Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

64-61 και δυστυχώς πάμε στα πέναλτι

Πολύς κόσμος , πολιτισμένο, κλίμα, ανταλλαγή απόψεων και τελικά ισόπαλο αποτέλεσμα. Οι εκλογές του ερασιτέχνη θα επαναληφθούν την επόμενη Δευτέρα, την ίδια ημέρα και ώρα και πρέπει να δώσουν νικητή για να μην καταλήξουμε σε λύση Πρωτοδικείου.

Από τα ερωτήματα που έθεσε ο κόσμος κατάλαβα ότι αίτημα πολλών Πανιώνιων ήταν η δημιουργία ενωτικού ψηφοδελτίου. Είναι βέβαιο ότι πολλά από τα στελέχη και των δύο συνδυασμών έβλεπαν θετικά κάτι τέτοιο. Δυστυχώς όμως αυτό δεν μπορούσε να γίνει για κάποιους βασικούς λόγους. Η ανάληψη της πρωτοβουλίας για την συγκρότηση δύο ψηφοδελτίων έπεσε πολύ αργά στο τραπέζι, οι προθεσμίες για την κατάρτιση των συνδυασμών ήταν πολύ πιεστικές και δεν ήταν δυνατόν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ζυμώσεις σε επίπεδο προγράμματος.

Έτσι, από την πρωτοβουλία των 66, δηλαδή από μία ασύντακτη ομάδα ανθρώπων που δεν ήταν ικανοποιημένοι από την διοίκηση του κου Βεντούρη και που ζήτησαν με την αίτησή τους συγκεκριμένες αλλαγές, προέκυψαν δύο ψηφοδέλτια, τα οποία στη συνείδηση του κόσμου σχηματοποιήθηκαν ως εξής: Το ψηφοδέλτιο του κυρίου Αρκουμάνη διεκδικούσε τις εκλογές έχοντας όμως επικεντρώσει την προσοχή του περισσότερο στα θέματα της Π.Α.Ε και από την άλλη το ψηφοδέλτιο της Πανιώνιας κίνησης έχοντας επικεντρώσει την προσοχή της σε θέματα ερασιτέχνη.

Στην πραγματικότητα, ο μέσος εκλογέας θεωρούσε (ή καλύτερα υπέθετε) ότι το ψηφοδέλτιο του κου Αρκουμάνη θα φέρει άμεσες λύσεις στην Π.Α.Ε και θα αδιαφορήσει για τα θέματα του ερασιτέχνη, ενώ το ψηφοδέλτιο του κου Τσάβαλου θα πράξει αντίστροφα.

Επειδή το ψηφοδέλτιο του κου Αρκουμάνη δεν είχε δημοσιευθεί, πίστευα (ήλπιζα) ότι θα απαρτίζονταν από ανθρώπους που είχαν εμπειρία στον χώρο επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Που θα μπορούσαν την 13η Σεπτεμβρίου να αναλάβουν άμεσα την Π.Α.Ε, να μην αφήσουν να φανεί διοικητικό κενό και να προσφέρουν άμεσα υπηρεσίες στον σύλλογο έστω και με προτεραιότητα στην ΠΑΕ. Άσχετα αν μιλάμε για εκλογές του ερασιτέχνη, προσωπικά δεχόμουν ότι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο ήταν προσανατολισμένο στα θέματα της Π.Α.Ε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συγκεκριμένη πρόταση για τον για τον Πανιώνιο (έστω και με ελλειμματικό πρόγραμμα για τον ερασιτέχνη – τον οποίο πιθανότατα υποβάθμιζε σε πρόβλημα κακής λειτουργίας των εφόρων). Θεωρώ ότι την πρόταση αυτή δεν την είδα (πέρα από την παρουσία του γιατρού, ο οποίος έχει διαγράψει ατομικά μια αξιόλογη πορεία στο Δ.Σ της Π.Α.Ε).

Δεν άκουσα λοιπόν εκ μέρους του κου Αρκουμάνη συγκεκριμένη πρόταση για την Π.Α.Ε, δεν είδα ψηφοδέλτιο που να απαρτίζεται από έμπειρους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, δεν είδα έστω την στήριξη από ανθρώπους που η προτίμησή τους σε ψηφοδέλτιο μπορεί να έχει βαρύνουσα σημασία (Τσακίρης, Λιανός κ.λ.π).

