Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τρίποντο από τα σύνορα


Αν κάποιος ήθελε να δει και τα τρία πρόσωπα που έχει παρουσιάσει ο Πανιώνιος σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, είχε την ευκαιρία να το κάνει σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε την κεφάτη νεανική ομάδα που κυκλοφορεί με επιμονή την μπάλα (65% κατοχή σε εκτός έδρας παιχνίδι;;;;;) και γίνεται πολύ επικίνδυνη όταν βρει ελεύθερο χώρο. Στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιχρόνου είδαμε την ομάδα των ηττών, που γυρνάει άνευ λόγου πίσω παραχωρώντας γήπεδο στον αντίπαλο, που κάνει λάθη, που δεν δημιουργεί ευκαιρίες. Στο τελευταίο τέταρτο είδαμε την ομάδα που με την βοήθεια της απίθανης φετινής ρέντας κλέβει αποτελέσματα.
Ο Αραβίδης ήταν ο παίκτης που σκόραρε δύο φορές και χάρισε τους πόντους της  νίκης στην ομάδα μας. Είναι ο ίδιος παίκτης που έχασε τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να τελειώσει γρήγορα το παιχνίδι. Δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος του MVP. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετούς διακριθέντες παίκτες. Ο Κολοβός αν και κάποιες φορές απρόσεκτος ήταν πηγή κινδύνου, ο Φανούρης στην ίδια περίοδο αρκετά καλός, κινητικός ο Οκόγιε και βέβαια εξαιρετικά πολύτιμος για άλλη μία φορά ο Ρόβας. Σε κακή βραδιά ο Περιστερίδης.
Δεν είμαι ειδικός στο ποδόσφαιρο. Ακόμη κι έτσι όμως αδυνατώ να καταλάβω τις αλλαγές του κου Ελευθερόπουλου. Μπορεί ο Σάμαρης να ήταν αρκετά εκνευρισμένος, από την άλλη όμως ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να δώσει μια πάσα της προκοπής. Με ποσοστό ρίσκου και η  αλλαγή του Κολοβού. Ευτυχώς που δεν τις πληρώσαμε...
Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι φτάσαμε τους 18 βαθμούς. Νομίζω ότι ο σκοπός της παραμονής λογικά έχει επιτευχθεί. Θα είμαστε περισσότερο σίγουροι βέβαια αν μέχρι το τέλος του γύρου μαζέψουμε έστω τρεις βαθμούς ακόμη. Μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα αλλά νομίζω ότι κουτσά στραβά μπορούμε να το πετύχουμε.
Συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη και καλό κουράγιο στους οργανωμένους που έκαναν αυτό το μεγάλο ταξίδι. Να μην ξεχάσουμε ότι νικήσαμε και στο μπάσκετ, οπότε η νέα βδομάδα αρχίζει με χαμόγελο.

55 σχόλια:

John - Singapore είπε...

Μπράβο στην ομάδα και στον προπονητή για την εμφάνιση και τις δηλώσεις. Μετα το Χ του Παοκ μόνοι δεύτεροι και άν τους κερδίσουμε αποκτούμε και διαφορά... Καλή απόδοση κατά διαστήματα απέναντι στον Πανθρακικό που θα βρεί τον δρόμο του στη συνέχεια... Πράγματι ωραία εβδομάδα ξεκινά.

Λέτσος είπε...

καλησπερα,
δηλαδη τι αλλο πρεπει να κανει ο ελευθεροπουλος για να σταματησει η κριτικη? και εχω μια απορια,γιατι οποτε τον αναφερεις βαζεις μπροστα το Κος? δεν το εχεισ κανει με κανεναν αλλο προπονητη μας.

br fun_atic είπε...

Για αρχή αλλαγές με νόημα...

Λέτσος είπε...

α ενταξει. δεν υπαρχει πιο ασχημο συναισθημα απο αυτο που σε πνιγει οταν νικαει η ομαδα σου και δεν το χαιρεσαι...

br fun_atic είπε...

Μιλάς για κάποιο γνωστό σου;

Λέτσος είπε...

ναι.

br fun_atic είπε...

Οκ.Περαστικά του

Griniaris είπε...

Τι πρέπει να κάνει ο Ελευθερόπουλος για να σταματήσει η κριτική;

1)Να πάρει δίπλωμα προπονητή.
2)Να μάθει ότι στο 89 και με ένα γκολ διαφορά δεν βγάζεις το μοναδικό παίχτη που μπορεί να κρατήσει λίγο τη μπάλα.
3)Να μάθει ότι με τέτοιες ομάδες και όταν είσαι μπροστά στο σκορ δεν γυρνάς την ομάδα σου πίσω.
4)Να μάθει ότι όταν κυνηγάς τη νίκη δεν βγάζεις και τους δύο παίκτες που μπορούν να δώσουν μια κάθετη πάσα της προκοπής.
5)Να μάθει ότι ο Κολοβός δεν μπορεί να παίξει στον άξονα.Το είδαμε και στα φιλικά αλλά μάλλον δεν το καταλάβαμε όλοι.
6)Να μάθει ότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες (Κοντοχρήστος) που αξίζουν τουλάχιστον ίδιες ευκαιρίες με τον Οκόγιε.
7)Να μάθει ότι ο Σιδεράκης κοντεύει να αρχίσει να χάνει πλέον δέρμα.
8)Να μάθει ότι η ρέντα ποτέ δεν κρατάει πολύ.

Έχω κι άλλα πολλά αλλά ας μην τον κουράσουμε πολύ γιατί έμαθα μελετάει και για το δίπλωμα...

br fun_atic είπε...

Μάλλον και ο Ελέ(καλά το γράφω τώρα;) είδε τα στραβά του παιχνιδιού. Φαντάζομαι οπτι δεν θα χάρηκε τη νίκη της ομάδας.Για κάποιο διαβολικό λόγο ο δημοσιογράφος τον ρωτάει για τις αλλαγές.Τυχαίο;

EndyS είπε...

Και πανω που εχω αρχισει και βριζω τον Διαμαντακο, μπαινει σε δυο φασεις δυνατα και δινει στην ομαδα την ενεργεια που της λειπει. Δινει και την μπαλα στον Αραβιδη που σουταρει για εξω, αυτη βρισκει λιγο στον αμυντικο -αν σε θελει η πορνη- κι εγω βρισκομαι λιγο πριν τα σπασω ολα από τους πανηγυρισμους!!!!!

Συμφωνω με την κριτικη αφου ειναι καλοπροαιρετη. Πιστευω οτι και ο Ελε θα το ηθελε αφου οταν καποιος σου λεει τα λαθη σου σε κανει καλυτερο.

Δεν εχουμε φορ και το λεμε από την αρχη. Ποσες φορες η μπαλα ηταν εξω από την περιοχη και ολοι ηταν στατικοι. Με Ντιμπαλα για παραδειγμα και όχι τιποτα πιο σπουδαιο, η ομαδα αλλαζει επιπεδο!!!

Μπραβο σε Ελε και παικτες!!!!

Panionara είπε...

η αλήθεια ειναι οτι 'αμα πάρει δίπλωμα προπονητη' μπορεί να καταφέρει να κάνει 6 νίκες σε 8 αγώνες και να σε φέρει στη δεύτερη θέση

το γαρ πολύ της θλιψεως γεννα παραφροσυνη

John - Singapore είπε...

