Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Μηδέν εις το πηλίκον

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έφυγε σκασμένος από το χθεσινό παιχνίδι. Νομίζω ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα…
Να ξεκινήσω από την απογοητευτική παρουσία του κόσμου. Ένα κρισιμότατο παιχνίδι, από την έκβαση του οποίου κρίνεται αν η ομάδα θα αγωνιστεί ή όχι στους 4 του κυπέλλου, διεκδικώντας  τη συμμετοχή της στον τελικό υπό ευνοϊκές μάλιστα συνθήκες (όπου συμμετοχή στον τελικό ισοδυναμεί με 500.000 ευρώ στα ταμεία – πέρα απ’ όλα τα’ άλλα.). Εκ των πραγμάτων λανθασμένη η απόφαση να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία στον Ηρακλή, δίνοντάς του εισιτήρια ουσιαστικά με δική μας ευθύνη, στερούμενοι μάλιστα ολόκληρη τη θύρα 2. Καταχρώμενοι κάθε έννοια καλής φιλοξενίας, οι άνθρωποι αυτοί μας έβριζαν σκαιότητα από την έναρξη του παιχνιδιού μέχρι και τη λήξη. Κάποιοι από τους επίσημους δεν δίστασαν να δημιουργήσουν και επεισόδια στα επίσημα… Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι. Στο περιβάλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί, ρομαντισμοί, οπαδικά κινήματα κλπ. Ο καθένας είναι για την πάρτη του… Να μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές τον καλό τον λένε και χαζό…Οι άνθρωποι, στους οποίους φερθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο, πέρα απ' όσα έκαναν χθες, έχουν επιδοθεί από χθες το βράδυ σε ένα μπαράζ φραστικών επιθέσεων εις βάρος της ομάδας. Όποιος έχει facebook ίντερνετ ενικότερα ξέρει...

Από εκεί και πέρα: Η ομάδα προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο, κατόρθωσε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να εκμεταλλευτεί την έδρα κόντρα σε μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας που δεν παρουσίασε απολύτως τίποτα. Και όμως, κατορθώσαμε να σπαταλήσουμε κλασικές ευκαιρίες και αντί να καθαρίσουμε εύκολα και απλά το ματσάκι, να φτάσουμε στη διαδικασία της παράτασης (όπου η ομάδα ήταν σκασμένη) και στα πέναλτι, όπου πάντα ευνοείται ο αδύναμος…
Θα μείνω σε τρία - τέσσερα θέματα. Εδώ και καιρό παρατηρούμε ότι η ομάδα είναι κακή στο δεύτερο ημίχρονο. Δείχνει κουρασμένη και νωθρή. Στην παράταση ήμασταν ανύπαρκτοι… Ας μου δικαιολογήσει κάποιος πως μπορεί να συμβαίνει αυτό σε μια τόσο νεανική ομάδα όπου όλοι θέλουν άτι να αποδείξουν…Μήπως ο γυμναστής θα πρέπει να εντατικοποιήσει την προσπάθειά του;
Χαμένες ευκαιρίες: Μεγάλες και κλασσικές, όπως συνήθως. Όπως όλη τη χρονιά σπαταλούμε βαθμούς, χθες σπαταλήσαμε μια σημαντική πρόκριση. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ προσωπικά, μπορώ να πω όμως ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που τα αρνητικά τους όλη τη χρονιά υπερβαίνουν κατά πολύ τα θετικά και όμως παίρνουν φανέλα βασικού. Το ίδιο συνέβη και χθες.
Θέμα τρίτο. Μπακασέτας. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το παιδί δεν παίρνει ευκαιρίες, αφού έχει αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα, τόσο ενεργητικά, όσο και παθητικά, απελευθερώνοντας τον Γιάννου. Κι όμως, ένας τόσο χρήσιμος παίκτης είτε δεν παίζει, είτε μπαίνει αλλαγή στο 75…Ο Παντίδος υπάρχει ή τον έχουμε ξεχάσει; Δεν έχει θέση στην ομάδα;
Ένα κομβικό παιχνίδι του χθεσινού παιχνιδιού ήταν ο τραυματισμός του Παπαδόπουλου. Στερηθήκαμε μια χρήσιμη αλλαγή (ενδεχομένως του Μπακασέτα), χάσαμε ένα τερματοφύλακα που είναι σπεσιαλίστας στα πέναλτι (αν και ο Γιαννακόπουλος τα πήγε αρκετά καλά) και το σημαντικότερο ήρθε σε ένα χρονικό σημείο όπου η διακοπή έσπασε τον καλό ρυθμό που είχε μέχρι τότε η ομάδα. Η ζαριά που δεν βγήκε στον Ουζουνίδη ( ο οποίος νομίζω ότι δεν ήταν πολύ καλός χθες) ήταν η επιλογή του Φούντα.

