Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ευχαριστώ πολύ


Εκτιμώ τους ανθρώπους που σε κάποια στιγμή της ζωής μου προσέφεραν βοήθεια. Εκτιμώ ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους όταν προσέφεραν την βοήθειά τους χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα. Η εκτίμησή μου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν προσέφεραν τη βοήθειά τους όταν όλες οι άλλες πόρτες ήταν κλειστές για 'μένα.

Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους εκτιμώ τον Άκη Μάντζιο. Ανέλαβε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη περίσταση, με ενδεχόμενο τεράστιο προσωπικό κόστος ( το οποίο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για νέο προπονητή), χωρίς να προσβλέπει σε σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα και μάλιστα όταν όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του έκλειναν την πόρτα στον Πανιώνιο των προβλημάτων και του Πρωτοδικείου

Και όμως το όνειρο ΔΕΝ χάθηκε...Ο Άκης ήρθε στην ομάδα, άφησε έργο, είδαμε μπαλίτσα σε αρκετά παιχνίδια, έφερε καλούς παίκτες, έσωσε την παρτίδα και φεύγει κύριος. Ακριβώς όπως ήρθε. Ναι, μπορεί να μην είναι Σερ αλλά είναι πραγματικός κύριος.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε. Δεν γνωρίζω πως είναι δυνατόν να φύγει τη στιγμή που τόσες μέρες η διοίκηση της ΠΑΕ και τα έμμισθα μεγαλο - στελέχη της δήλωναν ότι βλέπουν θετικά την παραμονή του. Τι μπορεί να του ζήτησαν που να μην μπορεί να κάνει; Να παίξει με χαμηλό μπάτζετ; Να αναδείξει παίκτες, να δώσει ευκαιρίες σε νέους; Τα έκανε όλα και ο Πανιώνιος εξακολουθεί να παίζει στην πρώτη κατηγορία, αφού επιτέλους επί των ημερών του αξιωθήκαμε να πάρουμε βαθμούς στην έδρα μας.

 Δεν έλαβα μέρος σε καμία συζήτηση για την παραμονή του ή όχι. Δεν ενημερώθηκα...Γιατί θα έπρεπε; Γιατί υποτίθεται πως είμαι μέλος του ερασιτέχνη που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο. Γιατί υποτίθεται ότι η δική μου ψήφος είναι ίση με όλων των άλλων...Γιατί εκπρόσωπος του ερασιτεχνη στην ΠΑΕ θα πει εντολοδόχος του συμβουλίου. Όχι κάτοχος λευκής επιταγής.

Θεωρώ λάθος την απομάκρυνσή του τόσο για ουσιαστικούς - αγωνιστικούς λόγους όσο επειδή τη Δευτέρα έχουμε μια κρίσιμη γενική συνέλευση όπου υποτίθεται ότι ο κόσμος του Πανιωνίου θα αποφασίσει για την τύχη της ομάδας τη νέα χρονιά...Είναι άτοπο να μην μπορεί να αποφασίσει για το σημαντικότερο θέμα που είναι ο προπονητής...Να μην ξεχνάμε, ο Πανιώνιος ανήκει στον κόσμο του και διοικείται με απόφαση του Πρωτοδικείου...Δεν ανήκει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, γι αυτό ο καθένας από εμάς οφείλει να δίνει λόγο και στον τελευταίο φίλαθλο της ομάδας...

Η παραμονή μου στα διοικητικά της ομάδας θα εξαρτηθεί και από όσα θα ακούσω τη Δευτέρα  ή έστω απ' όσα μου μεταφέρουν τα πρόσωπα που εμπιστεύομαι, σε περίπτωση που δεν καταφέρω να πάω...

25 σχόλια:

Miltos@Chios είπε...

Η πρωτη παραγραφος της αναρτησης καταπληκτικη.Τωρα επι του θεματος θα ειναι ενδιαφερον να ακουσουμε τον Μαντζιο τι εχει να πει.Ποιοι ειναι οι λογοι της διακοπης της συνεργασιας?Θεωρω ομως οτι επειδη ο ανθρωπος ειναι σοβαρος(και Πανιωνιος-το εχει αποδειξει αυτο),δεν προκειται να πει τιποτε δημοσιως...

amanAM είπε...