ΟΚ ας κάνουμε κριτική για να γίνουμε καλύτεροι αλλά να είμαστε και δίκαιοι. Να δούμε τα κριτήρια της κριτικής. Τον αμφισβητούμε ενώ η ομάδα είναι 2η και τον περιμένουμε στη γωνία. Έχει μαλιάσειη γλώσσα του να λέει οτι ο στόχος είναι η παραμονή και σχεδόν την έχει εξασφαλίσει πρίν την παρέλαση. Έχει πάρει διπλά εκεί που μύριζε ξεφτίλα άλλες χρονιές. Διαχειρίζεται μια ομάδα νεαρών και προσπαθεί να τους μάθει την μπάλα κάτω. Άλλοι ακριβοπληρωμένοι προπονητές δεν το κατάφεραν στο κοντινό παρελθόν και κατεβάζαν ομάδα για Χ εντός / εκτός με παίκτες υποτιθέμενης πολλαπλάσιας αξίας πού ήταν και της "επιλογής" τους. Η πορεία μας είναι και προϊόν τύχης, όπως και χαμηλού επιπέδου αντιπάλων αλλά σίγουρα είναι και επειδή βάζουμε περισσότερα από όσα τρώμε επανειλημένα διότι εκτός απο την Κέρκυρα και την Λε(ι)βαδειά σκοράρει πάντα και οχι μόνο ένα τσουρούτικο μισό μηδέν. Έχει κάνει ανατροπές, έχει δείξει χαρακτήρακαι έχει διαχειριστεί εξίσου καλά νίκες και ήττες. Αν είχε το δίπλωμα θα τα είχε πάει καλύτερα? Άν είχε μέσα τον Κοντοχρήστο θα ήταν πρώτος? Χρησιμοποιεί τελικά τον Σάμαρη ο οποίος είναι έτοιμος να τσιμπίσει την κόκκινη και να λέιψει για μετά οπότε και τον βγάζει, τον κρίνουμε. Έχει βάλει στο στόχαστρο άλλων ομάδων τα ονόματα πτσιρικάδων μας που αν όχι άμεσα, σε λίγο καιρό θα φέρουν χρήμα στο ταμείο από εκεί που δεν τους ήξερε κανείς ενώ μας στοιχισαν ελάχιστα ή και τίποτα.
Ούτε και εγώ πέταξα την σκούφια μου με την επιλογή Ελέ αλλά κάνω κριτική και στον εαυτό μου και αναγνωρίζω τις λάθος κρίσεις μου χωρίς να περιμένω χαιρέκακα πότε θα δικαιωθούν οι αρχικές μου απόψεις. Ας κάνω λάθος και ας βλέπω τον Πανιώνιο τόσο ψηλά στην βαθμολογία με νίκες. Γερά να κερδίσουμε τον Παοκ και όσο τρώμε ανοίγει και η όρεξη για παραπάνω...

EndyS είπε...

@John: σε γενικες γραμμες αυτα που γραφεις ειναι σωστα (τελικα οταν τα βλεπεις από μακρια, εν προκειμενω από την Σιγκαπουρη, τα βλεπεις καλυτερα).

Ο Ελε εχει κανει δουλεια και κανεις δεν μπορει να πει το αντιθετο. Το οτι δεν κανει παντα σωστες αλλαγες, η' εχει εμμονες τυπου Αδραλα, δεν μπορει να μειωσει αυτα που εχει κανει. Αλλωστε και ο Λινεν, που οι περισσοτεροι εδω μεσα γουσταρουμε, δεν ειχε ως δυνατο του σημειο την διαχειρηση του αγωνα. Ο Φερε'ι'ρα επισης και αρκετοι αλλοι.

Ειναι μεγαλη η κουβεντα για την αξια των προπονητων. Προσωπικα πιστευω οτι οι ικανοτητες τους αφορουν τρια σημεια: α) το πως προετοιμαζουν την ομαδα σωματικα και ψυχολογικα για τον επερχομενο αγωνα β)το πως "στηνουν" την ομαδα, την στρατηγικη δηλαδη, για τον επερχομενο αγωνα και γ)πως "διαβαζουν" και τελικα διαχειριζονται τον αγωνα την ωρα που αυτος διεξαγεται.
Ο Ελε με εξαιρεση τους αγωνες που εχουμε χασει και αυτον με την Αεκ τα εχει παει απροσδοκητα καλα, θα ελεγα περιφημα, στα δυο πρωτα και χρειαζεται να βελτιωθει στο τριτο.
Αν γραφοντας οτι καποιοι ειναι χαιρεκακοι και τον περιμενουν στην γωνια αναφερεσαι στο ΒR και τον Γκρινιαρη, Θα διαφωνισω μαζι σου. Οι περισσοτεροι εδω μεσα προτιμουμε να κερδιζει η ομαδα παρα να ικανοποιουμε τις εμμονες μας.
Από την αλλη θα ασκουμε καλοπροαιρετη κριτικη σε ολη την ομαδα, για να βελτιωνεται.
Ισως να παρατηρησες οτι μετα από τον αγωνα με την Κερκυρα ασκηθηκε λιγοτερη κριτικη από οτι μετα από αυτον με την Αεκ. Αυτο δειχνει οτι πραγματικα δεν περιμενει κανενας κανεναν στην γωνια, και οτι μετα από ηττες μας ενδιαφερει περισσοτερο να συνελθει η ομαδα, παρα να βγαλουμε κακια και πικρα.
Μακαρι ολοι μας να ειχαμε και στην προσωπικη μας ζωη καποιους που να μας στηριζουν στα δυσκολα και να μας λενε τα λαθη μας μετα από τις επιτυχιες.

EndyS είπε...

Επισης θα διαφωνισω με οσους γραφουν οτι η παραμονη εξασφαλιστηκε. Η παραμονη θελει τουλαχιστον 31 βαθμους, οποτε μας λειπουν τουλαχιστον 13.
Οι επομενες 6 αγωνιστικες θα καθορισουν σε μεγαλο βαθμο την πορεια της ομαδας.
Αν πραγματικα χτιζει χαρακτηρα, οπως γραφεται σε διαφορα αθλητικα σαιτς, τοτε θα αντεξει. Θα μαζεψει περισσοτερους από 8 βαθμους και θα παει ψηλα. Θα μπουμε στον δευτερο γυρο εχοντας πραγματικα σωθει και την προσοχη μας στραμενη στο πως θα διαχειριστει το αγχος της επερχομενης επιτυχιας.
Αν δεν τα καταφερει και τελικα μαζεψει 1-4 βαθμους τοτε τα πραγματα θα ειναι πολυ δυσκολα. Θα εχει φτασει Γεναρης, η ομαδα δεν θα ειναι δευτερη αλλα καπου στην μεση και σιγουρα πιο κοντα στην επικυνδινη ζωνη. Αρκετοι θα εχουν ξεχασει το καλο ξεκινημα και το μεμπερς θα ζηταει από την διοικηση μεταγραφες, οταν η τελευταια "δεν θα εχει μαντηλι να κλαψει".
Τελος αν η συγκομιδη βαθμων ειναι καπου στην μεση (5-8) αυτο θα ειναι σιγουρα επιτυχια. Λογικα η ομαδα θα μπει στον δευτερο γυρο με καλη ψυχολογια και μαλλον δεν θα αγχωθουμε με την παραμονη.

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι έχω γράψει ένα απόλυτα θετικό κείμενο τόσο για την ομάδα όσο και για τον Ελέ. Από εκεί και πέρα, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η οπισθοχώρηση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λάθος του που θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε όπως επίσης οι αλλαγές του μου φαίνονται περίεργες. Μέχρι εκεί.

Το παρόν μπλόγκ πάντα έκανε κριτική και ουδέποτε περίμενε κάποιον στη γωνία (εξαίρεση ο Λεμονής).Όποιος θέλει να διαβάζει ύμνους στις νίκες και να συμμετέχει σε λαικά δικαστήρια στις ήττες, μπορεί να επιλέξει άλλο μέσο. Εδώ δεν κάνουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Δεν ξέρω γιατί κάποιοι ενοχλούνται όταν ανάμεσα σε άλλα αναφέρομαι στη ρέντα της ομάδας. Είναι καλό πράγμα να είσαι τυχερός. Είναι το στοιχείο που στερούμαστε πολλά χρόνια. Ας αναγνωρίσουμε όμως ότι όση τύχη δεν είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί την έχει μαζέψει ο Ελέ.

Griniaris είπε...

Κατ'αρχάς να δηλώσω ότι,όσο κι αν μου το ζητάνε κάποιοι, δεν έχω βλέψεις για τη θέση του προπονητή.Επομένως έχω πανηγυρίσει και θα πανηγυρίζω κάθε μας νίκη με το ίδιο πάθος.

Απλά βαρέθηκα να ακούω από τα ΜΜΕ ότι όλο αυτό είναι έργο Ελευθερόπουλου και μόνο.Έχουν ξεχαστεί τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες,έχουν ξεχαστεί οι φωνές μας τόσο καιρό να στηριχτούμε σε δικούς μας νεαρούς παίκτες και πολλά άλλα και ξαφνικά εμφανίζεται ο Ελε κάτι μεταξύ Μουρίνιο και Φεργκιουσον...

