Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Απαντητική επιστολή Γ. Ζερβακάκου

Πριν από λίγο έλαβα την παρακάτω επιστολή, συνοδευόμενη από συνημμένο έγγραφο, τα οποία και δημοσιεύω:

Αγαπητέ brfun atic,
Σου στέλνω επιστολή μου προς την ιστιοσελίδα sentragoal.gr και στο Κο Μιχάλη Λαδόπουλο, ο οποίος είναι συντάκτης άρθρου στη παραπάνω ιστιοσελίδα με τίτλο" ''Τα κάστρα πέφτουν από μέσα" στις 25/04/2011 στο οποιο με" φωτογραφίζει"
Σε παρακαλώ να το δημοσιεύσεις.
Με εκτίμηση

Γιώργος Ζερβακάκος

Αθήνα, 28/4/2011

Ακολουθώ την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου συνεχώς επί 30 τουλάχιστον έτη σε όλες τις δραστηριότητές της, αγωνιστικές και μη. Μάλιστα ήδη από το έτος 1983, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος Μιχάλης Σταματελάτος, με τίμησε δίδοντάς μου για πρώτη φορά την δυνατότητα να συμμετάσχω διοικητικά στην ομάδα και συγκεκριμένα με την ιδιότητα του Υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων και τύπου. Έκτοτε προσέφερα συνεχώς στον Πανιώνιο ως χορηγός και εξέδιδα την εφημερίδα «Πανιώνιος Κόσμος» (συνεχώς από το έτος 1983). Στη συνέχεια και με την έλευση του κ. Τσακίρη διετέλεσα μεταξύ άλλων μέτοχος και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, ενώ με την σύσταση της Εternal AE δώρισα στην τελευταία τα δικαιώματα έκδοσης του Πανιώνιου Κόσμου.
Περαιτέρω και σε σχέση με όλως προσβλητικό δημοσίευμα που με φωτογραφίζει «ως υπεύθυνο σε Απήλιον και μπουτίκ» και ισχυρίζεται ότι στο διάστημα της πρόσφατης ενασχόλησής μου με τον Πανιώνιο «μετέτρεψα σε πολυτελείας το απλό εξοχικό μου», θα πρέπει, προς προστασία της επαγγελματικής μου τιμής και υπόληψης, της φήμης, του κύρους μου και της εν γένει προσωπικότητάς μου, να διευκρινίσω κατά τρόπο κατηγορηματικό τα κάτωθι:
Είμαι επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος πολυεθνικής εταιρείας εγκατεστημένης στην Ελλάδα καθώς και μέτοχος της μητρικής της εταιρείας (εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Γαλλία).
Ευτυχώς, η οικονομική κατάσταση της οικογενείας μου είναι τέτοια που δύναμαι όλα αυτά τα χρόνια να προσφέρω με ποικίλους τρόπους στον Πανιώνιο και όχι να βιοπορίζομαι από αυτόν. Ειδικώς και σε σχέση με τη δήθεν πολυτελή εξοχική μου κατοικία, αποκαθιστώντας την αλήθεια, διευκρινίζω ότι πρόκειται για την μόνιμη κατοικία μου, την οποία απέκτησα δια αγοράς πολύ πριν την πρόσφατη ενασχόλησή μου με τον Πανιώνιο και συγκεκριμένα κατά το έτος 2005.
Σε κάθε περίπτωση παραμένω στη διάθεση οποιουδήποτε- φιλάθλου του Πανιωνίου και μη- για την προέλευση των εισοδημάτων μου καθώς και για το κατά πόσο έχω «βάλει» ή έχω «βγάλει» από τον Πανιώνιο.
Στη συνέχεια και αναφορικά με σαφείς υπαινιγμούς του εν λόγω δημοσιεύματος περί προσπάθειας υπονόμευσης της εύρυθμης λειτουργίας της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με δήθεν εξαργυρώσεις παραιτήσεων της γραμματέως και στελέχους της, οφείλω κάνω γνωστά τα κάτωθι:
Η ΠΑΕ Πανιώνιος κατά τον χρόνο της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος διέθετε δύο γραμματείς, την κα Λαμπράκου και την κα Βλάχου. Η κα Βλάχου απελύθη ενώ η κα Λαμπράκου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Πλην όμως στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ μέχρι και προ 10 ημερών ουδεμία εξ αυτών είχε αντικατασταθεί, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μη ύπαρξη γραμματέα στον Πανιώνιο όχι μόνο δεν υπονομεύθηκε, αλλά αποτέλεσε απόφαση και συνειδητή επιλογή της παρούσας διοίκησης.
Επιπλέον και αναφορικά με το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, τον Θοδωρή Κοκκινάκη, μέλος πανιώνιας οικογένειας, διευκρινίζω ότι παραιτήθηκε για αμιγώς επαγγελματικούς λόγους και μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί.
Τέλος, συνεχίζω σε κάθε περίπτωση να μην κατανοώ γιατί κάποιος επιλέγει αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή για τον Πανιώνιο να επιδίδεται σε «κυνήγι μαγισσών», ενώ αντιθέτως δεν διερωτάται για ποιόν λόγο ξαφνικά εργαζόμενοι επί σειρά ετών στον Πανιώνιο οδηγήθηκαν είτε σε παραίτηση είτε σε απόλυση;;;

Μετά τιμής,
Γιώργος Ζερβακάκος


Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν δημιουργηθεί τόσα θέματα στην Πανιώνια οικογένεια τις τελευταίες ημέρες.Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί μέχρι το τέλος.Και το τέλος δεν είναι η απόφαση της επιτροπής, αλλά η εξεύρεση λύσης στο τεράστιο διοικητικό και οικονομικό πρόβλημα της ομάδας.

