Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη αποτίμηση

Έχοντας διανύει την Πέμπτη αγωνιστική, ήτοι το 1/6 του πρωταθλήματος και κοιτώντας τις υπόλοιπες ομάδες από τον πάτο, μπορούμε νομίζω να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για τον φετινό Πανιώνιο. Αυτά είναι τα πρώτα δικά μου:

Ξεκινώ με τις ομάδες που παρατάξαμε μέχρι σήμερα:

Πανιώνιος – Ολυμπιακός Βόλου: Μάχο, Μανιάτης, Φουγκουαγιό, Γιόνσον (63' Χίκα), Λάτκα, Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης (72' Κούκετς), Σιόβας, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε Ρικάρντο (56' Ριέρα).

Πανιώνιος - Ξάνθη: Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Σιόβας, Βάρο, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (46' Κοντοές), Βαζ Τε (82' Σαλαλί), Μπάλαμπαν (90'+ Όμο), Ριέρα.

Πανιώνιος – Άρης: Μάχο, Μανιάτης (64' Χίκα), Λάτκα, Βαρό, Σαλαλί (78' Κούκετς), Κουμορτζί, Κοντοές (89' Φουνγκβάγιο), Κούρντι, Σιόβας, Βαζ Τε, Μπάλαμπαν

Παναθηναικός – Πανιώνιος: Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα (85' Χαλαλί), Μπάλαμπαν, Βάρο (72' Χίκα), Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (86' Κούκετς).

Καβάλα - Πανιώνιος: Μάχο, Κοντοές, Βάρο, Λάτκα, Σιόβας (Πούπο 69'), Μανιάτης, Κουμορτζί, Κούκετς (Βαζ Τε-52'), Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν, Σαλαλί (Χίκα 81').

Ο κορμός του Πανιωνίου αποτελείται από εννέα παίκτες. Οι βασικοί και ανατικατάστατοι είναι οι Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Σιόβας, Μπάλαμπαν, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε. Σ’ αυτούς θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει και τον Ριέρα, ο οποίος έχει χάσει παιχνίδια λόγω τιμωρίας και τραυματισμών. Οι συνήθεις αλλαγές του Πανιωνίου είναι οι Χίκα, Κούκετς, Σαλαλί. Ο παίκτης ο οποίος ξεκίνησε δύο παιχνίδια αλλά αργότερα έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα είναι ο Φανούρης Γουνδουλάκης, ενώ την αντίστοφη διαδρομή ακολουθεί ο Κοντοές. Μικρή συμμετοχή μέχρι και σήμερα έχουν οι Πούπο και Φουγκουάγιο.Συμμετοχή σε μία μόλις αγωνιστική ο Κούρντι, ο οποίος όμως έκλεψε τις παραστάσεις.

Η αμυντική γραμμή που έχει παγιωθεί είναι Βαρό, Λάτκα, Σιόβας και Κοντοές η οποία συμπληρώνεται από τους Τσότσαλιτς και Κουμορτζί. Η επιθετική μας γραμμή αποτελείται ουσιαστικά από τους Βαζ Τε και Μπάλαμπαν. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αλλαγές μας αφορούν κυρίως τα χαφ.

Θα προσπαθήσω να κάνω ατομική κριτική των παικτών μέχρι και σήμερα, με την υποσημείωση ότι δεν είμαι ειδικός και αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση.

Μάχο: Σταθερή αξία. Ίσως η καλύτερη μεταγραφή.Λύνει το χρόνιο πρόβλημα του Πανιωνίου κάτω από τα δοκάρια. Αποτελεί την απόδειξη ότι η μεταπωλητική αξία δεν μπορεί να αποτελεί μοναδικό κριτήριο. Του προσάπτουν ευθύνη σε κάποια τέρματα, την οποία θεωρώ άδικη, δεδομένου ότι έχει αποσοβήσει πολύ περισσότερα.

Μανιάτης: Πολύ καλός. Σταθερή αξία και ισχυρή προσωπικότητα. Θεωρώ λάθος την χρησιμοποίησή του στα χαφ, καθώς εκεί έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις, ενώ στην άμυνα όχι, μια που είναι σαφέστατα καλύτερος τόσο από τον Γιόνσον, όσο και από τον Βαρό.

Φουγκουάγιο: από τα λίγα που είδα, δεν τον θεωρώ καλό ούτε ως αλλαγή.

Γιόνσον: Τον έχουμε δει λίγο. Από το μικρό δείγμα, έδειξε χειρότερος από πέρσι. Τον θεωρώ πάντως καλύτερο από τον Βαρό.

Λάτκα: Πολύ βελτιωμένος. Σταθερή αξία. Αρχοντική παρουσία.Ο πολύ καλός άξονας που τον περιλαμβάνει μέχρι τη μεσαία γραμμή, δυστυχώς διακόπτεται στην επίθεση.

Βαρό: Δεν με έχει πείσει ούτε από τα αριστερά, ούτε από τα δεξιά. Έχω κατά καιρούς διαβάσει καλές κριτικές. Δεν συμφωνώ. Νομίζω ότι είναι χειρότερος από τον Μανιάτη και απλά δεν συγκρίνεται με τον Τζαβέλλα.

Τσότσαλιτς: Άλλοτε μου αρέσει και άλλοτε όχι. Είναι από τους παίκτες που γενικά μου αρέσουν πολύ και περιμένω περισσότερα. Με τόσα χαφ θα ήθελα να τον δω κεντρικό αμυντικό μαζί με τον Λάτκα.

