Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Οι αλήθειες του Πάνθηρα

Με μεγάλη μου χαρά φιλοξενώ κείμενο του καλού φίλου και ξεχωριστού ανθρώπου George Panther. Ελπίζω το επόμενο κείμενό του να αναφέρεται σε μια καλή συγκυρία για την ομάδα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 1-2 ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...
επειδή φεύγοντας από το γήπεδο άκουσα αρκετούς να λένε "δεν πειράζει, κι εδώ που φτάσαμε καλά είναι" ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΚΑΘΕΤΑ με αυτή την νοοτροπία που δείχνει "μικρή ομάδα" και δεν ταιριάζει στον Πανιώνιο, ακόμα και τον φετεινό των πολύ νέων παιδιών.
Ε λοιπόν εμένα πολύ με πειραξε, όχι απλά που χάσαμε, αλλά που δεν κερδισαμε αυτό το φάντασμα του βάζελου. Υποδηλώνει κόμπλεξ και ηττοπάθεια που βαρέθηκα να την αποδέχομαι ελέω δήθεν "διαφορετικ'ότητας". Αλλού πρέπει να είναι η διαφορετικότητα του να είσαι Πανιώνιος και όχι στο να λες δεν πειράζει όταν χάνεις (όπως ολόσωστα παρατήρησε ο Ρεκόμπα φεύγοντας από την ομάδα πριν 3 χρόνια), ειδικά με ομάδα όπως ο φετεινός Παναθηναικός. Δεν μπορεί τα Γιάννενα και ο κάθε Πλατανιάς να κάνουν πάρτυ μαζί τους κι εμείς να παιζουμε τόσο κομπλεξικά, όσο στο πρώτο ημίχρονο, που τους δώσαμε στο πιάτο το 0-2. Και ευθύνη τεράστια γι αυτό έχει ο Ελευθερόπουλος που έστησε την ομάδα λές και είχε αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, που έχει ουσιαστικά αχρηστέψει τους δύο πρώτους γκολκήπερ της ομάδας και βάζει συνέχεια ένα άπειρο παιδί με αστάθεια κάτω από τα γκολπόστ, που κράτησε τον Μενδρινό έξω στο α΄και έβαλε πολύ αργά τον Καμπάνταη, ενώ έβλεπε ότι ο Αραβίδης δεν τραβούσε σαν σεντερ φορ. Οσο για τον Κουλουχέρη, μάλλον είναι πρώην παίκτης πιά...Να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο Μάρκο Ντούνη, γιατί αποδεικνύει ότι είναι σταθερά ανερχόμενο ταλέντο, με χαρακτήρα, που τον έδειξε στο ιδανικό τελείωμα του γκολ που πέτυχε.
Κρίμα, μια ζωή τα ίδια, πάνω που ανεβαίνει η ομάδα έρχεται το ξενέρωμα. Κι αν εγώ είμαι σκληροπυρηνικός και δεν μασάω, αυτό δεν συμβαίνει με πολλούς άλλους...

20 σχόλια:

c@mel είπε...

Θα διαφωνήσω σε μερικά και θα συμφωνήσω σε άλλα. Δεν είναι ηττοπάθεια να λες ότι "εδώ που φτάσαμε καλά είναι". Πριν αρχίσει η φετινή χρονιά όλοι περιμέναμε να πέσουμε ή στην καλύτερη τον περιπτώσεων να σωθούμε με τα χίλια ζόρια. Ιδιαίτερα όταν είδαμε το ρόστερ της ομάδας και τον προπονητή. Για να μην αναφέρω τα τεράστια διοικητικά προβλήματα της ομάδας, τις οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν στην χώρα και... και... και...
Δύο αγωνιστικές λοιπόν πριν το τέλος, είσαι τέταρτος στη βαθμολογία με 21 βαθμούς... ε, συγνώμη αλλά "εδώ που είμαστε, είμαστε μια χαρά".
Θα συμφωνήσω ότι ο Ελευθερόπουλος κατέβασε την ομάδα αμυντικά και δεν έκανε σωστές αλλαγές. Το θέμα με τους τερματοφύλακες δε, είναι πραγματικά περίεργο. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω όμως γιατί και αυτός, όπως και οι περισσότεροι παίκτες είναι "φρέσκοι". Έχει κάθε δικαίωμα να κάνει λάθη. Δεν θα πω να αφήσουμε τις γκρίνιες γιατί πολύ απλά Πανιώνιος χωρίς γκρίνια δεν υπάρχει.
Θέλω νίκη με Ξάνθη και Ρούλη στις επόμενες τρεις αγωνιστικές ή έστω μία νίκη και ένα Χ.

zamis είπε...

Εγω θελω να τα δωσουνε ολα με τον κολογαυρο

tor_is_dead είπε...

Εγώ θέλω να καταλάβω γιατί στα "ντέρμπυ" πετάμε πάντα ένα ημίχρονο

tor_is_dead είπε...

Α και κατι άλλο.Δεν είχε δει κανείς οτι κάθε φορά που τους πιέζαμε ψηλά χτες η μπάλα με γιόμα κατέληγε ή πλάγιο δικό μας ή σε ξεμαρκάριστο χαφ μας?

Θεμιστοκλής είπε...

Καταλυτική επίδραση στη διαμόρφωση της φετινής εικόνας της ομάδας μας, έχουν κάποι πολύ νεαροί ποδοσφαιριστές, με σπάνια ποιότητα, αλλά και παντελή έλλειψη εμπειρίας. Αυτοί είναι που δίνουν το στίγμα.
Για το λόγο αυτό, θεωρώ τα μέχρι τώρα αποτελέσματα απολύτως φυσιολογικά. Κερδίζουμε τις ομάδες από τις οποίες υπερέχουμε εμφανέστατα τεχνικά, αντισταθμίζοντας και την απειρία. Αντιμετωπίζοντας όμως τις λίγο καλύτερες, αν και σε καμμιά περίπτωση ανώτερες σε ποδοσφαιρικά προσόντα απ΄τη δική μας, τα - αναμενόμενα- λάθη αποβαίνουν μοιραία.
Θεωρώ λοιπόν κι εγώ, ότι ως τώρα πάμε καλά. Αυτό που θα δέσει την ομάδα και θα την ανεβάσει επίπεδο είναι η πάροδος του χρόνου περισσότερο και πολύ λιγότερο οι όποιες διορθωτικές κινήσεις απ΄ τον πάγκο. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ των παικτών μας και χαίρομαι που βλέπω να τον αξιοποιούν σωστά, εστιάζοντας στη βελτίωσή τους στη δημιουργία, κι όχι στην καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου.
Αν θέλουμε πραγματικά κάτι ν΄αλλάξει, πρέπει να κρατήσουμε και να στηρίξουμε πάση θυσία αυτή την ομάδα. Και να συνεχίσουμε στο μοτίβο αυτό.
Ένας Πανιώνιος με τους σημερινούς πιτσιρικάδες ψημένους και δεμένους και καναδυό ακόμα ανάλογης αξίας να αντικαθιστούν τους σημερινούς μεγαλύτερους σε ηλικία που θ΄ αποχωρήσουν, σε δυο τρία χρόνια δε θα κουνιέται με τίποτα από τις πρώτες θέσεις...

Endys είπε...

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η άμυνα ήταν παιδική χαρά. Δεν πιστεύω να υπάρχει ομάδα σε πρωτάθλημα πρώτης εθνικής στην Ευρώπη, που να αφήνει έναν αργό επιθετικό να πάει από τη μία περιοχή στην άλλη και να σουτάρει ανενόχλητος!!!Επίσης δεν υπάρχει να στήνετε τοίχος το οποίο να μην βγαίνει πάνω στην μπάλα, αλλά να κοιτάει απλά τον παίκτη που σουτάρει μετά από πάσα!!!!
Ούτε σε 5Χ5 δεν γίνονται αυτά.

