Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΙΙΩΝΙΟΣ 1-1


Ένα παιχνίδι με ψυχολογικές διακυμάνσεις: από την αρχική πίεση του Εργοτέλη στην έναρξη κάθε ημιχρόνου, στην εξισορρόπηση και στις ευκαιρίες του Πανιωνίου που σε έκαναν να ελπίζεις ότι μπορείς να φύγεις με βαθμούς, στο γκολ του Εργοτέλη που σε έκανε να θεωρείς ότι το παιχνίδι του μισού γκολ είχε ήδη κριθεί, στην ισοφάριση του Αραβίδη που σε έκανε να νοιώθεις ευχαρίστηση για την ισοπαλία, που σε άλλα σημεία του παιχνιδιού ίσως και να σου φαίνονταν λίγη…

Σαφέστατα και δεν θα υπήρχαν αυτού του είδους οι ψυχολογικές διακυμάνσεις εάν είχαμε να κάνουμε με ένα καλό παιχνίδι. Με δύο ομάδες που απέδιδαν καλό ποδόσφαιρο. Ο Εργοτέλης είχε μια μικρή υπεροχή η οποία προέρχονταν κυρίως από το γεγονός ότι έπαιζε στην έδρα του, σε καμία περίπτωση όμως δεν φάνταζε ισχυρός αντίπαλος, ούτε είχε σχέση με ενδεκάδες του του που είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, από την άλλη ο Πανιώνιος, ο οποίος εξακολουθεί να διαθέτει κάποιους παίκτες που και φέτος μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε παιχνίδια με τους μικρομεσαίους, όμως είναι προβλέψιμος και υστερεί δημιουργικά. Στη σούμα λοιπόν η ισοπαλία φαντάζει δίκαιη. 

Ο εχθρός του καλού βέβαια είναι το καλύτερο. Είναι γεγονός ότι απέναντι σε ένα μάλλον κακό Εργοτέλη ο Πανιώνιος μπορούσε να κάνει βάσιμα όνειρα για τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο σακούλι. Μας λείπει όμως ο αέρας, μας λείπει το μέταλλο του νικητή, μας λείπει το δημιουργικό σκέλος. Για την ώρα δείχνουμε να είμαστε μια ομάδα τσούκου – τσούκου, χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς ομαδικότητα, χωρίς δημιουργία που είτε δεν είναι καλά δουλεμένη είτε δεν μπορεί να καλύψει το κενό των παικτών που έχασε το τελευταίο οκτάμηνο. 

Δεν έχω καταλάβει πως δημιουργούμε ευκαιρίες στην αντίπαλη άμυνα. Η μπάλα λες και δεν περνάει από το κέντρο .Λες και το κέντρο αποτελεί μια τρύπα στον χωροχρόνο… Δεν παρουσιάζουμε εικόνα ομάδας αλλά βασιζόμαστε στην ατομική επίδοση των 3-4 παικτών που μπορούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Από τη μία λοιπόν μαζεύουμε χρήσιμα βαθμουλάκια, από την άλλη όμως και όσο περνάει ο καιρός η ομάδα όχι μόνο δεν κάνει βήματα μπροστά αλλά μάλλον κάνει βήματα πίσω.

 Σέβομαι την προσπάθεια που κάνει ο προπονητής, ίσως όμως να έφτασε στο όριο της προσφοράς του. Δεν θέλω η τοποθέτηση αυτή να θεωρηθεί προσωπική επίθεση, συμβαίνει όμως η εικόνα να μη βελτιώνεται, το έμψυχο υλικό είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο, δυνατότητα μεταγραφικής ενίσχυσης δεν υπάρχει άρα η μόνη αλλαγή στη σκακιέρα για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας είναι η αλλαγή προπονητή. Με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουμε είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, ιδίως μετά τον Γενάρη, όταν οι ομάδες που διαθέτουν αδειοδότηση θα μπορέσουν να λύσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν με μεταγραφική ενίσχυση. Επαναλαμβάνω ότι ο κος Παντελής κάθε άλλο από αποτυχημένος βαθμολογικά είναι, από την άλλη όμως δεν ξέρω αν έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.
Συνεχίζουμε, ελπίζοντας στο καλύτερο…

Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ τον Αντώνη Κρόμπα για την εξαιρετική παράσταση που έδωσε στο Άλσος. Αυτή την παράσταση προσπαθώ να την δω από πέρσι τον χειμώνα, κάθε φορά όμως κάτι συνέβαινε και την έχανα. Μια του κλέφτη  δυο του κλέφτη κατάφερα να δω την τελευταία. Πολύ έξυπνη, πολύ γρήγορη, πολύ αστεία. Μπράβο Αντώνη!!!

24 σχόλια:

EndyS είπε...

Τσαμπα η Φανουροπιτα....

zouri1 είπε...

καθε αγωνιστικη και πολυ χειροτεροι .Δεν μπορουν ουτε μια μπαλια να αλλαξουν.Μαλλον ειναι αδουλευτοι ,ζωρις πλανο χωρις τυποτα .Νομιζω οτι αυτο το πανηγυρακι με Παντελη προπονητη ,πρεπει να λαβει τελος .

zouri1 είπε...

δεν μιλαω για τις αλλαγες ,οτι ουτε καν ξετρει τι κανει ,Αρκετα

br fun_atic είπε...

Ο Παντελής και ο Ελέ έχουν ένα κοινό. Και οι δύο στο ίδιο διάστημα κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερους βαθμούς απ' όσους περίμενε ο κόσμος σύμφωνα με το πρόγραμμα, αρα είναι θεωρητικά δύσκολο να τους κάνεις κριτική και για τους δύο όμως φάνηκε νωρίς ποιο ήταν το ταβάνι.

Πιο ισοροπημένη περίπτωση ήταν ο Παναγό που κατά κάποιο τρόπο συνδύαζε τα θετικά των δύο προαναφερόμενων προπονητών στο παιχνίδι της ομάδας.

Θα μου πεις: γιατί κάνεις κριτική αφού δεν αντέχεις οικονομικά για κάτι μεγάλο... Η κριτική δεν έχει να κάνει με το μεγάλο αλλά με το αυτονόητο για τον βασικό στόχο, δηλαδή τη σωτηρία. Ο πρώτος γύρος είναι θεωρητικά δύσκολος και ο δεύτερος θεωρητικά ευκολότερος. Το θέμα είναι ότι 1. στον δεύτερο γύρο πολλές ομάδες θα έχουν βελτιωθεί, ενώ εμείς δεν θα έχουμε δικαίωμα για μεταγραφές, 2. θα μας έχουν πάρει χαμπάρι για τα καλά, 3. όλα τα μαγειρέματα γίνονται τότε. Συνεπώς, για να έχουμε τα όποια οφέλη από το θεωτρητικά ευκολότερο πρόγραμμα του δεύτερου γύρου πρέπει να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε αρκετούς βαθμούς από τώρα. Οι βαθμοί που έχουμε δεν είναι κακοί, όμως η αγωνιστική εικόνα της ομάδας προβληματίζει έντονα για τη συνέχεια. Με αυτή την εικόνα δεν μπορούμε να περιμένουμε ανάλογη συνέχεια, ιδίως όταν ΔΕΝ βλέπουμε δείγματα προόδου... Επιπλέον δεν είναι δυνατόν μια ομάδα να προχωρήσει όταν στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις ατομικές προσπάθειες και στη ρέντα της ημέρας 3-4 ποδοσφαιριστών.

Τέλος πάντων...

Οι αλλαγές του κόουτς δεν ενθουσίασαν...

br fun_atic είπε...

Να σκεφτούμε επίσης ότι αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή και η βαθμολογική συγκομιδή έχει γίνει χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς ή κάρτες...

EndyS είπε...

