Στις 2 Αυγούστου, 66 μέλη του Ερασιτέχνη Πανιώνιου Γ.Σ.Σ., υπέγραψαν επιστολή κριτικής στα πεπραγμένα του ΔΣ που μετά απο ένα μήνα επέλεξε την παραίτηση.

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου καλούμε όλους τους φίλους-μέλη του Πανιωνίου σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 8 το βράδυ, στο Σύλλογο Ιμβρίων, Ελευθερίου Βενιζέλου 80.

Θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και θα συγκροτήσουμε το ψηφοδέλτιο που θα υποστηρίξουμε στην εκλογή ΔΣ στις 12 Σεπτεμβρίου.
Ιωνες Ορφέας - Ομάδα Τέντας


Σχόλιο: Όταν πριν από ένα μήνα η γενική συνέλευση για τον προϋπολογισμό του Ερασιτέχνη κατέληγε σε φιάσκο, εξαιτίας της απερχόμενης διοίκησης, βρέθηκαν 66 Πανιώνιοι να υπογράψουν μια επιστολή με την οποία επισήμαναν τα κακώς κείμενα και προκάλεσαν την Γενική Συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας, κατά την οποία υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής και ο Ερασιτέχνης οδηγήθηκε σε εκλογές.

Μέχρι και πριν από μερικές ημέρες πίστευα ότι από τους 66 αυτούς ανθρώπους θα δημιουργούνταν ένα ψηφοδέλτιο ικανό να κερδίσει τον οποιονδήποτε "αντίπαλο" και να βοηθήσει τον Πανιώνιο συνολικά να γυρίσει σελίδα. Πριν από μερικές ημέρες διάβασα την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον ιατρό κο Αρκουμάνη να ηγηθεί μιας κίνησης για τον ερασιτέχνη και θεώρησα ότι αυτό γίνονταν στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας. Πίστεψα ότι έμπαινε μπροστά στην κίνηση των 66, κατόπιν κάποιας συνεννόησης. Για να είμαι ειλικρινής χάρηκα, γιατί για τον γιατρό έχω ακούσει ΜΟΝΟ καλά λόγια.

Αργότερα πληροφορήθηκα ότι δεν είχε γίνει κάποια ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα του ερασιτέχνη, αλλά ότι ο γιατρός εκδήλωνε το ενδιαφέρον του να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου που θα κατάρτιζε ο ίδιος. Για την ώρα, δεν έχω πληροφορηθεί τις σκέψεις του και τις ιδέες του για τον Ερασιτέχνη, ούτε τα ονόματα των προσώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Είναι γεγονός ότι ως απλός Πανιώνιος δεν ικανοποιούμαι από την απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος, χωρίς να έχω ενημερωθεί τι ακριβώς εκφράζει η κίνηση αυτή. Θα ήθελα η όποια προσπάθειά του του να είχε γίνει στα πλαίσια μιας ευρύτερης δημόσιας συζήτησης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα βρίσκονταν κοινός τόπος συνεργασίας με τους υπόλοιπους. Θεωρώ ότι πριν από την δημοσιοποίηση της πρόθεσής του, έπρεπε να συμμετάσχει σε μια δημόσια συζήτηση όπως η σημερινή και να πάρει τις αποφάσεις του μετά...

Από την άλλη πλευρά, σήμερα στις 20:00 θα διεξαχθεί (όπως αναφέρεται και στην παραπάνω ανακοίνωση) η πρώτη δημόσια συζήτηση Πανιώνιων για τις εκλογές του ερασιτέχνη. Θεωρώ ότι η συμμετοχή κάθε Πανιώνιου είναι επιβεβλημένη σε αυτή την συνάντηση. Προσωπικά, θα ήθελα να παραβρεθεί τόσο ο κος Αρκουμάνης, όσο και πρόσωπα τα οποία υποστηρίζουν την κίνησή του αλλά και κάθε άλλος Πανιώνιος που ενδιαφέρεται για τον Ερασιτέχνη, γιατί είναι σίγουρο ότι θα ενημερωθεί και επειδή από την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων μπορεί να βρεθεί ο τρόπος για την συγκρότηση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου το οποίο να μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και να προχωρήσει στις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη ο Ερασιτέχνης και ο Πανιώνιος συνολικά. Καταλαβαίνω ότι ο κάθε Πανιώνιος έχει τα ιδανικά του και τις σκέψεις του για την ομάδα, πρέπει όμως να βρεθεί ο τρόπος οι σκέψεις και τα ιδανικά να γίνουν πράξεις.

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχουμε όλοι την υποχρέωση έναντι της ομάδας αλλά και της προσπάθειας που κάναμε μέχρι τώρα, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, να συζητήσουμε, να βρούμε τους κοινούς στόχους για τον ερασιτέχνη και τελικά να καταρτιστεί το καλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο, το οποίο να μπορεί να κάνει πράξη όλα όσα υποστηρίζουμε.