Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Από τις παραλίες στο Πανιώνιο μπάχαλο

Τρελόπαιδα (και τρελοκόριτσα) καλημέρα. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα ξεκούρασης, το οποίο είχαμε ανάγκη οικογενειακώς, δεδομένου ότι περάσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά (χωρίς διακοπές), επιστρέψαμε στην Πανιώνια καθημερινότητα. Είναι γεγονός ότι επιστρέφοντας βρήκα τα πράγματα πολύ χειρότερα απ’ ότι τα άφησα.

Έμαθα για την επεισοδιακή γενική συνέλευση, για τους γυμνασμένους νέους που την παρακολούθησαν, για τις ψιλές που έπεσαν, για τις παραιτήσεις που ακόμη εκκρεμούν (και δεν θα μου έκανε εντύπωση αν δεν γίνονταν αποδεκτές), για τις δηλώσεις του κου Τσολακάκη, για την επιστολή της cuvra (πολύ μάγκικη για εταιρεία Holding που διαχειρίζεται τις μετοχές πολυεθνικής – κατά τον κο Βεντούρη) και ασφαλώς για την επιστολή απάντηση Λιανού Τσακίρη. Ένα συμπέρασμα βγάζω. Περνούσα πολύ καλύτερα στην εξοχή!!!

Πριν φύγω είχα την εντύπωση ότι ξεκινούσε μια νέα εποχή για την ομάδα, με την συμμετοχή νέων και άφθαρτων ανθρώπων στα διοικητικά, οι οποίοι θα προέκυπταν από εκλογή και όχι με τον παλιό καλό τρόπο της πρότασης τους από τον μπάρμπα στην Κορώνη. Αυτό όμως προϋπέθετε την δημιουργία θεσμών (που δεν υπάρχουν), την συνεργασία κάθε Πανιώνιας δύναμης και της ένωσης όλων κάτω από την Πανιώνια ασπίδα…

Η χθεσινή επιστολή των κ. Τσακίρη και Λιανού με απογοήτευσε όσο τίποτα άλλο. Είναι φανερό ότι με την επιστολή τους απαντούν στον Πανιώνιο συντάκτη της επιστολής της cuvra (και γι αυτό νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία) πέφτοντας στο ίδιο επίπεδο μαζί του. Μεγάλο λάθος. Αν και όλο τον προηγούμενο καιρό μας διαβεβαίωναν για την στήριξή τους στην θεσμική αλλαγή της ομάδας, στην αλλαγή νοοτροπίας και προσώπων, σήμερα ουσιαστικά αποσύρουν την στήριξή τους, δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις διαδικασίες εκλογής που οι ίδιοι προώθησαν (κατά κύριο λόγο ο κος Τσακίρης) και εύχονται καλή επιτυχία στην διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές του ερασιτέχνη!!! Όλα αυτά χωρίς θεσμούς χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πλάνο. Με δεδομένο ότι το καταστατικό της ομάδας δεν έχει αλλάξει, θα μαζευτούν και πάλι τα ίδια μέλη, να ψηφίσουν τους ίδιους ανθρώπους (τους οποίους αναγκαστικά θα αποδεχθούμε λόγω της εκλογής, αλλά αυτή τη στιγμή καταγγέλλουμε ως πραξικοπηματικά διοικούντες – αυτό κι αν είναι πρωτότυπο) ή στην καλύτερη περίπτωση και μερικούς άλλους οι οποίοι δεν έχουν εμπειρία, δεν έχουν στήριξη και θα κληθούν να διαχειριστούν μια διχασμένη ομάδα, χωρίς λεφτά, με μειωμένα έσοδα αλλά μεγάλες υποχρεώσεις, με βασικούς παίκτες που επιθυμούν διακαώς να φύγουν και με έναν προπονητή για τον οποίο δεν γνωρίζουμε αν θα παραμείνει στον πάγκο. Όταν ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτούς τους ανθρώπους ουσιαστικά τους ειρωνευόμαστε, διότι είναι προφανές ότι όσοι συμμετάσχουν στην ψηφοφορία υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι τρελοί για τα σίδερα.

Το να πει κάποιος ότι ο Πανιώνιος είναι ομάδα λαϊκής βάσης είναι αστείο, γιατί αυτό προϋποθέτει ότι τα έσοδα προέρχονται από τον κόσμο. Αυτό το ξέρουμε καλά ότι δεν ισχύει. Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να γίνει ομάδα λαϊκής διοίκησης (ή καλύτερα εκπροσώπησης) και αυτό γιατί πράγματι διαθέτει οπαδούς και φιλάθλους ανώτερου επιπέδου. Αυτό θα μπορούσε να γίνει όμως αν δημιουργούσαμε μια ισχυρή διοίκηση η οποία να αποτελείται από κάθε τάση, με σκοπό την διαχείριση της ομάδας για ένα χρόνο, την επανένωση του κόσμου και την δημιουργία θεσμών μέσω αλλαγών στα καταστατικά. Σε ένα χρόνο από σήμερα θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε κάτι το οποίο δεν θα είχε προηγούμενο στα Ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα και θα είχε πιθανότητες να πετύχει γιατί ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του μέσου Πανιώνιου. Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν άρπα κόλλα, χωρίς προετοιμασία, χωρίς διάλογο, χωρίς ενημέρωση του κόσμου, αλλά με καταστατικές ακροβασίες. Ήθα γίνει από τα 50-60 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη ή από την χάβρα των Ιουδέων

Αυτός ο πόλεμος χαρακωμάτων και συμφερόντων έχει αρχίσει να με κουράζει. Αν θεωρούμε ότι αγαπάμε την ίδια ομάδα και επιθυμούμε το καλό της ας είμαστε την Τετάρτη στην γενική συνέλευση για να βρούμε λύσεις, για να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν και να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, ας καθίσουμε αναπαυτικά στην καρέκλα μας και ας παρακολουθήσουμε τον Πανιώνιο να γίνεται Απόλλωνας και Εθνικός. Να μην ξεχνάμε όμως κάτι. Κάθε ομάδα ανθρώπων χρειάζεται αρχηγό. Κάθε στρατός στρατηγό. Δεν είναι σωστό να απαιτούν οι στρατηγοί από τον στρατό επιτυχίες στην μάχη όταν οι ίδιοι δεν μετέχουν σ’ αυτή αλλά το κυριότερο όταν δεν τους έχουν δώσει τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρειάζονται.

76 σχόλια:

zamis είπε...

Σωστο,ξεσωστο αυτη την επιλογη εκαναν και προσωπικα την σεβομαι.
Μετα απο αυτη την ασχημη εξελιξη δεν βλεπω πως ειναι δυνατον να βρεθουν ενωτικες λυσεις με τους ανθρωπους που θα συνεχισουν να κρατανε το τιμονι.

υ.γ. αφιερωμενο brf
http://www.youtube.com/watch?v=sVR2ci5kFWc&feature=related

Maxi είπε...

-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;
Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.
-Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;
-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.
-Γιατί οι δυό μας ύπατοι κ' οι πραίτορες εβγήκαν
σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
και δαχτυλίδια με λαμπρά γυαλιστερά σμαράγδια·
γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
μ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλισμένα;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
και τέτοια πράγματα θαμπόνουν τους βαρβάρους.
-Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
κι αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.
-Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ' η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;
Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Ας αναλογιστεί ο καθένας μας και κυρίως "οι μεγάλοι" το ρόλο τους!!!
Σίγουρα θα βρούν πολλά κοινά στους παραπάνω στίχους.

br fun_atic είπε...

Ναι χτύπαμε αλύπητα...Και από πάνω σε επανάληψη οι 4...

IWN1998 είπε...

Τελικά κάνουμε μπάχαλο την ομάδα για να αλλάξει ο Μανολιός και να βάλει το καπέλο του αλλιώς.
Δέχομαι ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής, σέβομαι το δικαίωμα να επιλέγει αλλά δεν σέβομαι αυτό που επέλεξε γιατί ειναι φυγομαχία αφού πρωτοστάτησε στο να στηθεί η μάχη.