Κάποιος φίλος μου έλεγε τις προάλλες ότι έχει σιχαθεί τόσο από την κατάσταση που θα σταματήσει να βλέπει τον Πανιώνιο ακόμη και από την τηλεόραση.Λάθος. Πανιώνιος δεν είναι αυτή η κατάντια που ζούμε. Πανιώνιος είναι η αγάπη για την ομάδα πέρα από υστεροβουλίες και συμφέροντα. Να μπορείς να απολαμβάνεις την παρέα κάποιου χωρίς να χρειάζεται να σε συνδέει μαζί του τίποτα περισσότερο από την αγάπη για το κόκκινο και το μπλε. Υπάρχει περίπτωση να δούμε όλους συμφιλιωμένους κάτω από τα ίδια ιδανικά; Κάτω από την ριμάδα τη διαφορετικότητα που έχει γίνει βορά σε κάθε έναν που θέλει να κερδοσκοπήσει εις βάρος της τρέλας μας;Γίνεται. Και το αποδείξαμε στα ταπεινά μας τραπέζια στα οποία μετείχαν όλοι όσοι ήθελαν, με μόνη προυπόθεση την αγάπη τους για την ομάδα. Αφού το καταφέραμε εμείς, μπορούν να το καταφέρουν όλοι. Μικροί και μεγάλοι. Πλούσιοι και φτωχοί.Μόνο Πανιώνιος!Αν ο λόγος μου έχει κάποια αξία θα παρακαλούσα να κλείσουν άμεσα όλα τα ενδοπανιώνια μέτωπα. Καμιά φορά, ένα ποτήρι κρασί και μια συγνώμη είναι πιο πειστική και χρήσιμη από την οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια.

36 σχόλια:

NK99 είπε...

Ναι, αλλά κάποιοι μέσω του Πανιωνίου εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν προσωπικά τους συμφέροντα και συνήθως αυτά δεν ταυτίζονται με το καλό του συλλόγου. Στο παρελθόν συνέβαινε σίγουρα. Η κατάσταση που βιώνουμε μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι συμβαίνει και τώρα.

Κάποιος μέσα από τον Πανιώνιο δεν έδωσε αυτό το δημοσίευμα στον Λαδόπουλο? Αναμφιβολα...

Για μένα όλοι αυτοί περισσεύουν...Δεν τους χρειάζεται ο Πανιώνιος ούτε να περνάνε εξω από το γήπεδο.

Μακάρι να κάνω λάθος. Δυστυχώς φαίνεται να δικαιώνομαι ως προς σχόλια που έχω κάνει για ορισμένους ανθρώπους από το χειμώνα και μετά. Οι περισσότεροι που γράφουν στα blog διαφωνούσαν και πιθανόν να εξακολουθούν να διαφωνούν μαζί μου. Εύχομαι να αποδειχθεί ότι έχουν δίκιο.

Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι αυτη τη στιγμή κανείς από τη διοίκηση δεν έχει να χάσει τίποτα από την καταστροφή αντίθετα π.χ. με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ που μπροστά το φάσμα του υποβιβασμού κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την εταιρία του και τη επένδυση του.

Δυστυχώς χωρίς ιδιοκτήτη δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας ΠΑΕ λαικής βάσης θα φέρει πάλι τους ίδιους στο προσκήνιο. Στον Άρη το πείραμα φαίνεται να πετυχαίνει διότι ο Άρης έχει πολύ περισσότερο κόσμο και λιγότερο ανεκτικό.

Εμείς είμαστε ανεκτικοί. Θα έλεγα ότι ανεχόμαστε τα πάντα.....

IWN1998 είπε...

Από τον γνωστό παραιτηθέντα υπεύθυνο, που όλο δεν δηλώνει και συνεχώς κάνει δηλώσεις:

Γιατί ο Πανιώνιος δεν πήρε αδειοδότηση: «Διότι έγινε μία λανθασμένη εισήγηση. Μας έστειλαν ένα χαρτί που έλεγε ότι αν θέλουμε μπορούμε να παραστούμε και εμείς δεν στείλαμε δικηγόρο γιατί το χαρτί δεν έλεγε ότι υπάρχουν προβλήματα. Μάλιστα τα προβλήματα που υποτίθεται ότι έχουμε δεν υφίστανται. Δεν θα πω άλλα γιατί όταν υπάρχει ένας δικηγόρος με το ανάστημα του κυρίου Καϊμακάμη δεν είναι σωστό να παρασυρθώ και να μιλήσω για νομικά θέματα».

