Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Allou fun park Panionios G.S.S


Σύμφωνα με το καταστατικό του Πανιωνίου, πρωτεύων σκοπός του συλλόγου είναι η ανάδειξη αθλητών και η διαπαιδαγώγηση νέων ανθρώπων μέσω του αθλητισμού και των ιδεωδών του. Ο σκοπός αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί θεωρητικά, με την ανάγνωση για παράδειγμα ενός βιβλίου, αλλά μέσα στους αθλητικούς χώρους. Συνεπώς εξίσου πρωτεύων στόχος του συλλόγου είναι η συντήρηση ή βελτιστοποίηση των αθλητικών χώρων που διαθέτει και κατά το δυνατόν η δημιουργία νέων.

Ένοιωσα τεράστια θλίψη όταν αντίκρισα το μικρό γηπεδάκι 5 Χ 5 ισοπεδωμένο. Θα γίνει λέει κάτι ανάμεσα σε παιδότοπο και χώρο απασχόλησης των μικρών παιδιών που περιμένουν το τέλος της προπόνησης των αδελφών τους. Με λίγα λόγια ισοπεδώθηκε ένας αθλητικός χώρος όχι για να δημιουργηθεί ένας νέος και μάλιστα καλύτερος αλλά για να απασχολούνται τα μη αθλούμενα παιδιά.  Με λίγα λόγια, ο Πανιώνιος έλυσε όλα τα προβλήματα στέγασης των τμημάτων του και μεριμνά τώρα για τις οικογένειες και τα μη αθλούμενα μέλη...Μάλιστα. Κάπως έτσι σκέφτονταν και η Μαρία Αντουανέτα και είδαμε πως κατέληξε. Είχα ακούσει ότι ο ίδιος χώρος δεν θα ήταν καν αθλητικός αλλά κάτι σαν παιδότοπος. Θα δούμε...

Ο συγκεκριμένος χώρος δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας και σίγουρα ήταν ακατάλληλος για παιδιά μεγαλύτερα των οκτώ ετών. Από την άλλη όμως φιλοξενούσε τουλάχιστον τρία τμήματα μικρών παιδιών καθημερινά, το οποία ισοδυναμεί με  παροχή αθλητικών υπηρεσιών σε περισσότερα από 40 παιδιά ημερησίως και ταυτόχρονα με αντίστοιχα έσοδα. Παράλληλα απελευθέρωνε χώρο για τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν απόλυτη ανάγκη από μεγαλύτερους χώρους άθλησης.

Υποτίθεται ότι τα παιδιά αυτά θα βρουν καταφύγιο στο χορτάρι. Όταν βέβαια δεν το χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα, όταν δεν γίνονται εργασίες, όταν δεν βρέχει και φυσικά όταν δεν έχει πέσει φάρμακο (το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο). Και όλα αυτά ανάμεσα στις 17:00 και 18:00 καθημερινώς καθώς μεγαλύτερη χρήση του γηπέδου προϋποθέτει την χρήση των προβολέων άρα τεράστια έξοδα. Υπάρχει βέβαια και η λύση, τα μικρά παιδιά να μπουν στο πετσί του Πανιωνίου και να περιφέρονται ως νέοι πρόσφυγες από εδώ και από εκεί. Άραγε έχει σκεφτεί κανείς ποιός θα πρωτοχωρέσει στο χορτάρι; Έχουμε το αθλητικό υλικό για να διεξαχθεί προπόνηση τόσων παιδιών ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο; Υποτίθεται ότι η ισοπέδωση του γηπέδου έγινε με την άδεια του τμήματος... Κάτι μου λέει ότι ο έφορος δεν είχε ιδέα...Και το λεω πολύ ευγενικά...