Ναι,ξεκινήσαμε με σκοπό τη σωτηρία.Μας δίνεται όμως η ευκαιρία μετά από τέτοια αρχή να πάμε για κάτι παραπάνω με δεδομένη την κατάσταση και των υπόλοιπων ομάδων.Κάτι παραπάνω που πιθανόν να μπορούσε να δώσει αρκετές λύσεις του χρόνου ώστε να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο.Αν δεν έχει περάσει από κανενός το μυαλό ή το βλέπω μόνο εγώ,θεωρήστε με γραφικό...

Η όποια κριτική ασκείται λοιπόν έχει σαν βάση αυτό το σκεπτικό και καμμία εμπάθεια.Τα ίδια έγραφα και για τις εμμονές του Λίνεν,τα ίδια θα γράφω και για όποιον άλλο νομίζω.Ούτε να φύγει πρότεινα ούτε να του πάρουν το κεφάλι.Μακάρι η τύχη να είναι μαζί του και μαζί μας μέχρι το τέλος...

zamis είπε...

Εγω ειμαι εμπαθης με τον κ.Ελε,θελω γκρινιαρη για κοουτς,το δηλωνω ξεκαθαρα.
Οι υπολοιποι του φαν κλαμπ μην απογοητευεστε απο την αρνηση του να παρει τον παγκο,ειναι θεμα σεμνοτητας και ταπεινοτητας.

br fun_atic είπε...

Είναι δυνατόν να βρεις πανιώνιο που να μην χαίρεται όταν η ομάδα πηγαίνει καλά;;; Ρε παιδιά σοβαρολογείτε;;;;

Από εκεί και πέρα ο καθένας γράφει αυτό που βλέπει. Είναι κουτό, στις νίκες να μην γράφεις το στραβό ή στην ήττα να ξεχνάς και κάθε καλό.

Κάποιοι εδώ ξεχνούν ότι το συγκεκριμένο μπλογκ που έχει τη φήμη του Τσακιρικού, ασκούσε κριτική επί εποχής Τσακίρη, τότε που όλοι τον έγληφαν κανονικότατα. Είμαι πολύ περίφανος που στο μεγαλύτερο μέρος της κριτικής μου ήμουν σωστός (όπως και όλοι οι υπόλοιποι που γράφουμε τη γνώμη μας για το καλό της ομάδας). Αν είχαμε ακουστεί έστω και 50% κάποια πράγματα σήμερα θα ήταν καλύτερα.

IWN1998 είπε...

Πάντως αν με αριθμητική υπεροχή δεν έμπαινε το γκολ Αραβίδη το δεύτερο, το κάτι σαν σουτ που κόντραρε, θα μιλάγαμε μάλλον για αποτυχία. Ας είμαστε ειλικρινείς.
Τον Ελε δεν μπορούμε παρά να τον κρίνουμε με βάση την εμπειρία του. Όσο λάθος είναι όσοι τον περιμένουν στην γωνία (δεν αναφέρομαι σε BRF και Griniari) άλλο τόσο λάθος είναι και εκείνοι που θέλουν να τον παρουσιάσουν θαυματοποιό.
@John. Μπορεί στις συγκεκριμένες περιπτώσεις να είναι σωστά τα όσα γράφεις αλλά οι αλλαγές του άπειρου κόουτς δεν είναι το φόρτε του. Είναι φανερό απ' όλα τα ματς ως τώρα. Και συνήθως δεν έχουν σχέση και με τη ροή του αγώνα. Πχ το Μενδρινό θα τον βγάλει γύρω στο 65'. Αλλά σίγουρα δεν ξέρουμε και όλες τις παραμέτρους. Πχ ναι τον βγάζει τον Μενδρινό γρήγορα αλλά ίσως ξέρει από το ιατρικό δελτίο ότι ο παίκτης έχει κάποιο πρόβλημα (όπως αποδείχτηκε ότι βγήκε στη συγκεκριμένη περίπτωση και έλειψε τούτη τη βδομάδα). Και εγώ αναφερόμουνα στην αλλαγή του Αραβίδη με Ντούνη με την Κέρκυρα που έγινε σε μια περίοδο που ο Αραβίδης είχε πάρει τα πάνω του. Ο Αραβίδης όμως προερχόταν από τραυματισμό.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές παράμετροι για να αξιολογήσεις τις προπονητικές κινήσεις. Αλλά και από την άλλη, η κριτική δεν έβλαψε αν εκφράζεται καλόπιστα ... αλλά και αν έχει καλόπιστους δέκτες για να την αξιοποιήσουν.

br fun_atic είπε...

να λέμε όμως και αλήθειες.

Τόσα χρόνια ο Πανιώνιος αν και είχε εξαιρετικές υποδομές επένδυε στους ξένους. Είχαμε βαρεθεί να το λέμε.

Γιατί πήγαιναν καλά οι υποδομές; Γιατί είχαμε το απήλειο και κάποιους ακούραστους εργάτες.

Οι εργάτες αυτοί επέμειναν να γίνουν τα 8 επαγγελματικά συμβόλαια. Επέμειναν να αγωνιστεί η ομάδα με τους παίκτες από τις υποδομές.

Αυτό το υλικό έχει και χρησιμοποιεί σήμερα το προπονητικό τιμ του κου Ελευθερόπουλου. Κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά να αναγνωρίσουμε και την προσπάθεια όλων όσων προσέφεραν για να φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν απομακρυνθεί από την ομάδα. Για να δούμε πως θα πάνε οι υποδομές. Ποιούς παίκτες θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε από τις μικρές ομάδες όταν το καλοκαίρι όλες οι ομάδες του ΠΟΚ θα πέσουν σαν τα κοράκια πάνω στους νεαρούς παίκτες του Ελευθερόπουλου.

br fun_atic είπε...

Δεν υπάρχουν καλοπροαίρετοι δέκτες Ίωνα.
Μέχρι το καλοκαίρι ο Ελέ ήταν ο πράκτορας του Βαγγέλα. Όλοι τον είχαν στη γωνία. Όταν όμως η ομάδα κερδίζει όλα αυτά πάνε περίπατο. Τότε δεν έχεις δικαίωμα να του γράψεις το παραμικρό στραβό.

Όταν (αν) αρχίσουν όμως τα στραβά αποτελέσματα οι ίδιοι θα τον περιμένουν στη φυσούνα...Ο Ελέ το ξέρει γι αυτό δεν εκδηλώνεται όταν τον επευφημούν.Πολύ έξυπνο εκ μέρους του.

dimosthenis είπε...