Είναι λυπηρό που αυτοί που πέρυσι το φθινόπωρο στην αντάρα του δανεισμού του γηπέδου στην ΑΕΚ αλληλοστηρίζονταν και επαινούνταν, τώρα δεν μπορούν να βρουν ένα στοιχειώδη τρόπο συνεννόησης και αλληλοεμπιστοσύνης για να διοικηθεί η ΠΑΕ.

zamis είπε...

Πρωτον,η ομαδα ηταν ηδη μπαχαλο ουτως η αλλως εξ'αιτιας των γνωστων μονιμαδων και των επιδιωξεων τους και δεν εγινε εξ'αιτιας της παρεμβασης Τσακιρη-Λιανου.
Δευτερον,ενδεχεται να μην εχουμε δει ολο το εργο ακομα.

br fun_atic είπε...

Σαφέστατα και δεν το ελχουμε δει.Δεν ηπταν απλούστερο να διορίσουν μια διοίκηση προσωπικοτήτων ή να αφήσουν να εξελιχθεί η εκλογική διαδικασία και να στηρίξουμε όλοι μια διοίκηση με σκοπό τις μεταρρυθμίσεις;

Templar είπε...

Καλησπέρα...

Συμφωνώ με τον Zamis. Άλλωστε μπορεί να έγιναν και πράγματα στο παρασκήνιο που να μην τα γνωρίζουμε εμείς οι κοινοί θνητοί...

Πάντως είναι πράγματι λυπηρό να μην μπορούμε να πορευθούμε ποτέ ενωμένοι...

Και όχι τίποτα άλλο... Φέτος είναι ευκαιρία ρε γαμώτο. Λεφτά δεν υπάρχουν πουθενά, όλοι λίγο πολύ είναι στην ίδια (μαύρη) μοίρα...

Κρίμα...

IWN1998 είπε...

Δεν εννοούσα ότι το μπάχαλο το έκαναν οι Τσακίρης-Λιανός. Εννοώ το μπάχαλο που κάνουν τώρα οι διοικούντες του ερασιτέχνη με τις παραιτήσεις τους για να ξαναβγούν αναβαπτισμένοι από την πλειοψηφία που συντηρούν στον μεγαλομέτοχο ερασιτέχνη.
Οι Τσακίρης-Λιανός μπορούν να κατηγορηθούν γιατί αφού έστησαν και αυτοί σκηνικό αντιπαράθεσης στο κατεστημένο του ερασιτέχνη, προτιμούν μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα λόγω καταστατικών πλειοψηφιών, να φύγουν, αντί να μείνουν και να εκφράσουν σαφείς απόψεις που πιθανότατα δεν θα τις στήριζαν τα μέλη του ερασιτέχνη αλλά θα τις στήριζε ο κόσμος, εφόσον ήταν στηριγμένες στη λογική και στη διαφάνεια. Πιθανότατα η πίεση του κόσμου να έσπρωχνε, να ανάγκαζε στις ευρύτερες συνεργασίες που οι περισσότεροι από μας θεωρούν σα δικλείδα ασφαλείας για τη λειτουργία της ΠΑΕ χωρίς αυθαιρεσίες και με δυνατότητες να κρατήσει αυθύπαρκτο τον Πανιώνιο.

Griniaris είπε...

Θα συμφωνήσω σε ΟΛΟ το υπόλοιπο πρώτο σχόλιο του zamis,εκτός από το σεβασμό.
Ας μην γελιόμαστε.Το σχόλιο του Templar περί παρασκηνίου θα έστεκε μόνο στην περίπτωση ύπαρξης δυνατού Μπέου.Δεν γνωρίζω ούτε ένα άλλο άτομο τόσο δυνατό στον Πανιώνιο που να χτύπαγε έστω και ύπουλα το δίδυμο Τσακίρη-Λιανού.
Να επαναλάβω ότι κανείς δεν τους ζήτησε να βγουν μπροστά.Μια απλή οικονομική και ηθική στήριξη.Για όλα τα υπόλοιπα της ανακοίνωσης παραπέμπω και πάλι στο πρώτο σχόλιο zamis...

amanAM είπε...

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν βλέπω να μου δίνουν την μετοχή μου!!!

br fun_atic είπε...

Ναι αλλά μπορεί να αποκτήσει συλλεκτική αξία το διαρκείας σου!!!

zamis είπε...

Συμφωνω με ολους οτι το πισογυρισμα Τσακιρη-Λιανου αφηνει ερωτηματικα,στεναχωρει,οργιζει ισως κιολας.
Αλλα να ξαναπω οτι, πιθανοτατα,χωρις την αρχικη παρεμβαση Τσακιρη περι συγκλησης Γ.Σ.η ομαδα θαχε δοθει με συνοπτικες διαδικασιες σε ανυπαρκτους Κυπριους(αλλα υπαρκτους Ελληνες..).
Ειτε αυτοι ειναι καποιοι τριτοι ειτε ειναι(και) οι ιδιοι οι διοικουντες,το δεδομενο ειναι ενα.
Εχουν φαει τεραστιο ακυρο απ'ολο τον κοσμο.
Δυο πιθανοτητες υπαρχουν,οπως ειναι τωρα τα πραγματα.Να συνεχισουν να διοικουν και να μεινουν 500 ατομα στο γηπεδο η να μην μπορουν να διοικησουν απο την αντιδραση του κοσμου.
Για να φυγουν η να ενωσουν ας το ξεχασουμε.Οι καρεκλες της σουπερ λιγδας και ο ιδιος ο Πανιωνιος εχουν πολυ μελι.
Θα συμφωνησω με αυτο που εγραψε ο Ιωνας,οτι η παρουσια Τσακιρη-Λιανου θα μπορουσε να ειναι παρακαταθηκη για μελλοντικες αλλαγες,ειδικα τωρα που ολοι δειχνουμε μια διαθεση πιο υπευθυνης θεσης και συμμετοχης.
Κι αυτο ειναι το κριμα που λεει κι ο Templar.

br fun_atic είπε...

Αλλαγές χωρίς τις εγγυήσεις από Τσακίρη και λιανό δεν μπορούν να υπάρξουν.διοίκηση με λαϊκή εκπροσώπηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ανανεωμένο δς σε ερασιτέχνη και ΠΑΕ και εκτεταμένες καταστατικές αλλαγές.Όποιος νομίζει ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα σε γς με παράνομες αποφάσεις,φουσκωτούς και καταστατικές ακροβασίες μάλλον ζει στον κόσμο του παραμυθιού.

IWN1998 είπε...

Ας μην θεωρούμε τη μια πλευρά μαφία και την άλλη αθώα περιστερά ... Τα ονόματα της άλλης πλευράς ήταν που ανέφερε ο Μπέος στο Σιότροπο ότι το καλοκαίρι θα πάρουν την ομάδα. Φατρίες οι μεν, φατρίες και οι δε.
Το ζήτημα είναι να υπάρξει αντίδραση του κόσμου ότι δεν θέλει παρατάξεις. Οι πάνθηρες βγάλανε μια λογική ανακοίνωση προς αυτή την κατεύθυνση. Μεταξύ των φατριών, ναι κάποια ίσως είναι λίγο καλύτερη, αν έχουμε δει όλο το έργο που λέει και ο Zamis. Αν και ο καλύτερος πρόεδρος του Πανιωνίου παραλίγο να δώσει τον Ιστορικό το φθινόπωρο όχι σε φαντομάδες κυπρίους αλλά σε αχυράνθρωπους του βασιλιά του παραποδοσφαίρου (που παρότι η ομάδα του είναι κατηγορούμενη για τα στημένα ο ίδιος παραμένει άγγιχτος...).
Συνεπώς μεταξύ των φατριών δεν υπάρχει επιλογή. Να τα βρούνε για μα ηρεμήσει ο Πανιώνιος και να σταματήσουν οι εκ των ένδον δολιοφθορές.