Για να μην αναφέρομαι μόνο στο ψηφοδέλτιο του κου Αρκουμάνη, είναι βέβαιο ότι και το ψηφοδέλτιο της Πανιώνιας κίνησης δεν έχει στελέχη τα οποία έχουν εμπειρία στον επαγγελματικό αθλητισμό. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ανεξάρτητα του τι πιστεύαμε, κανένα από τα δύο ψηφοδέλτια δεν μπορεί να προσφέρει έτοιμες και άμεσες λύσεις στα θέματα της Π.Α.Ε ούτε στελεχώνεται από έμπειρους ποδοσφαιρικού παράγοντες.

Η παραδοχή αυτή βοηθά τον μέσο ψηφοφόρο να καταλήξει στην ουσία του θέματος. Αν κανένας συνδυασμός δεν μπορεί να προσφέρει άμεσες λύσεις στα θέματα της Π.Α.Ε, τότε ας προτιμήσει τον συνδυασμό που μπορεί να δώσει λύσεις στα θέματα του ερασιτέχνη, μια που έτσι κι αλλιώς η εκλογική διαδικασία είναι του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ.

Ως μέλος της Πανιώνιας κίνησης είμαι περήφανος που συναναστρέφομαι ανθρώπους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ερασιτέχνη εδώ και δεκαετίες και που έχουν παρουσιάσει χειροπιαστό έργο (στον βαθμό βέβαια που μπορούσαν ως απλά μέλη, έφοροι κ.λ.π).

Θεωρώ λοιπόν ότι ύστερα από ένα σχεδόν ισόπαλο αποτέλεσμα, ο μέσος ψηφοφόρος πρέπει να σταθμίσει τα πράγματα και να αποφασίσει υπό αυτό το πρίσμα. Να επιλέξει αυτόν που του προσφέρει ξεκάθαρες δεσμεύσεις έστω και σε συγκεκριμένο πεδίο προβλημάτων...Που έχει παρουσιάσει χειροπιαστό έργο.

Θα ήθελα βέβαια να διευκρινίσω και κάτι. Η Πανιώνια κίνηση δεν έχει πει ποτέ ότι αδιαφορεί για την ΠΑΕ. Απεναντίας. Είπε όμως την αλήθεια στον κόσμο, ανεξάρτητα από το ότι η αλήθεια αυτή θα μπορούσε να της στοιχίσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε μαγικές λύσεις, δεν έχουμε ποδοσφαιρικά στελέχη, δεν έχουμε στήριξη πλούσιων μεγαλοπαραγόντων και επενδυτών. Δεν έχουμε όραμα για την ΠΑ.Ε (όπως το εννοούν κάποιοι) γιατί πολύ απλά δεν έχουμε τα χρήματα για κάτι τέτοιο, ούτε μπορούμε να προσφέρουμε αύριο το πρωί χορηγίες και έσοδα από τον ουρανό. Να μην ξεχνάμε ότι ο ερασιτέχνης δεν ανέλαβε την Π.Α.Ε τον προηγούμενο Νοέμβριο για να την διοικήσει σύμφωνα με το όραμά του, αλλά για να αποτρέψει την πώληση της σε επενδυτές που δεν χρειαζόμαστε στον Πανιώνιο και να εξασφαλίσει ότι τελικά θα επιλεγεί ένας νέος επενδυτής ή επενδυτικό σχήμα το οποίο θα προσφέρει στην ομάδα και στον κόσμο. Εκεί λοιπόν περιορίζεται το πεδίο δράσης του ερασιτέχνη. Με λίγα λόγια η Πανιώνια κίνηση είναι συνεπής στην δέσμευση και στον ρόλο που ανέλαβε ο ερασιτέχνης έναντι του κου Τσακίρη.

