Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγή φρουράς

Μετά τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών του κ. Τσακίρη στον Ερασιτέχνη, έχουμε και επίσημα την αλλαγή φρουράς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας.

Η πορεία του κου Τσακίρη στον Πανιώνιο μοιάζει με ρομάντζο. Ξεκινά από τον μεγάλο έρωτα, προχωράει στη σχέση, τον αρραβώνα, τον γάμο, τις υποχρεώσεις, τα παιδιά και καταλήγει σε ένα πολύ οδυνηρό διαζύγιο. Στα πέντε αυτά χρόνια υπήρξαν καλές και κακές στιγμές. Υπήρξαν σωστές και εντελώς λανθασμένες επιλογές. Όλα αυτά θα κριθούν σε βάθος χρόνου, σε σύγκριση βέβαια με το μέλλον της ομάδας.

Από τον κ. Τσακίρη θα κρατήσω ότι ήταν ο μόνος πρόεδρος του Πανιωνίου που είχε τα χρήματα και τις καλές προθέσεις να δημιουργήσει κάτι μεγάλο. Θα κρατήσω επίσης τις προσπάθειές του για να γίνει ο Πανιώνιος οικονομικά αυτάρκης. Σε αυτό πίστεψε ότι θα βοηθούσε η πρόσληψη του κ. Μαλντέρα και του επιτελείου του (η οποία στοίχησε πολύ και όπως ήταν αναμενόμενο απέδωσε ελάχιστα), όπως και η δημιουργία του προπονητικού, στο οποίο θα μπορούν να «δημιουργηθούν» τα αστέρια του μέλλοντος. Κρατάω επίσης ότι για πέντε χρόνια ο Πανιώνιος δεν ήταν το τσιράκι κανενός, δεν κατηγορηθήκαμε για κανενός είδους βρομιά, δεν ξεπουλήσαμε παίκτη μας αντί πινακίου φακής, δεν ξαναείδαμε στη Ν. Σμύρνη τις ορδές των δήθεν φιλάθλων του ΠΟΚ. Στα χρόνια αυτά καταφέραμε να βγούμε δύο φορές στην Ευρώπη και να κερδίσουμε αντιπάλους που δεν τους είχαμε κερδίσει για δεκαετίες. Αξιωθήκαμε να δούμε παικταράδες όπως ο Ντάριο , Ραφίκ, ο Φαμπιάν και ο Αλβάρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία το αεροδρόμιο έγινε κυανέρυθρο. Με λίγα λόγια υπήρξαν στιγμές που νοιώσαμε πραγματικά υπερήφανοι.

Υπάρχουν και πράγματα που θα ήθελα να ξεχάσω. Θα ήθελα να ξεχάσω την άδικη απόλυση του Λίνεν, τον Χούτο και την παρέα του, τις μαύρες τρύπες, την εντελώς λανθασμένη τοποθέτηση των χρημάτων που λαμβάναμε από τις μεταγραφές. Γιατί ο κος Τσακίρης πουλούσε ακριβά, αλλά αγόραζε ακριβότερα παίκτες που δεν βοήθησαν καθόλου. Θα ήθελα να ξεχάσω το δόγμα της μεταπωλητικής αξίας, όπου ως αρχή ήταν καλή αλλά ως εφαρμογή κάκιστη, καθώς οδήγησε στην απόκτηση παικτών που δεν είχαμε ανάγκη, στην απομάκρυνση παικτών που είχαμε ανάγκη αγωνιστικά αλλά που κρίθηκε ότι δεν είχαν μεταπωλητική αξία και στο αγωνιστικό κάψιμο άλλων, που έπρεπε για να πουληθούν ακριβότερα να αποκτήσουν έναν πολυσύνθετο ρόλο, τον οποίο δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τελευταίας κατηγορίας ο Κούμο.

Αυτό που κυρίως θα ήθελα να ξεχάσω ήταν το ότι κάθε τρεις και λίγο κάποιος απίθανος έπαιρνε εν λευκώ την ομάδα, έκανε τα πειράματά του και έφευγε, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια . Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια για να αναλάβουν την ομάδα άνθρωποι που δεν πειραματίστηκαν, αλλά που προσπάθησαν μέσα σε ένα μήνα να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Ο κο. Τσακίρης ήθελε να είναι ο πιο πλούσιος Πάνθηρας. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν ήταν καλός πρόεδρος. Για αυτό και έψαχνε πάντα κάποιον να αναλάβει αυτό τον ρόλο. Πάντα βέβαια έκανε την λάθος επιλογή. Αυτό ήταν το μεγάλο του λάθος. Το τραγικό όμως είναι ότι τους κατάλληλους ανθρώπους τους είχε πάντα δίπλα του.