IWN1998 είπε...

Για τον κόσμο του παραμυθιού... έχει πείσει ο κος Τσακίρης πολλούς με τις ενέργειές του κατά καιρούς ... ότι είναι του κόσμου τούτου;
Εδώ κάποιος φίλος σε συνέντευξή του το χειμώνα ρώταγε ποιος Τσακίρης από τους δυο δίνει τη συνέντευξη γιατί την προηγούμενη έλεγε τα ακριβώς αντίθετα.
Σας χαιρετώ... Πάω να δω την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Πιο πιστευτή από διάφορα που συμβαίνουν, λέγονται και γράφονται στον Πανιώνιο μικρόκοσμο, είναι. Ας πιστέψουμε στα παραμύθια. Έτσι και αλλιώς μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλά μας και να ελπίζουμε σε σωτήρες. Έτσι για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε, δηλαδή.

br fun_atic είπε...

Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα Ίωνα.

Griniaris είπε...

Κανείς δεν ζήτησε τον Τσακίρη του παραμυθιού ούτε και τον αντίστοιχο Λιανό ασφαλώς.Δυστυχώς λεφτάδες Πανιώνιοι δεν υπάρχουν.Μια λογική και μέσα στα πλαίσια της παρούσας κατάστασης βοήθεια ζητήθηκε ώστε τα νέα πρόσωπα να μπορέσουν να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο που βρίσκεται.Αλλιώς έτσι θα βολοδέρνουμε με τα ίδια άτομα που χοροπηδάνε στις συνελεύσεις της σουπερλίγκας και καπνίζουνε δανεικά πούρα.Αν από αυτούς θίχτηκαν οι Τσακίρης και Λιανός τότε τα συγχαρητήριά μου...

IWN1998 είπε...

Μπορεί όντως να μην κατάλαβα, αλλά δεν ενδιαφέρει και τόσο το αν κατάλαβα εγώ, αλλά να καταλάβουν άλλοι απ'όσα τουλάχιστον από κοινού όλοι μας τους καλούμε να καταλάβουν. Έχουν το επίπεδο αρκετοί απ' αυτούς να το κάνουν. Όσοι δεν έχουν ας απομονωθούν. Είναι λυπηρό να σέρνεται ο Πανιώνιος στην ανυποληψία. Ας το δουν και οι δυο πλευρές. Όποιος κάνει το βήμα προσέγγισης, θα έχει σαφώς τον κόσμο μαζί του.
Να με συγχωρούν όλοι οι φίλοι εδώ αν κάπου εντείνω κριτικές αλλά θεωρώ ότι όσο υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα τόσο θα υποσκάπτεται ο ένας από τον άλλο.

IWN1998 είπε...

Συνεδρίασε την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ. Το Δ.Σ. καταδικάζει όλες τις δηλώσεις που δεν συμβάλουν στην διατήρηση του ήρεμου κλίματος στην ομάδα και καλεί όλους τους Πανιώνιους ανεξαιρέτως να συσπειρωθούν γύρω από το καλό του συλλόγου.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των κ.κ. Λιανού, Τσακίρη, η Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 13 Ιουλίου αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες διερεύνησης των δυνατοτήτων για την εξεύρεση συναινετικής λύσης με στόχο την στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ανέκαθεν μού άρεσαν οι ταινίες με πλοκή, διαπλοκή, ίντριγκες, κατασκοπείες, μυστήριο κ.λ.π.
Αυτό το έργο που βλέπω να εκτυλίσσεται στον Πανιώνιο είναι...too much ρε παιδιά.
Και όσο προσπαθείς να καταλάβεις και όσο πιό πολλά μαθαίνεις ...βρώμα και δυσωδία.
Τελικά το μέγα θέμα είναι, κατά τη γνώμη μου, τί μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ακραιφνείς οπαδοί, που δέν έχουμε κανένα άλλο συμφέρον με το να ασχολούμαστε με την ομάδα μας παρά μόνο την αγάπη μας και βέβαια και κάποιο όραμα ο καθένας μας. Διότι όπως ξέρουμε όλοι μέσα μας, ο Πανιώνιος, δέν είναι γι' αυτή την παρατεταμένη μετριότητα, αλλά για μεγάλα πράγματα. Τί είναι μερικές δεκαετίες μέσα στην αιωνιότητα;
Εν πάση περιπτώσει, μπορούμε να κάνουμε κάτι και πώς;
Οι κύριοι που διοικούν, τά'χουμε ξαναπεί αυτά, δέν έχουν κανένα όραμα για την ομάδα. Στο παιχνίδι να βρίσκονται μωρέ... και ποιός χέστηκε για οποιαδήποτε αλλαγή.

zamis είπε...

Oτι παπαρια κι αν εχει κανει ο Τσακιρης δεν μπορει να συγκριθει με δικτατορισκους,μονιμαδες και προπονηταραδες που αν ηταν οντως επαγγελματιες θα τη ειχαν κανει ηδη.
Οχι οτι διαφωνω με ολα τα υπολοιπα που λετε.

cdu είπε...

Παρακολουθώ τη συζήτηση και νομίζω ότι και έχουμε μπερδευτεί και έχουμε ξεχάσει. Πρώτον - για την Ιστορία - τον Κιντή δεν τον έφερε ο Τσολακάκης, τον Ψωμιάδη δεν τον ήθελε ο Βεντούρης, τη λύση Λιανού δεν τη σαμποτάρισε ο .....Λιανός, τα ανοίγματα της εταιρείας δεν τα διέψευσε ο Κατσιφαράκης. Οι Τσολακοβεντούρηδες έχουν κάνει τα άπειρα λάθη - και τους έχω/έχουμε δικαιολογημένα κράξει πολλές φορές - αλλά αυτοί είναι που σήκωσαν την ΠΑΕ.
Δεύτερον, στη ζωή διαλέγουμε ανάμεσα στις επιλογές που έχουμε και όχι σε αυτές που θα θέλαμε να έχουμε. Η επιλογή μέχρι τη προηγούμενη εβδομάδα ήταν Παπαλόης ή Βεντουροτσολακάκηδες (αυτοί που πιστεύουν ότι ο Παπαλόης θα κράταγε το Βεντούρη μπορούν να πιστέψουν ότι θα βγούμε πρωταθλητές του χρόνου). Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί ο Παπαλόης ήταν χειρότερος από αυτο που έχουμε σήμερα. Η ερώτηση είναι καλοπροαίρετη.
Τρίτον, όπως έχεις την ηθική υποχρέωση (αφού μπορείς) να καλύψεις τα ανοίγματα που άφησαν οι υπάλληλοι που διάλεξες, έτσι έχεις την ηθική υποχρέωση να μην κάνεις πίσω όταν άφησες να εννοηθεί - και στην ουσία παρέσυρες τη ΓΣ - ότι θα στηρίξεις την αλλαγή.
Εγώ έτσι το βλέπω.

polykos είπε...

