Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Πάνιώνιος -Λεβαδειακός 2-0

Το τελευταίο παιχνίδι πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος είχε πολλές ιδιαιτερότητες. Όλοι μας θέλαμε να δούμε τη γενική πρόβα της ομάδας. Να δούμε τη βασική ενδεκάδα του Στόρε και το σύστημα που θέλει να δοκιμάσει. Από την άλλη πλευρά, για πρώτη φορά επί ιδιοκτησίας Τσακίρη, διέκρινα τόσο γκρίνια, τόση μουρμούρα και τόση έλλειψη εμπιστοσύνης από τον κόσμο τόσο νωρίς. Στο σημείο που καθόμουν, όλοι, από την έναρξη του παιχνιδιού μουρμουραγαν ότι αυτή η ομάδα θα πέσει, ότι δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα σπουδαίο, ότι γέμισε με άσχετους Αφρικανούς και όλα αυτά χωρίς να έχουν δει περισσότερα από δύο λεπτά παιχνιδιού.
Η άποψή μου είναι αρκετά διαφορετική. Θα προσπαθήσω να συγκρίνω τον Πανιώνιο όπως τον άφησα στο φιλικό με τον Αστέρα, πριν να αναλάβει ο Στόρε και τον χθεσινό.
Και οι δύο ομάδες ήταν αναποτελεσματικές στην επίθεση. Αυτό σημαίνει ότι δεν καλύψαμε επαρκώς ένα γνωστό κενό. Αυτό του σέντερ φορ περιοχής. Η ομάδα του Στόρε είναι σαφώς πιο γρήγορη, με μεγαλύτερες αντοχές, με διαρκές passing game, με τη μπάλα κάτω χωρίς γιόμες. Μέχρι εδώ όλα ακούγονται καλά. Η διαφορά είναι ότι όλα αυτά γίνονται από τον τερματοφύλακα μέχρι λίγο έξω από το κέντρο. Όσες πάσες κι αν αλλάξουμε δεν δημιουργούμε ευκαιρίες. Πιο πολύ μοιάζει σαν μια προπόνηση όπου το ζητούμενο είναι το passing game. Καλή για προπόνηση αλλά ανούσιο για αγώνα.
Σημαντικό είναι ότι οι πτέρυγές μας έγιναν αρκετά πιο γρήγορες. Ίσως αυτό να είναι ένα εργαλείο για τη διάσπαση κλειστών αμυνών. Χωρίς τον σέντερ φορ φόβητρο όμως η ομάδα θα είναι λειψή και προβληματική. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τον παίκτη που εξασφαλισμένα θα βάλει δέκα γκολ στη σεζόν.
Η ομάδα του Στόρε έχει καλύψει το κενό του τερματοφύλακα και έχει δέσει τις γραμμές. Θεωρώ ότι η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας έχει βελτιωθεί αισθητά. Όχι μόνο υπάρχει μεγαλύτερη αλληλοκάλυψη, αλλά και μεγαλύτερη διάθεση σε ατομικό επίπεδο, να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά.
Η είσοδος των Βαζ Τε, Ριέρα,, Γουνδουλάκη ανέβασε κατά πολύ την ποιότητα. Χωρίς τον Ριέρα ο Πανιώνιος είναι δύο επίπεδα χειρότερος, ενώ ο υγιής Βαζ Τε μπορεί πράγματι να κάνει τη διαφορά. Πότε όμως θα είναι έτοιμος; Μεγάλο ερώτημα και πολύ μεγάλο ρίσκο.
Με λίγα λόγια: Δεν μπορούμε να κρίνουμε με ασφάλεια τον Πανιώνιο, γιατί μέχρι και σήμερα δεν τον έχουμε δει ολόκληρο. Αυτό που είδα θα με ικανοποιούσε ένα μήνα πριν. Θα θεωρούσα ότι μια γρήγορη και κοντρολαρισμένη ομάδα μπορεί να έχει τύχη με τις κατάλληλες προσθήκες. Δυστυχώς για ‘μας όμως το πρωτάθλημα αρχίζει σε μία βδομάδα. Συνεπώς δεν υπάρχει χρόνος για άμεση ενίσχυση. Άρα σχηματικά βρισκόμαστε ένα μήνα ίσως σε σχέση με τις υποχρεώσεις μας. Τα πάντα λοιπόν θα εξαρτηθούν από την ποιότητα και τον βαθμό ετοιμότητας των άλλων. Σημαντικό είναι πως έχουμε αρκετά δύσκολο πρόγραμμα.
Αυτό από μόνο του, το ότι σε μεγάλο βαθμό εξαρτόμαστε από τους άλλους, είναι μια μεγάλη αποτυχία της διοίκησης του κ. Κιντή.

