Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Διοικητικός Απολογισμός


Διοίκηση είναι η τέχνη του εφικτού. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα κάνω τον διοικητικό απολογισμό της χρονιάς.

Η πορεία της φετινής χρονιάς ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και ένα χρόνο, όταν ο Κωνσταντίνος Τσακίρης ανέθεσε την διοίκηση της ομάδας εν λευκώ στον Γιώργο Κιντή.

Ήδη από την παρουσίασή του στο members έγινε κατανοητό ότι θα προσπαθούσε να δημιουργήσει αρχή ενός ανδρός, προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο το οποίο δεν είχε δοκιμαστεί σε καμία άλλη Ελληνική ομάδα, αλλά το κυριότερο από ένα άνθρωπο που δήλωνε (και έτσι ήταν πραγματικά) άσχετος από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης δεν «τσίμπησε» τόσο από το αγωνιστικό σχέδιο του Κιντή (εντός ή εκτός εισαγωγικών) όσο: α) από την συμμετοχή στον σχεδιασμό του Γενς Μπάγκσμπο, ο οποίος, αν είχε σοβαρή συνεργασία με την ομάδα, θα μπορούσε με την εμπειρία του και με τις γνωριμίες να προσελκύσει προσιτούς και ποιοτικούς παίκτες για την ομάδα, και β) από το γεγονός ότι ήταν πράγματι εφικτό να περιοριστεί η οικονομική του συμμετοχή, αφού ο βασικός κορμός ΥΠΗΡΧΕ.

Το σχέδιο του Γιώργου Κιντή είχε έναν βασικό άξονα. Θα έφερνε φθηνούς ξένους παίκτες, όμως η ομάδα θα αποκτούσε τρείς παίκτες με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα, τους οποίους σχηματικά κοστολογούσε στις 500.000 ευρώ έκαστος.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Γιώργος Κιντής, όταν ανέλαβε την ομάδα, ήταν να την αποψιλώσει από τους ανθρώπους που την ήξεραν, που την αγαπούσαν και το κυριότερο από αυτούς που θα μπορούσαν να φέρουν αντιρρήσεις στα σχέδιά του. Έτσι ανέλαβε σχεδόν τα πάντα ο ίδιος, συνεπικουρούμενος από τον Γενς Μπάγκσμπο, ο οποίος αν και λάμβανε έναν παχυλότατο μισθό, αρκούνταν στο να επισκέπτεται δύο ή τρεις φορές τον μήνα την ομάδα, ενώ στο υπόλοιπο διάστημα του έστελναν εργομετρικά στοιχεία και δεκάδες ολιγόλεπτα μονταρισμένα βίντεο των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων από τα οποία έπρεπε να αποφανθεί για την αξία τους!!! Με λίγα λόγια ουσιαστικά προσέφερε υπηρεσίες δι’ αλληλογραφίας…

Τα οικονομικά φέτος ήταν ιδιαίτερα στριμωγμένα καθώς ο Κ. Τσακίρης είχε δηλώσει προκαταβολικά ότι δεν θα έβαζε χρήματα στην ομάδα. Άλλωστε ουσιαστικά ο Γιώργος Κιντής την ανέλαβε με τον όρο να την τρέξει με χαμηλό κόστος και με την μικρότερη δυνατή οικονομική συμμετοχή του μεγαλομετόχου, πράγμα που ήταν εφικτό, δεδομένου ότι η ομάδα είναι καλό κορμό και χρειάζονταν ΤΟ ΠΟΛΥ τρεις ποιοτικές προσθήκες,. Παρ’ όλα αυτά η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλη οικονομική αιμορραγία καθώς οι μισθοί που ακούγονταν ότι λάμβαναν οι Κιντής και Μπάγκσμπο αντιστοιχούσαν σε 2 ή και 3 καλές μεταγραφές (+ έξοδα, ταξίδια, λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, ακριβά ξενοδοχεία κ.λ.π), δόθηκαν αποζημιώσεις σε πρόσωπα που απομακρύνθηκαν ενώ μεγάλα ποσά δαπανήθηκαν για (άχρηστα) τεχνολογικά βοηθήματα, τα οποία αμφιβάλω αν διαθέτουν οι κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Πέρα απ’ αυτό η διοίκηση του κου Κιντή απέτυχε να βρει λύση με κάποια από τα μεγάλα συμβόλαια. Συγκεκριμένα: δεν προχώρησε το θέμα της λύσης της συνεργασίας με τον Μπόσκο Μπάλαμπαν, που ακούγονταν ότι ήθελε διακαώς ο κος Κιντής, ενώ ταυτόχρονα αρκεστήκαμε να δώσουμε δανεικό τον Φαμπιάν χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα, πέρα από την αποφυγή καταβολής του συμβολαίου του.

Το δίδυμο Κιντή και Μπάγκσμπο, για λόγους που γνωρίζουν εκείνοι, απέρριψαν μια σειρά από αξιόλογους, ποιοτικούς και προσιτούς παίκτες, οι οποίοι μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα και μάλιστα στο μετριότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Παράλληλα, ο Γιώργος Κιντής έχασε ακόμη περισσότερους αξιόλογους παίκτες κατά την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, αφού τους έκανε προτάσεις που δεν ανταποκρίνονταν στην αξία τους, με το σκεπτικό ότι, αν έμεναν στα αζήτητα, θα μπορούσε να τους αποκτήσει φθηνά αργότερα. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε παίκτες όπως ο Επστάιν, μολονότι η οικονομική διαφορά που μας χώριζε δεν ήταν μεγαλύτερη από 20.000 έως 30.000 ευρώ. Αποκτήσαμε λοιπόν τους Αφρικανούς και τους Αλβανούς (κάποιους από αυτούς σε εξωπραγματική τιμή ή με πολυετή συμβόλαια), όχι όμως και τους παίκτες εκείνους που θα μπορούσαμε να δώσουν ποιότητα στο ρόστερ.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ ο Γιώργος Κιντής δήλωνε σε κάθε τόνο ότι θα αποκτούσαμε παίκτες από την αγορά της Νιγηρίας, την οποία έλεγε ότι γνώριζε καλά αλλά και ότι είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις, μολονότι η ομάδα έστειλε τους Λαγονικάκη και Παυλόπουλο να αξιολογήσουν τους μεταγραφικούς στόχους, δεν αποκτήσαμε κανέναν Νιγηριανό. Ακούγεται μάλιστα ότι όλοι οι παίκτες που αποκτήσαμε ελέγχονταν από έναν ή δύο μάνατζερ.

Η βασική αποτυχία του Γ. Κιντή δεν ήταν το αγωνιστικό αλλά το οικονομικό σκέλος. Ακούγαμε ότι η ομάδα δημιουργεί μια τεράστια μαύρη τρύπα, ενώ ουσιαστικά δεν είχε κάνει μεταγραφές. Φαντάζομαι ότι κάποια από αυτά τα ζητήματα έχει στο μυαλό του ο κος Βεντούρης όταν δήλωνε ότι η Π.Α.Ε θα κινηθεί νομικά εις βάρος του κ. Κιντή.

Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει τον Αύγουστο όταν όλοι οι παίκτες που μας ενδιέφεραν είχαν κλείσει αλλού, ενώ οι τιμές άλλων μεταγραφικών μας στόχων αντί να πέφτουν ανέβαιναν. Ακολούθησαν ενέργειες πανικού, οι οποίες εξέθεσαν τόσο την ομάδα όσο και τον προπονητή, του οποίου όχι μόνο δεν έγινε δεκτή καμία μεταγραφική εισήγηση, αλλά βρίσκονταν στην δυσάρεστη θέση να του εμφανίζουν στην προπόνηση παίκτες που ούτε γνώριζε, ούτε χρειάζονταν, ούτε είχε ζητήσει. Λάθος του που δεν παραιτήθηκε άμεσα, καθώς επιλέγονταν να παλέψει την κατάσταση εκτέθηκε τελικά και ο ίδιος.

Μέσα στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έκανε δύο τεράστια λάθη. 1. Την ανάθεση της ομάδας και μάλιστα εν λευκώ στον Γιώργο Κιντή και 2. ότι ενώ έβλεπε να μην προχωρά ο σχεδιασμός δεν ζήτησε ευθύνες και δεν πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ουσιαστικά ξύπνησε μετά την τρίτη - τέταρτη αγωνιστική και ενώ τα αποτελέσματα αλλά κυρίως οι εμφανίσεις ήταν τραγικές. Δυστυχώς τότε δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, αφενός γιατί δεν βρήκε στηρίγματα (για να είμαστε ειλικρινείς σε κάποιο βαθμό δικαίως) και γιατί είχε λήξει η μεταγραφική περίοδος.

Η ομάδα βγήκε προς πώληση. Η περίπτωση Καλογρίτσα δεν μπορούσε να προχωρήσει για διάφορους λόγους, ενώ επήλθε και ρήξη στις σχέσεις Τσακίρη – Λιανού. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κος Λιανός όφειλε να προχωρήσει, εφόσον το ενδιαφέρον του ήταν σοβαρό. Λάθος που δεν το έκανε.

