Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Τελείωσε το μαρτύριο...

Ο καιρός καλός, το εισιτήριο φθηνό, κόσμος τηρουμένων των αναλογιών αρκετός, το θέαμα βαρετό αλλά η ομάδα σώθηκε και μαθηματικά.

Ήταν μια βασανισμένη χρονιά που ξεκίνησε με τις φανφάρες του μοντέλου Λυών, του νέου γηπέδου και της εξασφάλισης της τρίτης θέσης και κατέληξε στην διάσωση από το ναυάγιο στην β’ εθνική στο παραπέντε. Ασφαλώς και δεν είναι για να πανηγυρίζει κανείς, σίγουρα όμως ανακουφιστήκαμε.Τέλος καλό, όλα καλά; Θα εξαρτηθεί από το ιδιοκτησιακό μέλλον της ομάδας, το οποίο πλέον μπαίνει στο προσκήνιο.

Έχω την εντύπωση ότι η ομάδα είχε στο μυαλό της κυρίως τον βαθμό της ισοπαλίας. Λογικό γιατί ενδεχόμενη ήττα μπορεί και να μας έβαζε σε περιπέτειες, ενώ ο ένας βαθμός μας έλυνε τα χέρια. Ο Μήτρογλου ήταν σε κακή μέρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην κάνουμε ουσιαστικά ούτε μία ευκαιρία της προκοπής.­Κατά τη γνώμη μου λίγοι παίκτες μας διακρίθηκαν. Καλός ο Ντάτο, αρκετά καλός ο Γκαλίτσιος, συμπαθητικός ο Κούμο, κινητικός ο Ριέρα χωρίς όμως κάτι το ουσιαστικό. Καλύτερος παίκτης μας ο Φανούρης Γουνδουλάκης. Καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, καλές μεταβιβάσεις και αρκετά κινητικός. Η ισοπαλία ήταν τελικά δίκαιο αποτέλεσμα γιατί οι Σέρρες ήταν ακόμη χειρότερες.

Ο Γκαλίτσιος και ο Μήτρογλου έλαβαν, όταν αντικαταστάθηκαν, από τον κόσμο του Πανιωνίου το ζεστό χειροκρότημα αναγνώρισης της βοήθειας που προσέφεραν.

Να δούμε τώρα πόσοι από τους παίκτες που στελέχωσαν την σημερινή 18αδα θα συνεχίσουν και του χρόνου στην ομάδα μας.

Το κερασάκι στην τούρτα τα πανό που ανέβασαν οι Πάνθηρες με τα οποία κατηγορούσαν τους Κιντή και Τσακίρη ότι εγκατέλειψαν την ομάδα στα δύσκολα και ότι είχαν πρόθεση να την ρίξουν στην β' εθνική. Αν και υπήρχε κινητικότητα και διαβουλεύσεις για να κατέβουν, εντούτοις κατέβηκε μόνο το ένα κι αυτό στο ημίχρονο.Δικαίωμα του καθενός να έχει όποια γνώμη θέλει για τον οποιονδήποτε. Θα συμφωνήσω μαζί τους ότι ο Τσακίρης δεν έπρεπε να φύγει τον χειμώνα αλλά να βγάλει ο ίδιος την ομάδα από το αδιέξοδο που την είχε φέρει η ίδια του η επιλογή της εν λευκώ ανάθεσης της διοίκησης στον Κιντή. Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλογίσει πρόθεση στον Τσακίρη για υποβιβασμό της ομάδας...

Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσω, με τη βοήθειά σας, να κάνω απολογισμό της χρονιάς σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο.

18 σχόλια:

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Τσακίρη, νόμιζες ότι θα διαλύσεις την ομάδα να την στείλεις στη Β’ Εθνική να παίζετε στοιχήματα, για να κονομάτε μαζί με τους άλλους, αλλά δεν τα καταφέρατε......

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Αγαπημένε μας, Br Fun νομίζω ότι οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τσακίρη, γι’ αυτά που έκανε και γι’ αυτά που δεν έκανε.
Έτσι για να έχουμε ένα ωραίο αποχαιρετιστήριο και ένα καλό καλοκαίρι.... Το οφείλεις και εσύ στον λαό σου και στους πιστούς οπαδούς σου.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Φυσικά θα περιμένουμε και ένα μενού από τον Κοστιξ, με παστίτσιο σπάρου, και σουφλέ χταποδιού. Και για επιδόρπιο, κτένια και σωλήνες από μιλφέιγ!

Katrinos είπε...

Το μαρτύριο όντως τελείωσε ή έχει και συνέχεια?