υ.γ
ο γιος μου χάρηκε πολύ που ήταν για πρώτη φορά ball boy. Μέσα στη χαρά του έβλεπα να πραγματοποιείται το "γιατί είμαι Πανιώνιος" του Griniaris

33 σχόλια:

Griniaris είπε...

Άρχισαν να φαίνινται τα αποτελέσματα των ατέλειωτων δοκιμών.Η ομάδα 7 μέρες πρίν το πρώτο επίσημο παιχνίδι δεν έχει αγωνιστεί ούτε μία φορά πλήρης.Ούτε μία φορά οι βασικοί δεν έχουν παίξει όλοι μαζί.Όσο για τις δεκάδες παικτών που δοκιμάστηκαν,ο μόνος που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει είναι ο χιλιοταλαιπωρημένος και αδοκίμαστος Βαζ Τε....

Katrinos είπε...

Ο Βαζ Τε είναι τεράστια παικτούρα, με ποιότητα για άλλο πρωτάθλημα (γιαυτό και μάλλον στον στείλανε στη Premier League). Αν καταφέρει να παίξει σε καμιά δεκαριά αγώνες , πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά (η λέξη κλειδί είναι το αν)
Απο τη πρώτη μπαλιά που έκανε και βγήκε το γκόλ φάνηκε ότι το κατέχει το τόπι.

Εντύπωση μου έκανε και ο πολύ ορεξάτος Ριέρα,όπως και ο Μάχο.


Όλα αυτά βέβαια με ομάδα Β΄εθνικής που και αυτή κάνει δοκιμές και προετοιμασία, για να μη ξεχνιόμαστε.

Όπως έγραψε και ο BR , είμαστε ένα μήνα πίσω και αυτό πραγματικά είναι τεράστιο ρίσκο διότι δεν πατάς γερά στα πόδια σου , αλλά εξαρτάσαι απο τους υπόλοιπους παίκτες του πρωταθλήματος.
Προφανώς έχει ζυγισθεί το βραχυπρόθεσμο οικονομικό ρίσκο vs της αγωνιστικής ετοιμότητας. Λίγοτερα χρήματα , μικρότερη αγωνιστική ετοιμότητα στην αρχή, με τo ASSUMPTION ότι μεσοπρόθεσμα θα βγούν οι φθηνές επιλογές σου και ΔΕΝ θα βγούν οι επιλογές των άμεσων αντιπάλων σου (Λάρισα, Ατρόμητος, Βόλος, Κέρκυρα,Εργοτέλης κλπ)


Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά εξαιρετικά ανασφαλής.....διότι είναι ευρέως γνωστό ότι

assumptions is the mother of all fuckups

Unknown είπε...

