Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Άσκοπη ήττα από ένα φάντασμα


 Μέχρι και σήμερα, μετά από ήττες ο κόσμος συμπαραστέκονταν στην ομάδα και στην τεχνική ηγεσία και χάριζε το χειροκρότημά του. Σήμερα αυτό δεν έγινε. Γιατί;

Ίσως γιατί απέναντι στον χειρότερο Παναθηναϊκό που έχει τύχει να δω στη ζωή μου παρατάξαμε άνευ λόγου και αιτίας μια ομάδα με ιδιαίτερα αμυντικούς προσανατολισμούς. Μια ενδεκάδα που δεν έχουμε παρατάξει κόντρα σε ισχυρούς επιθετικά αντιπάλους (έστω και με μικρότερο όνομα).

Ίσως γιατί ενώ θα έπρεπε να παίζει ο καλύτερος τερματοφύλακας (και ο κος Ελευθερόπουλος είναι απόλυτα ικανός να το κρίνει) συνεχίζουμε τα πειράματα κάτω από τα δοκάρια. Political correct επιλογή; Συμβατική υποχρέωση; Όπως κι αν έχει για άλλη μια φορά εμπιστευτήκαμε τον τρίτο (ή μήπως τέταρτο) τερματοφύλακα και το πληρώσαμε με τα αστεία γκολ που δέχθηκε. Είναι ανεξήγητη η εξαφάνιση του Σιδεράκη ως άλλου Τζων Αυλακιώτη όπως επίσης αντίστοιχα η εξαφάνιση του Περιστερίδη άμα τη κλήση του στην Εθνική (!!!). Το τελευταίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ίσως γιατί ο κος Ελευθερόπουλος, αν και είδε την ομάδα να βρίσκεται νωρίς -  νωρίς με δύο γκολ πίσω, καθυστέρησε χαρακτηριστικά να αντιδράσει. Ο Μενδρινός έπρεπε να παίξει από την αρχή (και όσο άντεχε), ενώ αποδείχθηκε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ταίριαζε γάντι στον Καμπάνταη. Χάσαμε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο και τα 2/3 του δεύτερου απλά αναλωνόμενοι. Άλλο που δεν ήθελε ο Παναθηναικός, που πέραν των άλλων είχε την απροκάλυπτη διαιτητική υποστήριξη. Όταν σκόραρε ο Ντούνης    ( ο οποίος μπορεί σήμερα να μην ήταν πολύ καλός, απέδειξε όμως την κατάλληλη στιγμή ότι έχει καλή επαφή με τα δίχτυα σε αντίθεση με το ποδοσφαιρικό ανέκδοτο από την Αφρική που τιμάται για μένα άδικα με τη φανέλα του βασικού) τότε η ομάδα πήρε μπρος. Δυστυχώς όμως τα λεπτά απέμεναν δεν έφταναν και έτσι δεχθήκαμε μια εντελώς άσκοπη ήττα. Με λίγα λόγια η άλλοτε πραγματικά τσαμπουκαλεμένη ομάδα φοβήθηκε το φάντασμα του Παναθηναικού. Κρίμα.

