Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αρχη με το δεξί μετά από χρόνια


Αρκετός κόσμος σήμερα στη Ν. Σμύρνη, εορταστικό κλίμα και προσμονή για ό,τι καλύτερο στη νέα αγωνιστική σεζόν. Η νίκη εναντίον του Άρη χάρισε στην Πανιωνάρα μας τους πρώτους τρεις βαθμούς στο καινούριο πρωτάθλημα και έσπασε τη γκίνια της πρώτης αγωνιστικής. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ πόσα χρόνια είχαμε να πανηγυρίσουμε νίκη στην πρώτη αγωνιστική.

Από το σημερινό παιχνίδι κρατάω τους τρεις βαθμούς και τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες. Μπορώ να πω ότι τελικά προβληματίστηκα αρκετά.

Πριν κάνουμε την οποιαδήποτε ανάλυση καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι σήμερα δεν είδαμε να αγωνίζονται δυο ομάδες πρώτης κατηγορίας (όπως την ξέραμε τουλάχιστον). Ήταν κάτι ανάμεσα σε πρωτάθλημα νέων και αγώνα χαμηλότερης κατηγορίας. Σε αυτό το επίπεδο ο Πανιώνιος του πρώτου ημιχρόνου έδειξε καλά στοιχεία. Έδειχνε πιο φρέσκος, με σχετικά καλή κυκλοφορία μπάλας και σίγουρα πιο δεμένος και ώριμος απ' ότι τον περίμενα. Μέχρι εκεί όμως. Ο Άρης από την άλλη μεριά, αν και ξεκίνησε φουριόζος κάθισε γρήγορα, παραχώρησε γήπεδο στον Πανιώνιο, ο οποίος ευτύχισε να σκοράρει στη δεύτερη ευκαιρία που δημιούργησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισαν τα όργανα. Νωρίς -  νωρίς αποβλήθηκε ο Καμπάνταης, χωρίς όμως να καταφέρει ο Άρης να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή. Δεν κατάφερε να δείξει κάτι περισσότερο ακόμη κι όταν ο κος Ελευθερόπουλος αποφάσισε να φωνάξει στον πάγκο τους Ντούνη και Μενδρινό που μέχρι τότε έβρισκαν τρόπο να ταλαιπωρούν τον Άρη. Και μια που ποδόσφαιρο δεν βλέπαμε, οι παίκτες των δύο ομάδων αποφάσισαν να μας προσφέρουν θέαμα με βρισιές και ξύλο στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο πάγκοι. Αποτέλεσμα άλλη μία κόκκινη. Στο λίγο χρόνο που έμεινε, ο Άρης προσπάθησε να κάνει κάτι, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους σε μια ομάδα εννέα παικτών.

Συμπερασματικά: Τόσο κακό Άρη είχα να δω χρόνια. Εναντίον ενός τόσο κακού αντιπάλου, ο Πανιώνιος ήταν συνολικά ανεκτός και τυχερός αφού σκόραρε στη μία από τις δύο (τρεις;;;) ευκαιρίες που δημιούργησε και κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα με εννέα παίκτες. Αν στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν και άλλες τόσο κακές ομάδες, τότε ίσως και να έχουμε ελπίδες για τη σωτηρία. Απέναντι όμως σε ομάδες έστω και λίγο υψηλότερου επιπέδου φοβάμαι ότι θα τα βρούμε δύσκολα.

Διακριθέντες: Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν διακρίθηκε κανένας παίκτης του Πανιωνίου. Στο πρώτο λοιπόν, αρκετά καλοί ήταν οι Ντούνης (κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος), Μενδρινός, Αραβίδης (φιλότιμος χωρίς όμως να δημιουργήσει ιδιαίτερους κινδύνους), Σπυρόπουλος και περισσότερο λόγω του γκολ ο Λαμπρόπουλος.

Για την αμυντική γραμμή και τον τερματοφύλακα δεν μπόρεσα να βγάλω συμπεράσματα γιατί δεν πιέστηκαν σχεδόν καθόλου. Θα αισθανόμουν όμως πολύ περισσότερο ασφαλής αν κάτω από τα δοκάρια κάθονταν ο Σιδεράκης. Με τη συγκεκριμένη επιθετική γραμμή (Ντούνης, Καμπάνταης, Αραβίδης, Γουνδουλάκης) δεν ξέρω πόσο εύκολο θα έχουμε το γκολ. Νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης Καμπάνταη - Κούτσι...Στον Οκόγιε δεν θα ήθελα καν να αναφερθώ.

Μια λοιπόν που η δυναμικότητα του Άρη ήταν πολύ χαμηλή, ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγάλουμε στο προσεχές διάστημα, ίσως και κόντρα στη Βέροια που δείχνει ομάδα με μεγαλύτερες δυνατότητες από τον Άρη.

56 σχόλια:

Griniaris είπε...

Εγώ πάλι έβγαλα αρκετά συμπεράσματα.Κατ'αρχάς δεν θα κρυφτώ πίσω από το μπάχαλο που έγινε με τα επεισόδια.Τεράστια λάθη στο κοουτσάρισμα και στις αλλαγές.Πριν από την απαράδεκτη ενέργεια του Καμπάνταη είχαμε ήδη ανεξήγητα κλειστεί πίσω.Βγήκαν οι δύο καλύτεροί μας παίκτες και αντι να μπουν Κολοβός,Σάμαρης μπήκαν "Πίου",κυριολεκτικά, και Ανδράλας.Ο Καρπετόπουλος δήλωσε στον sport-fm ότι ο Διαμαντάκος δεν έπαιξε κατόπιν τσακωμού των πανθήρων με τη διοίκηση και μάλλον το ίδιο ίσχυσε και για Σάμαρη.Μακάρι να μην είναι έτσι...
Ακόμη και σε μια τέτοια μέρα το τέρμα δεν έδειξε στοιχεία εμπιστοσύνης και παρ'όλα αυτά ακούω ότι ο Σιδεράκης έχει τεθεί εκτός ομάδος.Θα μάθουμε ποτέ γιατί ή ψάχνω ψύλλους στα άχυρα;

br fun_atic είπε...

Άκουσα ότι ο Κολοβός δεν ήταν έτοιμος,ενώ για Σάμαρη,Διαμαντάκο μάλλον δεν υπάρχει σοβαρός λόγος... Τι να λέμε τώρα για Όμο και Σιδεράκη.Ίσως να είναι παράτερη η γκρίνια μετά από νίκη όμως κάποια πράγματα θα τα βρούμε μπροστά μας.

vyruss είπε...

Τραγικές οι αλλαγές. Πήγε να χάσει το ματς, αντί να βγάλει τα ΖΩΑ Καμπάνταη και Αραβίδη (που έδειξαν τη γνωστή αδιαφορία και περπάτημα που είχαν δείξει και στο πρώτο τους πέρασμα από τον Ιστορικό) έβγαλε τον πολύ καλό Ντούνη που ζάλιζε την άμυνα των σκουληκιών και τον καλούτσικο Μενδρινό. Πράγμα που μας κόστισε και μία αποβολή όταν βαρέθηκε να παίζει ο ΥπερΜαλάκας Καμπάνταης. Το έχει ξανακάνει σε ματς που μπήκε στο 89' και δεν ήθελε, έριξε 2 φάπες στα γρήγορα και αποβλήθηκε με 2 κίτρινες στο 90!

Λέτσος είπε...

δηλαδη τιποτα καλο χθες. Καλυτερα το περσινο συνοθυλευμα. Οτι ο Ντουνης (κορυφαιος) ειχε κουραστει δεν το ειδε κανεις. Οτι ο Πιου οταν μπηκε ηταν ο μονος που ετρεχε και κρατουσε μπαλα... Εκτος αν ξαφνικα περιμεναμε να δουμε καμμια σουπερομαδα..... Δεν σε καταλαβαινω ΒR καποιες φορες. Εγω περιμενα να δω ενα μπου... και τελικα στο 1ο ημ. ειδα κατι που μου αρεσε και το παρακολουθησα ευχαριστα. Ποσο καιρο ειχα να δω τον Πανιωνιο να αλλαζει 5 πασες ... Ελεος παιδια και εγω δεν γουσταρω την κατασταση αλλα τουλαχιστον ας στηριξουμε λιγο.

zamis είπε...