Τελικά καταλήξαμε στο να αποτελεί ο Big Mac τον μοναδικό ενδιαφερόμενο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Η λύση αυτή έδειχνε καλή στα μάτια του Κ. Τσακίρη, δεδομένου ότι εξασφάλιζε άμεσα την παραμονή της ομάδας. Ο Πανιώνιος μπορούσε να εξασφαλίσει άμεσα ποιοτικότατους παίκτες σε θέσεις που πονούσε, να σώσει την παρτίδα και να μην δώσει ούτε ένα ευρώ…Βέβαια ίσως θα πλήρωνε μελλοντικά άλλο βαρύτερο τίμημα…

Ο μεγαλομέτοχος όμως όφειλε τη δεδομένη χρονική στιγμή να ακούσει τον κόσμο του Πανιωνίου που δεν επιθυμούσε τη λύση αυτή. Όφειλε να αναλάβει την τύχη της ομάδας στην πιο δύσκολη στιγμή της και να διορθώσει τα δικά του λάθη, δεδομένου ότι και ο ίδιος θεωρούσε πως τα δικά του χέρια ήταν τα πιο κατάλληλα. Σε κάθε περίπτωση όφειλε έστω στιγ΄νά επιχειρηματικά να προασπίσει τα χρήματα που είχε ρίξει στην ομάδα τόσα χρόνια και την γενικότερη επένδυσή του. Αυτό είναι και το κορυφαίο λάθος του κου Τσακίρη στα χρόνια της διοίκησής του,το οποίο φαντάζομαι ότι θα τον ακολουθεί…

Φτάνουμε λοιπόν στην διοίκηση Γεράσιμου Βεντούρη. Δεν είχε στήριξη, δεν είχε χρήματα και ανέλαβε την ομάδα στον πάτο. Ο στόχος της διοίκησής του τριπλός. 1. Να μειώσει το μπάτζετ και να μην δημιουργήσει μεγάλο άνοιγμα, 2. να σώσει την κατηγορία και 3. να βρει επενδυτή. Είναι γεγονός ότι η διασύνδεση της ομάδας με τον Ολυμπιακό δεν άρεσε σε κανέναν. Από την άλλη όμως, ξεκινώντας έγραψα ότι διοίκηση είναι η τέχνη του εφικτού. Με δεδομένο ότι η ομάδα δεν είχε πόρους αλλά αντίθετα άνοιγμα, η λύση της προσέγγισης με τον Ολυμπιακό ήταν, αν και μας πόνεσε όλους, ρεαλιστική και απέδωσε. Συνεπώς εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι η διοίκηση του κου Βεντούρη έφερε εις πέρας την αποστολή της μολονότι δεν είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας και της αξίζουν συγχαρητήρια. Τον τελευταίο καιρό ακούστηκαν πολλά για επιστροφή του Αχιλλέα Μπέου στα διοικητικά της ομάδας μέσω του ερασιτέχνη, ίσως και με την ανοχή ή την στήριξη της απερχόμενης διοίκησης του κου Βεντούρη. Στις εκλογές όμως αποδείχθηκε ότι οι φήμες αυτές δεν ευσταθούσαν ή έστω δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς το ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο που κατέβηκε (της παράταξης του κου Βεντούρη) είχε τα εχέγγυα να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και το κυριότερο να είναι συνεπής στις διαβεβαιώσεις που είχε πρόσφατα δώσει στον κο Τσακίρη. Αυτή είναι μια ακόμη συνεισφορά της διοίκησης Βεντούρη προς την ομάδα.

Τώρα που κλείσαμε αρκετές από τις πληγές της χρονιάς, φτάνουμε στο μεγαλύτερο πρόβλημα. Στην ανεύρεση νέου μεγαλομετόχου. Νομίζω ότι η διοίκηση του κου Βεντούρη θα πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο της με την παραχώρηση της ομάδας σε κάποιον σοβαρό επενδυτή ( ο όρος αυτός είναι αδόκιμος όταν μιλάμε για Ελληνικό ποδόσφαιρο ή σε περίπτωση αδυναμίας ανεύρεσης η αμέσως καλύτερη επιλογή θα ήταν ο συνασπισμός όλων των Πανιώνιων δυνάμεων στην διοίκηση της Π.Α.Ε, συμπεριλαμβανομένων του ερασιτέχνη, του κου Λιανού, του κου Τσακίρη και κάθε άλλου που θα μπορούσε να προσφέρει, χωρίς όμως να αναλάβει για άλλη μία χρονιά ο ερασιτέχνης το αποκλειστικό βάρος της διοίκησης. Με λίγα λόγια η διοίκηση του κου Βεντούρη, μετά από την επιτυχία της διαθέτει το ειδικό βάρος να βάλει στο ίδιο τραπέζι όλες τις Πανιώνιες δυνάμεις και να τις ενώσει για το καλό του συλλόγου.


Υ.Γ

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στο διοικητικό σχήμα του Γιώργου Ζερβακάκου, το οποίο πραγματικά έδωσε μεγάλη μάχη, κατάφερε να βάλει σε σειρά τα οικονομικά και να απαλλάξει την ομάδα από παίκτες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Η διοίκηση Ζερβακάκου άνοιξε τον δρόμο στην διοίκηση Βεντούρη καθώς διευκόλυνε το έργο της, όπως και το έργο του κου Λεμονή. Θεώρησα λάθος την παραίτηση του Γ. Ζερβακάκου με αφορμή του θέμα της πρόσληψης του κου Δάρα. Θα μπορούσε να συνεχίζει το έργο της δίνοντας απλά τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν σε μεγάλη ένταση και σαφέστατα ήθελαν, μέσω της παραίτησης, να προασπίσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

58 σχόλια:

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

ΚΑΘΑΡΜΑ ΚΙΝΤΗ, ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΟΙ ΖΟΥΛΟΥ

NK99 είπε...

Το θέμα δεν είναι αν μπορεί η νυν διοίκηση να ενώσει τους Πανιώνιους που μπορούν να βοηθήσουν αλλά και να θέλει να το κάνει αυτό. Τα δείγματα γραφής μέχρι σήμερα δεν ενθαρρυντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Καταλαβαίνω όλους όσους συγχαίρουν την διοίκηση για την επιτυχία της παραμονής (όντως ήταν έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα) αλλά θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι ο σύλλογος υποβιβάστηκε στις συνειδήσεις των ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων και δόθηκαν λαβές για άσχημα και υποτιμητικά σχόλια. Το να βρίζουμε και να καταριόμαστε αυτούς που σχολιάζουν απλά εθελοτυφλούμε.

IWN1998 είπε...

Μια προσωπική άποψη. Ο Λιανός μπορούσε να συνεισφέρει δηλαδή να προσφέρει συνάμα με τον Τσακίρη και όχι ν' αναλάβει μόνος του. Ο Τσακίρης τον ίδιο καιρό μίλαγε για την απόλυτη αποχώρησή του, παρ' ότι κατά τον Λιανό φέρεται ότι αρχικά είχε συμφωνήσει σε μια λύση να τρέξουν μαζί ως το τέλος του έτους την ΠΑΕ. Ο Λιανός δεν είχε και δεν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει μόνος του την ΠΑΕ συν του γεγονότος ότι έχει και την ΚΑΕ όπου τον φέσωσαν πέρυσι με 1 εκατ. Ευρώ.

Κακά τα ψέμματα, σώσαμε μια χαμένη παρτίδα λόγω των σχέσεων Βεντούρη με Μαρινάκη.
Από δω και πέρα όμως πρέπει να σταθμίσουμε πως και πόσο μπορούμε να μην γίνουμε "δοκιμαστήριο παικτών" και να μπορέσουμε σιγά-σιγά να σταθούμε στα πόδια μας. Και για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει οι Πανιώνιοι που έχουν κάποια οικονομική επιφάνεια να τα βρουν, να συνεργαστούν με ότι πραγματικά ο καθένας μπορεί, συνεπικουρούμενοι και από τον κόσμο. Και αν όντως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να συμμετάσχουν αλλά όχι παίρνοντας το πλειοψηφικό πακέτο, για διάφορους λόγους, θα πρέπει να προσελκυστούν αυτά τα κεφάλαια ει δυνατόν. Πιθανότατα το μοντέλο του μεγαλομετόχου-ιδιοκτήτη να 'ναι ανέφικτο υπό τις σημερινές συνθήκες.
Και οι όποιες εξωπανιώνιες συνεργασίες (πχ δανεισμοί)δεν βλάπτουν αν δεν γίνονται με δουλοπρέπεια και εξάρτηση αλλά στα όσο το δυνατόν πιο έντιμα πλαίσια μπορούν να γίνουν.

br fun_atic είπε...

Το καταλαβαίνω αυτό που λες. Εδώ όμως υπάρχει ένα σημαντικό θέμα. Αν ο Πανιώνιος έπεφτε θα έχανε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ του, θα υφίστατο τεράστια οικονομική ζημιά και είναι δεδομένο ότι δεν θα ανέβαινε άμεσα. Το λέω αυτό σκεπτόμενος τις ομάδες που έπεσαν, αυτές που βρίσκονται ήδη στην β' εθνική αλλά και την εξωαγωνιστική ποιότητα του πρωταθλήματος.
Προκειμένου να αποφύγουμε όλα αυτά, μπορώ να καταλάβω τα αλληθωρίσματα προς τον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Το θέμα αυτό όμως πρέπει να τελειώσει άμεσα. Θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθεί ένας άνθρωπος για να βάλει λεφτά στον Πανιώνιο. Θα προτιμούσα λοιπόν περισσότερους και από λίγα...Ο κος Βεντούρης πρέπει να εξαργυρώσει τα συγχαρητήρια που δέχεται με το να βάλει στο ίδιο τραπέζι και στο ίδιο Δ.Σ όλες αυτές τις δυνάμεις.

IWN1998 είπε...

BRF. Αλλή μια επισήμανση. Ο Ζερβακάκος παραιτήθηκε μετά την πρόσληψη Δάρα αν δεν κάνω λάθος και όχι Δέδε.

br fun_atic είπε...

@iwn1998
είναι έτσι όπως τα λες.

Το θέμα της παραιξήγησης Λιανού - Τσακίρη είναι και το ιο σκοτεινό αυτής της χρονιάς καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες.