Δεν θα αμφισβητήσω τις προσπάθειες του κου Ελευθερόπουλου. Αυτό που αμφισβητώ όμως είναι την  ακρίβεια της δήλωσής του ότι στην ομάδα θα παίζουν οι καλύτεροι της εβδομάδας. Συγνώμη αλλά δεν το βλέπω. Μπορεί ως προπονητής να είναι φιλότιμος και πειθαρχημένος, έχει όμως πολλά να μάθει και ο ίδιος στο κοουτσάρισμα. Ας μην  κοιτάζουμε τη θέση που έχουμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και δύσκολο πρόγραμμα. Έχουμε πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε αγωνιστικά, αρκεί να ξαναμοιράσουμε την τράπουλα του ρόστερ. Πέραν αυτού, ακόμη κι αν πετύχουμε αγωνιστικά υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Με αφορμή αυτό το τελευταίο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια φήμη που άκουσα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μου υπάρχει η σκέψη να κλείσουν οι ακαδημίες του Πανιωνίου στο Κορωπί. Με λίγα λόγια 180 παιδιά που εδώ και τρία χρόνια κάνουν 70 χιλιόμετρα τη φορά για να μπορέσουν να προπονηθούν σε ποιοτικές συνθήκες και αποτελούν το μυστικό για την κατάρτιση ισχυρών Κ ομάδων που με τη σειρά τους μπορούν να προσφέρουν ποιοτικότατους παίκτες στην πρώτη ομάδα της μνημονιακής Ελλάδας, θα βρεθούν χωρίς ομάδα για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΛΟΓΟΥΣ. Εννοείται ότι ο ερασιτέχνης δεν μπορεί να τα απορροφήσει λόγω ελλείψεως χώρων. Σύμφωνα λοιπόν με τη φήμη αυτή στο Κορωπί θα παραμείνουν μόνο οι Κ17 και άνω ομάδες...  Οι υπόλοιποι τι θα γίνουν; Θα τους χάσουμε ή θα τους μετατρέψουμε σε αθλητικούς τσιγγάνους όπως συμβαίνει στον ερασιτέχνη;  Μάλλον είναι σχέδιο της οικονομικής διάνοιας που άφησε ελεύθερους παίκτες χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα και χωρίς να φροντίσει να διαγραφούν ή έστω να μειωθούν δραστικά οι απαιτήσεις τους από δεδουλευμένα. Έτσι δεν πάμε πουθενά.

Ενδεχόμενο κλείσιμο των ακαδημιών στο Κορωπί δεν μπορεί να είναι απόφαση ενός ή δύο ατόμων ή έστω μιας διοίκησης πρωτοδικείου. Είναι απόφαση που μπορεί να λάβει μόνο Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη γιατί  υπερβαίνει κατά πολύ, κυρίως σε ηθικό επίπεδο τα όρια της εξουσίας μιας διορισμένης διοίκησης. Ελπίζω να είναι απλή φήμη...

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα άλλο θέμα που με ενοχλεί. Αυτό των απανωτών δηλώσεων. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα ολόκληρος ο Παναθηναικός καλλιεργούσε κλίμα. Πίεζε τη διαιτησία. Συντονισμένα προσπαθούσε να κερδίσει το περισσότερο δυνατό από το μεταξύ μας παιχνίδι, εφόσον μπροστά του έχει το ντέρμπι (;;;) με τον Ολυμπιακό. Εμείς τι κάναμε; Επισήμως ΤΙΠΟΤΑ. Σε δημόσιο επίπεδο αρκεστήκαμε μόνο στις συνηθισμένες συνεντεύξεις εσωτερικής κατανάλωσης όπου οι παίκτες ονειρεύονται μεγαλεία και ευχαριστούν τον προπονητή, ο προπονητής ευχαριστεί τους βοηθούς και τη διοίκηση και οι βοηθοί και η διοίκηση τους παίκτες. Είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό για μένα δεν συνάδει με την σεμνότητα και ταπεινότητα που πολύ σωστά θέτει ως πρωταρχικό κανόνα ο κος Ελευθερόπουλος. Πικραθήκαμε πολύ και άδικα σήμερα...

29 σχόλια:

Ron Barceló είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=XSJhfWMrtjk

br fun_atic είπε...

με έσβησες... απορρώ πως και δεν το είχα βρει αυτό (έχω προιστορία στο είδος) χεχεχεχε

antonis είπε...

Σωστή η κριτική σου για τον τερματοφύλακα,αλλά απο που προκύπει οτι ο Βάζελος ήταν Φάντασμα, μάλλον δεν θα ήσουν στο γήπεδο.Απο την αρχή του παιχνιδιού οι Βάζελοι είχαν περισσότερη ενέργεια και πήγαιναν πρώτοι στη μπάλλα, δεν κυριάρχησαν αλλά ήταν σαφώς καλύτεροι μας.Δύο γκολ δώρα απο άμυνα και Γιαννακόπουλο και τέλος.
Κακή η επιλογή του Γιαννακόπουλου,αλλά αυτό είναι το ρόστερ μας,οποιος νομιζει οτι έχουμε καλο ρόστερ στο πάγκο που δεν το αξιοποιεί ο ΕΛΕ κάνει λάθος.
Συνεχίζουμε και ας επιστευτούμε τον ΕΛΕ παρόλα τα λάθη που κάνει,τα θετικά του είναι περισσότερα.

br fun_atic είπε...