8a simfwnisw me ta parapanw, omws den eimai sigouros gia tin allagi tou proponiti.
H omada gia dio sinexomena paixnidia isofarizei, kati pou eixame kairo na doume. Eidikotera ex8es, n energeia na paroun tin mpala apo ta dixtia kai na tin stisoun sti sentra meta to penalty, deixnei ti swsti nootropoia.
Episis anastaltika leitourgoume arketa kala.

Apo tin alli o proponitis deixnei aneparkis gia na dwsei stin omada ena plano anapti3is.

Meta3i asprou kai mavrou, iparxei kai to gkri.
8a mporouse n dioikisi na ton plaisiwsei me enan voi8o pou na mporei na doulepsei to dimiourgiko kommati. An o Pantelis afisei tous egwismous stin akri kai dextei, endexomenws na exoume to kalitero dinato apotelesma.

br fun_atic είπε...

Είναι λεπτό το θέμα. Από τη μία έχεις ικανοποιητική βαθμολογική συγκομιδή (χάσαμε 2 βαθμούς από τον Πανθρακικό, κερδίσαμε βαθμούς από τον ΠΑΟ που θεωρητικά δεν τους υπολογίζαμε), που σημαίνει ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μπορεί και να έχεις πετύχει το καλύτερο δυνατό βαθμολογικά, από την άλλη έχεις μια πολύ κακή ανάπτυξη παιχνιδιού και σίγουρα μέτρια αγωνιστική εικόνα, η οποία δεν δείχνει να βελτιώνεται.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να διώξεις έναν προπονητή που βαθμολογικά είναι πετυχημένος - δεν σου εξασφαλίζει κανείς ότι ο επόμενος θα τα καταφέρει καλύτερα - - από την άλλη είναι τέτοια η αγωνιστική εικόνα (και δεν λέει να βελτιωθεί) που δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον.

Δεν ξέρω...Κάτι περισσότερο πρέπει να κάνει ο προπονητής. Δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει αλλά η ομάδα δείχνει αδούλευτη...Χτυπάει άσχημα αυτό, ιδίως αν σκεφτούμε ότι με τον Ελε στον πάγκο και τα όσα αρνητικά θεωρούσαμε πως έχει, η ομάδα έδειχνε να έχει εργαστεί συστηματικά σε τομείς όπως η ανάπτυξη, η δημιουργία και η ομαδικότητα


Μπορεί το γκρι τελικά να είναι η πιο σωστή επιλογή για την ώρα, απλά θεωρώ ότι αν σιγουρευτούμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, η αλλαγή προπονητή θα πρέπει να γίνει άμεσα.

amanAM είπε...

Ντρέπεστε να το πείτε εσείς, οπότε ας το πω εγώ:

Αυτό που φταίει στον φετινό Πανιώνιο, δεν είναι ο προπονητής, αλλά ότι δεν υπάρχει ο Φανούρης που με την εμπειρία του και την παρουσία του στο κέντρο, οργάνωνε όλο το παιχνίδι.

Έσπαγε μπάλες, έδινε κάθετες μπαλιές, και ήταν η κινητήρια δύναμη στο κέντρο.

br fun_atic είπε...

Λείπουν κι άλλοι. Λείπει ο Σάμαρης που είχε τον τρόπο να σπρώχνει την ομάδα, λείπει ο Ρόβας, λείπει ο Ρόκας...Όλοι αυτοί οι παίκτες έδιναν το κάτι τι τους στο παιχνίδι και η ανάπτυξη ήταν πιο ομαλή. Υπάρχει βέβαια μια σημαντική βελτίωση από πέρσι και αυτή δεν είναι άλλη από την πολύ καλή πορεία του Γιαννακόπουλου.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η μπάλα δεν περνάει ομαλά από το κέντρο, οι όποιες επιθέσεις εκδηλώνονται κατά κύριο λόγο με γιόμες ή εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αντίπαλων αμυντικών ή (εάν και εφόσον παίζει) με εκτελέσεις του Λάζνικ.