Σήμερα έκλεισε και τυπικά η τετραετία Τσακίρη. Ουσιαστικά δεν έχει κλείσει διότι ακόμα τσοντάρει, επίσης όλοι τον έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους σε οποιαδήποτε περίπτωση κολλήματος (π.χ αδειοδότηση)

Οι μελλοντικές διοικητικές και οικονομικές εξελίξεις θα κρίνουν πολλά , ιδιαίτερα στο πως θα σταθεί η ομάδα τα επόμενα χρόνια σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο

Griniaris είπε...

Τώρα έβλεπα τις φάσεις των αγώνων στο nova.Κυριολεκτικά έχουν γίνει όργια στους περισσότερους αγώνες,είτε διαιτητικά είτε "συναδελφικά".Απλά καταφέραμε να επιβιώσουμε σε άλλο ένα τέτοιο πρωτάθλημα.

Κρατάω τη φράση του Katrinou..."Η φετινή χρονιά να φύγει και να μην ξανάρθει".Όμως το ίδιο δεν λέγαμε και πέρυσι τέτοια εποχή;Εύχομαι να μην το λέμε και του χρόνου...

dimosthenis είπε...

Έφυγα από το γήπεδο με ανάμικτα συναισθήματα. Ανακούφισης που σωθήκαμε πια τελειωτικά με τα δικά μας αποκλειστικά και μόνο αρχ... Είδαμε για μια ακόμη φορά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να μας καταδικάσουν σε ένα ακόμη ντέρμπι στην Τρίπολη ενδεχομένως. Κοντά στην ανακούφιση όμως υπήρχε και η απογοήτευση για την αδυναμία της ομάδας για μια ακόμη Κυριακή στο γήπεδό μας να μην μπορεί να έχει το εύκολο γκολ απέναντι σε μια ομάδα που είχε ήδη υποβιβαστεί, απογοήτευση για τη διοικητική αστάθεια όλης της χρονιάς με τα χτυπητά λάθη που ανέφερε το πρώτο πανό με το οποίο συμφωνώ. Το δεύτερο δεν ξέρω αν ήταν συνέχεια του πρώτου αλλά ο χυδαίος χαρακτήρας όσο και αν μας εξέφραζε ενδόμυχα απέναντι στη φετινή διαιτησία και τους αθλητικούς θεσμούς (όχι απέναντι στον Τσακίρη πάντως τον αδικεί) δεν μπορούσε να σταθεί σε δημόσια θέα και καλώς το απέσυραν.
Περισσότερο από την εμφάνιση που θα τη χαρακτήριζα μετριότατη κυρίως επιθετικά στο άμεσο μέλλον θα μας απασχολήσει το θέμα το διοικητικό που συνδέεται άμεσα με το οικονομικό. Ελπίζω κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν επενδυτές με οικονομική επιφάνεια να έχουν μια ουσιαστική βάση γιατί και πριν 3 μήνες διαβάσαμε πολλά αλλά φως δεν είδαμε. Τώρα που η ομάδα παρέμεινε στα σαλόνια υπάρχει ο χρόνος να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να αξιολογηθεί.
Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τα δυο δανεικά παιδιά από τον Ολυμπιακό, γιατί πέρα από την πρακτική βοήθεια που πρόσφεραν για να σωθεί η ομάδα, έπαιξαν με την ψυχή τους, γούσταραν που ήταν μαζί μας και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ακόμα και κάτω από δύσκολες ψυχολογικές συνθήκες (Γκαλίτσιος με Λάρισα) Μακάρι να μείνουν και στη συνέχεια είναι ευπρόσδεκτοι. Το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή Λεμονή, που με την εμπειρία του και τις γνώσεις του έκανε εξαιρετική χρήση ενός υλικού που οι Στόρε και σια κατέστρεψαν. Ευχαριστούμε πολύ Τάκη και εύχομαι να μείνεις μαζί μας και στη συνέχεια. Ξέρεις πια καλά και τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας. Χαλκέντερε Γεράσιμε, χαίρε έκανες παραπάνω και από αυτά που θεωρούσα ότι μπορούσες. Ένα καλό διάδοχο σχήμα αν εξασφαλίσεις θα μείνεις με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ιστορικού.

Νίκος είπε...

τι εγραφαν τα πανο...?

ρ(ο)

zouri1 είπε...

νομιζω οτι ο Τσακιρης ειναι ο βασικος υπευθυνος για ολα τα οσα εγιναν στην ομαδα.Τωρα μακαρι να βρεθει μια λυση.Με στεναχωρησε που στο τελος του αγωνα οι παικτες δεν ηρθαν να χαιρετησουν τους φιλαθλους.
Καλη συνεχεια .Eυχομαι να παραμεινει ο λεμονης.

