Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Άμυνα Πηγάδι


Οι πανιώνιοι είναι υπερβολικοί σε όλα τους. Και στις νίκες και στις ήττες. To brfunatic, όπως και τα υπόλοιπα blog, κόντρα στο πανιώνιο ρεύμα (για άλλη μία φορά), από την αρχή της χρονιάς είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικά τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες.

Θεωρώ ότι όλοι οι ιντερνετικοί βλέπαμε τα πράγματα ακριβώς όπως ήταν. Ένας άπειρος προπονητής, με αρκετούς άπειρους πλην ταλαντούχους παίκτες, με άπειρη διοίκηση, με έμπειρους παίκτες που για κάποιο λόγο παρέμεναν εκτός πλάνων, με ένα πρόγραμμα πρώτου γύρου (ή έστω μισού γύρου) πραγματική ευκαιρία.. Χωρίς διαιτητικά σφαγεία και με πρωτοφανή εύνοια της τύχης. Αυτός ήταν ο Πανιώνιος που σκαρφάλωσε μέχρι και τη δεύτερη θέση, αποδίδοντας σε αρκετές περιπτώσεις συμπαθητικό έως καλό ποδόσφαιρο. Βρέθηκαν πολλοί να αφήσουν υπονοούμενα τόσο για εμένα όσο και για άλλους φίλους ότι ουσιαστικά λυπόμαστε με τις χαρές της ομάδας. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι για άλλη μία φορά βλέπαμε τα πράγματα όπως ήταν και όχι όπως φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαν να είναι.

Μετά και από τη σημερινή βαρύτατη ήττα από μία από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας αποδείχθηκαν ορισμένα πράγματα. Ο προπονητής και η ομάδα που εμπιστεύεται έχει πολύ συγκεκριμένες ικανότητες. Είναι αδύνατον λοιπόν να βγάλουμε τα πόδια μας πέρα από το συγκεκριμένο πάπλωμα. Πριν από λίγο καιρό οι βαθμοί της ομάδας θεωρήθηκαν ότι εξασφάλισαν την παραμονή. Σήμερα (κατόπιν μάλιστα των δηλώσεων και του προπονητή) αποδείχθηκε ότι μπορεί και να μην φτάνουν. Είναι μια πολύ καλή βάση, όμως το πρόγραμμα από εδώ και πέρα είναι δύσκολο και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τόσο καιρό κάποιοι πίστευαν ότι έβλεπαν μια αμιγώς νεανική ομάδα. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι έβλεπαν μια ομάδα με αρκετούς έμπειρους παίκτες που πλαισιώνονταν πολύ ικανοποιητικά από κάποιους νεαρούς παίκτες. Αυτή ήταν η διαφορά μας από τις υπόλοιπες ομάδες του επιπέδου μας. Εμείς είχαμε κάνει κουμάντο από πέρσι και διαθέταμε παίκτες με εμπειρία , που άλλοι ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ. Καλώς ή κακώς διαθέτουμε κι άλλους παίκτες με εμπειρία. Αυτοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν να δημιουργήσουμε ένα ακόμη ισχυρότερο σύνολο. Ένα σύνολο με πολύ περισσότερες επιλογές. Κάποιοι στην πορεία χρησιμοποιήθηκαν και κάποιοι άλλοι όχι. Σήμερα η ομάδα απέδειξε ότι δεν διαθέτει κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεν έγινε ΚΑΜΙΑ προσπάθεια να καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό. Με δεδομένο ότι δεν καταδεχόμαστε να βρούμε λύσεις από το ρόστερ μας, μάλλον περιμένουμε να μας πέσουν κεντρικοί αμυντικοί από τον ουρανό. Χάσαμε και τον Ρόβα. Μια λοιπόν που δημιουργήσαμε μια τεράστια τρύπα στο κέντρο της άμυνας, την οποία απλά αφήναμε να μεγαλώνει, δημιουργήσαμε άλλη μία τρύπα με την ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ μη συμμετοχή του Ρόβα. Το καρέ κλείνει με την χρησιμοποίηση του τερματοφύλακα Γιαννακόπουλου. Νομίζω ότι το αστείο αυτό παρατράβηξε.  Όταν λοιπόν δημιουργείς ένα χωνί στον άξονα, εκτεινόμενο από το κέντρο του γηπέδου μέχρι το τέρμα, είναι λογικό να δεχθείς 4 γκολ ακόμη και από τη συγκεκριμένη Ξάνθη. Πόσω μάλλον όταν ο προπονητής ως άλλος Φρεντ Αστέρ παραμένει ατάραχος κάτω από τη βροχή, αποφασίζοντας για άλλη φορά με  την πρώτη αλλαγή στο ημίχρονο και αφού έχει δεχθεί ΗΔΗ τρία γκολ.