υπάρχει όμως ένα σενάριο που το θεωρώ πιθανό. Ο κος Λιανός δεν είχε τα χρήματα για να αναλάβει μόνος του την ομάδα. Στην καλύτερη περίπτωση θα έμπαινε ως συνέταιρος με την προοπτική να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο το καλοκαίρι. Απ 'ότι ακούω όμως ούτε τότε ήταν βέβαιο αν θα μπορούσε τελικά να την αγοράσει.Εκεί λοιπόν έρχεται η πρόταση Μακ. Είναι δεδομένο ότι έχει χρήματα, εμπειρία του αντικειμένου και τρομερό ρόστερ. Η πρότασή του είναι δεδομένο ότι εξυπηρετούσε τα άμεσα σχέδια της ομάδας, όχι όμως και τα μελλοντικά.Φαντάζομαι ότι σε εκείνο το σημείο πρέπει να επήλθε η ρήξη Τσακίρη Λιανού καθώς είναι δεδομένο ότι ο κος Λιανός ήταν πιο επιφυλακτικός ως προς την αγορά (ζητούσε περισότερους ελέγχους των οικονομικών, θα έτρεχε και την ομάδα για ένα διάστημα για να αποκομίσει καλύτερη ενημέρωση) ενώ ο Μακ την έπαιρνε εδώ και τώρα. Ελπίζω η ρήξη του χειμώνα να μπορεί να γεφυρωθεί και να κινηθούν όλοι μαζί για το καλό της ομάδας.

br fun_atic είπε...

το διορθώνω αμέσως...Αναγραμματισμός.

NK99 είπε...

Διαφωνώ ότι σωθήκαμε λόγω της όποιας σχέσης Μαρινάκη Βεντούρη. Ο Πανιώνιος για να πάρει τον Μήτρογλου θυσιάσε έναν εν ενεργεία διεθνή και εξελίξιμο παίκτη. Ο δε ΟΣΦΠ είχε την ευκαιρία να κρατήσει ζωντανό ποδοσφαιρικά ένα παροπλισμένο στέλεχος του.

Ο Σβέρκος δεν βοήθησε, ο Γκαλίτσιος βοήθησε αλλά σε καμία περίπτωση καθοριστικά ή όσο θα βοηθούσε ένας χαφ αν δίναμε εκεί τα χρήματα και δεν είχαμε φορτωθεί το συμβόλαιο του Γκαλίτσιου από το οποίο απαλλάχθηκε ο ΟΣΦΠ.

Όσο για την διαιτησία και τις εξυπνάδες που διαβάζαμε για δήθεν ευνοική αντιμετώπιση του Πανιωνίου, αυτή ΗΤΑΝ ΣΑΦΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ το β΄ γύρο σε σχέση με τον Α.

Που βοηθήθηκε λοιπόν ο Πανιώνιος από τον ΟΣΦΠ?
Στην διαιτησία?
Στη ρετσινιά που του κολλήσανε?
Στην περίπτωση Γκαλίτσιου και Σβέρκος δυο μεταγραφών που δεν χρειάζονταν αντί μέσου?
Στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ με τον Κούμο που ο Πανιώνιος ουσιαστικά έχασε ένα σημαντικό παίκτη του?

Η σχέση με τον ΟΣΦΠ ήταν ετεροβαρής υπέρ του ΟΣΦΠ.

Γιατί σώθηκε ο Πανιώνιος?
Διότι ο αλλοπρόσαλλος Τσακίρης άφησε χρήματα και παίκτες με μεταπωλητική αξία αντί συντριμια που θα άφηνε ένας τυπικός ποδοσφαιρικός παράγοντας.
Ας αποθεώνουμε λοιπόν αυτούς που τώρα κάνουν τους μάγκες με τα λεφτά και την περιουσία του άλλου....

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι παρεξηγήθηκε το σχόλιο μου και διευκρινίζω.
Η σχέση Βεντούρη-Μαρινάκη έφερε στον Πανιώνιο τους 3 παίκτες, που ανέφερες εκ των οποίων ο ένας άλλαξε την επιθετική μορφή της ομάδας και ο άλλος συνέβαλε όσο μπορούσε ώστε να μην φανεί ιδιαίτερα η έλλειψη Μανιάτη, συνεπικουρούμενος από τον εξαφανισμένο στον Α γύρο και χρησιμότατο παίκτη, Γιόνσον.
Δεν αναφέρθηκα σε εύνοια διαιτησίας κλπ γιατί τέτοια δεν είχαμε ούτε πριν ούτε μετά Βεντούρη.

Σίγουρα υπήρχε η βάση των υπολοίπων παικτών που δεν την αρνούμαι και δεν θέλω να την υποβαθμίσω αλλά ίσως μόνη της αυτή η βάση δεν θα σωζόταν με την επιθετική αφλογιστία που μας διέκρινε.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν πληρώνουμε τον Γκαλίτσιο εμείς ότι και αν βγαίνει προς τα έξω.

Επίσης πρέπει να δούμε ότι για να πάρουμε ένα παίκτη σαν τον Μήτρογλου θα χρειαζόμασταν ένα μεγάλο ποσό μεταγραφής αλλά και συμβολαίου. Υποθέτω επίσης ότι τα χρήματα μανιάτη όσο και αν δεν είναι αυτά που αναμέναμε, κάποια στιγμή θα μπουν στο ταμείο μας και θα βοηθήσουν.

Αν θεωρήσουμε ότι η έντιμη διαχείριση Ζερβακάκου θεωρούσε ότι θα έκλεινε τη χρονιά με 3 εκατ. άνοιγμα και ο Βεντούρης ισχυρίζεται ότι με τις κινήσεις που έκανε γλύτωσε αυτό το κόστος, τότε θεωρώ ότι όντως και αγωνιστικά και οικονομικά, οι σχέσεις με Μαρινάκη βοήθησαν σημαντικά.

Εάν μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί τις συνεργασίες, διατηρώντας την αξιοπρέπειά του και χωρίς να καταντήσει δέσμιος και εξαρτώμενος, τότε διόλου δεν με πειράζει ότι στην κρίσιμη στιγμή με αυτές τις συνεργασίες βγήκα από μια στενωπό.
Το ότι έδωσα στην κρίσιμη στιγμή φθηνότερα πιθανότατα απ' ότι μπορούσα, τον καλύτερο από τους πάμπολλους δεξιούς μπακ που είχα για να πάρω έστω και προσωρινά, όσα αγωνιστικά χρειαζόμουν και δεν είχα, δεν το μέμφομαι.

Οι συνεργασίες αυτές θα κριθούν στον χρόνο. Αν καταντήσουν υποτέλεια και εν τέλει ευτελισμός τότε προφανώς θα καταδικαστούν στην πράξη και θ' αποβούν εις βάρος μας. Αλλά ακόμα είναι κάπως στο χέρι μας να τις κρατήσουμε επ' ωφελεία μας.

NK99 είπε...

Δηλαδή ο Μήτρογλου ήρθε λόγω των σχέσεων ή γιατί ο ΟΣΦΠ ήθελε τον Μανιάτη?

Αν συμβαίνει το πρώτο τότε θα μείνει και φέτος....Στοιχηματίζει κάποιος σ΄ αυτό? Στο αντίθετο σίγουρα....

Πιστεύω ότι δεν είχαμε και δεν έχουμε ανάγκη καμμία προσωπική σχέση. Στην πρόσφατη συνέντευξη του ο αποκαλούμενος ως γραφικός από τον Μαρινάκη Τσακίρης αποκάλυψε ότι διαπραγματευόταν τον Μανιάτη με τον ΟΣΦΠ...

Ίσως οι προσωπικές σχέσεις είναι για να ωφεληθούν ορισμένοι και σίγουρα όχι ο Πανιώνιος.

Είναι άδικο για το υλικό που άφησε ο Τσακίρης να πιστώσουμε την σωτηρία στον ΟΣΦΠ. Να περάσει δηλαδή στην ιστορία ότι κάποτε μας έσωσε ο ΟΣΦΠ.....Πολύ άδικο και ακόμα περισσότερο ΛΑΘΟΣ.

Katrinos είπε...

ΝΚ νομίζω ότι μέσα στη τσαντίλα σου ( σχετικά δικαίως ) χάνεις την ουσία του πράγματος.
Προσωπικά πιστεύω ότι κανείς δεν θα βγάλει ασφαλές συμπέρασμα για το τι πραγματικά έγινε φέτος.

zamis είπε...

Πιθανολογω οτι ο Τσακιρης δεν θα βγει μπροστα αλλα θα δωσει στον εαυτο του ρολο''τερματοφυλακα'',σαν τον Τζιγκερ.

vyruss είπε...

Ο Τυραδάκης ξεκίνησε να κλαίγεται και να απειλεί. Πολύ φοβάμαι πως θα κλείσουν πάλι οι βλάχοι τους δρόμους και θα παραμείνουν με το έτσι θέλω (στην περίπτωση του Ηρακλή αποδείχτηκε ότι πιάνει).

Ο υποβιβασμός τους πάντως είναι όλος δικός τους. Για όλες τις φανφάρες τους, η ΑΕΛ ήταν μακράν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος αγωνιστικά. (Ο φουκαράς ο Πάνσερρας θεωρώ πως δεν είχε ούτε τα λεφτά ούτε τα φόντα για Α').

Εύχομαι ολόψυχα να κάνουμε πολλά χρόνια να τους ξαναδούμε. Μη στεναχωριέστε για την ομάδα της μόνιμης κλάψας και των κανονισμένων αποτελεσμάτων. Μακριά και αγαπημένοι...

br fun_atic είπε...

@NK99
Ούτε εγώ είπα ότι η ομάδα σώθηκε κατόπιν απαίτησης του Ολυμπιακού.
Πράγματι ο Τσακίρης άφησε και παίκτες και χρήματα. Δεδομένο.

Από την άλλη τα χρήματα που άφησε δεν επαρκούσαν για να πληρωθούν όλοι και να γίνουν μεταγραφές. Απόδειξη αυτού ότι υπήρξε η προσφυγή του Μπέλιτς και απλήρωτοι παίκτες. Σε όλα αυτά βέβαια μπορεί να έπαιξε ρόλο ο χρόνος αποπληρωμής του Μανιάτη ο οποίος είναι άγνωστος, σύμφωνα με φήμες όμως τοποθετείται το καλοκαίρι.

