Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κακός δαίμονας Μάντζιος

Όταν βγήκε το πρόγραμμα, το παιχνίδι αυτό το υπολογίζαμε σαν σίγουρο για τους τρεις πρώτους βαθμούς .Δυστυχώς η ισοπαλία στο σημερινό ματς ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να πάρουμε.  Το είπα και την προηγούμενη φορά. Παίζουμε όλα τα παιχνίδια σαν να είναι εκτός έδρας. Αυτή η ομάδα χρειάζεται περισσότερο θάρρος και αποφασιστικότητα…

 

Φάγαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο αμυνόμενοι απέναντι σε μια ομάδα που χωρίς να δείχνει τίποτα ιδιαίτερο, απλά ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Οι παίκτες του Πανθρακικού έπεφταν πάνω στη μπάλα δύο-δύο, ειδικά σε Κολοβό και Μενδρινό με αποτέλεσμα η ανάπτυξη της ομάδας να έχει πάει περίπατο. Λογικά ήρθε και το γκολ από το τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου, ένα γκολ που θα μπορούσε να έχει μπει και νωρίτερα στις 3-4 καλές ευκαιρίες που έκανε ο Πανθρακικός. Μόνη αξιόλογη δική μας στιγμή, μια κεφαλιά του Αραβίδη λίγο άουτ.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως καλύτερα με την αλλαγή του Ντούνη στη θέση του Λάσνικ που έδωσε μια κάποια πνοή στην επίθεση και είχε και το μοναδικό καλό σουτ που ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού σε πολύ δύσκολη απόκρουση. Όλα αυτά όμως μόνο για ένα δεκάλεπτο και μετά πάλι το χάος. Δυστυχώς  αφυπνιστήκαμε μετά το γκολ όταν ήταν πλέον πολύ αργά αλλά και πάλι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει αν ο Σέρεμετ δεν έκανε άλλη μία εκπληκτική απόκρουση μετά το 90’.

 

Συμπερασματικά, έχουμε τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη. Ένα πρόβλημα που κατά την ταπεινή μου άποψη, με Μενδρινό-Λάσνικ-Κολοβό στο κέντρο δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Εκτός αν δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το μάθημα. Όταν με τέτοιες ομάδες δεν μπορείς να δημιουργήσεις φάσεις και γυρνάς πίσω τη μπάλα για να επιτεθείς με γιόμες σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Παίκτες δεν θα κρίνω γιατί δε νομίζω ότι δεν υπάρχει υστερήσας  αλλά κάποια αυτάκια πρέπει να τραβηχτούν παραπάνω….

GRINIARIS 

17 σχόλια:

EndyS είπε...

Σημερα δεν ηρθα στο γηπεδο γιατι το ειχα δει το εργο και ημουν σιγουρος οτι θα χασουμε. Ευτυχως οι αλλοι ηταν μια μικτη από καφετερειες της Κομοτηνης και πηραμε ένα ποντο.
Δυστυχως ενω λεω συνεχεια στα παιδια μου οτι η νικη δεν ειναι το παν, αλλα θα πρεπει να επιβραβευεται η προσπαθεια, με εχει ξενερωσει τοσο η ομαδα φετος που δεν μου κανει κεφι να την βλεπω.
Το καλο ειναι οτι σημερα δεν ενιωθα ντροπη για την ομαδα μου, αλλα οικτο.

δημητρης γουδι είπε...

καντε κατι ρεεεεε κριμα ειναι αυτο που βλεπουμε.
δεν φταιει ο ακης για τα δικα μας χαλια αδελφε(που εγραψες)
εμενα δεν μου αρεσει ο κοουτς.....αλλα δεν θελω να το κανω κ θεμα.....απλα καθε βδομαδα νομιζω οτι παιζω για το Χ

EndyS είπε...

Θα πρεπει ο προπονητης να μας πει εάν υπαρχει καποιο πλανο και η ομαδα θα παιζει ποδοσφαιρο Α' Εθνικης μετα από καποιο διαστημα, η' αν αυτο ειναι οτι μπορει να δωσει.

Αν ισχυει το δευτερο (που πολυ το φοβαμαι) θα πρεπει τοτε η διοικηση να μας πει αν εχει παρθει η αποφαση να πεσουμε.
Εγω και αρκετοι αλλοι πιστευω, θα την στηριξωπουμε αυτη την αποφαση εφοσον υπαρχει καποιο μακροπροθεσμο πλανο ανακαμψης.

takis είπε...

Τεταρτη αγωνιστικη με 5 βαθμους. Αποτυχια δεν εχουμε 12......

EndyS είπε...

Φιλε Τακη καποια πραγματα θα πρεπει να τα καταλαβαινεις νωρις και να πραττεις αναλογως.
Η ομαδα εχει 5 βαθμους εχοντας παιξει ηρωικο ταμπουρι στην Κρητη, εχοντας νικησει το φαντασμα του Παο σε μια βραδια που μας πηγαν ολα δεξια και παιρνοντας Χ στην εδρα της από μια ομαδα που ειναι υποψηφια για υποβιβασμο.

Σε ολους τους αγωνες που εχει παιξει δειχνει σαφως ομαδα μικροτερης κατηγοριας, αν εξαιρεσεις ένα δεκαλεπτο που επαιξε κατι σαν μπαλα στο πτωμα του βαζελου.

Δεν εχω τιποτα με τον προπονητη και δεν θελω να γκρινιαζω γι αυτο και στην τοποθετηση μου ξεκιναω με το να μας πει αν θα πρεπει να περιμενουμε κατι διαφορετικο στην συνεχεια.
Δυστυχως μαλλον δεν θα γινει κατι αλλο και θα πρεπει να δουμε τι θα γινει στην συνεχεια.
Προσωπικα πιστευω οτι ο κοουτς μπορει να βοηθησει την ομαδα στην αμυνα και στο κοουτσαρισμα κατα την διαρκεια του αγωνα, αλλα ειναι τραγικος για να της δωσει αυτοματισμους και πλανο αναπτυξης.
Αν δεν αντικατασταθει, τουλαχιστον να στηριχθει με καποιον που μπορει να καλυψει τα κενα του.

br fun_atic είπε...

Να του αναγνωρίσουμε πάντως ότι παίρνει βαθμούς όταν δεν είμαστε καλοί,γεγονός που δεν συνέβαινε με τον λατρεμένο του διαδίκτυο Ελέ. Με Παναγό παίζαμε πολύ καλύτερα .

amanAM είπε...

πράγματι με Παναγόπουλο είδαμε για λίγο ότι με κατάλληλο προπονητή, μπορούμε να παίξουμε μπαλίτσα. Πριν και μετά, το χάος.

IWN1998 είπε...

Πάντως ο Άκης χθες δεν ήταν κακός δαίμονας αλλά συνέτεινε στο να πάρουμε την ισοπαλία αφού μας έδωσε χώρο στο Β μέρος, γυρίζοντας κάπως την ομάδα του προς την άμυνα. Θα ήταν καλό να δούμε πόσο τιτάνια προσπάθεια κάνει αυτή η ομάδα. Κοιτάξτε το ρόστερ του πανθρακικού που είναι μια ομάδα που κυνηγάει απλά να σωθεί. Δείτε πόσους παίκτες με χρόνια εμπειρίας στη Super League έχει και πόσους ξένους.
Αν η απόφαση ήταν να πέσουμε τότε ας πέφταμε από πέρυσι στην Τρίτη κατηγορία να κερδίζαμε και χρόνο. Νομίζω ότι απλά περιμέναμε κάποιο δανεισμό στο κέντρο που δεν ήρθε ποτέ.

EndyS είπε...

Με δανεικα δεν κανεις προκοπη.

IWN1998 είπε...

Εξαρτάται από το δανεισμό. Με το Μήτρογλου έσωσε ο Πανιώνιος μια καταδικασμένη χρονιά. Προκοπή σε βάθος χρόνου δεν κάνεις σίγουρα. Απλά κερδίζεις χρόνο...

EndyS είπε...

Εγω τους παικτες τους πιστευω. Εφυγαν Φανουρης-Σαμαρης, ηρθαν Λασνικ-Ριμπειρο και Μενδρινος (θυμιζω οτι ο Μενδρινος ξεκινησε περυσι σε λιγα παιχνιδια)
Εχουμε καλυτερο τερμα και αμυνα, αφου τοσο ο Γιαννακοπουλος οσο και ο Αυλωνιτης ξεκινησαν πολυ καλα και οι υπολοιποι δειχνουν πιο ωριμοι.

Το προβλημα ειναι καθαρα στην αναπτυξη και αυτο ειναι θεμα προπονητη. Ακομα και οι μετριοι παικτες θα προσπαθησουν να ακολουθησουν ένα πλανο που θα τους δωθει και ας μην γινει τελικα ευκαιρια. Οπως εχθες ο Πανθρ που ειχε ξεκαθαρο πλανο αναπτυξης, ασχετα αν οι πασες τους ηταν για την παιδικη χαρα.
Αντιθετως οι δικοι μας οταν ειχαν την μπαλα δεν ηξεραν τι να την κανουν (για ακομα μια φορα) με αποτελεσμα να αναλωνονται σε ατομικες προσπαθειες και γιομες.
Μετα από ένα μηνα και τεσσερα παιχνιδια εχουμε δει ένα πλανο αμυνας και μια προσηλωση σε αυτην, αλλα δεν εχουμε δει ουτε εναν αυτοματισμο στην επιθεση, ουτε ένα πλανο αναπτυξης.
Δυστυχως ο κοουτς δειχνει πολυ λιγος για την κατηγορια και το λεω τωρα μετα τη διακοπη που ειχε χρονο να δουλεψει τις αδυναμιες. Ματαια ομως αφου κι εμενα να μου πεις να χτισω ένα σπιτι, θα κανω φιλοτιμες προσπαθειες αλλα θα το παραδωσω μαλλον ετοιμο να πεσει.

zouri1 είπε...

Η ομάδα δεν παίζει μπάλα τοχουμε ξαναπεί.ο παντελης δεν ξέρει να τους δείξει κατι Απλα ειναι τα πράγματα .παλια οταν λέγαμε να αλλάξουμε προπονητή ,μας λέγανε οτι εννοούμε τον Βαζακα,τωρα αυτός που ειναι χειρότερος πάλι δεν μπορούμε να ιλησουμε

Griniaris είπε...

To "κακός δαίμονας" αναφέρεται ρε παιδιά στο ότι δεν μπορούμε να τον κερδίσουμε παρ'ότι μας αντιμετωπίζει με θεωρητικά κατωτέρου δυναμικού ομάδες.Έλεος...

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Εγώ επιμένω ότι με άλλο προπονητή από το Μάντζιο στον πάγκο του Πανθρακικού, μπορεί να το χάναμε το ματς. Όχι οποιονδήποτε άλλο βέβαια γιατί οι περισσότεροι εν Ελλάδι είναι χειρότεροι από τον Άκη και διακατέχονται από το ίδιο πνεύμα στερεότυπης αντιμετώπισης των παιχνιδιών.
Πως να περάσεις μπαλιές όταν τα ακραία μπακ σου είναι για λούνα παρκ και ο ένας είναι κατά συνθήκη ακραίος μπακ, ο Αυστριακός ήταν πολύ πεσμένος σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΟ (ακόμα και στο φόρτε του στα στημένα) και οι Μητρόπουλος και Μενδρινός φαίνονταν και οι δυο να παίζουν σαν αμυντικά χαφ σε ολό το πρώτο μέρος;
Ο προπονητής έχει ρόλο σε αυτό το ζήτημα αλλά το ότι έχουμε έλλειμα τόσο στο κέντρο όσο και στα άκρα, δεν παύει να υπάρχει. Και στο κέντρο αν οι άλλοι είναι καλύτεροι παίκτες από τους δικούς μας, όσο και αν υπάρχει σύστημα στην ομάδα, δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί.
Και σίγουρα είναι ευκολοδιάβαστο το σύστημα να προσπαθούμε να βρούμε τον Κολοβό συνέχεια, που όλοι τον μάθανε και του έχουν πάνω του δυο και τρεις βεντούζες και τον παίζουν ξύλο. Θυμίζει το ότι κάναμε πριν μερικά χρόνια με τον Εστογιανόφ.

EndyS είπε...

Προπονητης δεν ειμαι αλλα καποια πραγματα φαινονται δια γυμνου οφθαλμου. Το οτι θα πρεπει να γινεται κινηση χωρις την μπαλα ώστε ο συμπαικτης σου που εχει την μπαλα να εχει πασα, δεν χρειαζεται να εισαι ο σερ Αλεξ για να το δουλεψεις. Ουτε οι συνεργασιες του μπακ με το εξτρεμ, με στηριγμα ένα από το κεντρο για την εξτρα πασα ειναι πυρηνικη φυσικη. Αυτα τα απλα πραγματα (και όχι κοψιματα και δημιουργια κενων χωρων και αλλα πιο συνθετα) δεν τα εχουμε δει ουτε μια φορα μετα από 360 αγωνιστικα λεπτα.
Αντιθετως βλεπουμε παικτες να εχουν την μπαλα και να μην ξερουν τι να τη κανουν, παικτες να διωχνουν οπως οπως στην αμυνα, παικτες να προσπαθουν με ατομικες προσπαθειες να κανουν κατι.

Απλα τους λυπασαι

EndyS είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/to-psaxnei-o-padelis/721891

Να κανουμε μια Φανουροπιτα.....

EndyS είπε...

Δεν ξερω γιατι, αλλα εχω ένα θετικο προαισθημα για το σημερινο παιχνιδι.
Ειναι το οτι εκανα μια Φανουροπιτα για να βρει ο κοουτς αυτο που ψαχνει? Ειναι η αθεραπευτη καψουρα του οπαδου?

Σε λιγες ωρες θα το γνωριζουμε.