Ας απλουστεύσουμε τα πράγματα. Δεδομένου ότι ουσιαστικά δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές, είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσουμε και τον τελευταίο παίκτη που διαθέτουμε. Όποιος κι αν είναι. Ότι κι αν έχει κάνει. Αρκεί να μπορεί να βοηθήσει. Όποιος βάζει τις εμμονές του πάνω από την ομάδα ενεργεί εις βάρος του Πανιωνίου. Όποιος βάζει τον εγωισμό του πάνω από την ομάδα δεν αξίζει να την υπηρετεί. Ξυπνήστε. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και θα γίνει πολύ δυσκολότερο. Αφήστε τους εγωισμούς και σώστε την παρτίδα όσο είναι νωρίς. Όταν όμως παραμένουν στην εφεδρεία παίκτες με ικανότητες ενώ η παρτίδα δεν έχει σωθεί, κάποιοι για τους δικούς τους λόγους τζογάρουν στην πλάτη της ομάδας. Αυτό πρέπει να τελειώσει ΤΩΡΑ.

64 σχόλια:

Endys είπε...

α) Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν τρώμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, θα πρέπει να ακολουθήσει τουλάχιστον δεύτερο.
β) Δεν καταλαβαίνω γιατί ο μέσοι μας όταν έχουν την μπάλα έξω από την περιοχή του αντιπάλου δεν ξέρουν τι να την κάνουν. Εντάξει δεν έχουμε φορ, αλλά όλοι οι άλλοι δεν έχουν προπονηθεί για να κάνουν κάποια κίνηση? Δεν έχει φτάσει σε αυτό το κεφάλαιο ο προπονητής μας (ας με συγχωρήσει ο Ελέ που γίνομαι εμπαθής, αλλά το να φαίνεται ομαδάρα η μικτή καφετέριας που αντιμετωπίσαμε σήμερα, δεν χωνεύεται)
γ) Δεν καταλαβαίνω πως θα βγει το πρωτάθλημα με αμυντικό χαφ τον Γιαννούλη. Δεν θέλω να αδικήσω το παλικάρι το οποίο ίσως γίνει εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά
δ) Δεν καταβαίνω τι έχουν κάνει οι Σιδεράκης/'Ομο και πρέπει να καούν στην πυρά

Griniaris είπε...

Ελευθερόπουλε,δεν ξέρω τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείς,δικά σου,της διοίκησης,του Μαρινάκη ή όποιου άλλου λαμόγιου θέλεις αλλά όλα έχουν κι ένα όριο.Αν εσένα δε σε ενοχλεί να γίνεσαι περίγελως των τελειωμένων Βύντρα και Σεϊταρίδη τη μία ή του Μπέρτου και του Πανόπουλου την άλλη,τράβα στους U12 του γαύρου σου να κάνεις το αγροτικό σου...

Μία δεν βγήκαν τα πλάνα,την άλλη φταίει το γρήγορο γκολ (στο 31;;;;;),την άλλη οι παίκτες,όλοι εκτός από σένα.Άλλωστε σε δικαιώνει η μεγάλη προηγούμενη προπονητική σου καριέρα.Να ξέρεις πάντως ότι κάποιος είχε πει,μόνο οι ηλίθιοι κάνουν τα ίδια πράγματα περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα...

Griniaris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Katrinos είπε...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τίποτα....... και δυστυχώς καταλήγω στο αιώνιο ερώτημα

Απατεών ή Βλάξ ?

br fun_atic είπε...

Ήθελα να ήξερα τι έκανε στη βροχή. Δεν τον είδαμε να δίνει οδηγίες ( βρε μπας και τα λέει καλά ο Αλέ;) απλά κάθονταν στν βροχή και έκανε μορφασμούς. Είναι δυνατόν η απραξία να δώσει λύσεις στο πρόβλημα; Αφού το βλέπεις.Κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν έχεις,ο τερματοφύλακας όταν ακούσει τη λέξη έξοδο νομίζει ότι αναφερόμαστε στο villa Mercedes ( δώσε πόνο rush κλπ). Αμυντικό χαφ δεν έχεις. Σεντερ φορ δεν έχεις... Αλλαγές κάνεις μετά το 3-0. Τι περιμένεις; Να κερδίσεις με γκολ αλά ΟΦΗ ; Δυστυχώς δεν βρέχει κάθε μέρα κεφτέδες...

br fun_atic είπε...

Ωρες ώρες μου θυμίζει τη φαντασίωση των εφήβων,ότι θα χτυπήσει το κουδούνι, θα είναι η δούκισσα νομικού και ημίγυμνη θα πσρακαλάει για σεξ χωρίς αύριο...Οσο κι αν έχεις προβαρει το σενάριο στην προπόνηση,μιλάμε για τη μία στο μύριο

Ron Barceló είπε...

Τουλάχιστον Μήτσο δεν φάγαμε 5.
lol

Ron Barceló είπε...

Και πεθανένους ανασταίνω λέμε.
Να περάσει ο επόμενος τώρα..

stam είπε...

Τόσο καιρό έχει πέσει γραμμή από τους υπερπανιωνιους να μην κραζουμε το υπερόπλο ελευθερόπουλο γιατί είμαστε εμπαθεις, τσακιρικοι, τσολακάκηδες κ δεν ξέρω τι αλλο. Λες κ δεν εχουμε ματια να δούμε οτι ξεφουσκωνουμε αργα αλλα σταθερα αλλα στο μυαλο του εγωιστη κ κολλημενου τιποτα δεν πρέπει να αλλάξει.
Εχουμε αναστησει ολους τους πεθαμενους κ το χειρότερο ειναι οτι χαθηκε πλεον κ η καλη ψυχολογία.
Ερχονται ζορια κ ας πει καποιος του αγερωχου παλικαριου να το παρει αλλιως.
Αλλιως ας βρουμε εναν κανονικο προπονητη να κατεβαζει μια ορθρολογικη εντεκαδα κ να κανει καποια κινηση οταν στραβωνει το ματς.
Αντε γιατι πηξαμε με τους μαθητευομενους μαγους.

