Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο κύκλος των χαμένων βαθμών


Για άλλη μία φορά χάσαμε την ευκαιρία να μαζέψουμε υπερπολίτιμους βαθμούς και να τελειώνουμε μια και καλή με την υπόθεση της παραμονής. Η διαφορά όμως με τις προηγούμενες φορές είναι ότι χθες η ομάδα απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πολύ καλή στην άμυνα (ανεξάρτητα από τα δύο γκολ που δέχθηκε) ενώ κατά τη γνώμη μου αντιμετωπίστηκε χειρουργικά από τον διαιτητή του αγώνα. Δεν θα ήθελα να είμαι απόλυτος στην άποψή μου όμως και το πέναλτι που μας καταλογίστηκε θεωρώ ότι ήταν υπερβολικό, αφού ο Παπαδόπουλος διώχνει μπάλα, πολύ περισσότερο όμως μας στοίχισε το πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στον Γιάννου όταν ξεκάθαρα ο αμυντικός τον ανέτρεψε εντός περιοχής, αφού προηγουμένως του είχε κάνει λαβή τζούντο (δεν ξέρω για ιπόν αλλά ένα βαζάρι το έπαιρνε άνετα σε αγώνα τζούντο).

Στο παιχνίδι της παραμονής και των ισοβαθμιών δεν είναι άσχημος ο βαθμός, το σίγουρο όμως είναι ότι μπορούσαμε άνετα να έχουμε άλλους δύο βαθμούς και σε συνδυασμό με νίκη επί του Λεβαδειακού να καθαρίζαμε δια παντός…Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση ήταν ιδιαίτερα θετική και αξίζουν συγχαρητήρια σε παίκτες και τεχνική ηγεσία.

 

Θα ήθελα να τονίσω κάποιες συμπτώσεις. Τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η ομάδα πέφτει  πολύ σε απόδοση. Κάποιες φορές δείχνει κουρασμένη ενώ σε αρκετές περιπτώσεις γυρνάει σε άμυνα παραχωρώντας πάρα πολύ χώρο στον αντίπαλο. Αυτή η τακτική έχει κάποια λογική, δυστυχώς όμως σε εμάς δεν αποδίδει, ίσως γιατί δεν διαθέτουμε έμπειρους αμυντικούς και αμυντικά χαφ. Ίσως αυτά τα ζητήματα να πρέπει να εξεταστούν από την τεχνική ηγεσία ενόψει των επόμενων παιχνιδιών που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. Αν η ομάδα αποδίδει το ποδόσφαιρο που έδειξε στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο, είναι πιο προσεκτική και ελάχιστα πιο τυχερή (και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι η διαιτησία θα μας παίζει σωστά) δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

 

Ακολουθεί ο τελικός με τη Λειβαδιά. Όσοι φίλοι μείνουν στην Αθήνα θα πρέπει να υποστηρίξουν με θέρμη την ομάδα γιατί πραγματικά ίσως και να είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς.

10 σχόλια:

zouri1 είπε...

θεωρω οτι και τα 2 γκολ ειναι αμφισβητουμενα .Πεναλντι σιγουρα δεν υπαρχει .Το αλλο ειναι 50-50 .Η ομαδα παιζει συνεχως Κυριακη τεταρτη για μεγαλο διαστημα ,οποτε σιγουρα υπαρχει και η κουραση >παντως υπαρχει μεγαλη βελτιωση αγωνα με αγωνα

zamis είπε...

Απο το 60 και μετα φαινοταν καθαρα οτι ηταν θεμα χρονου ποτε θα το φαμε

br fun_atic είπε...

Αυτή την αίσθηση κινδύνου την έχουμε σε κάθε παιχνίδι μετά το 60.

Επίσης δεν κατάλαβα την είσοδο του Ιμπαγάσα. Θα μπορούσα να σκεφτώ ότι τον έβαλε για να ηρεμίσει το παιχνίδι κι να κρατήσει τη μπάλα στο κέντρο. Δεν ξέρω αν βγήκε η συγκεκριμένη επιλογή και ιδίως σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα προσπαθούσε να κρατήσει αποτέλεσμα...

Φαντάζομαι ότι και η αντικατάσταση Μπακασέτα από τον Κολοβό είχε ανάλογη σκοπιμότητα.

br fun_atic είπε...

Το ζήτημα είναι άλλο. Έστω ότι κερδίζουμε τον Λεβαδειακό και παίρνουμε μεγάλη ανάσα. Τι κάνουμε με το κύπελλο; Τα δίνουμε όλα για το τρία μηδέν, συνεχίζοντας να παίζουμε διπλά παιχνίδια εντός εβδομάδας ή το αφήνουμε;

Unknown είπε...

