Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Όχι άλλη πίτα!!!

Τέτοιες μέρες σε όλη την Ελλάδα όλοι οι φορείς συνηθίζουν να κόβουν την πίτα τους. Είναι μια καλή ευκαιρία για να βρεθούν τα μέλη, να παρουσιαστεί το έργο της χρονιάς και να αναπτερωθούν οι ελπίδες για επιτυχίες και επίτευξη των στόχων της νέας χρονιάς.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον Πανιώνιο. Διαφορετικοί σε όλα, διαφορετικοί και σε αυτό. Όσα τα τμήματα, τόσες και οι εκδηλώσεις και οι πίτες.
Αυτές οι μικρές εκδηλώσεις, αυτά τα πολλά μικρά κομμάτια πίτας είναι που καταδεικνύουν το πρόβλημα της ομάδας. Πολυδιάσπαση. Ο καθένας με το τμήμα, τη γιορτή του, τους καλεσμένους του...Τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες του...

Με τον τρόπο που κινούμαστε προφανώς δεν αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του συλλόγου. Και εφόσον δεν το καταλαβαίνουμε εμείς, δεν το καταλαβαίνει η τοπική κοινωνία, οι φορείς και οι εκπρόσωποι της εξουσίας. Ο Πανιώνιος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι διασπασμένος σε τμήματα - βασίλεια. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μας εξισώνουν με αθλητικά σωματεία που λειτουργούν είτε ως παιδότοποι και πάρκιγκ παιδιών είτε απλά και μόνο για να εισπράττουν την δημοτική επιχορήγηση και να επιβιώνουν μέσω αυτής...

Εμείς όμως υπάρχουμε και προσφέρουμε μεγάλο έργο και κατά συνέπεια η παρουσίαση του συλλόγου πρέπει να γίνεται κατά τρόπο ενιαίο και συνολικό Όχι κατά τμήματα και επιμέρους εκδηλώσεις. Η γιορτή του Πανιωνίου, πρέπει να είναι γιορτή της πόλης. Γιορτή της νεολαίας. Γιορτή ανταπόδοσης των ευχαριστιών στο σύνολο των αθλητών, των γονιών, των εργαζομένων και των χορηγών του συλλόγου.

Μία ομάδα λοιπόν, μία διοίκηση και χαριτολογώντας μία πίτα σε μια μεγάλη εκδήλωση, που θα μας ενώνει. Θα μας φέρνει πιο κοντά. Θα μας "αναγκάζει" να βγούμε από τον μικρόκοσμο του τμήματος, να χαρούμε με την χαρά όλων των παιδιών, όλων των τμημάτων αλλά και να ακούσουμε τα προβλήματα και τα παράπονά τους.

Όταν θα μάθουμε να βλέπουμε τον σύλλογο σαν μια οντότητα, τότε μάλλον θα συνειδητοποιήσουμε τόσο το μέγεθος της τιμής όσο και της ευθύνης να αποτελούμε μέρος του.


Ίσως τότε οι γενικές μας συνελεύσεις να μην αποτελούνται από 40 άτομα, αλλά να αντλούμε δύναμη και βοήθεια από τις εκατοντάδες εγγεγραμμένα μέλη μας που έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για έναν σύλλογο που προσφέρει τεράστιες αθλητικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στην πόλη και στους όμορους δήμους.

1 σχόλιο:

br fun_atic είπε...

Η τοπική κοινωνία αγνοεί τις εκδηλώσεις του Πανιωνίου. Στις επιμέρους εκδηλώσεις συμμετέχουν μόνο οι γονείς και οι αθλητές των τμημάτων. Κάποιες εκδηλώσεις είναι μεγαλύτερες, κάποιες εξαιρετικά μικρές.

Πολλές φορές έχουμε ζητήσει πολιτική λύση προβλημάτων του συλλόγου. Τις πιο πολλές φορές η βοήθεια δεν έρχεται, ακριβώς επειδή δεν έχουμε καταδείξει την πολιτική δύναμη του συλλόγου, μέσω της επιρροής του στην τοπική κοινωνία. Ακριβώς γι αυτό σπάνια βλέπουμε σε εκδηλώσεις τμημάτων του Πανιωνίου πολιτικούς φορείς που να υπερβαίνουν το αξίωμα του αντιδημάρχου...

Πολιτική δεν γίνεται χωρίς ψηφοφόρους και οι πολιτικοί αυτό το ξέρουν καλά... Πολιτική βοήθεια με διάσπαση και 12 πίτες ας μην περιμένουμε...