Σιόβας. Βελτιωμένος από πέρσι. Από την άλλη είχε, μαζί με τον Βαρό, εμπλοκή στα περισσότερα γκολ που δέχθηκε η ομάδα. Νομίζω ότι θα άξιζε τον κόπο να βλέπαμε στη θέση του τον Τσότσα.

Κουμορτζί. Αμυντικά έχει αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο του. Είναι από τα βαρόμετρα του Πανιωνίου. Σε χειρότερη κατάσταση από το παρελθόν, αλλά σίγουρα πολύ χρήσιμος.

Κούκετς: Το μεγάλο ερωτηματικό. Εξαιρετικός στα φιλικά της δεύτερης ομάδας, μεταμορφώνεται όταν παίζει βασικός. Ίσως να χρειάζεται χρόνο καθιέρωσης. Μου δίνει την εντύπωση παίκτη ψυχολογίας.

Βαζ Τε: Ξέρει καντάρια μπάλα. Υστερεί σε φυσική κατάσταση. Πολύ χρήσιμος για ένα ημίχρονο. Μου φαίνεται καλή ιδέα να μπαίνει, για την ώρα, στο δεύτερο ημίχρονο. Οφείλει να γίνει περισσότερο ομαδικός.

Ριέρα: Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Φέτος με ξενερώνει. Πολλές φορές κάνει κατάχρηση της μπάλας. Παίζει αρκετά για τον εαυτό του, ενώ η συμπεριφορά του σε αρκετές περιπτώσεις εξέθεσε την ομάδα. Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να μείνει στον πάγκο για να συνετιστεί. Είναι σπουδαίος παίκτης και οφείλει να προστατεύει την εικόνα του.

Μπάλαμπαν: Δεν μου άρεσε, ούτε μου αρέσει. Νομίζω ότι είναι ο αδύναμος κρίκος στην επίθεση. Αν ήμουν προπονητής θα έδινα ευκαιρίες σε άλλους παίκτες. Δεν με ενδιαφέρει η «αόρατη» συνεισφορά του, καθώς δουλειά του είναι να σκοράρει. Δεν με ενδιαφέρει επίσης αν χρειάζεται στήριγμα δίπλα του. Εφόσον δεν το έχουμε, καλύτερα να βάλουμε στη θέση του κάποιον που δεν χρειάζεται στήριγμα. Είμαι αυστηρός στην κριτική μου υπολογίζοντας και το μέγεθος του συμβολαίου του. Για τα μισά χρήματα, ίσως και να το έβλεπα διαφορετικά...

Κοντοές: Μεγάλη μου αδυναμία. Πολύ βελτιωμένος. Χαίρομαι πραγματικά για την πρόοδο και την ψυχή του Γιάννη. Αξίζει να αγοράσεις στο παιδί σου φανέλα με το νούμερο και το όνομά του.

Κούρντι. Μικρό δείγμα, αλλά εντυπωσιακό. Πρέπει να του δοθούν ευκαιρίες.

Σαλαλί: Θα τον προτιμούσα στη θέση του Μπόσκο. Δείχνει να έχει υψηλή τεχνική κατάρτιση.

Χίκα: Είναι γρήγορος, έχει τεχνική κατάρτιση, αλλά είναι φτερό στον άνεμο. Ανάμεσα σε αυτόν και τον Κούκετς, ειλικρινά δεν ξέρω ποιον να προτιμήσω. Κανείς από τους δύο δεν με εμπνέει για μεγάλα πράγματα.

Πούπο: Κάτι πήγε να δείξει χθες, πάντως αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο στον Λιβεριανό είναι το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε.


Μεγάλα ερωτηματικά: Αδυνατώ να καταλάβω γιατί δε βλέπουμε τον Κολοβό και γιατί έχει εξαφανιστεί ο Αναστασόπουλος. Είναι δύο παίκτες που φέτος θα μπορούσαν να πάρουν ευκαιρίες. Αντικειμενικά, οι παίκτες που τους συναγωνίζονται για την 11αδα και πολύ περισσότερο για την 18αδα δεν είναι καλύτεροι. Να δύο παίκτες που έχουν μεταπωλητική αξία και όμως δεν παίρνουν ευκαιρίες...

Ο φετινός Πανιώνιος είναι μια μέτρια ομάδα, ίσως γιατί δεν έχει δέσει και επειδή σίγουρα δεν έχουμε πετύχει ακόμη την ιδανική ενδεκάδα. Διαθέτει αρκετούς παίκτες με σημαντικές παραστάσεις, εμπειρία και μεγάλη ποιότητα, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν καταφέρει να δώσουν το κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή που έχουμε παθητικό στο ισοζύγιο τερμάτων που έχουμε δεχθεί και που έχουμε πετύχει, σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι ανεξήγητο γιατί έχουμε γεμίσει από χαφ κάθε είδους και δεν έχουμε αποκτήσει τους δυο – τρεις παίκτες στις θέσεις που πραγματικά είχαμε ανάγκη. Η απουσία του Τζαβέλλα είναι κάτι περισσότερο από αισθητή, ενώ ενδεχόμενη πώληση των Ριέρα, Μανιάτη , Κουμορτζί θα μας αποσυντονίσει εντελώς. Σε σχέση με πέρσι, δείχνουμε να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως λόγω της έλλειψης σέντερ φόρ όλο το παιχνίδι μας φτάνει μέχρι τη μεσαία γραμμή και μετά το χάος. Είμαστε πάρα πολύ προβλέψιμοι, ενώ έχουμε χάσει την ισχύ που είχαμε στα στημένα. Δεν ξέρω αν έχουμε γενικά καλύτερη φυσική κατάσταση, το μόνο βέβαιο είναι ότι σειρά παικτών δεν βρίσκονται στο φόρτε τους για διάφορους λόγους. Αδύναμοι κρίκοι από άποψη αντοχής οι Βαζ Τε και Μπάλαμπαν.Πρακτικά όμως ο μόνος που κάτι έχει δείξει απ’ αυτούς είναι ο Σαλαλί. Το μεγάλο μα πρόβλημα η έλλειψη συγκέντρωσης σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού. Στο διάστημα από το 43' μέχρι και το 65' παρατηρούνται όλα μας τα αμυντικά προβλήματα. Η ομάδα δείχνει κάπως light. Δεν κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Δίνουμε την εντύπωση ομάδας που ο κάθε αντίπαλος μπορεί να διεκδικήσει αποτέλεσμα, εντός ή εκτός έδρας, χωρίς μάλιστα να καταβάλει τεράστια προσπάθεια. Οι παίκτες δείχνουν κάπως ξενερωμένοι, ενώ πολλοί είναι ξεκάθαρο ότι παίζουν για τον εαυτό τους. Γενικά θεωρώ ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης, αλλά χρειαζόμαστε γερή ενίσχυση τον Γενάρη. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν εμπνέει τον κόσμο και ουσιαστικά έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην ανάδειξη κάποιων από τους νεαρούς παίκτες.

Σημαντικές ελλείψεις σε διοικητικό επίπεδο με κυριότερη αυτή του γενικού αρχηγού. Θεωρώ πως αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας.Δεν μπορούν να διαρρέουν φήμες εις βάρος του Στάρε για θέματα πειθαρχίας, όταν η ομάδα δεν έχει γενικό αρχηγό. Υπάρχουν φήμες ότι πολλά από τα σημαντικά διοικητικά στελέχη της ομάδας είτε παραγκωνίστηκαν, είτε αποσύρθηκαν διακριτικά και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι καλά νέα. Το υπόλοιπο διοικητικό μοντέλο με αφήνει πλέον παγερά αδιάφορο. Θεωρώ ότι είναι κατά πολύ κατώτερο του αναμενόμενου. Πολύ φασαρία για το τίποτα τελικά…Εντυπωσιάζει το ότι ποτέ δεν έχουμε μάθει για συνεδριάσεις του Δ.Σ. Βρε μας και δεν…

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει σε τι μας έκανε καλύτερους ο Δανός γκουρού. Λόγω τιμής προτιμούσα τα λεφτά που του διαθέτουμε να πήγαιναν σε κάποια μεταγραφή ή αν είμαστε τόσο φιλάνθρωποι στην Κιβωτό του κόσμου…

Στάρε: Μου αρέσει, το παλεύει είναι καλός, αλλά πρέπει να γίνει πιο τολμηρός και να δώσει το δικό του στίγμα. Η θέση κανενός προπονητή δεν είναι εξασφαλισμένη σε καμία ομάδα του κόσμου. Είναι καλύτερο να σε θυμούνται γι αυτά που έκανες και όχι γι αυτά που δεν έκανες, αν και μπορούσες.

51 σχόλια:

NK99 είπε...

Συμφωνώ με τα περισσσότερα από αυτά που γράφεις. Για τον Μπάλαμπαν πιστεύω ότι μπορει να μην είναι φορ αλλά ξέρει καλή μπάλα και για αυτό μόνο πρέπει να παίζει. Επισης όταν είναι σε θέση βολής είναι ο πιο αποτελεσματικός από αυτούς που έχουμε.
Επίσης εκτός από τον Αναστασόπουλο και τον Κολοβό δεν βλέπουμε τον Σάμαρη, τον Κοντοχρήστο, τον Παρτούς ο οποίος σε ένα βίντεο που τον είδα μου φάνηκε άξιος προσοχής και σε λίγο δεν θα βλέπουμε και τον Κούρντι γιατί ο Δανός πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του.
Είναι δεδομένο ότι ο πρΟπονητής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. Αν το κάνει ας ετοιμαστούμε για την Β γιατί ομάδα με 35 παίκτες δεν γίνεται. Ήδη η προετοιμασία αναλώθηκε στις δοκιμές. Αν αρχίσουν να μπαινοβγαίνουν παίκτες στην ενδεκάδα τότε αυτό θα είναι δάκτυλος της διοίκησης στο πλαίσιο του ο Πανιώνιος πρέπει να βγάζει παίκτες και να τους πουλάει.
Νομίζω ότι οι παίκτες που επιλέχθηκαν για βασικοί πρέπει να στηριχθούν. Ακόμα και εκείνοι που ξέρουμε τις δυνατότητες του αλλά είτε σέρνονται (Τσότσαλιτς) είτε δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα (Κούμο).

Ron Barceló είπε...