Όταν διαβάζεις τέτοια πράγματα μπορείς να μένεις ψύχραιμος για το τι υφίσταται εκ των ένδον ο Πανιώνιος...

Όσο για το θέμα Ζερβακάκου, ρε Μιχάλη, παλιέ φίλε και συμμαθητή, ξέρω ότι είσαι καλός άνθρωπος και αγαπάς την ομάδα... Πόσο υπεύθυνος μπορεί να είναι ο Ζερβακάκος σε σχέση με άλλους για τη φετινή κατάντια; Και τα λεφτά τα φάγανε οι 15 υπάλληλοι που τους έκανε 4 ο κος Τσολακάκης;

Καλά λέει ο BRF, ας δώσουν όλοι από αύριο ένα όρκο τιμής να πάμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ. Και εγώ που έγραψα για τον Τσολακάκη όσα δεν έχω γράψει εδώ και τρία χρόνια για κανέναν (να σεβαστώ κε Τσολακάκη τα χρόνια σας και τη μακρόχρονη διαδρομή σας στην ομάδα, αλλά έλεος ... κάντε κράτει ... από το ένα ατόπημα στο άλλο και από το ένα λάθος στο άλλο ... Τι να πει κανείς και τι να υποθέσει;) τα παίρνω πίσω αν είναι για το καλό και την ομόνοια ... Και μια συσπειρωτική εκδήλωση χωρίς φανατισμούς και ύβρεις δεν θα έβλαπτε... Ας σώσουμε την ομάδα. Με το αλληλοφάγωμα μάλλον συνεχίζουμε την αυτοχειρία.

br fun_atic είπε...

Είναι γεγονός ότι το άρθρο του Μιχάλη με ξάφνιασε.Δεν είχα τη χαρά να τον γνωρίσω προσωπικά, αλλά τον διαβάζω στον Π.Κ και μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί του. Ειλικρινά δεν κατάλαβα βέβαια τον τρόπο που εννοούσε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της Π.Α.Ε λειτούργησαν βλαπτικά για τα συμφέροντά της μετά την παραίτησή τους.Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τον Θοδωρή τον Κοκκινάκη (και τέτοια παιδιά πραγματικά σπανίζουν) ειλικρινά δεν θέλω να πιστέψω ότι διάβασα έναν τέτοιο υπαινιγμό.Το παιδί σκίζονταν για την ομάδα, ο μισθός του ήταν αστείος για αυτά που προσέφερε και ακόμη κάνει σπουδαία δουλειά σε ό,τι καταπιάνεται.Αλλά και οι υπαινιγμοί για τον Γιώργο τον Ζερβακάκο ήταν κατά τη γνώμη μου άτοποι. Δεν είμαι λογιστής για να ξέρω την οικονομική του κατάσταση, αλλά τέλος πάντων ο άνθρωπος δεν είναι οικονομικά ανύπαρκτος.Έχει τη δική του εταιρεία,έχει την μπουτικ κ.λ.π. Τέτοιοι υπαινιγμοί ότι δηλαδή μπορεί και να κέρδισε χρήματα εις βάρος του Πανιωνίου ή αποδεικνύονται με ατράνταχτα επιχειρήματα ή δεν εκστομίζονται.Τέλος πάντων. Νομίζω ότι ό,τι έγινε έγινε και να κοιτάξουν να τα βρουν γιατί είμαστε τόσοι λίγοι που δεν μας περισσεύει κανείς. Άσε που και το timming της ιστορίας ήταν εντελώς λάθος...

Griniaris είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω με τον br ως προς τη χρονική περίοδο που δημοσιεύτηκε κάτι τέτοιο.Την ώρα που μας έχουν κολλήσει τη ρετσινιά του παραρτήματος προκειμένου να σωθούμε,την ώρα που δεχόμαστε από παντού επιθέσεις να μας ρίξουν,την ώρα που είμαστε ουσιαστικά διοικητικά ξεκρέμαστοι κάποιοι επιλέγουν να ανοίξουν και ενδοπανιώνιο μέτωπο.Τυχαίο;Ίσως ναι,ίσως όμως και όχι...

General Tanz είπε...

Με χαροποιει αφανταστα αλλα και με θλιβει συγχρονως η απαντητικη επιστολη στο δημοσιευμα, που εμενα τουλαχιστον με "παγωσε".
Με χαροποιει γιατι βλεπω οτι κατι εχει μεινει ακομη ορθιο και με θλιβει γιατι καποιοι δεν εχουν ουτε ιερο,ουτε οσιο. Και δεν εννοω τον Κο Λαδοπουλο, ο οποιος προφανως "μασησε", αν και θα επρεπε να τριπλοτσεκαρει γνωριζοντας προσωπα και καταστασεις.
Αποδεικνυεται για αλλη μια φορα οτι ειναι πολυ βαρια η καλογερικη στον Πανιωνιο αλλα και οτι τα ΠΑΝΤΑ ειναι δυνατον να συμβουν.
Το μονο που μου ερχεται στο μυαλο αυτη την στιγμη, ειναι το γνωστο τραγουδι: Αντε... και καλη τυχη μαγκες!!