Άρα, με δεδομένο ότι η ομάδα δεν είχε χρήματα έπρεπε με κάποιο τρόπο και να αποκτήσει παίκτες και να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.Λογικό λοιπόν να καταφύγει σε δανεισμούς.

Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα που είχε τον παίκτη που μας έκανε γάντι.Καμία άλλη. Είμαι πεπεισμένος ότι με τον Τσακίρη στο τιμόνι ο Ολυμπιακός ΔΕΝ θα του έδινε έμψυχα ανταλλάγματα. Δυο μήνες πριν ο Μαρινάκης είχε αποκαλέσει τον Τσακίρη τον πλέον επικίνδυνο παράγοντα. Να μην ξεχνάμε ότι εποχής Τσακίρηγ έγινε προσπάθεια πρόσληψης του κ. Λεμονή η οποία απέτυχε. Πιθανότατα κάτι σημαίνουν όλα αυτά.

Μπορεί λοιπόν ο Τσακίρης να μην έπαιρνε έμψυχα ανταλλάγματα, πιθανολογώ όμως ότι ίσως το τελικό αντάλλαγμα για τον Μανιάτη θα ήταν μεγαλύτερο. Άρα θα έπρεπε να ψάξουμε στο εξωτερικό για μη δοκιμασμένη και ίσως ακριβότερη λύση, οπότε δεν είναι δεδομένο ούτε ότι θα είχαμε αγωνιστική επιτυχία ούτε ότι θα μας έφταναν τα χρήματα.

Ο μόνος που είχε πρόσβαση στον Μαρινάκη ήταν ο Βεντούρης. Προσωπικά δεν μου αρέσει να είναι (ή να φέρεται πως είναι) ο Πανιώνιος στην σφαίρα επιρροής του οποιουδήποτε.Επιπλέον από τον Ιανουάριο έχω κουραστεί να απολογούμαι σε όλους μου τους φίλους ως υποτιθέμενο παράρτημα του Ολυμπιακού. Από την άλλη δεν θα ήθελα να δω την ομάδα να πέφτει κατηγορία...Είναι δυνατόν χωρίς σοβαρό χρηματοδότη να τα πετύχεις όλα αυτά χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς; Με τίποτα.

Ότι έγινε έγινε, η χρονιά σώθηκε, ελπίζω να βρεθούν λύσεις για να μην βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια βαθμολογική θέση ή σε σφαίρα επιρροής.

zouri1 είπε...

οσο και αν σκληρο για ολους μας,νομιζω οτι η ομαδα σωθηκε λογω των σχεσων Βεντουρη _μαρινακη και την βοηθεια που πηραμε με Λεμονη -Μητρογλου-Γκαλιτσιο.Η ομαδα δεν σωνοταν ουτε με θαυμα,αν και ολα τα αποτελεσματα που πηραμε ηταν ενα μικρο θαυμα.Ποιος μας οδηγησε στην προ βεντουρη κατασταση?Ας δουμε την αληθεια οσο και αν ποναει.Φταιει απλα ενας υπαλληλος?Κλεινω με μια μεγαλη κουβεντα του Λεμονη.Δεν μπορώ να πω ότι πανηγυρίζουμε γιατί μικραίνει η ιστορία του συλλόγου.

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ήρωες και προδότες (άσπρο - μαύρο) αλλά μια σειρά γεγονότων, καταστάσεων, λαθών και αποφάσεων που οδήγησαν ως εδώ.Προσπάθησαν να τα καταγράψω όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα.

Katrinos είπε...

ΒR , Ο Τσακίρης είπε σε συνέντευξη οτι παζάρευε Μανιάτη , Κούμο , για λεφτά + Μήτρο, Γκαλίτσιο και Ζαιρί. Προφανώς η σχέση Βεντούρη και Μαρινάκη βοήθησε στην μερική υλοποίηση του deal. Πέραν τούτου εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα οτι το παρασκήνιο ΔΕΝ βοήθησε στο να σωθούμε , μάλλον μας πήδηξε.
Κάθε κρίση προς το Βεντούρη για αυτό το κομμάτι για μένα είναι άδικη. Χρησιμοποίησε ένα περιουσιακό στοιχείο μας για να βρεί λύσεις στα αγωνιστικά θέματα της ομάδας- και εκ των υστέρων πάλι του βγήκε. Πάλι προσωπική μου άποψη , ο Μανιάτης ΔΕΝ μας χρειαζόταν τουλάχιστον αυτή τη στιγμή (δεν θα μπω και σε εξωαγωνηστικές λεπτομέρειες). Όταν χάνεις το σπίτι σου δεν σκέφτεσαι να πουλήσεις το χρυσό ρολόι σου......

Το μεγάλο θέμα είναι τι γίνεται απο δω και πέρα. Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα. Ποιό είναι το περιβόητο άνοιγμα και τι υποχρεώσεις υπάρχουν δηλαδή τι θα κληρονομήσει ο επόμενος ΑΝ υπάρξει επόμενος. Ποιό το οικονομικό όριο που θα τεθεί , σε ένα περιβάλλον που καταρέει. Πόσα θα δίνατε π.χ μηνιαίο μισθό στο Λεμονή, πόσο πρέπει να στοιχίζει ο Φανούρης.
Πόσο κοστίζει ο αγωνιστική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία?

@ Ζαμης
Πολύ φοβάμαι οτι το πανό που σήκωσαν ορισμένοι θα στοιχίσει πολλά......

Endys είπε...

Πολύ καλή ανάλυση και θα συμφωνήσω μαζί σου. Η μόνη διαφωνία μου είναι ως προς την επανενεργοποίηση του Τσακίρη. Κατ' αρχάς να δηλώσω φουλ Τσακιρικός. Πιστεύω είναι ότι καλύτερο μας έχει συμβεί μετά τον συγχωρεμένο τον Μιχάλαρο.
Λες αγαπητέ BR ότι έπρεπε να αναλάβει, και σου ζητάω να μπεις στα παπούτσια του και να απαντήσεις, γιατί? Γιατί να γυρίσει? Πιστεύω ότι όσο κι αν προσπαθήσεις δεν θα μπορέσεις να δώσεις μία απάντηση βγαλμένη μέσα από τον πραγματικό κόσμο. Το ερώτημα απαντάται μόνο μέσα από τα μυθιστορήματα ή το σινεμά όπου το φιλότιμο, η αυταπάρνηση και το αίσθημα του καθήκοντος είναι στο ζενίθ. Στην πραγματική ζωή όμως, όταν έχει δώσει χρόνο από την οικογένειά σου και χρήματα, όχι λίγα, και καταλαβαίνεις ότι δεν θα μπορέσεις να ικανοποιήσεις τον κάθε ένα από τις 3.500 που βρίσκονται στο γήπεδο στο γήπεδο, ξενερώνεις. Όταν βλέπεις ότι το προπονητιλίκι και η καφρίλα του καθενός είναι πάνω από την ομάδα, γιατί να την βάζεις εσύ πάνω απ’ όλα? Τι όραμα να έχει κάποιος όταν δίνει τόσα και εισπράττει αχαριστία και βρισιές? Ποιος άλλος θα έφερνε τους Ουρουγουανούς στη Νέα Σμύρνη? Πότε είχαμε ξανά προϋπολογισμό πάνω από 10 μύρια? Και όταν τα χρήματα αυτά δεν απέδωσαν ποιος έκλαψε τα λεφτά του μετόχου εκτός από τον ίδιο? Πως τον βοηθήσαμε όλοι μετά από αυτό? Βριζοντάς τον μπροστά στα παιδιά του? Πόσα διαρκείας πήραμε? Τι πιστεύαμε δηλαδή ότι κάθε χρόνο θα χώνει τα τρελά λεφτά? Εδώ στον βάζελο υπάρχουν τόσοι φραγκάτοι και δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, θα μπορούσε σε εμάς να αντέξει μόνο ένας με 3.500 εισητήρια?
Όχι φίλε BR. Το λάθος του Τσακίρη ήταν το ότι δεν βγήκε να πει όλα αυτά. Να δηλώσει για την περσινή χρονιά ότι η ομάδα πάει να σωθεί κι ότι αν αυτό δεν συμβεί, το πλάνο είναι μακροχρόνιο και η ομάδα θα επανέλθει. Και βέβαια έκανε λάθος με τον έλεγχο της σπατάλης όπως πολύ σωστά επισημαίνεις.

br fun_atic είπε...

@endys
δεν έχει απολύτως κανένα λόγω να γυρίσει.

Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα. Αυτά που γράφεις για τον Τσακίρη είναι έτσι ακριβώς.

Για να καταλήξει κάποιος στις δυο τελευταίες σου παραγράφους θα πρέπει να έχει συζητήσει με τον Τσακίρη...Αν το προσέθετα στην ανάλυσή μου θα φαίνονταν ως λιβάνισμα. Προσπάθησα λοιπόν να γράψω με τα στοιχεία που θα μπορούσε να έχει ο μέσος φίλαθλος που δεν έχει την δυνατότητα να συζητήσει με τον μεγαλομέτοχο. Τα πιο προσωπικά συμπεράσματα έπρεπε να τα κρατήσω για τον εαυτό μου.

Όπως είπα η διοίκηση είναι η τέχνη του εφικτού. Μακάρι να αναλάμβανε την ομάδα ο Ρέστης, ο Αμπράμοβιτς ή ο Ρότσιλτ, να έκαναν επενδύσεις και να μας έφταναν στο σημείο που αξίζει η ομάδα. Επειδή όμως αυτά είναι μάλλον όνειρα, προτιμώ να μείνω προσγειωμένος και ελπίζω να δω να αξιοποιείται κάθε Πανιώνιο κεφάλαιο από τα υπάρχοντα για το καλό του συλλόγου.

Costix είπε...