Ο φετινός Πανιώνιος δείχνει σαν να ψάχνει ολόκληρη η ομάδα τον Κολοβό, ο οποίος είναι σπουδαίος παίκτης και μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά όντας ένας εύκολα κλείνεται από τους αντιπάλους (κάτι ανάλογο δεν γίνονταν παλιά όταν οι αντίπαλοι κατάλαβαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο Λόλο;) ή ως εναλλακτικό σχέδιο έχει τα χτυπήματα του Λάζνικ και τις επελάσεις του Αραβίδη. Πόσο μπορείς να αντέξεις έτσι; Ίσως το μόνο που να μας έλειπε να ήταν ένας παίκτης στο στιλ του Ντάριο. Να μπορεί να κρατήσει μπάλα, να μοιράσει παιχνίδι, να ελέγξει τον ρυθμό και εν τέλει να εκμεταλλευτεί τα καλά εξτρέμ που διαθέτουμε.

Κάτι σημαντικό λείπει από τη σούπα.Δεν λέω ότι για όλα φταίει ο Παντελής. Ο άνθρωπος κάνει ότι μπορεί. Όμως προφανές ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν ολοκληρώθηκε σωστά. Αποκτήσαμε αρκετούς επιθετικούς, οι οποίοι θέλουν ψήσιμο και δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα (μακάρι βέβαια να μας διαψεύσουν) και από την άλλη δεν ενισχύσαμε το κέντρο όπως έπρεπε. Αυτή την αντικειμενική δυσκολία δεν πρέπει να βρει τρόπο να την καλύψει ο προπονητής; Πέρασαν τόσες αγωνιστικές, βλέπουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα και η κατάσταση δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης. Όσο συγκεντρώνουμε βαθμούς το πρόβλημα κρύβεται κάτω από το χαλί, το θέμα είναι πως είναι αδύνατο να μην το βρούμε μπροστά μας.


Εντάξει δεν έχουμε τον ηγέτη στο κέντρο. Μήπως θα μπορούσαν να δουλευτούν κάποιοι αυτοματισμοί;

zamis είπε...

Ελπιζω να μη διαβαζει ο Ελε.Θα ηταν μεγαλο πληγμα γι'αυτον η ''ταυτιση'' του με τον συμπαθη Παντελη.
Ποσο αντιαισθητικο χρυσε μου..


υ.γ. Vive l'art

Griniaris είπε...

Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι τελευταίο στην ανάρτηση το οποίο ελπίζω δεν ξεχάστηκε σκόπιμα...
"Μπράβο zamis"...

zamis είπε...

Γκριν,θασαι μεθαυριο μεσα να σου πω κι εγω απο κοντα μπραβο?

br fun_atic είπε...

Σύναξη τσόκαρου και παντόφλας.

Griniaris είπε...

Μπα,θα μας κάνεις τέτοια τιμή;Τότε φυσικά και θα είμαι...

br fun_atic είπε...

Στάζει μέλι του Φαμέλη

NK99 είπε...

Την ώρα που ξαναχτίζεται η ΑΕΚ και συσπειρωνει τον κόσμο της εμείς έχουμε τα πανιώνια χέρια. Μάλιστα εμφανίστηκε όπως έμαθα και άλλη ομάδα πανιώνιων χεριών έτοιμη να θυσιαστεί....θα βάλει μάλιστα όσα χρήματα έβαλαν οι προηγούμενες δυο. Λογικό... να μην ξεχνιόμαστε ότι η ομάδα εκτός από πολλά χρεη έχει και κάποια έσοδα.

Θα πει κανείς τι να κάνουμε? Σωστό, ο Πανιώνιος στη sl δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να ετοιμάζει παίκτες για τον ΟΣΦΠ, να παίρνει παίκτες με κριτήρια που δεν θα μάθουμε ποτέ και να δίνει παίκτες με χρήματα που επίσης δεν θα μάθουμε ποτέ. Για να μην πω για τα κριτήρια που προσλαμβάνουν προπονητές....

