Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μεγάλο διπλό

Με ένα πολύ μεγάλο διπλό επιστρέφει από τη Θεσσαλονίκη η ομάδα μας. Το 1-0 κόντρα στον Ηρακλή μας δίνει ένα σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο, σε ένα γήπεδο που διαχρονικά κάθε άλλο από φιλόξενο ήταν, κυρίως όμως μας δίνει μια πολύ μεγάλη τονωτική ένεση ηθικού.
Σε γενικές γραμμές η ομάδα δεν παρουσίασε δραστική βελτίωση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού πολλοί από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες εξακολουθούν να υστερούν σε φυσική κατάσταση και σε προσαρμογή. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν το γκολ του Μπακασέτα, η καλύτερη λειτουργία των αμυντικών μας και βέβαια η διαφορά κλάσης των επιθετικών του Ηρακλή σε σχέση με τους επιθετικούς του Ολυμπιακού.
Το σημαντικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι οι βαθμοί και όχι η απόδοση και ασφαλώς ότι η συγκεκριμένη εκτός έδρας νίκη θα προκαλέσει ενθουσιασμό για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναικό. Ελπίζω η διακοπή του πρωταθλήματος να μας βοηθήσει ώστε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι και να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τους πράσινους.
Δύο - τρεις μικρές παρατηρήσεις: Αντιλαμβάνομαι και τον χαμηλό βαθμό ετοιμότητας και τις ελλείψεις κλπ. Αυτό που μου λείπει σε σχέση με την περσινή έναρξη είναι η κυκλοφορία της μπάλας και η υπομονή. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που είχε προλάβει να εμφυσήσει ο Τερεζόπουλος ακόμη και σε παιχνίδι που είχε κατέβει ως υπηρεσιακός και θεωρώ ότι είναι ένα κομμάτι που πρέπει να δουλέψει ιδιαίτερα ο Ουζουνίδης, ιδίως όταν η ομάδα θα είναι πλήρης και περισσότερο έτοιμη.
Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ο Καρίμ μας δίνει να καταλάβουμε ότι ξέρει καλή μπάλα ακόμη και μικρές ενέργειες. Ελπίζω να δικαιώσει τις προσδοκίες μας και να ανοίξει δουλειά με τα αντίπαλα δίχτυα.
Εντυπωσιακή η βελτίωση του Παπαδόπουλου. Αν και δεν έχω δει τον Διούδη, θεωρώ δίκαιη την καθιέρωσή του στο βασικό σχήμα. Αυτό που μου προκαλεί βέβαια κατάπληξη είναι η κατά κάποιο τρόπο υποβάθμιση των Τασουλή και Μητρόπουλου.
Αυστηρή η πρώτη κίτρινη στον Αργυρόπουλο (ίσως και άδικη) στη δεύτερη όμως εγκλημάτησε ο παίκτης μας και έβαλε σε κίνδυνο την προσπάθεια της ομάδας.

Όλα αυτά βέβαια θα τα δούμε στην πορεία. Το βασικό είναι ότι η εβδομάδα θα ξεκινήσει με χαμόγελο.

4 σχόλια:

EndyS είπε...

Σημαντικότατο τρίποντο που θα μας δώσει αυτοπεποίθηση.
Θα πρέπει σιγουρα να δουλέψουν την κατοχή, αφού με ταμπουρι δεν βγαίνει πρωταθλημα κι έχω μια μικρή ανησυχία γι αυτό, λόγω του ότι ο προπονητής λέει συνέχεια ότι περιμένει να προσαρμοστουν οι επιθετικογενεις παικτες.
Κόουτς δεν θα κάνουν την διαφορά ο Φραγκιουδακης (αν θυμάμαι καλά το όνομα) και ο Βιγιαμπα. Επίσης κατοχή δεν κάνεις με 4-5 παίκτες αλλά με όλη την ομάδα.

Επίσης χρεώνω στην διοίκηση την έλλειψη φιλικών. ΟΚ ακυρώθηκε το τουρνουά, δεν μπόρεσαν να βρουν δύο ομάδες για φιλικό, έστω κι από άλλη κατηγορία? Απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

Ron Barceló είπε...

Μεγαλο 3ποντο.
Μονο τυχερο δεν ηταν, οπως εχει περασει και γραφεται στα διαφορα μεσα.
Τυχη ειχε η γρια που δεν εφαγε και 2ο οσο παιζαμε με 11.
Η διαιτησια ηταν για γελια.
Αρκει να δειτε το ζηλο που σηκωνει το σημαιακι ο κορακας στο ανυπαρκτο φαουλ του Αργυροπουλου.
Οχι μονο δεν ηταν φαουλ, αλλα καρτα στον παικτη της γριας που εκανε λες και του κοπηκε το ποδι. Η 2η καρτα ηταν και παλι υπερβολικη αλλα μεγαλη ευθυνη εχει και ο Αργυροπουλος, με το ατσουμπαλο μαρκαρισμα που κανει.

Μεγαλος Παπαδοπουλος για αλλο ενα παιχνιδι.
Σιγουρια και απο το αμυντικο διδυμο, αν και θα εχουν προβλημα με γρηγορα φορ.
Αθορυβη δουλεια και πολυ τρεξιμο απο Σιωπη.
Αδυναμος κρικος για αλλη μια φορα ο Μασουρας. Απλα δεν μπορει να βοηθησει.

Καραμανος, Καριμ, Μπακασετας και Μπουμαλ στο υψος τους.
Θελει πολυ δουλεια ακομα η ομαδα μεσοεπιθετικα.
Φαινεται οτι δεν εχει γινει καθολου δουλεια στον τομεα της επιθεσης-αναπτυξης.
Ελπιζω ο Αργεντινος να ντυθει Λολο μπας κ δουμε καμια ασπρη μερα.
θα γινει αραγε καμια προσθηκη ακομα στο παρα 5'?

Η γριουλα προβλεπω να βραζει στο ιδιο καζανι με μας φετος.
Κατω του μετριου η ομαδα που κατεβασε. Β' εθνικης θα ελεγα.

Ερρωσθε & ευδαιμονειτε.

antonis είπε...

H πολύτιμη νίκη δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα όσο αφορά το επίπεδο ποδοσφαίρου που αποδίδουμε, που κινείται κάτω του μέτριου.
Παρόλα αυτά πρέπει να πιστώσουμε στον Προπονητή το γεγονός ότι η ομάδα χωρίς βοήθεια από τις μεταγραφές και έχοντας εκτός 5 παίκτες κλειδιά σε σχέση με την περσινή περίοδο (Κολοβός –φούντας- Γιάννου-Τασουλής – Μητρόπουλος) κατόρθωσε να πάρει το Χρυσό Διπλό.

Ron Barceló είπε...

Πολιμος παλι πισω στο παρα 5.
Πολυ καλος παιχτης, για οσους θυμουνται και γνωριζουν.
Δικο μας παιδι, 20 χρονων, διεθνης, επαιζε στη Νοτιγχαμ.
Ευκολα βασικος δεξι μπακ.
Καλη κινηση μιας κ ο προσανατολισμος μας θα ειναι ιδιαιτερα αμυντικογενης φετος.