Φίλε Αντώνη, προφανώς και ήμουν στο γήπεδο, όπως και προφανώς είτε δεν διάβασες είτε δεν κατάλαβες τι έγραψα. Φάντασμα σε σχέση με την ομάδα του παρελθόντος, η οποία δεν έχει ουσιαστική ποιοτική διαφορά από τον Πανιώνιο.

Αυτή την ομάδα λοιπόν είχαμε την υποχρέωση να κερδίσουμε από τη στιγμή που διατυμπανίζουμε ότι παίζουμε γερά και δυναμικά και δεν φοβόμαστε κανένα αντίπαλο...Ε λοιπόν σήμερα μάλλον φοβηθήκαμε μια ομάδα που ποιοτικά είναι κατώτερη του Αστέρα. Περισσότερο η τεχνική ηγεσία και λιγότερο οι παίκτες.

Εσύ λοιπόν που κατά δήλωσή σου ήσουν γήπεδο και είδες το παιχνίδι θεωρείς ως σοβαρό λόγο ήττας ότι ο ΠΑΟ είχε πιο πολύ ενέργεια και πήγαινε πρώτος στη μπάλα;

Το ότι αρχίσαμε ένα παιχνίδι με τόσους αμυντικογενείς παίκτες και δεν φανήκαμε σχεδόν καθόλου το είδες; Το ότι με το που μπήκε ο Μενδρινός και πολύ (μα πάρα πολύ) αργότερα ο Καμπάνταης αρχίσαμε να απειλούμε το είδες;

Για όνομα του θεού, χάναμε με 2-0 (25' και 28'). Πότε είχε σκοπό να κάνει κάτι;

Κάποιες νίκες και κάποιες ήττες έχουν μεγαλύτερη σημασία. Για μένα λοιπόν έχει μεγαλύτερη σημασία να κερδίζω έστω και αυτό τον ΠΑΟ από τον Πλατανιά. Αυτή τη νίκη μπορούσε να μου την προσφέρει η ομάδα. Δεν το εκανε και το επισημαίνω.

Ο τερματοφύλακας δεν παίζει από μόνος του και ούτε φταίει για τις ανεπάρκειές του αφού είναι μόλις 20 ετών. Γι αυτόν ευθύνεται ο προπονητής που τον επιλέγει. Δεν αμφισβητώ των Ελέ. Απλά νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να τον δούμε ως αυτό που πραγματικά είναι: ένας νέος και φέρελπης προπονητής που έχει αξιοποιήσει πάρα πολύ σωστά την προγραμματισμένη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Απήλιον.

br fun_atic είπε...

Για την ιστορία αυτή ήταν η ενδεκάδα του Παναθηναικού:

Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας(83’ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος(88’ Σο), Πετρόπουλος(85’ Τοτσέ)

Αν αυτό δεν το λες φάντασμα του παρελθόντος, τι το λες;

br fun_atic είπε...

Με 2-0 στο 28 δες πότε κάνει την πρώτη αλλαγή και δώσε μου μια εξήγηση για την αλλαγή του Ρόβα στο 89'.

Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας, Κούρος, Ρόβας(89’ Σαμαρης), Γουνδουλάκης(74’ Καμπάνταης), Κολοβός, Ντούνης, Αραβίδης, Κουλουχέρης (46’ Μενδρινός)

dimosthenis είπε...