Ο σύλλογος που δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους υπαλλήλους τους προπονητές και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, που δεν μπορούσε να μας συνδράμει με το οποιοδήποτε ποσό στην προσπάθεια για να ανακατασκευάσουμε το μεγαλύτερο γήπεδο 5 Χ 5, βρήκε χρήματα (όσα κι αν είναι αυτά) για να γκρεμίσει και όχι για να χτίσει. Είναι ο ίδιος σύλλογος που ανέχονταν μέχρι και σήμερα τη λειτουργία του...ίντερνετ καφέ (;;;) ( με χαρά μου μαθαίνω ότι θα φύγει οικειοθελώς, καλό έστω κι έτσι) και που απαίτησε την εκκένωση της λέσχης φίλων Πανιωνίου με το πρόσχημα της δημιουργίας αθλητικού χώρου...Ναι, να γίνει αθλητικός χώρος η Λέσχη που είναι ένας χώρος μη αθλητικής απασχόλησης ομάδας φιλάθλων, είναι αδύνατον όμως να αποφασίζετε ταυτόχρονα να καταστραφεί ενεργός αθλητικός χώρος για χάρη των...μη απασχολούμενων παιδιών. Ακόμη κι αν αυτοί που έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν τόσο σίγουροι ότι το σχέδιο ήταν σωστό, όφειλαν να περιμένουν να εφαρμόσουν το πλάνο για ένα χρόνο κρατώντας εφεδρικό το γήπεδο, κι αν όλα πήγαιναν καλά να προχωρούσαν στην ανακατασκευή του και όχι στη δημιουργία παιδικής χαράς.  Εκτίμησή μου βέβαια ότι μάλλον το μπάσκετ απαίτησε και απέκτησε άλλο ένα χώρο. Γιατί δεν μου  βγάζει κανείς από το μυαλό ότι σύντομα θα δούμε το πρώην γηπεδάκι να γεμίζει με μπασκέτες.

 Λυπάμαι πραγματικά που δεν είμαι πλέον στο συμβούλιο για να παλέψω τη ματαίωση αυτής της καταστροφής (θα ήθελα΄βέβαια πολύ να δω τα πρακτικά του ΔΣ που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση και τις υπογραφές όσων το υπερψήφισαν), χαίρομαι όμως που η υπογραφή μου δεν υπάρχει ούτε ως μειοψηφία στην καταστροφή αθλητικού χώρου.

Αντιλαμβάνεστε ότι πλέον υπάρχει επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του σχεδίου για την ανακατασκευή του άλλου γηπέδου από τον κόσμο του Πανιωνίου και καλώ όποιον έχει την οικονομική ικανότητα να συνδράμει. Έτσι για το γαμώτο. Για να μπει μια ταμπέλα που να λέει ότι ο κόσμος φτιάχνει αθλητικούς χώρους εκεί που ο Πανιώνιος γκρεμίζει.

12 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Κι αν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ η απασχόληση όλων όσων περιμένουν να τελειώσει η προπόνηση των παιδιών μας μπορείτε να μας φτιάξετε : τεκέ, μπαρμπουτιέρα, κωλάδικο και ό,τι τέλος πάντων μπορεί να βοηθήσει για να περάσει η μία ώρα της προπόνησης με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

br fun_atic είπε...

και μια ψησταριά δεν ήταν άσχημη ιδέα...Αρνί σούβλας, κοκορέτσι, φριγαδέλια, όλα της ώρας. Ντύστε και ένα σύμβουλο τσολιά προς άγρα πελατών και έτοιμη η "βλαχοπούλα".

Griniaris είπε...

Αυτό που με λυπεί πιο πολύ είναι ότι κάποιοι έχουν καταφέρει τον Πανιώνιο φίλαθλο να θεωρεί μεγάλη ξεφτίλα να δώσει έστω κι ένα ευρώ για την ομάδα.Κάποιοι άρχισαν να εμπορεύονται τον Πανιώνιο στους βάζελους και τους γαύρους που δεν πάνε τα παιδιά τους στις ομάδες τους γιατί ξέρουν ότι δεν θα έχουν καμμιά τύχη.Λυπάμαι που έμμεσα υποστήριξα τέτοιους ανθρώπους.Ειλικρινά συγγνώμη...

Bertheway είπε...

Φήμες λένε ότι το μεγάλο 5Χ5 θα ξαναγίνει πάρκινγκ για τους 10 κατόχους διετούς διαρκείας

br fun_atic είπε...