Το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να είμαστε τέταρτοι για πολλούς, όμως για εμένα είμαστε 10 βαθμούς από τη ζώνη υποβιβασμού (21-11).
Αν την Κυριακή δεν πάρουμε τους τρεις βαθμούς, είναι πολύ πιθανό να μην πάρουμε κανένα και τις επόμενες δύο με ΟΣΦΠ και Αρη. Τότε θα είναι επίσης πιθανό η ζώνη του υποβιβασμού να είναι στους 5-6 βαθμούς. Στις δύο ήττες δηλαδή και ίσως στο ματς με τη Βέροια να παίζεται όλη η χρονιά, αφού αν στραβοπατήσεις θα πας στην Κρήτη με πολύ άγχος.

Μακάρι ο Ελέ και οι παίκτες να κάνουν αυτό το απευκταίο σενάριο μακρινό όνειρο.
Αν όμως συμβεί, το δηλώνω από τώρα ότι εγώ θα στηρίξω τον Ελέ, κάνοντας πάντα καλοπροαίρετη κριτική, αλλά θα είμαι περίεργος τι θα λένε οι περισσότεροι που σήμερα τον αποθεώνουν.

Endys είπε...

"Μακάρι ο Ελέ και οι παίκτες να κάνουν αυτό το απευκταίο σενάριο μακρινό όνειρο."

Ελπίζω να είναι κατανοητό ότι μιλάω για μακρινό ΚΑΚΟ όνειρο.
Απλά στο κόψε-ράψε έφαγα το "κακό"

antonis είπε...

Η αλήθεια είναι κάτι το υποκειμενικό, γιατι για μένα αλήθεια είναι οτι η ομάδα δεν έχει αξιόλογους τερματοφύλακες, όπως και επιθετικούς.

Αλήθεια είναι οτι ο ΕΛΕ παρόλο που δεν έχει επιθετικους κατόρθωσε να αναστήσει τον ΑΡΑΒΙΔΗ και να το βαφτίσει σέντερ φορ, που τον πήραμε απο τα αζήτητα και βολόδερνε μεταξύ παγκου εξέδρας και β εθνικής.

Αλήθεια είναι οτι ο ΕΛΕ παλεύει με φτωχό ρόστερ αλλά κατόρθωσε να αναδείξει παίκτες απο το πουθενά.

Αλήθεια είναι οτι σωθήκαμε απο την 10 αγωνιστική.(Βάζω και στοίχημα για όποιον αμφιβάλει)

Αλήθεια είναι οτι η σωτηρία απο μόνη της, για αυτή την συγκεκριμένη χρονιά είναι επιτυχία.

Αλήθεια είναι οτι χθές ο βάζελος ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια.

Αλήθεια είναι οτι είμαστε απο τους καλύτερους διαχρονικά πελάτες του Βάζελου(αυτό με πονάει)


Καλό είναι να βλέπουμε αλήθειες και οχι φαντάσματα.




br fun_atic είπε...

Ο Αραβίδης με 3 ή 4 γκολ που έχει πετύχει σαφέστατα και έχει κάνει ρεκόρ καριέρας (έχει μέσο όρο γύρω στο 1,3 ανά σεζόν αν δεν κάνω λάθος). Αυτό δεν το λες ανάσταση, αλλά μια σχετικά καλή επίδοση...

Μια λοιπόν που αναφερόμαστε στο υλικό που αξιοποίησε και ανάδειξξε ο Ελέ, στις αναστάσεις παικτών κ.λ.π ας δούμε και μια άλλη όψη.

Δεύτερο γκολ του Σταματή με την Α.Ε.Κ. (με ελάχιστες συμμετοχές). Πρόκειται για δικό μας παιδί που δεν μας έκανε... Τώρα γιατί πρέπει να ασχολούμαι με την ας την πούμε ανάσταση του Αραβίδη των 4 γκολ (ο οποίος έχει χάσει κι εγώ δεν ξέρω πόσα για να πετύχει τη συγκεκριμένη επίδοση) και να μην κατακρίνω την μη σωστή αξιολόγηση του Σταματή που κατέληξε στα κοτόπουλα, ειλικρινά δεν ξέρω...

br fun_atic είπε...