Οπωσδηποτε μπραβο και παλι μπραβο στα παιδια,ειναι πολυ σημαντικη η νικη.
Απο κει και περα βεβαια,μιλαμε για καταστασεις country and western,μπουκαρισματα παγκων(..)και γενικα εικονα που αν το γηπεδο ειχε και χωμα παραπεμπουν σε αλλες κατηγοριες και αλλες δεκαετιες.
Και βεβαια ο χτεσινος Αρης ειναι ο χειροτερος που εχουμε δει ποτε.
Στα(πολυ)θετικα η δεξια πτερυγα και ο Μενδρινος και οτι ολοι γενικα προσπαθησαν,ακομα κι ο Πιου ο κακομοιρης εδωσε βοηθειες κι εκανε και το μοναδικο και πολυ ωραιο σουτ μας στο 80'.
Στα(πολυ)αρνητικα ο αχαρακτηριστος Καμπανταης,ασε που μ'αυτον και τον Αραβιδη μαζι γκολ δεν μπαινει ουτε με αιτηση.
Επισης,σε τερμα και κεντρο αμυνας μπαζουμε αγριως,ευτυχως που χτες παιζαμε ουσιαστικα εναντιον του Γιαννιωτα.
Συμφωνω για τις αλλαγες αλλα και για την οπισθοχωρηση τουλαχιστον 20' πριν την αποβολη του ανεκδιηγητου.


br fun_atic είπε...

Αυτό που έγραψα με λίγα λόγια είναι ότι χάρηκα με τους τρεις βαθμούς, κρατάω όμως μικρό καλάθι γιατί μπορεί να είδα να αλλάζουν τρεις πάσσες, δεν είδα όμως να δημιουργούν φάσεις.

Μπορεί να μη φάγαμε γκολ, δεν είδα όμως τις αντιδράσεις της άμυνας σε μια πιο δύσκολη κατάσταση. Άρα, δεν έχω κανέα δικαίωμα να βγαίνω και να πανηγυρίζώ, όπως κάνουν οι περισσότεροι Πανιώνιοι στο facebook. Είναι οι ίδιοι που στην πρώτη στραβή θα τα φέρουν όλα τούμπα.

Δουλειά του Πίου δεν είναι να τρέχει και να κρατάει τη μπάλα, αλλά να τρέχει με τη μπάλα και να σπάει την αντίπαλη άμυνα. Μια φορά πήγε να το κάνει και έπεσε πάνω στον αμυντικό.Να του πιστώσουμε όμως ότι ήταν ο μόνος παίκτης του Πανιωνίου που επιχείρησε σουτ στο δεύτερο ημίχρονο (το ένα με κάποιες αξιώσεις).



IWN1998 είπε...

Τον Πίου τον αδικείς γιατί δεν έτυχε να τον δεις πως ήταν όταν τον πρωτοπήραμε από τον Βύζαντα. Έχει κάνει πρόοδο και κάνεις λάθος ότι χθες δουλειά του ήταν να διεισδύει και να τρυπάει την άμυνα. Η δουλειά του για χθες που ήμασταν με 10 και 9 παίκτες ήταν αυτό το συνεχές τρέξιμο και μαρκάρισμα που έκανε πάνω-κάτω και αυτή τη δουλειά την έκανε καλά.

Όντως έχεις δίκιο ότι για ακραίος επιθετικός χρειάζεται τη διεισδυτική τρίπλα και δεν την έχει (προσόν που έχει ο Ντούνης). Έχει βελτιώσει πάντως αρκετά πράγματα και κυρίως το κοντρόλ του που ήταν τραγικό παλιά. Μην περιμένουμε θαύματα. Λύση ανάγκης είναι το παιδί. Και αν κάπως δουλέψει και τον βοηθήσουν από το τεχνικό επιτελείο, αν μπορούν βέβαια..., τότε έχει ακόμα κάποια περιθώρια.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο που έγραψε ότι τα πρώτα 30 λεπτά ο Πανιώνιος άξιζε το εισιτήριο και επίσης άξιζε και η προσπάθεια στο τέλος το χειροκρότημα γιατί ακόμα και ο Αραβίδης που ήταν ημιθανής σε όλο τον αγώνα, φάνηκε να ανασταίνεται και να προσπαθεί.

Εκτός από Σάμαρη, Κολοβό, Όμο και Σιδεράκη, μην ξεχνάμε ότι χθες ο κος Ελε και οι παροικούντες είχαν πετάξει από την αποστολή και τον Ρόκα. Μια πεντάδα έμπειρων παικτών, εκτός ομάδας...

Panos είπε...

Πρέπει όμως να πιστώσουμε στην προηγούμενη διοίκηση ότι είχε διαβλέψει την πρόοδο του Οκόγιε από νωρίς, γιαυτό του έκανε συμβόλαιο 480.000 για 4 χρόνια.


Bertheway είπε...

Στο φετινό πρωτάθλημα της superleage θα δούμε πολλές ομάδες και πολλά παιχνίδια που θα είναι παρόμοιου επιπέδου.Πανιώνιος, Άρης, Άεκ, Όφη, Κέρκυρα, Πας Γιάννινα, Πλατανιάς και Πανθρακικός βράζουν λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι.Βγάζω έξω τη Βέροια γιατί έχει κάνει καλές μεταγγραφές και δε νομίζω να έχει πρόβλημα.Βέβαια πέρυσι τα ίδια πιστεύαμε για Παναιτωλικό και Εργοτέλη.Οι νεοφώτιστες ομάδες πάντα είναι ένα στοίχημα γιατί αν σου κάτσουν στραβά τα αποτελέσματα στην αρχή μπορεί να σε πάρει από κάτω.Όμως πρέπει να έχει καλή ομάδα και το παιχνίδι του Σαββάτου είναι εξαιρετικά δύσκολο...
Στα του παιχνιδιού τώρα.Η ενδεκάδα είχε αρκετές εκπλήξεις.Στο πρώτο ημίχρονο όμως παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.Και δεν έχει σημασία που απέναντι μας ήταν αυτός ο Άρης γιατί και στο δεύτερο ημίχρονο τον ίδιο Άρη είχαμε αντίπαλο.Ο Ντούνης ήταν η ευχάριστη έκπληξη,Σπυρόπουλος και Κούρος ανέβαιναν και βοηθούσαν στην επίθεση,Φανούρης απαραίτητος με την εμπειρία του,Μενδρινός πολύ καλός και Ρόβας στο καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του Πανιωνίοιυ.Κουλοχέρης και Λαμπρόπουλος καθάρισαν τις ελάχιστες φάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν και ο Γιαννακόπουλος έκανε 2-3 εύκολες επεμβάσεις.Θέλει πολύ δουλειά στα διωξίματα του με το πόδι αλλά από έναν τερματοφύλακα 19 χρονών δεν μπορείς να περιμένεις το τέλειο.Ο Αραβίδης απλά φιλότιμος.Χαραμίσαμε τη μία από τις τρεις μεταγγραφές μας για τον παίχτη του ενός γκολ σε όλο το πρωτάθλημα.Ο Καπάνταης απλά απαράδεκτος.Μόνο μία κεφαλιά σε κόρνερ ύστερα από ωραίο ξεμαρκάρισμα.Στο γκολ που βάζουμε είναι εντελώς μόνος και πιάνει αέρα και στη μοναδική φάση που κάνει στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης,επίσης πιάνει αέρα.Το γλυκό έδεσε με την αδικιολόγητη αποβολή του που σε αφήνει με 10 παίχτες για 30 λεπτά.Χαραμίζουμε λοιπόν και την δεύτερη μεταγγραφή για τον επίσης επιθετικό του ενός γκολ σε όλο το πρωτάθλημα.Η τρίτη μας μεταγγραφή είναι ο Πάρης Ανδράλας.Ο οποίος μένει εκτός ενδεκάδας!!!!Τι τον πήραμε τότε???Στη θέση του βέβαια μπορούν να παίξουν 6-8 παίχτες που είναι καλύτεροι από αυτόν και σε καλύτερη ηλικία.Σάμαρης, Ρόκας, Ρόβας, Κούρντι, Μενδρινός, Φανούρης συν κάποιους πιτσιρικάδες που μπορεί να εξελιχθούν.Χαράμι και η τρίτη μεταγγραφή.
Στο δεύτερο ημίχρονο μαύρα χάλια.Ντούνης κουράστηκε και για μένα σωστά αντικαταστάθηκε.Στη θέση του θα έβαζα Σάμαρη για να κρατήσουμε λίγο μπάλα και θα έβαζα στο πλάι Μενδρινό ή Φανούρη.Ο Οκόγιε όμως δεν ήταν τόσο χάλια όσο φοβόμουν.Στην ίδια θέση θα μπορούσε να παίξει και ο Κολοβός.Η αποβολή του Καπάνταη από εκεί και πέρα σε αναγκάζει να κλειστείς.Ευτυχώς που δεν κινδυνέψαμε και για πρώτη φορά ύστερα από 9 χρόνια νομίζω ξεκινάμε με 3 βαθμούς.Απαράδεκτη και η αποβολή του Λαμπρόπουλου.Μπορεί ο Γιανιώτας να κάνει θέατρο αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας να κάνεις μαγκιές εκείνη την στιγμή.Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε αλλά για 3 αγωνιστικές θα παίξουμε χωρίς τον βασικό σέντερ μπακ.
Αυτά τα ολίγα σε γενικές γραμμές.Σημείωση ότι τον αγώνα τον είδα από την τηλεόραση οπότε μπορεί κάτι να μου διέφυγε...

