Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Συνέντευξη Κ. Τσακίρη στην εξέδρα

Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Πως σας βρίσκει η επόμενη ημέρα των γεγονότων; Δεν έχω ηρεμήσει ακόμη και μάλλον δεν θα ηρεμήσουμε αν δεν λύσουμε τα θέματα που δημιουργήθηκαν μεταξύ μας. Υπάρχουν πλέον πολλά ανοιχτά μέτωπα και πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Λήφθηκε μια λάθος απόφαση από τον Γ. Βεντούρη, αλλά δεν ήταν αντίδραση αυτή των οπαδών. Θα πρέπει οι Πάνθηρες να καταδικάσουν τις πράξεις βίας, διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα

Περιμένετε μια ανακοίνωση από την πλευρά τους; Μπορεί κι εγώ να μην ήθελα να αγωνιστεί η Α.Ε.Κ στο γήπεδό μας, διότι θα ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια και την περιοχή της Ν.Σμύρνης, αλλά δεν είπα πως δίνω τα 40.000 ευρώ που θα έπαιρνε ο ερασιτέχνης… Οι Πάνθηρες πρέπει να δώσουν λεφτά από το ταμείο τους για να καλύψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και τώρα που έφυγε ο Γ.Βεντούρης ίσως θα πρέπει να γίνουν όλοι μέλη του ερασιτέχνη και να πληρώσουν τη συνδρομή. Πρέπει να αποδείξουν οι Πάνθηρες ότι δεν είναι σαν τους υπόλοιπους οργανωμένους οπαδούς, διότι αν είναι, θα έχουμε πρόβλημα.

Χθες όμως όπως και οι Πάνθηρες, ήσασταν κι εσείς οργισμένος: Σίγουρα δεν είναι εύκολο να είσαι ψύχραιμος όταν δέχεσαι τηλέφωνα και παράλογες πιέσεις απ’ όλες τις πλευρές. Ακόμη και πως θα πέσουμε στη Β’ Εθνική μας είπαν για να μας εκβιάσουν και να τους δώσουμε το γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν να επικοινωνεί μαζί μου ο Γ.Γ.Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής για να δώσουμε το γήπεδο στην ΑΕΚ και να έχει πάνω στο γραφείο του τον φάκελο για το γήπεδό μας από τον Οκτώβριο του 2009 και να μην του έχει ρίξει μια ματιά για να προχωρήσουν τα απαραίτητα έγγραφά μας.

Θεωρείτε πως μια πιο ώριμη αντίδραση από την πλευρά της παε δεν θα μπορούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να γίνει δίχως πρόβλημα το παιχνίδι; Η UEFA που εδρεύει στην Γενεύη, αντιλήφθηκε πως υπάρχει θέμα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του αγώνα και αυτό δεν μπόρεσαν να το αντιληφθούν οι άνθρωποι της κυβέρνησης και όλες οι άλλες αρχές.

Τα γεγονότα εκθέτουν τον Πανιώνιο και η εικόνα που παρουσιάστηκε δεν είναι η καλύτερη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς είναι πως φανήκαμε διάτρητοι. Η ΑΕΚ επικοινώνησε με την ΠΑΕ ώστε να πάρει το γήπεδο και αφού δεν μας βρήκε σύμφωνους διότι φοβόμασταν τα όσα θα επακολουθούσαν διάλεξαν τον δρόμο του ερασιτέχνη. Θέλησαν να βρουν λύση στο δικό τους πρόβλημα χωρίς να σκεφτούν οποιαδήποτε συνέπεια.

Για λόγους δεοντολογίας η συνέντευξη αναρτήθηκε αποσπασματικά. Εννοείται πως σας προτρέπω να αγοράσετε το έντυπο και να την διαβάσετε ολόκληρη. Θα σχολιάσω μόνο ένα κομμάτι που είναι και το κλειδί: «Η ΑΕΚ επικοινώνησε με την ΠΑΕ ώστε να πάρει το γήπεδο και αφού δεν μας βρήκε σύμφωνους διότι φοβόμασταν τα όσα θα επακολουθούσαν διάλεξαν τον δρόμο του ερασιτέχνη».

Τα ίδια τα sms που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον κο Κιντή αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Τα πράγματα είναι μάλλον απλά. Ο κος Κιντής δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά, όπως φαίνεται από τα sms. Ο κος Βεντούρης, είναι δεδομένο ότι επικοινώνησε και με την ΠΑΕ και με την ΑΕΚ χωρίς να πάρει μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν έπρεπε να δώσει το γήπεδο ή όχι. Κατά μία εκδοχή η ΑΕΚ επικαλέσθηκε συμφωνία με την Π.Α.Ε και ο κος Βεντούρης έδωσε την άδεια, προσβλέποντας και στις καλές σχέσεις και στα χρήματα, χωρίς να φροντίσει να καλύψει τα νότα του με απόφαση του Δ.Σ. Άρα στο αλλαλούμ που επακολούθησε ήταν ο αδύναμος κρίκος.

Η ΠΑ.Ε Πανιώνιος όμως, δια του προέδρου της, όπως είχε κάνει και ο Ολυμπιακός, έπρεπε να εκδώσει άμεσα ανακοίνωση με την οποία είτε θα αρνούνταν την παραχώρηση του γηπέδου για λόγους ασφαλείας, είτε θα αποδέχονταν την παραχώρηση, υπό την προυπόθεση της έγκρισής του από την UEFA. Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή το γήπεδό μας δεν πληροί τις προδιαγραφές για ευρωπαϊκό παιχνίδι, ούτε υπήρχε ο χρόνος για εργασίες. Συνεπώς βγαίναμε από τη δύσκολη θέση, χωρίς να ανοίξουμε πόλεμο. Επιπλέον θα φαινόμασταν και ανώτεροι.

