Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Κατώτεροι των περιστάσεων


Στον σημερινό τελικό, γιατί πλέον κάθε παιχνίδι θα είναι ένας τελικός, όλοι σταθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Λίγος κόσμος και άνευρος, ασύνδετη, απρόσεκτη και χαλαρή ομάδα και προπονητής που απλά δεν βοήθησε από τον πάγκο. Αποτέλεσμα να παραχωρήσουμε ισοπαλία σε μία από τις χειρότερες ομάδες που έχουν περάσει φέτος από τη Ν. Σμύρνη και ενώ δεν είχαμε το παραμικρό περιθώριο. Ενώ λίγο ή πολύ όλοι βρίσκουν τον δρόμο τους, εμείς κινούμαστε στον ίδιο φαύλο κύκλο.
 
Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι είχα ένα σύντομο διάλογο με ένα καλό φίλο, με τον οποίο πολλές φορές έχουμε συμφωνήσει ότι διαφωνούμε, ο οποίος μου είπε ότι ουσιαστικά πληρώνουμε την  επιλογή της διοίκησης να αναθέσει την ομάδα στον Τερεζόπουλο και όχι σε ένα κανονικό προπονητή τύπου Ουζουνίδη, ο οποίος καταφέρνει να παίρνει βαθμούς. Προσωπικά, αυτό που βλέπω είναι ότι από την αρχή της σεζόν, η ομάδα είναι λίγο πολύ η ίδια, δηλαδή δέχεται πολύ εύκολα γκολ και μάλιστα με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο, σκοράρει δύσκολα και δεν είναι παραγωγική όταν ο Ιμπαγάσα και ο Κολοβός δεν είναι σε καλή μέρα. Δυστυχώς αυτό έχει συμβεί πάρα πολλές φορές φέτος. Οι λίγοι που μαζευόμαστε όταν μπορούμε στο γήπεδο, έχουμε βαρεθεί είτε με τον Τερεζόπουλο, είτε με τον Ουζουνίδη, να βλέπουμε την ομάδα να σπαταλά βαθμούς που έχει απόλυτη ανάγκη. Συνεπώς μάλλον δεν ήταν θέμα προπονητή αλλά γενικότερης ποιότητας και χημείας.
 
Στο σημερινό πρώτο ημίχρονο η Κέρκυρα ήταν χαλαρή στην άμυνα, με αποτέλεσμα να έχουμε όλη την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα σκορ ασφαλείας, αν απλά εκμεταλλευόμασταν μία - δυο από τις αρκετές σημαντικές ευκαιρίες. Δεν τα καταφέραμε... Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα έσφιξε την άμυνα της, όπως ήταν αναμενόμενο. Αντί να δείξουμε υπομονή και να κυκλοφορήσουμε σταθερά τη μπάλα (κάτι που βλέπαμε από τον Τερεζόπουλο) παίξαμε ένα καταστροφικό παιχνίδι, χωρίς αρχή και τέλος, στηριγμένο στην ατομική έμπνευση του κάθε παίκτη που είχε τη μπάλα στα πόδια του και που ενδεχομένως να ήθελα να φανεί, εις βάρος όμως της ομαδικής προσπάθειας. Η ομάδα αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα στο κέντρο με χαρακτηριστική τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις γραμμές. Πολλά λάθη, μεγάλη απροσεξία, ασύνδετο σχήμα... Αδύνατον να σκοράρεις έτσι, ακόμη κι αν ο αντίπαλος παίζει για πάρα πολύ ώρα με 10. Η αλλαγή του Κολοβού (που ήταν κακός πριν τον τραυματισμό του και σίγουρα χώλαινε μετά από αυτόν) άργησε πολύ, με συνέπεια να αργήσει αντίστοιχα και η είσοδος του Μπακασέτα που ήταν απολύτως απαραίτητος από την αρχή σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο Ιμπαγάσα κλάταρε για άλλη μία φορά και αντικαταστάθηκε...
 