Η ομάδα είναι ήδη προτελευταία. ΜΙΑ νίκη εναντίον ενός Αρη με πολλές αλλαγές κ παιχνίδι μεσοβδόμαδα και ΜΙΑ ισοπαλία με Ξάνθη που έκανε 2 σουτ σε ματς στην έδρα της. Δεν αντιλέγω, διάθεση για ανάκαμψη υπάρχει. Δυνατότητες δεν ξέρω αν υπάρχουν για κάτι τέτοιο.
Μοναδική όαση για μένα φέτος είναι ο Μάχο πρωτίστως και έπειτα οι Μανιάτης κ Λάτκα.
Απογοήτευση ως τώρα είναι ο Βαρό και οι Μπάλαμπαν, Ριέρα.
Επίσης, είμαι επιφυλακτικός με την μετριοπάθεια του Σουηδού κ τα δείγματα γραφής ως τώρα.
Μετριοπάθεια η οποία χαρακτηρίζει και το (προβλέψιμο) παιχνίδι της ομάδας.
Μαζικές άμυνες, αργή ανάπτυξη, γιόμες, γιόμες, γιόμες.
Ίσως δεν έχει μάθει καλά ακόμη την ομάδα, ίσως δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στα ελληνικά δεδομένα κ τη βαθμοθηρία.
Περισσότερο απ'όλα πάντως με λυπεί το γεγονός πως η ομαδα είναι απροστάτευτη από τη διοίκηση, έρμαιο στο εκάστοτε κοράκι που την αντιμετωπίζει σαν ομάδα ήδη υποβιβασμένη. Αυτά, σε συνδυασμό με την διοικητική ανυπαρξία δεν μου αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας φέτος.

br fun_atic είπε...

Ασφαλώς και ξέρει μπάλα. Πόσα γκολ όμως μπορούμε να περιμένουμε από τον Μπόσκο;
αν στη σεζόν βάλουν από 6-7 γκολ οι Ριέρα, Βαζ Τε και Μπόσκο (δεν τους έχω και για πολλά περισσότερα), θα έχουμε πρόβλημα.
Είναι μεγάλο θέμα που δεν έχουμε τον παίκτη που θα βάλει 10-12 γκολ.

Για να κάνουμε και τις συγκρίσεις, η ομάδα με Τζιμπουρ και Χούτο είχε βάλει περισσότερα από 40 γκολ...αυτό φέτος φαντάζει επιστημονική φαντασία.

Ron Barceló είπε...

Πιστεύω πως η περσινή ομάδα με μοναδική προσθήκη το Μάχο και ένα γ@&^^%νο επιθετικό φέτος θα έκανε μεγάλα πράματα.

br fun_atic είπε...

@argy
θεωρώ ότι μέχρι και σήμερα δεν είχαμε κακές βαθμολογίες.Πιο συγκεκριμένα, δεν χάσαμε βαθμούς από τη διαιτησία.

br fun_atic είπε...

Είναι αδύνατον να καταλάβω γιατί με τόσα χαφ κάθε είδους παίζει σκούπα ο Τσότσα και όχι σέντερ μπακ στη θέση του Σιόβα.

Bertheway είπε...

Στα περισσότερα που γράφεις θα συμφωνήσω και εγώ.Ειδικά στο κομμάτι για τον Γιάννη Κοντοέ.Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Γιαννάκης παρόλο που είναι πάνθηρας από μικρός δεν είναι παίχτης Α' εθνικής.Αλλά το πάθος,το φιλότιμο και η βελτίωση που έχει δείξει είναι φοβερή.Το Σάββατο για μένα ήταν ο κορυφαίος.Πολύ καλή παρουσία και με Πάο,Άρη και Ξάνθη.Ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη.
Για τον Βαρό θα διαφωνήσω.Ο Μανιάτης μπορεί να είναι καλύτερο δεξί μπακ αλλά ακόμα δεν έχω σαφή γνώμη για τον Βαρό.Σίγουρα δεν είναι αριστερό μπακ.Με την Ξάνθη κάνει τραγικό λάθος,με Παο δεν ήταν κακός,με Καβάλα το ίδιο.Το πρώτο γκολ μπαίνει από την πλευρά του αλλά αν σε κάθε γκολ που τρώμε "αχρηστεύουμε" κάποιον,στο τέλος θα ξεμείνουμε από παίχτες.Αν έβαζε και το γκολ με τον Γκαλίνοβιτς θα γινότανε και ήρωας.
Για τον σούπερ Μπόσκο όλα είναι σχετικά.Δεν είμαι ικανοποιημένος από την φετινή απόδοση του αλλά έχουμε πει ότι δεν είναι σέντερ φορ.Αν βάλουμε τον Λάτκα σέντερ φορ θα είναι καλύτερος?Όχι.Άρα ο Λάτκα δεν είναι καλός παίχτης?Και πάλι όχι.Ο Μπόσκο είναι δεύτερος επιθετικός,όπως είναι και ο Σαλαλί όπως είναι και ο Ριέρα.Δεν είναι για την κορυφή της επίθεσης.Υπάρχει κάποιος καλύτερος να παίξει σέντερ φορ?Και πάλι όχι.(Φοβερός ο προγραμματισμός σου Κιντή).Μήπως φταίει ο Μπόσκο για τα λεφτά που παίρνει?Φταίνε αυτοί που του τα δώσανε και που δεν μπόρεσαν το καλοκαίρι να τα ξεφορτωθούνε.Σέντερ φορ λένε ότι είναι ο Σκούρτη αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής και τώρα που το απέκτησε έλειπε με την εθνική νέων της Αλβανίας

br fun_atic είπε...

@νκ99
Ασφαλώς και ξέρει μπάλα. Αμείβεται όμως με 500.000 ευρώ τον χρόνο. Πέρσι έβαλε 8 γκολ. Πολλά δεν είναι 62.500 ευρώ το γκολ;

Bertheway είπε...

Ακη την ώρα που φτιάχνεις την ενδεκάδα δεν υπολογίζεις τα συμβόλαια.Και με την λογική αυτή ευτυχώς που διώξαμε τον Λόλο...Δεν πάει όμως έτσι..

br fun_atic είπε...

@bertheway
όταν ήρθε ο Μπόσκο δήλωσε ότι με τις μπαλιές του Ρεκόμπα θα έβαζε είκοσι γκολ...πως να τα πετύχει ως δεύτερος επιθετικός;
Σε καλό δρόμο είναι βέβαια. Πιθανότατα να φτάσει τα 20 γκολ, εξαντλώντας το συμβόλαιό του.

Και για να το καταλάβω. Γρήγορος δεν είναι, τρίπλα δεν έχει, μακρινό σουτ δεν έχει, έφεση στο ψηλό παιχνίδι δεν έχει. Άρα συζητάμε για περιπτώσεις που θα κάνει παιχνίδι λίγο μετά τη μεσαία γραμμή, ή ότι θα βρεθεί σε καίρια θέση μέσα στην περιοχή.Είναι έξυπνος, έχει τεχνική κατάρτιση, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ ακριβός γι αυτά που προσφέρει.

br fun_atic είπε...

Λόλο και Μπόσκο δεν μπορούσαν να μείνουν στην ομάδα, γιατί είναι προφανές ότι δεν βγαίναμε οικονομικά. Τους ρώτησε κανείς αν θα δέχονταν μείωση αποδοχών έστω για ένα χρόνο;
Άραγε ο Λόλο παίρνει στην Ουρουγουάη όσα έπαιρνε στον Πανιώνιο; Χλωμό.

NK99 είπε...

Σαφώς και η ομάδα θέλει φορ που δεν είναι ο Μπάλαμπαν. Σαφώς και ο Μπάλαμπαν δεν προσφέρει τα αναμενόμενα. Σαφώς και κοστίζει πάρα πολλά. Αλλά αυτη τη στιγμή όπως είναι η ομάδα η άποψη μου είναι ότι τον χρειαζόμαστε. Είναι απαραίτητος.

Bertheway είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με νο ΝΚ99.Τον χρειαζόμαστε γιατί δεν έχουμε καλύτερο.Δεν έχουμε αυτόν τον γρήγορο,με την καλή τρίπλα και την έφαση στο ψηλό παιχνίδι,που να έχει και τεχνική κατάρτιση και την εξυπνάδα του Μπόσκο.Σίγουρα με 500.οοο τον χρόνο θα μπορούσαμε να είχαμε πολύ καλύτερο επιθετικό αλλα αφού αυτόν έχουμε,λογικό είναι να παίζει

br fun_atic είπε...

Μεταξύ μας, πάντα κάνουμε μια αδικία. Όταν μιλάμε για τον Κοντοέ, είτε παίξει καλά είτε άσχημα θα καταλήξουμε στο ότι δεν ξέρει μπάλα. Όταν μιλάμε για τον Μπόσκο, όπως κι αν παίξει, όσα κι αν προσφέρει θα καταλήξουμε στο ότι ξέρει Μπάλα.

Προσωπικά δεν μου αρέσει ο Μπόσκο.Εκτιμώ βέβαια ΄το ότι είναι σαφέστατα έξυπνος και έχει χαρακτήρα. Δεν τον κατηγορώ για κάτι. Το λάθος είναι της διοίκησης που κάνει με τέτοια ευκολία τριετή συμβόλαια. Με ποια λογική κάναμε τριετές στο Μπόσκο, 4ετές στον Φαμπιάν (τον λατρεύω, αλλά μάλλον θα έπρεπε να προβλέψουμε το ενδεχόμενο του αν μπορούμε να διαθέτουμε τόσα χρήματα για 4 χρόνια) και 5ετές (!!!) στον Πούπο. Σ' αυτό αν προσθέσεις το συμβόλαιο του Μπουβαλ δεν βρίσκεις άκρη.

Bertheway είπε...

Σωστα τα λες.Και έχω και απορία για τους Παρτούς,Ρισγκαρντ.Και αν ο πρώτος ήταν ελεύθερος χωρίς ομάδα άρα και χωρίς προετοιμασία άρα και ανέτοιμος,ο Ρισγκαρντ που τον πήραμε με μεταγγραφή από ομάδα που είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα της γιατί δεν παίζει?Είναι χειρότερος από αυτούς που έχουμε?Και αν είναι χειρότερος και από τους αναπληρωματικούς Κολοβό,Κούρντι,Αναστασόπουλο,Οκπάκο τότε γιατί τον πήραμε????

zamis είπε...

Για την περιπτωση Κοντοε ευσημα πρεπει να παρει και ο Σταρε.

amanAM είπε...

Εγώ βλέπω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, και μέσα στους στόχους της τριάδας.

Είχαμε βαρύ πρόγραμμα, κι έγιναν λάθη (στην Ξάνθη), χάσαμε άδικους βαθμούς στην Καβάλα, και ήδη βγάλαμε 2 ντέρμπυ, με Άρη και Παναθηναϊκό.

Μην βιάζεστε για συμπεράσματα.

br fun_atic είπε...

είναι δεδομένο ότι αν δεν πάρουμε το 3ποντο με τον εργοτέλη και πολλούς βαθμούς μέχρι την ολοκλήρωση του γύρου,πάμε για φούντο. Από την 10 έως την 15η αγωνιστική θα ξέρουμε με ακρίβεια που πάμε.
Να μην ξεχνάμε ότι μιά μέτρια συγκομιδή βαθμών θα μας ρίξει στα νύχια διάφορων περίεργων προέδρων...

zamis είπε...

Αληθεια,ο Σιοβας τι νευρακια ηταν αυτα?
Ο Ριερα καλα?

General Tanz είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/296254

IWN1998 είπε...