Η άποψη μου όπως είδα την ομάδα χθες είναι ότι στη θέση του τερματοφύλακα μάλλον έχουμε περισσότερη ασφάλεια από πέρυσι. Είδα βελτιωμένο το Σιόβα, όπως και τον Κοντοέ. Διέκρινα μεγάλο κενό στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας. Ο Πάτρικ, όπως τον φώναζαν από την κερκίδα δεν είχε καλές επιστροφές και πολλές φορές βρέθηκε να κυνηγάει τον επιθετικό της αντιπάλου ομάδος. Ο Γιόνσον στη θέση του δεξιού μπακ μάλλον είναι κατά πολύ κατώτερος του Μανιάτη. Ο τσοτσα και ο Κούμο σταθεροί. Θετική εντύπωση μου έκανε ο Κολοβός. Το παιδί αν τον προσέξουν και μείνει προσγειωμένος βλέπω να εξελίσσεται σε μεγάλο ταλέντο. Ο Κουκετς ο σταθερός του περσινού β΄γύρου. Ο Πούπο δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Ο Μπόσκο με λίγες αναλαμπές. Ο Ριέρα άλλαγε την μορφή του αγώνα όταν μπήκε μαζί με Φανούρη. ¨ομως τότε Ο Λεβαδειακός είχε κάνει τις αλλαγές του. Ο Βαζ Τε δεν μπορώ να πω ότι μου έκανε εντύπωση αν και ψηλός έπαιζε μακρυά από την περιοχή. Γενικά η ομάδα έδειξε δουλεμένη στην προετοιμασία, έτρεχε αλλά δεν έμπαινε συχνα στην αντίπαλη περιοχή και αυτό μάλλον λόγω έλλειψης ενός κλασικού επιθετικού. Θα δούμε την 1η αγωνιστική, το παιχνίδι είναι δύσκολο και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να έχουμε την περσυνή εικόνα όπως στον 1ο παιχνίδι με Εργοτέλη.

IWN1998 είπε...

Ο Βαζ Τε δεν είναι σέντερ φορ αλλά ακραίος (http://www.transfermarkt.co.uk/en/ricardo-vaz-te/profil/spieler_9413.html), συνεπώς δεν είναι η λύση για την περιοχή αν και έχει τα φυσικά προσόντα. Να λάβουμε υπόψη μας και τα προβληματικά γόνατά του.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κρίνουμε από το δεύτερο ημίχρονο, όπως και σεις λέτε, γιατί ο Λεβαδειακός του Β΄μέρους ήταν μετά τις αλλαγές, πράγματι ομάδα Β' Εθνικής.
Ο Λεβαδειακός του Α΄μέρους, εκτός γκολκήπερ, είναι η περυσινή ομάδα, που αν δεν τον ισοφαρίζαμε στο 90φεύγα δεν θα υποβιβαζόταν.

br fun_atic είπε...

@costix
Κάνουν καλό καφε στο χωριό;

br fun_atic είπε...

Πέφτει μεγάλο κράξιμο από την καθημερινή
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_2_21/08/2010_412089

br fun_atic είπε...

Το άρθρο της καθημερινής είναι ιδιαίτερα σκληρό και αποκαλυπτικό. Μάλλον ο μεγαλομέτοχός μας πρέπει να αρχίσει να προβληματίζεται. Θεωρώ ότι κάνει διαρκώς το ίδιο σφάλμα. Είτε ξοδεύει εκατομμύρια σε υπερβατικά σχέδια, είτε μερικές χιλιάδες ευρώ σε low bugget ομάδα, ουσιαστικά πετάει τα χρήματά του από το παράθυρο, γιατί το σχέδιο κάθε φορά είναι λάθος.
Δεν χτίζει πάνω στην προηγούμενη ομάδα, αλλά προσπαθεί κάθε χρονιά να λειτουργήσει σε ένα εντελώς νέο και διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης. Να πάρει γρήγορα τα μέτρα του, γιατί αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πραγματικά επικίνδυνα. Όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή, ενδεχόμενη αποτυχία του κου Κιντή θα οδηγήσει σε ένα άνευ προηγουμένου ξεχαρβάλωμα της ομάδας. Κι αν τις προηγούμενες χρονιές κάποιος μας έσωζε στο τέλος, φέτος τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολα.
Ειλικρινά. εύχομαι ολόψυχα την επιτυχία του κου Κιντή, για τον απλούστατο λόγο ότι η αποτυχία του θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και επώδυνη.

br fun_atic είπε...

ανεβάζω ξανά το λινκ της καθημερινής, γιατί μπήκε λάθος

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_2_21/08/2010_412089

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/288442

συζητάμε με τον Γάλλο αμυντικό χαφ Λουσέν. Μας ανησυχεί λίγο η φυσική του κατάσταση γιατί είχε έναν...σοβαρό τραυματισμό.
Πότε; Το 2009.

Καλωσορίσατε Λουσέν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

NK99 είπε...

Σήμερα διάβασα ότι θέλουμε ένα ακόμα 30άρη Γάλλο αμυντικό χαφ πρώην σοβαρά τραυματία. Εν τω μεταξύ φαίνεται ότι κανένας από την στρατιά αφρικανών δεν θα παίξει.
Κακά τα ψέματα ο Κίντής ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.
Η απουσία οράματος και το ξενέρωμα του κόσμου είναι ένα αποτέλεσμα.
Η γελοιοποίηση του Πανιωνίου στα ΜΜΕ είναι ένα άλλο αποτέλεσμα.
Το γεγονός ότι η ομάδα θα βασιστεί κατά 90% σε ότι απέμεινε από την περσινή σαιζόν είναι και αυτό μία πραγματικότητα.
Εκτός αν πιστωθεί ως επιτυχία τυχόν ανάσταση του ΒαζΤε γιατί είναι η μόνη ελπίδα για καλή πορεία
Όσο για τα 10.000 το μήνα του Κιντή συν τα πόσα του γκουρού αναρωτιέμαι πόσα θα χρειάζονταν για δύο ή τρεις σοβαρούς τεχνικούς συμβούλους γνώστες του ποδοσφαίρου.
Είναι ήδη 4 μήνες στην ομάδα. Ποιό το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα της δουλειας του? Που είναι τα δίκτυα σκάουτινγκ? Που είναι οι παίκτες στηρίγματα των 500 έστω των 300?
Ο ιδιοκτήτης είναι ολοφάνερο ότι θα προσπαθήσει να πάρει τα χρήματα του πίσω.
Η ΠΑΕ θα είναι υποθηκευμένη στον ιδιοκτήτη για πολλά χρόνια. Τον Ρεκόμπα και τον Λόλο θα τους πληρώνουμε για καιρό και το χειρότερο είναι ότι δεν τους άφησαν να μας προσφέρουν αυτά που μπορούσαν. Βέβαια ο ιδιοκτήτης και εδώ λάθος υπολογισμούς κάνει και θα το διαπιστώσει λίαν συντόμως…

Timoros είπε...

ο βαλαβανης ειναι εμπαθης και φερεφωνο του κατσιφαρακη
κανει πολεμο στον τσακιρη απο την ημερα που ανελαβε γιατι δεν του προσφερθηκε θεση υεπυθ τυπου (την οποια του εχιε ταξει μονομερως ο κατσιφαρακης εαν αγοραζε την παε ο τσακ)
ειναι δημοσιογραφος παλιας σχολης, τυπου βγαλε με για ενα ποτο και θα γραφω καλα. μην ασχοληστε

NK99 είπε...

Το αν ο δημοσιογράφος είναι εμπαθής ελάχιστα ενδιαφέρει. Αντίθετα αυτό που ενδιαφέρει είναι τι από αυτά που έγραψε είναι ανακρίβειες και ψέμματα.

Katrinos είπε...

Εμένα το άρθρο μου φαίνεται πολύ ρεαλιστικό και δεν διαφέρει σε τίποτα απο τους προβληματισμούς που έχουν εκφραστεί σε αυτό το μπλόγκ όπως και σε άλλα.

Είναι εμφανές ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο στοίχημα, ένα ρίσκο.Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι το Brief και ποιός το έδωσε σε ποιόν.

Υπάρχουν δύο θεωρίες (τουλάχιστον στο κεφάλι μου)
1) Τσακ προς υπάλληλο. Λοιπόν έχουμε χ λεφτά κόψε το σβέρκο σου να κάνουμε μια ψ ομάδα.
2)Υπάλληλος προς Τσακ (!) 'Βρε αφέντη πέρσι έδωσες χ λεφτά και πήρες μη σου πω τι πήρες. Φέτος μπορείς να πάρεις ότι πήρες πέρσι αλλά με προυπολογισμό χ/5 και να χτίσεις μια ομάδα για το μέλλον και να βγάλει η ομάς απο τυχόν καλές μεταγραφές των νομιστερακίων που θα φέρουμε τσάμπα.

Ότι και να έχει ειπωθεί μεταξύ των δύο αντρών, είναι δεδομένο ότι το ρίσκο το παίρνει η ομάδα και βεβαίως ο Τσακ.

Ο Jim δεν συμμετέχει στο ρίσκο και αυτό για μένα είναι πολύ κακό, διότι μπορεί να προχωράει σε παρακινδυνεμένες κινήσεις χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Ούτε οικονομική , ούτε επαγγελματική.

Anyway , κο(ι)ντό(ή)ς ψαλμός, έμειναν έξι ημέρες , εύχομαι τουλάχιστον να είμαστε πιό τυχεροί απο άλλες χρονιές μπας και....

br fun_atic είπε...

Δεν θα ασχολουμασταν μα κανέναν και τίποτα αν η εικόνα της ομάδας ήταν καλή και αν είχαν υλοποιηθεί οι οραματισμοι Κιντή.πολύ φοβάμαι όμως ότι φέτος θα έχουμε θέματα.και ξέρεις γιατί; Γιατί ο τσακ δεν έχει ενθουσιασμό και γιατί αυτό περνάει σε όλους.όταν ο στρατηγός ξενερώνει και το δείχνει, βάλε με το μυαλό σου πως νοιώθει ο στρατιώτης ή ο λαός

Unknown είπε...

Επιστρέφω από Νάξο. Περιμένω πως και πως την πρώτη των πιτσιρικάδων. Και εννοείτε των πατεραδων τους.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Καλώςσας βρήκα...

@ τιμωρός

Ενώ η εξέδρα γράφει"αληθειες" αφιλοκερδώς;

br fun_atic είπε...

Πάντως για εγκάθετος του Κατσιφαράκη, πολύ άσχημα τα χώνει στον γιο του.

Ακόμη κι αν ο δημοσιογράφος είναι εμπαθής, έχω να σας θυμίσω κάτι. Στα δύο πρώτα χρόνια της προεδρίας του κου Τσακίρη, δεν υπήρχε δημοσιογράφος, παίκτης ή σχετικός με το ποδόσφαιρο που να μην αναφέρει σε κάθε ευκαιρία ότι η ομάδα είναι οργανωμένη και νοικοκυρεμένη.

Το πράγμα μιλούσε από μόνο του άλλωστε και γι αυτό ο κόσμος αγκάλιασε το εγχείρημα. Σήμερα υπάρχει κάποιος που να έχει τη διάθεση να υποστηρίξει δημόσια τα ίδια;

Θέλω να πω επίσης ότι επειδή η μεταγραφή του Ρεκόμπα έγινε στα τέλη της σεζόν και ο κόσμος δεν πρόλαβε να αγοράσει διαρκείας, τα αγόρασε εν τέλει πέρσι, περισσότερο για να ευχαριστήσει τον κο Τσακίρη. Αυτό θα πει εμπιστοσύνη. Ο κόσμος των πίστευε και τον υποστήριζε.

Τι απ' όλα αυτά μπορεί να εμπνεύσει ο κος Κιντής; Τι είδους ευαισθησίες μπορεί να έχει κατά την εφαρμογή του πλάνου του; Φαντάζομαι τις ίδιες που θα είχε ένας οποιοσδήποτε Έλληνας θα διορίζοντας υπουργός Οικονομικών σε μια Αφρικανική χώρα.

Δεν είναι τόσο σπαστική η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όσο το ότι πλέον κανείς δεν ελπίζει και δεν περιμένει τίποτα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όχι γιατί σταμάτησε να τα χώνει ο Τσακίρης. Κουμάντο κάνει στην τσέπη του όπως ο κάθε άνθρωπος. Συνέβη γιατί δεν τον νοιώθουμε μπροστάρη όπως παλιά. Όσο σκατά κι αν πήγαιναν τα πράγματα, πάντα λέγαμε ότι τώρα θα μιλήσει ο Τσακίρης. Σήμερα δεν έχουμε διοίκηση που να εμπνέει και να ενώνει.
Άντε λοιπόν να ελπίσουμε ότι θα μας βγουν οι Αφρικανοί, ότι θα πετύχει ο Κιντής, ότι θα είναι και οι υπόλοιποι σκατά, μπας και δεν ξεχαρβαλωθούμε.

br fun_atic είπε...

Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Από τη στιγμή που ο κος Τσακίρης ήθελε να απεμπλακεί από τη διοίκηση, όπως είχε δηλώσει, νομίζω ότι σωστά επέλεξε τον κο Κιντή, διότι είχε και κάποια σχετική εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου και καλές σπουδές και αξιοπρόσεκτο βιογραφικό. Προσωπικά αν ήμουν στη θέση του δεν θα τον ονόμαζα πρόεδρο, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
Όπως κάθε άνθρωπος, ο κος Κιντής έχει περιθώριο επιτυχίας και αποτυχίας. Όφειλε βέβαια να είναι συνεπής στο σχέδιό του, όπως μας το είχε περιγράψει. Αν αποτύγχανε στο πλάνο του, ειλικρινά δεν θα είχα απολύτως κανένα πρόβλημα.Στην περίπτωση αυτή κανείς δεν θα επέρριπτε ευθύνες και στον κο Τσακίρη για την επιλογή προσώπου.

Το θέμα είναι ότι ο κος Κιντής εφαρμόζει εντελώς άλλα απ' αυτά που είχε εξαγγείλει και μολονότι οι εξαγγελίες αυτές έχουν γίνει ενώπιον του κου Τσακίρη, δεν τον βλέπουμε να αντιδρά.

Η στάση του αυτή δημιουργεί την εντύπωση ότι αποδέχεται αυτές τις επιλογές και τελικά, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα φορτωθεί και όλη την ευθύνη. Άρα για άλλη μία χρονιά και θα τα ακούσει και θα έχει πετάξει χρήματα απ' το παράθυρο.

Αυτό που πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό, όπως πολύ σωστά λέει και ο Κατρίνος, είναι ότι ο κος Κιντής δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα από την εμπλοκή του με τον Πανιώνιο. Αντιθέτως, από την ενδεχόμενη συντριβή του έχει να υποστεί τεράστιο πλήγμα ο κος Τσακίρης.

Και μόνο πάντως που ακόμη δεν έχει αρχίσει η χρονιά και αποδεχόμαστε ως ιδιαίτερα πιθανή την αποτυχία, σημαίνει ότι τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου μα καθόλου καλά.

Katrinos είπε...

Θα έδειχνα τυφλή εμπιστοσύνη στο σχέδιο (που εφαρμόζεται τώρα , όχι αυτό που μας είπε) εαν ήξερα ότι είχε ενεργή οικονομική συμμετοχή, δηλαδή είχε κάτι να πονέσει.

Δηλαδή εαν όντως έχει πείσει το Τσακ ότι μπορεί να έχει μια μέτρια/ αξιοπρεπή πορεία και ότι υπάρχει και πιθανότητα λόγω οικονομικών δυσκολιών των υπολοίπων να μας βγεί και κάτι καλύτερο, με πολύ λιγότερα χρήματα απο τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα ήμουν πολύ πιό ήσυχος εαν ήξερα ότι ένα κομμάτι απο τα μέχρι εισφερόμενα ήταν δικά του.

Κάποτε εαν θυμάμαι καλά ο Τσακ έλεγε , ας έρθει κάποιος να βάλει 1 μύριο και να πάρει το managment.Αυτό είχε λογική

br fun_atic είπε...

Σωστά. Εδώ υπάρχει το αντίθετο. Ένας προκλητικός, για τα σημερινά δεδομένα μισθός (αν και έχω ακούσει ότι βγάζει λιγότερα από 6-8), ένας λογικά ακριβός ξένος σύμβουλος, ένα υπερπλήρες τεχνικό επιτελείο άγνωστων αποδοχών, πολλά ταξίδια, πολλές επαφές και όλα αυτά χωρίς εμφανές κέρδος.
Ακόμη κι αν όλα αυτά θεωρηθούν αναγκαία έξοδα διοίκησης, μήπως είναι υπερβολικά σε χρονιές κρίσης, όπου ο μέσος φίλαθλος πρέπει να συμφιλιωθεί με το ενδεχόμενο ότι θα αγοράζει ακριβά (όπως έχει πει ο κος Κιντής) το εισιτήριο για ένα ποδοσφαιρικό θέαμα που δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο;

Γιατί όλοι μας πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα του πειραματικού και φθηνού μπάτζετ όταν τα μεγάλα στελέχη αμείβονται με εξωπραγματικούς για την εποχή μισθούς;

Γιατί πρέπει να πιστέψουμε ότι εφαρμόζεται στην εντέλεια ένα άψογο σχέδιο, το οποίο δεν μπορούν να καταλάβουν ή εποφθαλμιούν όσοι το σχολιάζουν;

Θα είχα εντελώς διαφορετική στάση αν μου έλεγαν από την αρχή: μάγκες, δεν υπάρχει μία, πάμε για τη σωτηρία και θέλουμε τη βοήθεια όλων. Εκεί όλοι θα είχαμε βάλει πλάτη.Αντίθετα όμως όλο αυτό μας το παρουσίασαν σαν τον δρόμο για να βγει άμεσα η ομάδα στην ευρώπη ή ακόμη και στο cl.

Για την ιστορία, τον ΠΑΟΚ τον πήρε τρία χρόνια να τα καταφέρει, έχοντας μάλιστα δεκαπλάσια έξοδα. Βέβαια ο ΠΑΟΚ έχτιζε πάνω σε παίκτες, ενώ εμείς προσβλέπαμε στην μεταπολιτική αξία και χτίζαμε διαρκώς από την αρχή. Ήταν πιο μάγκας ο Ζαγοράκης; Ναι. Γιατί πρώτους απ 'όλους έπεισε τους παίκτες για την επιτυχία της προσπάθειάς του. Αντίθετα σε εμάς, οι πρώτοι που είναι έτοιμοι να την κάνουν είναι οι παίκτες που κάνουν απλά την πρώτη τους καλή χρονιά.

Αυτές είναι αλήθειες που δεν πρόκειται να στις πει κανένα στέλεχος, γιατί απλά δεν το συμφέρουν.

br fun_atic είπε...

δεκαπλάσια έσοδα (αλλά και μεγάλα οικονομικά ανοίγματα)

IWN1998 είπε...

Η δική μου εντύπωση είναι ότι έστω και αργά με δυο κινήσεις μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση και να είναι ελπιδοφόρα η συνέχεια. Δεν μιλάω για τις όποιες διοικητικές ανακολουθίες. Μιλάω τελείως σε αγωνιστικό επίπεδο. Πέρυσι τέτοια εποχή, η ομάδα ήταν σε χειρότερη μάλλον κατάσταση, παρά τους άσσους που διέθετε.

Άποψή μου είναι ότι αν τελικά αποκτήσει έναν αξιόπιστο αμυντικό χαφ ή σέντερ μπακ (ανάλογα με το τι τελικά προτιμάει να κάνει τον Τσότσαλιτς ο Στόρε...Τον Τσότσαλιτς τον έχουν ρωτήσει άραγε?) και ένα φορ περιοχής, έστω και αν χάσουν τις 2 πρώτες αγωνιστικές, θα μπορέσουν στη συνέχεια να προσφέρουν, ανεβάζοντας την απόδοση όλης της ομάδας.

ΥΓ: Υποθέτω ότι οι αμοιβές Κιντή και τα έξοδα ταξιδίων γίνονται για ν' αποφύγουν τους μεσολαβητές μάνατζερς παικτών. Ισχύει όμως στην πράξη κάτι τέτοιο; Τελικά δεν μπαίνει στο κύκλωμα της μεταγραφής ο μάνατζερ άσχετα αν μας σύστησε τον παίκτη ή τον βρήκαμε μόνοι μας; Και μήπως τώρα που είμαστε στο παρά πέντε, είμαστε αναγκασμένοι να συντρέξουμε στη βοήθεια κάποιων μάνατζερς για να κλείσουμε τις τρύπες του ρόστερ;

ΥΓ: Ελπίζω ο Στόρε να καταλαβαίνει ότι ο Ριέρα δεν είναι σέντερ φορ γιατί η κατά διαστήματα χρησιμοποίησή του στο Β' μέρος με Λεβαδειακό με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως υπάρχουν, όπως και πέρσι, τέτοιες βλέψεις για τον παίκτη. Αυτές πέρσι αποδείχτηκαν μη εφαρμόσιμες. Ο ποδοσφαιριστής και ό ίδιος παραδέχεται ότι δεν την "έχει" τη θέση. Έχουμε που έχουμε πρόβλημα να πατήσουμε περιοχή και να κάνουμε ευκαιρίες, ας πάρουμε μετά από δυο χρόνια, ένα παίκτη που να μπορεί κάπως να τις μετουσιώσει σε γκολ...

Griniaris είπε...

Το άσχημο είναι ότι πέρυσι τέτοια εποχή νομίζαμε ότι είχαμε καλή ομάδα και μετά ήρθαν τα αποτελέσματα σφαλιάρες.Τώρα είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα είναι,πέρα από τις ελλείψεις,τουλάχιστον ανέτοιμη.Τι αποτελέσματα άραγε μπορούμε να περιμένουμε;

IWN1998 είπε...

Εμένα δεν μου φάνηκαν ανέτοιμοι την Παρασκευή. Μου φάνηκαν να έχουν συγκεκριμένα προβλήματα που αφορούν την ανάπτυξη με τρόπο που θα γίνονται επικίνδυνοι στην περιοχή του αντιπάλου και το αριστερό άκρο της άμυνας.
Είναι απαράδεκτο ότι εκτός του Φογκουάγιο, δεν μπόρεσαν ν' αποκτήσουν νωρίτερα αριστερό μπακ κάποιας μεγαλύτερης αξίας, τη στιγμή που από τον Ιούνιου έδωσαν τον Τζαβέλα. Και το Γάλλο το Βαρό που πήραμε, να τον δούμε γιατί είναι δεξιοπόδαρος και συνεπώς κατά εύστοχη παρατήρηση του NK99 στο blog μου, θα παίζει τη θέση, συγκλίνοντας στον άξονα, άρα διαφοροποιώντας την τακτική της ομάδας.

zamis είπε...

Καλημερες σε ολους και καλως σας βρισκω.
Η καλυτερη ειδηση για φετος ειναι ο Γιαννης ball boy.
Ελπιζω μονο να μην φοραει τη φανελα πυτζαμα που ετοιμαζουν.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Καλημέρα. Αυτη θα φορά zamis. θα την παρουσιάσουν την Πέμπτη το βράδυ στην Εστία...

zamis είπε...

Φαντασμαγορια Μακη.Γενικως..

Griniaris είπε...

Κορίτσια καλώς ορίσατε...

Η φανέλα μάλλον θα είναι ανάλογη της υπόλοιπης "εμφάνισης" της ομάδας...

Πέρα από πλάκα,δεν μπορείτε να φανταστείτε,όσοι δεν το έχουν ζήσει,τη χαρά που νιώθει ένα παιδί αυτής της ηλικίας να έρχεται σε τόσο στενή επαφή με τα αστέρια του....

ΥΓ.Α,και κάποτε τα ball boys είχαν πολύ τρέξιμο μια και ο αγώνας γινόταν με μία μπάλα...

zamis είπε...

Χαιρετω τα αγορια..
Griniari,να τα κανουμε βραδυνα φετος τα ματς γιατι τα μονα αστερια που θα βλεπει θαναι στον ουρανο.

Griniaris είπε...

Πολύ φουριόζος γύρισες.Θα περάσουμε καλά το Σάββατο...

Griniaris είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=43374663

Πάει κι αυτός.Πάντως τα ρεπορτάζ μας έχουν πολύ πλάκα...

zamis είπε...

Τι φουριοζος,καταθλιπτικος δε λες καλυτερα..αυτο δεν ειναι ομαδα 5 μερες πριν αρχισει το πρωταθλημα,ειναι λεγεωνα αστεγων και αναξιοπαθουντων.
Ευτυχως απαλλαχτηκαμε απο ολους τους ''κακους'' των προηγουμενων χρονων..ο Μανιατης κι ο Κουμο μεινανε αλλα που θα παει..

br fun_atic είπε...

Είναι ο δεύτερος παίκτης σερί που απορρίπτουμε λόγω ιατρικών προβλημάτων.εντυπωσιακό