Κάποιος μου είπε, πως έχει ζήσει όλη την ζωή του στα γήπεδα, έχει γνωρίσει κάθε λογής ανθρώπου, αλλά τέτοιο πράγμα σαν αυτό που συμβαίνει με τον Πανιώνιο, δεν το έχει ξανασυναντήσει στην ζωή του:
Κάποιοι άσχετοι να διαλύουν τα πάντα στο πέρασμα τους, να μην έχουν βάλει δεκάρα από την τσέπη τους αλλά να συμπεριφέρονται σαν απόλυτοι άρχοντες που τους ανήκει ο κόσμος όλος.

Όταν το είχα ακούσει αυτό, δεν το αξιολόγησα όσο έπρεπε, όμως τελικά αυτό συμβαίνει.

Απέλυσαν τον Μάντζιο παραμονή της ΓΣ που αφορούσε την ΠΑΕ, τον σχεδιασμό του μέλλοντος κλπ, ώστε να βρεθούμε σε τετελεσμένο γεγονός.

Απολογισμός και σχεδιασμός του Ερασιτέχνη δεν έχει γίνει, κατά παράβαση του καταστατικού αλλά και κάθε έννοια νομιμότητας.

Οι άνθρωποι είναι όντως επικίνδυνοι.

Αντώνης Μάγγος

NK99 είπε...

BRF χαίρομαι για αυτά που διάβασα.

zamis είπε...

Οφειλουν μια καθαρη εξηγηση και για τους λογους και για τον τροπο που διωξανε τον Ακη.
Αν πεισουν,εχει καλως.

br fun_atic είπε...

Κάποιοι στο fb γράφουν ότι η επιλογή της διοίκησης θα κριθεί από το όνομα του αντικαταστάτη του. Προσωπικά πιστεύω κάτι άλλο.

Προπονητές υπάρχουν πολλοί και σίγουρα καλύτεροι ή με μεγαλύτερη εμπειρία από τον Άκη, ως εκ τούτου θα μπορούσε πράγματι να ανακοινωθεί ένα όνομα που να ενθουσιάσει.

Το κυρίως πρόβλημά μου είναι ότι μια τέτοια κίνηση δεν μπορούσε να γίνει χωρίς ενημέρωση του συμβουλίου του ερασιτέχνη και μάλιστα ΠΡΙΝ από την έκτακτη γενική συνέλευση της Δευτέρας. Δηλαδή ο κόσμος που θα μαζευτεί εκεί τι θα κάνει; Θα προσέλθει για να ακούσει αποφάσεις ή για να αποφασίσει;

Επιπλέον είναι εντελώς άκομψο να διώχνεις έναν άνθρωπο που αντικειμενικά βοήθησε (κι αν κάποιοι δεν το δέχονται αυτό ας του αναγνωρίσουν ότι προσπάθησε και δέχθηκε να μπει στα βαθιά όταν άλλοι απλά δεν αναλάμβαναν) αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος (δηλώνει ότι δεν τον γούσταρες προκαταβλικά - έτσι το εισπράττω εγώ) και τη στιγμή που διαρρέεις ότι είναι καλός και μας κάνει...

Κρατάμε και κάτι σημαντικό. Ο Άκης απολύθηκε την Παρασκευή και το Δ.Σ της Π.Α.Ε συνεδρίασε Πέμπτη... Αν ο Άκης είχε θέσει απαιτήσεις τότε λογικά πρώτα θα τον άκουγαν οι διευθυντές, μετά θα συνεδρίαζε το Δ.Σ και ενδεχομένως θα έπαιρνε τον λόγο και ο κόσμος πριν από τη λήψη οριστικής απόφασης.

IWN1998 είπε...

Δεν θα πω τίποτε άλλο. RESPECT ΑΚΗ!

zamis είπε...

Περαν του πλεον σημαντικου θεματος που βαζεις,δλδ του ηθικου-νομιμου-νομοτυπου,ηθελα να ρωτησω.
Θεωρεις οτι υπαρχει ονομα που θα μπορουσε να ενθουσιασει?

br fun_atic είπε...

Όχι ακριβώς.Θεωρώ όμως ότι υπάρχουν προπονητές που είναι έντιμοι και που μπορούν να μετατρέψουν τα πιτσιρίκια από ταλέντα σε παίκτες.

NK99 είπε...