IWN1998 είπε...

28-4-1993: Μοιραίος αυτοτραυματισμός Γιάνκοβιτς

29-4-1998: Δεύτερη κατάκτηση κυπέλλου από το Χρήστο και την ομάδα του. Το γκολ του Ναλιτζή, που έγινε ύμνος.

2-5-2011: ???

Ας ελπίσουμε να μην προστεθεί καθόλου στην ιστορία μας...γιατί αν προστεθεί θα είναι αποφράδα.

Επειδή σήμερα είναι σημαντική Πανιώνια επέτειο, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, που ακολουθεί αγνά και από τρέλα και αγάπη ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ.

IWN1998 είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ:

Προς άρση οποιασδήποτε παρεξήγησης, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση προσωπικής επίθεσης και πολύ περισσότερο προσβολής της επαγγελματικής υπόληψης του κ. Ζερβακάκου.

Διευκρινίζω επίσης ότι δεν υπήρχε καμία υπαινικτική διάθεση είτε σε προσπάθεια υπονόμευσης της εύρυθμης λειτουργίας της ΠΑΕ Πανιώνιος είτε σε σχέση βιοπορισμού ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αν δημιουργήθηκαν τέτοιου είδους εντυπώσεις, αυτό προφανώς οφείλεται σε εσφαλμένη διατύπωση του δημοσιεύματος και, σε καμία περίπτωση, σε πρόθεση.

ΜΙΧΑΛΗΣ Κ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

br fun_atic είπε...

καλά έκανες που την έβαλες γιατί όλο το απόγευμα έτρεχα και δεν πρόλαβα να την ανεβάσω...

έμαθα ότι ο κος Τσολακάκης θα έχειμιά συνάντηση αύριο στο γήπεδο με οργανωμένους κ.λ.π για να τους εξηγήσει τα του φακέλου. Μάταιο δεν είναι;Εξάλλου Κυριακή κοντογιορτή. Αν δεν τα καταφέρουμε στο δευτεροβάθμιο όργανο ότι και να λέμε μεταξύ μας ο φάκελος μας θα είναι και επισήμως αποτυχημένος.

Ενδεχόμενος υποβιβασμός γυρίζει τον Πανιώνιο χρόνια πίσω και αποτελεί τεράστια οικονομική καταστροφή. Όμως αυτό που είναι ακόμη σημαντικότερο κι από αυτό ακόμα είναι η επόμενη διοικητική ημέρα. Είτε στην α' είτε στην β' κατηγορία θα βρισκόμαστε σε τραγική οικονομική, αγωνιστική και οικονομική κατάσταση και επιπλέον θα αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο επιβολής μεγάλων προστίμων από την ουέφα και τα διάφορα θέματα. Αυτό θα έπρεπε να συζητάμε...

IWN1998 είπε...

Τα πρόστιμα που αναφέρεις είναι για τα διάφορα συμβόλαια που είναι υπό αίρεση (ιδιωτικά κλπ);

Κάποιοι πάντως πιθανόν να βλέπουν τον υποβιβασμό σαν ευκαιρία κάθαρσης με μικρότερο προϋπολογισμό, απαλλαγή πιθανόν από τα βαριά συμβόλαια κοκ.

Βέβαια και τα έσοδα θα ελαχιστοποιηθούν και είναι αδύνατον να συνεχίσει ο ερασιτέχνης που έχει στα δικά του τμήματα, τραγικότερες εκκρεμότητες (7 μήνες απλήρωτοι οι πολίστες).

Αλλά μπορεί να υπάρξουν επενδυτές -σωτήρες, ποιος ξέρει. Μη Πανιώνια χέρια μπορεί να βρεθούν πρόθυμα και οι αντιστάσεις πια θα είναι ελάχιστες.
Το πιθανότερο θα είναι σε μια τέτοια περίπτωση να αυξηθεί και έλλειμμα αξιοπρέπειας του συλλόγου... Ήδη το κάναμε βορά ... στα ιππποφορβεία του κάμπου, που έφθασαν να απαξιώνουν την ιστορία του Πανιωνίου και να συγκρίνουν το αίμα των προσφύγων με τα χαλινάρια του αλόγου τους.

dimosthenis είπε...

