Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σκέψεις μετά το Βατερλώ




Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανεβάσατε πολλά μηνύματα, τα οποία νομίζω ότι θέλουν μια συνολική απάντηση.

Θα ήθελα να εξηγήσω για ποιο λόγο θεωρώ ως κύριο υπεύθυνο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τον Γιώργο Κιντή και όχι τον προπονητή ή τον ιδιοκτήτη (οι οποίοι έχουν ευθύνες, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι του ίδιου βαθμού – θα προσπαθήσω να το αποδείξω).

Ο κ. Κιντής παρουσίασε τόσο σε εμάς όσο και στον ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε ένα σχέδιο, με το οποίο πίστευε ότι θα μπορούσε η ομάδα να έχει αξιόλογη πορεία και μάλιστα με χαμηλότερο κόστος. Το σχέδιο ήταν σαφέστατα ριψοκίνδυνο. Ως ασπίδα προστασίας προβάλλονταν ο Δανός Γενς Μπάγκσμπο, ο οποίος θα μπορούσε να αναμορφώσει τους παίκτες και την ομάδα, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές. Το σχέδιο από μόνο του δεν ήταν κακό, αρκεί να εφαρμόζονταν σωστά και χωρίς δογματισμούς. Το κυριότερο όμως που έπρεπε να γίνει ήταν ότι θα έπρεπε να εφαρμοστεί από το έμψυχο προσωπικό που γνώριζε τον Πανιώνιο και μπορούσε να το φέρει στα μέτρα μας.

Γιατί λοιπόν φταίει ο Γιώργος Κιντής; Από τον Απρίλιο πήρε στα χέρια του τα κλειδιά του μαγαζιού. Δεν είναι ασυνήθιστο για τον Πανιώνιο, καθώς στα πέντε χρόνια της ιδιοκτησίας του κου Τσακίρη, υπήρξε πρόεδρος μόλις για έξι μήνες. Πάντα κάποιος άλλος διαχειρίζονταν την ομάδα εν λευκώ; Σωστό ή λάθος, έτσι γίνονταν.

Ο κος Κιντής δεν αρκέστηκε στο ρόλο του προέδρου – μάνατζερ. Έδιωξε από την ομάδα κάθε έμπειρο στέλεχος. Ανθρώπους που κατείχαν σημαντικές θέσεις και την αγαπούσαν. Κυριολεκτικά δεν άφησε πέτρα πάνω σε πέτρα. Τη θέση τους πήραν άνθρωποι χωρίς δεσμούς με την ομάδα (με εξαίρεση τον Φώτη Στρακόσια) που προσέφεραν φθηνότερες υπηρεσίες, αποδεχόμενοι να ελέγχονται πλήρως από τον αόρατο Δανό και τον κο Κιντή. Ο κος Κιντής, αν και δήλωνε ότι δεν ήξερε από ποδόσφαιρο, ανέλαβε τα πάντα. Μέχρι και το σκάουτιγκ. Όσοι δεν εκδιώχθηκαν, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Το Δ.Σ σταμάτησε να συνεδριάζει και κάθε απόφαση λαμβάνονταν από τον κ. Κιντή.

Για την ιστορία θα αναφερθώ σε μερικά ονόματα τα οποία αποχώρησαν ή απομακρύνθηκαν από την ομάδα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούμε σε κάθε επίπεδο.

Δέδες: ο άνθρωπος που κανένας παίκτης ή προπονητής δεν μπορούσε να παραβλέψει την παρουσία του. Γενικός αρχηγός με την πλήρη έννοια του όρου.

Απέγητος: ο άνθρωπος που μπορούσε να συγκρατεί τον ιδιοκτήτη, όταν παρασύρονταν από τον ενθουσιασμό του.

Παυλόπουλος: Ο υπεύθυνος σκάουτιγκ και μεταγραφών του Πανιωνίου. Από τη στιγμή που ο Γιάννης περιορίστηκε στις Ακαδημίες, οι μεταγραφές του Πανιωνίου έγιναν μπάτε σκύλοι αλέστε. Ο κατάλογος μπορεί να συμπληρωθεί από τα ονόματα των Κορκίδη, Ζυγούρη, Κουτρούπη κ.α.

Από τη στιγμή που ο κος Κιντής αποδόμησε πλήρως την ομάδα και την άφησε γυμνή από στελέχη, είναι ο κος υπεύθυνος για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Υπάρχουν και στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν. Κατά τη γνώμη μου το βασικότερο είναι να αποκαλυφθεί το όνομα εκείνου που μας προμήθευσε τόσους και μάλιστα ακατάλληλους παίκτες. Αυτό θα μας οδηγήσει σε νέα χρήσιμα συμπεράσματα. Έχω κάποιες ενδείξεις, όχι όμως τέτοιες που να με οδηγούν στο να πάρω το ρίσκο της δημοσιοποίησής τους.

Η στάση του κου Κιντή αποσυντόνησε την ομάδα και σε αγωνιστικό επίπεδο. Οι παίκτες ήταν οι πρώτοι που εισέπραξαν το αρνητικό κλίμα. Ήταν αυτοί που κατάλαβαν πρώτοι ότι τους περιμένει μια πάρα πολύ σκληρή χρονιά. Πολλοί θέλησαν να φύγουν. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει για διάφορους λόγους. Άρα έπρεπε να παραμείνουν στην ομάδα με μηδενική ψυχολογία. Το κουπί θα το τράβαγαν για άλλη μία φορά οι: Λάτκα, Μανιάτης, Κούμο και Ριέρα. Αυτό οδήγησε σε γκρίνιες, μουρμούρες και παρεούλες. Τέλος στην αγωνιστική πειθαρχία.

Στο σημείο αυτό μπαίνει και ο κος Στόρε. Ο, τι και να λέει ο κος Κιντής, ο κος Στόρε δεν αποτέλεσε επιλογή του. Το όνομά του έπαιξε για τον Πανιώνιο, πολύ πριν ο κος Κιντής αναλάβει την ομάδα. Τον Γενάρη που συζητήθηκε το όνομά του, υπεύθυνος για τις μεταγραφές του Πανιωνίου ήταν ο κος Παυλόπουλος. Είναι προφανές ότι τον έφερε εκείνος. Πως λοιπόν μπορεί να νοιώθει ο Δανός, όταν έχασε το μοναδικό αξιόπιστο σύμμαχό του στο Δ.Σ και τον άνθρωπο με τον οποίο θα συνεργάζονταν για τις μεταγραφές;Ο Στόρε δεν είχε την παραμικρή στήριξη. Άλλο σχέδιο του παρουσίασαν και άλλο τον κάλεσαν να εφαρμόσει. Γιατί δεν έφυγε; Γιατί δεν κατήγγειλε; Ο Σουηδός είναι πείσμων και μαχητής. Καταλάβαινε ότι δεν είναι προπονητής σε ομάδα, αλλά τσατσά σε μπουρδέλο. Η παραίτηση θα τον δικαίωνε ηθικά στα μάτια όλων μας αλλά θα έριχνε την ομάδα σε ακόμη μεγαλύτερο τέλμα. Έμεινε, πάλεψε και φορτώθηκε ευθύνες που δεν του αναλογούν. Γι’ αυτό καλό είναι να τον αφήσουμε για λίγο έξω από την ιστορία, γιατί έδειξε άντερα που άλλοι δεν θα μπορούσαν.

Ποιος ο ρόλος του κου Τσακίρη σε όλο αυτό; Παρά τις φωνές όλων όσων τον εκτιμούν από την πρώτη στιγμή, στήριξε ένα απίστευτα ριψοκίνδυνο σχέδιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν έχει ακούσει τη φωνή της λογικής αλλά ακολούθησε την παλαβή άποψη κάποιου στον οποίο είχε εκτίμησε. Έτσι απομάκρυνε τον Λίνεν, έτσι έκανε θεό τον Χούτο, έτσι άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια για την υπέρβαση, έτσι μοίραζε και φέτος χρήματα για το σχέδιο Λυών. Γιατί όσο και να φαίνεται περίεργο, χρήματα έχει δώσει και μάλιστα πολλά. Πολλοί παίκτες ήρθαν με τίποτα, άλλοι όμως κοστίζουν πολύ, όπως κοστίζει ο κος Κιντής, ο κος Μπάγκσμπο, τα ταξίδια τους, η διαμονή τους στα ακριβότερα ξενοδοχεία, τα τηλεφωνήματά τους και τα εξελιγμένα συστήματα. Είναι χαζός ο Τσακίρης; Όχι. Αλλά είναι γνωστό ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το πάθος του, το κουμπί του. Το πάθος του Τσακίρη είναι ο Πανιώνιος. Είναι δύσκολο να τον πείσεις για το αυτονόητο και το νοικοκυρεμένο, σχετικά εύκολα όμως μπορείς να του πουλήσεις το παράδοξο, αν του παρουσιάσεις ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να απογειώσει την ομάδα.

Οι ευθύνες του είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Δική του επιλογή ήταν η μη στήριξη Πιλάβιου, δική του ευθύνη η καταστροφή των σχέσεων με κάθε ομάδα της κατηγορίας, δική του ευθύνη ο πόλεμος με τη διαιτησία και τελευταίο επίτευγμα η ιστορία με την προεδρία της Λίγκας. Με λίγα λόγια, είμαστε που είμαστε χάλια, πλέον μας κυνηγάει το σύμπαν.Είναι γεγονός ότι ο κος Τσακίρης διανύει ένα πολύ δύσκολο διάστημα. Κατάφερε όμως το απίστευτο. Ενώ κυριολεκτικά λατρεύονταν από τους φιλάθλους και ήταν αξιοσέβαστος ανάμεσα στους υπόλοιπους προέδρους, κατάφερε να τον παρουσιάζει ο ένας και ο άλλος ως γραφικό και αφελή.

Προσωπικά πιστεύω ότι έστω και εν θερμώ ο κος Κιντής πρέπει να απομακρυνθεί. Εδώ και τώρα. Θα έσωνε την αξιοπρέπειά του αν μας απάλλασσε από την παρουσία του. Για να μη χρειαστεί να του πληρώνουμε και αποζημιώσεις. Αν κανείς δεν αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία, ο κόσμος θα είναι απόλυτα δικαιολογημένος να εκφράζει την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου...Και όταν αυτό συμβαίνει είναι τραυματική εμπειρία.

Πρέπει στην ομάδα να επιστρέψουν όλα τα έμπειρα στελέχη. Αν είναι δυνατόν και σήμερα το πρωί. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το ρόστερ και να προπονούνται με την πρώτη ομάδα αυτοί που πραγματικά είναι ικανοί να αποδώσουν άμεσα. Πρέπει επίσης να αναβαθμιστούν οι Έλληνες παίκτες. Αν είναι να πέσουμε, να πέσουμε με Έλληνες και όχι με απίθανους Αφρικανούς.

Μια που η ομάδα πέρασε την κόκκινη γραμμή είναι ανάγκη να συμβούν δύο πράγματα. Να πάρει το τιμόνι ο κος Τσακίρης και να παρουσιάσει ο κος Στόρε την ομάδα που εκείνος θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις. Να μας δώσει δείγμα της δουλειάς του. Πρέπει από τώρα να εντοπίσουμε τους μεταγραφικούς στόχους μας για τον Γενάρη και αν είναι δυνατόν να τους κλείσουμε, με κάθε τίμημα. Από εδώ και τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν.

105 σχόλια:

NK99 είπε...

Αν εξαιρέσει κανείς τον αφρικάνο αριστερό μπακ που είναι μετριότατος όλοι οι άλλοι παίκτες που ήρθαν κάτι έχουν δείξει. Ίδιαίτερα ο Βαζτε και ο Σαλαλί. Πιθανόν και οι άλλοι που δεν έχουμε δει να αξίζουν. Επομένως είναι άδικο στην παρούσα φάση να κατηγορούμε τους παίκτες. Ακόμα και η αδιαφορία τους και ο συμβιβασμός με την ήττα είναι δικαιολογημένος υπό τις συνθήκες που δουλεύουν.
Όμως όλοι μαζί φέτος με τον απίστευτο συνωστισμό σε ορισμένες θεσεις την ανυπαρξία παικτων σε κάποιες άλλες είναι αδύνατο να αποδώσουν όταν επιπλεόν δεν έχουν δυνατότητα συννενόησης. Έτσι όπως είναι φτιαγμένη η ομάδα είναι αδύνατο να φτιαχτεί σύνολο και να υπάρξει πνεύμα μαχητικότητας.
Αναμφίβολα κάποιοι παίκτες που αξίζουν πρέπει να αδικηθούν. Το καλύτερο είναι τον Δεκέμβρη να δοθούν δανεικοί διότι με την βαθμολογική συγκομιδή στο τέλος του γύρου δεν θα υπάρχουν περιθώρια για ρίσκα και δοκιμές.