Κάποιοι όπως ο Βαρό, θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψη ότι δεν έκαναν προετοιμασία. Το ίδιο ισχύει και για Παρτούς. Για το Ρίσγκαρνετ είναι σωστό αυτό που γράφτηκε ότι είχε κάνει προετοιμασία με την ομάδα του αλλά και πάλι σίγουρα δεν είναι το ίδιο πράγμα να πηγαίνεις στην άλλη ομάδα, έχοντας χάσει τη δική της προετοιμασία.

Επιθετικά αν περιμέναμε να γίνει σκόρερ περιωπής ο Ριέρα, μάλλον σκεφτόμασταν επιπόλαια γιατί δεν έδειξε κάτι τέτοιο ούτε με μας πέρυσι ούτε με τον Πανθρακικό πρόπερσι. Γενικά πολύ παίδεμα της μπάλας χωρίς ουσία.

Για το Μπάλαμπαν πρέπει να δεχτούμε ότι εκεί που παίζει τώρα είναι η θέση του. Δεν είναι φορ περιοχής αλλά παίκτης ευκαιρίας, που συνήθως δεν θα την χάσει αν του παρουσιαστεί και συμφωνώ με nk99 ότι επειδή ξέρει μπάλα δεν μπορεί να μην παίζει (το αποδεικνύουν και τα στατιστικά του), άσχετα αν μπορεί να πιστεύουμε ότι τα όσα πληρώνονται είναι πολλά σχετικά με το τι προσφέρει.

Θα συμφωνήσω και με το 'χιούμορ' ή μη-χιούμορ του amanam ότι τα ως τώρα αποτελέσματα και η κακή θέση δεν συνιστούν καταστροφή (μόνη πραγματική γκέλα αυτή με Βόλο) αλλά το επόμενο ματς θα κρίνει πολλά γιατί μη θετικό αποτέλεσμα θα είναι γκέλα και 2 γκέλες τόσο σύντομα δύσκολα αντισταθμίζονται.
Από την άλλη δεν πρέπει να αγχώσουμε την ομάδα. Σιωπηρά θα έλεγα θα πρέπει να κινητοποιηθούμε για ισχυρή παρουσία στον αγώνα με Εργοτέλη. Ας φέρει ο καθένας και ένα φίλο του, απ' αυτούς του καναπέ. Κάτι θα είναι και αυτό.

Ένα τελευταίο για τον απολογισμό. Λέμε πιο πολύ τα θετικά του Στόρε αλλά αυτό με τα απαράδεκτα στημένα δεν είναι και κάπως θέμα προπονητή; Τα δουλεύουν επαρκώς τα στημένα στην προπόνηση και με συγκεκριμένους εκτελεστές; Νομίζω είναι σημαντικό γιατί κερδίζουμε ένα κάρο φάουλ και κόρνερ και εκτελούνται πολύ χάλια. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας που χωράει βελτίωση με δουλειά και εξάσκηση και δεν τον βλέπω να βελτιώνεται από ματς σε ματς...

br fun_atic είπε...

Όσοι δεν έκαναν προετοιμασία δεν έπρεπε να ξεκινούν βασικοί.Και ποιόν να βάζαμε; Αφού ψάχναμε βασικό να αποκτούσαμε όποιους μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα.

Όσες φορές έχω δει προπόνηση, τους βλέπω να δουλεύουν τα στημένα. Έχεις και τον Κούκετς που έχει βάλει σε φιλικά τόσα γκολ με απευθείας φάουλ και όταν παίζει βασικός αλλάζει εντελώς...

Με τον Μπόσκο δεν έχω κάτι. Απλά θα προτιμούσα να πήγαινε εκείνος δανεικός με όσο - όσο και να έμενε ο Φαμπιάν.Αν αυτό δεν γίνεται, αν δεν μας κάνει κ.λ.π, τότε να μην είναι εξασφαλισμένη η θέση του στην ενδεκάδα.Μια που η συνεισφορά του στα γκολ είναι μικρή, ας πάρουν ευκαιρίες και άλλοι.

amanAM είπε...

σαφώς αστειεύομαι, αλλά... παρόλα αυτά, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Βόλο, τα αποτελέσματα δεν είναι απογοητευτικά.

Απογοητευτικές είναι οι προοπτικές, εάν συνεχίσουμε έτσι.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς, τίποτα δεν έχει χαθεί.

br fun_atic είπε...

κι εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δυνατότητες. Όμως παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Γιατί αν βρεθεί στον πάτο (που βρεθήκαμε), με ελάχιστους βαθμούς, τότε τα πόδια είναι βαριά, το κάθε παιχνίδι είναι τελικός και η διαιτησία σε βλέπει κάπως...

Θεμιστοκλής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θεμιστοκλής είπε...