Πολύ μιζέρια έπεσε ας αλλάξω λίγο το κλίμα. Έχω την εντύπωση πως από τη στιγμή που ανέλαβε ο Καϊμακάμης τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά. Τα μηνύματα που έρχονται από την ΕΠΟ (εγκυρότητα ενημεροτήτων με ταυτόχρονο άδειασμα του σαγόνια, δικαίωση της ομάδας στην υπόθεση Ρίσγκαρτ) προλειαίνουν το έδαφος της αδειοδότησης σε δεύτερο βαθμό. Αν ο φάκελος της ομάδας ήταν κάτι ανάλογο της επιστολής Τσολακάκη προς την ΕΠΟ και ο πρόεδρος του ΠΓΣΣ θα τον απέρριπτε. Τώρα με έναν έμπειρο δικηγόρο ο φάκελος θα χτενίστηκε από την αρχή θα συμπληρώθηκε όπου χρειάστηκε και θα πάει πλήρης όπως έπρεπε να είχε πάει από την αρχή. Όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης Ρίσγκαρτ με τα νέα αυθεντικά έγγραφα και τα τοιαύτα που στάλθηκαν στον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας (είδατε που γνωρίζουν και το όνομά του;) είναι μάχη οπισθοφυλακής που δίνουν τα κυκλώματα μάνατζερ, δημοσιογράφων Πηλαδακαίων κλπ. Και αυτό γιατί σύμφωνα με το παράρτημα VIII "Οι οφειλές δε θεωρούνται ληξιπρόθεσμες εάν η ΠΑΕ μπορεί να αποδείξει ότι μέχρι 31-3 ...γ) έχει εγείρει νομικές αξιώσεις που έγιναν δεκτές". Μήπως η απόφαση της ΕΠΟ για Ρίσγκαρτ και η ανακοίνωση του Πανιωνίου είναι ο ορισμός του άρθρου αυτού; Είδατε τι σημαίνει να χειρίζεται την υπόθεση έμπειρος δικηγόρος και όχι παρωχημένος παράγοντας; Μπορεί η υπόθεση Ρίσγκαρντ να πάει στην ΟΥΕΦΑ στο μέλλον, μπορεί ο αθλητής να δικαιωθεί και να πληρωθεί εμείς όμως τώρα είμαστε τυπικά εντάξει και αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί. Διακρίνω στους κύκλους των δημοσιογράφων της Λάρισας sport24 μια αλλαγή στάσης ότι ο Πανιώνιος ήρθε σε συμφωνία με τους παίχτες του και θα αδειοδοτηθεί. Δεν ξέρω τι πληροφορίες έχουν, αλλά φαντάζομαι ότι θα στενοχωρήσουν τον Πηλαδάκη.

br fun_atic είπε...

Τα πήρε ο Τζέρυ

http://www.sport-fm.gr/article/473183

br fun_atic είπε...

To εξώδικο της Λάρισας το οποίο κοινοποιήθηκε στην δευτεροβάθμια επιτροπή, στον αθλητικό εισαγγελέα και στην ουέφα.

http://www.sportdog.gr/article/27507/sta-akra-e-ael

Θα κρατήσουμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Ότι η Λάρισα δεν νομιμοποιείται σε αυτές τις ενέργειες, διότι, για την ώρα τουλάχιστον, δεν της παρέχεται το δικαίωμα να σωθεί εις βάρος ομάδας που θα υποβιβαστεί λόγω μη χορήγησης άδειας.

Από την άλλη, ο Πηλαδάκης στηρίζεται (και καλά κάνει, στις δηλώσεις του κου Τσολακάκη για την περίπτωση Μάχο, προκειμένου να δημιουργήσει θέματα.Οι δηλώσεις αυτές ήταν βλαπτικές για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα...

Επί της ουσίας όμως: Ακόμη κι αν ο κος Τσολακάκης αναφέρθηκε σε οφειλές, τότε αυτές έχουν να κάνουν με ιδιωτικά συμφωνητικά τα οποία ΔΕΝ αναγνωρίζει η Ε.Π.Ο και για τον λόγο αυτό ΔΕΝ αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για την αδειοδότηση της ομάδας. Όπως και να έχει όμως το θέμα και αυτοί οι ισχυρισμοί (περί ύπαρξης μεγαλύτερων οφειλών) είναι οψιγενείς, δηλαδή δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη από την δευτεροβάθμια επιτροπή. Με λίγα λόγια η δευτεροβάθμια εξετάζει αν η πρωτοβάθμια έκρινα ορθά ή όχι με βάση τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή της τότε και όχι νεότερα είτε αυτά είναι υπερ είτε κατά του Πανιωνίου...

Αν ο κος Πηλαδάκης απειλεί με προσφυγή στην ουέφα να προσέξει καλά γιατί είναι βέβαιο ότι κι εκείνος έχει συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά με παίκτες...Αν αρχίσουν να σκάνε τότε ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα με την άδεια για την β' κατηγορία και μπορεί να βρεθεί και πάρακάτω...

br fun_atic είπε...

Διευκρινίζω ότι οι δηλώσεις του κου Τσολακάκη θεωρώ ότι ήταν βλαπτικές σε επίπεδο δημόσιας εικόνας και όχι ουσίας...

Costix είπε...