Miltos@Chios είπε...

να βρεχει κεφτεδες>Απιστευτο...

Endys είπε...

@stam
δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν κατεβάζει ορθολογική ενδεκάδα.
Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, την ομάδα την ετοιμάζει και την στήνει ικανοποιητικά και προσπαθούν να παίξουν στρωτή μπαλίτσα.
Τα πρόβληματα για εμένα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις παροπλισμένους παίκτες με τόσο φτωχό ρόστερ, το ότι δεν υπάρχει κίνηση στην περιοχή ή και εκτός αυτής ώστε να δημιουργείς ευκαιρίες και τέλός ότι ο προπονητής στον πάγκο δικαιώνει τον Αλέφαντο που δήλωσε πρόσφατα ότι μόλις βγάζει την ενδεκάδα, πάει για ύπνο.

dimosthenis είπε...

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είδα το ματς παρά μόνο φάσεις, αλλά να δέχεσαι 4 γκολ από μια ομάδα που σε όλο το πρωτάθλημα έχει βάλει 7 και να χάνει και άλλα 3 όπως άκουσα από το ραδιόφωνο κάτι δεν πάει καλά, ακόμα και αν συνομώτησε το σύμπαν εις βάρος σου. Όταν άκουσα τη σύνθεση κατάλαβα ότι θα παίζαμε χωρίς το Ρόβα που αποτελεί μέχρι σήμερα τη βάση της ομάδας αυτής. Όταν αυτός είναι καλός όλη η ομάδα είναι καλή. Αν λάβουμε υπόψη ότι Κολοβός και Ντούνης παρά τις ικανότητες που έχουν επιθετικά και δεν τις δείχνουν πάντα, δε μαρκάρουν συστηματικά τους αντιπάλους και με ένα τερματοφύλακα που ότι πηγαίνει μέσα γράφει και δεν είναι σε θέση να κατευθύνει την άμυνα, τότε πράγματι δημιουργειται ένα μεγάλο κενό. Σήμερα το κενό ήταν πελώριο λόγω των λαθών και του Αυλωνίτη, το τρίτο γκολ χάρισμα, το δεύτερο στο κέντρο της άμυνας σηκώνεται ο παίχτης αμαρκάριστος.Αναστήσαμε Ξάνθη και Ονουάτσι.
Θα συμφωνήσω ότι ο Ελευθερόπουλος είναι ένας άπειρος νέος προπονητής. Θα συμφωνήσω ότι κάνει λάθη στις επιλογές παικτών στην άρχική ενδεκάδα ή και στις αλλαγές. Θα συμφωνήσω ότι δεν πήρε τίποτα φέτος από παίκτες που πέρσι πρόσφεραν σε πολλά παιχνίδια (Όμο, Σιδεράκης, Κούρντι).
Δε θα συμφωνήσω όμως με τα μαχαίρια που βγήκαν με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν για εξυπηρέτηση συμφερόντων λαμόγιων, για ηλίθιους και απατεώνες ή βλάκες. Ειλικρινά όλοι μας έχουμε και τις καλές και τις κακές μας στιγμές.
Σ' αυτό το μπλοκ μάθαμε να κρατάμε μικρό καλάθι ακόμα και όταν μετά την νίκη με τον Πλατανιά με το εξωφρενικό 4-0 το σκορ που χάσαμε σήμερα λέγαμε ότι ήταν μαγική εικόνα και ο Πλατανιάς έφτιαξε και έχασε 4 μεγάλες ευκαιρίες, από το πουθενά, γιατί η άμυνά μας μπάζει με το παραμικρό κυρίως όταν δεν μαρκάρουν οι μέσοι. Σήμερα σε 5 προσπάθειες που πήγαν προς το τέρμα μας οι 4 κατέληξαν στα δίχτυα. Το ίδιο έγινε στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκο δυο σουτ προς την εστία δυο γκολ. Κάποιος φταίει και νομίζω ότι μεγάλη ευθύνη έχει ο τερματοφύλακας. Δεν ξέρω γιατί επιμένει σ' αυτόν. Η απώλεια Λαμπρόπουλου τεράστια. Δε θυμάμαι αν προηγείται του αγώνα με τον Ολυμπιακό το ματς κυπέλου. Αν ναι είναι μοναδική ευκαιρία να επαναφέρει το Σιδεράκη στο τέρμα ή κάποιον άλλο σίγουρα όχι το Γιαννακόπουλο και τον Όμο ως αμυντικό χαφ μια που ο Ροβας μας αποχαιρετά. Και στόματα θα κλείσει αν αποδειχθούν ότι δεν μπορούν αλλά θα έχει εξαντλήσει και όλες τις δυνατότητες του δυναμικού της ομάδας και κανείς δε θα του πει τίποτα. Αν δεν το κάνει θα αρχίσω και εγώ να πιστεύω ότι κάποιοι χαρακτηρισμοί μπορεί και να είναι δικαιολογημένοι.
Συγγνώμη για το σεντόνι αλλά μου βγήκε.

polykos είπε...