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να πάρουμε μόλις δύο βαθμούς από δύο συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει 4 ή και 6 βαθμούς και να βλέπουμε τη συνέχεια με αισιοδοξία.
Με δεδομένο ότι εξακολουθούμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, αφού στο επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε όλους τους συνδιεκδικητές της παραμονής, αρκετούς δε από αυτούς στο γήπεδό μας, θεωρώ ότι έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό λάθος σχεδιασμού. Με τόσες εμβόλιμες αγωνιστικές και αντίστοιχα με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, θεωρώ ότι ήταν πολύ μεγάλη πολυτέλεια η διεκδίκηση του κυπέλλου. Αυτό δεν θα το έλεγα με την ίδια ευκολία που το λέω σήμερα, αν είχαμε καταφέρει να πάρουμε βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια... Πλέον όμως το κύπελλο καθίσταται ένα μεταξωτό βρακί που ίσως να μην ταιριάζει στον μη επιδέξιο ποπό μας... Φέτος, κινδυνεύουμε να στεφθούμε κυπελλούχοι, να γεμίσουμε τα ράφια των παικτών μας με βραβεία MVP και best goal και ταυτόχρονα να αποχωρήσουμε μετ' επαίνων για άλλες κατηγορίες... Ίσως λοιπόν οι έχοντες την ευθύνη της ομάδας να πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να καθορίσουν τις άμεσες προτεραιότητες της ομάδας.
 
Θα ήθελα απευθύνω ένα ερώτημα.Γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο θα γίνονταν το δικαστήριο για την υπαγωγή μας στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. Δεν έχουμε πληροφορηθεί τι έγινε με αυτό το ζήτημα. Δικάστηκε η υπόθεση ή μπήκαμε στη ρύθμιση των 75 δόσεων; Το θέμα είναι σημαντικό γιατί αφορά στην οικονομική κατάσταση της ομάδας που είναι εξαιρετικά σημαντική και ασφαλώς θα καθορίσει τον αγωνιστικό προσανατολισμό είτε καταφέρουμε να σωθούμε είτε όχι...
 
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που δεν έλαβε την έκταση που θα έπρεπε. Αυτό που έγινε στο Αρτάκης χθες ξεπερνά κάθε φαντασία. Είναι αδιανόητο να βρίσκονται σοβαρά τραυματισμένοι φίλαθλοι και οπαδοί, να έχουν καταστραφεί περιουσίες και αυτοκίνητα επειδή κάποιοι έδωσαν εντολή σε μια επίλεκτη ομάδα κρούσης (κατά πως λέγεται) να προκαλέσουν απίστευτης έκτασης επεισόδια, υπό την κάλυψη του τύπου ο οποίος είτε υποβάθμισε το γεγονός είτε παρουσίασε τους μαχαιροβγάλτες ως απλούς ταπεινούς φιλάθλους που δεν κατάφεραν να δουν την ομάδα τους, αν και κάτοχοι εισιτηρίων. Χθες πήραμε μια πρόγευση για το τι έχουμε να δούμε του χρόνου στο πρωτάθλημα και τον αθλητισμό που θα εξαγνιστεί από την επάνοδο της Α.Ε.Κ στην πρώτη κατηγορία...

14 σχόλια:

zamis είπε...

Ουζουνιδης=ασυλια

υ.γ πολλα συγχαρητηρια στον Τασουλη.Καταφερε να τον επαινουν ολα τα δημοσιογραφακια και να κανει τις δημοσιες σχεσεις του.Μιλαμε για σιγουρο γκολ..αλλα η εικονα του εν οψει μεταγραφης ειναι φαινεται σημαντικοτερη απο την ομαδα που επαιζε χτες μια κατηγορια.

brahami3 είπε...