Η ΑΕΚ στη Γ έχει περισσότερα πρωτοσέλιδα από αυτά που είχε στη sl, έχει περισσότερο κόσμο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εμείς είμαστε ανύπαρκτοι και ανάξιοι να προκαλέσουμε το οποιοδήποτε ενδιαφέρον ένος ουδέτερου φιλάθλου. Εδώ βέβαια αυτός ο Πανιώνιος της κατάντιας δεν μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των δικών του οπαδών.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν το δρόμο της ανυποληψίας που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια το σύλλογο στις χαμηλές κατηγορίες με ξεθωριασμένο όνομα και χωρίς οπαδούς.

John - Singapore είπε...

Όλοι θα θέλαμε να πετάει η ομάδα, να παίζουμε ωραία μπάλα κτλ. Δεν τα έχουμε αυτά όπως απο ότι δείχνει δεν έχουμε ούτε και ισχυρή Διοίκηση με προοπτική ή προπονητάρα που δένει τον αντίπαλο φιόγκο. Για την ώρα επιπλέουμε μόνο, δεν κολυμπάμε. Τα κύματα είναι χαμηλα ακόμα και έχουμε μπουνάτσες.
Δεν μου αρέσει καθόλου και δεν με εκφράζει και σαν άτομο αλλά θα το πώ, και η ΥΠΟΜΟΝΗ είναι αρετή. Ίσως αντί να κάνουμε βιαστικές κινήσεις και βιαστικές κρίσεις είναι προτιμότερο να περιμένουμε, ίσως έρθουν καλύτερες ευκαιρίες ή ίσως και οι άλλοι να μήν είναι τόσο ικανοί. Να αλλάξουμε προπονητή γιατί "διαφαίνεται" η πτώση? Κι'αν ο άλλος δεν μπορεί να πάρει ούτε Χ στον Εργοτελή? Πρέπει να φτάσει μέχρι την παρέλαση ο coach και μετά βλέπουμε... Λέω εγώ τώρα...

δημητρης γουδι είπε...

καλησπερεεες απο το μακρινο γουδι(η)
δεν ειδα με εργοτελη αρα μενει το αποτελεσμα που ειναι θετικο.
δεν ξερω γιατι αλλα ουτε κ σε εμενα κανει ο κοουτς αλλα...υπομονη.παιδια κυπελλακι αυριο μην παθουμε οτι κ με τους φωστηρες,για τον γαβρο απο μεθαυριο

EndyS είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/09/blog-post_23.html?m=1

Ειδικοτερα το κομματι που λεει "Αλλά είμαστε μια ομάδα που παίζουμε ποδόσφαιρο, παίζουμε ανοιχτά δεν κλεινόμαστε πίσω και μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και το έχουμε κάνει στα περισσότερα ματς. " ειναι σημειο εντονου προβληματισμου αφου θα πρεπει να καταλαβουμε τι ισχυει από τα παρακατω:
Α) ο κοουτς τις Κυριακες πηγαινει σε άλλο γηπεδο και στελνει τον διδυμο αδερφο του στο γηπεδο
Β) τα λεει για να τα πιστεψει ο ιδιος και οι παιχτες
Γ) η εικονα της ομαδας που για εμας ειναι απαραδεκτη, γι αυτον ειναι αυτο που σχεδιαζε το καλοκαιρι
Δ) ειναι εκτος τοπου και χρονου
Ε) χτιζει προφιλ αφου "πες πες κατι θα μεινει"

br fun_atic είπε...

Φίλε ΝΚ99 εδώ και πολύ καιρό διαβάζω τους προβληματισμούς σου και εδώ και σε άλλα μπλογκ σχετικά με τα οικονομικά οφέλη του εθελούσιου υποβιβασμού της ομάδας.

Νομίζω όμως ότι η περίπτωσή μας έχει τρεις σημαντικές διαφορές σε σχέση με την Α.Ε.Κ.

