Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Είναι δυνατόν να έχουμε σχέση μ' αυτά;;;

Πριν από μερικές ημέρες διαβάσαμε σε αθλητικές ιστοσελίδες σχετικά με την καταγγελία της Καλλιθέας, σύμφωνα με την οποία δύο ομάδες είχαν χρησιμοποιήσει πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες κατά τις μεταγραφικές περιόδους.

Μάθαμε λοιπόν ότι οι ομάδες για να πραγματοποιήσουν μεταγραφές πρέπει να έχουν ρυθμισμένες τις οφειλές τους προς το δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία). Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν είναι ενήμερη και προχωρήσει σε μεταγραφές παικτών, τότε μηδενίζεται σε κάθε παιχνίδι που χρησιμοποίησε τους συγκεκριμένους παίκτες. Είναι αντιληπτό ότι η ποινή είναι εξοντωτική.

Ακολούθησε μια συνέντευξη του κου Πηλαδάκη, ο οποίος ουσιαστικά δήλωσε ότι το παιχνίδι της παραμονής της στην κατηγορία δεν θα ήταν αποκλειστικά βαθμολογικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποια ή κάποιες από τις ομάδες του πρωταθλήματος είχαν υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και στον υποβιβασμό ή έστω ότι είχαν δημιουργήσει χρέη τα οποία δεν θα τους επέτρεπαν να λάβουν την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Χθες λοιπόν διαβάσαμε στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο: «Οσμή σκανδάλου αναδύεται από την υπόθεση με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο υπεύθυνος για την έκδοση δελτίων και του απαγορεύτηκε η είσοδος στα γραφεία της ΕΠΟ.

H Καλλιθέα έχει καταγγείλει ότι τα δελτία που προσκόμισαν Ιωνικός και Εθνικός προκειμένου να κάνουν μεταγραφές τον περασμένο Ιανουάριο είναι πλαστά. Η ΕΠΟ είχε εκδώσει τα δελτία, παρά ταύτα προχώρησε στην ανάκλησή τους, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο σε όλα τα δελτία που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο για τις ομάδες όλων των κατηγοριών.

Λέγεται μάλιστα ότι η τελευταία φορά που εκδόθηκε στον Ιωνικό ασφαλιστική ενημερότητα ήταν τον Μάιο του 2009 (!), την ώρα που υπάρχει έντονη φημολογία ότι ομάδα της Σούπερ Λίγκας έχει ακολουθήσει την ίδια μεθοδολογία, ώστε να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι τον ίδιο δρόμο έχουν ακολουθήσει ομάδες της Γ’ Εθνικής και ότι αν αποκαλυφθεί ο αριθμός, μπορεί το πρωτάθλημα να τιναχτεί στο αέρα!

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπεύθυνος (διευθυντής) για την έκδοση δελτίων τέθηκε σε διαθεσιμότητα και του απαγορεύτηκε η είσοδος στα γραφεία της ΕΠΟ, καθώς στοχοποιείται για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.».

Χωρίς να υπάρξει δημοσίευμα που να εμπλέκει τον Πανιώνιο στην ιστορία αυτή, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ διευκρινίζει πως αποτελεί πάγια τακτική της η αποστολή, στην ΕΠΟ, την Σούπερ Λίγκα, αλλά και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, τόσο της Ασφαλιστικής, όσο και της Φορολογικής ενημερότητας.

Ειδικότερα για τις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, τα έγγραφα στάλθηκαν στην ΕΠΟ στις 14 Ιουνίου 2010 και στις 13 Ιανουαρίου 2011 αντίστοιχα.»

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι ακριβώς είχα διαρρεύσει στον τύπο. Αν η διαρροή μιλούσε για πλαστές φορολογικές ενημερότητες που εκδόθηκαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, τότε η ανακοίνωση μπορεί να αποτελεί πλήρη διάψευση εμπλοκής της στο σκάνδαλο, εφόσον αναφέρει διαφορετικές ημερομηνίες έκδοσης. Αν δεν είχε διαρρεύσει όμως η ημερομηνία έκδοσης των πλαστών ενημεροτήτων, τότε η ανακοίνωση της Π.Α.Ε δεν αποτελεί διάψευση αλλά απλή μετάθεση της ευθύνης σε άλλες διοικήσεις.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε ότι σε περίπτωση που ο Πανιώνιος εμπλέκεται σε τέτοιο σκάνδαλο αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού, ενώ ο υπεύθυνος της πλαστογραφίας (όποιος κι αν είναι) ενήργησε εγκληματικά εις βάρος των συμφερόντων της ομάδας. Άραγε η πρόθεση της διοίκησης Βεντούρη να κινηθεί νομικά εις βάρος του κ. Κιντή, μπορεί να σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα;

31 σχόλια:

dimosthenis είπε...

