλά έχει το μερίδιο του και γι' αυτό το μερίδιο, δεν θα έπρεπε να κοιτάει χωρίς τύψεις τον καθρέπτη του, όπως μας είπε σήμερα, αδυνατώντας να απαντήσει με επιχειρήματα που να δικαιολογούν τη στάση του, σε πολλές ερωτήσεις του κύριου Βαρβαρέσου.

Το πρόβλημά μας δεν ήταν βέβαια ο Στόρε που υπό άλλες συνθήκες ίσως πετύχαινε κάπως, αλλά η διαχείριση της ομάδας από τον τέως ιδιοκτήτη της, που από το φθινόπωρο του 2008 ήθελε να φύγει και δεν έβρισκε την πόρτα ... και τελικά για να φύγει γκρέμισε το κτίριο!

ΥΓ: Συγχωρέστε αλλά προπονητές σαν το Φερέρα δεν δικαιώνονται επειδή δεν έκαναν αλλαγές, όταν κατέβαζαν αλλοπρόσαλλα σχήματα και δεν ήξεραν τις δυνατότητες των παικτών του ρόστερ τους.

Και μια που αναφέρθηκε ο ΒελγοΙσπανοΜεξικάνος πρώην προπονητής μας, θα ήταν καλό αν ο κύριος Βαρβαρέσος έπαιρνε μια συνέντευξη και από εκείνον για να μας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους έφυγε άρον-άρον πέρυσι για το Βέλγιο, χαρίζοντας και την απόζημίωσή του (πράγμα που δεν έκανε ο κύριος Στόρε -δεν τον κατηγορώ, τη δικαιούται εργασιακά, απλά επισημαίνω τη διαφορά). Οι προσωπικοί λόγοι φαίνεται να παρήλθαν σύντομα, αφού μετά 6 μήνες επανήλθε στην Ελλάδα, στον Πανθρακικό και μάλιστα στη Β' Εθνική.

amanAM είπε...

Τυχαίνει να ξέρω πως πράγματι, ο Στόρε δεν έχει την δυνατότητα να φύγει πριν τελειώσει η σχολική χρονιά.

Επίσης, ξέρω πως (τουλάχιστον) μέχρι πρόσφατα, ήταν εντελώς απλήρωτος. Δεν ξέρω εάν άλλαξε αυτό.

Δεν είναι απαραίτητο όλα όσα είπε ο Στόρε να είναι αλήθεια. Ίσως να είναι η δικιά του αλήθεια, η δικιά του οπτική. Όταν είσαι μέρος του προβλήματος, δεν μπορείς να δεις την πλήρη εικόνα.

Εγώ από την συνέντευξη κρατάω πως έπαιρνε χαρτάκι τελικά. Ναι, όταν είσαι υπάλληλος κάνεις πολλές παραχωρήσεις, αλλά κρίνεσαι από αυτό.

br fun_atic είπε...

Για να καταλάβω. Ξέρετε ομάδα στην Ελλάδα που ο προπονητής να μην παίρνει χαρτάκι (και να μην κρίνεται απ' αυτό;).

Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Ο Πανιώνιος για χρόνια έχει ακριβώς τα ίδια έσοδα. Στην πορεία των ετών βέβαια μεγάλωσαν τα έξοδά του. Είναι βέβαιο ότι ποτέ τα έσοδα δεν μπορούσαν να ισοσκελίσουν τα έξοδα (πράγμα που δυστυχώς γίνεται σε κάθε ομάδα). Όπως διαβάζαμε λοιπόν, ο κος Τσακίρης έβαζε τα χρήματα που χρειάζονταν για να ισοσκελιστεί ο προυπολογισμός στα τέλη της χρονιάς.Αυτό γίνεται σε λίγες ομάδες...

Πιθανότατα δεν ήθελε να το πράξει αυτό φέτος, οπότε είναι απόλυτα λογικό, στο τέλος της χρονιάς να μπούμε μέσα.

Από τα 6-7 εκ ευρώ αφαιρείς τα έξοδα για το προπονητικό, τα έξοδα για Μπάγκσμπο, Κιντή, ταξίδια, ηλεκτρονικά συστήματα κ.λ.π, αφαιρείς μισθούς εργαζομένων (οι οποίοι δεν είναι λίγοι), αφαιρείς τα συμβόλαια των παικτών (με μεγαλύτερο του Μπόσκο), αφαιρείς πρόστιμα, εφορία, ταμεία κ.λ.π και σου μένουν τα υπόλοιπα για μεταγραφές.

Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Είναι δεδομένο ότι οι παίκτες που πήραμε φέτος δεν μας βγήκαν (πλην του Μάχο).Το ότι αποκτήσαμε κακούς παίκτες δεν συνεπάγεται ότι ήταν και φθηνοί. Έχουμε αναλογιστεί όμως πόσο στοίχισαν όλοι αυτοί οι μέτριοι παίκτες; Γιατί δωρεάν δεν ήρθαν. Έχουμε αναλογιστεί πόσο στοίχισαν οι δοκιμές των Αφρικανών κ.λ.π;Δεν είναι περίεργο λοιπόν να δηλώνει ο Στόρε ότι λεφτά δεν υπήρχαν.

Η γνώμη μου είναι πως χρήματα υπήρχαν για να τρέξουν την ομάδα τουλάχιστον για αυτή τη χρονιά. Το ρόστερ ήθελε μικρές βελτιώσεις, προπονητή είχαμε, οπότε δεν χρειάζονταν πολλά - πολλά έξοδα. Όμως εκεί κάπου μας τα χάλασε ο οικονομολόγος, ο οποίος κατάφερε να διαλύσει αγωνιστικά την ομάδα, βάζοντάς την μέσα οικονομικά.

General Tanz είπε...

Καλημερες.
Φοβαμαι οτι η προταση του Αεκ
-400 κ και Λεοναρντο-ειναι προταση που δεν ξεπερνιεται και τοσο ευκολα. Αν βαλουμε και τα χρηματα που πληρωνετε ο Γιαννης, τοτε υπαρχει θεμα.
Οχι οτι θα με χαλαγε μια μικρη αυξηση στο κασερι π.χ 600κ.
Για να δουμε.

Ron Barceló είπε...

Ποιος Λεονάρντο ρε παιδιά?!
Έλεος με τα σαπάκια από το κοτόπουλο.
Τέτοιο ξεπούλημα ούτε σε Τζιόλη-Μάτζιο είχε γίνει.
Μετά θα λέμε περί άρπαγα και θα μας φταίνε αυτοί που το μόνο που απομένει είναι να βάλουν και κυανέρυθρο δικέφαλο στη φανέλα.
Και το χειρότερο είναι πως - σύμφωνα με τις κωλοφυλλάδες τους - ψοφάει το..παλικάρι να παίξει στο αεκ.
Μαζί με τον Μα(λακα)κο με τα τατουάζ και τα μούσια.
Κάντε κανένα αστείο λοιπόν..

zamis είπε...

Δεν διαφωνω Στρατηγε,δε θα με χαλαγε κι ο Εντερ,τον πρωτο λογο νομιζω ομως εχει παντα ο γαβρος.

zamis είπε...

Υπαρχει φυσικα και το προβλημα ρευστοτητας του κοτοπουλου,οπως λεει κι ο Ιωνας.

br fun_atic είπε...

ναι...γιατί λέει 400 η Α.Ε.Κ αλλά δεν λέει πότε θα τα πάρουμε...σε αυτή ή στην άλλη ζωή;

General Tanz είπε...

Εαν και εφοσον υπαρχει και η συμφωνη γνωμη Λεμονη για Λεοναρντο καιν δεν υπαρχει και καποια αλλη προταση, εννοειται οτι τα payment terms πρεπει ειναι cash in advance.
Οτιδηποτε αλλο θα ειναι εγκλημα.

br fun_atic είπε...

cash in advance από την Α.Ε.Κ;Μα εδώ χρωστάει τον Μάκο...

br fun_atic είπε...

ενδιαφέρουσα είδηση

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/125418-Σίσιτς-για-Πανιώνιο

General Tanz είπε...

Αν δεν εκταμιευσουν τα χρηματα για Μανια εδω και τωρα, δεν γινεται να αγορασουν.
Το βρισκω απλο.
Σιγα μην δεν εχει ο Παππας τα 400/500/600κ.
Επι 100 τα εχει.

Ron Barceló είπε...

400 χιλιάρικα σε 400 άτοκες των χιλίων.
Και 1η δόση το Γενάρη του 12.
Μπε.

Ron Barceló είπε...

Απαξ και τελειώσει του Καγκούρογλου αύριο (όπως φημολογείται), τελειώνει και η κίτρινη παραμύθα περι Μανιάτη.
Είναι απλα τα πράματα.

Αν θέλουν, μπορούν να κάνουν την ίδια πρόταση για το Μπόσκο. Θα έχουν σίγουρη μεγαλύτερη τύχη. Δεκτές και δόσεις.

zamis είπε...