Σήμερα χάθηκε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να καθιερωθούμε στις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και κυρίως να πάρουν οι νεαροί παίχτες μας το διαβατήριο ότι κατοχυρώθηκαν στη συνείδηση των Πανιώνιων φιλάθλων που έρχονται στο γήπεδο μόνο στα ματς με τους μεγάλους. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό οι φίλαθλοι των τριών ματς το χρόνο φύγαν απογοητευμένοι και πιθανόν δε θα τους ξαναδούμε. Αναστήσαμε μια ομάδα που έτρεμαν τα πόδια τους και μάλιστα τη στιγμή που την πιέζαμε και κάναμε ευκαιρίες έστω και με στημένες φάσεις. Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε πρέπει να διδάσκεται προς αποφυγή πως ένας παίχτης αφήνεται αφύλακτος από τρεις αμυντικούς να διασχίσει 40 μέτρα χωρίς να τον μαρκάρει κανείς, αφήνεται να σουτάρει χωρίς πίεση και μάλιστα από τον εμπειρότερο κατά τεκμήριο παίχτη της άμυνας τον Κουλουχέρη. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη καριερα παρά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Η αλλαγή του έπρεπε να γίνει στο 1-0. Συνεχίζαμε να παίζουμε με δυο αμυντικά χαφ και η ομάδα ήταν κομμένη στη μέση.
Το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού ήταν δειγμα της τσαπατσουλιάς του τείχους. Ποιος στήνει το τείχος, ποιος δίνει εντολές ποιος θα βγει σε περίπτωση πάσας. Είναι ο τερματοφύλακας είναι ο προπονητής είναι κάποιος έμπειρος παίχτης; Τίποτα δεν πήγε καλά. Ο Παναθηναϊκός χωρίς ευκαιρίες προηγήθηκε 2-0. Μοιραίος παίχτης μας ο Κολοβός σε δυο περιπτώσεις μια σε κάθε ημίχρονο έχασε τα άχαστα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της στο γήπεδό μας.
Στο δεύτερο ημιχρονο φάνηκε ότι οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν νωρίτερα, κυρίως του Καμπάνταη που μπέρδεψε τους αμυντικούς του ΠΑΟ και έδωσε την ευκαιρία να πατάνε περισσότεροι παίχτες περιοχή. Το ευχάριστο είναι η επαφή του Ντούνη με τα δίχτυα σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα μας και η εμφάνιση του Ρόκα στο δεύτερο ημίχρονο σε θέση στόπερ που έδεσε την άμυνα. Ίσως η αλλαγή Σάμαρη έπρεπε να γίνει νωρίτερα, αν και ο Ρόβας που δεν ήταν καλός ξέρει τη θέση του αμυντικού χαφ καλύτερα και είναι πιο απλός. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση που τα έπαιζες όλα για όλα χρειαζόσουν πιο επιθετικό παίχτη.
Κοντολογής τέτοια ευκαιρία δεν την ξανάχεις και πρέπει τώρα να υπερβείς τον εαυτό σου για να πάρεις βαθμό ή βαθμούς μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου.

br fun_atic είπε...

Έτσι ακριβώς. Ιδίως για τον Ντούνη έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου.

Από εκεί και πέρα. Οκ δεν του κάνει ο Σιδεράκης. Δεκτόν. Ο Περιστερίδης σκάρτεψε με το που πήγε στην εθνική ή αληθεύει η φήμη ότι δήθεν δεχθήκαμε πιέσεις από την Ουτινέζε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο Γιαννακόπουλος; Και σε κάθε περίπτωση, αυτό το παιδί που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και είναι ΔΑΝΕΙΚΟΣ πόσο καλύτερος είναι από τον Ανέστη;Σε φιλικά που τον είχα δει ήταν μια χαρά τέρματοφύλακας (για την ηλικία του) και σίγουρα όχι χειρότερος από τον Γιαννακόπουλο.

Προσωπικά, δεν μου αρέσουν τα πειράματα στο τέρμα. Έχει καλό τερματοφύλακα; Τον κρατάς. Πειράματα μπορείς να κάνεις αλλού.

Katrinos είπε...

Κυρίες , κύριοι , σήμερα χάσαμε απο το ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ ! Αυτό το τέρας προπονητικής εμπειρίας που δικαίως μετά απο τόσα χρόνια στους πάγκους των Κ12 (?) κατάπιε τον άπειρο Δημητράκη.

