Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Πανιώνιας Κίνησης

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Η οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την κρίση (διοικητική και οικονομική) που έφερε η ανατροπή των δεδομένων με την αποχώρηση της προηγούμενης διοίκησης από την ΠΑΕ, έδειξε τα μεγάλα κενά που είχε η οικονομική και διοικητική πολιτική τόσο στον Ερασιτέχνη, όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Στον Ερασιτέχνη, ο γιγαντισμός των προϋπολογισμών των αγωνιστικών τμημάτων, οι οποίοι δεν αντιστοιχούσαν στα έσοδα του Συλλόγου, αλλά καλύπτονταν από ενισχύσεις της τότε διοίκησης, ή απλώς μεταφέρονταν ως χρέη στον επόμενο χρόνο, οδήγησε σε ελλείμματα που δύσκολα εξυπηρετούνται, σε απλήρωτους εργαζόμενους και αθλητές και σε –επαπειλούμενη- αδυναμία αποπληρωμής των χρεών.

Η ΠΑΕ βρέθηκε στα πρόθυρα της εξαφάνισης με την απειλούμενη παραχώρηση της στους σκοτεινούς κύκλους που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ανάληψη της ιστορικής ευθύνης από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη έσωσε ηθικά και αγωνιστικά την ομάδα, αλλά φανέρωσε και τις μεγάλες αδυναμίες που είχε το εγχείρημα. Έλλειψη χρημάτων, έλλειψη συνεργασίας των δυνάμεων του Συλλόγου, απαρχαιωμένες αντιλήψεις διοίκησης και πρόσδεση σε άρματα των μεγάλων, δείχνουν ότι η προσπάθεια αυτή, όσο κι αν είναι σεβαστή είναι ταυτόχρονα και χωρίς προοπτική.

Χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη αλλαγή στο διοικητικό επίπεδο, με συστράτευση όλων των δυνάμεων που αγαπούν και μπορούν να βοηθήσουν τον Σύλλογο και νέο αίμα που θα αναλάβει δράση στις δύσκολες εποχές.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
Νέα Αθλητική πορεία για τον Σύλλογο. Βασισμένη στις δικές του δυνάμεις, με ανάπτυξη των Υποδομών και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Οι αγωνιστικές ομάδες του Πανιωνίου θα στηριχτούν στους αθλητές που προέρχονται από τις Ακαδημίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και θα ενισχυθούν προπονητικά, σε υποδομές και ιατρική παρακολούθηση. Η ίδρυση νέων τμημάτων μπορούν να δώσουν επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη αυτή.

Οικονομική πολιτική βασισμένη στις πραγματικές συνθήκες. Περιορισμό των εξόδων, μείωση των αγωνιστικών μπάτζετ, αύξηση των εσόδων. Η συγκυρία θα επιτρέψει τις μεγάλες αλλαγές/τομές που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει άρδην η φυσιογνωμία του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και να προχωρήσει μακριά από γιγαντισμούς που σωρεύουν μόνο χρέη. Εκμετάλλευση των Νέων Τεχνολογιών για μείωση του κόστους, υγιής ανάπτυξη στα πλαίσια που δίνει η δυναμική του Συλλόγου.

Άνοιγμα στην τοπική Κοινωνία. Ο Σύλλογος που γυμνάζει 3.500 παιδιά της πόλης και άλλους 1000 κατοίκους (Κολυμβητήρια, Γυναικείος αθλητισμός ενηλίκων), θα γίνει τμήμα της καθημερινότητας της. Είναι καιρός, αυτό που λέμε τόσα χρόνια, η ανάπτυξη της Πανιώνιας Οικονομίας, να γίνει πράξη. Σύνδεση με την τοπική αγορά, χορηγικά προγράμματα, εκμετάλλευση των δυνάμεων που μπορούν να ενισχύσουν τον Σύλλογο.

Ανάδειξη της Ιστορικής και Πολιτιστικής φυσιογνωμίας του Πανιωνίου. Ο Σύλλογος που συνέδεσε τον Πολιτισμό με τον Αθλητισμό, από την ίδρυσή του, θα ξαναγίνει παράδειγμα αθλητικής και κοινωνικής λάμψης. Εκδόσεις, Συναυλίες, εκδηλώσεις μνήμης, επανένωση με τις Μικρασιατικές ρίζες και τους εκπροσώπους της.

Ο Πανιώνιος χρειάζεται πάθος και όραμα. Χρειάζεται όλους μας

53 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Σε απλά Ελληνικά αυτή η ανακοίνωση λέει ότι:

ΠΑΕ και Ερασιτέχνης βρίσκονται σε κίνδυνο. Πρέπει να καθαρίσουν. Έχουμε εκλογές στον ερασιτέχνη (που είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ) άρα την μεγάλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον ερασιτέχνη και να αρχίσουν να λειτουργεί και πάλι.

Αυτό σημαίνει: Πρέπει να μειωθεί το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα πρέπει να εκλογικευτούν οι στόχοι και τα έξοδα. Ο ερασιτέχνης του κου Τσακίρη είχε συγκεκριμένους στόχους γιατί είχε τα χρήματα, ο ερασιτέχνης του κου Βεντούρη είχε τους ίδιους στόχους χωρίς χρήματα, ο Πανιώνιος του σήμερα πρέπει να κλείσει τα έξοδα πριν χρειαστεί να κλείσει ο ίδιος.

br fun_atic είπε...

2. Άρα το συγκεκριμένο σχήμα θα δουλέψει κατ' αρχήν για τον ερασιτέχνη, χωρίς να ξεχνάει ότι ο ο ερασιτέχνης είναι ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει μαγική λύση για την Π.Α.Ε γιατί απλά δεν υπάρχουν τα Πανιώνια χρήματα.

Όταν λοιπόν δεν έχεις χρήματα και κάποιος προτείνει μαγικές λύσεις τότε προφανώς σου προσφέρει είτε πρόσδεση στο άρμα ισχυρών ομάδων είτε Κύπριους, Άραβες και λοιπούς επενδυτές.

Αντί γι αυτό, η Πανιώνια κίνηση λέει: Κανείς δεν έχει μαγική λύση για τον Πανιώνιο. Η όποια λύση ας βρεθεί μέσω γενικών συνελεύσεων και δημοκρατικών διεργασιών του ερασιτέχνη... Όποιος έχει πρόταση για την Π.Α.Ε να διεκδικήσει μέσω εκλογών το δ.σ της παε αφού προηγουμένως ανοίξει τα χαρτιά του και δεσμευτεί ενώπιον όλων για τις λύσεις που προτείνει...

Έτσι το μέλος του Πανιωνίου θα έχει λόγο για το αν η ΠΑΕ θα πάει σε Κύπριος, Άραβες ή Περιστεριώτες...

br fun_atic είπε...