Αντ' αυτού ο έμμισθος πρόεδρος αντάλλασσε sms, λες και επρόκειτο για προσωπικό του ζήτημα. Τ ίδια sms τα έδωσε στην δημοσιότητα, ενισχύοντας στην πραγματικότητα τις θέσεις της Α.Ε.Κ. Άρα λειτούργησε εις βάρος του συμφέροντος της ομάδας που τον απασχολεί. Αλλά ακόμη και όταν συνέβησαν τα έκτροπα, ο ίδιος ο πρόεδρος του Πανιωνίου αρνήθηκε να δικαιολογήσει το σύνολο των φιλάθλων, βάζοντάς μας όλους στο ίδιο καζάνι και επιβεβαιώνοντας το σενάριο του μίσους με την Α.Ε.Κ. Δηλαδή η δική του ολιγωρία καλύφθηκε από τα έκτροπα των λίγων οργανωμένων. Ακόμη και ο πλέον άσχετος, θα έβγαινε στη συνέντευξη τύπου, θα καταδίκαζε τα επεισόδια και θα έλεγε τουλάχιστον ότι αυτά δεν εκφράζουν τον κόσμο του Πανιωνίου. Θα έλεγε ότι θα γίνουν προσπάθειες για να συλληφθούν οι υπεύθυνοι.Αντί για τα αυτονόητα όμως, αποστασιοποιήθηκε μόνο ο ίδιος από τους οπαδούς, αποδέχθηκε την ύπαρξη μίσους και ουσιαστικά την απέδωσε συλλήβδην στους Πανιώνιους. Ποιός τελικά έβλαψε περισσότερο; Ο κος Βεντούρης ή ο κος Κιντής;

Μπορεί να μου λύσει κάποιος μία απορία; Πηγαίνω χρόνια στο γήπεδο, αλλά δεν έχω ιδέα που φυλάει ο κηπουρός τα σύνεργά του. Οι οργανωμένοι που το ήξεραν; Πως κατάφεραν να τα πάρουν στα χέρια τους; Πως καλύφθηκε το θέμα σε χρόνο μηδέν απ' όλα τα μέσα; Γιατί δεν έγινε προσπάθεια αποσιώπησής ή υποβάθμισής του του από την Π.Α.Ε, αφού είναι δεδομένο ότι οι ζημιές ήταν μικρες και εύκολα επισκευάσιμες; Ενώ είναι δεδομένο ότι στο γήπεδο υπήρχαν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τους οργανωμένους, πως και δεν υπήρξε η παραμικρή καταγγελία υπαίτιου;

Είναι σημαντικό που μετά από καιρό βγαίνει μπροστά ο μεγαλομέτοχος. Για να είμαι όμως ειλικρινής περίμενα μια πιο δυναμική επανεμφάνιση.

Θεωρώ καθήκον του την άμεση ανάληψη της προεδρίας, τουλάχιστον την τοποθέτηση του κου Κιντή σε άλλο πόστο και την άμεση απονομή ευθυνών. Τα πρόσωπα των πρωταίτιων είναι γνωστά σε όλους. Αυτά για αρχή. Το φρόνημα όλων είναι στο κατώτερο επίπεδο και πρέπει να ανέβει, ταυτόχρονα με την άμεση αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας η οποία παραπέμφθηκε στις καλένδες.

Δεν ξέρω αν η ΕΠΟ δεν επιτρέπει τους Αφρικανούς ή τους Αλβανούς. Ξέραμε ότι αγοράζουμε παίκτες οι οποίοι προέρχονταν από χώρες με συγκεκριμένους περιορισμούς, όπως ξέραμε και τις αγκυλώσεις της κρατικής μηχανής. Αυτό που μένει είναι ότι τελικά δεν ενεργήσαμε ως οργανωμένος σύλλογος αλλά ως τζογαδόρος σε καζίνο. Γιατί δεν είναι τζόγος να δαπανάς χρήματα σε παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ιδίως όταν γνωρίζεις ότι δεν έχεις τα χρονικά περιθώρια να επιλύσεις το ζήτημα; Έτσι είναι ο τζόγος.Και όταν παίζεις συνήθως χάνεις.

Εμείς πληρώνουμε επαγγελματία πρόεδρο για να διοικεί μια ΠΑΕ όπως πρέπει και όχι για να λαμβάνει αποφάσεις υψηλού κόστους και ρίσκου, οι οποίες τελικά αποδυναμώνουν την ομάδα σε κάθε επίπεδο. Υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι ο σημερινός Πανιώνιος είναι στο ίδιο επίπεδο γενικά με τον Πανιώνιο του περασμένου Μαρτίου; Ακόμη κι όταν φοβόμασταν για την παραμονή, εξακολουθούσαμε να έχουμε σοβαρές μονάδες, κάποιους σοβαρούς διοικητικούς παράγοντες και αξιοπρέπεια στο φίλαθλο ελληνικό κοινό. Αυτό που έχει χαθεί βέβαια είναι η καλή διαχείριση της δημόσιας εικόνας του συλλόγου. Όχι ότι ήμασταν ποτέ ιδιαίτερα καλοί σ' αυτό. Πλέον όμως πιάσαμε πάτο.

Ο κόσμος είναι ανάστατος, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου έχει πάρει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, τα επεισόδια είναι πολύ πιθανά και πρέπει πάση θυσία να προφυλαχθεί ο σύλλογος αλλά και το κύρος της θέσης του προέδρου, ακόμη κι αν αυτή καλύπτεται από έναν επαγγελματία.

Το αν έχουμε ηγέτη θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες.

55 σχόλια:

zamis είπε...