Η αλήθεια είναι οτι παράπονα για τη συνολική πορεία είναι δύσκολο να βγούν, αλλά σήμερα είμασταν τσακωμένοι με τη κοινή λογική.

Κάναμε ένα κακό βάζελο να φαίνεται καλή ομάδα και αυτό είναι ευθύνη του Μητσάρα.

Μέχρι το 25 έχεις χάσει τον έλεγχο του γηπέδου κ έχεις φάει δύο αστεία γκολ. Τί περιμένεις βρε αγόρι μου να καταλάβεις οτι το κέντρο σου μπάζει, οτι λόγω πίεσης ψηλά δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις τη μπάλλα ? Τράβα Χ στα αρχικά σου πλάνα βάλε το Μενδρινό που μπορεί να κρατήσει μπάλλα , βάλε το Σάμαρη που μπορεί να δώσει μάχη στο κέντρο τέλος πάντων κάνε κάτι!
Το παιχνίδι το χάσαμε απο κακές επιλογές για κανένα άλλο λόγο.

br fun_atic είπε...

Μα εδώ βγάζει τον Ρόκα στο 89 λες και κερδίζουμε και θέλει να κάνει καθυστέρηση...

3 λεπτά μόνο έδειξε ο τέταρτος.Άλλος αυτός...

br fun_atic είπε...

Θα μπορούσε άνετα να βγάζει έτσι το ψωμί του http://m.youtube.com/watch?v=K7NiqvAz8uI

zamis είπε...

Θελω να κανω μια αλλη ερωτηση.Οσοι στοιχειωδως παρακολουθουμε μπαλα ξερουμε οτι ο Σισοκο ειναι ολος ο βαζελος δημιουργικα.Ο μαυρος οχι μονο δεν ντουμπλαριστηκε αλλα ηταν εντελως ελευθερος σε ολο το παιχνιδι.Καμια απαντηση?

br fun_atic είπε...

Κατά το άλλα είχες γεμίσει αμυντικούς!!!

zamis είπε...

Επισης αυτο το ο χ Μενδρινος δεν ηταν ετοιμος,ειλικρινα δεν μπορω να το ακουω.Απο τη στιγμη που ειναι αποστολη ειναι ετοιμος,τελεια.

antonis είπε...

O Φετινός Παναθηναικός είναι απο τους χειρότερους στην Ιστορία του.Σήμερα δεν το έδειξε αυτό,δεν έβγαλε μάτια, δεν εντυπωσίασε,αλλά ήταν καλύτερη ομάδα απο μας.
Κανουμε κριτική στον ΕΛΕ που παλεύει με ενα φτωχότατο ρόστερ και μέσα απο αυτο το ρόστερ έχει κατορθώσει να μας σώσει απο νωρίς, και να αναδείξει παίκτες,που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους μέχρι πέρσι.
Είναι δικαίωμα τους κάποιοι να πιστεύουν οτι ο ΣΙΔΕΡΑΚΗΣ είναι η καλυτερη επιλογή στο τέρμα,αλλά δεν είναι ΜΠΟΥΦΟΝ τον έχουμε δεί είναι μετριότατος, όπως και ο ΠΕΡΣΤΕΡΊΔΗΣ, όπως και ο ΚΑΠΆΝΤΑΗΣ που είναι περιπατητής τις περισσότερες φορές.
Απο αυτούς τους μέτριους παίκτες πρέπει να κάνει επιλογές ο ΈΛΕ, και παρόλα τα λάθη του, τα έχει πάει κάλα.
Ας προγειωθούμε σχετικά με τις απαιτήσεις μας, παίζουμε με τον άψυχο και άνευρο Φάνουρη και τον ΑΡΑΒΙΔΗ που τον πήραμε απο τα αζήτητα της Β ΕΘΝΙΚΉΣ.
Ας σεβαστούμε οτι το δικαίωμα στο όνειρο μας το έχει δώσει ο ΕΛΕ,και οχι το πλούσιο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

zamis είπε...