br fun_atic είπε...

480.000 ;;;;; 120.000 τον χρόνο;;;;; Πλάκα κάνεις;

εγώ είχα ακούσει για 40-50.000 που κι αυτά μου φαίνονταν δραματικά πολλά...

br fun_atic είπε...

το tranfermarkt επιβεβαιώνει το τετραετές συμβόλαιο, κρατάει όμως χαμηλά την αξία του παίκτη. Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη σελίδα αναφέρει πάντα πολύ υψηλές αξίες παικτών (πχ Σιδεράκης 700.000 και Γουνδουλάκης 1.000.000

http://www.transfermarkt.gr/gr/emmanuel-okoye/profil/spieler_196238.html

IWN1998 είπε...

Το συμβόλαιο του ο Οκόγιε το υπέγραψε στις 11-7-2011 και είναι ως το 2014, άρα τριετές και όχι τετραετές.
Ο Οκόγιε σε δημοσιεύματα πέρυσι φερόταν να έχει ετήσιες αποδοχές 55.000 Ευρώ από το συμβόλαιό του.

Panos είπε...

σιγά μην έμενε με τέτοιο συμβόλαιο.
'Αναπροσαρμόστηκε' και αυτό όπως και αρκετές άλλες 'ομορφιές'

zamis είπε...

Και να πουμε οτι η ζεστη χτες ηταν ανυποφορη,φυσιολογικο ειναι να πεσουν στο β' γενικα και ο Ντουνης ειδικα που ταχε δωσει ολα.Εκει χρειαζεται βεβαια και μαθημα διαχειρησης δυναμεων και βοηθειες απο τον προπονητη.

IWN1998 είπε...

Πότε αναπροσαρμόστηκε; Αφού τον έδωσαν δανεικό πίσω στον Βύζαντα αν δεν κάνω λάθος. Ποιος τον ξαναέφερε στον Πανιώνιο; Η προηγούμενη ή η τωρινή διοίκηση; Πότε πρόλαβαν να το αναπροσαρμόσουν από τον Ιούλιο του 2011; Και εν παση περιπτώσει πως έγινε τετραετές όταν όλα τα στοιχεία που μπορεί κανείς να βρει μιλάνε για τριετές;

@zamis. Διαχείριση δυνάμεων και νεύρων... και η ενδεκάδα και η αποστολή να βγαίνει με κανονικά κριτήρια (αναφέρομαι στο πρώτο σχόλιο του Γκρινιάρη, αν είναι πραγματικότητα, αλλά ποιος να μας πει τώρα... Ο Ρόκας επίσης προφανώς θα πήρε κανένα κιλό ή δεν θα έκανε καλά τις ασκήσεις υποθέτω...

br fun_atic είπε...

Σωστός Ιωνα!Συμβόλαιο από 7/2011 (νόμιζα του 2010).



zamis είπε...

@iwn
ε βεβαια...

zamis είπε...

O Kαρπετοπουλος ειπε ακομα οτι καποιος παραγοντας απο τον παγκο μας φωναζε συνεχεια στους παικτες μας''μεινετε κατω''κι ετσι δεν τηρηθηκε το fair play απο τα σκουληκια..

br fun_atic είπε...

Μα να τα ξέρει ΟΛΑ πια αυτό το παιδί...Το 20 του Άρη που έβριζε και προκαλούσε σε όλο το παιχνίδι, μήπως το άκουσε (έχουμε κι εμείς αυτιά κοντά στον αγωνιστικό χώρο Αντώνη μας);Και εδώ που τα λέμε, λάδι την έβγαλε με μία μόλις κίτρινη...

Το πρόγραμμα μέχρι και την 8η αγωνιστική: Βέροια (ε),Όφη,Λεβαδειακός (ε),ΑΕΚ,ΠΑΣ(ε),Κέρκυρα, Πανθρακικός (ε)

εδώ ίσως και να κρίνεται όλη η χρονιά.Αν ανταποκριθούμε στις δυσκολίες τότε έχουμε σημαντικές ελπίδες. Αν όχι, ίσως και να τα βρούμε σκούρα...Εννοείται ότι τα εντός με ΟΦΗ και Κέρκυρα είναι σούπερ κρίσιμα παιχνίδια

stam είπε...

Όσο κ να μας είναι αχωνευτος ο Ελε ένα πόντο για τη χθεσινή εμφάνιση τον δικαιούται. Δεν είναι μονο ότι η ομάδα φαίνεται δουλεμενη αλλα έδειξε κ ψυχωμενη ακόμα κ όταν έμειναν 9. Φαίνεται τα παιδιά να τον πιστεύουν κ αυτο είναι μεγάλο ατού. Οι αλλαγές μπορει στην αρχή να φάνηκαν περίεργες είχαν όμως τη λογική τους κ απο το αποτέλεσμα δικαιώθηκαν.
Οι μεταγραφές που είχαμε δικαίωμα να κανουμε αποτυχημένες όλες. Κ δυστυχώς θα κρεμομαστε απο τα άρχιδια του Καμπανταη αφού δεν υπάρχει κ άλλος.
Ας περιμένουμε κανένα πιο σοβαρό παιχνίδι για να καταλάβουμε γιατι ο χθεσινός Άρης ήταν για άλλη κατηγορία.

zamis είπε...

Eννοειται οτι τα ξερει ολα,απο τοπι μεχρι λογοτεχνια.

IWN1998 είπε...

@stam. Έχεις δίκιο ότι τον πιστεύουν οι παίκτες κυρίως οι νέοι που περιμένουν απ' αυτόν την ευκαιρία. ας βοηθήσει να μην δημιουργούνται προστριβές με τους παλιούς, αν μπορεί γιατί πιθανόν υπάρχουν και άλλα αίτια ανεξάρτητα απ' αυτόν.
Όσο για τον Καμπάνταη, ας δούμε και το Διαμαντάκο. Δανεικός, ξεδανεικός, αν μπορεί να βοηθήσει, ας μην φοράμε παρωπίδες. Τα ίδια λέγαμε και με Γκαλίτσιο και Μήτρογλου αλλά όταν βοήθησαν, άλλαξε το κλίμα.