Δυστυχως το Ελληνικο ποδοσφαιρο αντικατοπτριζει την καταντια της σημερινης Ελληνικης κοινωνιας με τα λαμογια, τους νεοπλουτους, τους μονολιθικους, τους ξερολες, τους αχαριστους, τους ηλιθιους, τους εξυπνακηδες, τους γκεμπελιστες, τους αθεοφοβους κλπ κλπ. Υπαρχουν βεβαια ακομα φωτεινα παραδειγματα καλων ανθρωπων, που χανονται μεσα στον συρφετο.

Το ιδιο βεβαια συμβαινει και στον Πανιωνιο σε ολα τα επιπεδα, αφου και αυτος ειναι κομματι της Ελληνικς κοινωνιας, και ας μην ξεγελιωμαστε με την Πανιωνια διαφορετικοτητα. Καποτε μπορει να υπηρχε, τωρα ομως εχει σχεδον εξαφανιστει.

Αυτοι που τωρα βριζουν τον Τσακιρη και απειλουν οτι θα τον κρεμασουν, αυτοι ηταν που τον εγλειφαν πριν μερικα χρονια, αλλα ειναι και αυτοι που θα τον παρακαλουν να γυρισει του χρονου.

Δυστυχως, αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα.

Και προσωπικα δεν περιμενω να ξαναγυρισει, εστω και σαν απλο μελος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, μετα απο οσα εχουν συμβει.

Ψαξτε για μεγαλομετοχο, κυριοι εξυπνακηδες που τον βριζατε.

amanAM είπε...

Ας έβγαινε ο Τσακίρης να πει πως για να φτιάξει τον Πανιώνιο όπως εκείνος ήθελε και ονειρευότανε, έπρεπε να ρίξει ο Κιντής την ομάδα στην γάμα εθνική. Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα!

Αντ αυτού, ο άνθρωπος που ο Τσακίρης επέλεξε, μιλούσε για πρώτη τριάδα, άντε πεντάδα, για τσάμπιονς ληγκ του χρόνου, ενώ ο ίδιος ο Τσακίρης έλεγε όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πως έχει βαρεθεί, έχει ξενερώσει, θέλει να πουλήσει και να φύγει αλλά δεν βρίσκει κάποιον βλάκα να αγοράσει, κλπ.

Μην κάνουμε το άσπρο μαύρο!

Ο Τσακίρης των 2 πρώτων χρόνων, ήταν όντως ένας άνθρωπος που είχε όλα τα προσόντα να γίνει ο ηγέτης του Πανιωνίου. Τότε, τα διαρκείας από 500-600 γίνανε μέσα σε ένα καλοκαίρι 2500!

Όπως έφερε ο Τσακίρης τον κόσμο κοντά, έτσι τον έδιωξε με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις, τις δηλώσεις περί ξενερώματος, και την κατάντια της ομάδας τα 2 τελευταία χρόνια, που παλεύουμε με τον Ατρόμητο για το ποιός θα σωθεί στην τελευταία ή στην προτελευταία αγωνιστική.

Ναι ο Τσακιρης θα μπορούσε να είναι πολλά, μακάρι να ήτανε... Αλλά ο ίδιος δεν το θέλησε, και το δήλωσε πολλές φορές ότι δεν είναι και δεν θέλει να είναι αυτός ο ηγέτης που ο κόσμος ονειρεύεται.

amanAM είπε...

Κωστή, αυτοί που βρίζουν και απειλούν τον Τσακίρη, είναι αυτοί που ο Τσακίρης καλούσε στο κότερο και στο λήαρ τζετ του, είναι αυτοί που ο Τσακίρης θεωρούσε ότι είναι ένας εξ αυτών, και πως θα έδινε και την ζωή του γι αυτούς...

Ο καθένας μπορεί να φαντάζεται ότι θέλει, αλλά ο Τσακίρης το μόνο που ήθελε, είναι να είναι ένας εξ αυτών, όποιος είδε τον Τσακίρη να τσαμπουκαλεύεται με έναν που του έκανε κριτική, να παίζει ξύλο μαζί του έχοντας στην πλάτη του μια ομάδα από ομοίους του έτοιμους να παρέμβουν, έχει άλλη εικόνα.

Σαν μέλος της κοινωνίας που απαξιώνεις αγαπητέ Κωστή, δεν δέχομαι τους χαρακτηρισμούς σου. Σε κάθε κοινωνία, υπάρχουν απόλα τα φρούτα. Ο καθένας επιλέγει τον περίγυρο του. Πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιός είσαι, λέει η λαϊκή σοφία. Ο όμοιος στον όμοιο, και η κοπριά στα λάχανα.

Ο Τσακίρης ήταν αυτό που ήτανε, και είχε επιλέξει τους φίλους του και τους συνεργάτες του, με βάση το ποιός ήτανε ο ίδιος.

zamis είπε...

Ενταξει,ας μεινουμε στο ελεος του μαριναρχη λοιπον και ας αποθεωσουμε τον παλαιοπαραγοντισμο.
Κατρινε και Costix,ως γνωστον,ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
Και φυσικα,το μεγαλυτερο μικροτερο ανεκδοτο ειναι η διαφορετικοτητα..

amanAM είπε...

Βρείτε τον Τσακίρη των πρώτων ετών, αλλάξτε του μυαλά για να κάνει πιο σωστές επιλογές, και θα βρούμε τον κατάλληλο πρόεδρο-μεγαλομέτοχο!

Κι εγώ πιστεύω πως ο Μαρινάκης πήρε περισσότερα από όσα έδωσε:
Πήρε έναν εν ενεργεία αμυντικό, που τον χρησιμοποίησε άμεσα.
Ξεφορτώθηκε (προσωρινά) 2 παίκτες που θα έβλεπαν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού από την εξέδρα, και θα τους πλήρωνε γι αυτό, ενώ τα χρήματα αυτά πιάσανε τόπο με τον παίκτη που πήρε σαν αντάλλαγμα.
Είχε "δικό του" άνθρωπο στον πάγκο της ομάδας μας, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του δεύτερου δανεικού, και τις ευκαιρίες να παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις.
Παίρνει πίσω τον Μήτρογλου, με αγώνες, με καλή ψυχολογία, και με σαφώς ανεβασμένη τιμή εάν τελικά τον πουλήσει στην Γερμανία.

Ο Βεντούρης πέτυχε τον στόχο του. Πούλησε τον Μανιάτη, και με τους δανεικούς έσωσε την ομάδα. Σαν άμεση και προσωρινή λύση, πέτυχε 100%.

br fun_atic είπε...

Αυτό που επίσης πρέπει να πιστώσουμε στον Βεντούρη είναι ότι ανέλαβε την ομάδα όταν όλοι οι άλλοι έκαναν πίσω.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άνθρωποι που φέροντανοτι διεκδικούσαν το πλειοψηφικό πακέτο δεν δέχθηκαν έστω και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια...

Άρα, ο Γεράσιμος Βεντούρης διαχειρίστηκε επιτυχώς την κρίση, το θέμα όμως είναι ότι η λύση του ερασιτέχνη είναι και πρέπει να παραμείνει προσωρινή.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ. ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Ο ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ ΣΑΣ ΗΘΕΛΕ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΣΑΝ 16ΧΡΟΝΟ ΕΚΑΝΕ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΦΗΒΕΙΑ.

zamis είπε...

Φυσικα και ειναι πετυχημενοι οι Βεντουρης-Τσολακακης,επαγγελματιες παραγοντες ειναι αλλωστε,απο τους παλαιοτερους του ειδους...
Αυτο ξερουν να κανουν,αυτο εκαναν και αυτο θα συνεχισουν να κανουν.
Απλως τα αφεντικα αλλαζουν ονομα κατα καιρους.

zamis είπε...

@POUTSARAS

Μωρε μη σου πω και πρωτη εφηβεια,ουτε καν δευτερη...αλλα κι απο την αλλη γοητευτικοτερη η ''παπαρια'' της εφηβειας απο την ''σοφια''της τριτης ηλικιας.
Μεση οδος μπορει να υπαρξει?

IWN1998 είπε...

@ΝΚ99. Ως συνήθως γράφεις με επιχειρήματα με λογική βάση τα οποία δεν αρνούμαι.
Δεν πιστώνω τη σωτηρία μας στον ΟΣΦΠ, απλά θεωρώ με όση αντικειμενικότητα μπορεί να έχω ότι οι συμφωνία για Μήτρογλου, Γκαλίτσιο, στην πράξη αποδείχτηκε ότι βοήθησε πολύ την ομάδα (και πιθανώς και ο Λεμονής ήταν μέσα στη συμφωνία).
Το σημαντικό όπως έγραψαν πολλοί φίλοι (Katrinos κλπ) είναι τι κάνουμε από δω και μπρος και πως μπορούμε να διαχειριστούμε τις όποιες συνεργασίες δανεισμών ώστε να μην καταντήσουμε δέσμιοι αυτών και υποτελείς. Να μη γίνουμε δοκιμαστήριο παικτών. Ο Πανιώνιος έχει δικούς του νέους παίκτες και κάποιοι απ' αυτούς έκαναν μικρά βήματα προόδου, πχ Σάμαρης. Καλείται να μην κάνει τα λάθη παλαιοτέρων εποχών που έδιωχνε σωρηδόν τους παίκτες του σαν "παλτά". Καλείται να ορθολογίσει τη λειτουργία του με βάση τις δυνατότητες που θα του δώσει το όποιο μετοχικό σχήμα τελικά προκύψει. Καλείται, ακόμα και αν χρειάζεται τους δανεικούς, να τους εκμεταλλευτεί και να μην τον εκμεταλλευτούν.
Η ΠΑΕ θα πρέπει στο δεδομένο σημείο να προβάλει το μικρό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας μας, την καλή Κ-20 ομάδα και τις προοπτικές που έχει. Ο Τσακίρης δεν άφησε συντρίμια πίσω του. Άφησε κάποιες βάσεις και αυτές μπορεί να είναι ελκυστικές ώστε κάποια έστω και μικρά κεφάλαια να μπουν στην ομάδα και να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια.