1. Η Α.Ε.Κ είχε σταματήσει εδώ και χρόνια να παράγει αθλητές. Εμείς πάλι όχι. Ασφαλώς και αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στον ερασιτέχνη, με κυριότερα την παντελή έλλειψη οργάνωσης και τα τσιφλίκια, σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε αθλητές, έχουμε δυναμική και με σωστό προγραμματισμό θα μπορούσαμε να σαρώνουμε παντού.
2. Τα χρέη της Α.Ε.Κ δεν μπορούσαν να διαχειριστούν από κανέναν, όσο μεγάλη κι αν ήταν η οικονομική επιφάνειά του (δεν συζητάμε για εξωτικές περιπτώσεις επενδυτών). Τα δικά μας χρέη είναι μεγάλα (όσο ξέρουμε) για τα μέτρα αυτών που διοικούν, πιθανότατα όμως να μην ήταν απαγορευτικά για κάποιον που θα ήθελε να επενδύσει σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Με λίγα λόγια αν απλά και μόνο είχες κάποιον να μπορεί να βάζει σταθερά ένα ποσό της της των 200.000 ευρώ ετησίως ίσως και να μπορούσες να εξασφαλίσεις αδειοδότηση και μαζί της όλα τα οφέλη των μεταγραφών και της εξόδου στην ευρώπη...
3. Στην Α.Ε.Κ πρώτα βρέθηκε ο σοβαρός επενδυτής με τις διασυνδέσεις και τα λεφτά και μετά έπεσε η ομάδα. Αν εμείς την ρίξουμε χωρίς να έχουμε εξασφαλισμένη την γρήγορη άνοδό της, τότε προφανώς θα βολοδέρνουμε για χρόνια.

Αν λοιπόν διατυπώνονται παράπονα για την ανεπάρκεια των πανιώνιων χεριών που διοίκησαν την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, τότε πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο ότι τέτοια χέρια θα την διοικήσουν στις χαμηλότερες κατηγορίες, χωρίς λεφτά, χωρίς κόσμο και πιθανότατα χωρίς καλούς αθλητές...

br fun_atic είπε...

@ Endy's

Σμύρνη με κόκα είσαι σαν τη Μπόκα

zamis είπε...

Ο Θεμης θα παιξει αποψε?

NK99 είπε...

BRF

1. To γεγονός ότι φέρνουν ευτραφείς και πολυτραυματίες αλλοδαπούς ή ότι έχει θέση στην ομάδα κάποιοι παίκτες (ας μην πω ονόματα τους ξέρεις) αποδεικνύει ότι δεν ο σύλλογος δεν παράγει παίκτες. Αν κάποιος δε αποδειχθεί ταλέντο φεύγει για το εξωτερικό όπως πληροφορούμε χωρίς ανταλλάγματα. Ο Τσακίρης άφησε κάποιους νεαρούς η τωρινή διοίκηση δεν έβγαλε ούτε ένα παίκτη (αν κάνω λάθος επειδή δεν παρακολουθώ αγώνες ενημέρωσε με).

2. Τα χρέη της ΑΕΚ δεν ήταν διαχειρίσιμα πράγματι. Τα δικά μας είναι? Απο που προκύπτει ότι με 200 το χρόνο είμαστε εντάξει. Στην τελευταία ΓΣ με συστηματικό τρόπο εξέτρεπαν τη συζήτηση μακριά από την ταμπακιέρα. Αν υποθέσουμε ότι με 200 είμαστε εντάξει 2-3 χρόνια τώρα κανείς δεν εχει εκδηλώσει ενδιαφέρον...
Πόσο κατά τη γνώμη σου πρέπει να περιμένουμε? Η κοινή λογική λέει ότι με τα ψέμματα και με τα ασημικά να έχουν σκοτωθει σε τιμή ευκαιρίας δεν θα πάμε μακριά...

3. Αν είχε πέσει η ομάδα δεν λέω ότι σίγουρα θα βρισκόταν επενδυτής αλλά ότι θα ήταν πάρα πολλές οι πιθανότητες να συμβεί αυτό. Στη χειρότερη περίπτωση η ομάδα θα ήταν στον ερασιτέχνη, έστω σε αγρανάπαυση αλλά σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά. Αλήθεια πως εξηγείς εσύ ότι αυτή τη στιγμή σκοτώνονται για το ποιός θα αναλάβει μια χρεωκοπημένη ΠΑΕ?