Aν δεν προκειται για παραμυθα και υπαρχει σκαλωμα απο τον κακγκουρα,πολυ θα ηθελα τον Μπερνς παντως(αν και απο τελος Ιανουαριου διαθεσιμος-προβλημα..)
Aν και με φευγατο Ραφικ και ισως Μπλανκο τα κοτοπουλα δεν τον δινουνε.
Σισιτς χρησιμος αν παιξει και εν'οψει αποχωρησης Μποσκο.

br fun_atic είπε...

@zamis

Βλέπεις αποχώρηση Μπόσκο;Αν δεν τον δω σε check in ή έστω στα διόδια Ελευσίνας δεν πιστεύω τίποτα :)

Τον Σίσιτς τον θυμάμαι για καλό παίκτη. Δεν έχω παρακολουθήσει όμως την πορεία του στον Ηρακλή, οπότε δεν ξέρω γιατί τον αφήνουν ελεύθερο. Σε γενικές γραμμές πάντως φαίνεται ότι ο Λεμονής θέλει να αποκτηθούν παίκτες που τους γνωρίζει καλά.Λογικό

Ron Barceló είπε...

Επικροτώ κίνηση για Σίσιτς, αν και έχει να κάνει καλά παιχνίδια από Λεβαδειακό.
Το θέμα είναι πως ξέρει καντάρια μπάλα και σίγουρα θα βοηθήσει, είτε στα άκρα είτε στη δημιουργία.
Επίσης, για φορ, θα γούσταρα τρελά Επαλέ. Ελεύθερος, όλοι ξέρουμε τις δυνατότητές του, αν και (δηλώνει) 32.
Από το αεκ, οι μόνοι που θα μπορούσαν να προσφερουν είναι (όντως) ο Μπέρνς και ο Παυλής.
Οι υπόλοιποι διαθέσιμοι είναι για γέλια.
(Ακούς εκεί Πατσατζόγλου χααχαχαχα)

Ron Barceló είπε...

Επίσης διαθέσιμοι είναι (είτε ως δανεικοι είτε ως ελεύθεροι) ο Ντικρόκ της Καβάλας (χαφ) και ο Φιλομένο του Μπαουγκ, που δε θα με χάλαγε επίσης καθόλου.

Περνάει ο καιρός όμως, από βδομαδα έρχονται 2 απανωτά ντέρμπι (Τετάρτη-Κυριακή) και ακόμη δεν έχει κινηθεί φύλλο.

General Tanz είπε...

Δεν ειναι(ουτε ποτε ηταν) φορ ο Επαλε, επαιζε δεξι χαφ-εξτρεμ. Κατι σαν τον Σκουφαλη, με μεγαλυτερη ευχερια στο σκοραρισμα και καλυτερη τεχνικη.
Αυτα για ΤΟΤΕ, γιατι φετος βλεπω κατι Baku στο Αζερμπαιτζαν με μηδεν συμμετοχες, που με κανουν να αναρωτιεμαι κατα ποσον ειναι ετοιμος να βοηθησει ΑΜΕΣΑ.

Ron Barceló είπε...

Ναι, αλλα Επαλε-Επαλέ να'χαμε εναν ναργιλέ, αν πατάγαμε όλη μέρα, θα σε βλέπαμε Πελέ

IWN1998 είπε...

O Σίσιτς νομίζω αγωνίστηκε στο μεταξύ μας ματς με τον Ηρακλή και αντικαταστάθηκε. Σίγουρα τη μπάλα του την ξέρει. Είναι και θέμα προπονητή και χημείας για κάποιους παίκτες το τι θα κάνουν σε μια ομάδα.

br fun_atic είπε...

Ο Λεονάρντο ίσως και να μας είναι χρήσιμος. Αν δεν κάνω λάθος η Α.Ε.Κ είχε δώσει (λέμε τώρα) 800.000 στον Κομπότη για να τον πάρει. Κάτι μου λέει ότι είχαμε ενδιαφερθεί κι εμείς τότε.

Ίσως μας κάνει, ίσως βγει καλός, χίλια ίσως.Το θέμα είναι πως υπάρχει και η ριμάδα η αξιοπρέπεια. Πόσους παίκτες πρέπει να δώσουμε στην Α.Ε.Κ; Για πόσα χρόνια πρέπει να υποθηκεύσουμε το μέλλον της ομάδας, αφού είναι δεδομένο ότι χρήματα δεν θα πάρουμε εύκολα; Και στην τελική τι εντύπωση δίνεις στον οφειλέτη που του σφραγίζεις επιταγές όταν του ξαναπουλάς "εμπόρευμα" με δόσεις;

Ελπίζω όλη αυτή η ιστορία να έχει να κάνει με αναμονή καλύτερης προσφοράς από άλλη ομάδα. Γιατί τον Λεονάρντο μπορεί να τον δούμε τώρα, όμως τα λεφτά θα τα δούμε τη δευτέρα παρουσία και τα προβλήματα από την παραχώρηση του αρχηγού θα είναι μεγάλα και άμεσα.