ΝΚ και πάλι κλείνοντας το σχόλιο μου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι καμιά διαιτησία και εύνοια δεν μας έσωσε. Ότι έγινε στο Β' Γύρο έγινε με κόπο και ιδρώτα. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι η ισχυρότερη συνιστώσα αυτής της σωτηρίας ήταν η βελτίωση της επιθετικής μας αποδοτικότητας. Και αυτή είχε κατά τη γνώμη μου δυο παραμέτρους. Την ικανότητα Μήτρογλου στην περιοχή και την αλματώδη βελτίωση και το πάθος του Φανούρη. Η επιμονή Βεντούρη στην απόκτηση Μήτρογλου δεν μπορεί παρά να του πιστωθεί όπως και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο Μαρινάκης θα έδινε δύσκολα το Μήτρογλου στον Τσακίρη λόγω των συγκρούσεών τους στο πρόσφατο παρελθόν.
Ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά και ας ελπίσουμε ότι το μέτρο και η λογική θα οδηγήσει τον Πανιώνιο της επόμενης μέρας.

John - Singapore είπε...

Τα τελευταία χρόνια, δέν έχουμε δεί κανένα παράγοντα / ιδιοκτήτη να απολαμβάνει την αποδοχή του κόσμου της ομάδας του. Ο Κόκκαλης που ευεργέτησε τον γαύρο κατα κόρον, έριξε ένα σκασμό λεφτά είχε ένα Καραϊσκάκη να τον βρίζει εν χωρό την στιγμή που σάρωνε τα πρωταθήματα! Ο παναθηναϊκός είδε να περνούν από τα ταμεία του εκατομύρια εκατομυρίων, βροντερά και πλούσια ονόματα και τώρα όλοι βρίζουν όλους! Η ΑΕΚ σε χειρότερο βαθμό από όλους, προπονητάρες, παικταράδες, χρήμα, κόσμο στο γήπεδο, και όμως είναι να τους κλαίς. Ο Πηλαδάκης με την μισητή ΑΕΛ, έσπρωξε ότι χρήμα μπορούσε, της έδωσε γήπεδο και πάλι δεν τα κατάφερε. Σε αυτό το πρωτάθλημα που ολόκληρος βάζελος με Σισέ και Πατέρα χρείαζεται την αβάντα της διαιτησίας για να παίρνει αποτέλεσματα, που ο Μαρινάκης με τον παρά του εξαγοράζει όποιον πάικτη θέλει και παίρνει ματσάκια απο εδω και απο εκεί, με την ΑΕΚ που έχει εφοπλιστές από πισω και δυναμικό λαό αλλά τρώει ξύλο από όλους, με τον ΠΑΟΚ που έχει πρόεδρο λαϊκης αποδοχής αλλά με το ζόρι προχωράει, με τον ΑΡΗ πoυ είχε τον Κούπερ δυνατό προπονητή και όλο τον κόσμο πίσω του με γεμάτες εξέδρες και πάλι με το ζόρι πορευεται, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ?

Και εγώ πιστεύω οτι ο Τσακίρης ήθελε, προσπάθησε, μάτωσε, πικράθηκε, ξενέρωσε και τσάκισε. Ο Βεντούρης ήρθε και διεκπεραίωσε. Αυτό κλήθηκε να κάνει και αυτό έκανε. Τί θέλετε κύριοι? Πρωτάθλημα? Δεν θα πάρουμε. Τί θέλετε, κύπελλο? Ένα κάθε 19 χρόνια μας αναλογεί και το τελευταίο είναι το 1998 άρα κάντε προσθεση. Τί θέλετε, Ευρώπη για την επιχορήγηση? Μπείτε στην γραμμή και περιμένετε. Ελιναι και άλλες ομάδες με τις ίδιες βλέψεις. Για να συμβεί κάτι πολύ καλό στον Πανιώνιο χρειάζεται να μας κάτσει μιά καλή φουρνιά 6-7 παικτών με ένα μέτριο-καλό προπονητή και μιά σταθερή κάπως διοίκηση. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα δούμε καλή μπαλίτσα, θα σωθούμε νωρίς και θα χτυπήσουμε μέ κάποιες αξιώσεις την 4ή άντε 5ή θέση με μιά καλή πορεία μέχρι ημιτελικά κυπέλλου. Αυτό είναι το ταβάνι και καλά θα κάνουμε να μήν βαυκαλιζόμαστε... Εγώ είμαι ΟΚ με αυτό κύριοι. Θέλω να κερδίζω πού και πού τους μεγάλους, να τους ενοχλώ. Θέλω να το καταφέρνω με τον 1/100 του προϋπολογισμού τους και να γελάω που σπρώχνουν χρήματα και αποτέλεσμα δεν βλέπουν, θέλω να περηφανεύομαι για κανένα ταλεντάκι που το είδαμε πρώτοι στην Νεα Σμύρνη και το αναδείξαμε. Δέν θέλω να κερδίσω ούτε βρώμικα πρωταθήματα, ούτε κύπελλα ούτε διακρίσεις.

Δικαίωμα να εκφέρουν μιά κάπως πιό έγκυρη γνώμη έχουν οι μέτοχοι, μικροί – μεγάλοι, και αυτό είναι όλο. Όλοι εμείς με τον ΑΝΕΞΟΔΟ συναισθηματισμό μας δεν μπορούμε να κράζουμε. Σιγά τώρα μην και ο καπετάνιος κάνει δημοψήφισμα στο πλήρωμα για το ποιά ροτα θα ακολουθήσει το βαπόρι...

Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων κύριοι και δεν είναι σωστό να τα υπεραπλοποιούμε όλα. Παρασύρθηκα, και έγραψα πολλά, κούρασα και τον εαυτό μου να φανταστείς...

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Ο Τσακίρης μας ρήμαξε και εσείς κάθεστε και μιλάτε με επιχειρήματα! Κονόμησε όλα αυτά τα χρόνια με τους παιχταράδες που πούλησε, έχει το προπονητικό και όλα τα άλλα είναι φούμαρα. Φτάνει το παραμυθάκι με το τζετ και το κότερο.
Αποκλείεται αυτά να χώρεσαν όλη τη Θύρα 3. 4-5 είναι οι κολλητοί-αβανταδόροι-αγιογράφοι του Τσακιράκου, στα μέρη που διασκεδάσει με μουσικούλα συ ρυθμούς dance….. Βρ Φανατικ ψάξου….
Τώρα έρχεται ο Μπέος!

@ John - Singapore
Είsαι τουλάχιστον γραφικός….
Δες στη Σιγκαπούρη, πως κουνιούνται οι βάρκες. 50.000 χιλιόμετρα μακριά θες να κάνει και κριτική….

General Tanz είπε...

Φιλε John απο Spore,ουτε εγω να το εγραφα.
Δεν αλλαζω ουτε σημειο στιξης!!

John - Singapore είπε...

Είμαι πολύ ευχαριστημένος! Με διάβασε και με σχολίασε ο Satyros!!! Με ειρωνευτηκε κιόλας!!! Τελειώσα!

zamis είπε...

''O Tάκης Λεμονής έχει συμβόλαιο για ακόμη 2 χρόνια με τον «ιστορικό», αν και οι αποδοχές του για την επόμενη σεζόν θα ανέλθουν (μαζί με αυτές του συνεργάτη του, Mιχάλη Kαβαλιέρη) κοντά στο μισό εκατ. ευρώ!''.

sentra

Αληθευει το νουμερο?????

Costix είπε...

Ναι, βεβαια, ο Τσακ με 300 μυρια ρευστο και πεντε βαπορια ηρθε στον Πανιωνιο για να τα κονομησει απο τις πωλησεις παιχτων και απο το προπονητικο !!!

Οποιος το πιστευει αυτο ειναι ειτε αφελης ειτε συκοφαντης ειτε κακοβουλος.

Συμφωνω οτι συμπεριφερθηκε σαν να περναει εφηβια, συμφωνω οτι εγκτελειψε την ΠΑΕ στην χειροτερη φαση της, οτι εκανε τραγικα λαθη, με το κυριοτερο να δωσει εν λευκω την ΠΑΕ στον Κιντη, αλλα οχι οτι ηρθε και κονομησε, ρε παιδια.

Ελεος !!!! Μεγαλη συκοφαντια !!!

Κα εμας τους Πανιωνιους μας διακρινει η δικαιοσυνη, ρε γαμωτο.
Δεν μπορει να λεει τετοια πραγματα ενας Πανιωνιος, τελεια και παυλα.

Και μονο οτι εμπιστευτηκε την περιουσια του στον Κιντη, αποδεικνυει οτι δεν τον ενδιεφερε το χρημα. Επισης το αποδεικνυει το γεγονος οτι οταν ξεσηκωθηκαν ολοι με την προσπαθεια πωλησης στον Μακη, αυτος εκανε πισω και εδωσε τις μετοχες στον Ερασιτεχνη.

Τωρα, αν καποια λαμογια σταματησαν να τα κονομανε εις βαρος του, λυπαμαι.

Katrinos είπε...

John οι θέσεις που κατέθεσες προσυπογράφονται κ απο μένα. Εφόσον έχει ξεκινήσει η επόμενη μέρα αυτά που έγραψες θα πρέπει να είναι το βασικό brief πάνω στο οποίο θα στηθεί η ομάδα τα επόμενα χρόνια

br fun_atic είπε...