Για μένα ένα είναι το ζητούμενο.
ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ. Αυτή τη στιγμή κινούμαστε ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση και μάλιστα θα φτάσουμε σε σημείο η κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη. Διαφωνεί κάποιος σε αυτό?

Η πανιώνια διαφορετικότητα αν δεν ήταν φαντασίωση θα οδηγούσε σε πολύ διαφορετικό χειρισμό της κατάστασης που βρέθηκε ο σύλλογος μετά την εγκατάλειψη του από τον Τσακίρη.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΑΙΓΛΗ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΚΟΣΜΟ αλλά εμείς φερθήκαμε σαν οπαδοί ομάδας του ΠΟΚ και επιτρέπουμε ο σύλλογος να είναι έρμαιο προσωπικών συμφερόντων.

br fun_atic είπε...

Επένδυση σημαίνει κέρδος. Στην Ελλάδα σημαίνει γρήγορο κέρδος... Αν η ομάδα βρεθεί στην Γ' χάνει τους όποιους παίκτες διαθέτει και ασφαλώς τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά. Οπότε ο επενδυτής δεν θα έχει το δέλεαρ ότι θα διαχειρίζεται χρήματα αλλά θα πρέπει να αναλάβει την ομάδα τρωφοδοτώντας της με χρήματα για τουλάχιστον τρία χρόνια... Οπότε δύσκολο γιατί ουσιαστικά θέλουμε τον καραμουρτζούνη. Η Α.Ε.Κ είναι διαφορετική ιστορία. Πρώτα απ' όλα έχει περισσότερους φιλάθλους, περισσότερα μέσα, περισσότερα διαρκείας, περισσότερα έσοδα απο πωλήσεις ειδών... Γενικά είναι μεγαλύτερο οικονομικό μέγεθος. Επιπλέον, με περισσότερυς οπαδούς παίζει και μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο. Με έναν πλούσιο και ισχυρό άντρα, μπορεί να επιστρέψει σε τεία χρόνια χωρίς έξοδα και να χτυπήσει πρωτάθλημα με τη μία. Επίσης υπάρχει και η προοπτική του νέου γηπέδου. Σε εμάς σε τι ακριβώς να επενδύσουν; Που να για να πουληθεί φανέλα στην μπουτίκ ο κοκκινάκης χορεύει τον χορό των πελατών; Που για να φτιάξουμε γήπεδο πρέπει να πάρουμε άδεια από τους ιδιοκτήτες καφέ μπαρ της πλατείας, από την τοπική ΣΥΡΙΖΑ και από τον Αρκτούρο; Μόνο ένας τρελός μπορούσε να αναλάβει...Τον είχαμε δηλαδή, αλλά φροντίσαμε να τον χάσουμε...Άντε να βρεις τρελό με λεφτά σε αυτή την οικονομική συγκυρία...

Ως προς τις 200.000. Μας είχαν πει ότι το χρέος προς το δημόσιο είναι γύρω στο 1.000.000. Άρα με διακανονισμό 48 δόσεων, μιλάμε για περίπου 250.000 τον χρόνο. Ακόμη και περισσότερα να είναι και πάλι το ποσό των 200.000 ευρώ προσφέρει τεράστια οικονομική ανάσα.

Που να βρεθεί επενδυτής όταν βλέπεις ότι ακόμη και ο Αρκουμάνης, που δηλώνει ότι δεν θα βάλει χρήματα δεν φαίνεται να προχωράει δυναμικά...

Από εκεί και πέρα: Οι κ ομάδες μας τα πάνε μια χαρά. Ασφαλώς και βγάζουμε παίκτες. Με λίγο μεγαλύτερη προσοχή θα βγάζαμε και περισσότερους.