Τελικά κάναμε ένα κύκλο και επιστρέψαμε εκεί που μας άφησε ο κ. Μπέος. Ένα βήμα πριν από την β’ κατηγορία και μάλιστα χωρίς αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία.

Η νέα διοίκηση έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο. Να σώσει τον Πανιώνιο από τον υποβιβασμό, ο οποίος θα είναι εξευτελιστικός και θα αποτελέσει μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή. Η μεγαλύτερη ευθύνη της όμως θα είναι να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Η δική μου πρόταση και ευχή για την νέα διοίκηση είναι να προσελκύσει όλους που θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα και να τους ενώσει. Να μην παραδώσει τα κλειδιά σε έναν. Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει μόνος του το βάρος αυτό. Δεν μας περισσεύει κανείς. Αυτό λοιπόν που μπορεί να κάνει ο κος Βεντούρης είναι να χρησιμοποιήσει το αναμφισβήτητο κύρος του προς αυτή την κατεύθυνση, να γεφυρώσει τις διαφορές και να οδηγήσει τον Πανιώνιο στην πολυμετοχικότητα. Αυτή είναι η λύση για τον Πανιώνιο. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο σκάουτιγκ Ελλήνων παικτών και στην καλή λειτουργία των Ακαδημιών, τόσο στο Κορωπί όσο και υπό τη στέγη του ερασιτέχνη.

Εύχομαι στη νέα διοίκηση υπομονή, κουράγιο, υγεία και επιτυχίες.

12 σχόλια:

antunix είπε...

Καλημέρα…
Δηλαδή τώρα με το 67% που απέκτησε ο Ερασιτέχνης από τον Τσακίρη, συν το 10% που είχε έτσι κι αλλιώς, φτάνει το 77% συνολικά. Οι υπόλοιπες μετοχές που ανήκουν? Πως είναι τώρα η σύνθεση?

ΥΓ. Νομίζω ότι ο Ντάριο ήταν από τα λίγα περιουσιακά που είχε αφήσει ο Αχιλλέας παρακαταθήκη είχε αποκτηθεί ήδη όταν ήρθε ο Τσακίρης. Είχε αποκτηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι (2005).

claire είπε...

Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στο Τσακίρη σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βεντούρη σήμερα:

"Ο κ.Τσακίρης δεν έχει πλέον καμία σχέση με τα διοικητικά τέλος, αν και παραμένει μέτοχος σε ένα ποσοστό 14 με 15%. Οικονομικά δεν συμμετέχει"

Pav είπε...

Αγαπητέ οικοδεσπότη θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου αλλά θα σου πω πως αρκετές φορές στο παρελθόν αμφέβαλα για το αν έχουμε απεμπλακεί από τη βρώμα που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο με κύριο παράδειγμα τον περσυνό εντός έδρας αγώνα με τη Λάρισα.
Ας πάει στην ευχή της Παναγίας ο κ. Τσακίρης και μαζί του το όνειρο που πήγε να μας πουλήσει. Γιατί νομίζω όπως ήξερε να πουλάει καλά τους παίκτες της ομάδας, άλλο τόσο καλά ήξερε να μα ς παραμυθιάζει κι εμείς να τρώμε την παραμύθα.
Θα το επαναλάβω μια φορά ακόμη:
Κύριε Τσακίρη ευχαριστούμε για το τίποτα!
Μας έδινες ένα, μας έπαιρνες δέκα.
Νισάφι πια με την ασυλία που όλοι μας λίγο πολύ του δώσαμε. Ο μήνας του μέλητος τελείωσε πριν τρία περίπου χρόνια και δεν είμαι σίγουρος πλέον αν και γι'αυτό το μήνα τα εύσημα πρέπει να πάνε στον πρώην μεγαλομέτοχο.
Άφησε την ομάδα εκτεθειμένη στους λύκους (κοινώς την έκανε στα δύσκολα) και αυτό δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ ακόμα και τίτλο να μου είχε φέρει στο παρελθόν.

br fun_atic είπε...