@zamis. Ο Καρπ. δεν ήξερε και τον περίφημο προπονηταρά Φερέρα και τον πρότεινε στον Τσακ να μας αναβαθμίσει; Για τον Κιντή, ήταν μάλλον ιδέα του έτερου Καππαδόκη.

zouri1 είπε...

εμενα μ αρεσε η ομαδα στο πρωτο ημιχρονο.Χαιροουν να την βλεπω.Στο δευτερο επεσε παρα πολυ και ευτυχως ο αρης δεν υπηρχε.Δεν καταλαβα ομως την αρχικη ενδεκαδα,εκτος ο Σαμαρης και δεν τον εβαλε καθολου.Μομιζω οτι με εξαιρεση 5-6 ομαδες ,οι υπολοιπες αυτη την στιγμη ειναι σε χειροτερο επιπεδο απο εμας.

zouri1 είπε...

εμαθα οτι η nova,εχει κανει μια πολυ καλη προσφορα για τους φιλαθλους των ΠΑΕ.Απο τον Πανιωνιο δεν ειδα να βγαζουν καμια ανακοινωση.Μαλλον θα περιμενουν να τελειωσει πρωτα η προσφορα.

Katrinos είπε...

Θα την ανακοινώσουν μαζί με τα παιδικά διαρκείας.....

EndyS είπε...

Εχθές πήγα στο γήπεδο μόνο από καθήκον. Αν και μέχρι δύο ημέρες πριν δεν ήθελα να δω το παιχνίδι ούτε από την τηλεόραση, τελικά δεν μπόρεσα να προδώσω την ομάδα.

Έφυγα με ανάμεικτα συναισθήματα. Χαρά και περηφάνια για τη νίκη και το πάθος, θλίψη και αμφιβολία για το επίπεδο του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου και της ομάδας μας.

Το νεανικό πάθος και η καλή προετοιμασία στον τομέα της ψυχολογίας από τον προπονητή(?), μας έδωσαν ένα ευχάριστο πρώτο ημίχρονο.
Δυστυχώς όταν στο δεύτερο ημίχρονο κληθήκαν να διαχειριστούν την κατάσταση, το άγχος και η απειρία ΟΛΩΝ, έσβησε το πάθος και μόνο η κατάθεση ψυχής (μαζί με έναν αστείο αντίπαλο) έδωσαν τη νίκη.

ΚΡΑΤΑΩ: -Το πάθος τα τρεξίματα και την κυκλοφορία του α' ημιχρόνου
-Την εμφάνιση του Ρόβα που όχι μόνο ήταν η καλύτερη από την στιγμή που ήρθε στην ομάδα, αλλά αφήνει υποσχέσεις
-Την εμφάνιση του Ντούνη
-Την προσαρμογή του Μενδρινού
-Τον Φανούρη που άπλωνε μαγικά το παιχνίδι (το ξέρω ότι οι μισοί ήδη με βρίζετε, αλλά τι να κάνουμε αδυναμίες είναι αυτές)
-Το στήσιμο της ομάδας από τον προπονητή(?) στο πρώτο ημίχρονο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ: -Από την άμυνα που χωρίς να πιεστεί έκανε λάθη
-Από την διαχείρηση του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο
-Από τις αποβολές (τώρα δεν υπάρχει Ριέρα να βρίζουμε)
-Από τις αλλαγές και ειδικότερα αυτή του Μενδρινού
-Από τη μη χρησιμοποίηση σημαντικων παικτών όπως του Σάμαρη, Όμο, Ρόκα, ακόμα και του Κούρντι. Κι αν ο Σάμαρης θα έμπαινε στην θέση του "Μάγου" οπότε δεν ήταν μεγάλη απώλεια, ο Όμο σε σχέση με Κουλοχέρη είναι επιπέδου Premier league
-Ο Αδράλας που είναι για αγώνες σε παραλία και όχι για Α' Εθνική

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ: Να λένε στα νέα παιδιά "κάτσε κάτω για να κάνεις καθυστέρηση" Στην φάση της δεύτερης αποβολής ο Σπυρόπουλος εκεί που σφαδάζει, σηκώνεται και σπριντάρει για να προλάβει το Γιαννιώτα.

Γενικά κρατάμε μία ευχάριστη γεύση αλλά και ένα μικρό καλάθι.
Η μαγκιά του Ελέ και την ομάδας είναι ότι με την εμφάνισή τους πήραν με τον τσαμπουκά τους πίστωση χρόνου.
Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάνε ότι οι πιστώσεις πρέπει να πληρώνονται κι εν προκειμένω θα πρέπει να έρθουν ανάλογες εμφανίσεις απέναντι σε πιο δύσκολους αντιπάλους και σε μεγαλύτερη πίεση.

IWN1998 είπε...

@Endys. Πολύ καλή ανάλυση και σταράτα συμπεράσματα.

dimosthenis είπε...

Πήγα στο γήπεδο, γιατί έκρινα ότι δε μου πήγαινε να μην πάω από πανιώνια ευαισθησία και περιέργεια. Πριν ακόμα αρχίσει το ματς η ευχάριστη έκπληξη ήταν η ουρά στα ταμεία 45 λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας. Η έκπληξη ολοκληρώθηκε από την ατμόσφαιρα που επικράτησε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα από την ολόθερμη υποστήριξη του κόσμου προς την ομάδα και τον προπονητή. Αυτή η ομοθυμία και η ζωντάνια της εξέδρας κυρίως στις αντιξοότητες του αγώνα καταγράφεται ως κάτι ιδιαίτερα θετικό και είναι αντιστρόφως ανάλογη του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο μπλοκ. Τώρα όσον αφορά τον αγώνα το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό για την ομάδα μας. Πολύ καλή η δεξιά πτέρυγα με Σπυρόπουλο και Ντούνη που ζωγράφιζε. Έξοχο το Ρόβα που έδωσε υποσχέσεις για ηγέτης της ομάδας στο κέντρο (μακάρι το παιδί να είναι υγιής) πολύ θετικούς τους Μενδρινό και Γουνδουλάκη που άνοιγαν το παιχνίδι. Το κέντρο της άμυνας με καλές και κακές στιγμές, όπως και ο Κούρος κυρίως αμυντικά όταν αντιμετώπιζε το δαιμόνιο κωλόπαιδο Γιαννιώτα. Ο νεαρός τερματοφύλακας Γιαννακόπουλος δεν πιέστηκε, έκανε γκέλες, δεν ξέρει μπάλα αλλά έχει πολλά φυσικά προσόντα και γλυκό πόδι αλλά σημάδευε πάντα κίτρινους. Θέλει πολλή δουλειά και θα μας κωψοχολιάσει πολύ μέχρι να στρώσει.Καπάνταης και Αραβίδης με τις γνωστές αδυναμίες τους ελάχιστα απειλούν και ο Αραβίδης κρατάει πολύ την μπάλα κάτι που φάνηκε χρήσιμο στο τέλος. Δίκαια αναλογίζονται πολλοί συμπανιωνιοι τι περιμένουμε από αυτούς τους δυο και δε χρησιμοποιούνται νέα παιδιά ατη θέση τους μήπως και κάποιος μας βγει. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα παρέπαιε, η βοήθεια από τον πάγκο δεν ήρθε ποτέ για να αποκατασταθεί η ισορροπία και η προκλητική ενέργεια του Καπάνταη του υποτίθεται έμπειρου εξανάγκασε σε υποχώρηση την ομάδα και επίδειξη ηρωισμού για να κρατηθεί το σκορ απέναντι σε μια ομάδα τον Άρη που δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Οι δυο αλλαγές μου φάνηκαν ακατανόητες, ο νεαρός Ντούνης κουράστηκε(;) ο Μενδρινός που παρακράταγε την μπάλα παρομοίως και οι Ανδράλας Οκόγιε κλήθηκαν να διαχειριστούν τον αγώνα και έτρεξαν μεν αμυνόμενοι αλλά ελάχιστα βοήθησαν δημιουργικα, αν εξαιρέσει κανείς το εξαιρετικό σουτ του Πίου. Η αλλάγη Αυλωνίτη αναγκαία λόγω αποβολής του Λαμπρόπουλου. Συμπερασματικά η γεύση που έμεινε ήταν μάλλον ευχάριστη, νέα παιδία, ζωντάνια, αγωνιστικότητα και κάπου κάπου υπέρμετρος τσαμπουκάς, ωραία ατμόσφαιρα. Περιμένω από τον προπονητή καλυτερη διαχείριση του υλικού. Δεν είναι δυνατόν σ' αυτή την ομάδα να μην έχει θέση ο Σάμαρης ανεξαρτήτως μεταγραφών. Να θυμίσω ότι σε παρόμοια κατάσταση ο Λίνεν χρησιμοποίησε τον Ενσαλίβα που είχε υπογράψει στην ΑΕΚ λέγοντας ότι είναι απαραίτητος για την ομάδα. Οι τόσο μεγάλες ευαισθησίες για τους δανεικούς από τον Ολυμπιακό καταντούν εμμονή. Αν είναι χρήσιμοι για την ομάδα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Κάτι ανάλογο νομίζω αφορά και τους Ομο και Ρόκα. Σ' αυτή την ομαδα δεν περισσεύει κανείς.

dimosthenis είπε...