Πόσα κονόμησε από τις μεταγραφές και πόσα έβαλε; Κάθε χρόνο διαβάζαμε ότι έβαζε τουλάχιστον 3 εκ ευρώ για να κλείσει ο ισολογισμός. Το έχει διαψεύσει κανείς; 3Χ5=15 μίνιμουμ. Πόσα πήραμε από μεταγραφές; 2,5 ο Σπυρόπουλος, 800.000 ο Ντάριο, 3,5 ο Τζιμπουρ, 1,2 Τζάβε και νομίζω 800.000 από τον Μάκο. Σύνολο 8,8 εκ ευρώ.
Πόσο στοίχησε το προπονητικό; Περίπου 10 εκ ευρώ. Με χρήματα ποιού φτιάχτηκε; Πάντως όχι του Πανιωνίου. Πόσα λαμβάνει ως ενοίκιο; Περίπου 450.000 ευρώ τον χρόνο. Άρα θέλει 22 χρόνια για να κάνει απόσβεση, χωρίς να υπολογίσουμε τα λειτουργικά έξοδα, το κόστος συντηρησης κ.λ.π.

Αν αυτό τώρα λέγεται ότι μπήκε έφαγε και έφυγε. Τι να πω;

br fun_atic είπε...

by the way το προπονητικό είναι η πιο επικίνδυνη επένδυση. Αν αύριο ο πανιώνιος δεν θελήσει να το χρησιμοποιεί ή δεν μπορεί να το πληρώνει, τι θα το κάνει ο Τσακίρης; Θα το σπείρει καλαμπόκι; Θα το πουλήσει με το κομμάτι; Θα βρει άλλη ομάδα; Αυτό δεν γίνεται με τίποτα. Αν η ΠΑ.Ε. Πανιώνιος μπορούσε να αναδεικνύει μόλις έναν παίκτη τον χρόνο από τα φυτώρια του προπονητικού θα έβγαζε και με το παραπάνω το ενοίκιο…Αυτό λοιπόν δεν είναι έργο για την κονόμα, αλλά επένδυση που μπορεί να σε εξασφαλίσει για μια ζωή αν το λειτουργήσεις σωστά.

General Tanz είπε...

@Brf
Στα ανωτερω να προστεθουν και τα χρηματα που εδωσε στον ερασιτεχνη.

br fun_atic είπε...

@zamis
Πολλά σου φαίνονται; Το ποσό που είχε ακουστεί όταν ήθελε να τον φέρει ο Τσακίρης ήταν μεγαλύτερο...

br fun_atic είπε...

@general
αν προσθέσεις τα χρήματα που έβαλε στον ερασιτέχνη, τα τσονταρίσματα από εδώ και από εκεί (ακόμα πληρώνει) και τα χρήματα που ανελήφθησαν εις τους ουρανούς δεν βρίσκεις άκρη.

Ρωτάω λοιπόν κάτι απλό. Μας έλεγε ο costix ότι τα μετρητά του είναι περίπου 300 εκ ευρώ. Στον Πανιώνιο ή για τον Πανιώνιο φαίνεται ότι έριξε τα 30, δηλαδή το 10% των μετρητών του. Μπορείτε να μου πείτε πόσοι από εμάς έχουμε δαπανήσει το ίδιο ποσοστό για την ομάδα;

zamis είπε...

@brf
Ναι,μου φαινεται αδιανοητο το ποσο,δεδομενου του συνολικου budget της ομαδας.

br fun_atic είπε...

Αν δεν βρεθεί λύση στο ιδιοκτησιακό, η νέα χρονιά δεν βγαίνει με τίποτα. Το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι ότι και οι άλλες ομάδες προχωρούν σε δραστικές περικοπές, άρα πιθανότατα και σε μείωση της δυναμικότητάς τους.Το θέμα είναι, σε αυτό το περιβάλλον πόσοι παίκτες μας θα μείνουν στην ομάδα; Πόσες προσθήκες θα χρειαστούμε;Που θα βρεθούν τα χρήματα;Θα μπορεί το δημόσιο να ενισχύει οικονομικά; Θα βρούμε χορηγό;

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Να διώξουν τους άχρηστους (Μπάλαμπαν κλπ.)!!!

Και εσάς που έχετε γνώμη για όλα!! Μια χαρά μου φαίνεστε όλοι για διοικητικό συμβούλιο…

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι παρ' όλα τα λάθη που έγιναν, υπάρχουν κάποιες παρακαταθήκες που έμειναν και πρέπει την "επόμενη μέρα" να τις εκμεταλλευτούμε.
Προσωπικά δεν είχα καμιά σχέση με Τσακίρη (εκτός κάποια σχόλια που υποθέτω ότι έγραψε στο blog μου ως timoros και τη συνάντηση παρουσίασης Κιντή) αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι και σε πράγματα που έγιναν στον ερασιτέχνη, όπως το πόλο που μας κάνει περήφανους, η σχετική αναγέννηση στο στίβο, το πρωτάθλημα στο μπάσκετ γυναικών, κά, η οικονομική του παρουσία συνέβαλλε τα μάλα και η απουσία του θα κάνει δύσκολη τη συντήρησή τους.
Για να μην βλέπουμε μόνο το ποδόσφαιρο, που και πάλι, παρά τις αμέτροέπειες και επιπολαιότητές του για κάποιο καιρό μας έκανε να νοιώσουμε περήφανοι. Γιατί επιτυχίες είχαμε και στην προ Τσακίρη εποχή (μετά το 1998) αλλά κάπως δυσκολευόμασταν να νοιώσουμε χαρούμενοι γι' αυτές ... για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.
Ας μείνουμε λοιπόν στις όποιες παρακαταθήκες Τσακίρη μπορούν να στηρίξουν τη νέα εποχή και ας κοιτάξουμε μπροστά.

IWN1998 είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=126004685.

Το ίδιο άρθρο που είδε ο Zamis για Λεμονή.
Αναφέρει ότι θέλουν να μείνει ο Εστογιανόφ (!!! πιθανόν θέμα πολιτικής διαχείρισης της πιθανής πώλησης???) και θα προσπαθήσουν για Κοντοέ, Φανούρη, Γιόνσον.
Επίσης διαψεύδουν για Ρέστη και αναφέρουν δυο κρούσεις σε Βεντούρη για την ΠΑΕ.

cdu είπε...

Παιδιά, αναμασάμε τα ίδια εδώ και ένα χρόνο. Κουβεντιάζουμε σαν να είναι ο Πανιώνιος ένας αυτόνομος οργανισμός. Ε, δεν είναι. Είναι κομμάτι αυτού που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, ζεί μέσα στη νεοελληνική ξεφτίλα, κολυμπάει στο βούρκο που έχει δημιουργήσει το ΠΟΚ. Μεγάλη κουβέντα για άλλη ώρα.

Δυό πράγματα ακόμη.

Για τον κ. Τσακίρη, το θέμα δεν είναι απλά αν διάλεγε άσχετους (δύο στα δύο με τον πραλίνα και τον εγκληματία φέτος). Προφανώς και έριξε λεφτά, προφανώς και δεν έβγαλε. Το ζήτημα είναι ότι (από όσα τουλάχιστο μπορούμε να ξέρουμε που ίσως και να είναι ελλειπέστατα), εγκατέλειψε την ομάδα στη πιο δύσκολη στιγμή και με τα οικονομικά βαρίδια του Κιντή, που, εν τέλει, ήταν δικής του ευθύνης. Μέχρι να μάθουμε κάτι διαφορετικό, μιά άλλη εξήγηση, για μένα αυτός ο άνθρωπος "τελείωσε". Να ξεκαθαρίσω πως και ο Παππάς δεν πληρώνει να ξεχρεώσει την ΑΕΚ. Αλλά τα χρέη της Κούλας δεν ήταν της δικής του διοίκησης. Ενω του Τσακίρη ήταν - αποτέλεσμα των κατά καιρούς κολλητών του.

Το τελευταίο:
Φτάνει ρε η κουβέντα για το παράρτημα. Ούτε η διατησία μας ευνόησε ούτε τιποτα. Και δεν μπορούμε να συνεχίζουμε επ'αόριστο την λογική αντίφαση ότι ο Μανιάτης πουλήθηκε φτηνά αλλά πήραμε για αντάλλαγμα παιχταρά. Είτε ο Μαριδάκης μας έκανε παράρτημα και μας έφαγε το Μανιάτη είτε τον κάναμε εμείς και του φάγαμε το Μήτρογλου. Ή το ένα ΄η το άλλο. Και σταματήστε τη κλάψα ότι είτε απολογείστε στους φίλους σας είτε η ομάδα υποβιβάστηκε στις συνειδήσεις των ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων. Σας έχει απολογηθεί κανείς για την παράγκα; Για τα πέτσινα πέναλτυ; Για το περσινο σπρώξιμο του βάζελου; Ποιών ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων; Του 95% που υποστηρίζει τον ΠΟΚ και τον γάβρο της Θεσσαλονίκης; Που τη βρήκαν τη συνείδηση; Δεν μας χέζουν λέω εγώ; Που ήταν το καλοκαίρι που οι τρεις χοντροί τα έκαναν πλακάκια στη πλάτη του "γραφικού" Τσακίρη;
Αυτά για τώρα.

IWN1998 είπε...

Όλα σωστά cdu. Απλά για τον Μαριν(δ)άκη και τα του παραρτήματος ίσως δεν είναι άσπρο/μαύρο ή μπορεί να μην είναι αν εμείς δεν το κάνουμε έτσι με τους χειρισμούς μας. Μπορεί να κερδίζουν και οι δυο από κάποιες συμφωνίες εν τέλει. Το πως το χειριζόμαστε δεν μπορεί να φανεί άμεσα. θα το δούμε στις επόμενες κινήσεις και στις επόμενες φάσεις της ιστορίας.

br fun_atic είπε...