Είναι λάθος σε εκλογές για ΔΣ του ερασιτέχνη και ψηφίζει κάποιος για ΔΣ ΠΑΕ. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ και διεκδικεί τον ερασιτέχνη, τότε λογικά θα εγκαταλείψει τον ερασιτέχνη αμέσως μόλις αποκτήσει τον έλεγχο των μετοχών της ΠΑ.Ε

Υπάρχει όμως και ο άλλος δρόμος. Ψηφίζεις ανθρώπους που μπορούν να κάνουν έργο στον ερασιτέχνη. Αυτό σημαίνει ότι ο ερασιτέχνης μπαίνει σε διαδικασία τακτοποίησης. Οι άνθρωποι αυτοί θα ανοίξουν τις διαδικασίες και θα μπορεί ο κάθε ένας που έχει την "μαγική λύση για την Π.Α.Ε να την παρουσιάσει στην Γενική συνέλευση, να δεσμευτεί στον κόσμο και εφόσον ψηφιστεί να καταρτίσει ΔΣ της Π.Α.Ε υπό την επιτήρηση πάντα του μεγαλομέτοχου ερασιτέχνη. Είναι απλή και καθαρή λύση...

Προσωπικά εκτιμώ τις προσπάθειες του κου Βεντούρη για την ΠΑΕ, θα ήθελα όμως ως μέλος του ερασιτέχνη να είχα προκαταβολικά ενημερωθεί για το σχέδιο και ακόμη καλύτερα να το είχα ψηφίσει. Ήθελα να έχω λόγο για το αν ο Πανιώνιος θα έχει σχέση με άλλες ομάδες, αν θα πουληθεί σε Κύπριους, Άραβες ή Κογκολέζους.

Λέω λοιπόν ότι στις εκλογές του ερασιτέχνη μιλάμε για την ερασιτέχνη και όσοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την παε και έχουν μαγικές λύσεις να κάνουν υπομονή μέχρι την γενική συνέλευση που θα γίνει αποκλειστικά για την παε, κατά την όποια θα έχουν όλο τον χρόνο να παρουσιάσουν στελέχη και λύσεις και να δεσμευτούν δημόσια...

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Παραμυθια της χαλιμας.
Ξυπνήστε με να αλλαξω πλευρο αν ποτε γινουν ολα αυτα.

IWN1998 είπε...

Ο ερασιτέχνης οφείλει να προτάξει το να φύγει η ΠΑΕ από πάνω του για να μπορεί να κινηθεί αβίαστα στους πραγματικούς σκοπούς του. Αλλιώς θα έχει μια πέτρα δεμένη στο λαιμό του εκτός και αν θελήσει ... απλά να κόψει το σκοινί και να αφήσει την "πέτρα" να πάει στον βυθό.

Ναι να προσπαθήσει να βρει λύση καλώντας όσους έχουν προτάσεις, να τις παρουσιάσουν σε ΓΣ του ερασιτέχνη. Σίγουρα είναι διαφανές και δημοκρατικό κάτι τέτοιο. Αλλά τώρα να λέμε ότι ψηφίζοντας, ψηφίζουμε αποκλειστικά για τον ερασιτέχνη, είναι σα να κρυβόμαστε κάπως πίσω από το δάκτυλό μας.

Αν μια παράταξη έρθει και πει, ναι έχω λύση για την ΠΑΕ που θα παρουσιαστεί σε ΓΣ του ερασιτέχνη, είναι οι τάδε, τι θα γίνει; Δεν είναι ένα εκλογικό δεδομένο που θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψη;

Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η ένταση του να δείξουμε ότι αυτές είναι εκλογές μόνον για τον ερασιτέχνη όταν μείζον βραχνάς αυτού του άμοιρου ερασιτέχνη είναι το φορτίο που του φορτώσαμε με την ΠΑΕ στην οποία κατέστη μεγαλομέτοχος.

Και είναι μαγική λύση να προταθεί κάποιος επενδυτής για την ΠΑΕ; Το πρόβλημα ήταν η μαγική εικόνα των επενδυτών που ως τώρα προτάθηκαν με πλήρη αδιαφάνεια και όχι το ότι προτάθηκαν.

Και προσωπικά θα ήθελα να ξέρω αν προτάσσεται η πώληση της ΠΑΕ ή το να την διαχειριστούμε ως ερασιτέχνης και ότι κάτσει. Τελείως απλοϊκά σκεφτόμενος, μου φαίνεται αλλιώτικο να περιμένεις απαθής να έρθει αγοραστής να σου κάνει προσφορά και αλλιώτικο να ενεργοποιηθείς για να βρεις αγοραστή.

Αν εν τέλει πάμε και όπου μας βγει για ΠΑΕ και ανοίγματα ερασιτέχνη γιατί αυτά πονάνε άμεσα εφόσον χρήματα δεν υπάρχουν, τότε μια κίνηση που βγαίνει από τα σπλάχνα των οπαδών του συλλόγου και στελεχών με εμπειρίες στο σύλλογο, οφείλει να κινήσει προς βοήθεια οικονομική την οπαδική βάση του συλλόγου. Δεν είναι αμελητέα και πιθανόν δεν κινήθηκε ως τώρα επαρκώς γιατί θεωρούσε μη αξιόπιστη τη διοίκηση. Η νέα διοίκηση, εμβαπτισμένη σε καθαρές αρχαιρεσίες θα έχει μια νέα ευκαιρία που μπορεί να βοηθήσει στα άμεσα προβλήματα όσο και αν την υποτιμούμε πιθανόν γιατί δεν έχει βρεθεί το κουμπί να την τριγγάρει σωστά.

br fun_atic είπε...

Στην περίπτωση των Πανιώνιων χεριών όμως ο κόσμος στήριξε ένα σύνθημα (πανιώνια χέρια) χωρίς να ξέρει τους τρόπους εφαρμγής του σχεδίου...Η κατηγορία σώθηκε, δεν ξέρω όμως τι είδους λύση βρέθηκε, ιδίως από τη στιγμή που κάποιοι επέμεναν να πουλήσουμε σε άγνωστους επενδυτές...

Κι εκεί ακούγαμε συνθήματα για εκατομμύρια, κανείς δεν δεσμεύτηκε και τελικά είδαμε πως εξελίχθηκαν όλα αυτά. Γι αυτό καλύτερα είναι καθαρές εξηγήσεις, συγκεκριμένα πράγματα και συμμετοχή του κόσμου στις αποφάσεις...

Griniaris είπε...

Αυτό που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση στην ανακοίνωση είναι ότι δεν αναφέτεται καθόλου στις προθέσεις της κίνησης για την ΠΑΕ. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ΠΑΕ και ερασιτέχνης είναι αλληλένδετα. Θα περίμενα έστω μια προσωρινή λύση, έστω μια άποψη. Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να μείνει σκοτεινό αυτό το σημείο...

NK99 είπε...

Όλα όσα αναφέρονται στην πρόταση είναι ο μονόδρομος που καλείται να ακολουθήσει ο σύλλογος και δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να διαφωνήσει. Το θέμα είναι η μέθοδος υλοποίησης των προτάσεων.

