Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Αθλοδιακοπές ή ευκαιρία για πολιτικές παράτες;



Οι αθλοδιακοπές είναι ένα πολύ πετυχημένο πρόγραμμα του ΟΝΑ Ν. Σμύρνης, το οποίο απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά μας και δευτερευόντως δίνει δουλειά σε άνεργους αλλά πολιτικά δραστήριους  συμπολίτες μας .

Το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να πετύχει ΠΟΤΕ χωρίς την καθοριστική συμβολή του Πανιωνίου, ο οποίος παραχωρεί χώρους άθλησης, υλικοτεχνική υποδομή, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες προπονητές είναι προπονητές του Πανιωνίου.Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο κάθε γονιός εμπιστεύεται το πρόγραμμα αυτό γιατί αφενός διοργανώνεται αρκετά καλά από τον ΟΝΑ( με την καθοριστική συμβολή του προπονητή του Πανιωνίυ κ. Ίκαρου Φατούρου), κυρίως όμως γιατί υπάρχει η εγγύηση του Πανιωνίου.

Κορυφαία στιγμή του προγράμματος ήταν η τελετή λήξης, η οποία τα πρώτα χρόνια διοργανώνονταν στις εγκαταστάσεις του Πανιώνιου. Οι μικροί αθλητές χρησιμοποιούσαν τον χώρο του ταρτάν για την παρέλαση και για επιδείξεις κάποιων αθλημάτων (τζούντο, δρόμους, γυμναστική κ.λ.π), ενώ ακολουθούσαν αθλητικοί αγώνες (πόλο, ποδόσφαιρο βόλει κ.λ.π) στις εγκαταστάσεις του Πανιωνίου. Αυτό σημαίνει ότι  ο κόσμος δεν ταλαιπωρούνταν και κυρίως έβλεπε τα παιδιά του να συμμετέχουν σε αθλητικές δοκιμασίες, που είναι και η ουσία του προγράμματος.

Δυστυχώς, τα τελευταία δύο χρόνια η τελετή λήξης γίνεται στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2.000 γονείς και άνω από 1.500 παιδιά συνωστίζονται σε συνθήκες καύσωνα σε ένα χώρο παντελώς ακατάλληλο για μια τέτοια διοργάνωση. Φέτος οι συνθήκες διεξαγωγής ήταν κυριολεκτικά άθλιες. Στριμωχτήκαμε από 2,5 ώρες σαν τα ποντίκια σε ένα χώρο με αφόρητη ζέστη για να παρακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε από χαιρετισμούς και πολιτικά λογίδρια μέχρι χορούς ζούμπα, χιπ χοπ και ακροβατικά. Εμβόλιμα παρακολουθήσαμε και κάποιες αθλητικές επιδείξεις. Η ταλαιπωρία του κόσμου ήταν απίστευτη! Δυστυχώς, όταν έλαβε τον λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, απέδωσε την ευθύνη στον Πανιώνιο γιατί δήθεν δεν του παραχώρησε το στάδιο της Ν.Σμύρνης.  τοποθέτηση αυτή εξέθεσε τον Πανιώνιο σε χιλιάδες κόσμο κα μάλιστα ΑΔΙΚΑ, όπως αποδείχθηκε…

Από την ανακοίνωση του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ (http://www.panionios.gr/el/nea/teleutaia/269-anakoinosi-panioniou-gss.html) αποδεικνύεται ότι ο Πανιώνιος δεν παραχώρησε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου διότι δεν έπρεπε να υποστεί βλάβη το γκαζόν, κυρίως όμως γιατί υπάρχει συμβατική υποχρέωση έναντι της Λίγκας. Κατά τα λοιπά, ο Πανιώνιος παραχωρούσε κάθε άλλο χώρο (αθλητικές εγκαταστάσεις, ταρταν, εξέδρες κ.λ.π).

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξέδωσε ανακοίνωση (http://www.panionianea.gr/2014/07/o.html) στην οποία απαντούσε στην τοποθέτηση του Πανιωνίου, κατά τρόπο που και πάλι μας αποδίδει ευθύνες, μέσω νομικίστικων επιχειρημάτων.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Ο Πανιώνιος ΔΕΝ διοργανώνει αθλοδιακοπές. Ο Πανιώνιος ΔΕΝ διοργανώνει την τελετή λήξης. Μπορεί η διοργανώτρια αρχή να ήθελε να διοργανώσει φιέστες και παράτες. Ας το έκανε, αφού ρώτα έβρισκε τον κατάλληλο χώρο. Επέλεξε να στριμώξει χιλιάδες κόσμου σε συνθήκες μειωμένης ασφάλειας και υγιεινής, προφανώς για να είναι πιο φαντασμαγορική η φωτογραφία… Δικαίωμά σας, αλλά μην κατηγορείτε τον Πανιώνιο γι αυτή σας την αστοχία.

 

Όπως προείπα, ο θεσμός των αθλοδιακοπών μου αρέσει πολύ. Θα ήθελα (και είχα επιμείνει πολύ όταν μπορούσα) να διοργανώνεται από τον Πανιώνιο και όχι από τον Ο.Ν.Α. Έτσι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή, ο πανιώνιος αποκτά χωρίς κέδρος κέρατα.

Γενικά, και για να είμαι ξεκάθαρος, δεν είμαι σύμφωνος σε οποιουδήποτε τύπου συνεργασίας με τον Δήμο Ν.Σμύρνης, εκτός κι αν από αυτή βγαίνει ωφελημένος ο Πανιώνιος.Έχω κουραστεί αό το να χτίζονται και να συντηρούνται πολιτικές καριέρες από τον Πανιώνιο. Μας έχετε, δεν σας έχουμε ανάγκη.

Κατόπιν αυτών και επειδή με ενδιαφέρει κυρίως το συμφέρον των παιδιών και του Πανιωνίου, προτείνω να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διοργανώσουμε μόνοι μας αυτό τον εξαιρετικό θεσμό, να προσφέρουμε στα παιδιά καλύτερες συνθήκες άθλησης και βέβαια να βάλουμε στα ταμεία μας ένα απαραίτητο χρηματικό έσοδο.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον κο Μισαηλίδη για την ανακοίνωση, διότι είχε τα αντανακλαστικά να αντιδράσει σε μια δημόσια τοποθέτηση του αντιδημάρχου η οποία εξέθεσε πολύ τον σύλλογο και μάλιστα άνευ λόγου.

8 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Το ωραίο είναι που ο κος Συρίγος ευχαρίστησε απο μκροφώνου για την επανεκλογή της δημοτικής αρχής για άλλα πέντε χρόνια. Πληροφορούμαι ότι ο ίδιος έλαβε προσωπικά 779 σταυρούς προτίμησης, ήτοι σταυροδοτήθηκε από το 1% του εκλογικού σώματος.

Απευθυνόμενος λοιπόν σε 2.000 γονείς (αν και εφόσον είναι όλοι δημότες νέας σμύρνης, στην πραγματικότητα ευχαρίστησε περίπου 20 προσωπικούς του ψηφοφόρους, αγαπητέ μου Θανάση!!!!

br fun_atic είπε...

το κλου της βραδιάς είναι που το τμήμα αθλοδιακοπών που φλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Μίλωνα, παρήλασε με σημαία του Μίλωνα. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μίλωνας ήταν το παλαιότερο αθλητικό σματείο τς Ν.Σμύρνης, τα τελευταία χρόνια όμως δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο των παιδικών πάρτυ και των παιδότοπων...

Κάποιοι γονείς υψηλής αισθητικής έστειλαν τα παιδιά ους με εμφανίσεις του γαβ και της κοτας...Μάλιστα...

antonis είπε...

Το Θέμα πρέπει να θεωρηθεί λήξαν, και να δείξουμε και λίγο κατανόηση,λύγισε ο άνθρωπος μπροστά σε 2000 κόσμο και η πασοκική κουλτούρα νίκησε κατά κράτος τα Πανιώνια συναισθήματα του.
To Κακό είναι οτι ο Σύλλογος ΠΑΣΟΚΟΦΕΡΝΕΙ επικίνδυνα,και όπως οι Ψηφοφόροι του Πασοκ το έχουν παρατήσει, ετσι μας έχει παρατήσει, και εμάς ο Κόσμος μας.
Και φυσικά όπως το Πασοκ κάνει τα πάντα για την εξουσία, ετσι και εμείς δίνουμε τα πάντα για το μεγαλείο της Σούπερ Λίγκας,με γενικό αρχηγό Άνθρωπο της νύχτας , και Πρόεδρο πιο Γαύρο και απο τον Μαρινάκη δίνουμε τα ρέστα μας.

br fun_atic είπε...