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα φίλοι συμπανιώνιοι
Η κριτική ακόμα και σκληρή ή κάπως υπερβολική είναι ευπρόσδεκτη αλλά όταν φθάνει να τα βλέπει όλα στραβά φαλτσάρει και ενοχλεί. Γράφει ο φίλος Griniaris:
1)Να πάρει δίπλωμα προπονητή. Ήδη πήρε απαντήσεις από πολλούς. Στάρε, Φερέιρα και λοιποί είχαν κάτι διπλωματάρες να . Νύχτα φύγανε
2)Να μάθει ότι στο 89 και με ένα γκολ διαφορά δεν βγάζεις το μοναδικό παίχτη που μπορεί να κρατήσει λίγο τη μπάλα. Αν υποθέσουμε ότι δεν έκανε αλλαγή και τρώγαμε γκολ θα τον κρεμούσαμε. Αν άλλαζε το Φανούρη θα πηγαίναμε στην παρατήρηση 4 ότι βγάζει παίχτη που μπορεί να δώσει την κάθετη μπαλιά. Αν άλλαζε τον Αραβίδη θα έλεγες βγάζει τον παίχτη που μπορεί να σκοράρει Φαντάζομαι ότι στο μυαλό σου είναι ο Οκόγιε ο μοναδικός ξένος στην ομάδα και ως ένα βαθμό κόκκινο πανί για πολλούς μέχρι τώρα στο μπλοκ. Αλλά αν εσύ ήσουν προπονητής και ήθελες να κρατήσεις το σκορ δε θα έβγαζες τον παίκτη που είναι πιο αδύναμος αμυντικά; Ανάμεσα σε Οκόγιε και Κολοβό αυτός που μαρκάρει λιγότερο είναι ο Κολοβός . Και στο κάτω της γραφής το αποτέλεσμα δικαίωσε τον προπονητή. Να σημειώσω ότι ο BR συμπεριλαμβάνει τον Οκόγιε στους διακριθέντες
3)Να μάθει ότι με τέτοιες ομάδες και όταν είσαι μπροστά στο σκορ δεν γυρνάς την ομάδα σου πίσω. Από όσα διάβασα ο Ελευθερόπουλος είπε ότι κανείς δε ζήτησε να γυρίσει η ομάδα πίσω, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει και η άλλη ομάδα και μάλιστα στο γήπεδό της. Ή μήπως ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει 6-7 νέους παίχτες που τώρα φτιάχνουν χαρακτήρα; Μακάρι να είχαμε την ομαδάρα που λιώνει τους αντιπάλους.
5)Να μάθει ότι ο Κολοβός δεν μπορεί να παίξει στον άξονα. Το είδαμε και στα φιλικά αλλά μάλλον δεν το καταλάβαμε όλοι.. Δεν ξέρω σε ποιο ματς αναφέρεσαι, αλλά όσες φάσεις είδα εκτός αυτής της ανατροπής ο Κολοβός ξεκινούσε από αριστερά και στο ματς με την Κέρκυρα πάλι εκεί ήταν. Δεν είδα το ματς στην τηλεόραση.
6)Να μάθει ότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες (Κοντοχρήστος) που αξίζουν τουλάχιστον ίδιες ευκαιρίες με τον Οκόγιε. Ήμουν και εγώ απ αυτούς που κατηγόρησαν τον Ελευθερόπουλο για τη μη χρησιμοποίηση Σάμαρη, Ρόκα Σιδεράκη κλπ. Ηδη βαθμιαία Σάμαρης και Ρόκας επανέρχονται στην ομάδα με όχι και τόσο θεαματικά αποτελέσματα από πλευράς Σάμαρη (διαρκώς εκνευρισμένος και ατομιστής). Ελπίζω και οι άλλοι κάποια στιγμή θα βοηθήσουν. Εξάλλου ο προπονητής έχει δείξει ότι εμπιστεύεται τους νέους και ο Περιστερίδης παρά την απειρία του μας έδωσε τα παιχνίδια με Βέροια και Γιάννινα και ανοίγει την όρεξη στους γαύροςυ για να τον αποκτήσουν, αποτελώντας περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα, όπως γράφει και ο John
8)Να μάθει ότι η ρέντα ποτέ δεν κρατάει πολύ. Ρέντα που επαναλαμβάνεται μάλλον δεν είναι μόνο ρέντα είναι και ικανότητα να παίξεις μπάλα, είναι και ψυχολογία, είναι και πίστη στη νίκη. Κάποιος φίλε Griniaris πρέπει να τα πιστωθεί. Ας είμαστε μεγαλόψυχοι
Εκτιμώ βαθύτατα που η κριτική γίνεται μόνο μετά τις νίκες αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει εμπάθεια και όλοι πονάμε όταν η ομάδα χάνει. Ελάχιστα αρνητικά σχόλια υπήρξαν μετά την ήττα από Κέρκυρα. Γι αυτό και έγραψα ότι κάπου αλλού θα αναζητήσουμε τους τρεις βαθμούς που χάσαμε από τους Φαίακες. Όταν επιχειρείς να παίξεις μπάλα αυτό θα σου επιστρέψει. Δεν είναι πάντα άδικο το ποδόσφαιρο

br fun_atic είπε...

Αυτό είναι το πνεύμα dimosthenis.

Να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους. Ουδέποτε είπαμε ότι ο Σάμαρης πρέπει να ξεκινάει σώνει και καλά βασικός, ιδίως όταν ο Μενδρινός ήταν σε καλή κατάσταση. Είπαμε όμως κάτι απλό: αν είναι να βγάλεις τον Μενδρινό στο 70 βάλε τον Σάμαρη και όχι τον Μιλοβάνοβιτς. Άλλως θα μπορούσαν θεωρητικά σε κάποιες περιπτώσεις να παίξουν και οι δύο μαζί. Με την Κέρκυρα έγινε αλλά δεν είχαμε θετικά οφέλη.

Ο ίδιος ο προπονητής λέει ότι για να δώσει ευκαιρία σε ξένο πρέπει να είναι καλύτερος από έλληνα. Καλά κάνει. Παρατηρούμε όμως ότι ο Κοντοχρήστος που είναι καλός παίκτης δεν έχει πάρει ευκαιρίες.

Είναι αλήθεια ότι ο Ελέ δεν έχει δίπλωμα. Απ' όσο γνωρίζω δεν είχε και ο Άκης όταν πρωτοξεκίνησε στον Πανιώνιο. Απο μόνο του αυτό δεν εμποδίζει την καλή δουλειά. Ας είμαστε μετριοπαθείς όμως. Οι γνώσεις και η εμπειρία είναι σπουδαία πράγματα. Θα σου πω μόνο ότι ο Άκης που έχει πλέον εμπειρία και γνωρίζει τον Πανιώνιο σαν την παλάμη του μας το πήρε το ματσάκι. Ο Παράσχος μας έδειξε τα δόντια του. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα που ο αντίπαλος προπονητής είχε καλή απόδοση αλλά τελικά έχασε το παιχνίδι. Καλός ο Ελέ, αλλά ακόμη μαθαίνει.

Να κλείσω με τη ρέντα. Υπάρχει κανείς που δεν πιστεύει ότι υπάρχει; Έχουμε πάρει 18 ολόκληρους βαθμούς ενώ έχουμε πετύχει μόλις 9 γκολ. Αυτό σημαίνει κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά παιχνίδι. Δεκτό ότι έχουμε καλή αμυντική λειτουργία, μολονότι άμυνα και τερματοφύλακας είναι εντελώς άπειροι, όμως ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν περιμέναμε τέτοια βαθμολογική συγκομιδή με τόσα λίγα τέρματα ενεργητικό.

Αυτές είναι κάποιες αλήθειες που πρέπει να ακούγονται στην παραζάλη της νίκης, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι θέματα που πρέπει να διορθωθούν. Δεν είναι κάθε μέρα του Αι Γιαννιού... Η ομάδα έχει δυνατότητες,αλλά θέλει ακόμη δουλίτσα.

Griniaris είπε...

Φίλε dimosthenis,

σε παραπέμπω στο δεύτερο σχόλιο μου στις 10.40...Ασφαλώς και πιστώνονται αρκετά στον Ελε,εγώ θα μπορούσα να του πιστώσω ακόμη και μόνο την τύχη.Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι εμφανίζεται ως θεός.Όπως πολύ σωστά παρατήρησες μετά την,ας μην τη χαρακτηρίσω, ήττα με την Κέρκυρα δεν έκανα ούτε ένα σχόλιο.Αντίστοιχες νίκες του Μάντζιου πέρυσι με διαλυμένη ομάδα δεν εμφανίζονταν έτσι...

Όσο για τα σχόλιά μου που αναλύεις να σου πω μόνο π.χ. όταν έβγαλε τον Κολοβό δεν χρειαζόμασταν κάθετη πάσα αλλά άμυνα και κράτημα μπάλας.Άρα έπρεπε να βγει ο Φανούρης που δεν μάρκαρε ούτε με τα μάτια.Μην ξεχνάμε πόσους βαθμούς χάσαμε πέρυσι από τις αλλαγές που ξέχναγε ο κασερ Τάκης...

Costix είπε...

Μεγαλη πλακα, οπως παντα, στο Γαλατικο χωριο.
Να σας θυμησω παντως οτι φετος θα πεσουν δυο ομαδες αντι για τρεις, οποτε το cut θα ειναι λιγοτερο απο τους 31 ποντους. Αν δειτε τις βαθμολογιες των τελευταιων 5 σεζον, κυμαινεται μεταξυ 24 και 29 ποντων, για να σωθει η 14η ομαδα. Με μεσο ορο τους 26/27 ποντους, πιθανον να το σωσουμε και απο τον πρωτο γυρο, αν συνεχιστει η ρεντα μας, η καλη δουλεια των παιχτων, του Ελε και του προπονητικου τιμ και δεν τελειωσει και το μαγικο φιλτρο του Δρυιδη.

Υ.Γ. Η γκρινια ειναι τζογος !!!

Βαγγέλης είπε...

Είμουν από εκείνους που απογοητεύτηκαν από την πρόσληψη του Ελε αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι με έχει αποστομώσει μέχρι στιγμής και ο ίδιος αλλά και η διοίκηση που αποφάσησε να τον προσλάβει. Μπράβο σε όλους που εργάστηκαν και εργάζονται για αυτήν την ομάδα που δείχνει να έχει μέλλον αλλά κυρίως δείχνει ποια θα μπορούσε να ήταν η πολιτική μας τόσα χρόνια. Τόπο στα νιάτα και στους έλληνες.

br fun_atic είπε...