Πήγα στο γήπεδο, γιατί έκρινα ότι δε μου πήγαινε να μην πάω από πανιώνια ευαισθησία και περιέργεια. Πριν ακόμα αρχίσει το ματς η ευχάριστη έκπληξη ήταν η ουρά στα ταμεία 45 λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας. Η έκπληξη ολοκληρώθηκε από την ατμόσφαιρα που επικράτησε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα από την ολόθερμη υποστήριξη του κόσμου προς την ομάδα και τον προπονητή. Αυτή η ομοθυμία και η ζωντάνια της εξέδρας κυρίως στις αντιξοότητες του αγώνα καταγράφεται ως κάτι ιδιαίτερα θετικό και είναι αντιστρόφως ανάλογη του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο μπλοκ. Τώρα όσον αφορά τον αγώνα το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό για την ομάδα μας. Πολύ καλή η δεξιά πτέρυγα με Σπυρόπουλο και Ντούνη που ζωγράφιζε. Έξοχο το Ρόβα που έδωσε υποσχέσεις για ηγέτης της ομάδας στο κέντρο (μακάρι το παιδί να είναι υγιής) πολύ θετικούς τους Μενδρινό και Γουνδουλάκη που άνοιγαν το παιχνίδι. Το κέντρο της άμυνας με καλές και κακές στιγμές, όπως και ο Κούρος κυρίως αμυντικά όταν αντιμετώπιζε το δαιμόνιο κωλόπαιδο Γιαννιώτα. Ο νεαρός τερματοφύλακας Γιαννακόπουλος δεν πιέστηκε, έκανε γκέλες, δεν ξέρει μπάλα αλλά έχει πολλά φυσικά προσόντα και γλυκό πόδι αλλά σημάδευε πάντα κίτρινους. Θέλει πολλή δουλειά και θα μας κωψοχολιάσει πολύ μέχρι να στρώσει.Καπάνταης και Αραβίδης με τις γνωστές αδυναμίες τους ελάχιστα απειλούν και ο Αραβίδης κρατάει πολύ την μπάλα κάτι που φάνηκε χρήσιμο στο τέλος. Δίκαια αναλογίζονται πολλοί συμπανιωνιοι τι περιμένουμε από αυτούς τους δυο και δε χρησιμοποιούνται νέα παιδιά ατη θέση τους μήπως και κάποιος μας βγει. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα παρέπαιε, η βοήθεια από τον πάγκο δεν ήρθε ποτέ για να αποκατασταθεί η ισορροπία και η προκλητική ενέργεια του Καπάνταη του υποτίθεται έμπειρου εξανάγκασε σε υποχώρηση την ομάδα και επίδειξη ηρωισμού για να κρατηθεί το σκορ απέναντι σε μια ομάδα τον Άρη που δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Οι δυο αλλαγές μου φάνηκαν ακατανόητες, ο νεαρός Ντούνης κουράστηκε(;) ο Μενδρινός που παρακράταγε την μπάλα παρομοίως και οι Ανδράλας Οκόγιε κλήθηκαν να διαχειριστούν τον αγώνα και έτρεξαν μεν αμυνόμενοι αλλά ελάχιστα βοήθησαν δημιουργικα, αν εξαιρέσει κανείς το εξαιρετικό σουτ του Πίου. Η αλλάγη Αυλωνίτη αναγκαία λόγω αποβολής του Λαμπρόπουλου. Συμπερασματικά η γεύση που έμεινε ήταν μάλλον ευχάριστη, νέα παιδία, ζωντάνια, αγωνιστικότητα και κάπου κάπου υπέρμετρος τσαμπουκάς, ωραία ατμόσφαιρα. Περιμένω από τον προπονητή καλυτερη διαχείριση του υλικού. Δεν είναι δυνατόν σ' αυτή την ομάδα να μην έχει θέση ο Σάμαρης ανεξαρτήτως μεταγραφών. Να θυμίσω ότι σε παρόμοια κατάσταση ο Λίνεν χρησιμοποίησε τον Ενσαλίβα που είχε υπογράψει στην ΑΕΚ λέγοντας ότι είναι απαραίτητος για την ομάδα. Οι τόσο μεγάλες ευαισθησίες για τους δανεικούς από τον Ολυμπιακό καταντούν εμμονή. Αν είναι χρήσιμοι για την ομάδα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Κάτι ανάλογο νομίζω αφορά και τους Ομο και Ρόκα. Σ' αυτή την ομαδα δεν περισσεύει κανείς

br fun_atic είπε...

Μου κάνει πολύ άσχημη εντύπωση το μπαράζ συνεντεύξεων παικτών του Πανιωνίου από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα.Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη βαθμολογική σπουδαιότητα της νίκης στην πρεμιέρα, όμως θεωρώ ότι για να υπάρξει συνέχεια πρέπει να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι.

Με την τακτική αυτή φοβάμαι ότι θα πάρουν αέρα τα μυαλά των παικτών και του κόσμου. Στις περιπτώσεις αυτές η προσγείωση είναι ιδιαίτερα απότομη...

br fun_atic είπε...

Η Διεύθυνση Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της νέας σχολής ακαδημιών της στην Κεφαλονιά. Υπεύθυνος της ακαδημίας θα είναι ο Κος Χρήστος Μηλιαρέσης και Τεχνικός Διευθυντής ο Κος Θεόδωρος Βουκελάτος.

Οι νέοι συνεργάτες μας θα έχουν την αμέριστη στήριξη και την παροχή τεχνογνωσίας κι επίβλεψης από την Διεύθυνση Ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για την πραγματοποίηση του οράματος, με στόχο την εύρεση, την άρτια εκπαίδευση και την αξιοποίηση των νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών του νησιού.

Σαφέστατα καλή είδηση. Στο σημείο αυτό βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι στις ακαδημίες του ερασιτέχνη δεν υπάρχει ούτε καν κοινό ασκησιολόγιο, ενώ τα παιδιά που βρίσκονται στις ηλικίες από 12-15 αντιμετωπίζουν τρομακτικό πρόβλημα από την έλλειψη αγωνιστικών χώρων. Καλό θα ήταν επίσης η διεύθυνση ποδοσφαίρου να δει που θα προπονούνται τα παιδιά μικρών ηλικιών που έχασαν το γηπεδάκι δίπλα στο Βαρίκας και τα μεγαλύτερα που σπάνε τα πόδια τους στο άλλο 5χ5 ΤΗς θ.4. Συνεπώς αμέριστη συμπαράσταση, επίβλεψη και παροχή τεχνογνωσίας χρειάζονται και τα παιδιά που βρίσκονται στη Ν.Σμύρνη.

br fun_atic είπε...

η άποψη του Μιχάλη Τσόχου. Δεν έχει και άδικο εδώ που τα λέμε...

http://www.sportdog.gr/article/122875/oi-22-ellines-den-ftanoyn-apo-monoi-toys

zamis είπε...