Μαλλον οι πολλες γνωσεις ψυχολογιας δημιουργουν reverse τραμουντανα.Ειμαι πολυ εκνευρισμενος με τον προπονητη σημερα και για να το γενικευσω,η τελευταια παραγραφος του σχολιου σου 11.27 ειναι η πραγματικοτητα.Πραγματικα πολυ κριμα και ξενερωμα αποψε.

Ron Barceló είπε...

Ήταν ματιασμένος ο Φανούρης..
Εκεί κρίθηκε βασικά το ματς.

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2012/12/blog-post_6139.html

Αν κατάλαβα καλά βασικά φταίνε οι παίκτες και η ατυχία μας που δεν βγήκαν τα συστήματα...

Καθόλου αυτοκριτική;

Θεμιστοκλής είπε...

Το παιχνίδι είχε την εξέλιξη που περίμενα. Αντιμετωπίσαμε έναν μετριότατο Παναθηναϊκό, που διέθετε όμως κάποιους παίκτες με μεγάλη εμπειρία και καιγόταν για τους βαθμούς. Ο ίδιος ο Ρότσα το χαρακτήρισε "ματς της χρονιάς".
Η δική μας ομάδα αποτελείται από πολύ νεαρούς παίκτες, που στην πλειοψηφία τους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κατηγορία. Φυσικό είναι να γίνονται λάθη σε κρίσιμες στιγμές, τα οποία εμπειρότερες ομάδες ξέρουν να εκμεταλλεύονται. Εξίσου φυσικό να μπαίνουν στο γήπεδο οι πιτσιρικάδες μας φοβισμένοι, απέναντι σε ομάδες με "μεγάλο" όνομα και συντριπτική παράδοση υπέρ τους στη Νέα Σμύρνη.
Επειδή λοιπόν πολλά αρνητικά επισημάνθηκαν - και σωστά,η κριτική πρέπει να γίνεται- να σταθώ εγώ σε κάποια θετικά, που και αυτά πρέπει να τονίζονται.
Βλέπουμε μια ομάδα με νέα παιδιά, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, που δεν παίζουν ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, που προσπαθούν ασχέτως αποτελέσματος μέχρι το τελευταίο λεπτό, που δημιουργούν φάσεις και προβληματίζουν κάθε αντίπαλο. Το κυριότερο, όποιος παρακολουθεί αυτή την ομάδα, δεν βαριέται σε καμμιά στιγμή του ενενηντάλεπτου και στο τέλος φεύγει ικανοποιημένος από το θέαμα. Αυτή είναι μέχρι στιγμής η εντύπωσή μου, αλλά και πολλών φίλων, που τυχαίνει να παρακολουθούμε μαζί τα παιχνίδια. Και δεν είναι κάτι που το έχουμε συνηθίσει. Θυμάμαι πολλά παιχνίδια του παρελθόντος, με πολύ ακριβότερους παίκτες στη σύνθεσή μας, που τέλειωναν χωρίς να γίνει καμμιά φάση. Και την επόμενη μέρα είχαν ξεχαστεί.
Αυτή λοιπόν η ομάδα, με την εικόνα που παρουσιάζει, για την ώρα με αφήνει πολύ ικανοποιημένο...

br fun_atic είπε...

Σαφέστατα και η ομάδα καταβάλει προσπάθεια. Σαφέστατα και υπάρχουν παίκτες μεγάλης κλάσης. Προσωπικά έχω εκπλαγεί από την ποιότητα του Σπυρόπουλου και του Κούρου, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις σε θέσεις που ο Πανιώνιος πονούσε πάντα. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος περάσαμε από σαράντα κύματα μέχρι να μάθουν τη θέση παίκτες όπως ο Μανιάτης, ο Κοντοές ή ακόμη και ο Τζαβέλλας για να μην θυμηθώ κάτι περίεργους αλλοδαπούς...