Γιατί διατηρούμε το θέμα εμείς στην επικαιρότητα, όταν όλα τα αθλητικά σάιτς αρκέστηκαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα και κανείς δεν την αμφισβήτησε; Εξάλλου μιλάμε για φορολογική ενημερότητα που ουσιαστικά αναφέρεται στη χρήση του 2010 με βάση την ίδια φορολογική ενημερότητα πρέπει να έγιναν και οι μεταγραφές Αυγούστου και τότε δεν κουνήθηκε φύλλο. Γιατί εμείς γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως;

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΙ, ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΗΒΑ!

br fun_atic είπε...

Το θέμα έμεινε στην επικαιρότητα όπως λες επειδή εκδόθηκε η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Π.Α.Ε.

Προσωπικά δεν θα είχα καμία διάθεση να το κάνω θέμα αν 1. δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση ή 2. αν η ανακοίνωση ήταν ξεκάθαρη.Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν το είχ εκάνει θέμα τις προηγούμενες ημέρες.

Ξεκάθαρη για 'μένα θα ήταν μιά ανακοίνωση η οποία θα έλεγε ότι η Π.Α.Ε Πανιώνιος ήταν και είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη και διαψεύδει κατηγορηματικά την εμπλοκή της στο συγκεκριμένο σκάνδαλο (φήμη πες το όπως θέλεις).

Δυστυχώς δεν λέει αυτό. Ο απλούστερς τρόπος για να το ερμηνεύσεις είναι: ότι ακόμη κι αν χρησιμοποιήθηκαν πλαστές ενημερότητες αυτές δεν εκδόθηκαν από την παρούσα διοίκηση. Υπάρχει βέβαια και η ενημερότητα του Ιανουαρίου η οποία είτε εκδόθηκε από την διοίκηση Βεντούρη είτε εκδόθηκε προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου.

Κάτι σημαντικό είναι ότι δεν αναφέρει πότε εκδόθηαν οι ενημερότητες αλλά πόστα στάλθηκαν στην Ε.Π.Ο...

Το θέμα δεν είναι αν το ζήτημα αυτό μένει στην επικαιρότητα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται...Πως θα έχουν όμως τα πράγματα αν υπάρχει πρόβλημα με τις ενημερότητες;

dimosthenis είπε...

Μήπως αυτομαστιγονόμαστε; Εκεί που είπαμε δόξα ο Θεός σωθήκαμε πρέπει να είμαστε στην τσίτα με τα παιχνίδια παραγόντων και ΕΠΟ που το πιθανότερο δεν εμπλεκόμαστε. Ποιος αμφισβήτησε τη γνησιότητα της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας του Πανιωνίου; όταν δίνεις ημερομηνίες κατάθεσης μπορεί ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να ζητήσει επαλήθευση της γνησιότητας, ανεξάρτητα από το ποιος κατέθεσε αυτές τις ενημερότητες; Και στο κάτω-κάτω της γραφής τι ευθύνη μπορεί να έχει η διοίκηση Βεντούρη για τη χρήση του 2010, όταν ο τότε μεγαλομέτοχος, όπως πολλές φορές αναφέρθηκε, είχε καλύψει όλες τις οικονομικές απαιτήσεις του συλλόγου και άφησε και περίσσευμα; Μήπως κυνηγάμε σκιές; Δεν ξέρω πως λειτουργεί η γραφειοκρατία στον Πανιώνιο αλλά το πιο εύκολο είναι να πας στο πρωτόκολλο αλληλογραφίας και να δεις πότε απέστειλες τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και όχι πια είναι η ημερομηνία έκδοσης του εγγράφου. Δεν ξέρω καν αν κρατάνε αντίγραφο της ενημερότητας. Φαντάζομαι ότι σκεπτικό της διοίκησης είναι ότι στάλθηκαν οι ενημερότητες. Δεν περνάει καν από το νου τους η περίπτωση της πλαστότητας γι' αυτό και δεν επιμένουν καθόλου σ' αυτό. Γιατί να επιμένουμε εμείς; στο κάτω κάτω της γραφής ας βγει ο υπεύθυνος για το 2010 να κάνει ανακοίνωση. Όλα τα στραβά να τα φορτωθεί ο Βεντούρης; Όταν πας να πάρεις ενημερότητα τον Ιανουάριο τι θα κοιτάξουν για να στη δώσουν; τι έκανες το 2010. Ας αναλάβει την ευθύνη για το 2011 η διοίκηση Βεντούρη και ας είμαστε και ευχαριστημένοι. Ασφαλώς μια ανακοίνωση περί γνησιότητας είναι ευπρόσδεκτη από τον οποιονδήποτε.

br fun_atic είπε...