ρε ασε τον αμπαλο να γραφει,ειπαμε,against modern football!

Λέτσος είπε...

Αν επαιζαν καμμια 10αρια σταρ ξενοι ο κος Τσοχος θα ελεγε για το απαραμιλλο παθος και την αυταπαρνηση στην ηττα. Ξαφνικα γινανε ηθικοι οι δημοσιογραφοι, η μεγαλυτερη λερα που υπαρχει στο ποδοσφαιρο. ΟΧΙ εγω δεν συμφωνω καθολου, μαλλον πιο πολυ ενοχλει που Πανιωνιος και Αρης δεν εχουν διαλυθει τελειως και ειναι καλυτεροι απο την ΑΕΚ παρα οι συμπεριφορες. Γιναμε και ηθικοι σε μια νυχτα. Επιπλεον, με απεριοριστη εκτιμηση, θελω να σου πω οτι ακολουθω καυημερινα το μπλογκ επι 4 χρονια περιπου και τους τελευταιους 3 μηνες περιπου βγαζει μια αρνητικοτητα ( αν υπαρχει η λεξη) που δεν εβγαζες σε αλλες εξισου κακες εποχεσ (τηρουμενων των αναλογιων). Δεν ξερω απο διοικητικα κτλ.. αλλα απο τη μερα που εφυγες απο το ΔΣ κατι εχει αλλαξει. Ως Πανιωνιος δεν νομιζω οτι υπαρχει η πολυτελεια να κανουμε οι ιδιοι πολεμο στην ομαδα. Αυτα τα γραφω φιλικα, χωρισ να ξερω πολλα πολλα και σου λεω και προκαταβολικα οτι δεν γουσταρω καθολου την κατασταση στην ΠΑΕ και ορκιζομαι στο ονομα του Τσακιρη ( αν και......) αλλα υπαρχουν παντα καλυτερες λυσεισ απο την παραιτηση και τον μετα αρνητικο σχολιασμο. Αλλες εποχες, με παικταραδες μεσα, σερνομασταν και αν νικουσαμε κανα 1-0 τυχαια γινοταν χαμος απο τα πανηγυρια εδω μεσα. Επισης μεχρι περυσι ο Ομο παραδειγμα ηταν οτι χειροτερο ενω τωρα ειναι εγκλημα που δεν χρησιμοποιειται. Ο κολοβος ξαφνικα ειναι κατι σαν Φαν Μπαστεν κτλ.... Ελπιζω να μην ακουγεται κακοπροαιρετο αυτο που γραφω και συγγνωμη για το μεγεθος του κειμενου. Φιλικα, Κωστας

zamis είπε...

Συμφωνω απολυτα με τον φιλο Λετσο,ο κυριος αυτος αποκαλουσε τον Τσακιρη επικινδυνο για το ελληνικο ποδοσφαιρο..καλυτερα λοιπον να γραψει για τα εγκληματα που εγιναν στη Βεροια και να μας αφησει στην ησυχια μας,μια χαρα μας σεβαστηκαν τα πιτσιρικια,οτι μπορουσανε παιξανε και γουσταραμε.

IWN1998 είπε...

Πάντως ο Όμο φαινόταν υποδεέστερος παίκτης σε μια ομάδα που είχε Εστογιανόφ, Μανιάτη, Κουμορτζί. Και τον Όμο κυρίως τον κριτικάραμε σαν σέντερ-μπακ που πήγαν να τον καθιερώσουν η ιδιοφυΐα του Φερέρα και οι πιθανές εντολές της τότε διοίκησης με τους πανέξυπνους συμβούλους της. Σαν αμυντικό χαφ ο άνθρωπος ήταν μάλλον επαρκής. Επίσης αδικεί η κριτική περί Βαν-Μπάστεν Κολοβού... Τα περισσότερα σχόλια αφορούν μονάδες της ομάδας που φαντάζουν κάπως παροπλισμένες και που δεν πρέπει για εξωαγωνιστικούς λόγους να μην αφεθούν να προσφέρουν στην ομάδα. Εφόσον σχολιάζουμε για Κολοβό, ας πουμε και για τη μη χρησιμοποίηση των Σάμαρη και Ρόκα γιατί έτσι αφήνουμε την εικόνα ημιτελή. Όχι στον αρνητισμό σίγουρα, αλλά όχι και στις ωραιοποιήσεις. Ναι στην οπαδική ενίσχυση απ' όλους μας της ομάδας, αλλά δεν είναι όλα ούτε άσπρα, ούτε μαύρα.
Και ας πούμε και για τον τερματοφύλακα που είναι ίσως η πιο καίρια θέση της ενδεκάδας. Ναι, θα αφήσουμε τα όποια παιδιά παίξουν να πάρουν εμπειρίες πριν βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά να πούμε ότι αυτό που είδαμε μας δημιουργεί το ελάχιστο αίσθημα ασφάλειας, μπορούμε άραγε; Και σίγουρα αυτό δεν είναι αρνητισμός. Δεν κάνω το δικηγόρο του BRF και δεν συμφωνώ ότι δεν υπήρχαν σημαντικά ΣΥΝ στα όσα είδαμε προχθές. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε τα ΠΛΗΝ και τις ανησυχίες που δημιουργούν. Το γνωρίζουμε όλοι ότι τα μέσα που διαθέτουμε είναι ελάχιστα. Ας τα χειριστούμε σωστά και ας πάρουμε το ύψιστο εφικτό από αυτά. Αυτό είναι το ζητούμενο.

zamis είπε...

Να θυμισω μονο οτι εδω μεσα την πεφταμε αγριως στο Τσακιρη οταν πολλοι απο αυτους που τωρα τον βλεπουν σαν σατανα τον ειχαν τοτε για θεο τουλαχιστον.

dimosthenis είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Λέτσο και τον zamis ότι η εξέδρα γούσταρε και τον τσαμπουκά πάνω στις φάσεις και τη ζωντάνια των νεαρών παιχτών. Η ξαφνική, επιλεκτική ηθικολογία ας μείνει για αλλού. Τώρα αν κάποια αυτιά πρέπει να τραβηχτούν αυτά είναι του Καμπα-ΝΤΑΗ.και κάποιων που φώναζαν (;) στους παίχτες να πέσουν κάτω. Όρθιοι έκαναν καλύτερη δουλειά. Πάμε όλοι ενωμένοι.
Υ.Γ Οι πολλές δηλώσεις είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ελέγχου απο προπονητή διοίκηση, της πίεσης των δημοσιογράφων να βγάλουν δηλώσεις από τα νέα παιδιά και της επιθυμιάς των νεαρών για δημοσιότητα.

br fun_atic είπε...

φίλε Λέτσο,
λυπάμαι αν η διάθεση μου είναι αρνητική, αλλά θεωρώ ότι είναι αρνητική και η πραγματικότητα που ζούμε.

Αν λειτουργούσα κόντρα στην πραγματικότητα θα ήμουν είτε εμπαθής είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία.Αυτό εισπράττω, αυτό μεταδίδω.

Με τα διοικητικά της ΠΑΕ δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη. Στη διοίκηση του ερασιτέχνη υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμώ, αν και πλέον λιγότεροι μετά και τις τελευταίες παραιτήσεις. Είναι προφανές ότι αν συμφωνούσα σε μεγάλο βαθμό με τις επιλογές της διοίκησης θα παρέμενα. Διαφώνησα, έφυγα και υποστηρίζω τις απόψεις μου. Καθαρά και ωραία. Εννοείται ότι όσες φορές ζητήθηκε η βοήθειά μου μετά την παραίτησή μου την προσέφερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν διατηρώ την οποιαδήποτε πικρία.

Ως προς την ΠΑΕ και τη διοίκησή της θεωρώ κάτι απλό. Κάνει ό,τι θέλει αυτός που βάζει λεφτά. Αν δεν βάζεις λεφτά αλλά αντλείς την εξουσία σου από τον κόσμο και τον νόμο, τότε πρέπει να ακολουθείς τις προσταγές του κόσμου.