η συγκεκριμένη πολιτική είναι ποιόν ανάγκης. Όμως είναι η ουσία του Πανιωνίου. Ήταν άτοπο τόσα χρόνια να διαθέτουμε τέτοιες εγκαταστάσεις και παρ' όλα αυτά να αγοράζουμε παίκτες από τα αζήτητα της Αφρικής.

Είναι άτοπο σήμερα, το ποδόσφαιρο να αποτελεί κυριολεκτικά το αποπαίδι του ερασιτέχνη (και όποιος έχει αντιρήσσεις ας καταθέσει δημόσια τις απόψεις του για να λάβει απανείναι άτοπο τήσεις), είναι άτοπο να χάνουμε τα παιδιά στις ηλικίες 13-15 που είναι οι πλέον παραγωγικές, είναι άτοπο να μην υπάρχει συνεργασία ερασιτέχνη και προπονητικού.

Κρατήστε στο μυαλό σας κάποια σημαντικά στοιχεία: πολλές φορές στο παρελθόν οι ακαδημίες μας έπαθαν ζημιά. Οι παίκτες που σήμερα θαυμάζουμε είναι σε μεγάλο βαθμό προιόν σκάουτιγκ με εξαίρεση τον Ντούνη ο οποίος προέρχεται από τον ερασιτέχνη. Σε περίπτωση συνεργασίας ερασιτέχνη και προπονητικού και εφόσον λύσουμε το γηπεδικό πρόβλημα (δεν είναι τόσο δύσκολο) έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε δεκάδες αξιόλογους παίκτες.

John - Singapore είπε...

Όλοι έχουν την γνώμη τους και η διαφορετικότητα της ομάδας μας είναι αυτή. Πάρα πολλές διαφορετικές απόψεις απο "λίγους" φιλάθλους. Άν είχαμε όλοι την ίδια άποψη ή αισθανόμασταν μειονεκτικά που διαφέρουμε από την άποψη των πολλών τότε θα υποστηρίζαμε και ομάδα απο το ΠΟΚ!
Έγραψα μιά αράδα και άθελα μου νομίζω οτι έθιξα κόσμο. Προς Θεού και δεν θεωρώ κανένα πρόσωπο χαιρέκακο. Eκτός λίγων περιπτώσεων που κάποιοι μπαίνουν στο μπλόγκ, βρίζουν και εξαφανίζονται, οι μόνιμοι θαμώνες είναι μάλλον καλοπροέραιτοι και Πανιώνιοι.
Και εγώ σημείωσα στην αρχική μου ανάρτηση πως η πορεία μας ώς τώρα έχει να κάνει κατά πολύ με την τύχη όπως και με την αδυναμία των αντιπάλων. Θα προσθέσω στα θετικά επίσης οτι δέν έχουμε υποστεί και διαιτητικές σφάγες ώς τώρα αλλά ούτε και τρελή εύνοια. Σαφώς και ο Ελέ κάνει λάθη, όπως και ο Σάμαρης κάνει λάθη, και ο Κολοβός και ο Φανούρης και ο πιάστουλας. Αλάθητος είναι αυτός που δεν κάνει απολύτως τίποτα. Όυτε και θέλω θριαμβολογίες στις νίκες ούτε και επικήδειους στις ήττες. Αντικειμενικότητα ψάχνω αλλά και αυτή δέν είναι υποχρεωτική ιδιώς σε ένα οπάδικό μπλόγκ με δηλωμένες θέσεις και ιδέες. Δικαίωμα του καθενός να είναι υποκειμενικός. Άλλωστε εάν δεν συμφωνώ μέ όλα όσα διαβάζω θα μπορούσα να μήν διαβάζω και τελείωσε. Η αλήθεια είναι όμως πώς περιμένω να διαβάσω τις διαφορετικές σας απόψεις με προσμονή θα έλεγα αλλά δεν θεωρώ επικοδομητική κριτική το να λέμε οτι δεν έχει δίπλωμα ο Ελέ για παράδειγμα ή το οτι αυτή η πορεία είναι αποτέλεσμα φάρδους και μόνο.
Επίσης, είμαι υπέρ τις άποψης οτι τα αποτελέσματα κρίνουν τον προπονητή και την ομάδα και όχι τα εκάστοτε λάθη. Δεν τον ήθελα τον Ελευθερόπουλο λόγω του οτι δεν τον εμπιστευόμουν. Τώρα του πιστώνω την καλύτερη αρχή που έχουμε δεί τα ταλευταία 30 χρόνια. Άυριο ή άν στο τέλος κινδυνεύσουμε θα του το χρεώσω ανάλογα. Έτσι είναι αυτά, τα αποτελέσματα μετράνε και οχι οι προθέσεις. Αυτά είναι προσωπική άποψη και τοποθέτηση και δεν την διατυπώνω για να έρθω ούτε σε αντιπαράθεση με την άποψη κάποιου άλλου ούτε και για να πείσω κάνεναν για την ορθότητα της άποψης μου.
Relax παιδιά και όλοι το καλό του Ιστορικού νομίζω θέλουμε. Άς πάιξει ο Φανούρης τέρμα και ο Σιδεράκης κέντρο, άν αυτό μας δώσει τρίποντο με τον ΠΑΟΚ.

br fun_atic είπε...

Δεν δημιούργησες κανένα πρόβλημα. Ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα John;Όταν κερδίζει η ομάδα πάντα θα πεταχτεί κάποιος να παραπονεθεί για την κριτική επειδή δήθεν χαλάει το κλίμα. Όταν η ομάδα χάνει, πάντα θα βρεθεί να πεταχτεί κάποιος και να διαμαρτυρηθεί για την κριτική επειδή και πάλι χαλάει το κλίμα.

Άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει χώρος διαλόγου για φιλάθλους επειδή ο διάλογος ενοχλεί σε κάθε περίπτωση. Τότε λοιπόν ο φίλαθλος είναι αναγκασμένος να διαβάζει τις αθλητικές εφημερίδες, τις οπο΄΄ιες όπως δηλώνει δεν εμπιστεύεται...

Δεν βρίσκεις άκρη. Το εύκολο είναι να βλέπεις γύρω σου ράκτορες και εγκάθετους. Το δύσκολο είναι να λες την αλήθεια (έστω κι αν αυτή είναι με τη δική σου οπτική).

zamis είπε...

Με Απηλιο,διοριες κλπ τι γινεται?

Thanos Topouzis είπε...

Καλημέρα,

Εγω νομιζω οτι λίγο πολύ "Κυριακη κοντή γιορτη". Στις επομενες αγωνιστηκες η ομαδα θα δείξει τις πραγματικες τις δυνατοτητες, αν ανηκει δηλαδη στην κορυφη ή στη μέση του πίνακα βαθμολογίας.

Την next generation της ΑΕΚ την είδατε...;

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Podosfairo-Afierwmata/item/264511-H-next-generation-ths-AEK-photos

Μέχρι την 8η αγωνιστηκη ήταν κρυμμένη!

dimosthenis είπε...