Ό,τι έγινε έγινε, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για διάκριση και έσοδα, ας επικεντρωθούμε στον στόχο της παραμονής, που πλέον δείχνει εφικτός αλλά δεν έχει κλείσει μαθηματικά. Βλέποντας όμως τον απλό κόσμο, τους πάνθηρες που δείχνουν διασπασμένοι, τους παίκτες που θα μείνουν και κυρίως αυτούς που θα φύγουν, με άγνωστο Χ το θέμα της επίλυσης του οικονομικού προβλήματος μέσω του πτωχευτικού κώδικα ή της ρύθμισης των 100 δόσεων, συνειδητοποιώ ότι η ομάδα έχει μπει σε τεράστιο τέλμα. Χρειαζόμαστε μια ιδιαίτερα δραστική λύση, γιατί διαφορετικά θα μπούμε με βεβαιότητα σε μεγάλες περιπέτειες.

5 σχόλια:

brahami3 είπε...

Συμφωνω με οσα εγραψες για το αγωνιστικο κομματι.Σχετικα με το εξωαγωνιστικο ειναι απαραδεκτο αυτο που εκανε η ΠΑΕ να δωσει ολη τη θυρα 2 στον Ηρακλη.Περα απο το οτι μας εβριζαν αισχρα απο το πρωτο λεπτο,στον υπολοιπο κοσμο που παρακολουθει το ματς απο την τηλεοραση πως φαινεται αυτο το πραγμα?500 οπαδοι του ηρακλη εναντι μονο 300 πανθηρων.Αμεση η συγκριση.Ξεφτιλα.Φαινεται οτι πιο πολυ νοιαστηκαν για τους ξενους φιλαθλους παρα για εμας.Οσοι εχουμε απομεινει τελος παντων.

antonis είπε...

Στο τέλος πήραμε αυτό που μας άξιζε, όταν έχεις διοίκηση που δεν κάνει ένα στοιχειώδες κάλεσμα στο κόσμο και παράλληλα παραχωρεί την κεντρική εξέδρα στους κάφρους της αντίπαλης ομάδας τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.
Κακά τα ψέματα, κάποια παιχνίδια πρέπει να τα θέλεις 100% και να μην έχεις ψευτοδιλήμματα αν θα πρέπει να τα κυνηγήσεις, η αν θα κοιτάξεις την σωτηρία της ομάδας.
Την χάσαμε την πρόκριση όχι γιατί είμαστε χειρότεροι σαν ομάδα αλλά γιατί ο Ηρακλής σαν σύνολο (ομάδα διοίκηση κόσμος) ήθελε το παιχνίδι πολύ πιο πολύ από ότι το θέλαμε εμείς.
Τέλος με όλο το σεβασμό προς τον διαχειριστή του blog που ευγενικά φιλοξενεί τις απόψεις μου, νομίζω ότι είναι λίγο ντεφορμέ όσο αφορά την κριτική του στον Ουζουνίδη.
Π.χ δεν καταλαβαίνω την απορία για τον παραγκωνισμό του Παντίδου που δεν έστριβε με τίποτα όσο ήταν βασικός, και φαινόταν σαν παλαίμαχος 35άρης ενώ είναι μόλις 23 .
Μπορεί να υπάρξει σύγκριση ανάμεσα στον Ρισβάνη και στο Παντίδο ? Χθές ο μικρός καθάριζε με σχετική ευκολία όλες τις αερομαχίες , ενώ από τότε που μπήκε βασικός ηρεμήσαμε λιγάκι στα στημένα και στο κέντρο της άμυνας. Διορθώστε με αλλά χθές δεν νομίζω ο Ηρακλής να έκανε κάποια κλασσική ευκαιρία.
Για το Μπακασέτα νομίζω ότι ήταν στα σχέδια του να μπει αλλά ο Τραυματισμός του Παπαδόπουλου του χάλασε τα σχέδια.
Γενικά επι Ουζουνιδή το Ρόστερ έχει εμβαθύνει αφού αξιοποίησε παίκτες που ήταν αναξιοποίητοι επι Τερεζόπουλου, ο οποίος άφησε την ομάδα όχι στο χείλος αλλά μέσα στο γκρεμό.
Μην μας διαφεύγει οτι στο Δεύτερο γύρο έχουμε μόνο μια ήττα στην Τρίπολη , και καμία στην έδρα μας από τότε που έχει αναλάβει τα ηνία του συλλόγου.

IWN1998 είπε...