Σαφέστατα και όποιος ανέλαβε διοικητική εξουσία στην ΠΑΕ ανέλαβε μεγάλη προσωπική ευθύνη. Το σέβομαι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι λόγω της ευθύνης έχει πάρει λευκή επιταγή από τον κόσμο.

Ως προς την πρεμιέρα: Ναι κρατάω μικρό καλάθι κόντρα στον γενικό ενθουσιασμό. Θα ήθελα βέβαια να δω τι θα λένε όλοι αυτοί που σήμερα αποθεώνουν στην πρώτη στραβή (που εύχομαι να αργήσει).Συνήθως αυτοί είναι που στήνουν λαικά δικαστήρια. Προσωπικά δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε λαικό δικαστήριο ούτε έχω βρίσει παίκτη της ομάδας.

Ως προς τον Τσόχο:συμφωνώ μαζί του γιατί απεχθάνομαι τη βία και δεν μου αρέσει να συμμετέχουν σε επεισόδια παίκτες του Πανιωνίου, πολύ περισσότερο ο πάγκος.

zamis είπε...

Προφανως λεει κατι η συμμετοχη του παγκου..
Απο κει και περα ομως,ξερουμε την αγαπη που μας εχει ο κ.Τσοχος αλλα και τις βαθυσπουδαστες αναλυσεις του γενικοτερα.
Αν ηταν σωστος,μαζι με αυτα που εγραψε περι ''αλητειας'' των παικτων,θα μπορουσε να συμπληρωσει οτι τα εχει αυτα η μπαλα και οτι καλο θα ηταν να ειναι πιο συγκρατημενοι στο μελλον.
Οχι και οτι δεν σεβαστηκαν τις φανελες,την ιστορια και τον κοσμο,ελεος.
Αμ το αλλο που τον ενοχλησε με τον Καπετανο..
Υποκρισιες και παπαριες.

Λέτσος είπε...

Πολυ μικρο καλαθι κραταμε ολοι. Αν θες την αποψη μου χαλια θα παμε και ο Ελε παρελαση ισως να μην κανει. Αλλα δεν ειναι εκει το θεμα μας. Εμεις ως πανιωνιοι πρέπει να στηριζουμε την ομαδα και να μην κριτικαρουμε ξαφνικα τα παντα. Ναι και τα 5χ5 θελουν στηριξη. Πες μου απο που να κοψουνε να δωσουν εκει. Αυτη ειναι η εποχη που ζουμε ως χωρα και ετσι ειναι τα πραγματα. Οσο για τους τσαμπουκαδες ειμαι ο πρωτος που δεν γουσταρω και το λεω. Αν και παντα θα γινονται στο ποδοσφαιρο. Τι μας πειραξε ακριβως? οτι ειναι μικροι? Και ειμαστε περηφανοι που οι πιο πολλοι τα κατηγορησαμε απο την δευτερα το βραδι. Αλλα ΟΧΙ απο τον τσοχο, οχι δεν το δεχομαι. Και δεν θα επρεπε ουτε εσυ. Απο δημοσιογραφους που συντηρουν επι χρονια ενα ψεμα. Που πολεμαν οποιονδηποτε εκτος ΠΟΚ γιατι αλλιως πεφτει η κυκλοφορια των φυλλαδων τους και των ραδιοφ. ΟΧΙ απο αυτους που εχουν εξωφυλλα τον Τσακα με κελεμπιες και κατι κροισους για την ΑΕΚ και τετοιες παπαριες. ΟΧΙ. Και επειδη οσο σε παρακολουθω εχω καταλαβει οτι σε μερικα βασικα πραγματα εχουμε τις ιδιες ιδεες θα περιμενα και εσυ να πεις ΟΧΙ. Μπορει να τα βλεπεις ολα μαυρα τωρα αλλα σαν και αυτουε δεν θα γινεις. ΔΕΝ μπορεις να γινεις γιατι εισαι ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

br fun_atic είπε...

φίλε μου υπάρχουν πράγματα που μου αρέσουν και πράγματα που δεν μου αρέσουν.

Μου αρέσει που παίζουμε με μικρούς έλληνες.Θα ήθελα βέβαια να το κάναμε από επιλογή και όχι από ανάγκη (όπως λέει και ο φίλος μου ο ΑΜΑΝΑΜ) η ουσια είναι ίδια όμως.

Αφού δίνουμε όμως ευκαιρία σε πιτσιρίκια θα ήθελα να κάθεται στον πάγκο κάποιος με εμπειρία. Ένας δάσκαλος. Δεν υπολογίζω τόσο ότι ο Ελε είναι γαύρος. Θεωρώ όμως ότι ένας εμπειρότερος προπονητής μπορούσε να πλάσει ευκολότερα τα παιδιά από κάποιον που μέχρι μερικούς μήνες ήταν συμπαίκτης τους.Ακόμη όμως κι αν δεν μπορείς να πληρώσεις έναν έμπειρο προπονητή, δεν μπορούσες να έχεις έναν Πανιώνιο στον πάγκο; Ο Άκης γιατί ακριβώς δεν μας έκανε;

Μου αρέσει που ο ερασιτέχνης διοικείται από απλούς ανθρώπους. Θα ήθελα να γίνεται το ίδιο και στην ΠΑΕ. Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι επωνομαζόμενοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και οι επαγγελματίες παράγοντες. Γενικά δεν μου αρέσουν αυτοί που είναι εντός ή εκτός εισαγωγικών στα κόλπα. Δεν τους εμπιστεύομαι.Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν παρατηρώ υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων, ιδίως σε θέσεις που μπορεί και να έχουν μέλι...

Θα ήθελα λοιπόν η διοίκηση των απλών φιλάθλων να είναι σε άμεση επαφή με τον κόσμο, να ακολουθεί το λαικό αίσθημα (γιατί από τους φιλάθλους πηγάζει η εξουσία), να ειναι απόλυτα διαφανής και να προσπαθεί να ενώσει κάθε Πανιώνια δύναμη.

Μια απλή αναφορά σε δηλώσεις διοικητικών στελεχών και επίσημες ανακοινώσεις της ΠΑΕ μπορεί να μας πείσει ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Όσο λοιπόν δεν ενώνουμε τους Πανιώνιους δεν μπορώ να καταλάβω ποιά είναι η προοπτική. Ακόμη κι αν σωθούμε ή αν εξασφαλίζουμε με τον όποιο τρόπο τις αδειοδοτήσεις, ο Πανιώνιος απλά θα σέρνεται.

Έίναι λάθος να πιστεύεις ότι ξαφνικά δεν υποστηρίζω την ομάδα ή κάνω πόλεμο. Δεν υποστηρίζω συγκεκριμένες επιλογές.

Ξέχνα τον Τσόχο. Δεν με νοιάζει ποιός έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο, με το οποίο δεν συμφωνώ (εννοείται) σε όλα και κυρίως στην ενταση και τους χαρακτηρισμού. Ρε φίλε όμως, όπως τους έβαλε ο Ελέ να δώσουν όλοι μαζί όρκους τιμής και κουραφέξαλα, θα ήθελα να είναι ο πρώτος που θα έμπαινε για να τραβήξει τους παίκτες του από τον καβγά. Ή αφού έχει τόσες διεθνείς παραστάσεις θα ήθελα να επέβαλε συγκεκριμένες ποινές σε όσους πήραν μέρος στο ροντέο. Έτσι πράττουν οι ευρωπαίοι.

Λέτσος είπε...