Μια λοιπόν που ο κόσμος έδειξε να θέλει ενωτική κίνηση για τον Πανιώνιο θα ήθελα να προτείνω το εξής: Αν ο κος Αρκουμάνης θεωρεί ότι ο ίδιος, μέλη του συνδυασμού του και πρόσωπα (εκτός της εκλογικής διαδικασίας) έχουν την ικανότητα να τρέξουν άμεσα τα θέματα της Π.Α.Ε, ας αποσυρθεί από την εκλογική διαδικασία και ας ζητήσει την στήριξή όλων για την ανάληψη της διοίκησης της Π.Α.Ε. Δεν βλέπω τον λόγο να μην του την προσφέρουμε αφού είναι γνωστό ότι τον εκτιμούμε. Αν πάλι επιμείνει να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, τότε πρέπει να πείσει και το τελευταίο μέλος του ερασιτέχνη ότι μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα του ερασιτέχνη. Αναφέρομαι διαρκώς στον κύριο Αρκουμάνη, γιατί θεωρώ ότι ο ίδιος περιχαρακώθηκε και υπερτόνισε το θέμα της Π.Α.Ε, αλλά τελικά δεν προσέφερε στον μέσο ψηφοφόρο αυτό που υπαινίσσονταν ότι θα του προσέφερε.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι. Είναι γνωστό ότι το καταστατικό του Πανιωνίου είναι απίστευτα προβληματικό. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα από πρακτικές που εφαρμόζονται. Το καταστατικό δεν προβλέπει πουθενά ότι εξαφανισμένο για σειρά ετών μέλος μπορεί να καταστεί ταμειακά ενήμερο και να ανακτήσει τα εκλογικά του δικαιώματα καταβάλλοντας απλά δύο συνδρομές… Αυτό ήταν μια Πανιώνια πρακτική (μπορεί και απόφαση Γ.Σ δεν το γνωρίζω με σιγουριά) εκτός καταστατικού. Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο να μην έχει γίνει ποτέ εκκαθάριση μητρώου αλλά να επιτρέπεται σε εξαφανισμένα για δεκαετίες πρόσωπα να καταβάλουν δύο συνδρομές προ μιας εκλογικής διαδικασίας, να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα και αμέσως μετά να εξαφανίζονται…Είναι προφανές ότι κάποια από τα πρόσωπα αυτά μπορούν να εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Να καθίστανται επαγγελματίες ψηφοφόροι…Καλό είναι λοιπόν η εκλογική διαδικασία να διεξάγεται καθαρά, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάμε με καχυποψία τον διπλανό μας αναξιοπαθούντα Πανιώνιο…Να συμμετέχουν μόνο εκείνοι που κατά την προκήρυξη των εκλογών ήταν ταμειακά τακτοποιημένοι και όλοι οι υπόλοιπο να αποκτούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, σίγουρα όμως μετά τις εκλογές. Θέτω λοιπόν στην κρίση όλων σας ότι στην γενική συνέλευση που πήρε την απόφαση για πρόταση μομφής δικαίωμα ψήφου είχαν 90 μέλη, ο αριθμός τους αυξήθηκε τις παραμονές των εκλογών στα 110 περίπου και τελικά χθες ψήφισαν 137!!! Αυτό σημαίνει ότι το εκλογικό μέτρο ανέβηκε από το 46 (90:2 +1) στο 70 και πιθανόν να επηρεάστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα από ανθρώπους που έμπρακτα επί σειρά ετών δεν έχουν δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον, ούτε ήταν συνεπείς στην κορυφαία υποχρέωσή τους, δηλαδή στην καταβολή της ετήσιας συνδρομής. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν είχαν παρεμβληθεί οι "εξαφανισμένοι", θα μπορούσαμε χθες να έχουμε έστω και οριακά νικητή των εκλογών (άρα διοίκηση σε ΠΑΕ και ερασιτέχνη) και να μην οδηγούμασταν σε δεύτερη εκλογική διαδικασία ή σε λύσεις Πρωτοδικείου... Φαίνεται ότι κάποιοι θυμήθηκαν στο παρά πέντε τον ερασιτέχνη…Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι μπήκαν χρήματα στα ταμεία. Ελπίζουμε τα πρόσωπα αυτά να μην τα ξαναδούμε στις επόμενες εκλογές, αλλά να έχουμε κοντά μας σε κάθε γενική συνέλευση και σε κάθε εκδήλωση του ερασιτέχνη.

16 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Άκουσα ότι κατά τις 20:00, o εκπρόσωπος της cuvra θα παρουσιάσει τις θέσεις της εταιρείας που εκπροσωπεί στον σπορ φμ...Αν όντως τα πράγματα είναι έτσι, έχουμε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να του θέσουμε όλα μας τα ερωτήματα και μέσω τηλεφώνου και μέσω live streaming!!!

zamis είπε...