Καταθέτω και τη δική μου άποψη, κυανέρυθροι φίλοι:
- Ο προπονητής που έχει δεχτεί σκληρή κριτική ακόμα κι απ τους δικούς μας δημοσιογράφους, μου φαίνεται πως τα πάει πολύ καλά. Διαβάζει τα παιχνίδια, στήνει σωστά την ομάδα και θεωρώ πως έχει πάρει το μάξιμουμ σχεδόν, από τους παίκτες που έχει(με εξαίρεση τους Ριέρα, Τσότσαλιτς). Στο τελευταίο μάλιστα παιχνίδι, έδειξε ότι μπορεί να παρεμβαίνει με σωστές αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κι εγώ ήμουν απ αυτούς που δυσανασχέτησαν μετά το ματς στο ΟΑΚΑ, όταν έδειξε να μην αντιδρά, σα να τον ικανοποιούσε το 2-0. Σκεφτόμενος όμως ψυχραιμότερα αργότερα, παραδέχτηκα ότι τελικά δεν είναι πάντα κακή αυτή η συλλογιστική. Γιατή μια ενδεχόμενη συντριβή μετά από ρίσκο, ειδικά με ανίπαλο τον Παναθηναϊκό, δύσκολα καταπίνεται... Δυο μόνο μικρές ενστάσεις έχω. Η πρώτη αφορά την αγωνιστική πειθαρχία (τελευταίο κρούσμα η αντίδραση Σιόβα στην αλλαγή) και η δεύτερη την εμμονή στον Μπάλαμπαν. Γιατί να είναι δεδομένη η παρουσία του Κροάτη στο αρχικό σχήμα και καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, όταν όπως πολύ σωστά έχει επισημανθεί απ αυτό το μπλογκ δεν είναι κανένας φοβερός γκολτζής και οι Ριέρα, Σαλαλί και Βαζ Τε υπερτερούν σε ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση;
- Η ομάδα σε γενικές γραμμές παρουσιάζεται καλύτερη α΄π ότι την περίμενα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό γιατί ο Μάχο, που στην προηγούμενη θητεία του στην Ελλάδα δεν με είχε πείσει ότι κατέχει σε βάθος την τέχνη του παρουσιάζεται γενικά σταθερός και εμπνέει εμπιστοσύνη, ενώ ο Κοντοές έχει δείξει απίστευτη βελτίωση και αν και δεξιοπόδαρος, καλύπτει επαρκώς τη θάση του αριστερού μπακ (μήπως θα έπρεπε να δοκιμαστεί και δεξιά;). Παίκτες που να μπορούν να σταθούν στην ομάδα υπάρχουν βέβαια κι άλλοι, αλλά με εξαίρεση ίσως τον Κούρντι, δε μου φαίνεται πως κάποιος απ αυτούς μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν ο Ριέρα αποδώσει αυτά που μπορεί, θα είμαι περισσότερο αισιόδοξος.
- Είναι κατεπείγουσα ανάγκη η απόκτηση την προσεχή μεταγραφική περίοδο επιτελικού χαφ, κι ακόμα περισσότερο σέντερ φορ. Λείπει το εύκολο γκολ, και χωρίς αυτό δύσκολα κερδίζεις...
- Στα τελευταία παιχνίδια, η ομάδα δέχεται γκολ χωρίς να έχει προηγουμένως καθόλου απειληθεί κι ενώ μέχρι αυτό το σημείο στέκεται εμφανώς καλύτερα απ τους αντιπάλους της στο γηπεδο... Ειδικός δεν είμαι για να ξέρω πώς, αλλά αυτό πρέπει να διορθωθεί...
- Σε ένα κάκιστο πρωτάθλημα με μέτριες ομάδες, όπως πολύ σωστά έχεις επισημάνει φίλε brf, ο παράγοντας έδρα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Πρέπει οι παίκτες μας να αλλάξουν ψυχολογία (με τη βοήθεια και των φιλάθλων) και να εκμεταλλευτούν επιτέλους τη Νέα Σμύρνη. Με μια κάκιστη εντός έδρας συγκομιδή βαθμών όπως η περσινή, δύσκολα θα χαμογελάσουμε στο τέλος της χρονιάς... Νίκη οπωσδήποτε με Εργοτέλη!
- Εύχομαι ολόψυχα τέλος, να απαλλαγεί ο σύλλογος όσο το δυνατό γρηγορότερα από την προεδρία Κιντή και να αναλάβουν τη διοίκηση άνθρωποι με κυανέρυθρη καρδιά. Γιατί όσο κι αν ζούμε στην εποχή των ψυχρών υπολογισμών, των απρόσωπων διοικητικών επαγγελματικών μοντέλων και της δημιουργικής λογιστικής, Πανιώνιος σημαίνει πρώτα και πάνω απ όλα συναίσθημα. Κι αν αυτό λείπει από τους ανθρώπους που τον κυβερνούν κι ορίζουν τις τύχες του, δε μπορεί να εμπνεύσει και να μεγαλουργήσει - όπως ονειρευόμαστε-αυτή η ομάδα!

General Tanz είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/296321

Costix είπε...

Τελικα ρε παιδια, ο ΜΟΝΟΣ που βγαζει Πανιωνιλα ειναι ο Στορε.

Ας τον στηριξουμε και ας κανουμε τον σταυρο μας !!!

Αχ, ρε Κωνσταντινε, μας εγκατελειψες τελειως.

Αφιερωμενο σε ολους μας

http://www.youtube.com/watch?v=bwWmJVV2Yx8

Ας αναψουμε ολοι μας μια λαμπαδα, καλου-κακου !!!

Griniaris είπε...

Αχ ρε Costix,το μόνο που μας απέμεινε,οι προσευχές...

Costix είπε...

Παρτε και εναν ΥΜΝΟ για να εχετε.

http://www.youtube.com/watch?v=y8Kupc5TtHw&feature=fvst

Especially devoted to zamis, griniaris, general tanz, miltos and all the rock and roll guys.

@brfun
Δεν φταιω εγω αν μου αφιερωνεις Ναντια Κωνσταντοπουλου. Παρτα τωρα.

Costix είπε...

Ναι, ρε Griniaris.

Και γαμωτο δεν το αξιζουμε αυτο !!!!

IWN1998 είπε...

Μη φοβάστε. Έχουμε επιτελικό χαφ. Θα βάλει τον Κοιλιάρα με τον Εργοτέλη, που έχει να αποδείξει διάφορα και σε εκείνους και σε μας...

IWN1998 είπε...

Αφιερωμένο από το παλτό serial killer...Τρίτο γκολ σε τρία ματς...

http://www.transfermarkt.co.uk/en/legia-warszawa-lechia-gdansk/index/spielbericht_1047754.html

vyruss είπε...

Τελικά από ό,τι φαίνεται αρκεί να ΠΕΡΑΣΕΙΣ από τον Πανιώνιο για να κάνεις καριέρα, ούτε καν να αναδειχθείς σε αυτόν. Αρκεί να περάσεις και να μην ακουμπήσεις!

Griniaris είπε...

Ε,μην τρελαθούμε και τελείως.Τον είδαμε τον Μπουβάλ.Δεν θα τον κάνουμε και ήρωα που σκόραρει στο τελείως υποβαθμισμένο(κατώτερο και από το δικό μας) πρωτάθλημα Πολωνίας.Και εδώ αν έπαιζε β' εθνική μπορεί να ήταν και καλύτερος...

amanAM είπε...

Στο πρωτάθλημα της γάμα εθνικής, ο Μπουβάλ θα σκόραρε και μεσοβδόμαδα, ανάμεσα στα παιχνίδια!

Το θέμα, κατά την γνώμη μου, είναι εάν έχει βελτιωθεί, ή εάν με δουλειά μπορούσε αυτός ο παίκτης να αποδώσει και σε εμάς.

Το θέμα επίσης είναι, πόσα θα μπορούσε να φέρει στα ταμεία μας, για να μεταγραφεί στην Πολωνία έστω.

General Tanz είπε...

Καλημερα.

http://theobackup.pblogs.gr/files/f/339780-%C3%85%C3%A9%C3%AA%C3%BC%C3%AD%C3%A12121212.jpg

Για να μας φτιαξει η μερα!!!!!!

IWN1998 είπε...

Ακόμα και στον Πανθρακικό είχε σκοράρει πάντως 3 γκολ. Μήπως φταίνε και άλλα πράγματα πχ το πως αναπτύσσεται η ομάδα;
ΥΓ1: To Ουγγρικό είναι καλύτερο πρωτάθλημα από το Πολωνικό; Ρωτάω γιατί απ' αυτό θέλουν να φέρουν Στόρε και Κιντής το Μουτούμπα, που τον υποβίβασε η Βιντεότον στην Βιντεότον-ΙΙ εδώ και κάποιο καιρό;
ΥΓ2: O Σκούρτης στον οποίο στηρίζουμε ελπίδες τα 40 γκολ στο πρωτάθλημα των νέων τα έβγαζε και όμως ελπίζουμε σε αυτόν, όπως ελπίζαμε και στο Σίμωση.

br fun_atic είπε...

τα στατιστικά του Φαμπιάν

http://soccernet.espn.go.com/players/stats?id=19144&cc=5739

πρέπει να τον παρακολουθούμε, για να ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται τον Ιούνιο που θα επιστρέψει...

Griniaris είπε...

Θα επιστρέψει χαχαχαχαχα..καλό.Θα επιστρέψει λέει...χαχαχαχαχαχα.Νά'σαι καλά,μ'έκανες και γέλασα...

IWN1998 είπε...

Κάτσε να δούμε που θα 'μαστε τον Ιούνιο. Πάντως στην Ουρουγουάη δεν μπορεί να μείνει γιατί δεν έχουν λεφτά να τον αγοράσουν. Τον βλέπω με επιταγές Κωτσόβολου στην ΑΕΚ.

br fun_atic είπε...

αφιερωμένα στον Φαμπιάν και στον...Costix

http://www.youtube.com/watch?v=WAnufm_m8Qc

http://www.youtube.com/watch?v=vIWA9dVmbGY&feature=related

Τι ρεπερτόριο έχω ο π@@@της!!!

Costix είπε...

Ε, εσυ λοιπον δεν καταλαβαινεις με τιποτα. Παρτα για να μαθεις !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=YNYySyEDr-8&feature=related

br fun_atic είπε...

Αρχίζει πόλεμος!!!

http://www.youtube.com/watch?v=lRkEQ0yph88

όπλα, κράνη, παλάσκες!!!

Griniaris είπε...

Ήρθαν ενισχύσεις...

http://www.youtube.com/watch?v=Nu5gv9A2zc0

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=gbnou2TrNag

no prob, αν τα τελάρα της βάρκας ήταν γεμάτα!!!

br fun_atic είπε...

Βολές πυροβολικού!!!

http://www.youtube.com/watch?v=vIGg0XABogc

Costix είπε...

Ωωωωωχ!!!!
Το τελευταιο ηταν χτυπημα κατω απο τη μεση, ρε φιλαρα. Την ανθισμενη αμυγδαλια ξεχασες και τον μπαρμπα-Γιαννη τον κανατα !!!

br fun_atic είπε...

Πάρε άλλο ένα θαλασσινό.

http://www.youtube.com/watch?v=MjHl6OPtxPc&feature=related

με έμφαση στο τσιμπούκι...

br fun_atic είπε...

και κάτι που θα σε αγγίξει λόγω εποχής και ροκ προεκτάσεων

http://www.youtube.com/watch?v=Pn5KpGxjgXI

br fun_atic είπε...

όχι δεν είναι ο έρικ κλάπτον

http://www.youtube.com/watch?v=uoJFtK7vQsQ