Η δική μου άποψη είναι ότι η νέα διοίκηση του ερασιτέχνη πρέπει να ξεκινήσει (και είναι σίγουρο ότι θα το κάνει) από την βιτρίνα του συλλόγου που είναι η ΠΑΕ η οποία αυτή τη στιγμή παρουσιάζει ένα δυσεπίλυτο οικονομικό πρόβλημα τις συνέπειες του οποίου θα βιώσουμε αμεσότατα μιας και ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ.

Οι συνέπειες είναι η Δ Εθνική στην οποία οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια μιας και δεν πρόκειται ο Λόλο να πάρει την φωτοτυπία των Κουρβάδων (μήπως να πληρωθεί ο Λεμονής με αυτή μιας και ηταν υπέρ?).

Περιμένω λοιπόν από όποιους διεκδικήσουν την διοίκηση να μας πουν τι θα κάνουν με τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ της ΠΑΕ.

Είμαι έτοιμος να ακούσω σκληρές αλήθειες ακόμα και ότι δεν μας πειράζει να λείψει ο Πανιώνιος κάποια χρόνια από τη Α και καθόλου έτοιμος να ακούσω το παραμύθι ότι η ΠΑΕ θα συνεχίσει με μπάτζετ τριπλάσιο από αυτό που μπορεί να σηκώσει.

Θεωρώ πραγματικά ύποπτο όποιον δεν μας πει τι θα κάνει με την ΠΑΕ διότι δεν λέει τίποτα να φύγουν οι διαχρονικοί και να έρθουν άλλοι με πίσω τους άλλης εθνικότητας επενδυτές.

br fun_atic είπε...

@NK99

Για να σου κάνει κάποιος συγκεκριμένη πρόταση για την ΠΑΕ πρέπει να γνωρίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Είναι βέβαιο ότι τα σημερινά μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ (το κάθε ένα ατομικά) γνωρίζουν έστω και στο περίπου το μέγεθος του ανοίγματος ή τις τρέχουσες υποχρεώσεις του συλλόγου;Σε λίγες ημέρες (συμπτωματικά 2-3 μέρες μετά τις εκλογές στον ερασιτέχνη) θα κριθεί και πάλι ο φάκελος αδειοδότησης της ομάδας. Είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουμε;

Θεωρητικά όλοι θα σου πουν ότι θα περικόψουν τις δαπάνες, ότι θα εκλογικεύσουν τους στόχους ή και το μπάτζετ και ότι θα βρουν λύσεις μέσω της πώλησης παικτών. Αυτό βέβαια δεν δίνει απαντήσεις στο θέμα της αγωνιστικής εικόνας. Στην πράξη, κανένας δεν θα σου κάνει συγκεκριμένη πρόταση, ούτε πρόκειται να δεσμευτεί δημόσια στο παραμικρό.

Λέω λοιπόν, από το να κάνω υποθέσεις, προτιμώ να διαχωρίσω το θέμα ΠΑΕ και ερασιτέχνη. Στις εκλογές του ερασιτέχνη να εκλεγούν άνθρωποι που να θέλουν να δουλέψουν στον ερασιτέχνη και άμεσα να γίνουν εκλογές για την πΑΕ όπου να εκλεγούν άνθρωποι που να θέλουν να εργαστούν στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού ΑΦΟΥ όμως παρουσιάσουν δημόσια τις θέσεις και τις απόψεις τους και δεσμευτούν στον κόσμο του Πανιωνίου.

zamis είπε...

Κατα τη γνωμη μου,η ανακοινωση δεν αναφερεται στην παε διοτι η κινηση-στο μεγαλυτερο μερος της-ενδιαφερεται για τον ερασιτεχνη πρωτιστως,εξ'αλλου οι εκλογες για αυτον γινονται.Και καλα κανει.
Απο κει και περα,προφανως τα δυο θεματα συνδεονται.Το πιθανοτερο ειναι οτι δεν υπαρχει επαρκες ανθρωπινο δυναμικο για να σχηματοποιησει κατι συγκεκριμενο για την παε,σε αυτη τη φαση τουλαχιστον.
Οσο ασαφης κι αν μπορει να ακουγεται η ληψη αποφασεων για την παε σε Γ.Σ.ειναι ταυτοχρονα και ειλικρινης.
Αν καποιοι αλλοι εχουν αλλες προτασεις-διαφανεις και συγκεκριμενες-ας τις καταθεσουν.

br fun_atic είπε...

Για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα: ο κος Αρκουμάνης εξήγγειλε ότι έχει την πρόθεση να ηγηθεί ενός συνδυασμού.Βέβαια μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί η συγκρότηση ψηφοδελτίου. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν ξέρουμε τα πρόσωπα που συμμετέχουν, αλλά δεν ξέρουμε καν τις προθέσεις του συνδυασμού (εάν και εφόσον αυτός σχηματιστεί τελικά) είτε για τον ερασιτέχνη είτε για την ΠΑΕ.

Υποθέτουμε ότι ο κος Αρκουμάνης, που όντως έχει εμπειρία από την ΠΑΕ, θα καταφέρει να προσελκύσει ως μέλη του συνδυασμού του ανθρώπους που γνωρίζουν το ποδοσφαιρικό κομμάτι...Για την ώρα βέβαια δεν ξέρουμε συγκεκριμένα ονόματα...Θα μπορούσε και η Πανιώνια κίνηση να διαρρεύσει ότι θα έχει την στήριξη του Πλατινί. Άλλο η διαρροή και άλλο να δεις τον Μισέλ στο ψηφοδέλτιο όμως...

Οι υποθέσεις βέβαια θα σταματήσουν αύριο, όταν και κλείνει η προθεσμία για την κατάθεση συνδυασμών για τις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου.

Να μην ξεχνάμε όμως ότι στην περίπτωση της Πανιώνιας κίνησης σχολιάζουμε μια συγκεκριμένη διακήρυξη (με τις όποιες ελλείψεις της), ενώ στην περίπτωση του κου Αρκουμάνη κάνουμε απλές υποθέσεις...

NK99 είπε...

Αυτός ο Πανιώνιος περισσότερο έλλειψη σε όραμα και αρχές έχει παρά σε χρήματα. Η έλλειψη χρημάτων είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οράματος.

Το σχέδιο των προηγούμενων ήταν σαφές. Η ΠΑΕ να επιβιώσει στη superleague με κάθε τρόπο και εκείνοι να έχουν προσωπικό όφελος. Να υπάρχει η ΠΑΕ για να υπάρχουν αυτοί και για κανένα άλλο λόγο....και παράρτημα να γίνουμε και στο στοίχημα να μπλεχτούμε και ανέντιμοι στις συμφωνίες με παίκτες να φανούμε και τον κόσμο να διώξουμε, και τους Κύπριους να φέρουμε και περίγελος της ποδοσφαιρικής Ελλάδας να γίνουμε......

Στην ουσία λέμε το ίδιο. Αν δεν είναι στις 12/9 εντός του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ακούσουμε το όραμα που έχει για την ΠΑΕ όποιος επιθυμεί να αναλάβει αν υπάρχει τέτοιος. Αν δεν υπάρχει τότε η διοίκηση του ερασιτέχνη θα κληθεί να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις.