To ζήτημα δεν είναι ο καλός, εξελίξιμος και με θητεία στην ομάδα προπονητής που χάσαμε αλλά οι λόγοι.
'Ολη η ουσία είναι ο λόγος που διώχτηκε ο Μάντζιος.

Όλα δείχνουν και το ανέφερε εμμεσως πλην σαφώς ο πρόεδρος ότι η ΠΑΕ (όχι ο σύλλογος σίγουρα) πάει για διάλυση. Εκτός και αν ανταποκριθούν οι προηγούμενες διοικήσεις να βάλουν λεφτά (κλαυσίγελος)....

Στην ΓΣ θα ακούσουμε και τον μεγάλο οικονομολόγο που μείωσε την τρύπα από τα 9 στι 1 εκ, ενώ ο πρόεδρος μας είπε ότι η τρύπα είναι στα 10....

Την Δευτέρα θα κάνω ότι μπορώ για να είμαι παρών. Ελπίζω μεταξύ άλλων να μάθω και την ΑΚΡΙΒΗ οικονομική συμφωνία για τον Σιόβα.

Η ΠΑΕ έχει έσοδα και θα επιδιώξουν να την κρατήσουν διασωληνωμένη όσο μπορούν.

Η άποψη μου είναι διάλυση τώρα και όχι του χρόνου. Οι άνθρωποι που είναι τώρα δεν μπορούν και ο τρόπος που κινούνται τους καθιστά ύποπτους.

General Tanz είπε...

Voila!!
http://www.sport-fm.gr/article/549012

zamis είπε...

Αντε γεια

IWN1998 είπε...

"Η δυσαρέσκεια που έχουν οι Νεοσμυρνιώτες με τον Τσακίρη προέρχεται από την άρνηση του τελευταίου να δώσει τις 320.000 ευρώ που οφείλονται στην εφορία αλλά και για την κόντρα που υποβόσκει εδώ και καιρό με το αθλητικό κέντρο «Απήλιον» όπου και προπονείται η ομάδα".

Και λίγα λέει...Ξεχνάει την αποπληρωμή του Απήλιου κατά προτεραιότητα ενώ έμενε απλήρωτη Εφορία και ΙΚΑ και γινόταν καπνός η αδειοδότηση. Ξεχνάει τις υποσχέσεις συνδρομής αν ο Πανιώνιος έκανε την προσπάθεια εκκαθάρισης. Το ζήτημα είναι βέβαια γιατί να την πληρώσει ο Μάντζιος. Ένας άνθρωπος που υπήρχε στον Πανιώνιο πολύ πριν τον Τσακίρη. Ένας προπονητής που εκπλήρωσε την αποστολή του. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα δείχνει απλά την πρόφαση για την απόφαση. Η ουσία είναι ότι αφού θα πάνε με τους μικρούς και δεν μπορούν να ανανεώσουν ή να κάνουν μεταγραφές, το μόν που μένει είναι μήπως και φέρουν έμπειρο προπονητή-δάσκαλο. Και κακά τα ψέμματα, ο Άκης και αυτός τώρα μαθαίνει πράγματα.

dimosthenis είπε...

Να υποθέσω ότι το άρθρο του sport fm ενέχει στοιχεία διακριβωμένα. Ο Άκης είναι παιδί του Τσακίρη και μεις επειδή δεν μπορούμε να κτυπήσουμε το γάιδαρο βαράμε το σαμάρι. Και μ' αυτά τα μυαλά, τα μικρόψυχα, τα εκδικητικά πάμε να διοικήσουμε ΠΑΕ με τόσα προβλήματα. Αν φοράνε παντελόνια αυτοί που πήραν την απόφαση ας βγουν και να πούνε. Δε γουστάρουμε τον Άκη, γιατί δεν είναι καλός προπονητής είναι άπειρος, είναι λίγος για τις προσδοκίες μας, κάτι τέλος πάντων που να φαντάζει λογικό όχι τα μίζερα και τα ανέντιμα που διοχετεύονται λίγες μέρες μετά τη σωτηρία της ομάδας στην οποία ο προπονητής ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος. Εμείς στον Πανιώνιο είμαστε πολύ λίγοι για να δημιουργούμε ομαδούλες και να φτιάχνουμε φράξιες. Δεν ξέρω τι μεταβλήθηκε στις σχέσεις των διοικούντων με τον Τσακίρη και υπάρχει αυτό το κλίμα καχυποψίας με τις απαιτήσεις για το Απήλιο και τις απειλές περι αποχώρησης της ομαδας. Γιατί μου φαίνεται περίεργο ο άνθρωπος που έδωσε πάνω από 30 εκατομμύρια για τον Πανιώνιο να κολλάει στα 320 δανεικά χιλιάρικα για την εφορία. Κάτι άλλο συμβαίνει και πρέπει να ειπωθεί. Αυτά τα εκατέρωθεν πείσματα είναι παιδικά. Δε δίνεις τα 320 εγώ διώχνω το Μάντζιο. Από που ρε από το κτήμα του παππού σας; Και τι είναι ο Μάντζιος; Το παιδί που καθαρίζει; Είναι ο προπονητής που βγήκε από τα σπλάχνα της ομάδας τη δόξασε ως ποδοσφαιριστής την έσωσε ως προπονητής, όταν ο ακριβοπληρωμένος την είχε βυθίσει στον πάτο της βαθμολογίας κ αι έψαχνε δικαιολογίες για να την κανει. Ο Άκης είναι ένα παιδί δικό μας πονάει την ομάδα και είχε κάθε δικαίωμα να έχει και άλλη ευκαιρία. Ήταν τουλάχιστον άκομψο αυτό που συνέβη το χρόνο που συνέβη και περιμενουμε πειστικότατες δικαιολογίες για την απομάκρυνσή του.Είναι από αυτά που καθορίζουνε το ήθος των κρατούντων και μεις στον ιστορικό αυτά δεν τα συγχωρούμε. Αναμένομεν κύριοι της διοίκησης.

dimosthenis είπε...

Να υποθέσω ότι το άρθρο του sport fm ενέχει στοιχεία διακριβωμένα. Ο Άκης είναι παιδί του Τσακίρη και μεις επειδή δεν μπορούμε να κτυπήσουμε το γάιδαρο βαράμε το σαμάρι. Και μ' αυτά τα μυαλά, τα μικρόψυχα, τα εκδικητικά πάμε να διοικήσουμε ΠΑΕ με τόσα προβλήματα. Αν φοράνε παντελόνια αυτοί που πήραν την απόφαση ας βγουν και να πούνε. Δε γουστάρουμε τον Άκη, γιατί δεν είναι καλός προπονητής είναι άπειρος, είναι λίγος για τις προσδοκίες μας, κάτι τέλος πάντων που να φαντάζει λογικό όχι τα μίζερα και τα ανέντιμα που διοχετεύονται λίγες μέρες μετά τη σωτηρία της ομάδας στην οποία ο προπονητής ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος. Εμείς στον Πανιώνιο είμαστε πολύ λίγοι για να δημιουργούμε ομαδούλες και να φτιάχνουμε φράξιες. Δεν ξέρω τι μεταβλήθηκε στις σχέσεις των διοικούντων με τον Τσακίρη και υπάρχει αυτό το κλίμα καχυποψίας με τις απαιτήσεις για το Απήλιο και τις απειλές περι αποχώρησης της ομαδας. Γιατί μου φαίνεται περίεργο ο άνθρωπος που έδωσε πάνω από 30 εκατομμύρια για τον Πανιώνιο να κολλάει στα 320 δανεικά χιλιάρικα για την εφορία. Κάτι άλλο συμβαίνει και πρέπει να ειπωθεί. Αυτά τα εκατέρωθεν πείσματα είναι παιδικά. Δε δίνεις τα 320 εγώ διώχνω το Μάντζιο. Από που ρε από το κτήμα του παππού σας; Και τι είναι ο Μάντζιος; Το παιδί που καθαρίζει; Είναι ο προπονητής που βγήκε από τα σπλάχνα της ομάδας τη δόξασε ως ποδοσφαιριστής την έσωσε ως προπονητής, όταν ο ακριβοπληρωμένος την είχε βυθίσει στον πάτο της βαθμολογίας κ αι έψαχνε δικαιολογίες για να την κανει. Ο Άκης είναι ένα παιδί δικό μας πονάει την ομάδα και είχε κάθε δικαίωμα να έχει και άλλη ευκαιρία. Ήταν τουλάχιστον άκομψο αυτό που συνέβη το χρόνο που συνέβη και περιμενουμε πειστικότατες δικαιολογίες για την απομάκρυνσή του.Είναι από αυτά που καθορίζουνε το ήθος των κρατούντων και μεις στον ιστορικό αυτά δεν τα συγχωρούμε. Αναμένομεν κύριοι της διοίκησης.

dimosthenis είπε...

Συγγνώμη το στειλα δυο φορές. Παρακαλώ br σβήσε τη μια

IWN1998 είπε...

Δημοσθένη ψάξε λίγο προσεκτικά το google με ένα από τα ονόματα των πρωταγωνιστών για να βρεις κάποια πράγματα σχετικά με το τι άλλαξε στις σχέσεις. Συμφωνώ απόλυτα πάντως ότι ο Άκης δεν φταίει σε τίποτα και ο λόγος εξόδου του θα πρέπει να διευκρινιστεί σαφώς και διαφανώς τη Δευτέρα.

John - Singapore είπε...

@iwn Δεν μας διευλύνεις λίγο με το να μας πείς;

IWN1998 είπε...

Δεν ΘΕΛΩ να γράψω λεπτομέρειες όχι για να δημιουργήσω μυστήρια αλλά γιατί η Πανιώνιοι αντιθέτως με ότι συμβαίνει πρέπει να μείνουν ενωμένοι. Και πρέπει να προστατεύσουμε όσους ανήκουν στην Πανιώνια οικογένεια και έχουν προσφέρει. Και ίσως αυτές οι λεπτομέρειες δεν προσθέτουν εν τέλει γιατί πέραν των όποιων λεπτομερειών, αντί για βοήθεια υπάρχει κατά προτεραιότητα αποπληρωμή χρεών. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι ότι οι σχέσεις δεν μπορεί να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο όπως παλιότερα. Και το θέμα είναι ότι ο Πανιώνιος φαίνεται πια πως πρέπει να στηριχτεί αποκλειστικά στις όποιες ελάχιστες δυνάμεις των όποιων 2000 περίπου ενεργών φιλάθλων του χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες για κάτι άλλο.

IWN1998 είπε...

Ακόμα κάτι. Αν η διοίκηση Τσάβαλου έπαιρνε και αδειοδότηση μετά και την αγωνιστική σωτηρία της ομάδας, πως θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την ως τώρα πορεία της; Αν τώρα δεν πάρει την αδειοδότηση για τα 320 χιλιάρικα της Εφορίας/ΙΚΑ,θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει πετυχημένη, όταν μάλιστα είχε προτεραιότητα την οικονομική σωτηρία; Και αν η διοίκηση Τσάβαλου έκανε όντως μεγάλες προσπάθειες και είχε στηρίξει την τελική της προσπάθεια, της αδειοδότησης σε κάποιες παλιότερες υποσχέσεις αρωγών, πως άραγε θα έπρεπε να νοιώθει, αν εκείνη η βοήθεια εν τέλει δεν έγινε εφικτή;

Ron Barceló είπε...

Πώς θα σας φαινόταν Καραγεωργίου στον πάγκο μας?!

zamis είπε...

εκει που μας χρωσταγανε μας πηραν και το βοδι

br fun_atic είπε...

ας είναι ελαφρύ το χώμα

http://www.scorernews.gr/2012/04/blog-post_6509.html

General Tanz είπε...

Καλο ταξιδι Γιανναρε!!!! Μεγαλο μπακ, πολυ μεγαλο!!!!
Ευκολα στην 3αδα των καλυτερων αριστερων μπακ του Ιστορικου.
Μεγαλη θλιψη.

stam είπε...

Απο τις πρώτες παιδικές αναμνήσεις σ´ εκείνη τη φοβερή ομάδα του 79!
Μεγάλο αριστερό μπακ σταθερός κ εργάτης.
Ελπίζω να τον τιμήσουμε εστω κ τωρα σαν ομάδα όπως του αξίζει.

br fun_atic είπε...

αν σκεφτείς τους εορτασμούς για τα 120 χρόνια της ομάδας, φαντάσου πότε και αν θα τον τιμήσουμε...

αλήθεια, θα βρεθεί ένας να ξαναφτιάξει την ταμπέλα "Σταματελάτος" στην 4 ή την ονομάσαμε έτσι για όσο αντέξει στον αέρα;