Δανειζομαι το τελευταιο σχολιο σου απο την προηγουμενη αναρτηση.
Τραβα μπροστα ΠΡΟΕΔΡΕ κι εμεις μαζι σου.

Griniaris είπε...

Σωστά zamis.Γιατί για μας πρόεδρος είναι ένας.Γραφικός;Φυσικά,αλλά όχι για τους λόγους που του προσάπτουν.Άλλωστε γραφικό τον είπαν και όταν βγήκε στα κανάλια και τα έχωνε στο ποκ,γραφικό τον είπαν και όταν ζήταγε τα dvd από τη nova και άλλα πολλά.Έχουμε εμείς γραφικότητες να του προσάψουμε.Ας ασχοληθούν αυτοί με τα αφεντικά τους...

ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΩΡΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ...

Ξανακρούω τον κώδωνα του κινδύνου.Δεν κρατούνται πλέον ούτε τα προσχήματα.ΣΠΑΘΑΣ ΜΕ ΒΟΛΟ...

Timoros είπε...

http://www.exedrasports.gr/football/superleague/article/?aid=73984

br fun_atic είπε...

Άμεσες και δυναμικές λύσεις, απομάκρυνση προσώπων, απονομή ευθυνών, μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, ανάληψη της προεδρίας από τον κο Τσακίρη. Αυτά για αρχή.
Οπωσδήποτε θα χρειαστούμε ένα πολύ ισχυρό Δ.Σ αποτελούμενο από προσωπικότητες με εξουσίες στα χέρια τους.

Είναι τραγικό να έχουμε γίνει ο περίγελος όλων, ιδίως όμως του Αδαμιδι και του Αχιλλέα.

Timoros είπε...

pantos kai apo persi o tsak eixe kataferei na ta spasei me olous

zamis είπε...

τον γραφεις αδαμιδι γιατι σου θυμιζει κατι αλλο που τελειωνει σε ιδι?:)

br fun_atic είπε...

ο Timoros ανέβασε τη συνέντευξη. Κρίμα που άφησα το babysitting και έγραφα μία ώρα. Είναι γεγονός ότι εδώ και λίγες ημέρες ασχολούμαι με τα οικιακά.Ανάγκα...

Τέλος πάντων. Καλά τα λέει ο Πρόεδρος, αλλά πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Ας ρίξει τα τηλέφωνά του εκεί που πρέπει για να μάθει τα ονόματα όσων άνοιγαν τρύπες, κρατώντας κινητά τηλέφωνα και ας πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Μέχρι το Σάββατο πρέπει να αλλάξουν πολλά. Στην παρούσα φάση θα ήταν καλή ιδέα ακόμη και μια μεταγραφή εντυπώσεων.

Αδυνατώ να φανταστώ ότι ο Αχιλλέας θα έρθει στη Ν. Σμύρνη ως πρόεδρος του Βόλου και θα καθίσει δίπλα του ως ομότιμος ο κ. Κιντής.

br fun_atic είπε...

ξεχνάς όμως ότι μέχρι πέρσι ο Τσακ είχε τη συμπαράσταση όλων μας. Και όταν είμαστε ενωμένοι δεν φοβόμαστε κανέναν. Θυμίσου μόνο τις προσδοκίες και το κλίμα όταν στην ομάδα έπαιζε ο Τζιμπουρ και ο Ντάριο. Θυμίσου πόσο πολύ μας έτρεμαν όλοι. Θυμίσου την καθολική αποδοχή που είχε ο Τσακ. Είναι μεγάλη κουβέντα να τον τοποθετεί ο κόσμος δίπλα σε μυθικές μορφές του συλλόγου. Σε διαβεβαιώ ότι αυτό δεν έγινε επειδή ήταν ο πιο πλούσιος ή ο πιο ανοιχτοχέρης.

Όταν ένα σύνολο χάσει τον ηγέτη του είναι εύκολος στόχος. Αυτό μας συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Και για να στο πω λαικά δεν έχουμε κάποιον με αρχίδια να ηγείται.

@zamis
είναι γνωστό ότι είμαι ανορθόγραφος. Κλινική περίπτωση. Πως έπρεπε να τον γράψω;

zamis είπε...

@brf
εγω θα γραφω ανορθογραφα τον κιντι γιατι επισης μου κανει ομοιοκαταληξια

Costix είπε...

Η ουσια της υποθεσης ειναι οτι για μια ακομα φορα βγηκαμε επικοινωνιακα μαλακες και στο στοχαστρο ολων των υπολοιπων (δεστε π.χ. Μαρινακης).

Εμεις γιναμε οι ΚΑΚΟΙ για ολους τους υπολοιπους ελληνες φιλαθλους, οι οποιοι σε τελευταια αναλυση χεστηκαν για το αν και ποσο μας εχει αδικησει η αεκ στο παρελθον.

Ετσι αποδυναμωνεται η θεση μας, αντι να δυναμωνει !!!

Πιστευω οτι πρεπει ταχιστα να τερματιστει, παντα με τον γνωστο Πανιωνιο αξιοπρεπη και περηφανο τροπο, αυτη η κοντρα με το αεκακι, γιατι και δεν οδηγει πουθενα και μας κανει συνεχως ολο και μεγαλυτερη ζημια.

Μονον ο Τσακ μπορει να το κανει αυτο και πολυ συντομα, μην δουμε και χειροτερα !!

Και βεβαια, να συμφωνησω για μια ακομη φορα με τον brfun και την υπολοιπη παρεα, στο οτι μονο ο Τσακ
μπορει να ειναι Προεδρος της ΠΑΕ (με ολα τα καλα και τα κακα που συνεπαγονται απο τη θεση - Κωνσταντινε, δεν ηξερες που εμπλεκες ??? Εδω ειναι Μπαλκανια!!!) ωστε να διατηρηθει η ενοτητα, συσπειρωση και ψυχραιμια, γιατι ολοι εμεις απλα τον βλεπουμε σαν φυσικο ηγετη της ομαδας.