Προσωπικά θα μου αρκούσε να ακούσω κάποιο όραμα και αυτό είναι ανεξάρτητο από το πόσο μέσα έχει χωθεί η ΠΑΕ. Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ....

zamis είπε...

http://www.sportdog.gr/article/53156/kathe-vdomada-paizoume-ten-kolokuthia-me-vedoure

br fun_atic είπε...

Οράματα έβλεπε μόνο η Πυθία.Εμάς μας χρειάζονται λύσεις...Λύσεις υπάρχουν μόνο όταν υπάρχουν και λεφτά. Αυτό σημαίνει ότι όσο εξακολουθούμε να μην έχουμε μία, απλά παίρνουμε παράταση ζωής.Εκεί υπάρχουν δύο επιλογές. Ή παίζεις το παιχνίδι του ισχυρού του ποδοσφαίρου ή προσπαθείς να κρατήσεις τον Πανιώνια καθαρό, με κίνδυνο όμως να φας σφαλιάρες. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη απόφαση για τον σύλλογο και δεν μπορεί να ληφθεί από έναν άνθρωπο ή από ένα ΔΣ. Πρέπει να υπάρχει κοινή απόφαση του κόσμου του Πανιωνίου

Θεωρώ απαράδεκτο να έρθει κάποιος και να εξαγγείλει πράγματα που ΔΕΝ μπορεί να τηρήσει για τον απλούστατο λόγο ότι ΔΕΝ μπορεί να ξέρει τα οικονομικά της ΠΑΕ.

Κι αν η προεδρία της ΠΑΕ ήταν στα χέρια ενός ανθρώπου, το ίδιο ισχύει και για τα οικονομικά...Άντε τώρα να ξέρεις τι ακριβώς έχει μαγειρέψει...

NK99 είπε...

Αν ζήταγα να με επιλέξει ο κόσμος για πρόεδρο θα του έλεγα τι μπορώ να κάνω και τι όχι. Αν ο κόσμος μου ζητούσε να γλείφω τον κόλο του εκάστοτε ισχυρού για να βλέπουν κάθε χρόνο τον Πανιώνιο στη superleague θα έλεγα δεν σας κάνω βρείτε κάποιον άλλο εξάλλου υπάρχουν στην εποχή μας επαγγελματίες του είδους.

Όσο για τα οράματα εκτός από την Πυθία τα έβλεπε και ο Βαρίκας και χωρίς λεφτά χτίστηκε ένα σπουδαίο οικοδόμημα. Για ένα διάστημα τα έβλεπε και ο Τσακίρης αλλά όταν αποφάσισε να τα κάνει όλα με τα χρήματα φτάσαμε στα δόντια του Ψωμιάδη.

Templar είπε...

Ο BR έχει απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά συγκεκριμένες δεσμεύσεις και εξαγγελίες για την ΠΑΕ. Κανείς δεν γνωρίζει σήμερα την πραγματική εικόνα των οικονομικών της εταιρίας. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό και είναι ευθύνη όλων το επόμενο ΔΣ της ΠΑΕ να αποτελείται από ανθρώπους με γνώσεις και διάθεση προσφοράς και όχι από αχυρανθρώπους ή πολιτικούς (οποιασδήποτε κατηγορίας).
Η ΠΑΕ είναι Ανώνυμη Εταιρία. Δεν είναι φιλανθρωπικό σωματείο. Δεν είναι όργανο άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Δεν είναι τσιφλίκι ή κληρονομιά κανενός.
Η ΠΑΕ έχει μετόχους και πουλάει ένα προϊόν. Η επιτυχία της διοίκησής της έγκειται στο πόσο καλά πούλησε το προϊόν της.
Ας σταματήσουν κάποτε οι ρομαντισμοί και τα όνειρα - σχέδια περί προαγωγής του ελληνικού αθλητισμού και πολιτισμού μέσω της ΠΑΕ. Γι αυτά υπάρχει ο ερασιτέχνης.
Ή Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία πρέπει κάποτε να λειτουργήσει ως ιδιωτική επιχείρηση με ανάλογη διοίκηση.

NK99 είπε...

Το ότι είμαστε οπαδοί κάποιας ομάδας που μάλιστα δεν έχει καλό προιόν ρομαντισμός είναι.

Ο Πανιώνιος εταιρία που πουλάει ποδόσφαιρο μου δημιουργεί το ίδιο αίσθημα με τη μέλισσα που πουλάει μακαρόνια. Μάλιστα η μέλισσα πουλάει καλά μακαρόνια ενώ ο Πανιώνιος συνήθως πουλάει κακό ποδόσφαιρο σε ένα στημένο πρωτάθλημα.

Εμείς σαν φίλαθλοι λοιπόν στην εξέδρα θα παρακολουθούμε στημένους και βαρετούς αγώνες ΑΑΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ...Ω ΤΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!

br fun_atic είπε...

Ο Βαρίκας ήταν ένας απλός άνθρωπος, καθημερινός, με ένα απλό και καθημερινό σχέδιο, το οποίο ήταν εφαρμόσιμο.Γι αυτό και πέτυχε

Ο Τσακίρης είναι ένας πανίσχυρος άνθρωπος, με μια μεγάλη ιδέα για τον Πανιώνιο η οποία καταστράφηκε για λόγους (και από ανθρώπους) που ξέρουμε όλοι...

Παράλληλα υπήρξε και μια ομάδα ανθρώπων που είχαν τα ίδια σχέδια με τον Τσακίρη αλλά δεν είχαν τα λεφτά του...Αποτέλεσμα..Χρωστάμε παντού...Και όχι μόνο χρωστάμε αλλά δεν έχουμε ιδέα γιατι ύψος του χρέους και πόσο αυτό είναι διαχειρίσιμο...

Όλους μας αγγίζει η μεγάλη ιδέα του Τσακίρη. Το θέμα όμως είναι ότι μόνο εκείνος έχει τα χρήματα να την πετύχει...Το βασικό δεν είναι αν πλέον έχει ή δεν έχει τα χρήματα. Είναι ότι δεν έχει την διάθεση. Σε πολύ μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα...Όταν ήταν να αναλάβει όλοι του παρουσίαζαν τον Πανιώνιο - μαγαζί γωνία, αλλά αντιμετώπισε φιλάθλους με φαρδιά μανίκια και τσέπες...

Αφού λοιπόν δεν έχουμε και δεν μπορούμε να έχουμε Τσακίρη, υποχρεωτικά πρέπει να αρκεστούμε σε ένα πιο μικρό σχέδιο, σε πλάνα μικρών και καθημερινών ανθρώπων, όπως ο Βαρίκας, τα οποία μπορεί να μην στοχεύουν στο να κάνουν τον Πανιώνιο τεράστιο, μπορούν όμως να βελτιώσουν τη ζωή όσων αθλούνται στον ερασιτέχνη...Αυτά για τον ερασιτέχνη.

Θέλω κι εγώ να ακούσω ένα όραμα για την ΠΑΕ. Ποιος θα μου το δώσει; Αντικειμενικά, αυτοί που έχουν την εμπειρία, είναι οι ίδιοι που εγκαλούνται από τον κόσμο και πιθανότατα ι ίδιοι που θα είναι εκεί και αύριο ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ...Μπορεί όμως κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του σοβαρό να αρχίσει να εξαγγέλλει σχέδια και οράματα όταν δεν έχει ούτε τα χρήματα, ούτε την γνώση αλλά το κυριότερο δεν έχει την πληροφόρηση;

Προσωπικά δεν θέλω άλλα οράματα. Θέλω να ακούσω ένα απλό σχέδιο, άμεσα εφαρμόσιμο. Και αφού πετύχουμε αυτό να πάμε για το επόμενο...Ως προς την ΠΑΕ θέλω να εκφραστεί ο κόσμος του Πανιωνίου. Αν θέλουμε να είμαστε στην κατηγορία στηρίζοντας τον Μαρινάκη ή αν θέλουμε να μείνουμε έξω από αυτά με κίνδυνο να πέσουμε θέλω να το ακούσω ξεκάθαρα και να υπάρξει κοινή αποφαση

NK99 είπε...

Πραγματικά θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον ο κόσμος και όχι μόνο τα μέλη του ερασιτέχνη που έχουν δικαίωμα ψήφου να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο ερώτημα τι θέλει για τον Πανιώνιο. Νομίζω το έκανε επί έλευσης Ψωμιάδη....Αν άλλαξε γνώμη προσωπικά θα ήθελα να το ξέρω διότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα κάθομαι στην ίδια εξέδρα με εκατοντάδες διαλυμένους ψυχικά και πνευματικά ανθρώπους.

br fun_atic είπε...

Καλώς ή κακώς μόνο ο Τσακίρης ή κάποιος με το δικό του οικονομικό μέγεθος μπορούσε να παρουσιάσει πλάνο και όραμα... Ο λόγος απλός... Είχε τη δυνατότητα να σπρώξει μερικά πακέτα, να αγοράσει παικταράδες, να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο και να γράψει τον κάθε πρόεδρο άλλης ομάδας στα...παλιά του τα παπούτσια.

Επειδή όμως ο Τσακίρης μας τελείωσε, όποιος κι αν έρθει θα κληθεί να διαχειριστεί ΧΡΕΟΣ. Αν είναι τίμιος δεν πρέπει να αρχίσει να μιλάει για οράματα και αηδίες...

Λέω λοιπόν: Εκλογές του ερασιτέχνη: Ψηφίστε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει ο ερασιτέχνης και θα εποπτεύουν την παε. Εκλογές για την ΠΑΕ ψηφίστε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ΠΑΕ, αφού σας πουν ποιοί είναι, τι όραμα έχουν και που θα βρουν τα κεφάλαια...

br fun_atic είπε...

Ας γίνει μια ανοικτή διαδικασία. Ας παρουσιαστούν όσοι έχουν φιλοδοΞίες για την ΠΑΕ και εκεί ας τους ρωτήσει ο κόσμος για όλα...

θέλω να πω ότι αν ΠΡΕΠΕΙ να γίνουμε τα γιουσουφάκια του Βαγγέλη, θέλω να το ξέρω και να το έχω ψηφίσει ή ν έχω εκφράσει τις απόψεις μου. Δεν θέλω να ψηφίσω κάποιον με ένα αόριστο όραμα και μετά αυτός να πάει το καράβι σε θάλασσες που δεν γνωρίζω...

Templar είπε...

@NK99

Το κακό είναι ότι εισπράτουμε κακό προϊόν και στημένους και βαρετούς αγώνες όπως λες, αλλά ΔΕΝ είμαστε κερδοφόροι! Το αντίθετο μάλιστα!

Επιμένω. Οι Ανώνυμες Εταιρίες ΠΡΕΠΕΙ να είναι κερδοφόρες (ανεξάρτητα την κατηγορία) και σε υγιείς καταστάσεις αυτό συνδυάζεται με καλό προϊόν, καλές πωλήσεις και καλή διαχείριση.

NK99 είπε...

Templar συμφωνώ ότι στη χειρότερη περίπτωση πρέπει να είμαστε ισοσκελισμένοι. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί κάποιοι ρομαντικοί δεν μπορούν να το πετύχουν προάγοντας μάλιστα τον αθλητισμό.

Εγώ λέω πως μόνο με ρομαντισμό θα φέρουμε παιδιά και τους γονείς τους στο γήπεδο και θα τα κάνουμε πανιώνιους που θα πληρώνουν εισιτήριο και θα γίνουν μέλη.

Βέβαια μπορεί να είμαστε κερδοφόροι στήνοντας αγώνες στο στοίχημα αλλά φαντάζομαι δεν εννοούσες αυτό.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι παρηκμασμένο και ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ.

Αν σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ αποδυθεί ιδεολογιών ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....

br fun_atic είπε...

Πολύ καλό παράδειγμα είναι ο Εργοτέλης. Ο Παπουτσάκης ασχολήθηκε με μια ανύπαρκτη ομάδα, το έκανε νοικοκυρεμένα, εμπιστεύτηκε έναν καλό προπονητή χωρίς φαμφάρες και τρελά σχέδια, έχει καλή παρουσία, είναι μακρυά από τις παράγκες και το κυριότερο έχει μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα...Είδαμε που βρέθηκε ο ΟΦΗ των χιλιάδων οπαδών, των καλών παικτών και των διασυνδέσεων όταν έχασε για παράδειγμα τον Γκέραρντ που οργάνωνε το σύστημα...

Templar είπε...

@nk99

Ασφαλώς και δεν εννοώ την οποιαδήποτε εμπλοκή με τις λεγόμενες "γκρίζες ζώνες" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και σαφώς χωρίς όραμα (που εμπεριέχει και στοιχεία ρομαντισμού) δεν πάμε πουθενά.

Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να σταματήσει να διοικείται η ΠΑΕ από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με επιχειρήσεις και οικονομικά και λειτουργούν μόνο με το συναίσθημα (καλή περίπτωση) ή με γνόμωνα την τσέπη τους (κακή περίπτωση) δημιουργώντας χρέη που κληρονομούνται στους επόμενους.

Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ μια οργανωμένη προσπάθεια εκμετάλευσης των assets του Πανιωνίου (και δεν εννοώ μόνο τους παίκτες και την ομάδα), αλλά το όνομα, το σήμα, τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές, την ιστορία κλπ

Με εξαίρεση κάποιες αρχικές κινήσεις του Τσακίρη, αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η εσωστρέφια. Πότε προσπαθήσαμε να αγκαλιάσουμε τον προσφυγικό ελληνισμό ή όσους έχουν ρίζες και καταγωγή από τα χώματα της Ιωνίας?
Πότε και πώς προβάλαμε 121 χρόνια ιστορίας?
Πότε προσεγγίσαμε επώνυμους έλληνες και φορείς με τους οποίους έχουμε κοινά σημεία αναφοράς?
Τι κάναμε με τα σχολεία και τις μικροομαδούλες της ευρύτερης περιοχής?
Γιατί αποδεχόμαστε να περιοριζόματε στη Νέα Σμύρνη και δεν αγκαλιάζουμε όλη την επικράτεια? Μην ξεχνάμε είμαστε ΠΑΝ-ΙΩΝΙΟΣ!
Γιατί καταφέραμε να χάσουμε τη διαφορετικότητά μας και προσπαθούμε να γίνουμε σαν τους άλλους?