Αμφισβητώ ότι φέτος ο ιδιοκτήτης βάζει το χέρι στην τσέπη. Αντίθετα νομίζω ότι η ομάδα αποκλειστικά από τη φετινή σαιζόν θα έχει πλεόνασμα.
Επίσης κάποια στιγμη θα πρεπει να αντιμετωπίζουμε τον ιδιοκτήτη ως ενήλικα ώριμο και έξυπνο άνθρωπο ΠΟΥ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΙΝΑΙ, και όχι σαν ανήλικο που το επηρεάζουν διάφοροι.

Το πως χειρίζεται την ΠΑΕ τις τρεις τελευταιες σαιζόν δείχνει ότι ο Πανιώνιος δεν είναι το πάθος του αλλά το παιχνίδι του. Ακριβό παιχνίδι αλλα παιχνίδι. Φυσικά δεν είμαι στο μυαλό του και την ψυχή του αλλά όταν από τον πρόεδρο - παίκτη Χούτο καταλήγουμε στον πρόεδρο σκάουτερ Κιντή η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για την διαχείριση τοπυ ιδιοκτήτη είναι η παραπάνω.
Μακάρι να κάνω λάθος και είμαι διατεθειμένος σε αυτή τη περίπτωση να του διαβάσω δυνατά όλα τα βιβλία Χάρι Πότερ που έχουν κυκλοφορήσει.

Griniaris είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου.Διαφωνώ μόνο ως προς τις ευθύνες του Στόρε.Κι αυτό ύστερα από το διάβασμα των τελευταίων δηλώσεων του που αφορούσαν στο μέλλον του στον Πανιώνιο.
Αν μεν δέχεται όντως παρεμβάσεις στην ομάδα,θα περίμενα χθες κάποιες άλλες δηλώσεις που θα συνοδεύονταν με την παραίτησή του.
Αν το πρόσωπο που εμφανίζει η ομάδα είναι αποκλειστικά από δικές του επιλογές,τότε λυπάμαι αλλά είναι ακατάλληλος.
Σε κάθε περίπτωση,οι δηλώσεις του μου δείχνουν υπάλληλο που περιμένει να απολυθεί για να πάρει την αποζημίωση...

br fun_atic είπε...

δεν έχω διαβάσει τις δηλώσεις του. Θα τις βρω και θα τις διαβάσω.Αυτό που λέω είναι ότι εάν και εφόσον ο Στόρε έκανε υπομονή σε κάποια πράγματα, έχει την υποχρέωση εδώ και τώρα να πατήσει πόδι. Αν δεν το κάνει, τότε πράγματι είναι ακατάλληλος.

zamis είπε...

Παντως το εργο ''να φυγουν ολοι και ο τελευταιος να κλεισει την πορτα''ξερουμε που οδηγει..
Γνωμη μου ειναι οτι ο Σταρε πρεπει να μεινει,αυτοι που μπορουν να βοηθησουν τον Τσακιρη και την ομαδα και ολοι μας να ειμαστε οσο θετικοι γινεται.
Α,και φυσικα για να μην ξεχνιωμαστε,αντε γ ρε κιντι

br fun_atic είπε...

"Μέχρι τον Δεκέμβριο θα βρίζετε εμένα. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Να μη βρίσετε τους παίκτες ή τον πρόεδρο αλλά εμένα".

Η 3 άρχισε να του τα ψέλνει στο 80 και στο 85 αποχώρησε...Λες να έφτασε ο Δεκέμβρης;;;

Πάντως πολύ cool τους είδα τους Πάνθηρες.Άντεξαν μέχρι το 80 και η αντίδραση δεν ήταν σε ένταση αυτή που φανταζόμουν. Από μία πλευρά βέβαια, πάλι καλά, γιατί αν συνέβαιναν πιο χοντρά πράγματα θα γινόμασταν ακόμη περισσότερο ρεζίλι στο πανελλήνιο.
Βέβαια, από εδώ και πέρα δεν είμαι σίγουρος, αν θα είναι εύκολο για τον κ. Κιντή να παρακολουθεί τα παιχνίδια της ομάδας στη Ν.Σμύρνη. Αν βέβαια εξακολουθεί να θέλει να παριστάνει τον πρόεδρο.

zamis είπε...

Να μη βρίσετε τους παίκτες ή τον πρόεδρο αλλά εμένα".

μα ειναι προφανες.λεει οτι μπορουμε να βριζουμε τον ανθρωπο Κιντη αλλα οχι τον προεδρο κιντι.
παλι μας την εφερε ο μπαγασακος

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αγαπητε μου BR συμφωνω σ' ολα εκτός από τον Στόρε. Μέχρι πριν το χθεσινό ματς συμφωνουσα ότι ο Στόρε κάτι εχει. Δεν τρελλαινε αλλά έλεγα ας τον δοκιμασουμε.
Στο ματς του Σαββατου ο Στόρε εδειξε ότι ειναι ένας προπονητης χωρίς προσωπικότητα. Είμαι πλέον 100% σίγουρος ότι παίρνει χαρτάκι. Ναι χαρτάκι. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι άφησε 94 λεπτα τον ανεκδιηγητο και προκλητικό Βαζ Τε, ο οποίο θεωρεί ότι με 2-3 "μπούκες" έχει δικαιολογήσει τη παρουσία του στην 11αδα. Οι φωνες του Μανιάτη ακούστηκαν μεχρι τη πλατεία. Εβαλε τον Πούπο. Για γέλια. Τον Φουκουάγιο. O Βαρό...
Μετά η ομάδα δεν είχε πλάνο, σχέδιο. Σκορποχώρι. Και σ' αυτό ευθύνεται ο Στόρε.

br fun_atic είπε...

νομίζεις ότι αυτή η ομάδα έχει την πολυτέλεια να αλλάξει ταυτόχρονα πρόεδρο, στελέχη και προπονητή;
Αν ναι τότε θα μπορούσα να δεχθώ μόνο έναν στον πάγκο. Έβαλντ Λίνεν.

Μόνο αυτή κίνηση μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο και να δώσει ελπίδα. Ποιός έχει τα κότσια να την κάνει;

zamis είπε...

o kintis xaxaxa!

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

εχεις λάθος εντύπώση για Λίνεν. Δεν είναι πλέον ενωτικό στοιχείο.

Ο Στόρε δείχνει προπονητης χωρίς προσωπίκότητα. Δυστυχως. Μακάρι να ήταν διαφορετικά.

Ναι πιστεύω ότι πρέπει να αλλαξουν όλα. Πρόεδρος, προπονητής και παίκτες. Σήμερα. Ακόμα και αν κοστίσει με υποβιβασμό. Ας πέσουμε με προπονητή τον Μανίκα (που λεει ο λόγος) και παίκτες το Σάμαρη, το Κοντοέ, τον Ανασταστόπουλο και τον Κοντοχρηστο. Το προτιμώ.

Εδω που εχουμε φτάσςει χρειάζονται ριζοσπαστικές αποφάσεις. Και πολύ φοβαμαι ότι ο Στόρε όπως έκανε ότι του ελεγε ο Κιντής και ο Μπάνγκσμπο έτσι θα κάνει και με το νέο πρόεδρο... Μάλλον δεν μπορεί το παιδί...

Costix είπε...

@Κωνσταντινε
ο Θεος να σε φωτισει. Να μην δουμε την Πανιωναρα μας να ταλανιζεται αλλο στην επετειο των 120 χρονων της. Πολυ αδικο, ρε γαμωτο !!! Και ειναι στο χερι σου 100%.

@Μακη
Εγινε τελικα η συναντηση Τσακ με παραγοντες και παλαιμαχους του Πανιωνιου που ειχε κανονιστει για σημερα ??? Τι ακους ???

Katrinos είπε...

Παίδες, μακάρι ο Jim να παραιτηθεί αλλά φοβάμαι ότι θα κάτσει πάνω στην αποζημίωση μέχρι να τον βαρεθεί ο Τσακ. Έμαθα ότι έφυγε οργισμένος απο το γήπεδο και όχι με το κεφάλι κάτω. Αυτό κάτι λέει, οτι δεν έχει καταλάβει τίποτα απο αυτά που συμβαίνουν, εμμένει σε ένα αδιέξοδο και περιμένει τη Θεία παρέμβαση. Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψε ο ΑΜΑΝ, σκάσαμε στα βράχια και ο καπετάνιος τον παίζει στη καμπίνα.

Μπορεί ο γενικός κανόνας να λέει ότι δεν παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ αλλά η στιγμή απαιτεί γρήγορες αποφάσεις. Δεν υπάρχει ούτε δευτερόλεπτο διαθέσιμο για σκέψεις. Σήμερα κιόλας πρέπει να απομακρυνθεί ο απαράδεκτος Jim.

Πρέπει να βρεί ένα πρόεδρο να ενώσει , να βάλει ένα γενικό αρχηγό που θα είναι κέρβερος. Όσο για το Μιχαλάκη όσο και να τον εκτιμώ δεν πιστεύω ότι η σχέση μπορεί να ισιώσει.

br fun_atic είπε...

και να μην ξεχνάμε: όλα αυτά χρειάζονται χρήματα.
Θέλεις νέο προπονητή; χρειάζεσαι χρήματα, ίσως και αποζημίωση του Στόρε.
Θέλεις καινούργια διοίκηση; Χρήματα και αποζημίωση Κιντή.
Θέλεις αλλαγές; Χρειάζεσαι χρήματα για λύσεις συμβολαίων και αγορά νέων παικτών. Και όλα αυτά με έσοδα μηδέν...
Πριν λοιπόν αρχίσουμε να λέμε τι χρειάζεται, μάλλον πρέπει να μάθουμε αν ο Τσακ είναι διατεθειμένος να πληρώσει...

br fun_atic είπε...

και αυτά με τους επιχειρηματίες τα φοβάμαι. Ποιός θα ασχοληθεί με τον Πανιώνιο αυτή τη στιγμή δίνοντας χρήματα, αν δεν έχει στο μυαλό του περίεργες σκέψεις;

zouri1 είπε...

φανηκε οτι στα τελευταια κρισιμα λεπτα προπονητης ηταν ο Μανιατης.Ο Στορε ειχε ηδη φυγει.Ο Κιντης ας ειναι ο πρωτος γιατι αυτος χαλει την χημεια μεταξυ ομαδας και οπαδων.Ο στορε θελει χρονο γιατι ειναι μικρος ακομα και απειρος.Δεν ξερω αν εχουμε την πολυτελεια να του την δωσουμε.Αυτο που λεει ο Μακης οτι παιρνει χαρτακι ειναι ολοφανερο.
Καποιοι εχουν ειδικες συμφωνιες χρονου συμμετοχης.
Ακομα και η επιμονη του στον Μπαλαμπαν,ακομα και του μανιατη στα χαφ.
Το θετικο ειναι οτι ειδα τον τσακιρη αποφασισμενο να δωσει λυσεις και να μην αφησει τα θεματα να κατρακυλάνε ετσι.
Αυτος ειναι ο προεδρος μας,σε αυτον πιστεψαμε,και μονο σε αυτον δινουμε πιστωση χρονου για να διορθωσει τα λαθη.
Πολλες φορες αν δεν την παθεις δεν μπορεις να πιστεψεις οτι θα συμβουν αυτα.

General Tanz είπε...

Χθες, παρολο που θεωρω οτι το παλεψε στις αλλαγες(ισως Χικα αντι Φανουρη), κατι μου τσακισε με τον Στορε.
Δεν μου δειχνει να μπορει να το παει το παπορι, και δυστυχως η πιστωση χρονου μας τελειωσε. Λυπαμαι, γιατι μου ειναι συμπαθης αλλα οταν -ενω καιγεσαι- δεν κανεις ουτε βαθμο με τον Εργοτελη και η ομαδα παρουσιαζει τετοια χαλια,ε τοτε φταις και εσυ.
Η αποψη μου ειναι οτι φταιει πιο λιγο απο ολους, αλλα δεν νομιζω οτι εχει σημασια εδω που φτασαμε.
Με τον Οτσαλαν παντως υπηρχαν ματς που πηγαμε παρα πολυ καλα, και η αποπομπη του ηταν ο 1ος και σοβαροτερος λογος που με εκανε να κοιταω το Κιντη με μισο ματι.

Νομιζω οτι ο Κωνσταντινος μπορει να βγαλει την ομαδα απο το αδιεξοδο, αλλα θα χρειαστει πολυ χρημα και πολυ χρονο.
Υπαρχουν ομως??

Τα περι Λινεν, τα θεωρω πισωγυρισματα, αν ειναι δυνατον να πιστεψω οτι ειναι ο μονος προπονητης που κανει στον Πανιωνιο. Σε μεσσιες και μαγικα ραβδια δεν πιστευω.

br fun_atic είπε...

