Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Φορολογική ενημερότητα - δικαίωμα στο όνειρο


Πριν από λίγο διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ για την εξασφάλιση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας όπως και για την άρση των κατασχέσεων. Είναι μια σημαντική επιτυχία καθώς, με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε παίκτες από την Κ20, να κάνουμε μεταγραφές, να σφραγίσουμε εισιτήρια και να έχουμε μια στοιχειώδη ρευστότητα.

Επειδή προφανώς μιλάμε για μια προσωρινή διαταγή, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν έχουμε υπαχθεί οριστικά σε κάποιο ευεργετικό άρθρο, ούτε ότι η φορολογική/ασφαλιστική ενημερότητα έχουν εξασφαλιστεί δια παντός. Επίσης, το σημερινό αποτέλεσμα δεν προδικάζει την έκδοση θετικής απόφασης από της κύριας αγωγής μας. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρξει και άλλο δικαστήριο (δεν ξέρω αν θα είναι ασφαλιστικά μέτρα ή η συζήτηση της κύριας αγωγής μας). Αυτό δεν σημαίνει ότι αν τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά θα τεθούν σε κίνδυνο οι σημερινές μεταγραφές. Άρα, από τη σημερινή διαδικασία κρατάμε ότι λάβαμε μια σημαντικότατη ανακούφιση, χωρίς όμως να έχουν κριθεί οριστικά τα πάντα. Μέχρι τη συζήτηση της αγωγής μας, αναμένεται και ο περίφημος νόμος με τον οποίο φημολογείται ότι θα διακανονιστούν όλα τα χρέη προς το δημόσιο σε 72 ή 100 δόσεις, γεγονός που αν συμβεί δεν θα έχουμε ανάγκη υπαγωγής σε άρθρο του πτωχευτικού κώδικα, καθώς το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το δημόσιο.

Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα.
 
Υ.Γ
 
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δικαστικών ενεργειών εναντίον ανθρώπων που ευθύνονται για τη σημερινή οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Προσωπικά είμαι υπερ, εφόσον όντως προκύπτουν ευθύνες από δόλο ή βαριά αμέλεια. Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης όμως υποτίθεται  ότι ελεγκτής και ελεγχόμενος δεν θα πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε)...

13 σχόλια:

NK99 είπε...

Απλά να θυμίσω ότι και οι προηγούμενοι είχαν εξαγγείλει ότι θα στρέφονταν ενάντια στους αμέσως προηγούμενους. Αν θυμάμαι καλά μέχρι και τον Κιντή είχαν αναφέρει που στα μάτια μου φαντάζει με φωτοστέφανο μπροστά στα πανιώνια χέρια.

Όσο για την περηφάνεια που θα μας επιστρέψουν φουσκώνουν τα στήθια μου και όχι μόνο από την επικείμενη μεταγραφή Ιμπαγάσα και τον δανεισμό παικτών από τον ΟΣΦΠ οι λεπτομέρειες των οποίων πιθανόν να γίνουν γνωστές από τις απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ.

BRF αντίθετα με τις προβλέψεις σου η περίπτωση του Ελέ πέρασε έτσι....

Τα νέα πανιώνια χέρια ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ και οι εξέδρες θα είναι η απόδειξη.

John S. είπε...

Συγχαρητήρια σε όσους προσπάθησαν και πέτυχαν να είμαστε ακόμα ζωντανοί. Μακάρι να μας κάνετε υπερήφανους και πάλι.

Καλή τύχη στον Τερεζόπουλο και στη νέα του ομάδα.

Αν μπορούμε να πάρουμε έναν παίκτη σαν τον Ιμπαγάσα σε τιμή ευκαιρίας, αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι και δεν με νοιάζει τι θα πουν οι κομπλεξικοί μας αντίπαλοι για τη σχέση μας με τους γαύρους.

antonis είπε...

Τον ΙΜΠΑΓΆΣΑ με τη ιδιότητα θα τον πάρουμε? γιατί ποδόσφαιρο έχει σταματήσει να παίζει εδώ κι 2 χρόνια.
Μεγάλος παίκτης αλλά θα αποδειχθεί και μεγάλος ταληροφονιάς αν επιλέξει να κλείσει την καριέρα του στον ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ.
Βέβαια το ΟΝΟΜΑ του είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για το ίδιο αλλά και για τα ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΧΕΡΙΑ για να δικαιολογήσουν ενα παχυλό συμβόλαιο, και μείνουν όλοι ευχαριστημένοι από την μοιρασιά.

δημητρης γουδι είπε...

Ας βοηθησουμε εμεις οσο μπορουμε τον νεο κοουτς κ τα νεα παιδια μας κ ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε.Με τα διαρκειας τι γινεται ,ανεργων δεν εχουν βγαλει;;;

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2014/07/daras-tha-lhksei-yper-mas-tou-ibagasa.html

Αυτό με τους πανιωναρες ειναι αρκετά αστοχο...

antonis είπε...

Το προφίλ του Πανιωνάρα είναι πια πασίγνωστο.
Τύπος που πασχίζει αγωνιά και κάνει τα πάντα για να σώσει το σύλλογο, και παράλληλα συμβάλει η καλύτερα ματώνει και ο ίδιος οικονομικά για το καλό του συλλόγου.
Στο τέλος αφού έχει κάνει τα πάντα,αποχωρεί αηδιασμένος αφήνοντας συνήθως χειρότερη κατάσταση απο αυτη που παρέλαβε.
Πάνω απο όλα όμως, ο Πανιωνάρας είναι εχέμυθος, αφου ποτέ δεν εξηγεί γιατί ο υπερπροσπάθεια του πήγε χαμένη, ενώ και στο νομικό σκέλος είναι Κύριος, αφού ποτέ δεν κάνει καταγγελίες για το τι έφταιξε και το Χρέος ανέβηκε.
Συμφωνώ οτι οι δηλώσεις του ΔΑΡΑ για τους Πανιωνάρες είναι άστοχες, γιατι το ΠΑΝΙΩΝΙΟΜΕΤΡΟ του έχει αρχίσει και ανεβαίνει επικίνδυνα,αν και απέχει πολύ στο να φτάσει του ΤΙΤΑΝΕΣ του είδους ΤΣΑΚΙΡΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΣΟΛΑΚΑΚΗ.

EndyS είπε...

@ Antonis
Δεν θεωρώ τις δηλώσεις του Δαρα άστοχες.

Αντιθέτως το λιγότερο άστοχο θα χαρακτήριζα το ότι βάζεις τον Τσακιρη στο ίδιο κανάλι με τον Βεντουρη και τον Τσολακιδη.

Είτε αρέσει είτε όχι, ο Τσακ είναι μακράν από τους πιο πετυχημένους προέδρους τα τελευταία, δεν ξέρω και γω πόσα, χρόνια.

EndyS είπε...

Στο ίδιο καζάνι ήθελα να γράψω και οχι κανάλι όπως κατά λάθος γράφτηκε.

antonis είπε...

Εndys,
Τα ΠΑΝΙΩΝΙΑ χέρια επί 4 συναπτά έτη σώζουν και παράλληλα κάνουν εξυγίανση της ομάδας.
Το βιολί το άρχισε ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ βάζοντας τον ΚΙΝΤΗ σε ρόλο ΤΟΜΣΕΝ.
Ακολούθησε το ΔΙΔΥΜΟ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΤΣΟΛΑΚΑΚΗ που παρέδωσε τα κλειδιά(μαζί με παίκτες) στο γαύρο,και κατόπιν ο ΤΣΑΒΑΛΟΣ που μετέτρεψε την ομάδα απο επαγγελματική σε Κ21.
Στο τέλος ανέλαβε απευθείας άνθρωπος του Γαυρου (ΔΑΡΑΣ) γιατί παρόλο που πέτυχε το πείραμα ΤΣΑΒΑΛΟΥ δεν είχαμε λεφτά ουτε να κρατήσουμε τους παίκτες της Κ21.
Ενα πράγμα δεν ξέρει ο κόσμος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, ποιο ήταν το αρχικό άνοιγμα (χρέος) απο τότε που άρχισε να σώζει την ομάδα ο ΚΙΝΤΗΣ μέχρι σήμερα που είναι 9 εκατ.
Πιστεύεις οτι θα μας πεί κανείς την αλήθεια?
Επειδή τα ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΧΈΡΙΑ είναι κομματάκι χεσμένα επικρατεί μούγκα στη στρούγκα και δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ την αλήθεια.
Ο Κόσμος βέβαια μαλάκας δεν είναι, έχει καταλάβει τι παίζει , και απο τα μέσα της περσινής περιόδου έχουν αποχωρήσει και οι τελευταίοι εναπομείναντες.

Endys1 είπε...

θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω με τα γραφόμενά σου.
Ο Τσακίρης άλλαξε επίπεδο στην ομάδα και επί των ημερών του λειτουργούσε υποδειγματικά (για τα δεδομένα του Πανιωνίου).
Το πρότζεκτ του Κιντή ήταν στην θεωρία πολύ καλό και σίγουρα η κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθούν οι επόμενοι. Δεν πέτυχε γιατί έγιναν δύο βασικά λάθη α) τα ταλέντα τα ψάξαμε αποκλειστικά στο εξωτερικό και β) ο Κιντής δεν ήταν το κατάλληλο άτομο να το τρέξει.

Endys1 είπε...

Ο λόγος για τον οποίο έφυγε ο Τσακίρης είναι γνωστός (δεν μπορούσε να βάζει άλλα λεφτά) αυτό όμως δεν διαγράφει ότι έκανε.

Επίσης τουλάχιστον αδικείς τον Τσάβαλο όταν λες ότι έκανε την ομάδα Κ21.
Ο Τσάβαλος έκανε ότι ακριβώς ο Βεντούρης (έσωσε την ομάδα) αλλά με μία τεράστια διαφορά: μάζεψε το οικονομικό άνοιγμα αντί να το εκτινάξει όπως ο Βεντούρης.
Η διοίκηση Τσάβαλου πάλεψε με τα θηρία και κατάφερε σημαντικά πράγματα.
Μπορεί να έχουμε σημαντικές αντιρρήσεις για αρκετά πράγματα, όμως δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα και να μην αναγνωρίζουμε τα σωστά.

John - Singapore είπε...

Μου φαίνεται πως ένας κύριος λόγος για τον οποίο άλλοι κρίνουν τον Τσακίρη με τον ένα τρόπο και άλλοι αλλίως ή τον Βεντούρη, Τσολακάκη και Τσάβαλο θετικά ή αρνητικά είναι οτι εχουμε χάσει παντελώς το κοινό έρισμα του τι εστί Πανιώνιος. Νομίζω πώς αυτό που πιστεύει ο καθένας μας για τον Πανιωνιο είναι πολύ διαφορετικό. Εξ' αυτού κάθε κίνηση της όποιας Διοίκησης κρίνεται υποκειμενικά απο τον καθένα σύμφωνα με τα δικά του "πιστευω".
Το να σώσουμε τον Πανιώνιο είναι τόσο ευρύ που χωράει σχεδόν όλους τους τρόπους και οποιαδήποτε θυσία απο τον εγωισμό και την αξιοπρέπεια μας ώς και την ηθική και λογική μας. Βουληση υπάρχει αλλα ενα βαπόρι χρειάζεται έναν καλό καπετάνιο να χαράξει ΜΙΑ ροτα για να φτάσει σε ΕΝΑΝ προορισμό. Τώρα έχουμε πολλούς που δεν ξέρουν πώς να καπετανευσουν και ολοι οδηγούν τον Πανιωνιο σε ενα αγνωστο προορισμό πάνω σε διαφορετικη ροτα ο καθένας. Αποτέλεσμα? Το γερό και κατα βάση αξιόπλοο καράβι του Πανιωνίου σερνεται στο πέλαγος με χαμηλή ταχύτητα και υψηλότατη κατανάλωση χωρίς να φτάνει ποτέ και πουθενά.

br fun_atic είπε...

Λοιπόν. Έχουμε και λέμε.

Όλοι θυμόμαστε τις ανακοινώσεις των διοικήσεων Τσακίρη κάθε χρόνο τέτοια εποχή σύμφωνα με τις οποίες ο μεγαλομέτοχος κάλυπτε το ετήσιο άνοιγμα με δικά του χρήματα. Το άνοιγμα δεν το θυμάμαι ποτέ λιγότερο από 3εκ ευρώ. Το γιατί ήταν τόσα είναι μια άλλη ιστορία, που μπορεί και να μην ενδιαφέρει αφού το ποσό αυτό καλύπτονταν από τον κο Τσακίρη.

Τέτοια ανακοίνωση δεν υπήρξε επί διοίκησης Κιντή, άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι την χρονιά εκείνη ο μεγαλομέτοχος δεν κάλυψε το άνοιγμα. Πόσο ήταν αυτό; Λογικό θα μου φαίνονταν να ήταν γύρω στα 3 εκ ευρώ, μείον ότι πρόλαβε να κόψει η διοίκηση Ζερβακάκου.

Από εκεί και πέρα: Πάρε δώσε με το δημόσιο ανοίγει η διοίκηση Βεντούρη. Το αρχικό πρόστιμο του 1 εκ ευρώ φτάνει τα 3 εκ ευρώ και μας πνίγει. Μέσα σε όλα αυτά υθα προσθέσουμε τα ανοίγματα της συγκεκριμένης διοίκησης σε ΠΑΕ και ερασιτέχνη.

Διοίκηση Τσάβαλου: Δεν αμφισβητεί κανείς ότι έτρεξε την ομάδα με πολύ χαμηλό μπάτζετ, καταβάλλοντας μάλιστα χρήματα για παλιές απαιτήσεις. Επίσης δεν αμφισβητείται ότι είχε σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες με το low budget ρόστερ που είχε. Φήμες στην ποδοσφαιρική πιάτσα, τις οποίες δεν μπορώ ούτε να απορρίψω ούτε να αποδεχτώ γιατί δεν έχω τα στοιχεία, μιλούν για ποσό 500.000 ευρώ για το οποίο οφείλει κάποιες εξηγήσεις η συγκεκριμένη διοίκηση.

Όλα αυτά αποτελούν βέβαια φήμες και μπακαλίστικες προσθέσεις. Ένα γεγονός είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Υπάρχει το πόρισμα του ορκωτού το οποίο ανατρέχει πίσω αρκετές χρήσεις και σε αυτό μπορούν να στηριχθούν ευθύνες για κακοδιαχείρισης.Όποιος λοιπόν θέλει να ανοίξει το θέμα, από εκεί θα ξεκινήσει.