φριγαδέλι, κοκορέτσι...πίστευα ότι εσύ τουλάχιστον θα λύγιζες... μπορούμε να αμολάμε τα πρόβατα στο χορτάρι για να τα έχουμε από την παραγωγή στην κατανάλωση...

Η αίθουσα Μισαηλίδης γίνεται και γαμώ τα κελάρια, οπότε να και το κοκκινέλι

amanAM είπε...

Είναι απίστευτο να γκρεμίζουν ένα γήπεδο, για να κάνουν μια εμπορική χρήση. Έτσι κι αληθεύει, και δεν δούμε στο τέλος να χτίζουν κάτι που τέλος πάντων θα έχει σχέση όντως με την άθληση των παιδιών, περισσότερων από όσα γυμναζόντουσαν μέχρι τώρα στον ίδιο χώρο, πρέπει να γίνει χαμός.

Άκουσα πως θα το κάνουν παιδότοπο, και θα διοργανώνονται πάρτι και άλλα χάπενινγκ. Πόσα να μαζέψεις από λίγα παιδιά που αθλούνται, όταν στοιχίζει και ο προπονητής τους? Με όσα θα μαζέψεις από ένα πάρτι, ήδη βγάζεις κέρδος.

Προφανώς επ αμοιβή θα λειτουργεί ο παιδότοπος.

Δεν καταλαβαίνω τι τους εμποδίζει να κάνουν το ίδιο το γήπεδο θερινό σινεμά, τις κλειστές αίθουσες μαγαζιά με ρούχα, ώστε να απασχολούνται όσοι περιμένουν...

Προφανώς κάτι τους εμποδίζει, αλλιώς ο Τσακίρης θα το είχε συνεχίσει το κόνσεπτ με το νέο γήπεδο.

Θα πρέπει να αμυνθούμε με κάθε μέσο, αλλιώς μέχρι τις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει Πανιώνιος.

Griniaris είπε...

Το μόνο που πραγματικά θα με λύγιζε,θα ήταν η μετατροπή της πισίνας σε pool-barbeque με καθίσματα και τραπέζια μέσα στο νερό...

br fun_atic είπε...

χαλάσαμε έναν αθλητικό χώρο για να γίνει είτε παιδότοπος, είτε χώρος δήθεν αθλητικής απασχόλησης των μικρών παιδιών...

δηλαδή εξασφαλίσαμε την απασχόληση των παιδιών που ΔΕΝ είναι αθλητές του Πανιωνίου, εις βάρος των αθλητών...

Είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις ΧΩΡΙΣ την έγκριση του τμήματος;

Το ξαναλέω ότι περιμένω αργά ή γρήγορα να γίνει χώρος μπάσκετ...

br fun_atic είπε...

Για να μην ξεχνιώμαστε...έχουμε παγκόσμιο σήμερα... Ακόμα περιμένω την επιβεβαίωση των ατόμων...

amanAM είπε...

το να γίνει χώρος μπάσκετ, δεν είναι απαραίτητα κακό. Το να γίνει αναψυκτήριο, παιδότοπος, εμπορική επιχείρηση οποιασδήποτε μορφής, αυτό είναι αξιοκατάκριτο από κάθε άποψη.

Αν φτάνει ο χώρος, να γίνει γηπεδάκι βόλεϊ, με μια τέντα από πάνω για τις βροχερές μέρες αλλά και τον ήλιο, μια χαρά θα είναι.

Εάν κρίνανε πως το γηπεδάκι δεν έκανε για ποδόσφαιρο, ας παίρνανε μια σωστή απόφαση με σωστή διαδικασία, και να κάνουν αθλητική χρήση του χώρου κι όχι εμπορική.

Griniaris είπε...

Εγώ την έχω κάνει και μάλιστα δημόσια.Απλά θα αργήσω λίγο.Κρατήστε θέσεις και φαγητό.Και μπίρες στην κατάψυξη,ε....

br fun_atic είπε...

Κι αυτό είναι κακό Αντώνη, ιδίως όταν δεν λαμβάνεις υπόψιν τις ανάγκες ενός τμήματος και δεν έχεις την έγκρισή του.
Για να καταστρέψεις ένα γήπεδο ποδοσφαίρου πρέπει πρώτα να έχεις εξασφαλίσει τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου.