Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Φταίει η πέτρα ή το χέρι που την πετάει;

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα την συνέντευξη του κ Κουτλίδη για το θέμα της μη υπογραφής του νέου συμβολαίου από τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο.


Θα ήθελα να τοποθετηθώ στο θέμα αυτό.

Όταν ένας νέος παίκτης εντάσσεται στο βασικό σχήμα μιας ομάδας έχει μοιρασμένες πιθανότητες να «πιάσει». Χρέος της διοίκησης είναι να δεσμεύσει προκαταβολικά ένα τέτοιο παίκτη με συμβόλαιο, για να είναι εξασφαλισμένη ότι θα μπορεί να διαπραγματευθεί τους όρους της πώλησής του, εάν και εφόσον προκαλέσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων με την παρουσία του. Οι απολαβές του Σπυρόπουλου ήταν τόσο μικρές που θα μπορούσε το συμβόλαιό του ανανεωθεί με άνεση και με ελάχιστο οικονομικό κόστος για τον σύλλογο είτε το περασμένο καλοκαίρι είτε έστω στα μέσα του γύρου, πριν πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Η ανάγκη δέσμευσης με συμβόλαιο γίνεται επιτακτική όταν ο προπονητής εμπιστεύεται έναν παίκτη ως βασικό και αναντικατάστατο επί 15 ολόκληρους αγώνες.

Από τη στιγμή που η διοίκηση δεν προνόησε να δεσμεύσει τον Σπυρόπουλο εγκαίρως με συμβόλαιο, δεν ευθύνεται ο παίκτης ούτε για την καλή του την απόδοση, ούτε για τη συνεχή του παρουσία, ούτε βέβαια για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για το πρόσωπό του. Είναι άδικο λοιπόν, να παρουσιάζουμε τον Σπυρόπουλο ως παλιόπαιδο και αχάριστο, από τη στιγμή που εμείς δεν προνοήσαμε να τον δεσμεύσουμε με συμβόλαιο και να διαπραγματευθούμε την ενδεχόμενη πώλησή του. Είναι επαγγελματίας και κοιτάει το συμφέρον του. Ο Πανιώνιος του έδωσε την εκαιρία και εκείνος την έπιασε από τα μαλλιά. Ωφεληθήκαμε και οι δύο λοιπόν.

Στη συνέντευξή του άλλωστε ο κος Κουτλίδης παραδέχεται ότι το ποσό που ζήτησε ο Σπυρόπουλος ήταν στις οικονομικές δυνατότητες του Πανιωνίου, αλλά δεν του χορηγείται γιατί θα ανέτρεπε τις εσωτερικές ισορροπίες. Σε επίπεδο επαγγελματικού αθλητισμού αυτά δεν υπάρχουν. Όποιος έχει σουξέ πληρώνεται. Νόμος.

Προσωπικά θα ήθελα να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επέκταση της συνεργασίας με τον Σπυρόπουλο. Θεωρώ λάθος να τιμωρείς με αποκλεισμό έναν επαγγελματία αθλητή, επειδή εσύ έκανες το λάθος να μην προνοήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα χρειάζεται τον παίκτη, θα τον πληρώνει μέχρι το καλοκαίρι, άρα έχει κάθε δικαίωμα να τον χρησιμοποιεί.

Όπως λέει και ο πολύ καλός μου φίλος Griniaris ενδεχόμενη μη χρησιμοποίηση του Σπυρόπουλου ωφελεί αποκλειστικά και μόνο τη νέα του ομάδα, καθώς θα αποκτήσει έναν ξεκούραστο παίκτη, ο οποίος μάλιστα δεν θα διατρέχει κίνδυνο τραυματισμού.

Κλείνοντας, ελπίζω να μην ακούσουμε το γνωστό από άλλες περιπτώσεις παραμύθι ότι αναγκαζόμαστε να πουλήσουμε τον παίκτη από τώρα (και όσο όσο – χωρίς όμως να ξέρει κανείς το πόσο) προκειμένου να μη μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι…Νησάφι πια.

34 σχόλια:

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2012/12/blog-post_1147.html

Το συμβόλαιό του μέχρι σήμερα είναι 12.000 ευρώ. Άρα μόλις 1.000 ευρώ τον μήνα. Αν κάποιος πήγαινε το καλοκαίρι (τον Σεπτέμβρη να σου πω εγώ) και του πρότεινε 1.500 ευρώ το μήνα, υπήρχε περίπτωση να μην δεχθεί ο παίκτης;

οκ. Πρότεινε ένα σημαντικό ποσό. Έτσι όμως είναι οι διαπραγματεύσεις. Ζητάς περισσότερα για να καταλήξεις κάπου χαμηλότερα αλλά ικανοποιητικά. Όταν όμως η διοίκηση διακόπτει τις διαπραγματεύσεις και στέλνει τον παίκτη στην κ20 το μόνο που καταφέρνει είναι να ρίξει τον παίκτη στην αγκαλιά της επόμενης ομάδας.

Εκτός κι αν ακούσουμε την ίδια ιστορία περί"αναγκαστικής όσο όσο πώλησης εντός Ιανουαρίου"... Για λόγους αξιοπρέπειας και διαφάνειας θα προτιμούσα να έπαιζε μέχρι το τέλος και να έμενε ελεύθερος από το να ξεπουληθεί τώρα όσο όσο...

Griniaris είπε...

Κάποιοι έχουν ξεμείνει στην εποχή που η φράση "θα του κολλήσω το δελτίο στο ταβάνι" είχε ακόμη πέραση...

Εγώ να κάνω το συνήγορο του διαβόλου και να δεχτώ ότι ζήτησε πολλά λεφτά και η συμπεριφορά του ήταν απρεπής απέναντι στον Πανιώνιο.Ποιός φταίει όμως που ο Σπυρόπουλος πήρε τη φανέλα σπίτι του;Ποιός φταίει που ο βασικός του "αντίπαλος" Κούρντι,έβλεπε τα ματς από την εξέδρα;Ποιός έδωσε το δικαίωμα σε ένα παιδί να νιώθει αναντικατάστατος στον Πανιώνιο;

Ας απαντηθούν αυτά να βρούμε τον πραγματικό προδότη.Και σε κάθε περίπτωση με ποιό σκεπτικό αυτός ο παίκτης παροπλίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν;Σε τι ακριβώς ωφελείται ο Πανιώνιος από αυτή την κίνηση;Δηλαδή αν δεν ανανέωνε κανείς(πράγμα λογικό για την εποχή) θα παίζαμε με τα Κ20;

Για συνέλθετε λίγο και κοιτάξτε το συμφέρον της ομάδας.Προσέξτε μόνο μην ξαναγίνετε ρόμπες όπως και στις άλλες μεταγραφές.Και ο νοών νοείτω...

br fun_atic είπε...

Τα ποσά που γράφονται μπορεί να είναι αληθινά, μπορεί και...δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Κάπου αλλού διάβασα ότι τυου προτάθηκαν αντίστοιχα χρήματα με τον Κούρντι και τον Κούρο. Όπου ο Κούρντι δεν έχει μπει ούτε ως αλλαγή και ο Κούρος είναι τραυματίας, ενώ ο Σπυρόπουλος μένει ελεύθερος και προφανώς έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον...

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Σπυρόπουλος ήρθε στον Πανιώνιο από τον αήττητο Σπάτων και από εκεί στη Γλυφάδα και μετά στη Νίκη Βόλου. Άρα από τα δύο χρόνια του συμβολαίου του τον έναν περιφέρονταν ως δανεικός από εδώ και από εκεί...Έχει κάποιο λόγο να έχει τόσο μεγάλο δέσιμο; ΟΚ θα μπορούσε να είναι κάπως πιο συγκαταβατικός στα οικονομικά, αλλά βρήκε την ευκαιρία και την πιάνει από τα μαλλιά. Το φταίξιμο είναι όσων δεν τον καπάρωσαν νωρίς.

zamis είπε...

Κι εγω αυτο που δεν δεχομαι ειναι οτι ο κ.Κουτλιδης δειχνει στον παικτη εξεδρα.Αφου ο στοχος ειναι η σωτηρια,η αποδοση της ομαδας ειναι καιρο τωρα χαλια,αποδυναμωνεσαι χωρις Ροβα και οι παικτες πεφτουν κατω σαν τα κοτοπουλα-αληθεια ποιος εφερε τον γυμναστη που απολυθηκε και ευθεως του φορτωσαν την ευθυνη-δεν χρειαζεσαι για ολο τον β'γυρο τον Σπυροπουλο?
Γιατι δεν συνεχιζεις τις διαπραγματευσεις και τον χανεις απο τωρα?
Αυτο ειναι προς το συμφερον της παε?
Τα επιχειρηματα περι αχαριστιας κλπ ειναι για τους μικρους οπαδους.
Δεν θελω καν να σκεφτομαι οτι ο παικτης εχει πωληθει.

Endys είπε...

Δεν ξέρω αν πρέπει να χλευάσω τον Κουτλίδη που νομίζει ότι απευθύνεται σε μικρά παιδιά ή να στεναχωρηθώ που βρίσκουν απήχηση αυτά που λέει περί εξωγήινων, UFO και άλλες συναφείς αρλούμπες.

br fun_atic είπε...

Κι όμως είναι πολλοί που συμφωνούν μαζί του,ιδίως στο Ίντερνετ. Να μην μπερδεύουμε τον Σπυρόπουλο με άλλους που ανανέωσαν.Εκείνοι δεν έμεναν ελεύθεροι το καλοκαίρι και προφανώς γι αυτό το λόγο δεν δέχθηκαν προτάσεις. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ακούσουμε ότι δεχθήκαμε πρόταση για πώλησης του...Τα έχουμε δει αυτά χιλιάδες φορές...

br fun_atic είπε...

Περίεργο πάντως που δεν τον ήθελε ο Βαγγέλας...

br fun_atic είπε...

Ενώ έχουμε διαβάσει για ποσά συμβολαίου,δεν έχουμε ακούσει τίποτα για ύψος buy out.Σημαντικός παράγοντας, δεν είναι;

Κάτι άλλο: πληρώνονται οι παίκτες; Αν δεν πληρώνονται μπορεί να δείξει κάποιος εμπιστοσύνη σε αύξηση που στην πράξη ίσως δεν πάρει ή έστω πάρει με μεγάλες καθυστερήσεις;

br fun_atic είπε...

δοκιμές στο Σοφικό http://www.panionianea.gr/2012/12/blog-post_29.html

br fun_atic είπε...

Στοιχεία βρήκα μόνο για τον Κατσαμπά. 1,90, αριστερό πόδι, 22 ετών

http://www.transfermarkt.gr/gr/christos-kartsabas/profil/spieler_169551.html

Δέκα συμμετοχές και αρκετό χρόνο συμμετοχής. Μπορεί να "δέσει" γρήγορα;

br fun_atic είπε...

τον Τόσκα δεν τον είχε στο ρόστερ του Πιερικού

http://www.transfermarkt.gr/gr/pierikos-katerini/startseite/verein_1876.html

br fun_atic είπε...

εδώ έχει κάποια στοιχεία

http://www.transfermarkt.gr/gr/pierikos-katerini/startseite/verein_1876.html

το συγκεκριμένο site της Πιερίας αναφέρεται σε υπογραφή συμβολαίου

http://pieriasport.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9908.html

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2012/12/blog-post_7132.html?m=1

Ολα τα άλλα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά και αφελείς Πανιώνιους φιλάθλους

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...


Εδώ θα δεις αναλυτικές συμμετοχές …

Δημήτρης Τόσκας http://www.myplayer.gr/index.php?option=com_myplayer_players&view=player&player=653

Χρήστος Καρτσάμπας
http://www.myplayer.gr/index.php?option=com_myplayer_players&view=player&player=402

zamis είπε...

Σωστος ο κ.Κουτλιδης.
Και τις υποτιθεμενες εξαρτησεις απο γαυρο διαψευδει εμπρακτως και μαρουλι στο ταμειο.
Γκολ και θεαμα.

Griniaris είπε...

Μα πάλι μέσα πέσαμε,ρε πούστη μου;

IWN1998 είπε...

Ο Τόσκας είναι 6 μήνες χωρίς ομάδα ενώ όταν έπαιζε πέρυσι, φαίνεται να διακρίθηκε ιδιαίτερα για τις κίτρινες κάρτες που έπαιρνε. Ήταν διεθνής με την Κ19 αλλά μου μοιάζει σαν ταλέντο που πάει να χαθεί. Βέβαια εμείς ανασταίνουμε κόσμο. Τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχει τραυματισμό.

br fun_atic είπε...

κληρονομικό χάρισμα grin μου...

Πόσο διασκεδάζω με όσους κάθονται και εύχονται καλό ταξίδι στον...αράριστο Σπυρόπουλο...

Τόσες φορές έχουν φάει το ίδιο τυράκι και πάντα πέφτουν στην ίδια φάκα...

Λες να μας τον αφήσει δανεικό σε στυλ Σάμαρη;

Katrinos είπε...

Καλά υπάρχει ακόμα κόσμος που τρώει τέτοια σωτα ;

Ηηαρτον η αλλιώς Εεεεεελεος που λέει μια ψυχή ...,

zamis είπε...

Ωραια,αντε και τον πουλησαμε κι αυτον.
Ο μονοδρομος μας λεει λοιπον η διοικηση ειναι συνεχεις πωλησεις οσων βγαινουν και αντικατασταση τους απο τους πισω και απο ελευθερους φτηνους.
Η πρωτη ερωτηση ειναι,ok,ας πουμε οτι δουλευει αυτο,ομως για ποσο?
Για δυο σερι σεζον στην α' ωστε να δουμε φως στο τουνελ οπως δηλωνει ο Ελευθεροπουλος?
Για περισσοτερο?
Και τι σημαινει φως στο τουνελ ακριβως,απο οικονομικης αποψης?

Αυτα πρεπει να προσδιοριστουν συγκεκριμενα ωστε να ξερουμε κι εμεις με ποιο τελος παντων κριτηριο αξιολογουμε τις εκαστοτε κινησεις.

Η δευτερη ερωτηση,ρητορικη βασικα, ειναι αν ενδιαφερονται για επενδυτη η αν θεωρουν οτι μπορουν να τα καταφερουν με το μοντελο που τρεχουν.
Αν ναι εχουν κανει σοβαρες επαφες?
Υπαρχει ανθρωπος-οι που να ασχολουνται με αυτο το κεφαλαιο?

Αυτη τη στιγμη η κατασταση δειχνει με σπασμενα φρενα,οικονομικα μιλωντας.
Αφου δεν υπαρχει περιπτωση συνεργασιων των πανιωνιων δυναμεων-αυτο δλδ που θα ηθελε ο κοσμος-νομιζω η διοικηση πρεπει να μιλησει καθαρα.
Και φυσικα οχι με σαπουνοπεριτσες τυπου Σπυροπουλου.

br fun_atic είπε...

Να σου θυμίσω το ενδιαφέρον Αυστριακών επενδυτών...

Katrinos είπε...

Eκ Βόλου?

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
br fun_atic είπε...

Που σου ήρθε ο Βόλος τώρα;

Katrinos είπε...

Για να πας στη Βιέννη περνάς απο Βόλο, τόσο απλό

br fun_atic είπε...

Στράβων

Katrinos είπε...

«Όταν ο γαμπρός παίρνει σπίτι του τη νύφη, δεν παίρνει μια γυναίκα μόνο, όπως ίσως νομίζει, αλλά και την ίδια του τη Μοίρα.»

Πάρτο και το γνωμικό σου ......


Κ εαν πας απο Πάτρα - Ανκόνα πέφτεις πάνω στο Κούγια ....

br fun_atic είπε...

Ας πάω τότε από τον κόμβο της Στέρνας για να μη πέσω σε κανένα...

br fun_atic είπε...

Κλεμμένο από τον φίλο Ίωνα:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=29768655

Σε ανύποπτο χρόνο το συμβόλαιό του αναφέρονταν 4ετές,άρα λήγει του χρόνου...

Εδώ λοιπόν είτε μιλάμε για λάθος δημοσίευμα ή απλά ο παίκτης πωλείται κατόπιν συμφωνίας κι εμείς δεν το λέμε...

Griniaris είπε...

http://www.oysho.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/oyshogr/el/60109602/353013/%CE%A1%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%82

Δεν πουλάμε...Χαρίζουμεεεεε...Παρε-πάρε...

Ron Barceló είπε...

Από τον μπάουγκ U-18 για δανεικούς δεν έχουμε θέμα?

br fun_atic είπε...

δεν ξέρω αν είναι καινούρια ή παλιά

http://www.scorernews.gr/2012/11/blog-post_5677.html

br fun_atic είπε...

υπάρχει και αυτή βέβαια...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18897&catid=5