@cdu
το ότι εγκατέλειψε την ομάδα δεν είναι ακριβές.Ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα και είχε βάλει πωλητήριο. Ακούστηκαν κάποια ονόματα αλλά δεν αγόρασε κανείς. Από εκεί και πέρα ο μόνος που εμφανίστηκε και έκανε σοβαρότατη πρόταση ήταν ο Μακ. Την απόφαση του για να δοθεί η ομάδα την ανακοίνωση στην Γ.Σ (φαντάζομαι ότι αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει ο Βασίλης). Τα μέλη του τον παρακάλεσαν να το ξανασκεφτεί και να μείνει ο Πανιώνιος σε Πανιώνια χέρια, προτείνοντας την λύση του ερασιτέχνη. Την ίδια ημέρα είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος κάτω από τα γραφεία και μερικοί έβρισαν την μάνα και τα παιδιά του Τσακίρη...Ακολούθησε το συλλαλητήριο (όπου ο κόσμος δεν διαδήλωσε την αποστροφή του για τον Τσακ αλλά την αντίθεσή του για να δοθεί η ομάδα στον Μάκαρο) και λίγες ημέρες αργότερα ο Τσακίρης αποδέχθηκε το σχέδιο που του είχαν προτείνει. Όχι μόνο χάρισε τις μετοχές του, άλλα άφησε και λεφτά και παίκτες.Έτσι δεν μπορείς να πεις ότι την εγκατέλειψε.

Ξέρεις τι νομίζω ότι του την έσπασε περισσότερο και έφυγε; Δύο πράγματα:1. που δεν βρέθηκε κάποιος να του κάνει μια πρόταση και 2. που κάποιοι δεν δίστασαν να καταραστούν τα παιδιά του.

Αν θέλεις τη γνώμη μου, πιστεύω ότι ανεξάρτητα απ' όλα αυτά έπρεπε να μείνει, να δώσει τη μάχη του και στο τέλος της χρονιά να την πούλαγε σε όποιον ήθελε και να τελείωνε το παραμύθι.

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αδιέξοδο. Ο Ερασιτέχνης μπορεί και να θέλει αλλά σίγουρα δεν μπορεί, επενδυτής δεν φαίνεται στον ορίζοντα και μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων κατηγορεί τον Τσακίρη, ο οποίος εντελώς αντικειμενικά είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα αν δεν βρεθεί καμία άλλη λύση. Περίπλοκο;
Για ένα λύση υπάρχει. Όλοι στο ίδιο τραπέζι, να φτιάξουν ένα καλό Δ.Σ από ανθρώπους εμπιστοσύνης και να τρέξουν την ομάδα ωραία και καλά.

IWN1998 είπε...

Εντάξει. Ο Τσακίρης έκανε τις πάμπολλες επιπολαιότητες και είχε και ένα κάρο προσωπικά προβλήματα, που τον έκαναν να μην βάζει και σε ύψιστη προτεραιότητα τον Πανιώνιο, ιδίως από το 2008 και μετά. Όταν καιγόταν το σπίτι και η εταιρία του για παράδειγμα τι περιμέναμε να κάνει. Άλλαξαν και οι συνθήκες και κακά τα ψέματα, επιχειρηματίας είναι. Δεν ασχολείται μόνο για τη ψυχή των πεθαμένων του και για χόμπι. Αυτό είναι σίγουρο. Και να έκανε το χόμπι του, όταν στοιχίζει πανάκριβα, δεν μπορεί να το συνεχίζει αέναα.
Δεν μας περισσεύει κανένας όμως στον Πανιώνιο, για να ρίχνουμε στον Καιάδα τον Τσακίρη. Να δεχτώ ότι περισσότερο βαρύνεται με ευθύνες ο ίδιος από το εκτελεστικό όργανο ονόματι "Κιντής" (αν και να μου επιτρέψετε να θεωρήσω πέραν και περισσότερο του Κιντή, υπεύθυνους της κατάντιας, αυτούς που ξεκίνησαν την κατηφόρα το 2008...Ο νοών νοείτω). Από την άλλη υπάρχει κάποιος εκτός Τσακίρη που έβαλε το χέρι στη δική του τσέπη για τον Πανιώνιο; Να με συγχωρήσετε αλλά προς το παρόν, μόνον δυο ανθρώπους ξέρω στο Πανιώνιο γίγνεσθαι, που μπορούν να βοηθήσουν εξ ιδίων πόρων οικονομικά την ομάδα, τον Τσακίρη και το Λιανό. Ίσως είναι και ο Μπέος... αλλά αφ' ενός έχει την ομάδα του, αφ' ετέρου ας το αφήσουμε προς το παρόν.
Δεν μας περισσεύουν λοιπόν άτομα της κυανέρυθρης οικογένειάς μας για να τα εξοστρακίζουμε. Άλλο ο Κιντής που έλεγε όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν ότι δεν είναι Πανιώνιος και άλλο ο Τσακίρης. Το ότι ο Τσακίρης δεν κάνει για Πρόεδρος της ΠΑΕ το έλεγε και ο ίδιος. Δυστυχώς δεν έβρισκε και τους πιο σωστούς για ν' αναλάβουν...Μάλλον έβρισκε συνήθως τους πιο λάθος εκτός μιας πιθανής εξαιρέσεως.
Το μοντέλο της επόμενης μέρας χρειάζεται όλους όσους μπορούν να προσφέρουν, να προσφέρουν.

br fun_atic είπε...

υπάρχουν και κάποια πράγματα που φαντάζομαι ότι ξενέρωσαν τον Τσακίρη αλλά θα ξενέρωαν και τον οποιονδήποτε ιδιοκτήτη θα ήθελε να ρίξει χρήματα.

1. Δίδυμο Τζμπουρ - Χούτου. Επίθεση της ομάδας 40 γκολ!!! Πόσα τα διαρκείας, πόσα τα εισιτήρια, πόσες οι αγορές από την μπουτικ;

2. Χούτος Ρεκόμπα, Εστογιανώφ στην ίδια ομάδα. Διαρκείας περίπου 1000, εισιτήρια σχεδόν μία από τα ίδια (εξαίρεση το sold out), αύξηση πωλήσεων σχεδόν οριακά.

μετά αρχίζει η κατρακύλα, όπου μ πορείνα έχουν αυξηθεί τα διαρκείας (για μία χρονιά) αλλά όλοι έχουν ξενερώσει στον απόλυτο βαθμό.

Φέτος την νέα εμφάνιση την είδα στην μπουτικ σε λίγα κομμάτια στις αρχές τουτ χρόνου και από τότε δεν την ξαναείδα (σιγά μην πούλησε - οκ υπήρχαν θέματα με την diadora).

Με όλα αυτά θέλω να ω ότι όποιος και να αγοράσει την ομάδα, όσο πλούσιος κι αν είναι θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι σε τόσο δύσκολες εποχές που ζούμε θα πρέπει για χρόνια (τουλάχιστον μέχρι να αποφέρει καρπούς το προπονητικό ή να χτίσει γήπεδο) να βάζει βαθυά το χέρι στην τσέπη. Θα βρεθεί κανείς να το κάνει; Η άλλη λύση θα είναι να βρεθεί κάποιος που απλά θα διαχειρίζεται τα έσοδα...Ποιός όμως έχει τις γνώσεις και τον χρόνο;Μιλάμε για το Ελληνκό πρωτάθλημα. Δύσκολα πράγματα...

3

br fun_atic είπε...

για να γελάσουμε λίγο.
Αυτή είναι μετάδοση αγώνα!!!

http://www.youtube.com/watch?v=5bbgBq_JRKk&feature=related

br fun_atic είπε...

συνέντευξη Βεντούρη
http://www.sport-fm.gr/article/469667

Σε διοικητικό επίπεδο, ποια είναι η επόμενη μέρα; Έχετε τονίσει πολλές φορές ότι κύριο μέλημά σας είναι να βρεθεί επενδυτής;

«Κύριο μέλημά μας, δεν είναι. Απλά, είναι από τα βασικότερα. Ωστόσο, πρέπει να προχωρούμε με το σκεπτικό ότι δεν θα υπάρξει κάποιος. Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να περιμένουμε να βρεθεί επενδυτής. Η ομάδα έχει θέματα που πρέπει να ''τρέξουμε''».

ωχ,ωχ,ωχχχχ!!!

Katrinos είπε...

Δίκιο έχει br , υπάρχουν θέματα που προφανώς θέλουν άμεση αντιμετώπιση. Αρκεί να μείνουμε σε θέματα κοινής λογικής κ να μην ασχοληθούμε με τη στρατόσφαιρα...

zamis είπε...

Κυριο μελημα ειναι να κρατησουμε τον σερ με 500 και αυτος να διαχειριστει τους δανεικους του γαυρου.
Μεχρι και europa χτυπαμε

General Tanz είπε...

Επισης διαβαζω οτι δεχτηκε 2(!!!) τηλεφωνα.
Εμενα παντως κατι μου καιει τον ουρανισκο!!!!

br fun_atic είπε...

για ρίξε ένα τηλέφωνο να σου περάσουν οι καούρες!!!

IWN1998 είπε...

Το στοίχημα το έχασε μόνος του ο Τσακίρης το 2009, που έφερε το Φερέρα και τα έκανε ρόιδο. Ο κόσμος κάπως άκουσε την πρόσκληση του και τριπλασίασε τα διαρκείας και αυτός του πρόσφερε έναν άσχετο προπονητή, που κατά κοινή ομολογία ήταν ο χειρότερος από τους πολλούς που είδαμε τα τελευταία 3 χρόνια. Επίσης έχασε το στοίχημα όταν άφησε τους φίλους του να κάνουν την ομάδα σούπερ μάρκετ παικτών και να απαξιώσουν το Λίνεν.
Δυστυχώς οι επιλογές αυτές ήταν κραυγαλέα λάθος και δεν έλειψαν βέβαια και πάμπολλές άλλες λάθος επιλογές (πχ σε σώζει ο Παράσχος και ενώ αποφασίζεις να πας σε νεανικό σχήμα τον διώχνεις και παίρνεις άπειρο προπονητη, αφήνοντας τον άσχετο Κιντή μαζί με το "σχετικό" αργόμισθο Μπάγκσμπο να κάνουν την ομάδα μπάχαλο.

Δυστυχώς εκτός από τον κόσμο που ξενέρωσε τον Τσακίρη και ο Τσακίρης ξενέρωνε τον κόσμο... Ήταν αμοιβαίο τα τελευταία δυόμισι χρόνια.