Θα συμφωνήσω με το "Πανιώνιο πνεύμα"που εκφράζει ο John στο τελευταίο του σχόλιο. Για τους περισσότερους από μας το φιλόξενο μπλοκ του Br είναι το καταφύγιό μας, το "παραμύθι" μας, όπου εκφράζονται η πίκρα και η περηφάνεια μας, η οργή και ο ενθουσιασμός μας. Η κριτική που εκφράζεται και οι αντιρρήσεις μας σ'αυτή γίνονται από τους περισσότερους με σκοπό το συμφέρον της ομάδας και αυτό το ποιοτικό χαρακτηριστικό που ξεκινάει από τον ίδιο το BR και τηρείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των τακτικών συνομιλητών δίνει στον μπλοκ τη διάρκεια και την εγκυρότητα. Χαίρομαι που δημιουργούνται αντιπαραθέσεις που προυποθέτουν αυτοσεβασμό και σεβασμό της διαφορετικής άποψης που προσπαθώ να κατανοώ, αν δεν είναι εμπαθής.
Αντιλαμβάνομαι την άποψη του Griniaris ότι ο Ελευθερόπουλος παρουσιάζεται από κάποια μέσα ως ο μεσίας-προπονητής που από το πουθενά βγάζει τον Πανιώνιο δεύτερο. Εμείς οι Πανιώνιοι και υπάρχουν πολλοί ψαγμένοι στο μπλοκ ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι και το ότι έχουν δουλέψει πολλοί για πολύ καιρό για να υπάρχουν τα αποτελέσματα αυτά.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Ελευθερόπουλος για πολλά χρόνια ανήκε στο "Σύστημα Ολυμπιακός". Ένα σύστημα που είχε προνομιακή μεταχείριση από το κράτος, τα αθλητικά και διαιτητικά κέντρα, τα μέσα ενημέρωσης και ό,τι άλλο μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη βούληση. Δεν ξέρω πόσο ο ίδιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα για προσωπική προβολή (κάτι που νομίζω ότι έχει κατα νουν ο φίλος Griniaris) ή το ίδιο το σύστημα χρησιμοποιεί τον Ελευθερόπουλο για να ενισχύσει τον εαυτό του (π.χ. άκουσα σπίκερ αγώνα Πανιωνίου να λέει Ο προπονητής υπήρξε παίχτης του Ολυμπιακού επίσης ο Μενδρινός, ο Λαμπρόπουλος, ο Σιδεράκης, Ο Σάμαρης ανήκει στον Ολυμπιακό κλπ. Δεν είπε ότι Ο Τζιμπούρ έκανε όνομα στον Πανιώνιο, Ο Μανιάτης και ο Σιόβας ανδρώθηκαν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και οι τρεις ήταν οι σκόρερς σε ένα αγώνα του Ολυμπιακού) Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά; Ότι ο Πανιώνιος είναι παράρτημα του Ολυμπιακού, που τον τροφοδοτεί με όλα τα αποφόρια του κάνοντάς του τεράστια χάρη σ' αυτόν και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Εμείς όμως ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι και αν δεν υπήρχαν οι ομάδες όπως ο Πανιώνιος δε θα υπήρχε ελληνικό ποδόσφαιρο και Εθνική Ελλάδας.
Κοντολογής για να ξαναγυρίσω στο θέμα μας ο Ελευθερόπουλος προσωπικά με τις δηλώσεις του δε δίνει κανένα δικαίωμα σε κανένα ώστε να τον κρίνει υπερφίαλο και εγωκεντρικό. Είναι μετρημένος και συγκροτημένος. Κάποιες ενέργειές του (χάιδεψε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ μετά την γκέλα) και κάποια λόγια του (για το χαρακτήρα του Αραβίδη και ότι θα ζητήσουμε συγνώμη αν πανηγύρισε προκλητικά) δείχνουν άνθρωπο με ποιότητα που εγώ χαίρομαι να τον έχω στον πάγκο μας. Τα λόγια του μετά από νίκες αλλά και ήττες είναι μετρημένα και σοβαρά.
Το ότι είναι νέος και μαθάινει από αγώνα σε αγώνα βοηθούμενος από την κριτική που του γίνεται είναι φανερό. Το πρώτο γκολ που πετύχαμε τα δείχνει όλα. Τα μπακ και οι αντίστοιχοι μέσοι πατούν περιοχή αν θέλεις να σκοράρεις και η μπάλα παίζεται με τη μία.

br fun_atic είπε...

Είναι γεγονός Δημοσθένη ότι οι υποτιθέμενα καλλιεργημένοι ποδοσφαιρικά (και γενικά) πανιώνιοι δεν έχουν (έχουμε) μέτρο.

Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα: Η διοίκηση προ Κιντή (έχει σημασία αυτό) είχε επιλέξει ως προπονητή της ομάδας τον κο Στάρε (να τον πω Μιχαλάκη για να μην παρεξηγηθώ;;;). Αντίστοιχα νέος σε ηλικία με τον Ελευθερόπουλο, οπωσδήποτε επιτυχημένος ( με έργο σε ακαδημίες αλλά και στην πρώτη ομάδα με την κατάκτηση ντάμπλ), υπερβολικά φιλόδοξος και δουλευταράς. Είχα την τύχη να το διαπιστώσω αυτό σε προπόνηση.

Λόγω των επιλογών Κιντή και της σουηδικής νοοτροπίας του, ο άνθρωπος βρέθηκε να δουλεύει με ένα υλικό το οποίο ήταν κατώτερο των περιστάσεων της εποχής. Άντεξε όσο άντεξε και έφυγε. Εκείνο το διάστημα, αν άρθρωνες καλό λόγο για τον νεαρό Στάρε ήσουν σχεδόν εγκάθετος. Κανείς δεν μπορούσε να του συγχωρήσει τη μικρή του ηλικία, κανείς δεν του αναγνώρισε ότι το υλικό που είχε στα χέρια του δεν ήταν καλό, κανείς δεν του αναγνώρισε ότι με τόσο κακό υλικό προσπάθησε να επιβιώσει σε ένα πολύ περισσότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά τον κατηγορούσαν ότι δεν πάτησαν πόδι, λες και δεν ήξεραν ότι ο άνθρωπος αντέδρασε εντελώς φυσιολογικά καθώς στη Σουηδία η επιλογή των παικτών ΔΕΝ γίνεται από τον προπονητή αλλά από τον τεχνικό διευθυντή (άρα Κιντή -Μπάγκσμπο) στον Πανιώνιο. Μέσα σε όλα αυτά, η γκαντεμιά του πήγαινε σύννεφο ενώ έπεσε στην περίπτωση που οι παίκτες που αργότερα εξελίχθηκαν (βλέπε για παράδειγμα Όμο)έκαναν τη μία γκέλα μετά από την άλλη. Συμπέρασμα των Πανιώνιων; Άχρηστος.

Κάπως έτσι ήταν και η αντιμετώπιση του Λίνεν στο πρώτο διάστημα που ανέλαβε την ομάδα. Αν δεν είχε την στήριξη του Τσακίρη θα είχε φύγει νύχτα (και βέβαια μετά δεν θα απολαμβάναμε τη συνέχεια).

Από την άλλη ο Ελέ έχει την τύχη να χρησιμοποιεί υλικό από τις πλέον επιτυχημένες Κ ομάδες του Πανιωνίου των τελευταίων ετών (με 5 διεθνείς σε μικρές εθνικές και σημαντικές διακρίσεις στα πρωταθλήματα - παίκτες που αν δεν κάνω λάθος ενσωματώθηκαν μετά από την περίοδο Καρατζά...όποιος κατάλαβε, κατάλαβε) σε ένα κάκιστο και καθόλου ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έχοντας στη διάθεσή του ενα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο (Παναγόπουλος, Μανίκας Λίμα είναι συενργάτες που ασφαλώς και ΔΕΝ είχε ο ολομόναχος Στάρε).
Ο Ελέ που πράγματι δεν έχει αντίστοιχο δίπλωμα με τον Στάρε, ούτε επαγγελματικές επιτυχές, έχει όμως καλή ποδοσφαιρική καριέρα και διεθνείς εμπειρίες, αν δεν τα πήγαινε καλά σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια θα έφευγε με γιούχα γιατί θα ήταν και άχρηστος και γαύρος.

Τα καταφέρνει καλά και τον βοηθάει και η τύχη και οι δήθεν ψαγμένοι Πανιώνιοι τον κατατάσσουν λίγω πιο κάτω από τον Μουρίνιο.

Όσο κι αν αυτό σας φαίνεται ως κακόπιστη κριτική, ο Ελέ δεν είναι Μουρίνιο. Είναι ένας νέος άνθρωπος που κάνει μια προσπάθεια με άλλους νέους. Για την ώρα τα πηγαίνει καλά. Ασφαλώς και κάνει λάθη. Λάθη που μπορεί να τα εντοπίσει ακόμη και ο μέσος φίλαθλος.Λογικό. Είναι κακό να τα επισημάνεις; Μήοπως είνι χειρότερο σήμερα, λόγω αποτελεσμάτων να τον έχεις θεό και αύριο να του βρίζεις τα παιδιά στη φυσούνα και να τον κυνηγάς στους γύρω δρόμους;

Μήπως το ίδιο καλά θα πήγαινε και ο Άκης αν δεν τον είχαν διώξει το καλοκαίρι, αφού θα διαχειρίζονταν το ίδιο υλικό (που γνωρίζει καλά) και που είναι καλός προπονητής και μάλιστα με μεγαλύτερη εμπειρία από τον Ελέ; Ας μην θεοποιούμε, ιδίως αν αύριο έχουμε σκοπό να ασχημονήσουμε.