Θα ήθελα να υπήρχε μια σχετική υποστήριξη απο τσακίρη και λιαμό, πράγμα που δεν ήρθε, αλλά αυτή η επιθυμία δε με απαλλάσσει απο την υποχρέωσή μου σα μέλος του πανιωνίου να ψάχνω να βρώ τις λύσεις που ταιριάζουν στην ηθική μου και στις αρχές μου σχετικά με το μέλλον της ομάδας που αγαπάω και νοιάζομαι.
Οταν υπάρχει απόφαση ΓΣ που ορίζει πότε θα γίνει η επόμενη και για ποιο λόγο, είναι επιεικώς απαράδεκτο να αναβάλλεται προσχηματικά μια διαδικασία.
Οταν ο πρώην δήμαρχος υβρίζει το ΔΣ του ερασιτέχνη εντός, και το ΔΣ της ΠΑΕ στη ΓΣ την τελευταία, συνιστά κωλοτούμπα η υποστήριξη στο Βεντούρη να παραμείνει πρόεδρος της ΠΑΕ. Είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη.
Παράλληλα σημαντικά πράγματα αποφασίζονται και δεν ανακοινώνονται. Χωρίς βέβαια να υπάρξει συζήτηση περί του τι αθλητισμού και πως θα παράξουμε ή καλλιεργήσουμε στον Πανιώνιο, σταμάτησε ξαφνικά η επιδότηση απο το κεντρικό ταμείο των 3 επαγγελματικών ομάδων. Την δευτέρα ορίστηκε ΓΣ του ερασιτέχνη όπου θα κατέβει προς υπερψήφιση πλάνο με προυπολογισμούς μηδενικούς για το πόλο, βόλλευ και μπασκετ γυναικών που σημαίνει και (θεωρητικά) αποπληρωμή μέρους του χρέους του ερασιτέχνη προς παίκτες προπονητές και υπαλλήλους.Τα 3 ανωτέρω τμήματα αν θέλουμε να τα κρατήσουμε ενεργά και με υψηλή δυναμική θα πρέπει να βρεθούν χρήματα έξω απο το ταμείο του ερασιτέχνη.
Αλλαγή πραγματική σελίδας στον ερασιτέχνη ή προσχηματική ανέλιξη για να κρατήσουμε την καρέκλα που έτριζε???

amanAM είπε...

@polykos

Είπες: Την δευτέρα ορίστηκε ΓΣ του ερασιτέχνη όπου θα κατέβει προς υπερψήφιση πλάνο με προυπολογισμούς μηδενικούς για το πόλο, βόλλευ και μπασκετ γυναικών που σημαίνει και (θεωρητικά) αποπληρωμή μέρους του χρέους του ερασιτέχνη προς παίκτες προπονητές και υπαλλήλους.

Για πότε ορίστηκε αυτή η Γ.Σ. και που ανακοινώνονται αυτές οι αποφάσεις?

amanAM είπε...

τι θα πει "μηδενικοί προϋπολογισμοί"?

Ότι δεν θα πληρώνονται ούτε οι προπονητές?

Ανώνυμος είπε...

περιμενα να διαβασω την αποψη σου για τις δηλωσεις Τσακιρη Λιανου.Φανηκε πλεον ξεκαθαρα και για αλλη μια φορα οτι η πλευρα Τσακιρη μετα την αποχωρηση του,εχει θεσεις μονο για την αποσυνθεση του Πανιωνιου.Δημιουργησε το ολο θεμα να μην παε η ομαδα στου "κυπριους" και κατοπιν ξαναεκατσε στο καβουκι δημιουργωντας παλι ενα μεγαλο αδιεξοδο.Τουλαχιστον η πλευρα των Κυπριων ισως κατι να εκανε ισως εβαζε και 1 ευρω και ισως ειχαμε μια καποια διαχειριση.Τωρα δεν εχουμε κανενα φως απο πουθενα και ο τσακιρης θα ξαναεμφανιστει οταν πρεπει να χαλασει κατι αλλο που ισως φανει

br fun_atic είπε...

Θα προσπαθήσω να καταγράψω κάποιες σκέψεις που δεν στηρίζονται σε στοιχεία αλλά σε υποθέσεις.Ίσως όμως και να πέφτω μέσα.

Όπως όλοι θυμόμαστε, κάθε χρόνο τέια εποχή διαβάζαμε ότι ο Τσακίρης έβαζε περί τα 3 εκ ευρώ για να κλείσει ο προυπολογισμός. Υποθετικά λοιπόν βρέξει χιονίσει η ομάδα χρειάζονταν αυτά τα λεφτά κάθε χρόνο. Τον Νοέμβριο ακούγαμε ότι το άνοιγμα που άφησε ο Κιντής ίσως ήταν κοντά στα 3 εκ ευρώ. Στο μικρό διάστημα που ανέλαβε ο Ζερβακάκος περιόρισε δαπάνες (υπήρξαν λύσεις συμβολαίων κ.λ.π) και από τότε δν έχουμε ακούσει συγκεκριμένα λεφτά για το έλλειμα.Μόνο ότι είναι απόλυτα λογικό για ποδοσφαιρική ομάδα κ.λ.π. Με βάση ότι το έλλειμμα ακούγαμε ότι ήταν στα 3 εκ ευρώ, υπολογίζοντας ότι ι Κύπριοι θα έβαζαν χρήματα όνο αν το έλλειμμα ήταν κοντά στο 1 εκ ευρώ και συνυπολογίζοντας και τις δηλώσεις Τσακίρη ότι ήθελαν να αποκτήσουν την ομάδα δωρεάν, υποθέτω ότι το έλλειμμα είναι κάπου ανάμεσα στο 1,5 και στα 3,0. Επειδή δεν είχαμε έσοδα από πωλήσεις παικτών (μάθαμε τι έγινε με τον Μανιάτη) θα μου φαίνονταν απόλυτα λογικό ένα έλλειμμα της τάξης των 2,0 με 2,5 εκ ευρώ. Αυτό σημαίνει αντίο κόσμε...

Τα πράγματα είναι απλά. Με τέτοιο έλλειμμα δεν υπάρχει περιθώριο για μεταγραφές και πρέπει να δημιουργήσουμε νεανική και φθηνή ομάδα. Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σώνεται μόνο όποιος αγωνιστικά είναι καλά αλλά και αυτός που στέκει καλά οικονομικά (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ηρακλής και η Τρίπολη).

Ο κόσμος πρέπει να τα ξέρει όλα αυτά, να μην έχει τρελές απαιτήσεις και να συσπειρωθούμε όλοι για το καλό του Πανιωνίου. Υπό άλλες συνθήκες θα ήμασταν καταδικασμένοι. Μας σώζει για την ώρα ότι και οι υπόλοιπες ομάδες είναι στα ίδια χάλια...Ας φροντίσουμε να μην έχουμε διχόνοιες και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατόν διοικητικό σχήμα.

br fun_atic είπε...

Ως προς τις θεσμικές αλλαγές:μου αρέσει η ιδέα της συμμετοχής φιλάθλων και τάσεων στην διοίκηση. Θεωρώ ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρξουν οι απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές. Με λίγα λόγια δεν μπορείς να ξυπνήσεις ένα πρωί και να πεις ότι από εδώ και τώρα διοικεί ο κόσμος. Ακόμη κι αν το κάνεις οφείλεις να υποστηρίξεις το εγχείρημα. Είναι προφανές ότι καμία πλευρά δεν υποστηρίζει έμπρακτα το εγχείρημα αυτό. Ο καθένας μας μπορεί να βγάλει και από μία ανακοίνωση συμπαράστασης αλλά να μην παραβρεθεί στην γενική συνέλευση, να μην εκτεθεί, να μην προωθήσει αλλαγές...Έτσι δεν δουλεύει το μαγαζί...
Ο Τσολακάκης έχει δίκιο. Το μαγαζί είναι ακυβέρνητο, είναι η πιο δύσκολη περίοδος του χρόνου και είναι απαραίτητο να βρεθούν λύσεις άμεσα...

Η δική μου πρόταση: Να γίνουν εκλογές στον ερασιτέχνη που να επιτρέπουν την λαική συμμετοχή. Το νέο Δ.Σ πρέπει να έχει ως στόχο θεσμικές αλλαγές που να επιτρέπουν την λαική συμμετοχή στην διοίκηση της Π.Α.Ε (αλλαγές στο καταστατικό κ.λ.π).

Ορισμός ενός ισχυρότατου Δ.Σ από τον ερασιτέχνη, τον Λιανό και τον Τσακίρη με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής. Τα πρόσωπα αυτά πρέπει να έχουν θητεία ένα χρόνο και να αναλάβουν την ηθική δέσμευση ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν μέσα στο διάστημα αυτό. Μετά από ένα χρόνο και αφού έχουν γίνει οι καταστατικές αλλαγές στον ερασιτέχνη, να προκύψει διοίκηση εκλεγμένη από την Γ.Σ του.