Αισθανομαι απολυτη σιχαμαρα, με το πως καποιοι κυριοι κατηντησαν ετσι την εικονα του Ελληνικου ποδοσφαιρου. Ας ελπισουμε οτι δεν θα καταφερουν τιποτα και σημερα θα δικαιωθει η Πανιωναρα μας. Το μελλον παντως δειχνει ζοφερο.

br fun_atic είπε...

Χωρίς χρήματα και ισχυρή διοίκηση το μέλλον είναι ζοφερό, ανεξάρτητα από τν απόφαση της επιτροπής. Δυστυχώς λουστήκαμε τα χάλια της Α.Ε.Κ που κοροϊδεύαμε όταν ήμασταν στα πάνω μας...

IWN1998 είπε...

To μέλλον δεν θα είναι ζοφερό αν ορθολογίσουμε τις δραστηριότητες του συλλόγου και αν σταματήσουμε για ένα διάστημα τον άκαρπο πρωταθλητισμό σε ένα βρώμικο πρωτάθλημα, που δεν οδηγεί πουθενά. Ας πάμε σε όποια κατηγορία πάμε. Αν ξεκινήσουμε την προσπάθεια με λογική και με βάση τις δυνατότητες που θα έχουμε οικονομικά, κάποια στιγμή θα ξαναβγούμε στην επιφάνεια.

Αν συνεχίσουμε με αμετροέπεια και κινούμενοι πάνω από τις δυνάμεις μας, δεν έχουμε μέλλον.

Πέρα από τη σημερινή απόφαση, το μέλλον μπορεί να κτιστεί και το μεθαύριο είναι πιο σημαντικό από το αύριο.

Εκτός των χρημάτων, πολύ βασικό μειονέκτημα είναι η διοικητική λειψανδρία. Ακόμα και ένα σύλλογο λαϊκής βάσης, δύσκολα μπορούμε να τον στηρίξουμε και πιο δύσκολα να τον λειτουργήσουμε.

br fun_atic είπε...

Και για να θυμόμαστε:

Σαν σήμερα η Σμύρνη έγινε Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=i3jM8BdN14Y&feature=player_embedded

IWN1998 είπε...

Μόνον ο Σίτο από τους παίκτες...

Tην ΠΑΕ Πανιώνιος εκπροσωπεί ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Πέτρος Καϊμακάμης, ενώ μαζί του ήταν οι Σίτο Ριέρα και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του συλλόγου, Γιώργος Μπητσικώκος.

NK99 είπε...

Λογικά ή έπρεπε να πάνε όλοι οι παίκτες ή κανένας. Αν πας έναν για να δείξεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφήνεις να εννοηθεί ότι για τους άλλους υπάρχει...

Ας ελπίσουμε ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν...αν και νομίζω ότι η Απόφαση όποια και αν είναι αυτή έχει ήδη ληφθεί...εκτός και αν περιμένει κανείς αδιάβλητες διαδικασίες από την ΕΠΟ.

IWN1998 είπε...

Ο Μπάλαμπαν ήταν να μην υπογράψει σύμφωνα με φήμες. Ο Μάχο μπορεί να υπέγραφε. Ο Ριέρα είχε υπογράψει.
Στον Ηρακλή κάλεσαν δυο που είχαν υπογράψει γιατί υπήρχαν υπόνοιες για τον τρόπο που το έκαναν. Σε μας που δεν υπέγραψαν καν μόνο το ζήτημα με τον ορκωτό λογιστή και τα παραστατικά της τράπεζας υπάρχει αλλά αυτά τα είχαν υποτίθεται και στην πρωτοβάθμια...

br fun_atic είπε...

Παρέμβαση Βεντούρη για την αδειοδότηση και υπερ του Μπέου

http://www.sportdog.gr/article/27618/vedoures-uper-mpeou

br fun_atic είπε...

Σο αρχείο η υπόθεση με τις κασσέτες.http://www.sport-fm.gr/article/473222

ο θέμα αυτό μπορεί να έχει έμμεσο Πανιώνιο ενδιαφέρον...

σίγουρος δηλώνει ο Βεντούρης για την αδειοδότηση
http://www.sport-fm.gr/article/473212
Μακάρι!Μου κάνει εντύπωση ότι εντοπίζει το πρόβλημα στις πλαστές ενημερότητες...Εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι τόσο καιρό συζητούσαμε για τα χρέη και για την ανυπαρξία υπογραφών από τους παίκτες.

General Tanz είπε...

Δεν θα εχουμε αποφαση σημερα, και θα συνεχισει ο Θωμαιδης το βραδυ να μας τεντωνει τα νευρα!!
Τι πληρωνουμε ηθελα να'ξερα!!

General Tanz είπε...

Αμεσα η αποφαση, λεει ο σπορφμ. Ριερα και δικηγοροι Μαχο και Μπαλαμπαν ηταν εκει. Απεβληθει ο Δημητριου απο την αιθουσα διοτι ηταν ειρωνικος στους εκπροσωπους των ΠΑΕ.

General Tanz είπε...

http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=81605&Sport=1&Competition=1713&Season=84545&Country=82&Team=16705&Period=196737

zamis είπε...