Ολοι στο καθοριστικοτατο με Λειβαδια. Ειμαι ικανοποιημενος και με 1 βαθμο, αρκει να κερδισουμε το ματς με την Βεροια.
Ενα απο τα 2 πάντως θα κάτσει 2πλο.

Δεν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ "παραίτηση" απο τα παιχνίδια Κυπέλλου, σεβασμός στην Ιστορία!

Φιλιά απο τα μάρμαρα, κανονίστε και τιποτα!

brahami3 είπε...

Ολοι γηπεδο με Λεβαδειακο γιατι σιγουρα αυτοι θα παιζουν με 12...Ηδη με ξανθη και εργοτελη δεν κερδισαμε λογω "ανθρωπινων λαθων"...Παντως εφοσον το κερδισουμε αυτο το ματς πιστευω οτι μπορουμε την ανατροπη με τον ηρακλη.Τεταρτη 19.00 οριστηκε το ματσακι οποτε δικαιολογιες για απουσιες δεν εχουμε.Ολοι στο ναο..!!!

Ron Barceló είπε...

Αυτοχειρια στο ριπιτ.

Βαλτε κατω τα κουκια και θα καταλαβαιτε οτι ΕΥΚΟΛΑ, με στοιχειωδη διαχειριση a la Parascho ασουμε, μαζευαμε τους βαθμους τους Παναιτωλικου με αυτη την ομαδα, με τα υπαρχοντα κουσουρια σε ολες τις γραμμες.

Αντ' αυτου, συνεχιζουμε να βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας. Αν δεν παιρναμε το διπλο στα Γιαννενα, θα ειχαμε κλαματα.

Το παιχνιδι με Κομποτη θα ειναι το δυσκολοτερο ως τωρα. Προβλεπω ομορφιες απειρου καλλους, σε περιπτωση που προηγηθουμε νωρις.

Το σιγουρο ειναι οτι με Πανιωνιο δεν πληττεις ποτε.

Ron Barceló είπε...

Ζελα [εκτος] : 1 βαθμος
Καλλονη [εντος] : 1 βαθμος
Κερκυρα [εντος] : 2 βαθμοι
Ξανθη [εντος] : 2 βαθμοι
Γιαννενα [εντος] : 1 βαθμος
Κομποτιακος [εκτος] : 1 βαθμος
Χαλκηδονα [εντος] : 2 βαθμοι
Μπαουγκ [εκτος] : 1 βαθμος

11 χαμενοι βαθμοι διαολε..

Endys1 είπε...

@BR Fun

Δεν σε βρίσκουμε πουθενα!!!

Παίζει επιθετικά ο Τερεζό, γκρινιάζεις ότι δεν παίζουμε παιχνίδι σκοπιμότητας και πετάμε βαθμούς/
Παίζουμε άμυνα, γκρινιάζεις ότι δεν έχουμε τους παίχτες που θα κρατήσουν το αποτέλεσμα.

Τελικά τι θα πρέπει να γίνει?

br fun_atic είπε...

Αγαπητέ Endys

τα πράγματα είναι απλά. Πηγαίνεις πατώντας και μετρώντας. Η ομάδα του Τερεζόπουλου και του Ουζουνίδη δεν είναι ακριβώς οι ίδιες. Τι θέλω να πω μ' αυτό. Ο Τερεζόπουλος ανέλαβε μια ομάδα σχεδόν αντίστοιχη της Κ20 και την διαχειρίζοταν με τον τρόπο που διαχειρίζοταν την Κ20 ομάδα που μέχρι τότε προπονούσε. Στο πρωτάθλημα Κ20 είχε τη δυνατότητα να παίζει με το συγεκριμένο σύστημα για τον απλούστατο λόγο ότι είχε μία από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος υποδομών. Τα πράγματα είναι αρκετά διαφορεικά όμως όταν εμφανίζεις μια σχεδόν αντίστοιχη ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Υπήρξαν πολλές φορές που η ομάδα έπαιζε επιθετικά από το 1 έως το 90, που εξασφάλιζε σκορ ασφαλείας, έχανε τα παιχνίδια από την απειρία, τον νεανικό ενθουσιασμό και επειδή δεν έπαιζε έστω ένα δεκάλεπτο παιχνίδι σκοπιμότητας.

Ο Ουζουνίδης (που διαθέτει μια ομάδα με κάποιες προσθήκες και με την εμπειρία ενός ολόκηρου γύρου) διαχειρίζεται τα πράγματα αρκετά διαφορετικά. Πολλές φορές έχει γυρίσει την ομάδα από το 60-65 στην άμυνα και μάλιστα πολύ κάτω από τη μεσαία γραμμή. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργεί διαρκώς ο αντίπαλος ευκαιρίες εντός περιοχής και ουσιαστικά να δεχόμαστε διαρκώς πανομοιότυπα γκολ.