Το παιχνίδι του κυπέλλου με τον Φωστήρα, έπεται αυτού με το γαύρο.

Griniaris είπε...

Δυστυχώς τα μαχαίρια δεν βγήκαν τώρα αλλά από την πρώτη-δεύτερη αγωνιστική.Απλά τότε κατηγορηθήκαμε ότι χαλάμε το καλό κλίμα της ομάδας,ότι λυπόμαστε για τις νίκες και άλλα τέτοια γραφικά.Ειλικρινά λυπάμαι που δικαιώνομαι αλλά τα προφανή δεν μπορώ να μην τα επισημαίνω.Όταν ένας άνθρωπος με κοροϊδεύει,με δήθεν αξιοκρατικά κριτήρια ενδεκάδας,με δήθεν υπέρβαρους παίκτες,με δήθεν ατυχίες,με καμμία αυτοκριτική,ε όχι δεν θα τον λυπηθώ στους χαρακτηρισμούς γιατί εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνει...

br fun_atic είπε...

Εδώ,μετά από τεσσάρα, έκατσε και είπε ότι η απόδοση μας ήταν καλή.Ήταν άδικο το αποτέλεσμα ή μαγική εικόνα τη στιγμή που είχαμε άμυνα χωνί; Παλαιότερα δεν είχε δηλώσει οπτι δεν θα θεωρούσε καλή την απόδοση ομάδας μετά από ήττα;

zamis είπε...

Δυστυχως το ξυδι επεστραφη με γαυρο στο πλαι

br fun_atic είπε...

΄Εχω αρχίσει να καταλαβαίνω γιατί η κριτική δεν είναι ανεκτή στον Πανιώνιο. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει μέσος όρος. Στο καλό αποτέλεσμα θα αποθεώσουν τα στέκια τον παράγοντα και στα άσχημα θα τον κράξουν. Μετά το κράξιμο, στο επόμενο καλό ο αποτέλεσμα, ο παράγοντας θα πάει να τους την πει και η ζωή συνεχίζεται.

Σε κάποιους δεν περνάει καν από το μυαλό ότι ορισμένοι δεν κράζουν αλλά συμβουλεύουν. Ότι καταθέτουν τη γνώμη τους ειλικρινά προς το καλό της ομάδας... Παντού στρατόπεδα.

Δεν είναι μέρα ικανοποίησης η σημερινή μετά από τόσο μεγάλη ήττα. Ίσως όμως είναι μια μέρα ευκαιρίας. Μια μέρα για να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι όλοι είμαστε Πανιώνιοι. Ότι όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας. Μπορεί να μην έχουμε τις ίδιες απόψεις,το καλό αποτέλεσμα όμως βγαίνει από τη σύνθεση των απόψεων.

Είναι απόλυτα κατανοητό ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν δουλέψει για να φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ. Είναι επίσης κατανοητό ότι κάποιοι άλλοι (κυρίως ο Βασίλης ο Τσάβαλος) έχουν παίξει το όνομά τους, την περιουσία τους και την ελευθερία τους κορώνα ή γράμματα.

Απόλυτα σεβαστό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το καράβι πρέπει να πέρνει μία ρότα και μόνο. Πάντα υπάρχει το περιθώριο για αλλαγές και βελτιώσεις. Ας μη μηδενίζουμε τα πάντα...

Κάποιοι θεωρούν ότι στο ίντερνετ ασκείται άσκοπη κριτική. Λάθος. Πάντα η κριτική συνοδεύεται από προτάσεις. Το πανιώνιο ίντερνετ έχει αποδείξει ότι αναγνώρισε τα καλά και επισήμανε έγκαιρα τα προβλήματα. Άλλο αν κάποιοι αρνούνται να δουν την αλήθεια στα μάτια.

IWN1998 είπε...