Οτι θα ΠΑΣΟΚοφερνα στα γεράματα, δεν το πίστευα με τίποτα!!!

br fun_atic είπε...

Διαβάζουμε για ενδιαφέρον του Πανιώνιου για τον Ιμπαγάσα.

Ο Αργεντίνος ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Το θέμα είναι ότι είχε πολοούς τραυματισμούς και τη δεδομένη στιγμή δεν ξέρω σε πόσα παιχνίδια ή για πόσα λεπτά μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Δεν αμφιβάλω ότι είναι από τους παίκτες που μπορουν να κάνουν τη διαφορά ακόμη κι αν αγωνιστούν λίγο. Από την άλλη όμως δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να δαπανήσει λεφτά η ομάδα για ένα παίκτη χωρίς μεταπωλητική αξία αντί να τα διαθέσει για κάποιους πιο "εμπορεύσιμους" παίκτες.

Πέρα απ' όλα αυτά, μια ενδεχόμενη μεταγραφή του Αριελ θα δώσει τροφή για σχόλια και σενάρια τα οποία είναι λογικό να έχουν επιπτώσεις στην πώληση των διαρκείας.

Μετά απ όλα αυτά δεν είμαι σίγουρος αν θα τον ήθελα στην ομάδα. Δεν ξέρω άλλωστε αν θα ταίριαζε στον σχεδιασμό του Δημήτρη Τερεζόπουλου (όλες οι αναφορές από το Καιμακτσαλαν μιλούν για εξαιρετική δουλειά - μακάρι να έχει και τύχη)...

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/pligma-me-giannou/777094

αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα...

Endys1 είπε...

BR έχεις κατ' επανάληψη γράψει ότι το περιθώριο για την υπαγωγή σε ευεργετικό άρθρο, είναι μέχρι τις 30/07.
Ισχύει?

br fun_atic είπε...

δεν έχω γράψει αυτό. έχω γράψει ότι, απ όσο γνωρίζω, τα συμβόλαια των παικτών πρέπει να κατατεθούν στην ΕΠΟ μέχρι τις 31/7. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις ενημερόττες,ώστε να μπορείς να κάνεις συμβόλαια.

Όσο είχα κουβεντιάσει το θέμα με ειδικούς, με είχαν διαβεβαιώσει ότι οι ενημερόττες χρειάζονται ακόμη και στην περίπτωση παικτών που ανεβάζουμε από την κ20 ομάδα.

Άρα το 106 ή όποιο άρθρο δεν έχει άμεση σχέση με τα συμβόλαια αλλά κατά πως φαίνεται έμμεση.

Για να πω βέβαια και το παράπονό μου. Επειδή ακούω μέσες άκρες για την διαδικασία, δεν έχω καταλάβει το ακριβώς κάνουμε αυτή τη στιγμή. Πιθανολογώ ότι ο περίφημος φάκελος έχει να κάνει με συζήτηση προσωρινής διαταγής. Βέβαια δεν βρέθηκε ένας χριαστιανός να μου εξηγήσει πως είναι δυνατόν μια προσωρινή απόφαση του προέδρου υπηρεσίας μπορεί να χορηγεί φορολογική ενημερόττα σε μια εταιρεία που αφενός έχει χάσει ήδη μια ρύθμιση, αφετέρου δεν είναι βέβαιο ότι διαθέτει χρήματα για κάποιο διακανονισμό.

Μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο πληροφοριών έρχεται να προστεθεί και η περίφημη ρύθμιση που περιμένει ολόκληρη η ελλάδα για την υπαγωγή των χρεών προς το δημόσιο σε 72 ή 100 δόσεις, γεγονός που σημαίνει ότι αν ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος δεν θα υπάρχει λόγος προσφυγής στην πτωχευτική διαδικασία.

Πότε θα γίνουν όμως όλα αυτά;