General Tanz είπε...

Sportday σημερα γραφει για 500κ, τον Μητρογλου πληρωμενο για 6 μηνες και τον Παπαδοπουλο πληρωμενο για 1,5 χρονο.
Για τον Παπαδοπουλο εχω πολυ καλη γνωμη, αν και μαλλον δεν καιγομαστε για αμυντικο χαφ.

amanAM είπε...

Δεν καιγόμαστε για αμυντικό χαφ?

Για μια ομάδα ολόκληρη καιγόμαστε!!!
:-(

Ron Barceló είπε...

Παραείναι καλή για να είναι αληθινή η πρόταση του γαυρου.
Πόσο μάλλον αν μιλάμε για μισό μύριο κασέρι.
Λέτε ο χοντρός να ντύθηκε αη Βασίλης μέρες που'ναι?
Παντού διαβάζω βέβαια το μάνατζερ Καγκούρογλου να διαμηνύει πως ο Πανιώνιος δεν βρίσκεται καν στις επιλογές του Κωστάκη.
Να λείπει λοιπόν αν τυχόν έρθει για 6μηνες διακοπές.
Εμείς έχουμε ενα 6μηνο μαχών.
Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα πως αν δεν γουστάρει ένας δανεικός και βλέπει το δανεισμό του σαν αναγκαίο κακό ή δυσμενή μετάθεση, τότε μόνο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει στην (όποια) συνοχή της ομάδας στην οποία δανείζεται.

Για το Γιαννάκη, πέρα από πληρωμένος για 1,5 χρόνο, έχουμε τη δυνατότητα να τον αποκτησουμε (λέμε τώρα) μιας και το τέλος του δανεισμού συμπίπτει με το τέλος του συμβολαίου του με το γαύρο.

Ο Μπόσκο ανακοινώθηκε ή ακομη?!

zamis είπε...

Παιζουν και δανεικοι απο οφη,Μονιακης κι αλλος ενας που δεν καταλαβα,ειπαν στην ερα.
Μελισσης παει Σερρες,στραβωσε του Κουμο?

antunix είπε...

Θα μας μείνει αμανάτι και ο Γκανέζος…
Τώρα έφυγε ο Αντωνίου, άντε να βρεις κορόιδο, να φορτώσεις αυτό το σαπάκι.

IWN1998 είπε...

Έχω μια αίσθηση ότι και πάλι θα μείνουμε χωρίς σέντερ φορ. Αυτά για τον Μονιάκη, ίσως δεν αφορούν την αντικατάσταση Παπαδόπουλου με Μονιάκη αλλά Μήτρογλου με Μονιάκη...
Αν είναι έτσι, μιλάμε για μια τρύπα στο νερό...
Τουλάχιστον με αυτά τα 500 χιλιάρικα, να μπορούσαμε να κινηθούμε για κάποιον άλλο φορ.

Ron Barceló είπε...

http://sport24.gr/football/omades/Olympiakos/ayth_einai_h_protash_gia_maniath.737429.html

"Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, που χειρίζεται την υπόθεση, ζητάει παραπάνω χρήματα, γεγονός που ίσως καθυστερήσει για λίγο τις διαπραγματεύσεις."

Παίζει τώρα αυτό??!!

Ron Barceló είπε...

Το άλλο που δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι τα περί Μονιάκη. Το συμβόλαιο του λήγει το Γενάρη. Για τον παίκτη αυτό ακούω τουλάχιστον εδώ και δυο χρόνια, οτι βολιδοσκοπείται από μας.
Πόσο δύσκολο είναι να πάμε από μόνοι μας να κλείσουμε έναν νεαρό αμυντικό, που έδω και δυο χρόνια αγωγίζεται στη β' εθνικη?!
Είναι άραγε τέτοια η οικονομική μας κατάσταση που πλέον δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε ένα επαρκές συμβόλαιο να προσφέρουμε?!
Η ανοχή σε τέτοιες τακτικές πάρε-δώσε με το ποκ υποδηλώνουν μικρή, πολύ μικρή ομάδα.
Feeder club αγγλιστί

http://en.wikipedia.org/wiki/Farm_team

Bertheway είπε...