Η θεση του Κιντη (αν εχει τελικα, αλλα δεν εχω ακομα κατασταλαξει 100%) ειναι αυτη του διευθυνοντος συμβουλου.

Ετσι θα γλυτωσουμε ολοι μας απο πολλες κακοτοπιες !!!

Αν μεινουμε ετσι, δυστυχως φοβαμαι πολυ χειροτερες εξελιξεις.

Κωνσταντινε, σκεψου ηρεμα και ψυχραιμα, πριν ειναι αργα ...

zamis είπε...

@Costix
Εγω εχω καταληξει 1000%.
Διευθυνων συμβουλος Μπορατ.(συνδεσμος μεταναστευτικων οργανωσεων και ταξιδιωτικων γραφειων)

br fun_atic είπε...

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένα επικοινωνιακό τρυκ για να ενώσουμε τον κόσμο. Αν και ήμουν αντίθετος με τέτοιου είδους μεταγραφές, μάλλον ήρθε η ώρα ο Πρόεδρος Τσακίρης να αποκτήσει τον Ντάριο ή κάποιον άλλο που μιλάει στις καρδιές του κόσμου. Να ξέρουμε για αρχή ότι το Σάββατο πηγαίνουμε όλοι ενωμένοι.

Ήδη ακούγονται φήμες για επεισόδια και παρατράγουδα. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και όλα αυτά είναι πιθανά. Χρειάζεται άμεσα κάτι που να αλλάξει την ψυχολογία όλων.
Το βασικότερο όμως είναι ότι πρέπει να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια της ομάδας και το κύρος της θέσης του Προέδρου. Θεωρώ τεράστιο λάθος, ο πρόεδρος του Πανιωνίου, όποιος κι αν είναι αυτός, να δοθεί βορά στην αγανάκτηση του κόσμου, έστω κι αν φέρει βαρύτατη ευθύνη.

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα η παραίτηση κάποιων από το Δ.Σ, η αντικατάστασή τους από δοκιμασμένα πρόσωπα, η σύγκληση Δ.Σ και η δημοσιοποίηση μηνύματος ενότητας.

Griniaris είπε...

Ρε μπας και ο Κιντής κάνει νόμιμα αυτό που άλλοι προσπαθούν να κάνουν διασχίζοντας θάλασσες και πελάγη με βαρκούλες και στοιβαγμένα κορμιά το ένα πάνω στο άλλο;
Κι αν ναι,τι έσοδα έχει ο Πανιώνιος από αυτό;

zamis είπε...

Εμενα δε με νοιαζει κανενας Νταριο η Μαριο.
Με νοιαζει να παμε μεθαυριο με Προεδρο τον Τσακ ενωμενοι για τους λογους ακριβως που λες.

Griniaris είπε...

Αν και συμφωνώ με τον br,δεν ξέρω αν είναι εφικτή μια τέτοια κίνηση απόκτησης κάποιου σαν τον Ντάριο.Εκείνο που είναι εφικτό είναι η άμεση αλλαγή της ηγεσίας.Αντικατάσταση μελών του ΔΣ δεν αλλάζει τίποτα.Το βέβαιο είναι ότι με την παρούσα κατάσταση και τυχόν στραβό αποτέλεσμα το Σάββατο,ο Θεός να φυλάξει...

br fun_atic είπε...

Αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι ευθύνες για τις επιλογές Κιντή θα μετακυλήσουν στον Τσακ. Χρειάζεται ένα συνολικό πακέτο που να δημιουργεί αισιοδοξία στον κόσμο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Σαββάτου. Αν επιπλέον αυτό είναι καλό, τότε όλοι θα νοιώσουν ακόμη καλύτερα, συνυπολογίζοντας και την διακοπή του πρωταθλήματος.

zamis είπε...

Μην ξεχναμε οτι ολα τα βλεμματα θαναι στραμμενα στη Ν.Σμυρνη το Σαββατο.
Αυτο το λεω και για την ευθυνη που κουβαλαμε ολοι οσοι θαμαστε στο γηπεδο.

zamis είπε...

Griniari καλα το λες.Ετσι ειναι η νεα αριστερα.

Ανώνυμος είπε...

Έχω πολύ καιρό να γράψω κάποιο σχόλιο γιατί απλά δεν αντέχω αυτό που βλέπω να εξελίσσεται μπροστά μου. Προσωπικά, απορώ και ταυτόχρονα θαυμάζω την αντοχή σας και την αισιοδοξία σας.

Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται, νοήμονες άνθρωποι να ανέχονται τις ιστορίες για τους Αφρικανούς που θα ανακαλύψει το scouting και θα τους απομονώσει κάπου μακριά από τους άλλους scouters, και μετά θα έλθουν στον Πανιώνιο και θα μεγαλουργήσουν.

Δεν καταλαβαίνω πως ανέχεστε να κυκλοφορεί η ημιεπίσημη εφημερίδα του Πανιωνίου με εξώφυλλο και κύριο θέμα την επιστροφή του Λόλο στην ομάδα, και την επομένη να ανακοινώνεται ο δανεισμός του παίκτη. Άφησε κάποιο κενό το γεγονός πως η εφημερίδα έκλεισε; Κενό ενημέρωσης πάντως δεν άφησε γιατί αυτό το πράγμα δεν λέγεται ενημέρωση! Παραπληροφόρηση λέγεται.

Βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός πως ζητάτε από τον κ. Τσακίρη να ηγηθεί πλέον της ομάδας. Για το χάλι και την κατάντια των τελευταίων τριών ετών, φταίει μήπως κάποιος άλλος;

Νομίζω πως απλά δεν θέλετε να δείτε την αλήθεια. Ο σύλλογος έχει γελοιοποιηθεί, και η ομάδα θα κινδυνέψει με υποβιβασμό στα 120 χρόνια από τη δημιουργία της. Μόνο η τύχη και ο καλός Θεός μπορεί να μας γλυτώσει.

Το είχα γράψει και πριν 1-2 χρόνια. Είμαστε τελείως ανερμάτιστοι, αρχής γενομένης από τον μεγαλομέτοχό μας. Καλή η Πανιώνια χαλαρότητα, αν συνοδεύεται όμως με όραμα, ικανότητες, διάθεση και έλλειψη εγωισμού. Ούτε τα χρήματα αρκούν (και γι' αυτά, πλέον, αμφιβάλλω), ούτε οι κινήσεις εντυπωσιασμού - τύπου Ρεκόμπα -, οι οποίες άλλωστε είδαμε πού κατέληξαν. Αφήστε που αυτή η χαλαρότητα του μεγαλομέτοχου εξέθρεψε και το τέρας των "οργανωμένων". Πού κατέληξαν να δέρνονται προ μηνών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, και τώρα να σκάβουν το γήπεδό μας! Έλεος!

Θα ήθελα πολύ να συμμεριστώ λίγη από την αισιοδοξία σας. Αλλά, πιστεύω πως ακόμα και να πάμε ανέλπιστα καλά στο πρωτάθλημα (απίθανο, κατά τη γνώμη μου) έχουμε χάσει οριστικά το ηθικό προβάδισμα που είχαμε (και που δεν είχε χαθεί, ούτε επί Μπέου!) και τη γοητεία του γαλατικού χωριού που αντιστέκεται στους μεγάλους. Είμαστε γελοίοι, αυτή είναι η αλήθεια.

zamis είπε...

φιλε Costa ειμαστε μια ανασα πριν την ολοκληρωτικη καταρρευση:(

Ανώνυμος είπε...

έτσι είναι φίλε zamis. Δυστυχώς!

Είναι καιρός που νομίζω πως βλέπω ταινία. Και η ταινία είναι - αν δεν είσαι Πανιώνιος -, κωμωδία! Αν είσαι όμως, δεν αντέχεται.

Προσπαθώ να απέχω και δεν γράφω σχόλια. Αλλά σήμερα, δεν άντεξα ... Κάποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά. Και δεν είμαι εγώ, ούτε εσύ ...

br fun_atic είπε...

το θέμα είναι να αναγνωρίζεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να προσπαθείς να αντιδράσεις με τα δεδομένα που έχεις μπροστά στου φίλε Κώστα.
Δεν είμαστε ούτε άμυαλοι ούτε υπερ-αισιόδοξοι.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνουμε;
Ποιες εναλλακτικές λύσεις έχουμε μπροστά μας;
Να υπολογίσεις και κάτι άλλο.Ο Τσακίρης έφερε τον Κιντή επειδή θεώρησε ότι το μοντέλο της δικής του διοίκησης ήταν αποτυχημένο. Αν αποτύχει και το μοντέλο Κιντή, τότε ο μεγαλομέτοχος έχει κάθε λόγο για να αποχωρήσει από την ομάδα. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής, αντιλαμβάνεσαι το μπάχαλο που θα επακολουθήσει;
Αν τα πράγματα τείνουν να οδηγηθούν εκεί, η μόνη λύση είναι η άμεση στελέχωση του ΔΣ από προσωπικότητες, που θα μπορέσουν να φέρουν το βάρος των εξελίξεων. Αυτό δεν είναι υπεραισιοδοξία. Είναι κοινή λογική.

br fun_atic είπε...

Είμαστε σχεδόν καταδικασμένοι να υποστηρίζουμε την επιτυχία του Κιντή, υπό την προυπόθεση ότι θα βοηθήσει λίγο κι εκείνος. Δυστυχώς όμως δεν βοηθάει καθόλου.
Ας πάρουμε δυναμικά μέτρα όσο είναι καιρός, γιατί αργότερα το πράγμα δεν θα μαζεύεται.

Ανώνυμος είπε...

φίλτατε br fun,

με αδικείς, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως "άμυαλοι". Ο λόγος που εξακολουθώ και επισκέπτομαι κάποια Πανιώνια blogs είναι ακριβώς ο αντίθετος: ότι γράφουν ενδιαφέροντες άνθρωποι. Το ξέρεις. Μην με αδικείς λοιπόν. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι τέτοιο.

Υπεραισιόδοξους ναι. Μερικές φορές, μου έρχεται στο μυαλό αυτή η λέξη. Και εκτιμώ πως η υπεραισιοδοξία σας οφείλεται στη μεγάλη αγάπη για την ομάδα. Έντιμα, αυτό πιστεύω.

Να, για παράδειγμα: γράφεις στο σχόλιό σου "..αν αποτύχει το πείραμα Κιντή". Τι να πώ επ' αυτού; Θα πρέπει να καταρρεύσει το σύμπαν για να αποφανθούμε;

Και όσο για το τι θα γίνει αν φύγει ο Τσακίρης, πιθανώς συμφωνώ. Ανάμεινε όμως να δείς τι μπορεί να γίνει με τον Τσακίρη μεγαλομέτοχο! Γιατί, αν υποβιβαστούμε στα 120 χρόνια, μετα τις παλινωδίες και τις ηλιθιότητες των τελευταίων 3 ετών, δεν ξέρω αν θα ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα ...

br fun_atic είπε...

Δεν ήθελα να σε αδικήσω.