Για τα παραπάνω δεν χρειάζονται τεράστια κεφάλαια... Σχέδιο, γνώση και διάθεση χρειάζεται. Και αυτά λείπουν. Και δεν μπορούν να γίνουν όταν η ΠΑΕ διοικείται από έναν ή δύο ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ή να συντηρούν και να μετακυλύουν χρέη και ελλείμματα.
Ο Εργοτέλης που αναφέρει ο BR είναι case study χωρίς να έχει στο ελάχιστο τα δικά μας assets...

IWN1998 είπε...

Όπως παρουσιάζεται το ζήτημα ως προς το κομμάτι της ΠΑΕ, η κίνηση καλεί τα μέλη του Πανιωνίου να εκλέξουν ΔΣ που θα εποπτεύει την ΠΑΕ αλλά δεν θέλει το ίδιο να τρέξει την εταιρία. Θα είναι κάτι σαν ελεγκτικό συνέδριο και θα κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νέα ΓΣ για να επιλεγούν τα εκτελεστικά στελέχη της ΠΑΕ.
Σε μια τέτοια περίπτωση και με δεδομένο ότι η ΠΑΕ θα είναι ακέφαλη από 13/9, θα πρέπει η κίνηση να ανακοινώσει από τώρα πως σκοπεύει να λειτουργήσει την ΠΑΕ ωσότου τρέξουν οι διαδικασίες όπως πρόσκληση ενδιαφέροντος, νέα ΓΣ κλπ.
Επίσης το να παρουσιάζουμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, χρωστάμε και δεν ξέρουμε πόσα κλπ και αφού δεν έχουμε λεφτά και έχουμε χρέη, να ρωτάμε μετά τι προτιμάμε, να στηρίζουμε Μαρινάκη ή να πέσουμε, το θεωρώ ιδιαίτερη απλοποίηση.

Για τα χρέη της ΠΑΕ και τα του ισολογισμού της, απορώ πως ο ερασιτέχνης πάει προς εκλογές χωρίς να έχει πριν εγκαλέσει το μέλος του, τον κο Τσολακάκη σε οικονομικό απολογισμό για το μείζον κομμάτι της περιουσίας του ερασιτέχνη που λέγεται ΠΑΕ.
Για τα διλήμματα Μαρινάκης ή καθαρές και ανθρώπινες λύσεις με πιθανά σενάρια υποβιβασμού κλπ κάποιοι μάλλον θεωρούν πολύ εύκολο το αν πέσουν (και το πόσο κάτω θα πέσουν δεν είναι σαφές), να ξανανέβουν. Να θυμίσω ότι ιστορικές ομάδες που έπεσαν, αφού εξάντλησαν τις λύσεις που φορείς τους ήταν απλοί άνθρωποι από τα σπλάχνα τους, περιέπεσαν στην κατοχή "παραγόντων" χειροτέρου είδους από πριν. Και κάποιες ξανανέβηκαν μόνον όταν τις ανέλαβαν ιδιοκτήτες-επενδυτές παλιάς κοπής.
Και στο κάτω-κάτω γιατί Μαρινάκης ή "απλές λύσεις κοινών ανθρώπων" και μόνο; Τον Ιούνιο μας έλεγε ο κος Τσακίρης φερ' ειπείν για φίλο του έτοιμο να βάλει 1 εκατ. που τον φόβισαν τα τερτίπια με τους Κυπρίους και έφυγε. Η ομάδα έχει ακόμα τη δυνατότητα να πάρει τις όποιες παροχές δώσει, αν δώσει, η πολιτεία / ΟΠΑΠ, τα όποια τηλεοπτικά δικαιώματα δοθούν, μπορεί αν γίνει κάποιο μάρκετιγκ να πάρει στοιχειωδώς κάποιες χορηγίες και αν τη διοίκηση την εμπιστευτεί ο κόσμος, μπορεί και αυτός να αποδειχθεί ότι δεν έχει καβούρια στις τσέπες εν τέλει και στη δυσκολία κάτι να βοηθήσει. Και σε τελική περίπτωση έχει και το γήπεδο που είναι θέλγητρο πως μπορεί κάποια στιγμή ένας επενδυτής να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό τα ποικιλόμορφα Πανιώνια Χέρια αρχίζουν να μοιάζουν με τα πολλά χέρια της Ινδικής θεάς Κάλι. Πολλά χέρια υπάρχουν στον Πανιώνιο αλλά δεν ξέρουμε από που να πιαστούμε.

br fun_atic είπε...

Σε θεωρητικό επίπεδο όλα γίνονται.Στην πράξη χαλάει το πράγμα.

zouri1 είπε...

Συγνωμη,αλλα εχω μπερδευτει.Τελικα θα υπαρξουν 2 ψηφοδελτια.?

br fun_atic είπε...

@zouri
αυτό θα το ξέρουμε αύριο

@Ιων

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρούμε το οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ μεγαλύτερο από του ερασιτέχνη. Υποθέτουμε από αυτά που ακούμε ότι το άνοιγμα στην ΠΑΕ είναι πολύ μεγαλύτερο από 2 εκ ευρώ. Όμως υπάρχουν παίκτες που αν πουληθούν μπορούν να αποφέρουν έσοδα, χορηγοί μπορεί να προκύψουν ή έστω και κάποιος άλλος τρελός θείος ή Κύπριος επενδυτής...

Το άνοιγμα του ερασιτέχνη ίσως αγγίζει το 1 εκ ευρώ. Από που ακριβώς περιμένει έσοδα ο ερασιτέχνης; Γιατί λοιπόν το ψηφοδέλτιο του ερασιτέχνη πρέπει να αποτελείται από ανθρώπους που θέλουν να λύσουν το όποιο πρόβλημα της ΠΑΕ και δεν έχουν το παραμικρό σχέδιο για το πρόβλημα του ερασιτέχνη;

Να σου πω και κάτι άλλο. Όποιος έχει όραμα και πλάνο για την πΑΕ ας το εκδηλώσει κι ας του χαρίσει ο ερασιτέχνης τις μετοχές...Να μπει ο ίδιος μπροστά, με την προσωπική του περιουσία και να εφαρμόσει ό,τι θέλει...

br fun_atic είπε...

έχουμε σκεφτεί τι θα γίνει αν ο ερασιτέχνης βαρέσει κανόνι; Έχουμε σκεφτεί ποια θα είναι η τύχη της ΠΑΕ τότε;

Απ' ότι καταλαβαίνω όμως θεωρούμε επαρκή λύση να βγει κάποιος που θέλει να διοικήσει την ΠΑΕ, που αν ο ερασιτέχνης δεν κατείχε της μετοχές του θα αδιαφορούσε για τις εκλογές, που θα μας πει ότι απλά θα γίνουν τρομακτικές περικοπές στον ερασιτέχνη αλλά θα μας υποσχεθεί κάποιο όραμα για την ΠΑΕ, χωρίς να ξέρουμε προκαταβολικά ποιό είναι.

zamis είπε...

Καποιοι ανθρωποι,απο μερακι και αγαπη για τον συλλογο,ειναι διατεθειμενοι να μπλεξουν στο διοικητικο λουκι.Αυτο απο μονο του αξιζει σεβασμο.Δεν ειναι σουπερ-ηρωες για να λυσουν το προβλημα της παε ουτε πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Η αλλη λυση για την παε ειναι η γνωστη..

IWN1998 είπε...

Ίσα-ίσα αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να υπάρξει από τους υποψηφίους ΣΑΦΗΝΕΙΑ απόψεων για όλα τα θέματα και μέσα σε αυτά είναι και η ΠΑΕ. Το να μας πει κάποιος έχω λύση και για την ΠΑΕ έτσι αόριστα, δεν λέει απολύτως τίποτα.
Η "κίνηση" λέει δεν έχω λύση για την ΠΑΕ και απλά θα εξασφαλίσω τη διαφάνεια των όποιων διαδικασιών δρομολογηθούν. Και αυτό που προσθέτω για τη θέση της "κίνησης" είναι ότι πρέπει να προσθέσει και το τι θα κάνει στο μεσοδιάστημα των όποιων διαδικασιών δρομολογήσει. Δεν ζητάω σαφή μακροπρόθεσμη λύση. Μου αρκεί ότι λένε οι άνθρωποι πως δεν έχουν. Βραχυμεσοπρόθεσμα ζητάω το τι θα κάνουν.

Επίσης να τονίσουμε για τον ερασιτέχνη, ότι αν δεν κάνω λάθος πρόσφατα είπε η Πολιτεία πως πρόκειται να κόψει τις επιχορηγήσεις προς όλες τις ομοσπονδίες. Ο Διαθεσόπουλος έλεγε ότι αν γίνει αυτό, να ετοιμαστούν όλοι να μπουν στη φυλακή. Το ίδιο και ο ΣΕΓΑΣ.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν τη γενικότερη κατάσταση.
Πιθανότατα δεν θα διεξαχθούν τα περισσότερα πρωταθλήματα καν. Συνεπώς το μίνιμουμ είναι να μπορέσει ο ερασιτέχνης να κρατήσει/λειτουργήσει τις ακαδημίες απ' όπου έχει και κάποια έσοδα και είναι αθλητικά κύτταρα και άντε και τα αθλήματα όπως πόλο και ίσως μπάσκετ γυναικών που είναι στις μεγάλες κατηγορίες και πρέπει να γίνει μια ύστατη προσπάθεια να κρατηθούν και το στίβο λόγω παράδοσης.
Πολλά τμήματα πρέπει να αναστείλουν μερικώς ή πλήρως τη λειτουργία τους πιθανότατα ή να αποσύρουν τις ομάδες τους από τα πρωταθλήματα.

Υπάρχει άραγε σαφές σχέδιο ακόμα και από την "κίνηση" για το τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει; Μάλλον όχι αφού δεν είναι σαφής η οικονομική κατάσταση αλλά και να ήταν, θα έπρεπε να ληφθεί υπ' όψη και πιθανή χιονοστιβάδα που ίσως βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω της κρίσης και που δεν ξέρουμε πως και πότε θα σκάσει και τι επιπτώσεις θα έχει. Νομίζω εκ των πραγμάτων μόνον προθέσεις και γενικές αρχές μπορούν να εκφραστούν (πχ ισοσκελισμένη λειτουργία) που εν τέλει φαντάζουν σαν ευχές να μην υπάρχει (ή να μην έλθει από τις γενικές συνθήκες) το χειρότερο.

IWN1998 είπε...

@zamis. Από μέρους μου να ξέρεις υπάρχει απόλυτος σεβασμός είτε συμφωνώ πλήρως είτε διαφωνώ σε κάποια λίγα ή περισσότερα πράγματα.
Αν εδώ και κάποιες μέρες γράφω διάφορες παρατηρήσεις το κάνω με το σκοπό πιθανόν να προσθέσω ιδέες και απόψεις στην όποια γενική άποψη έχει ως τώρα εκφραστεί. Και τα περισσότερα νομίζω που έχουν αναφερθεί εδώ από διάφορους φίλους δεν δείχνουν έλλειψη σεβασμού στην προσπάθεια των ανθρώπων αλλά αντίθετα θεωρώ ότι εποικοδομητικά δρουν οι όποιες καλοπροαίρετες κριτικές.
Και σαφώς κάποιος που λέει ο ίδιος ότι δεν έχει έτοιμες λύσεις αλλά καλές προθέσεις και διάθεση συνεισφοράς, σίγουρα καταλαβαίνει ότι η κριτική και οι όποιες αντιρρήσεις δεν τον βλάπτουν.

br fun_atic είπε...

Καλά κάνεις και ρωτάς.Να ξέρεις ότι και μέσα στην κίνηση υπάρχουν αυτοί οι προβληματισμοί.Θεωρώ όμως ότι όταν μιλάς δημόσια κατά τη διαδικασία εκλογής πρέπει να αναφέρεσαι μόνο σε αυτά που ξέρεις και μόνο σε αυτά που μπορείς να πετύχεις,αλλιώς κοροιδεύεις.Στόχος της κίνησης είναι να μην βρεθεί κανένας μετά από μερικούς μήνες να πει ότι σας ψήφισα επειδή υποσχεθήκατε άλλα και σήμερα παρουσιάσατε κάτι το διαφορετικό.

br fun_atic είπε...

Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο υποστήριξα εντός κίνησης πάνω κάτω αυτά που λες γιατί κι εγώ τα συνειδητοποιώ, συμμετέχω όμως παρά τις όποιες ενστάσεις μου γιατί θεωρώ ότι έχει απλές και ξεκάθαρες θέσεις που προέρχονται από απλούς και καθημερινούς ανθρώπους που έχουν παρουσιάσει έργο.

br fun_atic είπε...

Τα οράματα και τα σχέδια χωρίς να είναι ξεκάθαρα και χωρίς να πληρώνονται από την τσέπη αυτού που τα έχει τα φοβάμαι λίγο...

zamis είπε...

Ιωνα,με παρεξηγησες,ξερω τις προθεσεις των παρατηρησεων σου και συμφωνω με τους προβληματισμους σου.
Και ουτε αιχμη για καποιον αλλο φιλο ειχε η λεξη σεβασμος.
Η χρηση της ηθελε να δωσει εμφαση στη δικη μου διαθεση απεναντι σε καποιους ανθρωπους που ουτε επαγγελματιες παραγοντοπατερες ειναι ουτε μαυρογιαλουροι ουτε παρατρεχαμενοι.

giorgos είπε...