Από εκεί και πέρα: πολλές φορές μιλάμε για πολύ νεανική ενδεκάδα. Η αλήθεια είναι ότι η ενδεκάδα μας αποτελεί μείγμα έμπειρων και νεαρών. Γι αυτό και κάνουμε τη διαφορά από της ομάδες του επιπέδου μας. Χθες αγωνίστηκαν οι: Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας, Κούρος, Ρόβας(89’ Σαμαρης), Γουνδουλάκης(74’ Καμπάνταης), Κολοβός, Ντούνης, Αραβίδης, Κουλουχέρης (46’ Μενδρινός)
Προσωπικά μετράω εννέα έμπειρους παίκτες.

Θα μπορούσαμε να κερδίζουμε από την εμπειρία και άλλων παικτών. Δεν το πράττουμε...Δεκτό.

Χθες δεν είδαμε φοβισμένους παίκτες. Είδαμε ένα πολύ συντηρητικό στήσιμο της ομάδας. Προσωπικά το καταννοώ, αφού κι εγώ πολλές φορές το έχω ζητήσει. Το θέμα όμως είναι ότι από το 28 και ύστερα είναι ξεκάθαρο ότι βρισκομαστε πίσω με δύο γκολ. Η αντίδραση του πάγκου ήρθε με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Η εκτίμησή μου είναι ότι φοβήθηκε τη μεγάλη ήττα.Κατανοητό, απλά να επισημάνω ότι η αντίδραση αυτή δεν ταιριάζει με δηλώσεις που έχουμε διαβάσει κατά καιρούς.

Είναι δεδομένο ότι τσαντίστικα από την ήττα, γιατί όπως και να το κάνουμε υπάρχουν παιχνίδια ειδικού βάρους. Αυτό όμως που μου τη δίνει περισότερο είναι οι δηλώσεις στα Πανιώνια νέα.

IWN1998 είπε...

Η αλλαγή Ρόβα στο 89' θύμισε αλλαγή μπάσκετ. Φοβούμενοι τα χειρότερα δεν βγάζαμε τον κακό μεν αλλά ανασταλτικό δε Ρόβα. Για τις τελευταίες δυο επιθέσεις όμως βάλαμε έναν παίκτη που ίσως πιάσει καμιά καλή μπαλιά ή καμιά σέντρα.

Το ότι ήμασταν τόσο κακοί στο πρώτο μέρος ήταν γιατί είχαμε πήξει στους αμυντικογενείς. Πότε έπαιξαν μαζί Ρόκας, Ρόβας και Κουλοχέρης και τι παιχνίδι περιμένεις να βγάλουν αυτοί; Είναι σαφές γιατί οι γραμμές μας ήταν τόσο μακριά και κάναμε τον ΠΑΟ να φαίνεται πολυδύναμος σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Επίσης καλό είναι να πει κάποιος στον Κολοβό να γίνει λίγο πιο ομάδικός αν και δεν φταίει απόλυτα γιατί στο πρώτο μέρος πήρε το ρόλο του να βγάλει παιχνίδι, παρέα με το Φανούρη, κάτι που δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ο πραγματικός του ρόλος και στον οποίο ρόλο έκανε κατάχρηση με κακές καταλήξεις, όπως η αρχή της φάσης του πρώτου γκολ.

Για το σύστημα Ρότσα κάτι. Πολύ απλό. βαράτε σουτ να βρείτε εστία. Οι λόγοι ευνόητοι...

Για τον Ελέ. Τα παραπάνω δεν είναι για να τον αμφισβητήσουν. Δίπλα του είμαστε και προσωπικά σε όσους φώναζαν στον Κούρο για το μαρκάρισμα με τα μάτια στον Πετρόπουλο, πρώτος έλεγα πως είναι σαφές να έχουμε τέτοια από πρωτόπειρα παιδιά που τώρα μαθαίνουν. Και υπομονή πρέπει να έχουμε και να είμαστε επιηκείς αλλά η κριτική πρέπει να γίνεται και δεν χρειάζονται μόνον χειροκροτήματα για την προσπάθεια. Πρέπει τα παθήματα να γίνονται μαθήματα.