Griniaris είπε...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με το τελευταίο σχόλιο του dimosthenis.Έχω την τύχη να συμμετέχω στο μπλογκ σχεδόν από τη γέννησή του.Το πρώτο που με κράτησε είναι το πόσο εύκολα απομονώνονταν και χάνονταν όσοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν το μπλογκ με υβριστικά και προσβλητικά σχόλια.Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι κόσμιες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις προάγουν νέες ιδέες και βελτιώσεις...

Όσον αφορά στον "άνθρωπο" Ελευθερόπουλο,δεν έχω να πω κουβέντα άλλωστε δεν τον γνωρίζω.Ούτε και είπα ποτέ να φύγει.Όσο θεωρώ ότι τα λάθη του είναι θέμα απειρίας και όχι σκοπιμότητας,θα γράφω τις αντιρρήσεις μου με μοναδικό σκοπό κάποιες τυχόν αφυπνίσεις...

zamis είπε...

Ο Ματζιος εφυγε μονος του γιατι ειχε αλλη φιλοσοφια,ετσι μας ανακοινωθηκε,σωστα?

br fun_atic είπε...

Οι διαρροές όμως έλεγαν ότι πήγε να εξαργυρώσει οικονομικά την επιτυχία του. Θα ήθελα να ήξερα τις απολαβές Άκη και Ελέ...Ετσι για να δώ πόσο εκμεταλλευτής ήταν.

Τα μπλογκ grin έχουν και ένα κακό.Λόγω υψηλού επιπέδου αποθαρρύνουν φίλους με αγνά αισθήματα αλλά χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο να καταθέσουν τη γνώμη τους .Τρομακτικό λάθος τους.Δεν κάνουμε εξετάσεις έκθεσης.Θέλουμε μαζί μας κάθε καλό φίλο.

dimosthenis είπε...

Φίλε br
Παρά το γεγονός ότι αγνοώ πολλές λεπτομέρειες από το παρασκήνιο σχετικά με Στάρε και αρκετές από τις σημερινές η όλη κριτική μου καθορίζεται από τα όσα βλέπω στο γήπεδο και την TV ακούω από το ραδιόφωνο και διαβάζω στο διαδίκτυο.Μένω στην Πεντέλη και δεν έχω την άνεση να βρίσκομαι συχνά στο γήπεδο, έχω πια και μια ηλικία καμιά εικοσαετία μεγαλύτερος από σας, οπότε λίγοι είναι οι παλιοί φίλοι που έρχονται στο γήπεδο, για να συζητήσουμε. Έτσι με μεγάλη χαρά διαβάζω τις απόψεις σας, τις περισσότερες φορές συμφωνώ τις λιγότερες εκφράζω τις διαφωνίες μου, αλλά πάντα προσπαθώ να διακρίνω την κριτική που εκφράζεται για να βελτιώσει τα πράγματα και όχι να τα οξύνει. Ο καθένας που δημιουργεί ένα μπλοκ και μάλιστα με επίκεντρο μια αθλητική κυρίως ποδοσφαιρική ομάδα δέχεται πολύ εύκολα τα πυρά πολλών οπαδών, φορτισμένων συναισθηματικά, αλλά και άλλων που εξυπηρετούν ποικίλα συμφέροντα. Καθήκον όλων μας εδώ μέσα είναι να προασπίσουμε πρώτα από όλα το δικαίωμα το δικό σου αλλά και όλων μας να γράφουμε ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία τις απόψεις μας. Το μπλοκ σου το μπλοκ μας (επίτρεψέ μου τον πληθυντικό) δεν έκανε και δεν κάνει προγραφές για κανένα κυρίως λόγω μορφωτικού επιπέδου αλλά και δεν επιτρέπει σε κανένα να μας προγράψει. Πολύ σωστά ο φίλος Griniaris παρατήρησε ότι όλοι οι κακοπροαίρετοι που κατά καιρούς εμφανίστηκαν γρήγορα εξαφανίστηκαν. Το ήθος και η παρρησία των μελών του μπλοκ τους αποθάρρυναν να συνεχίσουν. Αυτό θα το κρατήσουμε δε χρειάζεται να απολογηθούμε σε κανένα. Το ότι επιλέγουμε τις νίκες για να ασκήσουμε κριτική δε σημαίνει ότι δε χαιρόμαστε για αυτές. Θέλουμε κι άλλες. Πιστεύω ότι παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες αυτή η περίοδος είναι πολύ γόνιμη για τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο.Και αυτό το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι φίλαθλοι. Το χειροκρότημα μετά την ήττα από την Κέρκυρα ήταν πηγαίο και σχεδόν καθολικό κυρίως από τις "φτωχές" θύρες 1-3. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος μαζί με πολλους άλλους παράγοντες έχει και ο σημερινός προπονητής, που δεν είναι Μουρίνιο.
Θα συμφωνήσω απολύτως με την τελευταία σου επισήμανση. Θέλουμε να δούμε πώς σκέφτονται και αισθάνονται όλοι.

br fun_atic είπε...

Είσαι είκοσι χρόνια μεγαλύτερος;;; Από ποιόν;;; Αν είσαι τόσο μεγαλύτερος από τις μεγάλο κοπέλες που γράφουν εδώ,πρέπει να είσαι ο Μαθουσάλας.Για πέρνα από κανένα παγκόσμιο για να βγάλουμε και να βγάλεις συμπεράσματα...

Katrinos είπε...

Οπως είπε κ ο Θάνος Κυριακή κοντή γιορτή , τις επόμενες έξι αγωνιστικές θα ξέρουμε . Δυστυχώς τα καλά που μας συμβαίνουν καλυπτουν τα πολύ σοβαρά θέματα που έχει η ομάδα. Εχουμε ξεχάσει ότι η παρούσα διοίκηση είναι κάτι σαν προσωρινή κ ότι ο βασικός σκοπός της ήταν να διαχειριστεί τη μεταβατική περίοδο μέχρι να βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Διότι καλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα , ας πούμε ότι ο στόχος της σωτηρίας είναι πιο κοντά αλλά αυτό δεν μας ανακουφίζει οικονομικά , ούτε ότι ο εκ Πειραιά όρμωμενος χοντρος δεν θα απλώσει τις χερούκλες του να αρπάξει τσάμπα το Ντουνη, το Κολοβό , όποιον γουστάρει . Λένε ότι η ιδανική ευκαιρία να πουλήσεις είναι στα ψηλά κ όπως παλαιότερα ανέφερε ο BR αυτή η ομάδα έχει πιθανή υψηλή προστιθέμενη αξία μόνο κ μόνο απο τους νέους παίκτες που διαθέτει κ την μέχρι τώρα καλή τους επίδοση .

Griniaris είπε...

Είκοσι χρόνια μεγαλύτερος μπορεί να είναι μόνο από μένα γιατί ως γνωστόν εσείς είστε και μεγάλοι άνθρωποι...

br fun_atic είπε...

Ναι πιτσιρίκο μου. Ό,τι πεις!!!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Έχω τέτοια χαρά για την πορεία τής ομάδας μας, που μου είναι αδύνατον να γκρινιάξω (δημοσίως) για τίποτα. Άλλο αν βλέποντας τους αγώνες στο γήπεδο ή στην τηλεόραση μού τη δίνουν κάποια πράγματα...
Έχω σούρει τόσα για την παρούσα διοίκηση (μη πληρωμές εργαζομένων/παικτών, αδιαφάνεια κλπ), άσε δε για την πρόσληψη Ελευθερόπουλου... Τώρα, έχω καταπιεί τη γλώσσα μου και σκέφτομαι πως έτσι που με έχει κερδίσει ο Ελέ με τη δουλειά του και τη συμπεριφορά του, ίσως αν ήμουν κι εγώ στη διοίκηση τότε να συμφωνούσα για την πρόσληψή του. Θέλω να πω, πως ίσως γνωρίζοντάς τον και συζητώντας μαζί του να με έπειθε κι εμένα για το όραμα και τις δυνατότητές του. Ρε μήπως έχουμε εμπνευσμένη, πεφωτισμένη και διαισθητική διοίκηση και δεν το ξέρουμε; Μήπως σε λίγο καιρό τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες και η υγεία που βγάζει το αγωνιστικό κομμάτι διαποτίσει πέρα ως πέρα όλον τον Πανιώνιο; Ας σκεφτόμαστε θετικά πάντως, γιατί μόνο έτσι θα βοηθήσουμε στη θετική εξέλιξη των πραγμάτων!

zamis είπε...

the illuminati

br fun_atic είπε...