Αξίζει την προσοχή σας http://www.texnta.blogspot.gr/?m=1

John - Singapore είπε...

Το να πείς "καλά είμαστε" δέν δείχνει απαραίτητα ηττοπάθεια. Μπορεί και να δείχνει ρεαλισμό και αυτογνωσία. Άν δεν ξέρω ακριβώς πού στέκομαι πώς θα κάνω σκέψεις για το πού θα παώ; Πρίν το βάζελο άκουγα για Ευρωπαϊκά όνειρα και κάποιους πιτσιρίκους να ανεβάζουν ατμό. Καλή η φιλλοδοξία στους νέους και θεμιτή αλλά θέλει και έμπειρία η οποία δεν αποκτάται επί παραγγελία. Απέναντι σε αυτόν τον βάζελο έπρεπε να κάνουμε μια επαγγελματική νίκη αλλά φάγαμε 2 ερασιτεχνικά γκόλ και χάσαμε. Πραγματικά δεν με απασχολεί άν θα πάρουμε 1 ή 10 βαθμούς στα επόμενα ματσάκια γιατί πιστεύω οτι μα έτσι μα αλλιώς θα σωθεί η χρονιά και μάλιστα νωρίς. Συμφωνώ απόλυτα όμως με το σχόλιο οτι αυτή η ομάδα ενδεχομένως να έχει προδιαγραφές να πάει άνετα καλύτερα του χρόνου και του παραχρόνου άν στηριχτεί από Διοίκηση και κόσμο. Ξαφνικά και με ελάχιστα έξοδα, σε 10 αγωνιστικές από σήμερα θά έχουμε ένα σώμα ομάδας, έναν κορμό πολύ δεμένο, πολύ νέο και με κάποια εμπειρία. Αυτό θα το εξαργυρώσουμε στο πολλαπλάσιο στο μέλλον είτε με την απόδοση της ομάδας αλλά ακόμα και με την πώληση ΚΑΠΟΙΩΝ παιδιών (ελπίζω όχι όλων). Μετά, το να προσθέσεις 2-3 θα είναι πολύ πιό έυκολο απο το να στήσεις νέα ομάδα με 8-10 νέους παίκτες. Πολύ σωστά ο br fun_atic επαναλαμβάνει οτι αυτή η ομάδα παίζει έτσι γιατί ήταν μαζί στις υποδομές όπου έγινε πολύ καλή δουλειά από ανθρώπους που περιέργως αμφισβητήθηκαν. Να χάσουμε 2-3 παίκτες από καλές μετεγγραφές που θα φέρουν χρήματα στο σύλλογο, να προσθέσουμε αντίστοιχα 2-3 πιτσιρίκια από τις μικρές ομάδες και ίσως κάνα δυό έμπειρους μέτριους πρός καλούς συνεργάσιμους παίκτες (δεν με ενδιαφέρει να είναι παικταράδες γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και μιά μεγάλη παικτούρα δέν σημαίνει οτι έγινες Μπαρτσελόνα) καί πλέον θα είναι σε θέση να κερδίζουν πολλούς μικρότερους και ενίοτε να κλείνουν και σπίτια μεγάλων... Για να μήν είναι συγκυριακή και εφήμερη η κορυφή, χρειάζεται πλάνο και κυρίως υπομονή. Δεν με νοιάζει όυτε αν θα μείνει ο Ελέ ούτε άν θα φύγει αρκεί όποιος και να είναι να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο γιατί ο Ελέ και οι παίκτες, αρκετοί τουλάχιστον, είναι παροδικοί ενώ το πλάνο και η Ομάδα παραμένει. Για την ώρα το τεράστιο κέρδος είναι οτι έχει γίνει η αρχή, έχουμε ρίξει θεμέλια και χτίζουμε και μάλιστα χωρίς να κινδυνέυσεις να φύγει το έδαφος κάτω από τα πόδιοα σου γιατί πέφτεις κατηγορία. Μεγάλη επιτυχία. Ναί στην κριτική σε παίκτες, τεχνικούς και Διοίκηση αλλά όχι στην αποδόμηση. Πίστη και πείσμα. Τον Μάιο με το καλό αφιερώνουμε μια δυό άντε τρείς βδομάδες σε απολογισμό, αποδίδουμε ευθύνες, διορθώνουμε τα λάθη (γιατί πρέπει να υπάρχει και Νέμεση), και αφού τελειώσουμε καταστρώνουμε τα νέα σχέδια έγκαιρα. Συγγνώμη για το μάκρος του σχολίου, παρασύρθηκα...