Αμην.

υ.γ. το κλου ειναι η δηλωση Ριερα,''Τα πάντα είναι υπέροχα στον Πανιώνιο''.

John - Singapore είπε...

Δεν κρατιέμαι... Θέλω να πάω στο ΑΕΛ Αρενα και να ουρλιάξω "Εκεί Εκεί στην Β' Εθνική" όπως μας φώναζαν και εκείνοι πρίν μερικά χρόνια και μετά να φωνάξω "Και τώρα μπορείτε να..." Ά μα πιά!!!!

Ελπίζω να μήν ξαναδώσουμε τέτοια δικαιώματα σε τσουτσέκια να μας κάνουν νούμερα...

amanAM είπε...

Το πιο αστείο, θα είναι να έχει στηθεί όλο αυτό το παιχνίδι για να σωθεί η Λάρισα, και στο τέλος να σωθεί μόνο ο Αστέρας!

θεωρώ πως είναι άδικο να πέφτουν κάποιες ομάδες στα χαρτιά, δήθεν για χρέη, όταν και όλες οι άλλες ομάδες επίσης χρωστάνε... Τι σημαίνει να έχουν διακανονιστεί τα χρέη, όταν τα έσοδα είναι δεδομένα και δεν καλύπτουν τα έξοδα έτσι κι αλλιώς. Οι έλεγχοι δεν είναι ουσίας, αφού το ζητούμενο είναι η παρουσίαση ενός φακέλου που να είναι τυπικά εντάξει, ενώ την ουσία δεν την εξετάζει κανένας.

Σε περίπτωση που θα εξεταζότανε η ουσία, τότε... ίσως δεν θα έπρεπε να υφίσταται καθόλου το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πράγμα που θα έβρισκε εμένα τουλάχιστον σύμφωνο!

NK99 είπε...

http://www.exedrasports.gr/football/superleague/article/?aid=108790

Αυτός ο σύγχρονος Δον Κιχώτης αφού κατάπιε αμάσητο τον φάκελο της ΑΕΚ που αν ερχόντουσαν μάρτυρες οι άνθρωποι στους οποίους χρωστάει θα έπρεπε η υπόθεση της να εκδικαστεί σε αμφιθέατρο.....ήθελε να ρίξει τον Πανιώνιο για μερικές χιλιάδες ευρώ...

Πάντως ο κ. Τσολακάκης θα πρέπει να κόψει αυτό με τις 11000 διότι δεν υπάρχει ποσό πάνω από το οποίο δεν αδειοδοτείται μία ΠΑΕ. Θεωρητικά μπορεί να μην αδειοδοτηθεί για ένα ευρώ χρέος.

dimosthenis είπε...

ΝΚ99@
Είναι αδύνατον να του κλείσει κάποιος το στόμα; Τίποτα δε χρωστάμε σε κανένα ούτε 11000 ούτε ένα ευρώ. Ας κλαίει χωρίς να μιλάει. Καταλαβαίνω την ένταση και την ταραχή του αλλά ας έχουμε πια σ' αυτή την ηλικία μια στάλα αυτογνωσία. Δε φταίμε εμείς οι υπόλοιποι να περνάμε τις γιορτές του Πάσχα μέσα στην ένταση και την αγωνία γιατί κάποιοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και μπορούν. Ας κάνει κουμάντο στον εαυτό του και στην οικογένεια του όχι στον Πανιώνιο. Αρκετά περάσαμε φέτος.

dimosthenis είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/473372
Κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν αυτόν το Δημητρίου σαν Δον Κιχώτη και αδέκαστο και τα μέλη της δευτεροβάθμιας επιτροπής ως ελαστικούς και επιεικείς (ο συνταξιούχος Αρεοπαγίτης λες και το συνταξιούχος αναιρεί την ικανότητα να δικάζει δίκαια). Δεν ξέρω τι σκοπούς εξυπηρετούν και αν τροφοδοτούν με επιχειρήματα τους Πηλαδάκηδες, αλλά αν όπως γράφει πολύ εύστοχα ο ΝΚ99 ο Δημητρίου κατάπιε τους φακέλους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και έκανε το μάγκα ειρωνευόμενος τους Ηρακλή και Πανιώνιο (φαντάζομαι τον Τσολακάκη ο οποίος και του επιτέθηκε με την επιστολή του) η ποιότητα του ανδρός μάλλον υπονομεύεται. Ας βγει με το καλό η αδειοδότηση και πρέπει να μας απασχολήσει η συμπεριφορά ορισμένων εκεί στην επιτροπή.

br fun_atic είπε...

όσο επιεικής κι αν είναι ένας δικαστής ΠΟΤΕ δεν θα παραβεί τον νόμο γιατί δημιουργεί προβλήματ στον ίδιο του τον εαυτό.