Το μεγάλο πρόβλημα μιας τέτοιας διοίκησης είναι ότι χωρίς οικονομική συμπαράσταση θα έχει τρομακτικό πρόβλημα ρευστότητας, άρα θα πρέπει υποχρεωτικά να πουλήσει παίκτες και να εξηγήσει στον κόσμο την κατάσταση...

br fun_atic είπε...

Και ο δανεισμός παικτών από τον Ολυμπιακό συνεχίζεται. Επόμενος παίκτης ο Κατσικογιάννης. Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι ολόκληρος Πανιώνιος δεν έχει στις υποδομές παίκτη επιπέδου Κατσικογιάννη;

IWN1998 είπε...

Όταν δημοσιοποιήσει τον ισολογισμό (που λέει ότι καθαρογράφει...) ο κος Τσολακάκης, τότε θα δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Είχε πει ότι δεν θα προχωρούσε σε παραίτηση πριν τον δημοσιεύσει και όμως χθες παραιτήθηκε...βάζοντας άλλη μια τροχοπέδη στις όποιες εξελίξεις. Είναι υπόλογος για αυτό ασχέτως του τι θα δείξει εν τέλει ο ισολογισμός.

ΥΓ: Πόσα συμβόλαια Κιντικών παικτών είχε λύσει ο κος Ζερβακάκος πριν παραιτηθεί και πόσα η διοίκηση Βεντούρη μετά; Ερώτηση κάνω, δεν ξέρω. Την εκτίμηση Ζερβακάκου Λιανού για έλλειμμα 3 εκατ. ξαναθυμίζω ότι την διέψευδε τότε ο κος Τσακίρης βγάζοντας μάλιστα η διοίκησή του και ανακοίνωση για τρέχον πλεόνασμα.

ΥΓ2: Μπροστά στα Κιντικά συμβόλαια, αυτά που έχουμε τώρα να λύσουμε είναι βουνό. Εστογιανόφ, Μπάλαμπαν, Ριέρα, Κούκετς, Λάτκα. Βαριά Χαρτιά. Κόλαση...

br fun_atic είπε...

Δεν είμαι πρόχειρος για να σου δώσω το ακριβές νούμερο, έχω όμως την εντύπωση ότι ήταν 3-4 παίκτες. Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι η διοίκηση Ζερβακάκο έμεινε 1-2 μήνες, ενώ η διοίκηση Βεντούρη ολόκληρο τον δεύτερο γύρο.

Το έλλειμμα που ανακοίνωναν τότε ήταν η εκτίμηση για το τέλος της χρήσης (έτσι κατάλαβα δηλαδή). Η ανακοίνωση Τσακίρη για το έλλειμμα ήταν αληθινή (απ' ότι καταλαβαίνω) αφορούσε όμως εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Είναι προφανές ότι αν για παράδειγμα είχε πουληθεί παίκτης (και είναι γνωστό ότι υπήρξε σοβαρή πρόταση για τον Κούμο η οποία απορρίφθηκε για να μην αντιδράσει ο κόσμος) το έλλειμμα θα ήταν κατά 1 εκ ευρώ μικρότερο.

Ο Τσολακάκης δεν παραιτήθηκε αλλά έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση της Γ.Σ. Τεράστια διαφορά...

zamis είπε...

@cdu
Ο ''Παπαλοης''ηταν χειροτερος γιατι τωρα,εστω και με αυτες τις συνθηκες,οι μετοχες ειναι στα χερια του ερασιτεχνη ο οποιος εχει μελη και πολυ αξιολογους ανθρωπους.

@brf
μια διευκρινηση στην προταση σου.Οταν λες λαικη συμμετοχη εννοεις οτι πας αυριο,γραφεσαι στον ερασιτεχνη και εχεις δικαιωμα εκλεγειν και εκλεγεσθαι?

IWN1998 είπε...

Γιατί δικαίωμα εκλέγεσθαι στο ΔΣ της ΠΑΕ έχουν μόνον τα τακτικά μέλη του ερασιτέχνη;

br fun_atic είπε...

Ναι...

Θα πρότεινα δύο πράγματα.

Να μην υπάρχει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε τακτικά και δόκιμα μέλη. Να απαιτείται τυπικά η πρόταση από δύο μέλη και να αυξηθεί πολύ το κόστος εγγραφής, ώστε να καθίσταται δύσκολο σε κάποιον να εγγράψει μέλη για την επίτευξη συγκεκριμένου σκοπού. Θα μπορούσε για παράδειγμα να ανέβει η εγγραφή στα 200 ευρώ όπου τα 70 ή τα 100 να πηγαίνουν στον ερασιτέχνη και τα υπόλοιπα να πηγαίνουν στην ΠΑΕ για αγορά μετοχών. Έτσι θα υπάρχει άμεση σύνδεση του νέου μέλους με τον ερασιτέχνη και την Π.Α.Ε. Εννοείται ότι θα πρέπει να μειωθεί το κόστος της ετήσιας συνδρομής για να μην υπάρχουν ταμειακώς μη τακτοποιημένα μέλη, αλλά η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στα όργανα.

Μια άλλη ιδέα που έχω είναι αντί για αγορά μετοχών να δημιουργηθεί ο θεσμός του μέλους (όπως είχε γίνει στον Ολυμπιακό) ή ακόη καλύτερα να δημιουργηθεί από όλους τους Πανιώνιους ένα αμοιβαίο κεφάλαιο. Ο καθένας θα μπορεί να αγοράζει την συμμετοχή του, οι τόκοι θα πηγαίνουν κάθε χρόνο στην ομάδα και το κεφάλαιο θα παραμένει σταθερό. Εννοείται ότι ο καθένας θα μπορεί να αποχωρεί όποτε θέλει... Έτσι θα υπάρχει ταμειακή ρευστότητα, διαρκής και ξεκάθαρη λογοδοσία και ουσιαστική συμμετοχή του κόσμου στα οικονομικά. Η απλή οικονομική ενίσχυση ή η αγορά μετοχών αποτελεί εφάπαξ βοήθεια που με κακή διαχείριση μπορεί να εξαφανιστεί χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε που πήγε...

Templar είπε...

Επειδή κάποιοι ασχολούνται ακόμα με τους Κύπριους επενδυτές και σκέφτονται ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να είχαμε πει ναι, τους παρακαλώ να διαβάσουν το παρακάτω κείμενο και ειδικά το σκεπτικό αρνητικής γνωμοδότησης στο τέλος της σελ.5 και 6

http://www.ypan.gr/docs/Gnomodotisi_DT(120105).doc

Βλέπετε ομοιότητες με τίποτα?

Τέλος αυτή η ιστορία. Πάμε παρακάτω...

Έχει απόλυτο δίκιο ο Ίων. Γιατί μόνο τα τακτικά και ταμειακώς ενήμερα μέλη του ερασιτέχνη καλούνται να συμβάλουν και να θέσουν υποψηφιότητα για το ΔΣ της ΠΑΕ?

Δεν υπάρχουν άλλοι Πανιώνιοι που να μπορούν να βοηθήσουν?

Βρε δεν κινδυνεύετε! Αφού περιορίσατε την εκλογική βάση μην περιορίζετε και τους υποψηφίους! Αφού μόνοι σας θα αποφασίσετε. Αφήστε ελεύθερο τον κόσμο να υποβάλει υποψηφιότητα. Στο τέλος ξέρετε τι θα βγάλετε...

Υ.Γ. Νάτος κι ο Κατσικογιάννης! Next please!!!!

br fun_atic είπε...

και να θέλουν δεν μπορούν. θέλει αλλαγή το καταστατικό. Γι αυτό φωνάζω και λέω ότι όλα αυτά δεν γίνονται άρπα κόλλα και μέσα σε μία συνέλευση και μάλιστα στην τούρλα του Σαββάτου

br fun_atic είπε...