Σε άλλες εποχές θα είχαμε πάρει τον Μονιάκη το καλοκαίρι όπως είχαμε πάρει τον Τζαβέλα μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ.Τώρα ούτε σαν ελεύθερο δεν μπορέσαμε να τον πάρουμε...

IWN1998 είπε...

Προφανώς χωρίς Τσακίρη, δεν έχουμε την παραμικρή δυνατότητα και με δεδομένη τη μαύρη τρύπα σε ΠΑΕ και ερασιτέχνη.

cdu είπε...

Πολύ θα ήθελα να ήξερα τι συμβαίνει με τον Τσακίρη. Σήμερα δεν είναι που θα υπόγραφαν για τις μετοχές;

Για τον Μονιάκη, δυστυχώς, αυτοί είμαστε. Υποτίθεται ότι τον είχαμε κλείσει από το καλοκαίρι. Τελικά, όλη η πιάτσα μας έχει προφανώς για ξεγραμμένους. Πως να κάνεις έτσι μεταγραφές;

Και εγώ φοβάμαι πως ο Μονιάκης είναι αντί του Μήτρογλου. Για να δούμε.

Χωρίς πλούσιο ιδιοκτήτη οι λύσεις είναι τρείς όπως φαίνεται: λαμόγιο, παράρτημαμ υποβιβασμός /διάλυση.

amanAM είπε...

Εμένα πάντως, μου κάνει εντύπωση πως τις μεταγραφικές κινήσεις εξακολουθεί να τις διαπραγματεύεται ο Τσακίρης.

Εάν τελικά οι χειρισμοί του αποδειχθούν λάθος ας πούμε, ποιός θα φταίει? Ο Βεντούρης?

Παράξενα πράγματα. Εμάς μας σιχάθηκε, αλλά το παζάρι του γουστάρει με τρέλα! Εκτός κι αν τα φράγκα είναι για την δικιά του τσέπη, οπότε έχει κάποιον λόγο παραπάνω...

General Tanz είπε...

Δυσκολο μου φαινεται να ασχολειται ακομη ο Τσακιρης.
Πολυ δυσκολο.

antunix είπε...

Έκλεισε το «deal» ;

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/125767-Συμφώνησαν-για-Μανιάτη

IWN1998 είπε...

Απλά δεν έγινε σήμερα η μεταβίβαση των μετοχών, οπότε παραμένει ακόμα τυπικά ιδιοκτήτης ο Τσακίρης. Αναμένεται να γίνει την Τρίτη. Εν τω μεταξύ καθυστερούμε επικίνδυνα.

cdu είπε...

Εγώ ξέρω ότι όσο δεν κλείνει το deal, η πιθανότητα να χαλάσει μεγαλώνει.
Να δούμε ποιός θα χρεωθεί την αποτυχία.

Griniaris είπε...

Πάντως η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη.Μπορεί οι παίκτες που περιμένουμε να μην είναι ακριβώς Μεσσίες αλλά χρειαζόμαστε και την τελευταία ρανίδα ενίσχυσης.Ίσως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την τραγική μας θέση.Αν το πρόβλημα είναι μόνο η μεταβίβαση των μετοχών ας υπέγραφε ο Τσακίρης.Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο...

amanAM είπε...

Πιθανόν να υπάρχει κάποιο τυπικό εμπόδιο που να καθυστερεί την μεταβίβαση των μεριδίων, και αυτό με την σειρά του να καθυστερεί την υλοποίηση των ειλημμένων αποφάσεων (πχ μεταγραφές).

Ας ελπίσουμε πως η καθυστέρηση, δεν θα μας στοιχίσει ακριβά.

Είμαι αισιόδοξος για το ματσάκι με τον Βόλο, αφού διάβασα τις δηλώσεις του Τσιόλη ότι ο Βόλος πάει για Ευρώπη!!!

Έτσι μπράβο, όποτε οι προπονητές Ελληνικών ομάδων κάνουν τέτοιες δηλώσεις, ακολουθεί η μια γκέλα μετά την άλλη, και ας ελπίσουμε πως η πρώτη τους γκέλα, θα είναι το διπλό που θα τσιμπήσουμε εμείς μέσα στον Βόλο.

IWN1998 είπε...

Μάλλον ο Τσακίρης ήταν εκτός Ελλάδος, ποιος ξέρει...Είναι και οι εορτές οπότε με τις αργίες πιθανόν κάποια πράγματα δεν έγιναν τόσο σύντομα...