Τον ζήλο που έδειξε ο κύριος Πηλαδάκης για να σώσει την παρτίδα στα χαρτιά, ας την έδειχνε γιανα σώσει την ομάδα του στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν του φταίει κανείς που δημιούργησε μιά ομάδα υπερήλικων πρών ποδοσφαιριστών. Δεν του φταίει κανείς που έδσε όλη τυ την προσοχή στο γήπεδο και στους βλαχονεοπλουτισμούς του AEL ARENA (λες και ολόκληρη Λάρισα δεν μπορούσε να τιμήσει έναν άνθρωπο δικό της ή μιά μεγάλη αθλητική προσοπικότητα) και του crimson park (Που γελάει το σύμπαν).

Δεν είπαμε να μείνουμε στην κατηγορία αν δεν τον αξίζουμε ή αν έχουμε παραβεί τον νόμο. Ο νόμος όμω πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους...Τον ελευταίο καιρό έχουμε δεχθεί έναν ανήθικο πόλεμο από 100 πλευρές. Ένα πόλεμο που κανείς δεν θα τολμούσε να κάνει στον Πανιώνιο αν είχε ως ηγέτη κάποιον πλούσιο ιδιοκτήτη ή κάποιον άνθρωπο της δικής τους ποδοσφαιρικής πιάτσας...

bluered είπε...

Καλησπέρα, γράφω πρώτη φορά λόγω τησ οργής μου για το θέμα της αδειοδότησης. Μετά από έρευνα που έκανα ο κ. Γιώργος Δημητρίου (υπεύθυνος αδειοδοτήσεων) στην Ε.Π.Ο. διορίστηκε εκεί πριν από 6-7 χρόνια περίπου μέσω του κ. Μαυροκουκουλάκη. Μάλιστα ο κ. Μαυροκουκουλάκης είναι ο σύζυγος της μητέρας του κ. Δημητρίου. Ο κ. Μαυροκουκουλάκης τον τελευταίο 1,5 χρόνο φαίνεται ότι εκπροσωπεί τον κ. Βγενόπουλο στην Παε Παναθηναικός και κατά δήλωση του μάλιστα έχει εργαστεί και στις επιχειρήσεις του. Οι επιχειρηματικές σχέσεις Βγενόπουλου - Πηλαδάκη γνωστές. (off-shore εταιρείες μαζί, Πηλαδάκης μέτοχος MIG κ.λ.π.) Το νέο γήπεδο της ΑΕΛ ,έχει χρηματοδοτηθεί μάλιστα από την MARFIN BANK. Άρα όταν καιρό πριν ο Πηλαδακής έλεγε ότι κάποιες ομάδες δεν θα πάρουν αδειοδότηση κάτι ήξερε ( από που άραγε?) Ίσως έτσι εξηγείται και το πάθος του κ. Δημητρίου να βρεί 2 ομάδες με ανίσχυρη διοίκηση (ΗΡΑΚΛΗΣ & ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) να μην πάρουν αδειοδότηση. Ας ελπίσουμε να καταρρεύσει η σκευωρία στη 2βάθμια. Απλά τα συμφέροντα είναι μεγάλα όταν παίζονται λεφτά ( π.χ. πως θα πληρώνει το δάνειο για το γήπεδο στη Marfin η ΑΕΛ?) Δεν κατηγορώ κανέναν ,απλά δίνω τροφές για σκέψεις και καλό είναι να ξέρουμε όλα τα δεδομένα. Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. ( μερικοί που φαίνονται σκληροί και αδέκαστοι ίσως να έχουν άλλους λόγους). Χαιρετισμούς σε όλο το BLOG. Απλά όταν πειράζουν τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ γίνομαι έξαλλος. Ίσως κάποιοι από τη διοίκηση να πρέπει να τα μάθουν όλα αυτά.

Costix είπε...

@bluered
Τα γνωριζει η διοικηση απο χθες το βραδυ. Πολυ καλη δουλεια εκανες παντως, για να μαθαινουμε και οι υπολοιποι. Γραφε πιο συχνα, καλο ειναι να επικοινωνουμε και να ανταλασσουμε πληροφοριες και αποψεις.

Υ.Γ.
Αποφαση βγαινει Πεμπτη με Παρασκευη.

br fun_atic είπε...

Εδώ λοιπόν υπάρχει και άλλο θέμα.η περίφημη επιταγή που δόθηκε στον μάχο ήταν της λαϊκής τράπεζας.η λαϊκή υπάρχει στην Κύπρο αλλά στην Ελλάδα έχει συγχωνευθεί με την... Μαρφίν!!!σύμπτωση και πάλι που κάποιος χρησιμοποίησε στοιχεία από τη συγκεκριμένη τράπεζα για να πλήξει τον πανιώνιο!!!τυχαίο; Δε νομίζω!!!

vyruss είπε...

Εύχομαι να πάρει πίσω τα λεφτά του για την κατασκευή του Ελ Τυρογάλ ο Βγενόπουλος...

...νοικιάζοντας ή πουλώντας το σε Βολιώτικη ομάδα γιατί εύχομαι να κάνουν πολλά πολλά χρόνια να μας ξαναπασχολήσουν τα κωλότυρα στην Α'...