Θέλουν να κάνουν σταθμό λιγνίτη στην φοινικούντα;;; μουχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Κατά τη γνώμη μου πιο εύκολα ανοίγουν οίκο ανοχής απέναντι από την Μητρόπολη...Να ην ξεχνάμε την τύχη που είχαν τα ορυχεία χρυσού στην Χαλκιδική...

Με αρνητική εισήγηση από την ΡΑΕ για τους συγκεκριμένους λόγους και πιστεύουν ότι θα δικαιωθούν από το ΣΤΕ; Καλά κρασιά...

Templar είπε...

Γιατί χρειάζεται αλλαγή το καταστατικό? Πουθενά δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη λειτουργία του ερασιτέχνη ως μετόχου σε εταιρία. Αναφέρεται στην αντιπροσώπευση σε ενώσεις και οργανισμούς.
Εδώ μιλάμε για την λειτουργία ως μετόχου μιας Α.Ε. Δεν είναι το ίδιο. Αν αύριο θα ήθελε η εγγονή του Ωνάση να συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ θα της έλεγαν όχι γιατί δεν είσαι κανονικό μέλος?

Templar είπε...

@brf

Δες και το κομμάτι των οικονομικών και των Κυπριακών εταιριών...

panthiras83 είπε...

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ,ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΞΕΝΕΡΟΣΟΥΝΕ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΗΛΗΚΙ.ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ,Ο ΘΕΟΣ ΕΒΡΕΧΕ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ Η ΠΟΥΤ......ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ.

br fun_atic είπε...

Δηλαδή δεν προσκόμισαν συμβόλαιο αλλά προσύμφωνο, δεν απέδειξαν ότι υπάρχουν τα λιγνιτικά αποθέματα, δεν απέδειξαν την οικονομική τους δύναμη και παρ' όλα αυτά έγραψαν ότι περιμένουν να δικαιωθούν από το ΣΤΕ.

Το αστείο είναι με την j&p overseas ltd...Και σε εμάς άφηναν να ενοηθεί ότι είναι η j&p άβαξ...

Όλα αυτά είναι τραγικά, τραγικότερος όμως είναι ο χρόνος που χάθηκε...

Πάντως και σε αυτή την περίπτωση η μεθοδολογία ήταν ίδια... Περίεργες συμβάσεις, χρησιμοποίηση του ονόματος του Παρασκευαίδη, αδυναμία αποκάλυψης στοιχείων κ.λ.π

br fun_atic είπε...

όσο σκέφτομαι ότι διέδιδαν ότι στις συνομιλίες έλαβαν μέρος και οι οικονομικοί διευθυντές της j&p....Μόνο που κατά πως φαίνεται δεν ήταν Άβαξ...χαχαχαχαχαχαχαχαχα

και έπρεπε να τα πιστέψουμε όλα αυτά επειδή ο Παρασκευαίδης και ο Άβακας δεν διέψευδαν τις φήμες... Δηλαδή να αρχίσω αύριο να διαδίδω ότι θέλει να μας αγοράσει ο πρίγκιπας του Μπρουνέι και να ισχυρίζομαι ότι η είδηση είναι ακριβής επειδή δεν την διαψεύδει...

Templar είπε...

@brf

Άστους. Πάει αυτό. Τελείωσε...

Με τους παπούδες που φοβούνται μη χάσουν την καρέκλα τι κάνουμε?

Πάντως νομίζω ότι η ανακοίνωση των Πανθήρων κάπου ίσως να έπιασε τόπο. Λες να γίνει καμιά προσπάθεια προσέγγισης και ενότητας?
Με διχασμένο τον κόσμο και να βγάλουν ΔΣ, είναι ζήτημα χρόνου πότε θα τρέχουμε πάλι για νέα διοίκηση...

Templar είπε...

Ξέρει κανείς πώς πάμε από εισητήρια διαρκείας?

panthiras83 είπε...

ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΕ ΣΟΥΠΕΡ.15 ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 7 ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ.ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ.

br fun_atic είπε...

@templar
πιστεύεις οτι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα αμοιβαίο κεφάλαιο φιλάθλων υπερ του πανιωνίου (αντί για αγορά μετοχών); Πόσο δύσκολο είναι να γίνει;

Templar είπε...

Προτείνω πάντως οι Γενικές Συνελεύσεις από δω και πέρα να γίνονται στην πλαζ της Βούλας! Δεν αντέχεται η υπόγα με τίποτα μες το κατακαλόκαιρο....

Templar είπε...

@brf

Δυστυχώς είναι θέμα μεγέθους. Τα κόστη συγκέντρωσης κεφαλαίων, σύστασης και διαχείρισης είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν σε μικρά funds τη λειτουργία.

Ίσως εναλλακτικά θα μπορούσε να είναι άλλη μορφή συλλογικής επένδυσης όπως π.χ. μια εταιρία συμμετοχών που θα συγκέντρωνε χρήματα μέσω ΑΜΚ για συμμετοχή σε ΠΑΕ.

Θυμάμαι μια ανάλογη πρόταση είχε κάνει παλιά ο Βαρδινογιάννης αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Θα μπορούσε αυτή η εταιρία συμμετοχών να επενδύει γενικότερα στον χώρο του ποδοσφαίρου, όχι μόνο σε μετοχές της ΠΑΕ. Δεν ξέρω αν νομικά μια απλή ΑΕ μπορεί να αποκτά τα δικαιώματα επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και κατόπιν να "νοικιάζει" ή να μεταπουλάει τους παίχτες σε ομάδες. Γίνεται αυτό?

Templar είπε...

15 εισητήρια so far? Α! Καλά πάμε!!!

IWN1998 είπε...

O Άγιος το έθεσε σωστά. Μιλάμε για το ΔΣ της ΠΑΕ και όχι το ΔΣ του ερασιτέχνη και το ΔΣ της ΠΑΕ το εκλέγουν οι μέτοχοι εν γένει. Δεν χρειάζεται να είναι μέλος του ερασιτέχνη κάποιος για να είναι στο ΔΣ της ΠΑΕ. Ήταν ο Κιντής; Ήταν ο Απέγητος;
Δυστυχώς το συγκεκριμένο σημείο αν δεν το αναιρέσουν, δείχνει προσχηματική διάθεση και αυτό είναι λυπηρό.
Και προσχηματική διάθεση δείχνει το να περιμένουν να έρθει ο Λιανός και ο Τσακίρης σε αυτούς και να μην επιδιώξουν επαφές σαν ΔΣ του ερασιτέχνη.
Και τέλος κάτι που σωστά επεσήμανε ο Βασίλης στο blog του. Πρέπει να δημοσιοποιήσουν τον ισολογισμό και το άνοιγμα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Είναι υποτίθεται έτοιμος εδώ και μέρες. Πως κάποιος θα θέσει υποψηφιότητα για μια εταιρία για την οποία θα έχει ευθύνες χωρίς να γνωρίζει τα τρέχοντα στοιχεία της. Εξάλλου εμείς και εμείς είμαστε. Βγάλτε τα στο φως για να δούμε τι μπορεί να γίνει.
Διάβασα τέλος με ενδιαφέρον τις εναλλακτικές προτάσεις σε σχέση με την αγορά μετοχών κλπ αλλά εν τέλει στον κίνδυνο που έχει ο Πανιώνιος πια, μάλλον είναι καλύτερο να σπεύσουμε να αγοράσουμε όσα μπορεί ο καθένας μήπως κάτι τσοντάρουμε και βοηθήσουμε κάπως.

jeffrey είπε...

Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν ωφελεί να σχολιάζουμε τις κινήσεις της τωρινής διοίκησης (...) για την επόμεν χρονιά...οποιο και αν ειναι το αποτέλεσμα θα ειναι το καλύτερο δυνατό σε αυτές τις συνθήκες...και ο κατσικογιάννης είναι καλή μεταγραφή brf...και εγώ αισθάνομαι προσβεβλημένος από τη τιμολογιακή πολιτική στα διαρκείας, αλλά το αγόρασα το 16ο...brf, το σπουδαιότερο είναι πλέον, αφού ξέρουμε ότι η διάδοχη κατάσταση θα είναι η ίδια περίπου με τη σημερινή, να απομονώσουμε τους πανιώνιους συντάκτες οικονομικών συμφερόντων...αυτός που αναφέρεσαι είναι αυτός που στο blog του πλέον δεν γίνεται καμία συζήτηση?...η κάθαρση είναι μακρά διαδικάσία, ξεκινά εκ των έσω και βοηθά στο τέλος να αναδυθούν οι όποιες "υγιείς " δυνάμεις προκύψουν ή απομείνουν

br fun_atic είπε...

Όσοι θέλατε να αγοράσετε διαρκείας με πιστωτική ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. Μόνο μετρητά και επιταγή ημέρας...

br fun_atic είπε...

@Ίωνας

δεν κατάλαβα καλά.Νόμιζα ότι μιλούσαμε για το Δ.Σ του ερασιτέχνη. Νομίζω ότι ως προς το Δ.Σ της ΠΑΕ δεν θα υπήρχε πρόβλημα.Βέβαια για όλα αυτά θα έπρεπε να υπάρχουν προβλέψεις στο καταστατικό του ερασιτέχνη...

@JEFFREY
δεν σου είπα ότι δεν θα αγοράσω διαρκείας. Το ήτημα βέβαια είναι ότι φέτος θα αγοράσω ένα εισιτηριο λιγότερο και σίγουρα θα δυσκολευτώ κάπως γιατί καλοκαιριάτικα θα πρέπει να τα πληρώσω με μετρητά.Δεν ξέρω αν ο Κατσικογιάννης είναι καλή ή κακή μεταγραφή. Ρώτησα ΑΝ στα τμήματα υποδομής μας υπάρχει κάποιος εφάμιλλος νεαρός.
δεν αναφέρθηκα σε κάποιον συγκεκριμένα (πολύ περισσότερο δεν είχα καθόλου στο μυαλό μου τον οποιονδήποτε κάτοχο blog).

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Ακη έγραψες: "Το αστείο είναι με την j&p overseas ltd...Και σε εμάς άφηναν να ενοηθεί ότι είναι η j&p άβαξ..."

θα σε στεναχωρήσω αλλά για δες εδω:
1. Στις 3.6.99 υπογράφηκε μεταξύ (1) των Κ. Κουβαρά, Ν. Γεραρχάκη και Αν. Σγαρδέλη, μετόχων της εταιρείας ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ–ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ– ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ με διακριτικό τίτλο «ΑΒΑΞ Α.Ε» (εφεξής καλουμένης ΑΒΑΞ) και JOANNOU & PARASKEVAIDES (OVERSEAS) LIMITED με διακριτικό τίτλο «J&P OVERSEAS LTD», (2) της J&P HELLAS A.E, και (3) της JOANNOU & PARASKEVAIDES (OVERSEAS) LIMITED με διακριτικό τίτλο «J&P OVERSEAS LTD» (εφεξής καλουμένης J&P OVERSEAS) επιστολή προθέσεων, η οποία προβλέπει την εξαγορά της J&P HELLAS A.E από την ΑΒΑΞ και την συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΒΑΞ της J&P OVERSEAS με ποσοστό 60%. Βάσει της ανωτέρω επιστολής προθέσεων, η ΑΒΑΞ θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 15.351.000.000 δρχ. με έκδοση 9.030.000 νέων μετοχών, την οποία θα καλύψει εξ ολοκλήρου η J&P OVERSEAS, με παραίτηση από το δικαίωμα προτίμησης, των παλαιών μετόχων, στη συνέχεια δε, η ΑΒΑΞ Α.Ε θα προβεί στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της J&P HELLAS A.E., θυγατρικής της J&P OVERSEAS LTD, καταβάλλοντας ποσό ίσο με αυτό της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών, η ΑΒΑΞ θα κατέχει το 100% της J&P HELLAS και η J&P OVERSEAS θα συμμετέχει στο κεφάλαιο της ΑΒΑΞ κατά 60%.

Templar είπε...

Κύριε Διόγο αναφέρεστε στην συμφωνία για την ουσιαστική δημιουργία της J&P ΑΒΑΞ προ 12ετείας με την συμμετοχή της J&P Overseas στο μετοχικό κεφάλαιο της (τότε) ΑΒΑΞ ΑΤΕ γεγονός που είχε δημιουργήσει και μεγάλο ενθουσιασμό στο ΧΑΑ εκείνη την εποχή (1999).

Θα πρέπει να πούμε ότι τόσο η J&P Overseas, όσο και J&P ΑΒΑΞ είναι καθ' όλα αξιόλογες και σοβαρές επιχειρήσεις, με πολύ μεγάλη διεθνή δραστηριότητα.

Το πρόβλημα είναι ότι ούτε η μία, ούτε η άλλη ως νομικά πρόσωπα ενδειαφέρθηκαν ποτέ για τον Πανιώνιο (μακάρι να γινόταν!!!).

Η δε συμμετοχή της J&P Overseas στην εταιρία που αναφέρεται στο έγγραφο της αρνητικής γνωμοδότησης είναι μόνο 3% (γεγονός που τονίζεται από τους αξιολογούντες).

Ποιος δεν θα ήθελε την J&P (Ιωάννου και Παρασκευαϊδης) στην ομάδα?

Την J&P όμως. Όχι κάποια εταιρία στην οποία η συμμετοχή της J&P είναι ανύπαρκτη ή μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Όμως νομίζω ότι αυτό το θέμα έληξε πια και δεν πρέπει να μας απασχολεί. Μετά τα όσα δυσάρεστα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στις προσπάθειες προσέγγισης και συσπείρωσης γύρω απ' την ομάδα, γι αυτό και πιστεύω ότι θα πρέπει άμεσα να διευρυνθεί η εκλογική βάση του ερασιτέχνη, να αρθούν οι περιορισμοί στο "εκλέγεσθαι" και να δημοσιευθούν τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ για να δούμε όλοι μαζί τι κάνουμε από δω και πέρα...

br fun_atic είπε...

Οπότε αυτό εξηγεί γιατί η Αβαξ εξέδωσε την σχεδόν απαξιωτική ανακοίνωση με την οποία δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον Πανιώνιο...

Μετά από την πληρέστατη ανάλυση του Templar δεν θα έλεγα ότι με στεναχώρησες...Θα ήθελα βέβαια να με στεναχωρούσες και αυτό θα γίνονταν μόνο αν είχαμε απορρίψει μια σοβαρή πρόταση για τον Πανιώνιο.

jeffrey είπε...

brf με παρεξήγησες...δεν ειμαι κατι ιδιαιτερο που αγόρασα διαρκειας και ημου σιγουρος οτι και εσυ θα αγορασεις...ειδα τα φιλικα των πτσιρικαδων και γενικα υπαρχουν λυσεις παντου εκτος απο τα αμθντικα χαφ και το στοπερ...παντως η πολωση υποδαυλιζεται απο παντου και λιγοτερο μεσω μπλογκ...καποιοι (δημοσιογραφοι και μη) εκαναν λαθη πανω στη καουρα τους να δωθει η σωστή λυση, καποιοι αλλοι ισως οχι για αυτο, αλλα κρυβονται...

jeffrey είπε...

και ειρησθω εν παροδω, το κουτσομπολιο της αγορας των κατασκευων ειναι οτι ιωαννου και παρασκευαϊδης τσακωνονται και το μεθοδευουν προς διαζυγιο...θελει ελεγχο η πληροφορια παντως...

br fun_atic είπε...

Και αν αρχίσουμε να συζητάμε για ποιον Παρασκευαίδη πρόκειται ( ο κος Βεντούρης ανέφερε ότι μάλλον πρόκειται για τον γιο- με ο,τι αυτό σημαίνει για όσους γνωρίζουν) δεν θα βρούμε άκρη.Ξέρεις πως έπρεπε να είναι το δς;Όπως το μπλογκ.Που είμαστε φίλοι,που χαιρόμαστε την συντροφιά του άλλου ακριβώς επειδή είναι Πανιώνιος,που ανταλλάσουμε γνώμες και που συνδυάζουμε τα γνωστικά μας αντικείμενα.Δεν ξέρω... Είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί μια τέτοια διοίκηση χωρίς να βλέπει κάποιου είδους συμφέρον πίσω από την ομάδα;

br fun_atic είπε...

Μου κάνει εντύπωση γιατί κόπηκαν ο κολοβός και ο μπούζας που είναι τα δύο μεγαλύτερα ταλέντα στους νέους και γιατί σε περίοδο που δεν μας περισσεύει δεκάρα κλείσαμε τόσο ακριβό προπονητικό ( κάτι άκουσα για 130 ευρώ το κεφάλι) και γιατί έπρεπε να ταξιδέψει το πούλμαν μέχρι την Αυστρία και δεν μπορούσαμε να νοικιάσουμε ένα εκεί ή ακόμη καλύτερα 3 βανάκια...

br fun_atic είπε...

Υπάρχει και ο Λουκίνας που δεν κατάλαβα αν τον έχει δει ο κος Λεμονής.Κατα τα λοιπά ο δρόμος για γαβροδάνεια είναι ανοιχτός.Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις Τάκη ότι προτιμούμε να παλέψουμε με τα δικά μας παιδιά;

br fun_atic είπε...

Ζητώ συγνώμη για το σχόλιο και ανακαλώ γιατί δεν θυμήθηκα ότι ο κολοβός και ο μπούζας έχουν υποχρεώσεις με την εθνική.Σε κάθε περίπτωση αναμένω με ενδιαφέρον να δω αν θα λάβουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται.

IWN1998 είπε...

Οι Σταματής και Σμυρλής είναι επίθσης αρκετά καλοί και εξελίξιμοι και ας με συγχωρούν οι άλλοι νέοι που ίσως; από άγνοια τους αδικώ.
Νομίζω ότι και ο Σίμωσης γύρισε στον Πανιώνιο από το δάνειο στον Πανθρακικό, όπως και ο Κοντοχρήστος.
Όσοι από μας έχουν δει Σίμωση, Λουκίνα και Σκούρτη, αμφιβάλλω αν με τις εικόνες που μας είχαν δώσει, θα κατέληγε κανένας να διαλέξει Σκούρτη, ασχέτως Πανιωνίων φρονημάτων.
Ας μην αμφισβητήσουμε όμως το Λεμονή για μια ακόμα φορά γιατί αυτός τους έχει δει μέρες τώρα και μεις μερικά λεπτά σε πολύ λίγα ματς.

Για αυτούς που έμειναν, τα βαριά χαρτιά, δεν βλέπω να γλυτώνουμε κάποιες προσφυγές εκτός από την ήδη υπάρχουσα του Λάτκα.
Ακολουθείται η τακτική Κοιλιάρα αλλά για να τον διώξουν τον Κοιλιάρα, τον πλήρωναν 2 χρόνια σχεδόν να κάθεται.

Templar είπε...

Ακούω και πολύ καλά λόγια για αυτόν τον Όκουε πώς τον λένε, τον πιτσιρικά που πήραμε από τον Βύζαντα... Λέτε να μας κάτσει κανένα λαχείο;

IWN1998 είπε...

Μπορεί. Αν και οι Αφρικανοί έχουν δυστυχώς σύνδρομα ψυχολογικά στην απόδοσή τους, που βλέπουμε και στους παλιούς μας, Κούμο και Όμο. Μακάρι να πάει καλά το παιδί.

IWN1998 είπε...

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/91345-H-apostolh-gia-Aystria

Πόσους αναγνωρίζεται στη φωτογραφία; Δεν έχω δει τους νέους πολλές φορές. Βλέπω νομίζω τον Πετκάκη, το Σκούρτη και από τους νέους ξέρω το Σταματή. Μπορεί να μου διαφεύγουν άλλοι (ή να κάνω λάθος σε όσους είπα...).

Endys είπε...

Αδέρφια θα σας προτρέψω να αφήσετε το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων φιλάθλων "τον προπονητή/σκάουτερ της κερκίδας" και να αφήσετε για τους επαγγελματίες αυτήν την δουλειά.
Είμαι σίγουρος ότι αν αρχίσω να ασχολούμαι με την δουλειά του καθενός, θα έχω πολλές παρατηρήσεις για την δουλειά του, με τις περισσότερες να φαίνονται λογικές αλλά στην ουσία να είναι μπούρδες, αφού δεν θα έχω την εμπειρία και το ταλέντο αυτού που κάνει την δουλειά.
Αν θέλετε να έχετε τις επιλογές μπορείτε να αυτοπροταθείτε στην διοίκηση και να γλυτώσουμε κανένα φράγκο.
Φυσικά και μπορεί ο καθένας να πει την γνώμη του αλλά αν αρχίσουμε από τώρα "γιατί αυτόν και όχι εκείνον" ή "γιατί μεταγραφή και όχι προώθηση από τους νέους" δεν την βγάζουμε τη χρονιά. Φέτος όμως δεν έχουμε περιθώρια για γκρίνιες, αλλά μόνο για στήριξη.

Endys είπε...

Μήπως ειναι φωτομοντάζ? Σα να βλέπω τον Μανιάτη μπροστά και τον Μάκο (φτου κακά) στα δεξιά!!!!

Templar είπε...

Μακάρι να πάνε καλά όλα τα παιδιά και να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν φέτος. Θυμάμαι ένα φεγγάρι τον Ajax (καμία σύγκριση μην παρεξηγηθώ) που έπαιζε με μ.ο. Ηλικίας τα 19-20 έτη και έβγαζε μάτια... Λέτε να γίνονται θαύματα;

jeffrey είπε...

ο οκογιε παιζει μπροστα φουνταριστος ή είναι περιφερειακος-winger-2ος?

br fun_atic είπε...

καλά ρε συ endys, δεν θα σταματήσουμε και να μιλάμε για χάρη της ενότητας :)

zamis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10532&subid=2&pubid=128717946

Το καταλαβε ο τακης,τωρα παιρνουμε ελευθερους

zamis είπε...

Kαι τον Κατσικογιαννη ελευθερο θελουμε γραφει το γκαζετα.
Νιωθω περηφανος

br fun_atic είπε...

θα προτιμούσες να τον αγοράζαμε;;;;

br fun_atic είπε...

http://www.gazzetta.gr/article/item/209094-black-listgia-riera-mpalaban

τους άφησε στην Αθήνα για να φέρουν πρόταση...
Ριέρα: Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα Σίτο...Ήθελες να φύγεις, φέρτα.Ή μάλλον πάρτα...Για να είμαι βέβαια ειλικρινής, ο Σίτο μου αρέσει πολύ...Ο καλός Σίτο όμως. Όχι αυτός με τις μοικάνες, τα νευράκια και τα βαμμένα νύχια...Αν κατέβει από το καλάμι μπορεί να τα πάει πολύ καλά. Αλλιώς...

Μπόσκο:αν περιμένουμε να φέρει πρόταση και να αμοίβεται όπως στον Πανιώνιο θα περιμένουμε ώσπου http://www.youtube.com/watch?v=54xnteSp6n8

Κούκετς: Δεν του κάνετε μια γερή μείωση να μείνει;Αν μπορούσε να βρει ομάδα θα το είχε κάνει...Δεν είναι παίκτης για 3 κατοστάρικα από την άλλη δεν είναι απίθανο να βοηθήσει...Εκτός κι αν έχουμε νεαρό έλληνα με αντίστοιχα προσόντα, οπότε πάω πάσο.

Σαλαλί:έχουμε την εντύπωση καλού παίκτη, ουσιαστικά από ένα ωραίο κατέβασμα της μπάλας...Όσο όσο...

zamis είπε...

Με αλλη διοικηση και αλλο προπονητη δεν θα ειχα προβλημα να τους παιρναμε και δανεικους