ρε μπας και σου κάνει κλικ ο Ελέ και δεν το λες;;;;

Αυτό εξηγεί πολλάαααααα :)

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ε, τί να σου πω τώρα...

Φίλε Dimosthenis (29 Οκτ. 11.44) πρόσεχε πώς εκφράζεσαι για τον προπονητή μας, μη σε παρεξηγήσουν κι εσένα... :)

br fun_atic είπε...

Α...ήταν παρεξήγηση...Μάλιστα!!! Μάλιστα!!!

dimosthenis είπε...

Ρε σεις μη με μπλέκετε με τα ιδιωτικά σας. Τον Ελευθερόπουλο δεν τον έχω δει παρά μόνο απο 30 τουλάχιστον μέτρα μακριά. Κάθομαι στις υψηλές κερκίδες του γηπέδου.

Ron Barceló είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ron Barceló είπε...

Ας ελπίσουμε μόνο ο αχώνευτος να μην κατέβει με τακτική Κέρκυρας την Κυριακή και να παίξει στοιχειωδώς ποδόσφαιρο.
Πού φτάσαμε..
Να έρχονται ομάδες στο ναό και να παίζουν κατενάτσιο, μπας και πάρουν βαθμό από τα πιτσιρίκια του Φανούρη.
Και πού να είχαμε και κανά γκολτζή φορ δηλαδή.

Προβλέπω 1-0 με πέναλτι και σταυροκόπημα Φανούρη και τις προβλεπόμενες γραφικότητες Δώνη για τη χειρότερα έδρα, της χειρότερης ομάδας με τους χειρότερους οπαδούς.

Katrinos είπε...

@ Argy, έχω κ καιρό να έρθω , σκοπεύω να τον επιβεβαιωσω το κο Δώνη........

Θεμιστοκλής είπε...

Argy, μακάρι να δικαιωθείς και να δούμε τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί για το χι, αυτό θα έδινε μεγάλη χαρά σ' όλους τους Πανιώνιους.
Εγώ πάντως, που είμαι πολύ επιφυλακτικός απ' τη φύση μου, ακόμα κρατάω μικρό καλάθι.
Πάντως, ο αγώνας της Κυριακής δίνει μια μεγάλη ευκαιρία. Σχεδόν τίποτα δεν έχουμε να χάσουμε, αν όμως έρθει το καλό αποτέλεσμα, η ομάδα θα καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ως μια απ' τις καλύτερες του φετινού πρωταθλήματος, ίσως και θα μπορεί ν' αρχίσει να κρυφοκοιτάει πεντάδα...

zamis είπε...

Πολυ γκρινια για τη διαιτησια τα μπαογκια και δεν μ'αρεσει καθολου.

br fun_atic είπε...

ουσιαστικά από τώρα και ύστερα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την δυναμική της ομάδας. Σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια αντιμετωπίσαμε ομάδες με παρόμοια προβλήματα κ.λ.π
Τώρα μας έμειναν οι ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος.

Panos είπε...

Δηλαδή όλα τα χρόνια που αντιμετωπίζαμε τις ομάδες που βρίσκονταν στην ίδια μοίρα με μας, δεν βγάζαμε συμπεράσματα;
Ή περιμέναμε να κρίνουμε την ομάδα μόνο από τη συμπεριφορά της τους αγώνες με τους 'μεγάλους';

Η ομάδα έχει δείξει ποιά είναι· είναι μια σφιχτή, καλογυμνασμένη, νεανική, τυχερή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα, που, αν δεν υποσκαφτεί από τα μέσα, θα τελειώσει το εφετινό πρωτάθλημα στο πάνω μισό του πίνακα. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει από τις ενδεχόμενες ήττες που, προφανώς, θα έρθουν.

Αλλωστε ούτε ο πιο αισιοδοξος οπαδός δεν περίμενε τέτοια πορεία, η οποία ασφαλώς δεν είναι -μόνο- συνάρτηση του εύκολου προγράμματος. Αλήθεια τι σημαίνει 'εύκολο πρόγραμμα' για μια ομάδα που δεν πήρε άδεια, έχασε όλο το έμπειρο δυναμικό της, ανέβασε τόσους παίκτες από τις ομάδες υποδομών και δεν έχει καθόλου έσοδα;

Αυτό που γίνεται εφέτος είναι μια μικρή 'διαταραχή' του πλανητικού συστήματος του ποδοσφαίρου. Γίνεται έξω από τους φυσικούς νόμους που θέλουν στο ποδόσφαιρο να νικά ο 'πλούσιος' και ο 'δικτυωμενος'. Ας μην πάμε να του δώσουμε μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι έχει, αλλά ας το φχαριστηθούμε διάολε

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι δεν είχαμε δει άλλη φορά τόσο χάλια πρωτάθλημα, με τόσο χάλια ομάδες, με ισοπέδωση των οικονομικών και αγωνιστικών μεγεθών.

Είναι δεδομένο ότι φέτος υπάρχει ένας μεγάλος όμιλος ομάδων που αντιμετωπίζει τα ίδια ή και μεγαλύτερα προβλήματα από εμάς. Τις ομάδες αυτές τις αντιμετωπίσαμε ήδη.

Υπάρχει ένα δεύτερο γκρουπ ομάδων που δεν αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα (Βλέπε Αστέρας, Ατρόμητος κ.λ.π) και τέλος ο Ολυμπιακός.

Όλους αυτούς τους αντιμετωπίζουμε από εδώ και πέρα. Για τους υπόλοιπους δεν μπορούμε να ξέρουμε. Θα δούμε ποιό είναι το επίπεδο της ομάδας μας στο crash test των υπόλοιπων αγωνιστικών.


Το συμπέρασμα που ασφαλώς βγαίνει μέχρι σήμερα είναι ότι από τις ομάδες του δικού μας επιπέδου ήμασταν άλλοτε καλύτεροι και άλλοτε πιο τυχεροί. Συνολικά όμως έχουμε καλή εικόνα. Μια που αναφέρεσαι σε παλαιότερα χρόνια θα θυμηθώ τη χρονιά του Στόρε και θα σου πω ότι και τότε είχαμε σχετικά νεανικό ρόστερ και νεαρό προπονητή, η ομάδα όμως ήταν κατώτερη από τις περισσότερες αντιπάλους. Το συμπέρασμα αυτό ασφαλώς και το βγάλαμε στο γήπεδο. Κατά το πλάνο Κιντή, στα χαρτιά δηλαδή, πηγαίναμε για cl.


Ακριβώς επειδή αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο (και η βαθμολογική θέση και ασφαλώς οι γενικότερες συνθήκες του πρωταθλήματος) οφείλουμε να μην είμαστε βιαστικοί στα συμπεράσματα που βγάζουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το φχαριστιόμαστε.

Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Το μπλογκ και όσοι γράφουν εδώ κρατάμε χαμηλά τις απαιτήσεις μας, επειδή αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες. Νομίζω ότι έχουμε προσπαθήσει να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους και στα καλά και στα άσχημα αποτελέσματα (γιατί τελικά αυτό είναι το συμφέρον της ομάδας) και ίσως η μόνη διαφορά με άλλα μέσα είναι ότι συγχαίρουμε τον Ελευθερόπουλο για τη δουλειά του (και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ βέβαια) χωρίς να σημαίνει ότι τον θεοποιούμε (όπως συμβαίνει αλλού) ή να παραιτούμαστε του δικαιώματος να εκφράσουμε και κάποια κριτική όπου και όταν χρειάζεται.

Όμως, ας μην ξεχνάμε κάτι. Το πρόβλημα του Πανιωνίου είναι οικονομικό. Η διοίκηση έχει λάβει εντολή διοίκησης με προτεραιότητα το οικονομικό. Οι αγωνιστικές επιτυχίες μας έχουν κάνει να το ξεχάσουμε. Πέρασε στα ψηλά ο έλεγχος της εφορίας. Δεν μάθαμε τι θα γίνει για το 1.800.000 του επονομαζόμενου γνωστού χρέους (συγνώμη αλλά εγώ δεν ήξερα ότι ήταν τόσο). Δεν μάθαμε με ποιο τρόπο διακανονίστηκαν τα χρέη προς εφορία και ΙΚΑ. Γενικά θεωρώ ότι η ενημέρωση δεν είναι καλή. Όσο λοιπόν χαιρόμαστε για τις επιτυχίες, θα ήταν καλό (για να μην πω απαραίτητο ) να γίνει Γ.Σ.