Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σωστή κίνηση

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία έχει άμεσο αντίκτυπο στην δυνατότητα άθλησης των παιδιών και των εφήβων, καθώς πολλές οικογένειες στην ανάγκη να μειώσουν τα έξοδα τους περικόπτουν το κόστος άθλησης. Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης δεν μπορεί και δεν θα μείνει αδρανής μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα. Ο Σύλλογος των 3.500 αθλητών πορεύεται εδώ και 122 χρόνια με το βλέμμα στραμμένο στην Κοινωνία και στην αθλούμενη νεότητα. Παρ' όλο που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει την παραμικρή -οικονομική ή άλλη- στήριξη από την Πολιτεία και τους άλλους φορείς, πήρε την απόφαση να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του τις οικογένειες των αθλητών να συνεχίσουν την άθλησή τους.
Για τον σκοπό αυτό, με ομόφωνη απόφαση του, το ΔΣ του Πανιωνίου ΓΣΣ όρισε εκπτώσεις στις συνδρομές των αθλητών στις Αθλητικές Ακαδημίες του Συλλόγου για τα παιδιά ανέργων και πολυτέκνων. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε μείωση 50% στην τιμή της συνδρομής εάν ο ένας γονιός είναι άνεργος και 75% αν είναι άνεργοι και οι δύο γονείς. Για τα παιδιά πολυτέκνων ισχύει έκπτωση 50% για το πρώτο παιδί και 75% για το δεύτερο και πέραν. Η έκπτωση θα γίνεται με απλή επίδειξη στις Γραμματείες της κάρτας ΟΑΕΔ ή Πολυτέκνου.
Επιπλέον αποφασίστηκε η μείωση στην τιμή εγγραφής Μέλους στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο στο ποσό των 40€ ετησίως.

Το σύνολο των αποφάσεων είναι σωστό. Υπάρχει όμως περιθώριο βελτιώσεων. Θεωρώ ότι έκπτωση (μικρότερη) θα έπρεπε να γίνει σε όλους τους αθλούμενους, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες για όλο τον κόσμο και επειδή υπάρχουν πλέον σύλλογοι γύρω μας που προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες με χαμηλότερη συνδρομή. Είναι προτιμότερο λοιπόν να μειώσουμε τις συνδρομές μας προκειμένου να μην δούμε για άλλη μία χρονιά να μειώνεται ο αριθμός των αθλούμενων. Για παράδειγμα: Είναι άσχημο να απαιτείς συνδρομή 45 ευρώ για το ποδόσφαιρο με χώρους προπονήσεων στα μικρά γηπεδάκια όπου γης, τη στιγμή που για παράδειγμα η Άρσεναλ ζητάει 40 ευρώ για προπόνηση σε γήπεδο 11 Χ11. Κι αν κάποιος πει ότι η Άρσεναλ είναι μακρυά, μπορώ να του δώσω παραδείγματα κοντινών μας ομάδων που ζητούν τα ίδια χρήματα για προπόνήσεις σε αξιοπρεπή γήπεδα, ενω κάποιες χορηγούν και αθλητικό υλικό.

Πρέπει να καταργηθεί η εγγραφή που πληρώνει ο κάθε αθλητής ετησίως. Η εγγραφή έχει νόημα όταν εγγράφεσαι για πρώτη φορά σε ένα σύλλογο ή όταν επανέρχεσαι μετά από σημαντική αποχή. Σε άλλους συλλόγους η εγγραφή ισοδυναμεί με καταβλή κάποιου ποσού έναντι παροχής αθλητικού υλικού. Επειδή σε εμάς δεν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι μάλλον ένα έξοδο που επιβάλλεται στους γονείς κάθε Σεπτέμβριο άνευ λόγου και αιτίας. Το μέτρο αυτό είναι άδικο ιδίως για εκείνους που παρακολουθούν διαρκώς τις προπονήσεις και τις αθλητκές εκδηλώσεις του συλλόγου. Δεν εξετάζω ότι το ποσό αυτό ενισχύει την ομάδα για τον απλούστατο λόγο ότι όσοι δεν έχουν ή δεν μπορούν να το πληρώσουν θα επιλέξουν κάποιο άλλο σύλλογο. Οι εποχές έχουν αλλάξει...

Μία ερώτηση: Αν θυμάμαι καλά, δεν πληρώναμε εξτρά ποσό για την εγγραφή ως μέλος στον ερασιτέχνη, αλλά την ετήσια συνδρομή. Εδώ τι ακριβώς μειώθηκε; Μήπως πρόκειται για το ποσό της ετήσιας συνδρομής; Αν ναι, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Πλέον κανείς δεν θα έχει δικαιολογία να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του ή να μν είναι μέλος του ερασιτέχνη.

8 σχόλια:

tyler durden είπε...

Φίλε είσαι πολύ σωστός σε όσα λες.
Μπράβο!Συνέχιζε να αφυπνίζεις όσους και όσο μπορείς.Να είσαι καλά.Μπράβο σου!!!

Panos είπε...

Δεν υπάρχει η έννοιά 'επανεγγραφής' όταν αναφερόμαστε σε αθλητές που έχουν εγγραφεί στο Σύλλογο μια φορά στο παρελθόν και είναι τακτοποιημένοι όσον αφορά στις οφειλές τους. Αυτό είναι ξεκάθαρο και ισχύει από πέρυσι.
Αυτό θα διευκρινιστεί σε εφόρους και γραμματείες ώστε να αποφεύγονται οι 'αυθαίρετες' ερμηνείες οι οποίες ως φαίνεται υπήρξαν.
Το ποσό της μηνιαίας συνδρομής το αποφασίζει το κάθε τμήμα ξεχωριστά και είναι θέμα προς συζήτηση ούτως ή άλλως.

Στην ερώτηση περί Μέλους στον Ερασιτέχνη δεν κατάλαβα την ερώτηση. Εγγραφή και ετήσια συνδρομή είναι το ίδιο πράγμα. Την πρώτη φορά λέγεται εγγραφή και έκτοτε λέγεται συνδρομή. Αυτό μειώνεται στα 40€.
Είναι η ύψιστη τιμή για όποιον δηλώνει φίλος του Πανιωνίου και πρέπει να είναι εργαλείο ενίσχυσης.

amanAM είπε...

ωραία... Εγώ είμαι πολύτεκνος!!!

:-)

br fun_atic είπε...

Εγώ δεν είμαι.Πρέπει να κάνω μία κουβέντα με την κα BRF!

amanAM είπε...

Θεωρώ πολύ θετική την κίνηση του Πανιωνίου να στηρίξει τους άνεργους και τους πολύτεκνους.

Άραγε θα μειωθούν τα έσοδα, ή θα αυξηθούν τα αθλούμενα παιδιά με αποτέλεσμα να καλυφθούν οι απώλειες? Αυτό θα το δούμε. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επικοινωνηθεί πολύ αυτό το θέμα, για να φέρει αποτέλεσμα.

Όποιος χρειαστεί βοήθεια για τεκνοποίηση, μην διστάσει να ζητήσει βοήθεια από φίλους. Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται.

br fun_atic είπε...

πρέπει βέβαια να φροντίσεις να γονιμοποιήσεις σήμερα και να γενηθούν τα παιδιά Σεπτέμβριο :)

br fun_atic είπε...

εσύ ρε φίλε δεν είσαι Πανιώνιος. Είσαι Γαμιώνιος!!!

amanAM είπε...

Γαμάτο το Γαμιώνιος, πολύ καλό!!!

:-)