Live from nea smirni.κουβρα-κουβειτ,κι εκει παραταση.Για αποδοσεις απευθυνθειτε στους κατα τοπον εκπροσωπους.

NK99 είπε...

Είναι άδικο να μην έχουμε δικαίωμα ψήφου όσοι έχουμε γραφτεί εδώ και μήνες.

Templar είπε...

Είναι φανερό ότι υπάρχει οικονομικό και στελεχιακό έλλειμμα - τουλάχιστον σε ότι αφορά την ΠΑΕ - όποια από τις δύο παρατάξεις κι αν επικρατήσει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αντί να αποσυρθεί η παράταξη Αρκουμάνη δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι οι δύο επικεφαλείς να σχηματίσουν κοινό ενιαίο ψηοφοδέλτιο. Εχθές υπόθηκε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος. Τώρα υπάρχει μια ολόκληρη εβδομάδα. Δεν φτάνει?

Κατεβείτε μαζί. Προτείνετε μαζί άτομα για το ΔΣ της ΠΑΕ. Ο χρόνος πιέζει και περιθώρια για αντιπολιτεύσεις δεν υπάρχουν. Μακροπρόθεσμες λύσεις για την ΠΑΕ υπάρχουν (ακόμα και το πλαίσιο οικονομικής λειτουργίας που θέτει η Πανιώνια Κίνηση απαιτεί τουλάχιστον 3 χρόνια σκληρής δουλειάς για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα).

Βραχυπρόθεσμα τι γίνεται?

Ας είμαστε ρεαλιστές. Ας δημιουργηθεί ένα κοινής αποδοχής ΔΣ στην ΠΑΕ, το οποίο ΧΩΡΙΣ κριτικές, γκρίνιες και αντιπολίτευση να προσπαθήσει να κινηθεί προς τους παρακάτω άξονες:

1. Αντιμετώπιση άμεσων θεμάτων (αγώνες, αποστολές, προσφυγές, εκπροσώπηση σε SL - φορείς)
2. Προσπάθεια εξεύρεσης πόρων (συζήτηση - αξιολόγηση αράβων επενδυτών, εξεύρεση πιθανών χορηγών, σύναψη εταιρικών συνεργασιών)
3. Δημιουργία business plan σε ρεαλιστική βάση

Τα παραπάνω δεν γίνονται με ισοπαλίες, διχογνωμίες και προσυχές για επιστροφή Τσακίρη ή εμπλοκή Λιανού.

Απαιτείται συστράτευση ΟΛΩΝ, κοινή πίστη και εξ' αρχής αποδοχή από κάθε πλευρά ότι "ή όλοι μαζί πετυχαίνουμε, ή όλοι μαζί πέφτουμε".

br fun_atic είπε...

@ Templar
Αυτό που προτείνεις δεν το προβλέπει το καταστατικό.Από τη στιγμή που έκλεισαν τα ψηφοδέλτια και ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία δεν υπάρχει τρόπος να εμφανιστεί ή να προκύψει νέο ψηφοδέλτιο...Και το ενωτικό είναι νέο.

br fun_atic είπε...

κοινό ψηφοδέλτιο μπορεί να υπάρξει μονο άτυπα και μέσω εκλογικής παρωδίας. δηλαδή να συμφωνήσουν στα πρόσωπα και στην εκλογική διαδικασία να γίνει χρήση του ενιαίου ψηφοδελτίου και διαγραφής των υπόλοιπων συμβούλων...

Templar είπε...

Br, βγάλτε μια κοινή ανακοίνωση και κατευθύνετε τον κόσμο να ψηφίσει το ενιαίο ψηφοδέλτιο διαγράφοντας συγκεκριμένα ονόματα (που θα έχετε συμφωνήσει). Σημασία δεν έχει να σταθούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες (που μπορούν να ξεπεραστούν, έστω με το παραπάνω τρυκ), αλλά να δοθεί η εικόνα της ενότητας που έχουμε ανάγκη...

Templar είπε...

Χα χα χα....

Με πρόλαβες... Τελικά τις ίδιες σκέψεις κάνουμε όλοι οι εύσωμοι!!!

John - Singapore είπε...

Δηλαδή δεν μπορεί να δεσμευτει ο ένας εκ των δύο κυρίων μπροστα σε όλα τα μέλη οτι μόλις εκλεγεί θα χρησιμοποιήσει και τα εξής συγκεκριμένα στελέχη του άλλου συνδυασμού ο οποίος όμως θα αποσυρθεί για να υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία?

br fun_atic είπε...

Τα μέλη του ΔΣ εκλέγονται.Δεν ορίζονται...Παράνομες αποφάσεις (εκτός καταστατικού) μπορούν να προσβληθούν στα πολιτικά δικαστήρια...
Άρα κάτι κοινό στην παρούσα φάση μπορεί να γίνει είτε με την εκλογική διαδικασία που προανέφερα ειπτε με τον διορισμό κοινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

amanAM είπε...

Είναι απαράδεκτο να ψηφίζουν μέλη που έχουν να εμφανιστούν εδώ και χρόνια, που δεν ήταν ταμιακώς ενήμεροι όταν αποφασίστηκε η προκήρυξη των εκλογών, και να μην ψηφίζουν νέα μέλη (πάρεδρα) που αν μη τι άλλο έχουν παρευρεθεί σε Γενικές Συνελεύσεις και αποδεδειγμένα έχουν την διάθεση να ασχοληθούν.

IWN1998 είπε...

Αν υπάρξει συμφωνία για διαπαραταξιακό ΔΣ με βάση τα ποσοστά της πρώτης ψηφοφορίας και συμπροεδρία, με μισό χρόνο τον ένα πρόεδρο και άλλο μισό τον άλλο, με μοιρασιά των αρμοδιοτήτων (πχ ο Αρκουμάνης που έχει μεγαλύτερη εμπειρία ας είναι υπεύθυνος εκ μέρους ερασιτέχνη για την ΠΑΕ), τοτέ το τυπικό της τέλεσης της επαναληπτικής εκλογής μπορεί να λυθεί με τρόπο ώστε να συμφωνηθεί να επιτευχθεί από τη μια παράταξη η απαιτούμενη πλειοψηφία του 50%+1. Αλλιώς υπάρχει το πρωτοδικείο. Στο πρωτοδικείο αν δεν κάνω λάθος γίνεται κάτι σαν πρόσκληση ενδιαφέροντος και στη συνέχεια διορισμός με βάση τις αποκρίσεις σε αυτή την πρόσκληση ενδιαφέροντος. Ή απλά βλέπει το πρωτοδικείο τι έγινε στις εκλογές και αναλογικά διορίζει; Αν είναι έτσι πάλι στα ίδια θα φθάσουμε χωρίς την Συμπροεδρία, όπου πιθανότατα ο Πρόεδρος θα είναι αυτός που πήρε τις περισσότερες ψήφους στις ατελέσφορες εκλογές.

Templar είπε...

Και πότε θα τελειώσει αυτή η διαδικασία ρε παιδιά?

Τα θέματα τρέχουνε...

Μέχρι να βγει διοίκηση ποιός εκπροσωπεί τον Πανιώνιο?

Τον ερασιτέχνη μάλλον κανένας και την ΠΑΕ ο Τσολακάκης?

Βαγγέλης είπε...

Από τη στιγμή που είναι έτσι το καταστατικό θα πρέπει να το ακολουθήσουμε για να είμαστε νομότυποι. Από την άλλη έχουμε το φαινόμενο των επαγγελματίων ψηφοφόρων. Δηλαδή είμαστε για γέλια. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ!!!

Eddie 21 είπε...

mono AEK leme

g1 είπε...

Αφού καταλήξαμε σε ισόπαλο αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να προχωρήσετε σε συμφωνία και οι γνωρίζοντες να ασχοληθούν με τον ερασιτέχνη και οι άλλοι γνωρίζοντες με την Παε. Έτσι όλοι μαζί θα προσφέρετε ο καθένας απ' το δικό του πόστο καλές υπηρεσίες στο σύλλογο! Α! Και μην ξεχνάτε ότι χρειάζονται χρήματα ΑΜΕΣΣΑ!!! Δεν νομίζω ότι κάποιος από όλους τους υποψηφίους έχει τηνν οικονομική δυνατότητα για κάτι τόσο πολύ μεγάλο... Χωρίστε έτσι όλοι μαζί αρμοδιότητες και τομείς και πλησιάστε τον Τσακίρη, ο οποίος αν δει νοικοκυρεμένα πράγματα πιστεύω ότι θα βοηθήσει πραγματικά! Σκεφτείτε το......