Δεν είναι η καταστροφή το χθεσινό. Εντάξει χάσαμε με τον ίδιο τρόπο που κερδίσαμε εμείς τον Πλατανιά.
Το πρόβλημα δεν είναι η ήττα, έστω και βαρειά. Το πρόβλημα είναι η πτωτική τάση που εμφανίζουμε και η οποία έχει φανερά και φυσιολογικά αίτια. Δυστυχώς δεν μπορούμε συνέχεια να βρίσκουμε λύσεις εκ των ενόντων από ένα ρόστερ που ήταν ήδη περιορισμένων διαστάσεων, περιορισμένου βάθους και εμπειρίας. Οριακό εκ γενέσεως.
Ίσως πρέπει αναγκαστικά να ζήσουμε με αυτό. Έχουμε μικρά μόνον περιθώρια να κινηθούμε. Ας προσπαθήσουμε χωρίς ούτε καταστροφολογίες στην βαρειά ήττα, ούτε διθυράμβους στις νίκες, να κάνουμε τις όσο το δυνατόν πιο αποδοτικές κινήσεις μπορούμε.
Και όλοι γνωρίζουμε ότι η ομάδα έχει ένα προπονητή άπειρο πολύ. Δεν το μάθαμε χθες στην Ξάνθη. Προσπαθεί να κινηθεί πιθανότατα με βάση κανόνες και αρχές αλλά σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να επιλέγει την τήρησή τους σε λάθος χρόνο και εκεί που δεν θα ωφελήσουν. Μια τέτοια επιλογή ήταν χθες η μη χρησιμοποίηση Ρόβα -ναι γιατί θα ζήσουμε χωρίς το Ρόβα και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό- αλλά μήπως αν είχαμε κάποιο βαθμό παραπάνω να ήταν καλύτερα; Μια τέτοια επιλογή είναι η εμμονή σε παίκτες και ο παραγκωνισμός άλλων και μάλιστα κατά παράλογο τρόπο, πχ η εξαφάνιση Κούρντι τη στιγμή που κόπτεται η ΠΑΕ με επαίνους για τον παίκτη να ανανεώσει το συμβόλαιό του.
Δεν καταδικάζει κανείς τον προπονητή και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες του. Αλλά έξυπνος άνθρωπος είναι και αν δεν δεσμεύεται (...) θα πρέπει να ακούει κιόλας και να συνθέτει και να διδάσκεται από τα παθήματά του.
Και όντως έχει δίκιο ο BRF γιατί σίγουρα οι πιο έντονοι επικριτές είναι όσοι ήταν πριν οι πιο θορυβώδεις χειροκροτητές. Και επίσης δίκιο έχει ότι τα διάφορα "μαγαζάκια" περιμένουν το ένα το άλλο στη γωνία.
Και σίγουρα υπάρχουν πολλοί που δεν τους ενδιαφέρουν τα "μαγαζάκια", δεν καταδικάζουν όσους προσπαθούν για τον Πανιώνιο και βρίσκονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα, όταν πιθανόν δεν τα καταφέρνουν, αλλά προσπαθούν να πουν μια άλλη άποψη, μια παραπάνω ιδέα, μήπως και αυτή είναι εφαρμόσιμη, μήπως μπορεί να δώσει λύσεις.
Αλλά σε αυτή τη φάση δεν έχει νόημα η ένταση και η απόδοση ευθυνών γιατί αυτό που ζούμε φέτος είναι ένα αγώνας να μην πνιγούμε μετά το ναυάγιο και όχι να αποφύγουμε το ναυάγιο. Για το ναυάγιο μπορούμε να ζητάμε ευθύνες για τα μετά του ναυαγίου, μόνον να κολυμπήσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε, μπορούμε.

zamis είπε...

Δεν νομιζω οτι ο Τσαβαλος και αλλοι φιλοι απο τον Ερασιτεχνη εβαλαν ποτε διαχωριστικες γραμμες.
Διαθετουν αλλωστε ουσιαστικη μορφωση και κοινωνικη παιδεια για να μην επιθυμουν κατι τετοιο.
Δυστυχως,πολυ δυστυχως ομως,καποιοι αλλοι αποδεικνυουν με συνεπεια την παραμυθα της δηθεν διαφορετικοτητας.
Η αγενεια,η επαρση και τα προσωπικα
συμφεροντα πρεπει να παραμεριστουν αν θελουμε να ειμαστε ενωμενοι.

br fun_atic είπε...

Φτάσαμε σε σημείο υπερβολής. Ο Ελευθερόπουλος έλεγε ότι δίνει τον δκό του αγώνα. Την ίδια στιγμή κάποιοι τον βάπτιζαν Μουρίνιο. Έλεγε ότι ο στόχος είναι η παραμονή (και σωστά) και κάποιοι έβγαιναν και μιλούσαν για ευρώπη και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Παίκτες όπως ο Αραβίδης έκαναν μεγάλη προσπάθεια, ενώ κάποιοι μιλούσαν για υπέρβαση και μεταμόρφωση. ΟΚ έχει βάλει κάποια γκολ. Δεν έγινε όμως το παιδί killer.Η ουσία είναι μία. Σώζουμε την παρτίδα το συντομότερο δυνατό, γίνεται γενική συνέλευση εντός Φεβρουαρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό του ερασιτέχνη, ενημερωνομαστε ουσιαστικά για τα οικονομικά και αποφασίζουμε για τις λύσεις. Δεν υπάρχει λόγος να αναλάβουν κάποιοι εργολαβικά τη σωτηρία ου Πανιωνίου. Μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να αποφασίσουν τα μέλη.

Bertheway είπε...

Έχω διαβάσει ότι σήμερα περιμένουμε την απάντηση του Κούρντι για το νέο συμβόλαιο.Αν μετά την αποχώρηση του Ρόβα,αμυντικά χαφ θα είναι ο Πάρης και μετά ο Γιαννούλης,γιατί να απαντήσει θετικά ο Κούρντι???

IWN1998 είπε...

Στην Ξάνθη λοιπόν παίξαμε ... με τον αναπληρωματικό του Ανδράλα...

Bertheway είπε...

Εννοείται ότι όταν γίνει καλά ο Ανδράλας θα παίζει εκείνος...

Bertheway είπε...

Ο Ανδράλας έχει 7 συμμετοχές με 293 λεπτά ενώ ο Κούρντι έχει 1 συμμετοχή με 17 λεπτά.Τον Αμίρη τον υπολογίζει ως πλαινό μπακ και όχι στα αμυντικά χαφ

br fun_atic είπε...