Είμαστε αφελείς κυριολεκτικά αν πιστεύουμε σε αγαστές σχέσεις και ιδίως με ομάδες που έχουν τοπικιστικό πρόβλημα και που στην πρώτη ευκαιρία αποδεδειγμένα θα σε πατήσουν κάτω.
Ξέχασαν οι δικοί μας φαίνεται το τι έκαναν το 2011 οι του Ηρακλή για να μην πέσουν, που παρ' όλες τις πλαστογραφίες τους τροφοδοτούσαν μέσω γνωστού δημοσιογράφου όλον τον Τύπο με αντίγραφα των ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων του Πανιωνίου, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να ρίξουν τον Πανιώνιο.

Φέρνεις κάποιον στο σπίτι σου, διώχνεις τους οπαδούς σου από την κερκίδα, πασχίζεις να τον φιλοξενήσεις, δεν τον προκαλείς και εκείνος ξεκινάει από την αρχή να σε βρίζει πατόκορφα.

Όσο για τον Ουζουνίδη και τις αλλαγές, νομίζω ότι χάσαμε πολλά όπως και εσύ γράφεις από τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου. Ο Ουζουνίδης ήταν έτοιμος να βάλει Μπακασέτα στη θέση του Κολοβού και αναγκάστηκε να αλλάξει τερματοφύλακα. Είχε αναγκαστεί πιο πριν να βάλει το Μάκη Γκέζο αντί του Μπακασέτα και πάλι λόγω αποβολής του Μητρόπουλου. Μετά ποιον να πρωτοαλλάξει. Ο Μπουμάλ είχε ψοφήσει χειρότερα και έκανε κραυγαλέα πράγματα και αυτός και στη θέση του Μπουμάλ παίζει ο Φούντας γιατί έχει και την ικανότητα της ταχύτητας και της καλής αμυντικής συμπεριφοράς, που καλύπτει τα ακραία μπακ σε πολλές περιπτώσεις. Όλα στραβά του πήγαν στο Β μέρος του Ουζουνίδη. Και ξεκίνησαν από ένα χαζό φάουλ και αχρείαστο στο κέντρο, από αυτά που συχνά κάνει ο Μητρόπουλος και το οποίο έφερε την πρώτη κίτρινη κάρτα. Και τέλειωσαν με το απερίγραπτο δοκάρι του Κολοβού στο πέμπτο πέναλτι. Ήταν γραφτό που φώναζαν και οι Ηρακλειδείς...

Να το ξαναγράψω για τις άσπονδες φιλίες μήπως και το δουν εκεί στην ΠΑΕ. Δεν υπάρχουν φίλοι αν δεν τους συμφέρει να κάνουν το φίλο. Από ποιους περιμένουμε ιδέες και αξίες και δε συμμαζεύεται; Απλά θύματα γινόμαστε.

takis είπε...

θα το πω πολυ απλα: ο κολοβος μου εχει κοψει το γηπεδο

Recoba είπε...

Ποιοι παίκτες αξιοποιηθηκαν απο Ουζουνίδη που ήταν αναξιοποίητοι επί Τερεζόπουλου, φίλε antonis? Ο Γκεζος? Ο Φουντας? ο Αργυροπουλος? ή μήπως οι ενισχύσεις ...του χειμώνα: Ρισβανης, Κόρμπος... και το τέρμα που (πρέπει να) είναι επιλογή του προπονητή τερματοφυλάκων? Εκείνος ο Μπουζας, αλήθεια, θα ξαναπαίξει? Τέλος πάντων, το βρίσκω άκαιρο και άκομψο να προσπαθούμε να συγκρίνουμε τους 2 προπονητές, ή να κατακρίνουμε τον προηγούμενο προπονητή για να ...στηρίξουμε τον τωρινό. Για μένα ο προπονητής δεν είναι το πόστο που έχουμε προβλημα φέτος, ή, να το πω καλύτερα, δεν νομίζω ότι με κάποιους άλλους προπονητές θα φτιάχναμε καλύτερη ομάδα.

Και φίλε takis, εσένα σου έκοψε το γηπεδο ο Κολοβος, εμένα μου το κόβει ο ανεκδιήγητος υφυπουργός, και δεν μπορώ να το χωνέψω. Οχι γιατί θα χάσω το φοβερό θέαμα (εξάλλου θα το δω στην TV), τα γηραλέα τσιμέντα, τα λίγα (ανά ματς) ευρώ που προπληρωσα με το διαρκείας και τα ενοχλητικά βρισίδια ορισμένων, αλλά επειδή η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ του επιχειρήματος ότι διώχνω τους φιλάθλους από τα ειρηνικά γήπεδα του Πανιωνίου, της Καλλονής (δις) και αλλού, προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα, με προσβάλλει ως πολίτη, ως άτομο, ως φίλαθλο.