Συμφωνω σε ολα οσα λες εκτος απο το θεμα του κυπελλου.πιστευω οτι το κυπελλο ειναι ενας θεσμος που μπορουμε να διακριθουμε και να νιωσουμε και εμεις μια χαρα ρε γαμωτο.η μιζερια της παραμονης μας εχει πνιξει τα τελευταια χρονια.με το κυπελλο μπορουμε και εμεις να νιωσουμε υπεραφανια για κατι.να χαρουν και τα σχολιαροπαιδα και να φωναξουν οτι ειναι πανιωνιοι!!! Το κατανοω οτι ισως ειναι too much αυτη τη στιγμη αλλα με τις ομαδες που εμειναν μαλλον μπορουμε.

antonis είπε...

Ο Ουζουνίδης το μόνο που δεν έχει είναι ασυλία, αλλά και η κριτική για να είναι εποικοδομητική πρέπει να έχει κάποια βάση ???
Αν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει κάποιο γκάλοπ, για την ομάδα του Τερεζόπουλου και του Ουζουνίδη τα αποτελέσματα θα ήταν 90 – 10 υπέρ του Ουζουνίδη.
Ξεχνάμε εύκολα ότι ο ΤΕΡΕΖΟΠΟΥΛΟΣ παρέδωσε την ομάδα στο χείλος του γκρεμού με άμυνα τραγέλαφο.
Το γεγονός ότι είχαμε στο απυρόβλητο τον Τερεζόπουλο για τόσες αγωνιστικές ίσως μας στοιχίσει την κατηγορία στο τέλος.
Τα προβλήματα στη άμυνα εξακολουθούν να υφίστανται, αλλά η βελτίωση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, και να μην μας διαφεύγει ότι ο Ουζουνίδης έχει την ομάδα αήττητη στην έδρα μας και την παρέλαβε την στιγμή που είχε δύσκολο πρόγραμμα, το εύκολο πρόγραμμα το είχε ξοδέψει ο ΤΕΡΕΖΟΠΟΥΛΟΣ ακούγοντας Μπράβο στις ήττες.
Ωραία λογική αυτή, Μπράβο στο Τερζόπουλο για τις ήττες, κριτική στον Ουζουνίδη για Την Ισοπαλία με την Κέρκυρα με 20 τελικές.!!!!!
Ενώ για το κύπελο είναι τουλάχιστον ασέβεια προς την Ιστορία του συλλόγου να μην το κυνηγάει σαν στόχο, την στιγμή που η 2η θεωρητικά καλύτερη ομάδα που έχει απομείνει στο θεσμό είναι η Ξάνθη.
Αν σκεφτόμαστε έτσι ούτε το 79 ούτε το 98 θα είχαμε πάρει το κύπελο, γιατί και τότε είχαμε εξασφαλίσει την παραμονή μας τις τελευταίες αγωνιστικές.
Τέλος κρίμα για τον Τασουλή, ο οποίος σε κάθε αγώνα μετα το 60 ξεμένει από ψυχικά αποθέματα , και όταν δεν σε ακολουθεί η ψυχή σου δεν μπορεί να σε ακολουθήσει το σώμα σου.
Ανάμεσα στη Βλακεία και τον αλτρουισμό (fair play) οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, και καλό είναι οι Διοικούντες να τραβήξουν και κάνα αυτάκι γιατί ο Τασούλης πήγε να κάνει αυτό που δεν ήθελε να κάνει ο διαιτητής.
Την ώρα του πολέμου επέλεξε ο Τασούλης να σεβαστεί τον αντίπαλο κάτι που δεν έκανε ο αντίπαλος προς εμάς.
Από εδώ και πέρα όσοι δεν αντέχουν στη μάχη που δίνουμε καλό είναι να μην φοράνε την τιμημένη φανέλα του συλλόγου.

Ron Barceló είπε...

Το φετινο δραμα σε μπασκετ-ποδοσφαιρο δεν εχει προηγουμενο.
Στα 32 μου χρονια, δε θυμαμαι ξανα τοσο αποκαρδιωτικη εικονα ταυτοχρονα και στα δυο αθληματα.

Αποφασισα λοιπον για 1η φετος να παραστω στη μπαλα, σε ματς τελικο, διχως αυριο.

Ομολογω οτι η κατασταση τοσο στις εξεδρες, οσο και στο γηπεδο ξεπερνα καθε εικονα που ειχα απο την τηλεοραση.

Λιγοστος κοστος, εμφανως απογοητευμενος, ανημπορος να δωσει ωθηση στην ομαδα. Ουτε πανθηρες, ουτε τιποτα. Μονο μιρλα και γιουχα στο πρωτο τσαφ.

Παμε και στην ομαδα.
Σε ματς τελικο, με τη χειροτερη - οπως αποδειχθηκε - ομαδα που ηρθε Νεα Σμυρνη φετος, με τα περιθωρια να στενευουν και η ομαδα ηταν κατωτερη των περιστασεων. Τα περι τυχης ειναι η ευκολη καραμελιτσα σε τετοιες περιστασεις. Δε φταιει η τυχη αν παιζεις τετοιο ματς με 1 φορ (!!!). Δε φταιει η τυχη αν εξ' επαφης στελνεις την μπαλα πανω στον τερματοφυλακα. Δε φταιει η τυχη αν δε μπορεις να στειλεις τη μπαλα ανενοχλητος με κεφαλια 2 φορες.
Ο Τασουλης τωρα ειναι ο ευκολοτερος στοχος. Οκ, παιζεις την υπαρξη σου εκεινη τη στιγμη και κρεμας την προσπαθεια μιας ομαδας. Αλλα μην ακουω λαλακιες περι δολου, γιατι το παιδι δεν εχει δωσει τετοια δικαιωματα και κανεις δεν ξερει τι πιεση τραβαει ψυχολογικα οταν βλεπει τον αλλο να σφαδαζει σα να του εχει κοπει το ποδι.
Οχι, μαγκια του Τασουλη αυτο που εκανε.
Προσωπικα, σαν Πανιωνιος με τιμα να εχω τετοιους παιχτες.

Συνοψιζοντας, δε με νοιαζει το κυπελλο.
Εξαλλου η τραπουλα ειναι σημαδεμενη και θαυματα χωρις Καμιτση δεν γινονται.
Ουζουνιδη σοβαρεψου. Το ιδιο και οι παιχτες. Σταματα να περιμενεις την τυχη. Καταλαβετε τι φανελα φορατε, αφηστε την κλαψα και τα τσαλιμια και την επομενη φορα να μασησετε σιδερα, μη σας μασησουμε το λαρυγγι.
Σε αντιθεση με το μπασκετ, ακομα μπορει να σωθει η παρτιδα.
Σιγα τις υπερομαδες που μαχονται μαζι μας για τη σωτηρια.
Ολοι γηπεδο.

υγ: το μπασκετ ειναι ηδη στην α2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

δημητρης γουδι είπε...

εεεε οχι να μας φταιει κ ο τασουλης ρε παιδια.

Recoba είπε...

Φυσικά και δεν φταίει ο Τασουλής για τη μη νίκη. Ούτε νομίζω ότι θα βάζαμε γκολ στη φάση, αν και ηταν υποσχόμενη. Όμως η ενέργειά του ήταν άκρως εκνευριστική. ΔΕΝ είναι δουλειά του παίκτη να σταματά το παιχνίδι, είναι δουλειά του διαιτητή. Το γεγονός μαλιστα οτι ο παίκτης της Κέρκυρας σηκώθηκε και ...έτρεχε, δικαιώνει απόλυτα το διαιτητή που δεν διέκοψε το ματς. Μπορεί να ειναι απ´τους αγαπημένους μου παίκτες, αλλά η ενέργεια αυτή σηκώνει πρόστιμο! Κάποιος να του εξηγήσει τους κανονισμούς. Fair play ειναι να μην παίζεις βρόμικα, να σέβεσαι το συμπαίκτη σου και τον αντίπαλο, να μην παριστάνεις τον τραυματία, να μην κάνεις θέατρο. Δεν είναι Fair play να παριστάνεις το διαιτητή...

Απο κει και πέρα, η ομαδα με την Ξάνθη, τουλάχιστον, έπαιξε πολύ καλά και άξιζε τη νίκη. Δεν την πήρε όμως. Με την Κέρκυρα επίσης ήμασταν καλύτεροι (όχι τόσο καλοί όπως στην Ξανθη), αλλά και πάλι έναν πόντο. Ο Τερεζόπουλος στην ουσία κατηγορήθηκε και εκδιώχθηκε κυρίως επειδή δεν έπαιρνε βαθμούς..., σας θυμίζει τίποτα με την τωρινή κατάσταση;

br fun_atic είπε...

θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα: Κάνοντας κριτική στον Ουζουνίδη, δεν υποστηριζω ότι πρέπει να φύγει. Υποστηρίζω ότι για την ώρα δεν μας έχει δώσει σε επίπεδο βαθμών αυτό που κάποιοι νομίζουν.

Είναι προφανές ότι ο Τερεζόπουλος είχε τέσσερα προβλήματα:1. Ανέλαβε την ομάδα από την πρώτη ημέρα σύστασής της, οπότε στα χέρια του άρχισε να δένει. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Αντίθετα ο Ουζουνίδης την ανέλαβε όταν κάπως άρχισε να βρίσκει τον δρόμο της. 2. ο Τερεζόπουλος ήταν άτυχος του κερατά. 3 Ήταν κάπως πεισματάρης καθώς επέμενε σε ένα ένα τρόπο παιχνιδιού που δεν του έβγαινε. 4. Σε αντίθεση με τον Ουζουνίδη δεν έκανε μεταγραφές.


Προσωπικά και για να κλείσω κάπου αυτό το θέμα, λέω ότι θα προτιμούσα στη θέσου του Ουζουνίδη κάποιον άλλο, χωρίς να θεωρώ κακή την επιλογή του. Πιθανολογώ ότι κάποιος άλλος προπονητής να μπορούσε να δώσει περισσότερους βαθμούς. Αυτή είναι εκτίμηση και όχι πεποίθηση.

Κύπελλο. Κι εμένα με συγκινεί η ιδέα του κυπέλλου. Κύπελλο όμως σημαίνει περισσότερους αγώνες, μεγαλύτερη κούραση, περισσότερες πιθαντότητες για κάρτες και τραυματισμούς. Μας παίρνει;;; Μήπως τελικά ρισκάρουμε πολλά;

Πληροφορήθηκαότι σήμερα ήταν η εκδίκαση για την υπαγωγή στο άρθρο του πτωχευτικούκώδικα, άρα αναμένουμε εξελίξεις κι από εκεί. Μου κάνει εντύπωση που το θέα δεν έλαβε εκταση.

zamis είπε...

Ημιχρονο με γριες.Θαυμαζω την αμυντικη λειτουργια που τοσοοο εχει βελτιωθει επι Ουζουνιδη...

Ron Barceló είπε...

Ρε Κορμπο...

brfunatic είπε...

Παρα πολλές φέτος έχω σκεφτεί να κανω ανάρτηση και την τελευταία στιγμή το μετανοιωνω.Βλέπεις, το παιχνιδι είναι όμοιο με το προηγούμενο και με το προ προηγούμενο. Τα ίδια λάθη, η ίδια εικόνα, τα ίδια γκολ.
Αντί ανάρτησης λοιπον θα επαναλαβω μονότονα: αν δεν παιζει ο Κολοβός και ο Ιμπαγασα ή αν δεν είναι σε καλη μέρα ο Πανιώνιος είναι ομάδα κατώτερης κατηγοριας. Η αμυντικη λειτοθργοα δεμνλεει να στρωσει με τιποτα...Τρώμε τα ίδια γκολ σε παραλλαγή. Απλα σήμερα είδαμε να σκοράρει με το κεφάλι ένας πυγμαίος, καθώς κατόρθωσε να πάρει καφαλια αναμεσα σε ντερεκια που ουτε καν πήδηξαν.