John - Singapore είπε...

Συγχαρητήρια για την παραμονή στην κατηγορία. Η ανάσταση / λύτρωση ήρθε νωρίς φέτος... Καλά μυαλά στην διοίκηση και Καλο Πάσχα σε παίκτες, ομάδα και κόσμο.

panthiras83 είπε...

ta pano anartithikan apo mia merida 3atomon,ta opoia panta eixane symferon apto klamp.giayta ta 3 atoma exei ginei to klamp filanthropiko idrima.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Ρε Πάνθηρα83, πλάκα μας κάνεις? Μας βάλατε να πληρώσουμε συνδρομή για να πάτε εσείς στην Ιταλία και σας πληρώσαμε εμείς? Ίδρυμα είναι ο Πανιώνιος που ανέχεται όλους εσάς. Η κατάρα του Πανιωνίου είναι η Λέσχη, οι Πάνθηρες και τα μπλογκς.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

ΥΓ Και γράφε ελληνικά, τι είναι αυτά τα greek-english? Αλβανός είσαι και γράφεις έσυ??

panthiras83 είπε...

kai giati na plirosoyne gia tin ekdromi satyre;den exoyn lefta oi panthires;olokliri eksedra ekmeteleyonte.e oxi kai albanos,ei stoys panthires apto 1983 file satyre.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Μήπως και οι Πάνθηρες είναι τελικά αβανταδόροι??? Με 20 βγάζουν τη χρονιά τελικά…..

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

«Φιλαράκι, έχεις 1 ευρώ να βάλω βενζίνη στο μηχανάκι? Έμεινα στη μέση του δρόμου….»

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

ΤΣΑΚΙΡΗ – ΚΙΝΤΗ – ΒΡ ΦΑΝΑΤΙΚ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Για μένα, το μαρτύριο τέλειωσε την προηγούμενη αγωνιστική στην Κέρκυρα.
Χθές απλώς τέλειωσε το μαρτύριο τού χθεσινού παιχνιδιού.
Εγώ είχα φτιαχτεί για καμμιά πανηγυρική 4άρα με τον πεσμένο Πανσερραϊκό και αφού είχαν προσκαλέσει τον κόσμο όλοι (διοίκηση, προπονητής, παίκτες), για να δούμε τί άραγε; Την ομάδα να παίζει για τον βαθμό τής "μαθηματικής" σωτηρίας;
Μα ήταν εμφάνιση αυτή σέρ Τάκη, που πρίν λίγες αγωνιστικές κατακεράυνωνες τους παίκτες επειδή οπισθοχώρησαν ανεξήγητα, και το απέδιδες μάλιστα στην ελληνική νοοτροπία;
Εν πάση περιπτώσει, κάτι πολύ καλό από το χθεσινό παιχνίδι για μένα, είναι πως φαίνεται να έχουμε έναν ακόμη σπουδαίο τερματοφύλακα. Μπορεί να μή χρειάστηκε και πολύ (άν και έκανε μιά μεγάλη απόκρουση), όμως έτσι όπως τον έκοψα μού άρεσε πάρα πολύ ο κύριος Πρέλ!
Επίσης, μού αρέσει πολύ και ο Κβιρκβελία τελικά.
Τουλάχιστον ξέρουμε δύο καλούς που θα τους έχουμε τού χρόνου. Για τους άλλους (καλούς) ίδωμεν!

IWN1998 είπε...

O Πρελ είναι έμπειρος αλλά πολυτραυματίας, Ακραιφνή. Ο Κρικβέλια χθες κάπου τα πολυτσίτωνε με αποκορύφωμα τη φάση που δεν έβγαλε τη σέντρα από αριστερό στον ακάλυπτο Μήτρογλου.
Με την αλλαγή Μπάλαμπαν-Γιόνσον και με δεδομένο το 0-0 και στο ΟΑΚΑ, ο Λεμονής έδειξε ότι το φοβήθηκε τον αγώνα αλλά δεν τον κατηγορώ όταν έχει μια ομάδα που έχασε σωρεία βαθμών στο γήπεδό της από τους λεγόμενους εύκολους αντίπαλους (Κέρκυρα, Ξάνθη, Ατρόμητο κλπ) με μια-δυο επιθέσεις των αντιπάλων σ' ολόκληρο αγώνα. Άλλωστε από τα εκτός έδρας εξασφαλίσαμε την παραμονή.