Γιατί διαβάζεις πουθενά στο κείμενό μου να εμπλέκω κάποιον συγκεκρένα; Είναι δυνατόν να γνωρίζω αν όλα αυτά είναι αλήθεια ή όχι ή το όνομα του υπεύθυνου αν υπάρχει τέτοιος ;το μόνο που κάνω είναι να αναφέρω το ιστορικό και να επισημάνω ότι η επίσημη ανακοίνωση ουσιαστικά τροφοδοτεί το θέμα ενώ θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο.

Griniaris είπε...

Πάντως ο Πηλαδάκης έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι οι ομάδες που εννοεί είναι δύο.Ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος...

zamis είπε...

Παγωμαρα γενικως..

panthiras83 είπε...

simera kopsane kai ta kinita tis pae.giati den plirothike i wind;oi anthropoi omos exoy plirosi tin pae.ti symbeni ekei mesa telospanton;

IWN1998 είπε...

Ο Πηλαδάκης και ο Αστέρας την πατήσανε γιατί αν υποβιβαστούν λόγω χρεών κάποιοι τότε θ'ανέβουν οι επόμενοι της Football League. Ψηφίστηκε σήμερα...

Η Wind δεν ήταν και χορηγός;

IWN1998 είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/1054710067-%C2%AB%CE%9A%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%C2%BB-%CF%83%CE%B5-%CE%91%CE%95%CE%9B

...Πάντως η ΑΕΛ, ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στη φόρα κάποια στοιχεία-φωτιά που αποδεικνύουν ότι ομάδες της Λίγκας κακώς έκαναν μεταγραφές τον Ιανουάριο προκειμένου να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για να μείνει στην κατηγορία.

General Tanz είπε...

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Panionios/318913.html

IWN1998 είπε...

Αλλού αναφέρει ότι στην ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι ο Γάλλος δεν το έχει εμφανίσει καν για να τον εξοφλήσουν.

IWN1998 είπε...

http://fifpro.org/news/news_details/1467

General Tanz είπε...

Σαν να σφιγγουνε λιγο οι κwλοι η μου φαινεται?

br fun_atic είπε...

Πέντε απουσίες θα έχει ο Πανιώνιος για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Μάχο και οι τραυματίες, Κούκετς, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν.

Η αποστολή της ομάδας της Νέας Σμύρνης αποτελείται από 18 παίκτες. Αυτοί είναι οι: Πρελ, Παναγόπουλος, Γιόνσον, Λάτκα, Γκαλίτσιος, Σιόβας, Κοντοές, Κβιρκβέλια, Κολοβός, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Τσότσαλιτς, Κούρντι, Σαλαλί, Μήτρογλου, Σβέρκος.

General Tanz είπε...

Το πουλεν μου εδειξε οτι ξερει πολυ μπαλα. Μπραβο Δημητρακη.
Μεγαλη ελπιδα!!!!

br fun_atic είπε...

Ως ελάχιστη συμπαράσταση στον πολύ καλό φίλο κατρίνο,το μπλογκ δεν θα δεχθεί σχόλια για τις επόμενες τρεις ημέρες.θερμά συλλυπητήρια φίλε.

General Tanz είπε...

Συλλυπητήρια φιλε.

IWN1998 είπε...

Συλλυπητήρια και από μένα Katrino.

NK99 είπε...

Θερμά συλλυπητήρια

zamis είπε...

Κι απο μενα φιλε Κατρινε.

Βαγγέλης είπε...

Συλλυπητήρια Katrine.

Costix είπε...

Κατρινε μου, συλληπητηρια και απο μενα. Μολις τωρα το πηρα χαμπαρι.

Θεμιστοκλής είπε...

Συλληπητήρια, Κατρίνε.

amanAM είπε...

συλλυπητήρια!

Miltos@Chios είπε...

θερμα συλληπητηρια

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Κατρίνε μου, σού εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο.

panioniaria είπε...

Τα θερμά μου συλληπητήρια Κατρίνε....

Bertheway είπε...

Συλληπητήρια αγαπητέ Κατρίνε.

Ανώνυμος είπε...

συλλυπητήρια και απο μενα

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

θερμα συλληπητήρια Κατρινε