Πρόσφατα όμως διαβάζαμε ότι θα μπορούσε ο Κούρος να παίξει σέντερ μπακ. Άρα δεν έχανε τίποτα να δοκίμαζε τον Κούρντι (που τον πιστεύει) ως πάγιο μπακ και τον Κούρο στο κέντρο... Δεν γίνεται αλλιώς. Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται λύσεις.

dimosthenis είπε...

Συμμερίζομαι απόλυτα τον αγώνα και την αγωνία του μπλοκ για την ομάδα. Όσο ακούγονται μετριοπαθείς φωνές για ενότητα και λογική αντιμετώπιση των καταστάσεων το μέλλον της ομάδας φαντάζει ευοίωνο. Ο Ίωνας το είπε "είμαστε μετά το ναυάγιο και κολυμπάμε". Πρέπει να κολυμπάμε όλοι μαζί κοντά βοηθώντας ο ένας τον άλλο, φίλαθλοι, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, παίχτες. Ας μπουν στην άκρη προσωπικά, εγωισμοί, μικροσυμφέροντα που μας χωρίζουν. Αν θα πάμε στον πάτο κανείς δε θα βγει στη στεριά θα πάμε όλοι μαζί για φούντο.

zamis είπε...

Συγκινητικος παντως και χτες ο Αραβιδης.

υ.γ.@dimosthenis
οι διχαστικες δηλωσεις και ανακοινωσεις απο αλλου ερχονται..

Ron Barceló είπε...

Ποιος Ανδράλας ρε παιδιά...
Ας γυρίσει ο Ρόκας στη φυσική του θέση και ας αφησουμε επιτέλους τα αποτυχημένα και αυτοκαταστροφικά πειράματα στην άμυνα.
Επίσης, τι παίζει με τον Περιστερίδη;
Από τη στιγμή που κλήθηκε στην εθνική, τελείωσαν και οι εμφανίσεις ως βασικός.
Πολύ ύποποτη η περιθωριοποίηση.
Ο Γιαννακόπουλος χρυσό παιδί, φιλότιμο, αλλά δεν..
Και δε χρειάζεται να είσαι προπονητής τερματοφυλάκων για να το καταλάβεις.

Και ένα μήνυμα προς άπαντες σε ομάδα και προπονητικό team:
Κανονίστε με τους σιχαμένους να τρώτε σίδερα και να τα δώσετε όλα για τη φανέλα και την υστεροφημία σας. Δεν θα ανεχτούμε άλλες πασούλες και φιλάκια.
Να πέσουν κορμιά (και ας χάσουμε).

Griniaris είπε...

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο.Η κρισιμότητά του μεγάλη,όχι μόνο για την ομάδα που με το πάθος και την αγωνιστικότητά της πρέπει να αποδείξει διάφορα αλλά και για τους φιλάθλους που με την δυναμική παρουσία τους πρέπει να δείξουν ότι είναι πάντα κοντά στην ομάδα, ακόμη περισσότερο αυτή τη δύσκολη ώρα.Αντιλαμβάνομαι φυσικά την απογοήτευση πολλών καθώς και την έλλειψη κινήτρου για το συγκεκριμένο αγώνα.

Καταθέτω λοιπόν επίσημη πρόταση προς τη διοργανώτρια αρχή για τη διεξαγωγή παγκόσμιου συμποσίου πριν τον αγώνα με σκοπό την τόνωση του ηθικού αλλά και τη λήψη απαραίτητων ουσιών ώστε να καταστεί ανεκτό το επερχόμενο θέαμα...

br fun_atic είπε...

Είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Σχεδόν αδύνατον.

Ο.Κ
Με έπεισες. Το Σάββατο έχουμε παγκόσμιο. Κάντε προστάσεις για το μέρος και την ώρα.

Griniaris είπε...

Θα μπορούσαμε να το κάνουμε εκεί που έγινε και το τελευταίο (καλό και φτηνό) ή ακόμη στον Καλαμπόκα που μετά την αποχώρηση Μιλοβάνοβιτς κλαίει με μαύρο δάκρυ...

zamis είπε...

ολοι γηπεδο ολοι συμποσιο!

IWN1998 είπε...

Να σας θυμίσω ότι στις τελευταίες διοργανώσεις συμποσίων, η ομάδα συνέπεσε να χάσει και μάλιστα άσχημα. Για δείτε το σας παρακαλώ. Σύμπτωση; Ίσως... Αλλά για καλό και για κακό δεν το αναβάλετε; Κάλυτερα όπως πάνε τα πράγματα, να μη ζορίζουμε το ριζικό μας ... Ίσως χαρακτηριστώ προληπτικός. Από αγάπη για την ομάδα όμως.

Griniaris είπε...

Ναι ενώ αν δεν κάνουμε παγκόσμιο θα κερδίσουμε...

Δεν αφήνεις τις προλήψεις να έρθεις να πιεις κανένα ποτήρι;Θα ανακαλύψεις ότι άλλο αγώνα θα δεις μετά...

zamis είπε...

Iωνα καλα σου λεει,θα τρωμε γκολ και θα νομιζεις οτι το βαλαμε!

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Μας τέλειωσε…

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18883&catid=5

ΥΓ. Ναι, Ιώνα έλα να πεις ένα ποτήρι...

Όπως έχουν πει άλλωστε και οι μεγάλοι … «Ο προληπτικός πόλεμος είναι σαν να αυτοκτονείς επειδή φοβάσαι το θάνατο….»

zamis είπε...

ετσι,να φευγουν οι χοντροι που λεγαμε και καποτε

br fun_atic είπε...

Χάσαμε γιατί δεν ήρθες!!!

Griniaris είπε...

Συγχαρητήρια για τη νέα επιτυχημένη κίνηση της διοίκησης...

Είναι πάντως μια άλλη προσέγγιση της φράσης "αξιοκρατικά κριτήρια".Διαλέγω έναν παίκτη,διώχνω τους υπόλοιπους που παίζουν στη θέση του άρα βάζω τον καλύτερο.Μπράβο Μητσάρα...

Endys είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Endys είπε...

Είμαι μέσα για το παγκόσμιο. Αν και συμφωνώ με τον Ίωνα για την γκαντεμιά, με τον γαύρο το έχω χαμένο από την κλήρωση. Οπότε παγκόσμιο και τα μυαλά στο μπλέντερ μήπως και αλλάξει το γούρι!!!!!!

Αν βέβαια έρθω στο γήπεδο, γιατί ρε αδέρφια χωρίς να θέλω να αδικήσω τα παιδιά, που πραγματικά είναι φιλότιμα και ιδρώνουν την φανέλα, αλλά με Αδράλα και Κουλοχέρη κόντρα στον γαύρο δεν αντέχεται. Όσο κι αν αγαπώ την ομαδα, αυτό καταντάει διαστροφή.

IWN1998 είπε...

Λίγο πριν το τέλος των γιορτών νομίζω πάντα γίνεται ο αγώνας των βετεράνων, Βραδυπορειακός-Ταλαιπωριακός. Είναι αν δεν κάνω λάθος βετεράνοι του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής. Ένα version των δεύτερων, μπορεί να δει κάποιος στην ομάδα του Πανιωνίου, αν κατέβει με Ανδράλα και Κουλοχέρη. Ας παίξει και ο Ελέ...
Για το Παγκόσμιο, σας τα είπα. Αφού δεν αντέχετε χωρίς ρακές και κρασιά να δείτε το ματς, τι να κάνω;

br fun_atic είπε...

Σε γενικές γραμμές αντέχουμε. Το συγκεκριμένο παιχνίδι με τους συγκεκριμένους παίκτες απαιτεί κάποιου είδους υποβοήθηση.

br fun_atic είπε...

Τι να σου κάνει το τσιπουράκι. Εδώ θα χρειαστούμε LSD http://www.panionianea.gr/2012/12/blog-post_345.html?m=1

Griniaris είπε...

Πωπωπωπωπω....

Οκόγιε,Καμπάνταης μπροστά-Γουνδουλάκης,Γιαννούλης,Ανδράλας στο κέντρο-Γιαννακόπουλος στο τέρμα...

Δε μπορώ,τρελαίνομαι....

zamis είπε...

Νομιζω επιβαλλεται να παμε ολοι γηπεδο και να στηριξουμε τα παιδια που εμειναν να φορανε το σημα μας με τρελλα και..τις απαραιτητες ενισχυσεις φυσικα!
Μαλλον μας χρειαζονται περισσοτερο απο ποτε.

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=QD8H2HT5kos

Endys είπε...

Λέω να βοηθήσω τον κόουτς με την ενδεκάδα του Σαββάτου. Έχει δείξει ότι είναι προοδευτικός και χωρίς κόμπλέξ οπότε αν διαβάζει το φόρουμ μπορεί να πάρει κάποια ιδέα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Τέρμα: Περιστερίδης (ας σταματήσει η φάρσα)
Μπακ: Σπυρόπουλος-Κούρος (κλασικά)
Κέντρο άμυνας: Αυλωνίτης-Κουλοχέρης (κι ο θεός βοηθός)

Ναι ρε Πανιωνάρα!!!!!Νίκη στο μπάσκετ!!!!!!!!!!!!!!

Εξτρέμ:Ρόκας αριστ.-Αραβίδης δεξ. (η υπέρβαση)
Κέντρο: Σάμαρης-Φανούρης_Μενδρινός (ίσως ο βασικός κορμός από την αρχή)
Φορ: Καπάνταης (για την διακόσμηση)

Άντε και με τη νίκη

Griniaris είπε...

Endys,μη γράφεις τέτοια πράγματα.Άσε να έχουμε μια ελπίδα.Ασφαλώς και διαβάζει το μπλογκ.Δεν είδες τι έγινε με το Σιδεράκη;

ΥΓ.Κουίζ με έπαθλο μια ποικιλία το Σάββατο.Ο Σιδεράκης έφυγε,ο Όμο φεύγει,Ντούνης-Κολοβός τραυματίες κι ακόμη είναι Τετάρτη βράδυ.Τι φταίει;;;;

br fun_atic είπε...

Το randez vous μας είναι το Σάββατο, στο ίδιο μέρος με την προηγούμενη φορά, στις 15:00. Ο πρώτος που φτάνει κρατάει τραπέζι.

Bertheway είπε...

Φιλικά προς Endys:
Αν 20 άτομα από εδώ δώσουμε 11άδα θα βγάλουμε 20 διαφορετικές.Αλλά με Φανούρη,Σάμαρη και Μενδρινό στον άξονα έχει να γίνει μεγάλο πανηγύρι.Ποιος θα τρέχει να μαρκάρει???Ούτε η Μπαρτσελόνα δεν παίζει με 3 δεκάρια.

br fun_atic είπε...

Θα μου επιτρέψετε, στην ενδεκάδα που θα βγάλετε, να βάλω σέντερ φορ το παιδάκι μου... Έχω την εντύπωση ότι έχει καλύτερη σχέση με το πλεκτό από διάφορους άλλους!!!

Αλλά, ακόμη κι αν δεν τα πάει καλά, θα νοιώσω τεράστια χαρά να του βρίζω τη μάνα πάνω από τη φυσούνα!!!

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2012/12/blog-post_13.html

Άρα, οι αμυντικοί μας θα αντιμετωπίσουν τους επιθετικούς του Ολυμπιακού με τη δύναμη της σκέψης...Ας μας δώσει μια δεκάδα παικτών η MENSA και ενδέκατος ας παίξει ο Γιούρι Γκέλερ...

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...


Δημητράκη, τελευταία φορά που παίξαμε έξυπνα, πριν καμιά δεκαριά χρόνια είχες εισπράξει τρία εσύ…

http://archive.sport.gr/football/hellas02/020210/panosf.asp

br fun_atic είπε...

Δηλαδή περιμέναμε να έχουμε τόσες απουσίες και να βρούμε αντίπαλο τον Ολυμπιακό για να παίξουμε έξυπνα (που προφανώς έξυπνα = ταμπούρι με αντεπιθέσεις).

Katrinos είπε...

Κ εγώ λέω εάν πιούμε έξυπνα κ θα φθάσουμε στο γήπεδο κ το Ραφικ κ το Κωστακη κ το Γιαννάκη κ το Δημητράκη θα βλέπουμε με φανέλα ΠΓΣΣ

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=o1T7F56esvs

br fun_atic είπε...

Λοιπόν: http://mensa-test.com/

αυτά να έχουν απαντηθεί μέχρι και αύριο προκειμένου να καταρτιστεί η 18αδα.

Βαζουμε τους καλύτερους, παίζουμε έξυπνα, παίρνουμε θετικό αποτέλεσμα, κρατάμε τους φθηνούς και τoυς υπόλοιπους που έχουν μεγάλα συμβόλαια τoυς στέλνουμε στη NASA

Griniaris είπε...

Τι mensa και παπαριές...Κάποιοι εν όψει Ολυμπιακού ξεκίνησαν τα παγκόσμια από σήμερα...

http://www.panionianea.gr/2012/12/blog-post_9419.html

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Ανδράλας: Έχω πίστη στις δυνατότητες της ομάδας

http://www.panionianea.gr/2012/12/blog-post_4683.html

Εμείς δεν έχουμε στις δικές σου όμως Πάρη…. !!!

br fun_atic είπε...

Διαιτητής αύριο ο... Σπάθας

Endys είπε...

Δυστυχώς αύριο θα δηλώσω απουσία.

Είμαι με 39,5 πυρετό από εχθές και δεν λέει να πέσει.

Πιείτε κι ένα κρασί για εμένα!!!

John S. είπε...

Ίωνα και brfunatic, πραγματικά ευχαριστιέμαι να συμμετέχω στα blog σας γιατί δίνετε βήμα σε όλους μας και δεν μας λογοκρίνετε.
Χθες ανέβασα ένα σχόλιο στο panionianea αναφέροντας ότι δεν γίνεται να ανεβάζεις άρθρο με τίτλο "Οι σκέψεις του Ελε" και να προσπαθείς χωρίς να αναφέρεις τις πηγές σου να κάνεις τη πυθία και να φτιάχνεις εντεκάδα με 15 παίκτες. Ονόμασε το άρθρο ¨Οι σκέψεις του δημοσιογράφου" και όχι να επικαλείσαι τον Ελε για να πουλήσεις σοβαρότητα. Φυσικά, το σχόλιό μου λογοκρίθηκε.
Κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις, δεν είμαστε πρόβατα να μας πουλάνε ειδήσεις από το μυαλό τους, και η κριτική δεν ταυτίζεται πάντα με τη γκρίνια (αυτό ταιριάζει και στους Ίωνες που δεν δέχονται κριτική).
Η κριτική έχει στόχο να μιλήσουμε, να αντιπαραθέσουμε τις απόψεις μας και στο τέλος να βελτιωθούμε.
Δεν έχω τίποτα εναντίον του δημοσιογράφου, το μόνο που θέλω είναι να ανταλλάσσουμε απόψεις.

dimosthenis είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Τζον. Τα μπλοκ του Ίωνα και του BR FAN είναι πανιώνια όαση μέσα σ' αυτή τη φανατίλα ή τα μικροσυμφέροντα που εκφράζουν διάφορα άλλα "πανιώνια" μπλοκ που εκφράζουν μόνο αυτά που οι ίδιοι ή κάποιοι που τους πατρονάρουν θέλουν να ακούν. Γι' αυτό και μακροημερεύουν. Εύχομαι υγεία και ανθεκτικότητα στους φίλους Ίωνα και ΒR.