Γι' αυτό είμαστε Pav.Για να διαφωνούμε. Πέρα από το παιχνίδι με την Λάρισα και το παιχνίδι με τον Μπορντώ, τα οποία πολλοί Πανιώνιοι τα θεώρησαν στημένα, μπορείς να μου δώσεις κάποιο άλλο παράδειγμα;

Από τη δική μου πλευρά, μπορώ να θυμηθώ το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, που τον στείλαμε στην β', χωρίς ουσιαστικό δικό μας όφελος. Γιατί δεν ήταν όφελος να παίξουμε κατακαλόκαιρο στο ιντερτότο, όταν ήταν βέβαιο ότι στο δεύτερο παιχνίδι θα αντιμετωπίζαμε Ιταλική ομάδα.

Έτσι κι αλλιώς αναφέρομαι γενικά. Παλαιότερα (και ίσως και στο μέλλον) ξέραμε ότι ο Πανιώνιος μόλις εξασφάλιζε την παραμονή έδινε παιχνίδια, γιατί δεν είχε την οικονομική άνεση να σταθεί αλλιώς. Επιπλέον κάποιες φορές παίξαμε το παιχνίδι μεγάλων...Αυτά επί Τσακίρη θεωρώ ότι δεν τα είχαμε.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να του κάνω αγιογραφία.Είναι γεγονός όμως ότι χωρίς ισχυρό χρηματοδότη θα βογκήξουμε.

Pav είπε...

Χωρίς χρηματοδότη θα βογκήξουμε σίγουρα.
Δε βογκούσαμε όμως επί τρία χρόνια ούτως ή άλλως.
Τι να τον κάνω το χρηματοδότη όταν δεν ξέρει να τοποθετεί τα λεφτά του.
Αγαπητέ Brfun θα σου πω κατ'ιδίαν τα παιγχνίδια που μου φάνηκαν ύποπτα.
Δεν θέλω να ξύσω και άλλες πληγές αυτή τη στιγμή.
Σου λέω πάντως πως ο πελάτης μας το αεκ μας έχει κατά την άποψή μου βοηθήσει όσο κανένας άλλος.

IWN1998 είπε...

KOYIZ: Υπάρχει κάποιος που σίγουρα ωφελήθηκε και με το παραπάνω από την εμπλοκή Τσακίρη στον Πανιώνιο. Ποιος είναι άραγε;

br fun_atic είπε...

έχω ολόκληρη λίστα να σου δώσω :)

Costix είπε...

Ιωνα,
προφανως αυτος που ολοι σημερα παρακαλαμε να μας δωσει εστω και ενα ποντακι !!!!

IWN1998 είπε...

Costix το βρήκες ... αλλά μπορεί και κάτι συμμαθητές και φίλοι και μερικοί "ανανεωτές της Ελληνικής κοινωνίας" να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα που επικαλείται o BRF ...
Το σωστό ερώτημα θα ήταν ΙΣΩΣ ποιος Πανιώνιος ... και εκεί όμως μπορεί να βρεθούν και άλλοι.

Ερώτημα. Το Ζερβακάκο που τον εκτίμησε ο Τσακίρης στο τέλος, γιατί δεν μπόρεσε να τον βρει πριν 2,5 χρόνια; Ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς τώρα. Αλλά μάλλον δεν έκανε παρέα ο συγκεκριμένος ... με Καρπετόπουλο και Πανούτσο

vyruss είπε...

Απολαύστε για να μη νιώθετε μοναξιά:

http://www.dailymotion.com/video/xgf5vt_yyyyyyyyy_sport

"Μας έρ'ξις στη Β' μαλλλάκα!"

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ρε παιδιά, άκουσα πριν λίγο πως ο Μανιάτης υπέγραψε για 3μισυ χρόνια στο γαύρο και ξεκινάει από τώρα και πήρε και τη φανέλλα με το 2 και έκανε και δηλώσεις ως παίκτης τού Ολυμπιακού ή με γελάν τ' αυτιά μου;

Griniaris είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/385272


http://www.gazzetta.gr/show-bitch/item/126213-%CE%98%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%B7-%CE%9C%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1

Ωραία του μπήκε του Γιαννάκη το 2011...