Επειδή ακουγα με συμπάθεια όλα αυτά περί κατακτησης Κυπελλου κλπ ενω ακόμη δεν έχουμε σωσει την παρτίδα σας κάλω να μετρησετε πόσες καρτες πηραμε σήμερα...

Με λιγα λόγια αυτό που είδαμε σήμερα είναι οτι η συγκεκριμένη ομάδα δεν στέκεται με τίποτα αξιοπρεπώς στην β κατηγορία, οποτε καλό θα είναι να βρουμεντροπο να αποφύγουμε την περιπέτεια και αν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποια λύση στο οικονομικό πρόβλημα, το οποίο αποτελεί το κλειδί για να μπορέσουμε να ξεκολλησουμε σε επίπεδο στόχων τα επομενα χρόνια απο αυτον της παραμονής, ο οποίος είναι μαθηματικά βέβαιος οτι κάποια στιγμη απλα δεν θα μας βγει...

Ron Barceló είπε...

Περιγελος η ομαδα.
Μπορει να ηταν κατα το ημισυ τα 2α, αλλα πολυ μπλαζε εμφανιση αδερφακι μου.
Ντροπη για τη φανελα και την ιστορια.
Πολυ αμφιβαλλω και κατα ποσο οι "βασικοι" θα μπορουσαν να αποκλεισουν τη γρια στον επαναληπτικο.
Ας κανουν εστω τα αυτονοητα και ας σωσουν την παραμονη.

υγ1: Αραβιδης, Ανεστης, Λαμπροπουλος καταπιαν χθες τον ανυπαρκτο γαυρο του Σιοβα και των λοιπων λιμων, μεσα στο τηγανι.
Να δω ποτε θα σταματησει αυτη η "ειρωνεια της τυχης".

antonis είπε...

Το κατώτεροι των περιστάσεων ταιριάζει γάντι με την χθεσινή εμφάνιση. Ο Ηρακλής είχε τσαγανό ,πάθος και παίκτες που θέλανε την νίκη και πηγαίνανε πρώτοι στην μπάλα.
Δικαίως νίκησε ο αν και το ρόστερ του δεν ήταν κάτι φοβερό π.χ ο Μαυρούκος Τερματοφύλακας , της πλάκας μου φάνηκε, αλλά αν δεν κάνεις και καμία ευκαιρία της προκοπής πως θα του βάλεις Γκόλ.
Το παιχνίδι αυτό ας γίνει μάθημα στους παίκτες και στη διοίκηση γιατί στο ποδόσφαιρο κάποια παιχνίδια τα παίρνεις και με τον καλώς λεγόμενο Τσαμπουκά.
Είναι σημαντικό οι παίκτες να έχουν στο μυαλό τους 100% τη νίκη και στο Αποτέλεσμα όπως συνέβη με τους ποδοσφαιριστές του ΗΡΑΚΛΗ και της ΚΕΡΚΥΡΑΣ, και ΟΧΙ σαν τον δικό μας που είχε σαν προτεραιότητα το Fair play.

brfunatic είπε...

Λοιπον, σκεφτόμουν πολύ το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Το κοτόπουλο πρακτικά παίζει με την περσινη μας ομάδα. Κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα σε ενα γήπεδο πουνοι ίδιοι παίκτες με αλλη φανέλα κατέβαιναν ψιλοχεσμεντεν...Ας μου το εξηγήσει κάποιος...

Και άντε και φοβούνται τον γαβ ατο λιμανι,τον Ηρακλή υπήρχε λογο; Να τον φοβηθούν;

Μάλλον κάναμε μια επιλογή που στα δικά μου ματια δείχνει αναγκαία...Κάποια στιγμη όμως; Πρέπει να γίνουμε ομάδα με στόχους. Εδώ και μια 6ετια κυνηγάνε την παρα
Μονη. Είναι πολύ κουραστικό για τον μέσο φίλαθλο.

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/pligma-ston-paniwnio/2939388