Το θέμα όμως είναι ότι η ομάδα χρειάζεται δραστικές αλλαγές και είναι απίθανο να μας βγουν όλες.εκεί κολλάει ο λινεν.προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει η διοίκηση,αλλα είναι πολύ επικίνδυνο να αλλάξει ταυτόχρονα και ο προπονητής.εξαίρεση προπονητής με τον οποίο γνωριζόμαστε καλά και μπορεί να ενώσει τον κόσμο

Unknown είπε...

Φίλε br fun_atic χωρίς να σε γνωρίζω, σε εκτιμώ από τα γραφόμενά σου, όμως θα μου επιτρέψεις να σου πω πως φάσκεις και αντιφάσκεις όταν στο βασικό κείμενό σου λες ότι o Στόρε ουσιαστικά δεν φταίει για την οικοδόμηση της ομάδας και σε σχόλιό σου λες ότι "Αυτό που λέω είναι ότι εάν και εφόσον ο Στόρε έκανε υπομονή σε κάποια πράγματα, έχει την υποχρέωση εδώ και τώρα να πατήσει πόδι. Αν δεν το κάνει, τότε πράγματι είναι ακατάλληλος.".
Η άποψή μου είναι ότι όταν έπρεπε να πατήσει πόδι (το καλοκαίρι που γνώρισε πρόσωπα και πράγματα και θα είχε το κόσμο με το μέρος του, μιας και όλοι τα λέγαμε από τότε ότι το πείραμα θα αποτύχει) δεν το έκανε και πάει την ομάδα άπατη. Τώρα γιατί να το κάνει αφού δεν έχει τη στήριξη κανενός (παιχτών, φιλάθλων και πιστεύω και διοίκησης ασχέτως με τι λένε).
Ειλικρινά δεν μπορώ να τον κρίνω σαν προπονητή γιατί προπονεί μια ομάδα που δεν είναι δικιά του, αλλά η προσωπικότητά του είναι ανύπαρκτη.

Λευτέρης - Γιάννενα.

amanAM είπε...

Έβαλντ Λίνεν οεο εο ε, οεο εο ε, οεο εο ε!!!

amanAM είπε...

Ακόμα περιμένω να μάθω τι έφταιξε κι έφυγε ο Λινεν σαν αποτυχημένος...

Ο Τσακίρης τον παρουσίασε σαν ευθυνόφοβο και πρωταίτιο για ένα μεγάλο ρόστερ.

Τώρα έχουμε μικρό ρόστερ?
Ο Λίνεν φταίει γι αυτό?

Ως προς την ευθυνοφοβία, μετά από τον Φερέρα, τον Κιντή, και όλα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία 2 χρόνια, ο μόνος που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αλλά πάντα κάποιος άλλος φταίει, είναι ο ίδιος ο Τσακίρης.

Πάντα δημιουργεί αυτόν, που θα ευθύνεται για τις δικές του επιλογές.

Ξέρω, είναι λάθος χρόνος για κριτική... Να δούμε, πότε θα είναι ο κατάλληλος χρόνος!!!

Ακόμα περιμένω, πέρυσι περίμενα να σωθούμε πρώτα, και στο τέλος θα μαθαίναμε μερικές αλήθειες... Μετά, μάθαμε τα σχέδια του Κιντή, και η κριτική περιορίστηκε στις σαχλαμάρες που μας αράδιασε.

Πραγματική κριτική, άραγε πότε θα γίνει? Να κλείσουμε μια ημερομηνία, κι εγώ μέχρι τότε δεν θα ξαναμιλήσω, απλώς θα περιμένω.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε μια ημερομηνία? θέλετε τα Χριστούγενα, θέλετε του χρόνου τον Μάιο, όποτε μου πείτε!

br fun_atic είπε...

φίλε ΔΠΝΤ 2
Η απάντησή μου θα είναι κάπως μακροσκελής και θα μου επιτρέψεις, για τον λόγο αυτό να είναι σε δύο μηνύματα.

Όταν ξεκίνησα το μπλογκ έγραφα με βάση αυτά που διάβαζα. Ουσιαστικά σχολίαζα την είδηση που έφτανε στο φως της δημοσιότητας. Είχα μεγάλο άγχος για την ακρίβεια του σχολιασμού μου για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήξερα πρόσωπα και πράγματα. Ότι γνώριζα ήταν από φήμες Σύμφωνα με τις φήμες αυτές, κάποιοι είναι οι καλοί της υποθέσεως και κάποιοι τα καθάρματα.

Κάποια στιγμή, αποφάσισα ότι είναι άδικο να κριτικάρω ανθρώπους και καταστάσεις που δεν γνώριζα και θέλησα να αποκτήσω ιδία αντίληψη. Αυτό το ακολούθησαν και κάποιοι άλλοι φίλοι που διατηρούν μπλογκ, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Δεν λέω ότι έκανα καλύτερα από άλους, απλά θέλω να σου πω ότι από εκείνη την περίοδο υπήρξε μιά σημαντική διαφοροποίηση των Πανιώνιων μπλογκ. Σαφέστατα και υποστηρίζω την επιλογή μου. Χάρη στο άνοιγμα αυτό τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι φίλοι που τιμούν το μπλογκ μου είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τους πάντες και πλέον έχουμε προσωπική αντίληψη. Πλέον, έχοντας προσωπική αντίληψη έχω δημιουργήσει σχέσεις εκτίμησης με πολλούς ανθρώπους και θεωρώ ότι έχω και πολύ καλή πληροφόρηση, την οποία φροντίζω να φιλτράρω και χρησιμοποιώ εφόσον δένει με τη δική μου θεώρηση των πραγμάτων.

br fun_atic είπε...

Στα πλαίσια αυτά γνώρισα τον Στόρε. Για τον άνθρωπο αυτό έχω προσωπική άποψη. Αυτό σημαίνει ότι δεν μένω στο αυτονόητο: σε ποια θέση είναι η ομάδα; ποιος είναι ο πρόεδρος; ποιος είναι ο προπονητής; Φταίνε οι δύο. Νομίζω ότι το πάω λίγο πιο βαθιά.
Ο Στόρε δεν ήρθε στην Ελλάδα ως προπονητάκος, αλλά ως πρωταθλητής. Της Σουηδίας; Ναι της Σουηδίας. Είναι κολλημένος με τη δουλειά του (φανατικός θα έλεγα), είναι εργασιομανής και τρομερά πεισματάρης. Είχε συμφωνήσει για κάποια πράγματα τα οποία δεν έγιναν. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο τα πράγματα δυσκόλευαν.Η εύκολη λύση ήταν να καταγγείλει τους πάντες και να φύγει. Δεν το έκανε, πιστεύω γιατί δεν ήθελε να παρατήσει την ομάδα. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Αυτό είναι αξιέπαινο κατά τη γνώμη μου. Όχι κατακριτέο. Επαναλαμβάνω ότι δεν είχε ουσιαστικό σύμμαχο στην ομάδα. Ήταν εκτεθειμένος από παντού και απέναντί του είχε τον μονοκράτορα Κιντή. Η αλήθεια είναι ότι ανέχθηκε κάποιες καταστάσεις. Σημαντικότερες ότι ανέχθηκε την ιστορία με τους Αφρικανούς, πιστεύοντας και ο ίδιος ότι ίσως μπορούσε να ανακαλύψει κάποιον καλό, ανέχθηκε την ιστορία με τον Βαζ Τε και την απροθυμία αγοράς σέντερ φορ. Ανέχθηκε να μην φέρει δικούς του ανθρώπους, πιστεύοντας ότι ήρθε σε οργανωμένο σύλλογο (βλέπε Μπάγκσμπο) και περιμένει ακόμη τους παίκτες που πρότεινε.Οι πληροφορίες μου λένε ότι και ο Τσέζαρεκ και ο Καρντόσο του έκαναν. Ζητούσε επίμονα σέντερ φορ και κανείς δεν του έφερε.
Θεωρώ ότι η θέση μου ήταν ξεκάθαρη. Κε Στόρε, το πάλεψες, υπέμεινες, ενδεχομένως συμβιβάστηκες με κάποιες καταστάσεις, τώρα απλά δείξε μας ποιος είσαι και τι μπορείς να κάνεις. Ουσιαστικά δήλωσα ότι τον κατανοώ, τον εμπιστεύομαι, αλλά έχει την υποχρέωση να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και να μας αποδείξει ότι τα όσα δηλώνει για τον εαυτό του είναι αληθινά.

br fun_atic είπε...

ξέχασα να γράψω ένα σημαντικό στοιχείο. Ανεξάρτητα από το αν συμβιβάστηκε με αρκετές καταστάσεις, το αποτέλεσμα που παρουσίασε ήταν απόλυτα αξιοπρεπές, συνυπολογίζοντας πάντα τις τρομακτικές πιέσεις και τις ελλείψεις.

amanAM είπε...

Εγώ ξέρεις τι έχω καταλάβει?
Πως η πληροφόρηση που έχουμε, είναι 1000% ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη.

Όποτε θέλουν, μπορούν να ισχυριστούν ότι ο χι παίκτης είναι σακάτης, ο ψι παίκτης είναι αλήτης, ενώ ο ζήτα προπονητής έστηνε παιχνίδια!!!

Πως μπορούμε να μάθουμε ποτέ την αλήθεια?

Για μένα, η μόνη αλήθεια, είναι η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο, αλλά ακόμα κι εκεί, δεν ξέρουμε εάν κάποια αποτελέσματα αγοράστηκαν, συμφωνήθηκαν ή ανταλλάχθηκαν κλπ.

Ούτε καν εάν αυτό που βλέπουμε από κάποιον παίκτη, είναι αυτό που ο παίκτης μπορεί να δώσει, αφού σε λάθος θέση ή με λάθος εντολές, μπορεί να εκτίθεται κάποιος, ενώ κάποιος άλλος να αναδεικνύεται...

br fun_atic είπε...

Μπορεί αυτό να συμβεί, αν αρχίζουμε να ανεβάζουμε ό,τι μαθαίνουμε, χωρίς να το διασταυρώνουμε και χωρίς να το περνάμε από την οπτική και τη λογική μας.
Αν ανέβαζα κάθε τι που μάθαινα, θα είχα θεωρηθεί ο μεγαλύτερος Πανιώνιος τερατολόγος.

Και πάλι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια λάθους, γιατί κανείς μας δεν είναι μέλος του Δ.Σ. Πάντως είμαστε σίγουροι ότι δεν βαράμε στα τυφλά. Άλλο λάθος εκτίμηση και άλλο τυφλή κριτική και παγιωμένες θέσεις από το πουθενά.

NK99 είπε...

BR αυτό που περιγράφεις δεν δείχνει ένα προπονητή με υψηλούς στόχους για την καριέρα του αλλά έναν άνθρωπο που δεν θέλει να χάσει το συμβόλαιο του (σεβαστό αλλά δεν θα τον θαυμάσουμε για αυτό). Αν αύριο απολυθεί ότι και να βγει να πει δεν θα έχει καμμία σημασία και θα πρέπει να αναρωτηθεί ποιος θα τον πάρει στην ομάδα του. Απλά θα είναι ένας αποτυχημένος που θα του έχουν φορτώσει τις βλακείες του Κιντή.
Αντίθετα αν τώρα διαχωρίσει τη θέση του και δηλώσει αδυναμία να διαχειριστεί αυτόν τον αχταρμά παικτών και να συνεργαστεί με αυτή την διοίκηση που αποτελείται από ποδοσφαιρικούς τυχοδιώκτες, αύριο μπορεί να βρει και κάποιο καλό συμβόλαιο. Χώρια που θα τον εκτιμούσαν και οι οπαδοί του Πανιωνίου και θα τον στήριζαν.

br fun_atic είπε...

Αυτό που περιγράφω είναι ένας περήφανος άνθρωπος με ψώνιο για τη δουλειά του.

Διαβάστε τις δηλώσεις του, δείτε τη δουλειά του και προσπαθείστε να καταλάβετε γιατί αντιδρά με αυτό τον τρόπο.

Η εκτίμησή μου είναι ότι ακόμη κι αν ο Στόρε αποδειχθεί κατώτερος από αυτό που νομίζω δεν μπορεί να αντικατασταθεί ταυτόχρονα με τη διοίκηση. Γιατί απομάκρυνση της διοίκησης μπορεί να σημαίνει ταυτόχρονη απομάκρυνση πλειάδας συνεργατών. Αυτά δηλαδή που με φοβίζουν από τον Μάρτιο.
Δεν είναι εύκολο να απομακρύνεις έναν μονοκράτορα.

zamis είπε...

Θελω να πω οτι συμφωνω απολυτα με τον μπρουφ.
Τωρα χρειαζεται ψυχραιμια και σιγουρα,για μενα παντα,η απομακρυνση Σταρε δεν θα βοηθησει.
Εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι ισως το μονο υγιες στοιχειο και χρειαζεται την κατανοηση μας ως προς το που εχει βρεθει..και ποιον θα παρουμε δλδ στη θεση του??
Εκτος αν πιστευουμε οτι πρεπει να παμε σε εθνικοπατριωτικα σεναρια..

br fun_atic είπε...