Συμφωνω και εγω στα περισσοτερα και σε καμμια περιπτωση δεν υποννοω καν οτι κανεις πολεμο η τιποτα τετοιο. Οι διοικουντες ειναι οπως περιεγραψες και πιο πολυ ακομα. Αυτο ομως δεν πρεπει να ριχνει και εμας στην παγιδα. Και οχι δεν ξεχναω τον τσοχο και δεν θα επρεπε ουτε εσυ. Δεν ξερω για ορκουσ τιμης και τετοιες λαλακιες οπως ομως δεν ξερω και τι εκανε ο ελε μετα τον αγωνα στα παιδια. Να σου πω οτι οι μεγαλυτεροι προπονητες παγκοσμιως ποτε δεν εκθετουν η κατηγορουν τους παικτες τουσ δημοσιως (Ferguson, Mourinho ktl..) Ειναι θεμα στρατηγικης. Οσο για τον Ελε, δεν εχω ιδεα αν ειναι η οχι γαυρος, προσωπικα πιστευω οτι δεν θα επρεπε να αναλαβει τον Πανιωνιο γιατι δεν ειναι καν προπονητης ακομα. Να σου πω ομως κατι. Τον προτιμω απο κατι γραφικοες φιγουρες που εχουν λιωσει στους παγκουσ της Α εθνικης. Δεν τους θελω. Αν θες τη γνωμη μου θα ηθελα κατι σαν Νιομπλια, Αναστοπουλο, Δωνη. Δεν το εχω, δυσκολο να το βρω. Οσο για τον Ακη, περιεργα πραγματα αλλα ασε να τον δουμε και εκτος πανιωνιου και ελπιζω να χτυπαμε το κεφαλι μας στον τοιχο αλλα αμφιβαλλω.
Υ.Γ. Ολες οι εξουσιες πηγαζουν απο τον κοσμο αλλα ποτε δεν ασκουνται με γνωμονα τον κοσμο και για αυτο λεγονται εξουσιες.
Υ.Γ. 2 Θεωρω προσβλητικο για εμας κατ΄αρχην, οσο και να ειναι αστειο και αυτοσαρκαστικο, να αναφερομαστε στον Οκογιε με χαρακτηρισμους απο μια ακρως ρατσιστικη για τις εποχες μας διαφημιση.

br fun_atic είπε...

Κάτι ήξερα λοιπόν που δεν αναφέρθηκα καθόλου :)

IWN1998 είπε...

Πόσο χρόνο μπορεί να αντέξει κάποιος απλήρωτος, όσο και αν αγαπάει αυτό που κάνει; Μήπως η απάντηση σε αυτή την ερώτηση, απαντάει και κάπως το θέμα Μάντζιου;

Άκρως ρατσιστική η διαφήμιση για τον Πίου ή ρεαλιστική για το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι; Μήπως πρέπει να θυμηθούμε τον Κιντή λιγάκι; Και σε μια χώρα που κλείνουν κεφάλια Αιγυπτίων με τα τζάμια αυτοκινήτων και τους βαράνε το κεφάλι με σφυρί οι "ιθαγενείς" της Μανωλάδας, να βλέπουμε ρατσισμό στη χαζοβιόλικη διακωμώδιση του αγαπούλα Πρόεδρου και των μισθοφόρων άμπαλων της Wind, μάλλον συνάδει με το να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο.
Και παρατσούκλια όχι πάντα κοσμητικά είχαν παίκτες ανεξαρτήτως χρώματος και ποιότητας... Είναι η λαϊκή οπαδική τάση που τα επιβάλλει. Τι να κάνουμε; Αν θέλετε παραδείγματα, να αναφέρουμε.

br fun_atic είπε...

@Λέτσος

σε αυτό που λες για τους προπονητές έχεις δίκιο.Επειδή λοιπόν δεν θα μάθουμε την τιμωρία (και ίσως καλά κάνουμε) θα περιμένουμε να δούμε αν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Για τον Οκόγιε είχα γράψει στο παρελθόν και κάποια καλά (τηρυμένων των αναλογιών) λόγια. Προσωπικά και για την ώρα δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που είναι ο μοναδικός ξένος της ενδεκάδας. Το λέω από τν άποψη ότι συνήως από τον ξένο (καλώς ή κακώς) περιμένεις να σου κάνει τη διαφορά.Κρατά βέβαια ότι για κάποιο λόγο ο Ελέ είναι ο δέυτερος προποντής πουτου δίνει ευκαιρίες, άρα μάλλον κάτι βλέπουν.

Λέτσος είπε...

Τελικα λιγο πολυ ολοι συμφωνουμε. Υπομονη θελει και λιγη αισιοδοξια να κανουμε το χαβαλε μας.Αντε μηπως και σωσουμε τη χρονια. Οχι οτι θα αλλαξει κατι δραματικα δηλαδη αλλα για να εχουμε κατι να λεμε. Οσο το προιον που λεγεται ελληνικο ποδοσφαιρο ειναι ανευ αξιας εγω δεν περιμενω και ουτε βλεπω το λογο να πεσουν λεφτα. Και αυτα περι λαικης βασης ειναι ατοπα τελειως. Για να κανεισ κατι τετοιο πρεπει να εχεις πολλους χιλιαδες οπαδους, καλο προιον και ευνοικα δημογραφικα στοιχεια. Παρεπιπτοντως αν δεν στηριξουμε φετος το μπασκετ τοτε δεν μας αξιζει και τιποτα καλυτερο.

zamis είπε...

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/246411-Panionios-Stin-endekada-Andralas-kai-Diamantakos

Με αμυντικο χαφ μονο τον Ροβα θα παιξουμε δλδ?
Σαμαρης γιατι δεν παιζει?
Κολοβος ανετοιμος ακομα,υποθετω.
Και με Κουλοχερη-Ανδραλα πισω να κανουμε το σταυρο μας..
Ας ελπισουμε ολα να πανε καλα παλι.

br fun_atic είπε...

Δύσκολα θα βρω νόβα εδώ που είμαι για να δώ το παιχνίδι.Όποιος το δει γράφει εντυπώσεις.

Ron Barceló είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ron Barceló είπε...

Διπλάρα.
0-1 με Φανούρη και σταυροκόπημα.

Για την ιστορία, δεν με νοιάζει πόσο γαύρος είναι ο Διαμαντάκος. Το θέμα είναι πως είναι παιχτάρα και έχει τα όλα τα φόντα να αφήσει εποχή.
Θα το δείτε στην πορεία..

br fun_atic είπε...

Μακάρι

br fun_atic είπε...

Σπουδαίο διπλό και πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση.Άντε να δω που θα βρω pc για να γράψω

Λέτσος είπε...

ε ρε γλεντια φετος....... ηδη
+6 απο αεκ, +4 απο βαζελο.... ευκαιρια να γραψουν οι φυλλαδς για την μεγαλειωδη εμφανιση του αεκ και την ατυχια......και ο τσοχος ο καημενος τι θα γραψει τωρα...

Endys είπε...

Μεγαλο διπλο και πολυ σημαντικοι οι βαθμοι μπηκαν στο σακουλι. Μπραβο σε ολους που καταφεραν αυτο το αποτελεσμα.

Δεν ειδα ολο το παιχνιδι (τα γουρια ειναι πιο δυνατα από την επιθυμια για παρακολουθηση) αλλα από αυτα που ειδα στο πρωτο ημιχρονο η ομαδα σταθηκε μια χαρα. Μου κανει εντυπωση το οτι ενω δεν εχουμε αμυντικα χαφ που να "τρωνε σιδερα", ουτε του αμυντικους που εμπνεουν εμπιστοσυνη, για δευτερο παιχνιδι ο αντιπαλος δεν μας κανει φασεις και δεν τρωμε γκολ.
Λετε οι αντιπαλοι να δειχνουν ετσι επειδη παιζουν καλα οι δικοι μας? Αν και δεν μου προκυπτει, αρχιζω να το σκεπτομαι γιατι συμπτωση επαναλαμβανομενη, παυει να ειναι συμπτωση. Προσεχως θα δειξει.

Παντως Ελε και ομαδα γεμιζει το ταμιευτηριο με πιστωση. Αν βοηθησει και η διοικηση με τα παιδικα μπορει και να παρουμε στο τελος το διαρκειας.
Αντε να δουμε την επομενη αγωνιστικη πως θα παμε με τον ΟΦΗ, τον πιο δυνατο από τους αντιπαλους μεχρι τωρα.

stam είπε...

Τα χθεσινά γκολ του γαβρου Σιοβας, Μανιατης, Τζιμπουρ. Θλίψη!