Τέλος αν θέλουμε να δούμε την πραγματική αχίλλειο πτέρνα μας είναι η άπειρη άμυνα, που έχει χάσει και τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της το Λαμπρόπουλο, σε συνδυασμό με τους άπειρους τερματοφύλακες, που δεν έχουν πρόβλημα προσόντων αλλά συνεργασιμότητας και οργάνωσης της άμυνάς τους κυρίως.

br fun_atic είπε...

Για να δούμε λίγο και το προσεχές πρόγραμμα. Ξάνθη (ε), Ολυμπιακός,Άρης (ε), Βέροια και Οφη (ε).

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, το παιχνίδι με τον χθεσινό ΠΑΟ ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας για βαθμό ή βαθμούς ενόψει του δύσκολου προγράμματος.

br fun_atic είπε...

Έχεις δίκιο Ίωνα. Σημειολογικά θα σου πω ότι έχουμε φτάσει στο τέλος του πρώτου γύρου και ακόμη δεν έχω ακούσει τερματοφύλακα να φωνάζει στην άμυνά του.

br fun_atic είπε...

Ένα άλλο θέμα με το οποίο δεν ασχοληθήκαμε καθόλου είναι αυτό:

http://www.panionianea.gr/2012/11/blog-post_2890.html

Ο Μιλοβάνοβιτς, ήρθε, δεν ακούμπησε και αφού μας έβγαλε και ευχαριστήριο λόγο έφυγε, διεκδικώντας βέβαια μια καραβιά λεφτά.
Ναι. Δεν τον έφερε η παρούσα διοίκηση. Ο κος Ελευθερόπουλος όμως πρόσφατα έπλεκε ύμνους για το ταλέντο του και την ποιότητά του.Τον κράτησε, τον στήριξε (μολονότι αυτός παίζει να ήταν πιο χοντρός και επό μένα - α ρε Σιδεράκη υπέρβαρε), του έδωσε ευκαιρίες...Μέσα σε όλα μας δέσμευσε και μια θέση παίκτη άνω των 24...

Δεν μάθαμε ποτέ αν τον είχαμε αποκτήσει ή αν ήταν δανεικός. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι έφυγε και του χρωστάμε.Μια από τα ίδια.

Προφανώς θα πρόκειται για οικονομική πολιτική που καταστρώθηκε από τους ίδιους mastermind που σκέφτονται να κλείσουν τις ακαδημίες στο Κορωπί για να κάνουν...οικονομία

br fun_atic είπε...

ο τρελός τα χει 400

http://www.sportdog.gr/article/141197/leei-ti-synthesi-kai-paei-sto-spiti-na-koimithei

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

O τιτάνας Νίκολας Αλέφας τα είπε όλα σε λίγες φράσεις…
(στα εξηγώ ωραία; Μάθε μπαλίτσα στον άρχοντα!!!!)
http://www.youtube.com/watch?v=85Va1bLzlWA

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Το αναμενόμενο... Πότε δεν μάθαμε
http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=264211&Sport=1&Season=115137&Team=16705&Competition=1713&Round=290561&Country=82

zamis είπε...

Περα απ'το γελιο περι υπνοβασιας,ο Αλε περιγραφει τον τροπο που ο Ελε εχασε το παιχνιδι.Πολυ μεγαλες αποστασεις στις γραμμες που λεει κι ο Ιωνας κι ενα στρεμα γηπεδο για Σισοκο και Ζεγκα στο κεντρο.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι αφου δεν πιανει η πιεση ψηλα και μολις περασει η μπαλα οι χαφ του βαζελου εχουν τοσο χωρο γιατι δεν μαζευει την ομαδα λιγο πιο πισω.Αυτο ειχε φανει απο το πενταλεπτο.

Miltos@Chios είπε...

ο οικοδεσποτης μου υπενθυμισε κατι που δεν θυμομουνα:οτι ο Γιαννακοπουλος ειναι δανεικος!Δηλαδη κανει το αγροτικο του,τον εκπαιδευουμε για να φυγει!Και εχουμε το δικο μας το παιδι τον Ανεστη στον παγκο!Γιατι και ο Περιστεριδης δεν...(και κληθηκε και στην Εθνικη!!!)