Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο ερασιτέχνης

Είχα καιρό να κυκλοφορήσω σε πανιώνια στέκια και να συλλέξω πληροφορίες για την ομάδα. Είναι γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με πολλούς άλλους φίλους. Με έχει κουράσει τόσο πολύ η Πανιώνια καθημερινότητα που πλέον δεν έχω και πολύ μεγάλη όρεξη να ασχοληθώ μαζί της.
Για να μη μακρηγορώ με μεγάλους προλόγους, θα ήθελα να σας μεταφέρω το συναίσθημα που αποκόμισα. Φαίνεται ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια με την υπαγωγή της ομάδας στο 106  ή σε κάποιο άλλο ευεργετικό νόμο που θα μας δώσει την ευχέρεια να ανασάνουμε οικονομικά. Απ’ ότι καταλαβαίνω, από την έναρξη του διαχειριστικού ελέγχου μέχρι σήμερα δείχνει να έγινε καλή δουλειά, τέτοια που να μπορεί να υποστηρίξει αξιοπρεπώς το δικόγραφο που θα κατατεθεί. Δεν υποστηρίζω ότι θα υπαχθούμε οπωσδήποτε στο άρθρο. Το θεωρούσα και το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο. Είναι ένας στόχος που πιθανότατα θα μπορούσε να επιτευχθεί στα πλαίσια μιας πολιτικής απόφασης προκειμένου να κάνει restart το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν τα ίδια ή και μεγαλύτερα προβλήματα. Κάποιοι, πέρα από το 106 αναμένουν και την ψήφιση ενός νέου νόμου που θα προσφέρει μακροχρόνιο διακανονισμό των οφειλών προς το δημόσιο. Αυτά είναι τα καλά νέα. Όσο αισιόδοξα κι αν ακούγονται τα πράγματα, πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι στην όποια προσπάθεια έχουμε αντίπαλο τον χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανεβάσουμε παίκτες από τις υποδομές, ούτε βέβαια να οριστικοποιήσουμε τα συμβόλαια των παικτών που φέρονται ότι έχουν προχωρήσει σε προφορική συμφωνία συνεργασίας. Ότι θετικό μπορεί να έρθει μέσω των δικαστηρίων ή της πολιτείας, πρέπει να έρθει γρήγορα. Διαφορετικά θα κινδυνεύσουμε να πούμε ότι η εγχείρηση πέτυχε αλλά ότι ο ασθενής πέθανε.


Κλείνοντας, θα ήθελα να σχολιάσω και ένα θέμα που αφορά στο μπάσκετ. Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες για τις επαφές ανάμεσα στον ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη προκειμένου ο τελευταίος να αναλάβει την τύχη της ομάδας, με τρόπο αντίστοιχο της συνεργασίας ΠΑΕ, Τσακίρη, Ερασιτέχνη (αναλάβετε και θα τσοντάρω). Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο ερασιτέχνης δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιο βάρος. Ήδη είναι μεγάλη υπερβολή ότι θεωρητικά διαχειρίζεται μια ΠΑΕ. Δυστυχώς το μητρικό σωματείο δεν έχει ούτε τα μέσα, ούτε την πληθώρα στελεχών για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μία τέτοια πρόκληση. Πέραν αυτού όμως υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Όταν μια ανώνυμη αθλητική εταιρεία έρχεται στα χέρια του ερασιτέχνη, είναι προφανές ότι αποψιλώνεται από παίκτες και από μπάτζετ. Συνεπώς το συμβούλιο του ερασιτέχνη, αν και δεν έχει ουσιαστική ευθύνη ούτε τα μέσα, είναι έκθετο στον κόσμο για πιθανή αγωνιστική αποτυχία. Αυτό το βρίσκω εξαιρετικά άδικο. Θεωρώ ότι είναι πολύ προτιμότερο τη διοίκηση να την αναλαμβάνουν άνθρωποι που να μπορούν και να θέλουν να εμπλακούν με τον επαγγελματικό αθλητισμό και όχι να πετάμε διαρκώς το μπαλάκι στον ερασιτέχνη, ο οποίος αντιμετωπίζει κι αυτός τεράστια προβλήματα.

6 σχόλια:

tg3 είπε...

Και πως θα πάρουν μέρος όλοι οι παίκτες που διαβάζουμε τόσο καιρό (παλιοί , νέοι , απο την Κ20) στην προετοιμασία στις 30/06???Είναι δυνατόν να πάνε για προετοιμασία οι "μετεγγραφές¨" χωρίς να ξέρουν αν μπορούν να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα???Πρωσοπικά είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας και σέβομαι απόλυτα την προσπάθεια αυτών των 2 - 3 ανθρώπων.Εύχομαι να πάνε όλα καλά και έυχομαι του χρόνου να μαζευόμαστε κανα 3000 κόσμος στο γήπεδο...Με τα διαρκείας έχουμε κάποιο νέο???

br fun_atic είπε...

εκεί είναι το θέμα. Ακόμη κι αν όλα τα έχεις ετοιμάσει άψογα και έχεις ελπίδες, ο χρόνος παίζει καταλυτικό ρόλο γιατί ίσως κάποιοι παίκτες που έχουν συμφωνήσει προφορικά να μην σε περιμένουν και τελικά να παίξεις μόνο με τους πιτσιρικάδες. Με δεδομένο ότι πέφτουν πολλές ομάδες φέτος, αυτό θα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Ακούγεται ός και κάτι περί ψήφισης ενός νέου νόμου που θα επιτρέπει τον επιμερισμό των οφειλών σε 250 δόσεις (δημόσιο) οπότε στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται η υπαγωγή στο 106. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι το σενάριο αυτό δίνει πολύ μεγάλη ανάσα ρευστότητας αλλά μεταθέτει το πρόβλημα. Από τα ολότελα βέβαια, είναι μια καλή περίπτωση...

Διαρκείας: Σίγουρα θα χρειαστεί ελκυστική τιμολόγηση.

Griniaris είπε...

Βρακί δεν έχουν να βάλουν κάποιοι, το island τους μάρανε....(εσωτερικό αστείο για πάρα πολύ λίγους)

Miltos@Chios είπε...

διαβαζοντας το κειμενο και βλεποντας μετα τεσσερεις ημερες τα μολις τρια σχολια(respect 2 grin!),αναρωτιεμαι ποσα χρονια πριν σχεδον καθε αναρτηση του αξιοτιμου οικοδεσποτη ,συνοδευοτανε απο συνηθως τριψηφιο αριθμο σχολιων.Και αυτο λεει πολλα για την ολη κατασταση...

br fun_atic είπε...

Όλα τα ειχαμε, η ποινική δίωξη για χειραγωγημενους αγώνες με έλειπε...

Αμα βλέπεις τέτοια πραγματα Μίλτο φιλέ μου, τι σχόλιο να γράψεις;

br fun_atic είπε...

Απο παγκοσμιο στο " Ιώδιο" σε γκολ στο παγκοσμιο κύπελλο.Μπράβο Ανδρέα!!!