στην πανιώνια κίνηση έμαθα οτι συμμετέχουν και αυτοι που αυτοαποκαλούνται ΟΜΑΔΑ ΤΕΝΤΑΣ που με εθελοντική εργασία και προσφορές κατάφεραν ΔΩΡΕΑΝ να φτιάξουν το κλειστό-τέντα των υποδομών του Μπάσκετ......αυτό το μοντέλο και την νοοτροπία διοίκησης έχουν σκοπό να φέρουν στον ερασιτέχνη

br fun_atic είπε...

αυτό είναι αλήθεια...

Η Τέντα είναι ένα σπουδαίο έργο που έγινε από ανθρώπους με μεράκι και ΟΧΙ από την διοίκηση του Πανιωνίου (που χρόνος για τέτοια)...

Για ένα σύλλογο που κομπάζει ότι έχει 3.000 αθλούμενους τέτοια έργα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και μάλιστα από έσοδα του συλλόγου. Και όμως ΔΕΝ είναι. Γι αυτό κάνει το έργο αυτό ακόμη πιο σημαντικό...

Να σας πω και κάτι άλλο; Ο Τσακίρης έριξε πολλά εκαττομμύρια σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Τι έμεινε; Δύο γηπεδάκια ποδοσφαίρου (το ένα σε χώρο που είχαν παλιά για να παρκάρει το αυτοκίνητο ο εκάστοτε πρόεδρος κι έτσι μπορούν τα παιδιά μας να παίζουν μπαλίτσα (έστω και με προβλήματα) και να μπαίνουν κάποια έσοδα στα ταμεία...

Παρ' όλα τα εκατομμύρια λοιπόν και τις εξαγγελίες αυτά έμειναν.

br fun_atic είπε...

Ερασιτέχνη ήθελα να πω...Ασφαλώς υπάρχει και το προπονητικό,αλλά αναφερόμουν σε περιουσιακά στοιχεία του Πανιωνίου

br fun_atic είπε...

Καλύτερο παράδειγμα εγκατάληψης ήταν πέρσι με τους εορτασμούς για τα 120 χρόνια...Τους ποιούς;;;Μία έκθεση φωτογραφίας για την οποία έτρεχαν οι άνθρωποι της κίνησης...

John - Singapore είπε...

Πότε με το καλό θα μάθουμε ποίοι είναι οι άνθρωποι της κίνησης? Ακούω για απλούς ανθρώπους, προσγειωμένους και με έργο. Διαβάζω και για ανθρώπους απο την ομάδα τέντας... Θα ήθελα να γίνουν γνωστά σε όλους μας τα ονοματεπώνυμα αυτών των ανθρώπων καθώς και μερικά βασικά στοιχεία για αυτούς.
Φωνάζαμε για την ανωνυμία των Κυπρίων και όλοι αναφερόμασταν στο όνομα Cuvra μέχρι να μάθουμε για τον κο Παπαλόη και να τον λέμε με το όνομα του. Ας μήν κάνουμε τα ίδια λάθη και ας ξεκινήσουμε την προσποάθεια διαφάνειας με ένα απλό Who is Who. Αυτό θα δώσει κύρος στην προσπάθεια.

br fun_atic είπε...

Η προθεσμία για την κατάθεση ψηφοδελτίου λήγει σήμερα. Η κίνηση έχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα ονόματα για την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου και έχει μάλιστα και μερικούς "αναπληρωματικούς"... Αν δεν κατατεθεί συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και δεν κλείσει η διαδικασία δεν θα μπορούσα να δώσω τα ονόματα του συνδυασμού...

Οι λόγοι πολλοί...

Με δεδομένο ότι η κίνηση έχει ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο, θεωρώ ότι έχει και τον πρώτο λόγο στις εκλογές...Όμως πολύ αξιόλογοι άνθρωποι υπάρχουν και στον υπό κατάρτιση συνδυασμό του κου Αρκουμάνη (συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου)...Ο κόσμος πιέζει για ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, το οποίο αντικειμενικά θα ήταν η καλύτερη λύση, υπό την προυπόθεση ότι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε βασικά πράγματα για τον Πανιώνιο..Δεν βλέπω κάποιο λόγο που να μας εμποδίζει... Τελευταία ημέρα είναι, πολλά μπορούν να γίνουν...

IWN1998 είπε...

@John. Δεν είναι ανώνυμοι. Το απλοί άνθρωποι πάει σε αυτό που λέμε ότι δεν είναι "επώνυμοι" σε εισαγωγικά. Θα βγει σήμερα πιθανόν και το ψηφοδέλτιο εξάλλου.

@Zamis. Δεν σε παρεξήγησα. Κατάλαβα τον τρόπο με τον οποίο το έγραψες και γενικά δεν παρεξηγώ φίλους. Όφειλα όμως να διευκρινίσω. Αλλίμονο αν ανθρώπους που αποφασίζουν να προσφέρουν από τον χρόνο τους και τις γνώσεις τους, δεν τους σεβόμαστε. Αλλά επειδή κανένας μας δεν διεκδικεί το αλάθητο και εγώ αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορώ να προσφέρω στην προσπάθεια είναι πιθανόν κάποιες ιδέες και συμπληρώσεις, όσο η λογική και η κρίση μου το επιτρέπει, θεωρώ καλό να το κάνω και μάλιστα πολλές φορές δια της μαιευτικής Σωκρατικής μεθόδου, βάζοντας ερωτήματα και θέτοντας απορίες.

zamis είπε...

Μακαρι να υπαρξει συνεργασια ολων των ανθρωπων που θελουν και μπορουν να προσφερουν,αυτο ευχομαστε ολοι.

zamis είπε...

Να ζησει στον Φανουραρο ο τζουνιορ!(the legend continues..)

vassilis είπε...

3 αγωνιστικες ο Ριέρα!....

IWN1998 είπε...

Αν βρεθεί κάποιος στην υποδιοικούμενη ΠΑΕ να κάνει έφεση, ίσως πέσει η ποινή στις 2 αγωνιστικές. Είναι κάτι που αναμενόταν αφού δέχτηκε απ' ευθείας κόκκινη.

zouri1 είπε...

Και 260ε χρηματικο προστιμο

NK99 είπε...

To δίκαιο είναι να κοπούν αναλογικά αντίστοιχα χρήματα από το συμβόλαιο του διότι τα λάθη πληρώνονται κύρια από αυτόν που τα κάνει. Πρέπει να καταλάβει ότι ο Πανιώνιος για να πληρώνει αυτόν έχει στερηθεί τουλάχιστον δύο παίκτες που έχει ανάγκη.

John - Singapore είπε...

Ο Τσολακάκης έλεγε οτι ο Πανιώνιος δεν χρωστάει σε κανένα και είναι ΟΚ με όλες τις υποχρεώσεις του προς το δημόσιο. Στο GAZZETA γράφει οτι χρωστάμε 21,8μύρια! Τι γίνεται ρε παιδιά?

NK99 είπε...

Λογικά χρωστάει ο παλιός Πανιώνιος πριν τον Μπέο.

zamis είπε...

Συγχαρητηρια στους Πανθηρες για την βοηθεια στους αστεγους.