IWN1998 είπε...

Οι τερματοφύλακες αυτοί μπορούν να βελτιωθούν από κάποιον που ξέρει να τους μάθει να κάνουν εξόδους.
Οι ακραίοι αμυντικοί θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις προωθήσεις τους και στα αμυντικά τους καθήκοντα και να μάθουν να παίρνουν λογικά ρίσκα, όπως ο Κούρος προχθές που έδειξε φειδώ στο να μαρκάρει έγκαιρα και δυνατά εκτός περιοχής τον Πετρόπουλο και τον άφησε να σκοράρει σαν προπόνηση. Στην πτώση της άμυνας εκτός από την αποδιοργάνωση μετά τους κατά σειρά τραυματισμούς Κουλοχέρη και κυρίως Λαμπρόπουλου, έχει συντελέσει η πτώση Ρόβα, που δεν δίνει πια τις αλληλοκαλύψεις στα μπακ που έδινε στα πρώτα ματς. Είναι φανερή η κόπωσή του από ματς σε ματς. Και φανερή η αδυναμία να τον αντικαταστήσουμε. Νομίζω η ανάλυση των σφαλμάτων πρέπει να γίνει τώρα που δείχνουμε να κάνουμε κάποια κοιλιά αλλά η εκ των ένδον κάλυψη των προβλημάτων έχει και κάποια όρια και ίσως τα έχουμε ήδη φθάσει. Το ρόστερ, κακά τα ψέμματα, είναι αρκετά δύσκολο να βγάλει όλη τη χρονιά με την παρούσα μορφή του στο επίπεδο που είναι αυτή τη στιγμή η βαθμολογική μας θέση. Έχουμε πολλές τρύπες και ως τώρα επιβιώνουμε με τα μπαλώματα αλλά η αντοχή των μπαλωμάτων, πόσο μπορεί να διαρκέσει;

Endys είπε...

@Ιωνα
Για να μην αδικούμε κανέναν, στην φάση του Πετρόπουλου μαρκάρει ο Κουλοχέρης (νο11) όχι ο Κούρος και μπαίνει αργά στην φάση (σε ρόλο θεατή) ο Ρόκας.

br fun_atic είπε...

Βαθμολογικά η ήττα αυτή καλύπτεται με διπλό στην Ξάνθη.Το θέμα βέβαια ήταν να επιβεβαιώναμε την μέχρι σήμερα καλή παρουσία κόντρα σε ένα αντίπαλο με ιδιαίτερο ειδικό βάρος.

br fun_atic είπε...

Μια πολύ αξιόλογη κίνηση.http://www.texnta.blogspot.gr/?m=1

zamis είπε...

Προσφυγες απο Σκεμπρι-Αντουνες,φευγει ο Ροβας..

br fun_atic είπε...

Μπορεί μέχρι τότε να μας αγοράσουν οι Αυστριακοί επενδυτές...

zamis είπε...

Αυστριακοι οπως λεμε Βολιωτες?

zamis είπε...

Ξεκινανε και οι ανανεωσεις με πρωτον τον Κουρντι στον οποιο πιστευει πολυ ο Ελευθεροπουλος.
Χωρις σχολια.

br fun_atic είπε...

Μπορεί να τον πιστεύει με τη θρησκευτική έννοια του όρου :)

Πως είναι η ιερή αγελάδα; Κάτι τέτοιο...