Δηλαδή ξέρεις τι λέμε; Ότι μας φταίει ο μόνος που ενεργεί λογικά (με τα λάθη του και τα μειονεκτήματά του) στην απόλυτη φετινή παράνοια.

NK99 είπε...

Ούτε εγώ συμφωνω να φύγει ο προπονητής αλλά και αυτός δεν θα πρέπει να κρυφτεί πίσω από τα λάθη άλλων.

Ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να διαθέτει ένας προπονητής είναι η προσωπικότητα. Οι παίκτες δεν δείχνουν σεβασμό και δεν χαρίζονται σε προπονητές χωρίς προσωπικότητα και κύρος.
Η εικόνα που δειχνουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο (απειθαρχία, νεύρα, ατομισμός, συμβιβασμός με την ήττα) είναι μεν απόρροια του ποδοσφαιρικού τυχοδιωκτισμού του Κιντή αλλά κάτι πρέπει να κάνει ο προπονητής για να διορθώσει την κατάσταση. Δεν ξέρω αν το προσπαθεί, πάντως αν το προσπαθεί δεν κάνει και πολύ καλή δουλεια.

Αν αύριο δηλαδή αλλάξει η διοίκηση όπως όλοι ευχόμαστε σταματάνε τα προβλήματα και οδεύουμε προς επιτυχίες?

zamis είπε...

Ναι,και βεβαια αντιλαμβανομαι τους συναρρωστους που μιλανε για full house shock.Αλλα νομιζω θαναι μεγαλο λαθος,μπορει να αποδιαλυθουμε.
Σταθεροτητα με τη συνδρομη σημαντικων Πανιωνιων χρειαζεται,Τσακ να ξυπνησει και να αλλαξει τα επιπλα και ο προπονητης-μεσω Τσακ-να αισθανθει συμπαρασταση για το απολυτο τρελλοκομειο που ηρθε..

μωρη κ αεκτζη αντε κλπ

br fun_atic είπε...

Η ομάδα δεν έχει γενικό αρχηγό.
Οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι για ένα χρόνο θα τρώνε σκατά και θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η μεταγραφή τους.
Οι Αφρικανοί είναι όλοι μισθοφόροι, που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα.

Κάποιοι έχουν καταλάβει επίσης ότι θα τραβήξουν όλο το κουπί και από πάνω θα τους βρίζει και ο κόσμος. Επίσης έχουν καταλάβει ότι για λόγους που ξέρει η διοίκηση κάποιοι δεν φεύγουν από την αρχική ενδεκάδα ούτε με σφαίρες.

Σε αυτό ο μόνος που δεν φταίει είναι ο προπονητής. Ο άνθρωπος το παλεύει.

Αν θα έρθουν επιτυχίες; Δεν το ξέρω. Θα εξαρτηθεί από πολλά και κυρίως από το διοικητικό σχήμα.

Katrinos είπε...

Δηλαδή , ψάχνουμε μια ΠανΠανιώνια προσωπικότητα,ενωτικός, σεβάσμιος, που έχει τη δυνατότητα επηρεασμού καταστάσεων, γνώστη των πραγμάτων του ποδοσφαίρου, των γενικών ισσοροπιών της ομάδας για πρόεδρο.

Επίσης ψάχνουμε για άτομο με περίπου τα παραπάνω χαρακτηριστικά πλας να ρίχνει κανα πουστριλίκι και καμιά σφαλιάρα για γενικό αρχηγό.

Αυτά για αρχή , διότι μετά ,

Πλάς άτομο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά με επιπλέον κονέκτια στην αγορά για τις γενικότερες διασυνδέσεις. (Τον είχαμε , τον χάσαμε...)

Αυτή η τριάδα ή τετράδα μαζί με το Τσακ θα πρέπει να ηγηθούν της προσπάθειας και θα πρέπει να αποτελείται απο ανθρώπους κοντά ή μέσα απο την ομάδα. Δεν το θεωρώ πισωγύρισμα αλλά είναι ο μόνος τρόπος να γίνει ελεγχόμενο full house shock

Όσον αφορά το Μιχαλάκη, για μένα η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα. Δεν υποστηρίζω οτι πρέπει ντε και καλά να φύγει αλλά θα πρέπει τις επόμενες αγωνιστικές να αποδείξει κάτι.

zamis είπε...

Αμα ο Τσακ δεν διωξει το κιντι και πει mea culpa δεν παμε πουθενα.
Αντε ρε Τσακ,παιξε μπαλα να ξαναδουμε φως(κι ας μην ειναι 3d)!

υ.γ. ξερω ξερω τρια χρονια στην καμπινα(καλο!),εχετε κατι καλυτερο στο μενου?

General Tanz είπε...

Επειδη εχω second thoughts και θελω να ειμαι δικαιος, σκεφτομαι οτι θα ηθελα να δωθει στον Στορε μια ακομη ευκαιρια να δειξει κατι καλυτερο απο το χθεσινο, στο ματς με την αδεια απο κοσμο Τουμπα του Παοκ των χιλιων προβληματων.
Ντερμπυ ουραγων ειναι και δεν χωρουν προγνωστικα.
Αν κανει βαθμο καλως και προχωραμε για το ματς με τον Σπανο, αν οχι δεν βλεπω πως μπορει να σταθει και να στηριχθει περαιτερω.

Ο επομενος δε, ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙ%^%%ΤΟΣ , θα εχει ενα ατυπο "αβατζο" 2 αγωνιστικων να δουλεψει αφου στα ματς με Αεκ και Γαβρο και τιποτα να μην παρεις δεν θα ειναι και η πρωτη φορα.
Απο μονη της βεβαια η αλλαγη δε θα λεει και πολλα πραγματα, αν δεν βοηθηθει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ο Πανιωνιος τον Ιανουαριο με καλους ποδοσφαιριστες στις θεσεις που ποναει.

ΥΓ Θα περιμενω λιγο ακομη τον Βαζ-Τε και αυτο για το ομορφο γκολ που εκανε στην Καβαλα.
ΥΓ2. Πιο πολυ απο ολους ομως με διασκεδαζει ο γνωστος κιλλερ Μπαλαμπαν με τα 500 χιλ, που θα εβαζε καμμια 20αρια παστελια τον χρονο!!!! Θα χρησιμοποιησω αμιγως ιπποδρομιακο ορο για την περιπτωση του: ΣΩΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!

ΥΓ3 Για Κουμο και Ριερα θα περιμενω μεχρι το τελος του α γυρου.

ΥΓ 4. Ακη παρε με τηλ, διοτι λογω προβληματος εχασα το δικο σου.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αγαπητοί φίλοι θα διαφωνήσω με τον οικοδεσπότη και τους περισσότερους εδώ μέσα. Πρέπει να φύγουν πακέτο Κιντής, Μπάνγκσμπο, Στόρε. Κaι εξηγώ γιατί.

Ο Κιντής με τον Μπάνγκσμπο σχεδίασαν ένα πλάνο, που το εφαρμόζει ο Στόρε. Πολύ απλά. Αν ο Στόρε διαφωνμούσε και δεν το έλεγε δεν με ενδιαφέρει. Εχω ξαναγράψει. Προπονητής που παίρνει χαρτάκι εμένα δεν μου κάνει. Γιατί αύριο θα πάρει πάλι χαρτάκι...

Και κάτι άλλο. Ας πούμε ότι φεύγει ο Κιντής και ο Μπανγκσμπο και μένει ο Στόρε. Πως θα μπει στα αποδυτήρια; Πως θα αντικρύσει τους παίκτες που τόσο καιρό αδικούσε για να παίζουν οι βαζ Τε, Πουποι και Φουκουτέτοιοι;

Δυστυχως ο Στόρε έχασε το παιχνίδι. Και μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Βάζοντας τους παίκτες που του έλεγαν Κιντής & Μπάνγκσμπο, και με την εικόνα κόντρα στον Εργοτέλη για μένα έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Και κάτι τελευταίο, ενημερωτικό. Χθες στο ημίχρονο του αγώνα κατέβηκε ο Μπάνγκσμπο στα αποδυτήρια και επί 10 λεπτά έλεγε στον Στόρε τι να κάνει. αποτέλεσμα; Να κάνει αλλαγή τον Κούρντι. Αυτός ήταν το πρόβλημα; Οχι ρε παιδιά τέτοιο προπονητή δεν αξίζει ο Πανιώνιος...

Θεμιστοκλής είπε...

Επιτυχίες θα έρθουν, μόνο αν γίνουν στην ομάδα κάποιες προσθήκες και καλυφθούν εξώφθαλμες αδυναμίες, ασχέτως με το ποια διοίκηση θα τις κάνει.
Βλέπω πως σχεδόν όλοι στάζουν μέλι για τον Λίνεν. Δεν μπορώ να τον κρίνω ως προπονητή. Στα χρόνια του είχαμε καλά αποτελέσματα, θέλω όμως να σημειώσω και το εξής αδιαμφισβήτητο: μαζί με τους καναδυό (Μανιάτης, Κούμο)εναπομείναντες καλούς παίκτες στην ομάδα διέθετε και Σπυρόπουλο, Μάκο, Φερνάντεζ, Τζεμπούρ.
Που ο τελευταίος, και μόνος του, ήθελε για πρωϊνό δυο δεκατετράδες, σαν κι αυτή που χτες προσπαθούσε ανεπιτυχώς επί μιάμιση ώρα να δημιουργήσει μισή έστω ευκαιρία κόντρα στον Εργοτέλη.
Όταν έφυγαν οι παίκτες αυτοί και βέβαια ουδέποτε αντικαταστάθηκαν, σταμάτησαν να έρχονται και οι νίκες.
Δε νομίζω λοιπόν ότι χρειάζεται, να κάνουμε βαθυστόχαστες αναλύσεις για τα αίτια της κατρακύλας...

zamis είπε...

Eνταξει ρε συ Μακη,απο αυτα που λες εγω καταλαβαινω το αντιθετο.
Ψαχνουμε τελικα τον iron man?
Ειναι δυνατον να την πεφτουμε στο Σουηδο γι'αυτο το χαλι?
Αν μη τι αλλο ο τυπος δουλευει,μπορουμε να καταλαβουμε ποσο αξια εχει αυτο?

br fun_atic είπε...

Αυτός που κατέβηκε χθες δεν ήταν ο Μπάγκσμπο. Ήταν ο Θεός ο ίδιος. Γιατί θεός είναι όποιος αμείβεται με μια καραβιά χιλιάρικα για να βλέπει την ομάδα τρεις φορές τον μήνα, να παρακολουθεί κανένα στοιχείο και να βλέπει και μερικά από τα βίντεο που του ετοίμαζαν. Κάποιος έδωσε το δικαίωμα στον Μπάγκσμπο να φέρεται έτσι και προφανώς δεν υπάρχει κανείς να τον πετάξει στη γωνιά του.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις στην αγορά. Και όσες υπάρχουν είναι ακριβές. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Τσακίρης θέλει να πληρώσει πολλά χρήματα. Και να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να δώσει χρήματα για μεταγραφές, για αποδεσμεύσεις και πιθανότατα για αποζημίωση του Κιντή και του Στόρε...
Δεν πιστεύω ότι πρόκειται να γίνουν όλα αυτά γιατί το μπάτζετ θα ξεφύγει εντελώς...

Αν υπάρξουν παραιτήσεις, κάτι πάει κι έρχεται.Από την άλλη δεν είναι καθόλου απίθανο μαζί με τον Κιντή, τον Δανό και τον Στόρε να φύγουν και πολλά στελέχη, τα οποία είναι πιθανό να μην θέλει η νέα διοίκηση ή ο νέος προπονητής.

@Μάκης
έχεις ακούσει το τρελό σενάριο, που θέλει κάποιους συγκεκριμένους φιλάθλους να αναλαμβάνουν την ομάδα; Αν ναι, έχουμε ξεφύγει εντελώς.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Φίλε zamis τι σημαίνει δουλεύει; Τι είναι υπάλληλος σε τράπεζα; Η δουλιά του προπονητή φαίνεται στο γήπεδο.
Εγω γράφω κάποια συγκεκριμένα πράγματα.
Αν εσύ εμπιστεύεσαι έναν προπονητή που χρησιμοποιεί παίκτες που του λεει η διοίκηση οκ. τι να πω;

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

@ BR ναι έχω ακούσει το τρελό σενάριο, που θέλει κάποιους συγκεκριμένους φιλάθλους να αναλαμβάνουν την ομάδα. Και σου λεω ότι εχει και πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Λοιπόν εγώ αν ήμουν Τσακίρης θα προχωρούσα σε μια ριζοσπαστική, πράγματι ακραία, λύση. Θα έλυνα τη συνεργασία με Κιντή, Στόρε, Μπάνγκσμπο.

θα έλυνα τα συμβόλαια Βαζ Τε, Πούπο, Χίκα, Οκπάκο, Φουκαράγιο, Βαρό. Με όποιο κόστος.

θα εμπιστεύομουν τα πιτσιρίκια kai θα έδινα την ομάδα σε Μάντζιο - Στρακόσια.

Θα έβαζα γεν. αρχηγο τον Δέδε και θα εκανα μια δήλωση που θα έλεγα:
"Εκανα το καλοκαίρι μια λάθος επιλογή. Χρήματα δεν έχω, θα πορευτούμε με το υλικό που έχουμε και όπου μας βγάλει..."

Απλά και Πανιώνια...

br fun_atic είπε...

Δηλαδή, τόσα χρόνια δημοσιογράφος, πέφτεις από τα σύννεφα που προπονητής παίρνει οδηγίες από τη διοίκηση για παίκτες;

Μπορείς να μου υποδείξεις έναν προπονητή του Πανιωνίου την τελευταία τριετία που ήταν κυρίαρχος; Αν μου πεις για τον Παράσχο, θα σου θυμίσω το παιχνίδι με τη Λάρισα...

Έστω ότι ο Στόρε δεν μας κάνει. Μπορείς να προτείνεις προπονητή που να είναι προσιτός στα οικονομικά μας, να είναι διαθέσιμος και να μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις; Θα συνυπολογίσεις στην απάντησή σου ότι ένας τέτοιος προπονητής θέλει το δικό του επιτελείο και δικούς του παίκτες, άρα θα χρειαστεί να αποζημιώσουμε το σύμπαν και να δημιουργήσουμε νέα ομάδα τον Γενάρη, όταν δεν αποκλείεται να έχουμε 10-12 βαθμούς...

br fun_atic είπε...

@Μάκης

Για να γίνει αυτό που λες θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ, εκτός κι αν οι επώνυμοι αυτοί φίλαθλοι είναι τόσο πειστικοί...

Δεν θα ήθελα να μιλάμε άλλο με μισόλογα. Είναι αδύνατον να γράψω δημόσια την πληροφορία αυτή. Ακόμη κι αν το έκανα θα οδηγούσα στην τρέλα όσους διαβάζουν το μπλογκ. Είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Αγαπητε μου BR ο Παράσχος δεν πήρε χαρτάκι. Το αντίθετο. Aλλά ας μην ανοίξουμε αυτη τη κουβέντα. Σου είπα ο Στόρε παίρνει χαρτάκι επίσημα... άρα δεν μου κάνε! Απλά...

Ποιος να αναλάβει; Μα σου έγραψα. Μάντζιος - Στρακόσια.

Ναι θα μπορεί να κοστίσουν οι αποδεσμεύσεις 2 εκατ. τι να κάνουμε; τα λάθη πληρώνονται...

zamis είπε...

@κοκκινη πιπερια

Μακη αυτο που λες ειναι απευθειας βου

romy38 είπε...

Ο τρισκαταρατοs δεν ειναι δυνατον να εκδιωχθει ετσι απλα χωριs να υπαρχουν για αυτον περαιτερω συνεπειεs.Θα κοκορευεται στουs δικουs του οτι εγω εριξα τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ,που να τον φιλησουν κρυο τον παλιοπουστα

General Tanz είπε...

Ο Αμιρης χθες αλλου πατουσε και αλλου βρισκοτανε, η αλλαγη ηταν σωστη για μενα. Δεν το κατηγορω το παιδι, υπαρχουν αυτες οι μεταπτωσεις σε ποδοσφαιριστες της ηλικιας του, λειπει η εμπειρια.

Παντως το πρωτο 15λεπτο του β ημιχρονου με Πουπο στην θεση του Αμιρη ηταν -αν μη τι αλλο- υποφερτο.

br fun_atic είπε...

είναι απευθείας βου με ισοσκελισμένο ισολογισμό. Για την ακρίβεια είναι το σύστημα του Πανθρακικού. Διώχνεις τα βαρίδια, πουλάς τον Δεκέμβρη όσο όσο τους καλούς, βάζεις μέσα τα πιτσιρίκια και παλεύεις με τις αρκούδες.
Για να ξανανέβεις από τη βου φιλάς όλους τους κώλους από το διδυμότοιχο μέχρι την ιεράπετρα. Άσε. Να μας λείπει...

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

@ BR, zamis ενώ η σημερινή ομάδα πάει βου μέσω.. Λιβαδειάς;

br fun_atic είπε...

ας μην φορτώνουμε τον κόσμο με άγχος και σενάρια. Ακούγονται τόσα πολλά που κυριολεκτικά κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη.

Δεν έχουμε λεφτά για μεγαλεία. Νομίζω ότι είναι εύκολο να δημιουργηθεί μιά αξιόλογη διοίκηση, δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώξουμε τον Στόρε και πολλούς από τους παίκτες. Τουλάχιστον να δανείσουμε τα σαπάκια για να μπορεί να γίνει προπόνηση της προκοπής και τον Γενάρη να δώσουμε χρήματα γα δυο καλές μεταγραφές.

br fun_atic είπε...

ήθελα να ήξερα τι έδειξε το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που δεν είδαμε εμείς...

Γιατί να δώσεις τόσα λεφτά για να μάθεις με επιστημονικό τρόπο ότι δεν έχεις ομάδα;

Γιατί ο Σκούρτης παίζει με την εθνική του ομάδα, αλλά σε εμάς δεν παίζει ούτε στα δεύτερα;

Griniaris είπε...

Το θέμα είναι ότι με την παρούσα κατάσταση πέφτουμε εκατό τοις εκατό.Κάνουμε τίποτα ή τα αφήνουμε όλα στον Πανάγαθο;

romy38 είπε...

Οι 2 μαγκεs μη μιλατε με υπονοουμενα,η Λιβαδεια που κολλαει εχει σχεση ο Κομποτηs?

zamis είπε...

@romy38
lol!!

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Γιατί ο Σκούρτης παίζει με την εθνική του ομάδα, αλλά σε εμάς δεν παίζει ούτε στα δεύτερα;

ποιος φταίει γι' αυτό; Ο Κιντής μόνο;

Griniaris είπε...

Πιστεύω ότι το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούσε επιτέλους να απαντήσει στην απορία μου αν ο Μπάλαμπαν είναι περισσότερη ώρα όρθιος ή ξαπλωμένος...

romy38 είπε...

@zamis εχειs γραψει κατα καιρουs το ιδιο, τι σημαινει

br fun_atic είπε...

έκφραση είναι...δεν είναι υπονοούμενο. Διάβασε τα παραπάνω σχόλια και θα το καταλάβεις.

br fun_atic είπε...

εμένα μου αρέσει ο φουκβάγιο, όταν ανεβαίνει στην επίθεση. Μετά κάνει δέκα ώρες να επιστρέψει. Ουσιαστικά κάνει τζόγκιγκ ο άνθρωπος. Και πίσω έχει καεί το σύμπαν. Κυριολεκτικά.

Δηλαδή αν δεν τον είχε αναλάβει αυτόν τον τύπο ο Δανός, πόσο πιο αργός θα ήταν;

Griniaris είπε...

Laughing Out Loud...αν εννοείς αυτό...

br fun_atic είπε...

ερώτηση κρίσεως; Ποιοι Αφρικανοί παίκτες είχαν βγει χθες για διασκέδαση μετά το μάτς;

Griniaris είπε...

O Πούπο σίγουρα γιατί έχει κι ένα θέμα...

Costix είπε...

Το πραγμα εξελισεται σε ΕΦΙΑΛΤΗ.
Παω να δω καρπετοπανουτσους, μπας και βγει καμμια ειδηση.

IWN1998 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
IWN1998 είπε...

Κάποιες σκόρπιες σκέψεις σε όσα γράφτηκαν:

(1) Δεν είδα να βελτιώνει την ομάδα η αλλαγή του κακού Μπάλαμπαν, που αν μη τι άλλο ξέρει να παίρνει θέσεις και φαουλ από τους αντιπάλους.

(2) Ναι ο Βαζ Τε δεν είναι εκτελεστής και το ξέραμε. Και οι ελπίδες ήταν ελάχιστες λόγω τραυματισμών στο να προσφέρει και αυτά που κάνει. Αλλά δεν ήταν ο χείριστος χθες. Μπορείς να τον κατηγορήσεις για ατομισμό σε πολλές φάσεις γιατί έχει την αίσθηση ότι η ποιότητά του είναι πολύ μεγάλη για τούτο το πρωτάθλημα. Αλλά δεν είναι η πηγή του προβλήματος ο Βαζ Τε και ούτε φταίει που τον άφησαν να βολοδέρνει με γκράμπες.

(3) Πολλοί που ήταν στη 2 θα πρόσεξαν τα βρισίδια Βαρό και Βαζ Τε στο Α' μέρος όταν ο Πορτογάλος έκανε τις ατομιστείες του. Η συνοχή της λεγεώνας των ξένων, που έχουμε για ομάδα είναι μηδαμινή και σ' αυτό φταίει η δομή της εν πρώτοις αλλά και ο προπονητής και οι Γενικοί Αρχηγοί κλπ...

(4) Το έχω ξαναγράψει και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να απαντηθεί γιατί συνεισφέρει στο ερώτημα σχετικά με το αν πρέπει να μείνει ο Στόρε.
Πιστεύετε απ' όσα έχετε δει ως τώρα, ότι αν ο Στόρε ήταν στη θέση Παράσχου πέρυσι (που τελευταία στιγμή δεν ήρθε), θα σωζόταν η ομάδα;

(5) Ωστε έφυγε νευριασμένος ο Κιντής από το γήπεδο. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη στιγμή που δεν θα τον ξαναδούμε να μπαίνει. Σιγά μην έχει και παράπονο που δεν του είμαστε ευγνώμονες για την αποδόμηση της ομάδας.

Katrinos είπε...

Δεν ξέρω εαν το πήρατε χαμπάρ αλλά η αεκ έριξε 4 στο ρούλη

Καλό θα ήταν όταν θα παίξουμε με αυτούς να μην υπάρχει το όνομα Κιντής στις καταστάσεις του Πανιωνίου , διότι σε περίπτωση διασυρμού , λαμβάνοντας υπόψην και το ηθικόν του θέματος προβλέπω περίεργες καταστάσεις.

NK99 είπε...

Όταν οι παίκτες νιώσουν ότι είναι μέλη μιας ομάδας μπορεί να αρχίσουν να στεναχωριούνται μετά από τις ήττες.
Μέχρι στιγμής μπορεί ορισμένοι να αναρωτιούνται γιατι μας φέρανε εδω πέρα? (Ρισκαρντ, Παρτους, Οκπάπο, Σκούρτης)άλλοι θα βλαστημάνε την ώρα που ήρθαν στον Πανιώνιο (Ριέρα) άλλοι θα σκέφτονται πως τι καλά θα ήταν να παίζανε σε άλλη ομάδα γιατί εδώ δεν φτάνει που καταστρέφουμε την καριέρα μας βρίζουν και από πάνω(Μανιάτης, Κούμο). Υπάρχει βέβαια και ο Μπάλαμπαν με τα 300 τον χρόνο που στο τέλος της σαιζόν θα βαρέσει κανένα αντίπαλο, θα παέι για διακοπές στην Κροατία και θα έρθει του χρόνου να κάνει τον φορ. Αυτός πρέπει να είναι ο πιο ευτυχισμένος παίκτης.

Katrinos είπε...

Δεν κατάλαβα την νεώτερη ανακοίνωση
http://pan-ola.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html

Τι σημαίνει 'γίνονται πολύωρες συναντήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των κκ ΚΙΝΤΗ ΜΠΑΝΣΜΠΟ ΣΤΟΡΕ' ????!!!! και 'όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά'?

Δηλαδή το ντουέτο της συμφοράς συνεδριάζει να καταλήξει σε τι ακριβώς , να φύγουν απο την ομάδα και να εφαρμόσουν το σχέδιο στους Τράχωνες?

Σε ποιό ακριβώς συμπέρασμα μπορούν να καταλήξουν αυτοί οι τρείς.
Ειλικρινά έχω μπερδευτεί , οι υπεύθυνοι για τη κατάντια της ομάδας έχουν προφανώς κληθεί να δουν τι και ποιός φταίει.

IWN1998 είπε...

@Katrinos. Αναλύουν τα δεδομένα από το VisTrack για να βρουν τα αίτια της ήττας!

Katrinos είπε...

@IWN
Μήπως τα βύσματα του VISTRACK τα είχαν βάλει στο κώλο του Jim και τους έδινε λάθος στοιχεία ?

Έτσι εξηγούνται και πολλά

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ brfun,

όσοι γνωριστήκαμε διαδικτυακά στο blog σου, ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε στο διάστημα που ακολούθησε την αποπομπή του Ewald Lienen. Είχαμε όλοι μας ανησυχία για το πού θα βαδίσει η ομάδα και ταυτόχρονα, ερωτήματα για τις επιλογές που είχαν γίνει.

Ακολούθησε καταιγισμός ηλιθιων επιλογών και η κατρακύλα υπήρξε συνεχής. Η ομάδα επί 3 χρόνια απαξιώνεται αγωνιστικά. Τελευταία, έφτασε να εξευτελίζεται και εξωαγωνιστικά. Είναι μία από τις πολύ λίγες φορές που θυμάμαι να ντρέπεται κανείς να λέει ότι είναι Πανιώνιος.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, όσοι επισημαίναμε πως ο Βασιλιάς είναι γυμνός, ακούσαμε τα μύρια όσα ... Ο κ. Τσακίρης ήταν (και για μερικούς, είναι ακόμα ...) στο απυρόβλητο. Πέρυσι, χλευαστήκαμε για την ανησυχία μας στον Α γύρο, πως η ομάδα θα κινδυνεύσει (ενώ τελικά ... κινδύνεψε μέχρι σχεδόν το τέλος ...)

Τώρα, η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Έχουμε καταρρεύσει ... Και όμως κάποιοι επιμένουν πως φταίει ο ... προπονητής (!!!), ο μασερ (!!!), ο γναθοχειρουργός και ο οδηγός του τραμ ...

Προσωπικά αδιαφορώ για τις εμμονές του καθενός, όσο και αν με καταλαβαίνω ότι με θεωρεί (για κάποιο λόγο) μαλάκα ...

ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΛΛΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΙΤΡ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΓΑΜΠΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΣΤΕΡ κτλ. κτλ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ ...

Αρκετά δεν ακούσαμε όλα αυτά τα λόγια φίλε zamis;

cdu είπε...

Αφου όλοι τα είπατε όλα και τώρα πήγατε για ύπνο, ας πώ και εγώ τα δικά μου με την άνεση που μου δίνουν 7 ώρες διαφορά.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, η εικόνα της ομάδας είναι αποτέλεσμα και των επιλογών του Κιντή το καλοκαίρι και του κοουτσαρίσματος του Στάρε. Αν είναι 80-20 ή 50-50 δεν με αφορά αυτή τη στιγμή.

Ο Κιντής όμως δεν βγήκε από το πουθενά. Βγήκε από την ίδια λογική που έκανε θεό τον χούτο και μαιτρ τον πραλίνα. Βγήκε από την λογική που εμπιστευόμαστε τον καθένα χωρίς όρια - μια τους οργανωμένους στο ΔΣ, την άλλη τον Γαλλή να διώξει τον Λίνεν, την άλλη τον Πραλίνα μέχρι να του κουνάνε όλοι τα μαντήλια, την τελευταία τον Κιντή να τα κάνει μαντάρα.

Ακούμε λοιπόν να φύγει ο Στάρε - να φύγει δε λέω. Να φύγει ο Κιντής (να φύγει και αυτός, εγώ δεν ήθελα να έρθει καν). Ε, και;

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η επόμενη λύση δεν θα είναι μία από τα ίδια; Και άν νομίζουμε ότι ο Τσακ μπορεί - με θεία έμπνευση, με γιόγκα, με τη συμβουλή του Δέδε ή δεν ξέρω ποιανού άλλου - να πάρει μια σωστή απόφαση επιτέλους, γιατί να μην μπορεί και ο Κιντής να δεί το λάθος στον σχεδιασμό του και να συνέλθει.

Ξέρω, ξέρω, science fiction το δευτερο. Γιατί όχι και το πρώτο;

Με όλο το σεβασμό σε ένα άνθρωπο που πραγματικά προσπάθησε να φτιάξει τον Πανιώνιο (άλλο άν τα έκανε μαντάρα), ο Τσακίρης ή θα φύγει τώρα ή στο τέλος που θα είμαστε πια στην βήτα. Τι θα έρθει μετά δεν ξέρω.

Και όπως έγραψε ο Αντώνης:

"Και τι δεν θάδινα ρε Κωσταντίνε να με διέψευδες μια φορά, έτσι για αλλαγή, όχι με λόγια αλλά με έργα: Να έκανες επιτέλους μια σωστή επιλογή, να ορθοποδήσει κάπως αυτή η δύσμοιρη ομάδα, και να έδειχνες πως είσαι πραγματικά ικανός, πραγματικός ηγέτης, πραγματικός μάγκας. (...)"

br fun_atic είπε...

@costas
η συζήτηση για τις ευθύνες της διοίκησης έχει νόημα, γιατί μπορείς να δημιουργήσεις καλύτερη διοίκηση.
η συζήτηση για τις ευθύνες του προπονητή το ίδιο.

Κατά τη γνώμη μου η συζήτηση για τις ευθύνες του Τσακίρη δεν έχει νόημα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στον Πανιώνιο, εν μέσω μάλιστα κρίσης, απλά δεν υπάρχουν.

Συνεπώς ενδιαφερόμενοι μπορεί να είναι μόνο κάποιοι που θέλουν να κερδίσουν με βρωμιές.Σου κάνουν περισσότερο από τον κακό ίσως Τσακίρη;

Το παράδειγμα του Αντώνη με τον καπετάνιο που την παίζει στην καμπίνα είναι καλό, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση που επιβιβαστούμε σε άλλο πλοίο, ο καπετάνιος θα είναι απ' αυτους που θα ρίξει επίτηδες το καράβι στα βράχια για να εισπράξει την αποζημίωση, φροντίζοντας να φύγει πρώτος.

Ο Τσακίρης έχει θέσει ένα πλαίσιο. Θέλει να βάζει συγκεκριμένα χρήματα, να πουλάει ακριβά κάποιους παίκτες και να του τρέχει άλλος την ομάδα. Καλώς κακώς αυτό είναι το πλάνο που θέτει το αφεντικό του μαγαζιού.Συνεπώς,αφού έχουν έτσι τα πράγματα, προφανώς στο μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι στο να βρει το αφεντικό άξιους ανθρώπους για να τρέξουν την ομάδα, οι οποίοι θα είναι τίμιοι ώστε να αξιοποιούν και την τελευταία δεκάρα.

General Tanz είπε...

Καλημερα.

@ brf
Δεν θα μπορουσες να τα πεις καλυτερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε br fun καλημέρα,

Δεν θα έλεγα πως συμφωνώ με την άποψή σου. Η συζήτηση για τις ευθύνες του Τσακίρη έχει - για μένα - νόημα. Το λιγότερο, αν κατανοήσει κανείς τη γενεσιουργό αιτία των προβλημάτων μας (που είναι, κατά τη γνώμη μου, η ανεπάρκεια του μεγαλομετόχου), θα ξέρει τι μπορεί (και τι δεν μπορεί) να περιμένει. Εσύ, περιμένεις κάποια στιγμή να αφυπνιστεί και να κάνει κάτι σωστό. Ε εγώ, δεν το περιμένω πιά! Αυτή είναι η διαφορά! Και σε σχέση με αυτά που γράφεις, ίσως με τον άλλο καπετάνιο που θα διαδεχθεί τον Τσακίρη (όπως τον περιγράφεις) να είναι χειρότερη η αίσθηση μας. Απλά, αμφιβάλλω αν θα ρίξει επίτηδες το καράβι στα βράχια, ή θα το κρατάει εν ζωή για να το "αρμέγει". Και σε κάθε περίπτωση, αυτή η αλυσίδα ηλίθιων επιλογών που βιώσαμε επι τριετία, ίσως να είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία.

Γράφεις για το πλαίσιο του μαγαζιού επί Τσακίρη, που είναι και το αφεντικό. Ξέρεις, καμμία φορά, η εξήγηση μπορεί να είναι πιό απλή. Και πιό πεζή. Μπορεί το πλαίσιο λειτουργίας να είναι απλά "κάνω το κέφι μου, βάζω τα λεφτά μου, λειτουργώ με όποιον επιλέξω για φίλο μου, και αν χαλάσει το παιχνιδάκι, δε βαριέσαι, άλλο θα βρώ!" 'Αλλωστε λεφτά υπάρχουν (και όχο με την έννοια που το είπε ο Παπανδρέου ...) Ίσως αυτο που γράφω να ακούγεται ανόητο και παιδαριώδες. Αλλά μήπως παιδαριώδεις (έως ηλίθιες ...) δεν ήταν και οι επιλογές των τελευταίων ετών; Ε, τέτοιες θα είναι και οι επόμενες! Απλά, η περίοδος Λίνεν ήταν ένα "λάθος" ...

Έχει λοιπόν νόημα η απόδοση ευθυνών στον Τσακίρη. Να ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε! Και όσο για τα αποτελέσματα, ξέρεις πολύ καλά πως είμαστε φαβορί για υποβιβασμό στα 12ο χρόνια του συλλόγου. Και με μία ομάδα που δεν βλέπεται και είναι η χαρά του αντιπάλου.

Για σκέψου φίλε br fun, ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ;

ΥΓ. Η προηγούμενη μου ανάρτηση, δεν εκκινούσε από την απόδοση ευθυνών στον Τσακίρη, αλλά από διάφορους "τιμητές". Αλλά, μιάς και έφερες τη συζήτηση εκεί ...

amanAM είπε...

Επειδή κατά βάθος πιστεύω πως ο Τσακίρης διαβάζει όσα γράφουμε, δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν καταλαβαίνει...

Ψάχνοντας σε παλιότερες σκέψεις, πιθανολογώ πως είναι τόσο πολύ απογοητευμένος, που βολεύτηκε να πιστέψει στο σενάριο Κιντή, γιατί απαιτούσε λιγότερη οικονομική θυσία και θα απέφερε περισσότερα έσοδα.

Από την άλλη, κοιτάζοντας τα παιχνίδια που ήδη παίξαμε, εάν είχαμε νικήσει Βόλο και Εργοτέλη, και είχαμε πάρει 2 ισοπαλίες στα παιχνίδια με Άρη, Καβάλα και Ξάνθη, θα είχαμε 8 βαθμούς και όχι 4, και κανένας δεν θα μιλούσε...

Εάν δεν μας είχε σφαγιάσει ο διαιτητής στην Καβάλα με 2 ακυρωμένα γκολ, το πρώτο στο 0-0, κι εάν ο διαιτητής είχε δείξει απ ευθείας κόκκινη στο μαρκάρισμα στην Ξάνθη και είχε δώσει το φάουλ στον Ριέρα που δεν θα εκνευριζότανε κι αυτός και όλη η ομάδα, θα μπορούσαμε (παρά την ήττα με τον Βόλο και τον Εργοτέλη) να έχουμε ήδη 10 βαθμούς, παρά τα χάλια μας και τον Κιντή.

Εάν είχαμε 10 βαθμούς και καθόμασταν στην τρίτη θέση, ο Μπάγκσμπο, ο Στόρε και ο Κιντής θα ήταν μια χαρά?

θεωρώ ότι ο Κιντής πρέπει να φύγει εχθές, είναι ντροπιαστικό να είναι πρόεδρος του Πανιωνίου και όπου σταθεί και όπου βρεθεί να δηλώνει ΑΕΚτζής και άσχετος από το ποδόσφαιρο. Και μόνο για τις δηλώσεις του περί αναμόρφωσης της κοινωνίας, θα έπρεπε να φύγει άμεσα, ο τύπος είναι επικίνδυνος.

Όταν όμως άρχισε το πρωτάθλημα, περίμενα πως τις 9 πρώτες αγωνιστικές θα είχαμε 7-8 βαθμούς, και μέχρι στιγμής δεν απέχουμε πολύ από αυτό. Έχουμε άσχημο πρόγραμμα, και έχουμε την ατυχία να ακολουθούμε τον Βάζελο, με αποτέλεσμα να παλεύουν οι πάντες να πάρουν βαθμούς από εμάς, μετά από το παιχνίδι τους με τον ΠΑΟ.

Οι 2 ήττες με τον Βόλο και τον Εργοτέλη στην έδρα μας είναι βαριές, κλονίζουν την ψυχολογία και των παικτών, και των οπαδών, αλλά... ο Τσακίρης πιθανόν να θεωρεί πως πρέπει να δοθεί κι άλλος χρόνος. Δεν ξέρω, εάν ήμουνα στην θέση του, ίσως να πίστευα ακόμα πως το σχέδιο δεν έχει αποτύχει... Εάν είχε πάρει το πέναλτι ο Βαρό, και φέρναμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Είδατε τον Άρη εχθές?
Η ομάδα που νίκησε την Αθλέτικο, που νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έφαγε 4 γκολ από το ΑΕΚάκι!!! Ο Κούπερ είναι άσχετος? Παίρνει χαρτάκια? Έχουν κι αυτοί Κιντή και Μπάγκσμπο?

Για να κλείσω: Πιστεύω πως ο Τσακίρης, αφού καλώς ή κακώς ανέχτηκε τον Κιντή και πίστεψε στα παραμύθια του, θα του δώσει τουλάχιστον άλλες 5-6 αγωνιστικές, και μετά να πάρει αποφάσεις.

br fun_atic είπε...

Επιπλέον: αποθεώναμε τον Τσακίρη όταν η ομάδα πήγαινε καλά. Είσαι ο πρώτος, είσαι ο καλύτερος, είσαι ο νέος Δημητρός Δάλλας κ.λ.π

Με το αν υπήρξαν άνθρωποι που τον έκλεψαν, που έστησαν παιχνίδια και που έκαναν βρωμιές (σύμφωνα με τις φήμες πάντα) δεν μας απασχόλησε ιδιαίτερα. Θα μου πεις ότι δεν έκανε κίνηση και ο Τσακ. Μπορούσε;;;Δεν παραδέχεσαι έτσι εύκολα ότι σε κορόιδεψαν...Ουσιαστικά έκανε ότι κάνει σήμερα ο Στόρε. Ήπιε μόνος του το πικρό ποτήρι.

Τώρα που η ομάδα πηγαίνει χάλια, αρκούμαστε στο να αποδώσουμε ευθύνες. Φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος, θα πάρω τα παιδιά μου και θα φύγω, θα κάψω το διαρκείας μου κ.λ.π

Όποιος θέλει μπορεί να το κάνει. Ίσως και να είναι δικαιολογημένος. Για να είναι εντάξει όμως πρέπει να προτείνει κάτι.Θεωρείτε καλές για τον Πανιώνιο λύσεις τύπου Ρέμου, Ηλιάδη, Ψωμιάδη κ.λ.π; Γιατί μην περιμένετε κάτι καλύτερο.

Αν ψάξετε λίγο στη Ν.Σμύρνη, θα μάθετε εύκολα τα ονόματα όσων ενδιαφέρονται να αναλάβουν την ομάδα. Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν θα χαρείτε καθόλου...

br fun_atic είπε...

φίλε Κώστα
σαφέστατα και ο Τσακίρης έχει κάνει λάθη.Είναι πολλά και είναι μεγάλα. Από την άλλη είναι καθαρός άνθρωπος και έχει την τρέλα και την οικονομική επιφάνεια να κρατάει καθαρό τον Πανιώνιο.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι διάδοχοι; Σου αρέσει το μοντέλο του Λεβαδειακού και της Καβάλας; Θυμάσαι ότι ακόμη ψάχνει η ουεφα του ευρωπαϊκό μας παιχνίδι με τους Γεωργιανούς;;; Τι χειρότερο θέλεις;

@ΑΜΑΝΑΜ
και αυτό το σενάριο παίζει, ιδίως από τη στιγμή που η ανακοίνωση μιλά για συνεδριάσεις της τρόικας. Πρόσεξες τη λεπτομέρεια; Ο Τσακ δεν λαμβάνει μέρος στις συνεδριάσεις. Μπορεί και να μην είναι στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι περίεργο να συνεδριάζουν όσοι μπορεί και να είναι υπ' ατμόν;

zamis είπε...

@romy38
γελασα με αυτο που εγραψες 10.16!

@Costas
Ξερεις οτι συμφωνω.
Αλλα στο σημειο που βρισκομαστε δεν εχει νοημα να την πεφτουμε στον Τσακιρη,πιστευω ειναι και αυτος πολυ στεναχωρημενος.
Θελω να ελπιζω οτι θα πει mea culpa,θα μας απαλλαξει απο τον σκιτζη και θα ακουσει καποιους ανθρωπους που πονανε την ομαδα και μπορουν να βοηθησουν.
Μονο ενωμενοι μπορουμε να σωσουμε την κατηγορια.
Καλημερες

br fun_atic είπε...

ουσιαστικά, όλο το ζουμί είναι αυτό που έγραψε ο zamis σε δύο γραμμές.

IWN1998 είπε...

Οι ιδέες του Κιντή δεν είναι λάθος. Ο τρόπος εφαρμογής είναι που φταίει, μέσα από λάθος προτεραιότητες, ασχετοσύνη, μονομανίες,ανελαστικότητες και έλλειψη αγάπης για την ομάδα.

Ο Τσακίρης είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Δεν έχουμε εναλλακτική λύση για τον ιδιοκτήτη αλλά σίγουρα υπάρχουν άλλες δυνατότητες και δρόμοι για τη διαχείριση.

br fun_atic είπε...

πάντως, όποιος είχε την διορατικότητα να προβλέψει τα κακά αποτελέσματα που φέραμε, μάλλον θα έβγαινε κερδισμένος

Πανιώνιος - Ολ. Βόλου
http://www.betography.com/news/1663/

το διπλό απόδοση γύρω στο 5.00!!!

Πανιώνιος - Εργοτέλης
http://www.betography.com/news/1818/

όμοια απόδοση!!!

Καβάλα Πανιώνιος
http://www.betography.com/news/1771/
απόδοση στον άσσο 2,42, χωρίς να ξέρω αποδόσεις σε σύνθετα στοιχήματα.

br fun_atic είπε...

και για να πούμε και του στραβού το δίκιο.
Έστω ότι φταίει ο Τσακίρης. Λες να μην ξέρει και ο ίδιος ότι έχει ευθύνες; Τι άλλο μπορεί να κάνει.
Ανέθεσε τη διοίκηση σε φίλους του και ουσιαστικά απέτυχε. Ανέλαβε ο ίδιος πάλι απέτυχε. Την παράδωσε σε επαγγελματία μάνατζρ και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αντικειμενικά δεν μπορεί να κάνει και κάτι περισσότερο. Το μόνο που του μένει μ' αυτή τη λογική είναι να πουλήσει και να φύγει. Υπάρχει ενδιαφερόμενος; Και αν υπάρχει είναι πρόσωπο το οποίο κάνει τον Τσακίρη να κοιμάται ήσυχος γιατί παρέδωσε την ομάδα σε καλά χέρια;
Παιδιά, δεν είναι απλά πράγματα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα και πάλι,

δεν μπορώ να παραγνωρίσω πως τα σχόλιά σας είναι εύστοχα. Ίσως να έχετε απόλυτο δίκιο εσείς και τελέιως άδικο εγώ. Και σίγουρα, η στάση σας είναι πολύ πιό εποικοδομητική από τη δική μου.

Όμως, τα έχω "παρει στο κρανίο", κυριολεκτικά. Νομίζω πως η ανυπαρξία σοβαρής εναλλακτικής, σας οδηγεί να "χαϊδεύετε" τον μεγαλομέτοχό μας και να του συγχωρείτε τα πάντα (ως λάθη, ανθρώπινα ...) Ίσως πάντως η στάση σας να είναι πιό πραγματιστική από τη δική μου ...

Στα σχόλιά σας, θα είχα σοβαρό (νομίζω) αντίλογο. Αλλά, πραγματικά δεν έχει νοημα, γιατί - επαναλαμβάνω - είστε πιό ρεαλιστές και εποικοδομητικοί από μένα.

Δεν θα αντισταθώ όμως στον πειρασμό να απαντήσω σε ένα σημείο στον br fun. Με ρωτάει: "Σου αρέσει το μοντέλο του Λεβαδειακού και της Καβάλας; Θυμάσαι ότι ακόμη ψάχνει η ουεφα του ευρωπαϊκό μας παιχνίδι με τους Γεωργιανούς;;; Τι χειρότερο θέλεις;";

Του απαντώ: Φαντάζεσαι στη συνέχεια της χρονιάς, έναν πανηγυρικό υποβιβασμό στα 120 χρόνια ιστορίας του συλλόγου; Φαντάζεσαι αυτή την ομάδα στη Β εθνική, γυμνή από χρήματα και παίκτες, γυμνή από διασυνδέσεις, βορά στα όρνεα του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα ήθελαν να τη δούν μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης; Και σε συνδυασμό με ξενερωμένο μεγαλομέτοχο που κάθεται στο κότερο και διαλέγεται με το υπερπέραν ( .... ) ή με φευγάτο μεγαλομέτοχο και διαλυμένη διοίκηση; Και με απαξιωμένη - ηθικά -ομάδα και οπαδούς (που λες ότι είσαι Πανιώνιος και σου λένε "φέρε τον κασμά να σκάψουμε!") ...

Γιά σκέψου br fun αυτό το σενάριο. Σου φαντάζει πλέον μακρυνό και απίθανο; Και αν υλοποιούνταμ, για απάντησέ μου: ποιός θα έχει κάνει μεγαλύτερο κακό στον Πανιώνιο από τους τελευταίους Προέδρους του;

Για πες μου. Με ενδιαφέρει η απάντηση σου.

br fun_atic είπε...

Επειδή το φαντάζομαι, γι αυτό προτιμώ να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για να το αποφύγουμε.

Δεν χαϊδεύω τα αυτιά κανενός, γιατί δεν έχω ανάγκη να το κάνω.
Κάθε φορά που ξεκινάμε την κριτική στον Τσακίρη καταλήγουμε στην ψυχανάλυση.

Με ενδιαφέρει μια σωστή και εφαρμόσιμη λύση.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε br fun,

Δεν νομίζω πως πρέπει να παρεξηγείς αυτά που γράφω. Δεν είπα πως χαϊδεύεις τα αυτιά κανενός, ιδίως από ανάγκη και ιδιοτέλεια. Δεν καταλαβαίνω γιατί μου "την πέφτεις" επ' αυτού. Δεν το έγραψα, δεν το υπονόησα. Εκείνο που έγραψα και εννοώ, είναι πως το δίλημμα "Τσακίρης ή χάος" (κατα το "Καραμανλής ή τανκς", της μεταπολίτευσης), υπαρκτό και απειλητικό, σο οδηγει (μαζί με άλλους φίλους του blog) να επιμένετε πως η κριτική στον Τσακίρη δεν έχει νόημα.

Εκεί είναι η βασική μας διαφωνία. Εγώ έχω καταλήξει πως το "Τσακίρης ή χάος" ΔΕΝ έχει νόημα. ΚΑνένα! Η διάλυση έρχεται ολοταχώς ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΡΗ στο τιμόνι. Και η επόμενη ημέρα, μπορεί να κάνει την εποχή Μπέου να φαντάζει παράδεισος ...

Ανώνυμος είπε...

Και ένα μικρό υστερόγραφο, σε δύο σκέλη:

[1] θυμάμαι πάντα, να αναγνωρίζονται στον Τσακίρη καλές προθέσεις και "λάθη", ανθρώπινα ... Προσωπικά, αμφιβάλλω, τόσο για τη συγκρότηση του, όσο και για τις δυνατότητές του. Για τις προθέσεις του, όχι ακόμα.

[2] Για τον καθαρό Πανιώνιο των ημερών μας, δεν θυμάμαι ποιός άλλος φίλος του blog επισήμανε εύστοχα το παιχνίδι με τη Λάρισα και τον εξευτελισμό από τις δηλώσεις του (αρχιβρωμιάρη) Πανόπουλου. Τόσο καθαρός Πανιώνιος πιά, πώς να τον αντέξουμε ...

Συγγνώμη για τον κυνισμό και την ειρωνική διάθεση, αλλά ο (υπαρκτός) ρεαλισμός σου (και των άλλων φίλων) οδηγεί καμμία φορά σε απλουστεύσεις ...

br fun_atic είπε...

Δεν στην πέφτω καθόλου. Σου λέω πως το βλέπω. Απλά.

Κώστα μου, την κουβέντα αυτή την κάνουμε ακριβώς επειδή όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι πέφτουμε. Ουσιαστικά και επειδή καταλαβαίνουμε ότι επί τρία χρόνια πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Πιστεύω ότι προσπαθώ να το θέσω σε ρεαλιστική βάση. Η ομάδα χρειάζεται αλλαγές άμεσα. Δείξε μου τις εναλλακτικές λύσεις σε κάθε επίπεδο (προπονητή, παικτών, διαχειριστή, ιδιοκτήτη) και τότε θα μπορώ να εκφέρω άποψη αν είναι καλύτερες ή όχι.

Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, απλά όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλάβει την ομάδα τη δεδομένη στιγμή άνθρωπος με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Τσακίρη (καθαρός, πανιώνιος, με όραμα και γεμάτο πορτοφόλι), ο οποίος μάλιστα να έχει γνώση του ποδοσφαίρου,συγκεκριμένο σχέδιο και καλύτερες ηγετικές ικανότητες.Με λίγα λόγια ψάχνουμε για ψύλλους στα άχυρα.

όσες ευθύνες κι αν καταλογίσω στον Τσακίρη και πάλι οι αλλαγές θα γίνουν στα χαμηλότερα επίπεδα.
Ο Τσακίρης κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλός πρόεδρος. Απλά πρέπει να έχει δίπλα του ανθρώπους που να μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό του. Εκεί χάνει το παιχνίδι...Ίσως τελικά αυτό να είναι το πιο δύσκολο απ' όλα...

zamis είπε...