Θα μου ήταν πάρα πολύ εύκολο να ρίξω όλο το βάρος στον Τσακίρη. Θα ήμουν μάλιστα αρεστός και σε μερίδα φιλάθλων της ομάδας.Σε αυτούς που όταν όλα πήγαιναν καλά τον αποθέωναν και στις δυσκολίες του γύρισαν την πλάτη. Να κρατήσεις ότι απ' όσο καταλαβαίνω, ο Τσακίρης δεν έχει γύρω του ανθρώπους εμπιστοσύνης του. Γι αυτό βέβαια ευθύνεται ο ίδιος. Είναι γεγονός όμως ότι είναι μόνος του.

Γιατί τον υποστηρίζω; Γιατί εξακολουθώ να τον εκτιμώ και γιατί θεωρώ ότι μόνο εκείνος μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Αν θέλει. Αν τολμήσει.

Από τις αρχές της γνωριμίας μας του είχα πει ότι χρειάζεται ισχυρό Δ.Σ, ότι χρειάζεται οργάνωση σε επαγγελματικό επίπεδο, ότι δεν διαφωνώ με την επιλογή Κιντή, αρκεί να συμπληρώνει ένα οργανωμένο και επαγγελματικό σύνολο, ότι το μοντέλο του ήταν καταδικασμένο και ότι θεωρούσα πολύ καλή ιδέα την παραμονή Παράσχου στην ομάδα, υπό κάποια ιδιότητα. Θεωρώ ότι ο Παράσχος θα έμενε, με πολύ λιγότερα χρήματα και θα αναλάμβανε έναν χρήσιμο ρόλο. Του τεχνικού συμβούλου του προέδρου. Του ανθρώπου εμπιστοσύνης.

Οι εξελίξεις για την ώρα με δικαιώνουν. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό. Είναι να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.

Προσωπικά, είτε θεωρηθώ αισιόδοξος είτε όχι, θα εξακολουθήσω να λέω αυτά που πιστεύω και να δίνω βήμα διαλόγου σε όλους.

Ταυτόχρονα, καλώ όλους που μπορούν να συνεισφέρουν με απόψεις (και εσύ είσαι από τους πρώτους) να το κάνουν, παρά τη δεδομένη πίκρα τους.

Δεν είναι σπουδαίο να λες καλά λόγια σε περιόδους επιτυχιών. Είναι σπουδαίο όμως να συμβάλεις όταν ο σύλλογος σε έχει ανάγκη. Για όσο σε έχει ανάγκη.

zamis είπε...

@Mακης
Δε διαφωνω για την εξεδρα αλλα οποαδηποτε εφημεριδα η site παρομοια προσεγγιση ειχαν στις ραδιοφωνικες δηλωσεις Τσακιρη.
Οι οποιες-μεταξυ μας-ηταν παρτε βαλτε γκολ..

panionix είπε...

Φιλοι δεν ξερω τι να πρωτογραψω..

Ακουγα στην ΕΡΑσπορ το μεσημερι οτι το περιβαλλον μαρινακη διαρρεει πως θεωρει τον Τσακ τον πιο επικινδυνο παραγοντα και αλλα τετοια ομορφα.
Με την επο εχουμε ανοικτο μετωπο. Στην λιγκα αντιπαρατεθηκαμε στην ουσια με το παρασκηνιο και το νεο τρεντυ ρευμα που δημιουργειται..

Και μπροστα σε ολες αυτες τις προκλησεις εμεις αντιπαραθετουμε την απολυτη διαλυση. Το πλανο ''λαχειο'' ή αλλιως κιντι οσον αφορα την στελεχωση της ομαδας, τα γαμ@ μεσα μαζικης εξημερωσης να εχουν κλιμακωσει τον πολεμο εναντιον μας, και ενα δσ ανυπαρκτο με μπροσταρη ενα τυπο να βγαινει στην σ/τ και να μας κανει ΡΟΜΠΑ σαν συλλογο.

Βλεποντας μακρυα νομιζω οτι ο κιντι οταν θα φυγει απο τον συλλογο θα δινει συνεντευξεις δεξια και αριστερα προσβαλλοντας μας εκ νεου και μειωνοντας μας, οπως αλλωστε επραξε κ τωρα..

Αυτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ο Μαϊος. Που θα μας βρει ο Μαϊος.
Αγωνιστικα και δοιηκητικα.. Βλεπω το καραβι να βουλιαζει. Ας αναλαβουμε ολοι τις ευθυνες μας...

zamis είπε...

@panionix

''Βλεποντας μακρυα νομιζω οτι ο κιντι οταν θα φυγει απο τον συλλογο θα δινει συνεντευξεις δεξια και αριστερα προσβαλλοντας μας εκ νεου και μειωνοντας μας, οπως αλλωστε επραξε κ τωρα..''

Μεσα εισαι

IWN1998 είπε...

Εγώ πιστεύω ότι η κατάσταση που είμαστε απεικονίζεται τέλεια αν κάποιος μπει στο blog των Ιώνων και διαβάσει τα λίγα αλλά χαρακτηριστικά μηνύματα, έστω κάποια απ' αυτά, που έχουν γραφτεί ως τώρα.
Αν δεν τα έχετε διαβάσει, διαβάστε τα και μετά ελάτε να μιλήσουμε για ηγέτη Τσακίρη που θα ενώσει όλους και θα μας βγάλει από την κρίση. Σε κάποια απ' αυτά τα σχόλια νομίζω απεικονίζεται αρκετά και το πέραν του Κιντή πρόβλημα του Πανιωνίου. Μήπως ο Μπέος το είχε κατανοήσει καλύτερα τότε; Το ξέρω θα κατηγορηθώ για τέτοιες ερωτήσεις και αναφορές αλλά θεωρώ ότι στο καράβι που ο κάθε μούτσος αμφισβητεί την ικανότητα του καπετάνιου να κυβερνήσει και θεωρεί όχι ότι πρέπει να λέει τη γνώμη του απλά αλλά ότι πρέπει να παίρνει και το πηδάλιο στα χέρια όποτε νομίζει, ε αυτό το καράβι κάπου θα το ξεβράσει κάποια στιγμή η θάλασσα.

br fun_atic είπε...

Τη στιγμή που λέει: έβαλαν πάνω από την αγάπη ΤΟΥΣ για την ομάδα το μίσος ΤΟΥΣ για την Α.Ε.Κ έχει διαχωρίσει τη θέση του.

Ποιος ερασιτέχνης πρόεδρος θα έλεγε κάτι τέτοιο σε σ/τ, αναφερόμενος έστω στο χειρότερο κομμάτι των οπαδών της ομάδας;

Ποιός ερασιτέχνης πρόεδρος θα μιλούσε σαν να αναφέρονταν σε οπαδούς άλλης ομάδας;

Ποιός δεν θα διαχώριζε τη θέση της Π.Α.Ε και των υπόλοιπων φιλάθλων;

Ποιός θα χρησιμοποιούσε τη λέξη μίσος;

Θα προσέξετε κάτι. Ενώ είχε δεσμευθεί ότι θα αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πάντα, σε αυτό το εξαιρετικά άσχημο συμβάν ήταν ο μοναδικός, που αν και ήταν ο καθ' ύλην αρμόδιος για να το χειριστεί, δεν δέχθηκε πυρά από κανέναν, ούτε επλήγη.Κυριολεκτικά διασώθηκε

Για την ιστορία, ενώ υποτίθεται ότι κι αυτός διαφωνούσε, θα πούμε ότι ο Βεντούρης παραιτήθηκε, ο Τσακίρης παρουσιάστηκε γραφικός και όλοι οι Πανιώνιοι ρεζιλεύτηκαν. Αν ο ρόλος του ήταν μόνο να απορροφά της διαμαρτυρίες, απέτυχε και σ' αυτό, εις βάρος όλων των άλλων μάλιστα.

Ξυπνήστε!!!

Katrinos είπε...

Ίωνα έχεις απόλυτο δίκιο. Προσωπικά φρίκαρα με το τελευταίο. Δείχνει ότι πραγματικά κάτι πάει πολύ στραβά.

Γνώμη μου είναι ότι ήρθε ο καιρός να τεθεί το ή εμείς ή αυτοί.
Η τα πενήντα τσογλάνια που στα πλαίσια των Πανθήρων δημιουργούν θέματα ή εμείς η 'σιωπηρή πλειοψηφία'.

Ιδανικά θα έπρεπε οι ίδιοι οι Πάνθηρες να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες. Εκεί υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά που αγαπάνε την ομάδα. Δεν μπορούν αν επιτρέπουν σε λίγους να αμαυρώνουν τη φήμη τους και τη δράση τους.

br fun_atic είπε...

Ο Αχιλλέας έχει άραγε προσβάσεις στον Πανιώνιο ή σε μερίδα οργανωμένων; Γιατί θυμάμαι που πολλοί ανέφεραν την πρόσφατη επίσκεψή του στον τυροπιτά, όπου ήταν και καυστική και αποκαλυπτική.
Προφανώς και απευθύνονταν σε γόνιμο έδαφος. Ή έτσι νόμιζε, τουλάχιστον.

Katrinos είπε...

Ρε παίδες , μόλις είδα το βιντεάκι απο το Ρεαλ -Πενιαρόλ. Δεν μου φάνηκε και πολύ κουτσός ο Φαμπιάν......

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι ο Μπέος είναι μαύρο πανί για τους οργανωμένους... Δεν μας μεταφέρεις τη 'συνέντευξη' Μπέου στον τυροπιτα?

Ο Φαμπιάν είχε επανέλθει. Το πρόβλημα ήταν το συμβόλαιο Φαμπιάν σε συνδυασμό με αυτό του Μπάλαμπαν. Δεν μπορούσαν να το σηκώσουν και τα δυο...Ο Μπάλαμπαν μάλλον δεν εύρισκε ομάδα να φύγει. κανείς από τους δυο δεν έσπαγε το συμβόλαιό του (εδώ δεν το έσπαγε ο Μανόλο εύκολα...).

br fun_atic είπε...

@Ίων
Δεν θα έλεγα ότι ο Μπέος είναι μαλωμένος με όλους τους οργανωμένους.Να υπολογίσεις επίσης ότι μπορεί να υπάρχουν οργανωμένοι που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τον μεγαλομέτοχο και περνούν μήνα του μέλιτος με τον Αχιλλέα.Βλέπεις, τα νερά του Ευρίπου δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Χαλκίδας.

Δεν θα ήθελα να μεταφέρω το διάγγελμα, γιατί δεν ήμουν εκεί και δεν θέλω να γράψω ανακρίβειες.Κρατάμε όμως ένα πράγμα. Ήρθε, είπε όσα είπε κι έφυγε.

Απ' όσα μαθαίνω δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να σπάσουν το συμβόλαιο του Μανόλο. Να δούμε βέβαια ποιος θα παίζει στη θέση του...

br fun_atic είπε...

Από τον σπορ φμ

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» δοκίμασε χθες το 4-3-3, με τερματοφύλακα τον Μάχο, δεξί μπακ τον Γιόνσον, αριστερό μπακ τον Βαρό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Λάτκα, Σιόβα. Στον άξονα τους Μανιάτη, Κουμόρτζι και Τσότσαλιτς και επιθετική τριπλέτα τους Κούκετς (δεξιά), Γουνδουλάκη (αριστερά), Μπάλαμπαν (κορυφή).

IWN1998 είπε...

...O Κούκετς ή ο Γουνδουλάκης μάλλον...

br fun_atic είπε...

πάντα ρωτούσα τον κο Κιντή για την πυραμίδα της ιεραρχίας. Ποιός δηλαδή έχει την ευθύνη για ποιόν τομέα. Είχε αρκεστεί να μου απαντήσει ότι εκείνος έχει την συλλογική ευθύνη και ο προπονητής έχει την απόλυτη ευθύνη για το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα θέματα των παικτών, ακόμη και το αν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βρίσκονται στο σπίτι τους και δεν παραβιάζουν το ωράριο.

Για τον λόγο αυτό περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την σ/τ του κου Στόρε για να δω αν αποδέχεται ή όχι αυτό τον ρόλο και για να μας πει κατά πόσο έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του. Γιατί αποκλείω να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη για επιλογές άλλων.

br fun_atic είπε...

παγκόσμιο δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Μήπως να πηγαίναμε κάπου για καμία μπύρα; Η κατάσταση απαιτεί προσωπική επαφή.

panionix είπε...

Ακουσα στο σαιτ του σεντρα μεταξυ αλλων κ τον μωραλη του οσφπ.
Μου φαινεται θα μας παρει η μπαλλα φετος.... Θα μας πετσοκοψουν, θα κανουν απαραιτητα για να μας στειλουν μια ωρα αρχιτερα :((

panionix είπε...

@br
Συμφωνω.
Νοιωθω την ΑΝΑΓΚΗ να συζητησω με συμπανιωνιους..

zamis είπε...

@brf
τι εννοεις προσωπικη επαφη,να κλαιμε ο ενας στον ωμο του αλλου?lol
παμε πριν το ματς το Σαββατο?

Griniaris είπε...

Είδες zamis πόσο προφητικοί ήμασταν που θέλαμε να φτιάξουμε "τείχος δακρύων" έξω από την 5-6;

Στις μπίρες λέμε ναι...

ΥΓ.Άσχετο τελείως.Ίωνα θα πας στη συγκέντρωση;

br fun_atic είπε...

Όποτε και όπου θέλετε. Δεν έχω πρόβλημα.
Κάντε προτάσεις για μέρα, ώρα, μέρος.

br fun_atic είπε...

Μπορούμε να το κανονίσουμε και Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο μετά τον αγώνα, στο μαγαζί με την ωραία θέα. Έχουμε που έχουμε την πίκρα μας, να δούμε τουλάχιστον κανένα βύζο :)

br fun_atic είπε...

ο κορυφαίος ΑΜΑΝΑΜ ισχυρίζεται στο Blog του ότι οι οργανωμένοι μας έσκαψαν το γήπεδο για να θάψουν το τσεκούρι του πολέμου.
Απίστευτος!!!
:)

br fun_atic είπε...

το ωραίο με τα site των οργανωμένων είναι ότι έχουν σταματήσει τον χρόνο. Οι μόνοι που φτάνουν σχεδόν στο σήμερα είναι οι Ίωνες. Όλοι οι άλλοι είναι 2 και 3 μέρες πίσω. Τυχαίο; Δε νομίζω :)

IWN1998 είπε...

Sorry. Εξω-πανιώνιο αλλά συμποσιακό...

@Griniaris. Δεν έχω ειδοποιήσει. Βάφω και το σπίτι και είμαι σε νομαδική κατάσταση. Έχουν πει στις 8:00 νομίζω...Είναι και το ματς...Πρέπει να φύγουμε άμεσα από το ματς και να πάμε. Εσυ θα πας; Έχεις συνενοηθεί;

Griniaris είπε...

Ίσως περάσω μια βόλτα μετά το ματς ανάλογα και με τη διάθεση.Φαντάζομαι ότι δεν θα είναι και πολύ καλή αλλά θα δω...

Griniaris είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=44512670

Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά θα αρκεστώ στο κάποιοι είναι πρώτα τσάτσοι και μετά δημοσιογράφοι...

br fun_atic είπε...

Μια που οι τσάτσοι είναι της μόδας

η σύντομη εκδοχή
http://www.youtube.com/watch?v=DhInWWVeb5g

ολοκληρωμένη η ιστορία.
http://www.youtube.com/watch?v=YDOkA-Z0U44&feature=related

Βέβαια το συγκεκριμένα κομμάτια της σπουδαίας αυτής ταινίας, περιγράφουν κυρίως τον αγαπητικό. Αν θέλουμε να πάμε σε hard core τσάτσο, υποχρεωτικά πρέπει να ανατρέξουμε στον Φούντα

http://www.youtube.com/watch?v=6u61gcvGK8o

br fun_atic είπε...

έχω και σε Άλκη Γιαννακά

http://www.youtube.com/watch?v=iB7WEiobmZ8&feature=related

κατηγορία τσάτσος - ρεμάλι (της Φ. Νέγρη).

br fun_atic είπε...

και δύο άσχετα που δεν τα ήξερα.
Γκουσγκούνης;;;;

http://www.youtube.com/watch?v=v0DLtZa1Ot4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9Lyeh6QW72o&feature=related

στην πρώτη ταινία είναι αυτός ανάμεσα στην Βασιλειάδου και τον συμπρωταγωνιστή

General Tanz είπε...

Οχι αυριο βρε αλητηριοι,can not make it και δεν θα το αντεξω να μην ειμαι παρον για 2η συνεχομενη φορα!!!
Σαββατο μετα το ματς μου ακουγεται σουπερ.

br fun_atic είπε...

Επίκαιρη αυστηρή προειδοποίηση

http://www.youtube.com/watch?v=GBnCY-1_dt4