Φιλε Costa,εγω ειπα οτι η κριτικη στον Τσακ δεν εχει νοημα αυτη τη στιγμη με τη εννοια οτι τα εχουμε πει και ξαναπει και αυτο δε βγαζει πουθενα.
Νομιζω τετοιες ωρες χρειαζεται να σκεφτομαστε μονο το πως θα σωθει η ομαδα.

IWN1998 είπε...

Λυπάμαι αλλά θα επαναλάβω ότι η κριτική στον ιδιοκτήτη θα είχε νόημα αν υπήρχαν άλλοι που ενδιαφέρονται ν' αγοράσουν την ΠΑΕ. Εγώ δεν γνωρίζω να υπάρχουν τέτοιοι.
Αντιθέτως οι κριτικές στη διαχείριση της ΠΑΕ είναι αναγκαίες γιατί θα μπορούσαμε αν δεν προσφεύγαμε σε 'εξωτικές' λύσεις στυλ Κιντή ή μαιτρ Φερέρα και σε "υπερβάσεις" αλα Ρεκόμπα με Χούτους εν δυνάμει Προέδρους και προπονητές που δεν του χώραγε ο Αλβάρο γιατί δεν ...μάρκαρε..., τώρα δε θα ήμασταν σε αυτό το χάλι. Μια φορά δεν κάναμε το εξεζητημένο τα τελευταία 3 χρόνια με Παράσχο και πορευθήκαμε νορμάλ και αξιοπρεπώς.

Αν και δεν θεωρώ το Λίνεν υπερπροπονητή, νομίζω πλεόν ότι η μόνη δυνατότητα να δοθεί η ώθηση σε αυτή την ομάδα να ξεπεράσει την κατάπτωση είναι ο συνδυασμός της αποχώρησης Κιντή και του ορισμού διευθύνοντος συμβούλου με οικονομικές αρμοδιότητες με Πρόεδρο πανιώνια προσωπικότητα αν ο τσακίρης δεν μπορεί και επάνοδο του Γερμανού στην τεχνική ηγεσία.

Ανώνυμος είπε...

Ίωνα, είναι εξαιρετικά ορθολογική η προσέγγισή σου. Όπως και του Brfun άλλωστε.

Τελικά, σας ζηλεύω που μπορείτε και κρατάτε την ψυχραιμία σας. Προσωπικά, εκρήγνυμαι. Και όχι τόσο με τον Τσακίρη ή τον Κιντή και άλλους "κυβερνητικούς". Αλλά δεν έχει νόημα, νομίζω πως η προσέγγιση των περισσοτέρων εδώ είναι ψύχραιμη και λογική. Όσο και αν χρειάζεται να παραβλέπει κανείς κάποια πράγματα.

Πάντως, είναι αδύνατον αυτή την εποχή να σκεφτώ πολύ ψύχραιμα. Αυτό το συνεχές καραγκιοζιλίκι, που έφτασε στο αποκορύφωμα με τις εξαγγελίες Κιντή για "μοντέρνο scouting" που συνδυαζόταν με "όραμα για την ομάδα και την κοινωνία" με έχει εξουθενώσει. Με έχει αποδιοργανώσει τελείως ...

br fun_atic είπε...

Στο σχήμα αυτό συμφωνώ απόλυτα.
Πρέπει επίσης να επιστρέψουν άνθρωποι που ξέρουν την ποδοσφαιρική αγορά και να τρέξουν από τώρα το θέμα των μεταγραφών.
Να μην ξεχνάμε ότι ο Λίνεν έχει υψηλό κασέ... Αν υπολογίσεις αποζημιώσεις κ.λ.π δεν είναι ούτε για να το συζητάμε...
Και όλα αυτά ενώ δεν έχουμε ιδέα για τα χρήματα που θέλει να ρίξει το Τσακίρης στην ομάδα.
Ακόμη κι αν ο Στόρε έφταιγε για πολύ περισσότερα, η αλλαγή προπονητή τη δεδομένη στιγμή είναι σχεδόν απαγορευμένη (οικονομικά).

zamis είπε...

Τι οραμα Costa,αυτο ειναι πανοραμα!
Ακουγα Μακη τωρα στους Πανουτσοκαρπετοπουλους.
Περα απο τα ''γνωστα''για ομαδα Πανιωνιων που ενδεχεται να αναλαβουν(..),ο Καρπετ πεταξε το ονομα Χρηστος Κανελλακης...

br fun_atic είπε...

Κώστα, το πλάνο Κιντή δεν ήταν από μόνο του κακό. Θα μπορούσε να είναι καλό αν εφαρμόζονταν με μέτρο.
Είναι το πλάνο της Λυών. Η διαφορά μας όμως είναι ότι στην Λυών το εφάρμοσαν άλλα πρόσωπα και όχι ο Κιντής. Δεν μπορείς να κάνεις ξεπατικωτούρα ένα ολόκληρο ποδοσφαιρικό μοντέλο και να το φέρεις αυτούσιο.

Το ερώτημά μου είναι άλλο. Έστω και το μοντέλο Κιντή - Λυών απέτυχε. Σε τι κατάσταση είναι το μπάτζετ της ομάδας; Αν έχουμε πλεόνασμα πάει κι έρχεται, ιδίως αν κινηθούμε σύντομα. Αν όμως με τα εξωτικά έχουμε ρίξει έξω το μπάτζετ, τότε το πράγμα πάει αλλού.

Εκεί λοιπόν είναι η δική μου ανησυχία και ειλικρινά δεν έχω περιθώριο να σκεφτώ ό,τιδήποτε άλλο πέρα από τα οικονομικά.

Μην σας ξεγελάνε οι Αφρικανοί.Το ρόστερ έχει 35 παίκτες και αυτοί δεν τρώνε ψωμί με νερό.

Αν τα οικονομικά είναι χάλια δεν μπορεί να αποκλειστεί η πώληση βασικού παίκτη τον Δεκέμβριο. Αυτό κι αν είναι ρίσκο...

Απ' όπου και να την πιάσεις την κατάσταση είναι να τρελαίνεσαι.

IWN1998 είπε...

Δεν πιστεύω ότι ο Στόρε θ' αντέξει την πίεση και απ' όσα δείχνει δεν είναι ο προπονητής που έστω 'καταστροφικά', ξέρει ν' αρπάζει βαθμούς.
Για να μη πω ότι ούτε ο Λίνεν είναι τέτοιος...Ίσως ο Μπουμπένκο θα ταίριαζε καλύτερα.
θα επαναλάβω ότι πέρυσι ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση όταν έφυγε ο Φερέρα. Αν ερχόταν ο Στόρε αντί του Παράσχου, θα σωζόμασταν;
Όντως μπορεί το οικονομικό να μπλοκάρει την όποια αλλαγή ακόμα και του Κιντή, που δυστυχώς θα πρέπει να ντρέπεται αν η ομάδα είναι έτσι και δεν κάνει ούτε αυτό που είπε, να πάρει το καπελάκι του και να φύγει...

Panionara είπε...

Ψαχνουμε ψύλλους στ' αχυρα ρε μαγκες
Οταν αφήνεις έξω τον πιο φορμαρισμενο παικτη (κοντοε) και τον δηλωνεις ταχα τραυματια και θαβεις λοους που μπορουν και γουσταρουν να παιξουν μπαλα (σαμαρη, κοντοχρηστο, κουρντι, φανουρη, κολοβο) γιατι πρεπει να παιζουν οι καραβιες τοτε κλαφτα

br fun_atic είπε...

O Κοντοές δεν κάνει τον τραυματία. Είναι όντως τραυματίας.

br fun_atic είπε...

υ.γ
πράγματι όλοι αυτοί που αναφέρεις μπορεί να γουστάρουν να παίξουν και να έχουν ψυχή, αλλά αν προσθέσεις και τον Γιαννάκη, δεν κάνεις ομάδα αξιώσεων. Ότι έπρεπε να πάρουν σημαντικές ευκαιρίες (τουλάσιστον οι Κούρντι, Σαλαλί, Κολοβός και Αναστασόπουλος) θα συμφωνήσω απόλυτα.
Το θέμα είναι γιατί δεν χρησιμοποιούμε τον Σκούρτη ή γιατί όταν παίζει ο Σαλαλί, δεν παίρνει πάσα ούτε με εισαγγελική παραγγελία.

br fun_atic είπε...

Αν ψάχνουμε για πρόεδρο πάντως, έχω να σας πω ότι είναι ελεύθερος ο Λαπόρτα...Με τα δικά του ρποβλήματα βέβαια :)

Panionara είπε...

br o γιαννακης παρακαλουσε να παιξει και του λεγανε 'εισαι τραυματιας΄
τιποτα δεν εχει
γιατι δεν τον ρωτατε;
ο σαμαρης πεταει στις προπονησεις και δεν τον βαζουν ουτε 18αδα

br fun_atic είπε...

O Κοντοές παρακαλούσε να παίξει με ένεση. Είναι ψυχάρα, αλλά δεν είναι δυνατόν να ρισκάρει κανείς τη συμμετοχή του.

Griniaris είπε...

Φοβάμαι πως αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια.Κάποιος δημοσιογράφος,δεν πρόλαβα να ακούσω το όνομα,έγραψε πολύ εύστοχα ότι ο Πανιώνιος είναι αμάξι που χρειάζεται ρεκτιφιέ και δυστυχώς πρέπει να το κάνει εν κινήσει.Δυστυχώς έχει δίκιο.Κυλάμε με χαλασμένη μηχανή και σπασμένα φρένα προς το γκρεμό.
Ακόμη πιο δυστυχώς το πρώτο και βασικότερο είναι η διάθεση του Τσακίρη να σώσει ή όχι την ομάδα.Και διάθεση σημαίνει χρήμα,αφού κανείς από τους Κιντή,Μπανγκσμπο και Στόρε δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία που έχουν οι άντρες να παραιτηθεί.
Εν κατακλείδι,ας βγει να δηλώσει τις προθέσεις του ΤΩΡΑ.Δεν υπάρχει εν θερμώ.Αλίμονο τότε στον ασθενή που αιμορραγεί ξαφνικά στο χειρουργείο και ο γιατρός του πάει για καφέ για να ηρεμήσει...

Βαγγέλης είπε...

Διαβάζοντας πολλές από τις απόψεις σας δεν σας κρύβω ότι έχω μπερδευτεί. Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. ή ο Τσακ να στηρίξει τους πάντες ή να κάνει άμεσα κάποιες αλλαγές. Εκείνος είναι που ξέρει τι φταίει. Εγώ μπορώ να λέω ότι θέλω αλλά εκείνος μόνο μπορεί να δώσει λύσεις.
Εμένα πάντως η μέχρι τώρα παρουσία μας δεν με εκπλήσει από την στιγμή που όλα σχεδόν στην ομάδα είναι καινούρια. Πρόεδρος, προπονητής, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση, αρκετοί νέοι παίχτες. Αν έκανε δηλαδή η ομάδα μέχρι τώρα πολύ καλή πορεία θα μιλάγαμε για μεγάλη επιτυχία. Πράγμα πολύ δύσκολο γιατί ουσιαστικά γίνεται μια νέα προσπάθεια και είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν.
Σίγουρα κάποια πράγματα που βλέπω δεν μου αρέσουν καθόλου αλλά ελπίζω ο Τσακ να τα αλλάξει και να τα διορθώσει.

IWN1998 είπε...

Πόσοι στην πρώτη ενδεκάδα είναι νέοι παίκτες...?

Και προφανώς αν η ομάδα ε΄λιχε πάρει έστω κάποιους βαθμούς στα δυο ματς με Βόλο και Εργοτέλη, πιθανότατα θα μιλάγαμε για πετυχημένη πορεία.

Η ομάδα φίλοι μου σαν έμψυχο υλικό πρώτης γραμμής δεν είναι τόσο καινούργια, απλά αυξήθηκαν κάπως τα κενά της, τόσο ώστε στο οριακό ελληνικό πρωτάθλημα (μην ξεχνάμε ότι δε σωθήκαμε και πολύ άνετα πέρυσι), να κινδυνεύει πλέον σοβαρότατα.
Δυστυχώς ούτε θα ψηλώσει ο Φουγκουάγιο και θα αποκτήσει γρήγορες επιστροφές, ούτε θα γεννήσει το χορτάρι του γηπέδου σέντερ φορ για να ρίξει επιτέλους τη ρημάδα τη μπάλα στο πλεκτό.
Και ο σχεδιασμός της ομάδας έγινε με πολές απορρίψεις παικτών που βλέπουμε αλλού να ρίχνουν τη μπάλα στο πλεκτό (εδώ και παλτά που έφυγαν από μας κακήν κακώς μετατράπηκαν σε serial killers). Κάτι λοιπόν είναι σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας.