Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κοντεύουμε στον πάτο ή έχει κι άλλο;

Είχα την τύχη να μην δω το χθεσινό παιχνίδι (ούτε καν στιγμιότυπα) και να ακούσω τη ραδιοφωνική μετάδοση ελάχιστα (λίγο πριν το γκολ του Μανιάτη), οπότε ίσως είμαι λίγο πιο ψύχραιμος από εσάς.

Για το χθεσινό παιχνίδι δεν έτρεφα καμία απολύτως ελπίδα. Ούτε καν για θετικό αποτέλεσμα. Για μένα το μεγάλο στοίχημα του παιχνιδιού ήταν να δω την ενδεκάδα που θα κατέβαζε ο κος Στόρε σε ένα σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι και την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, όντας απαλλαγμένος από την πίεση του δίδυμου Μπάγκσμπο – Κιντή.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής απογοητεύτηκα. Δεν θα σταθώ στην παρουσία του Όμο, στις αλλαγές και σε επιμέρους στοιχεία. Θα σταθώ μόνο στο ότι δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλαμε να πετύχουμε στο παιχνίδι αυτό. Γιατί σίγουρα η ομάδα δεν ήταν καλά στημένη ούτε για νίκη, ούτε για ισοπαλία. Στην αγωνιστική και βαθμολογική κατάσταση που βρισκόμαστε μετράνε πάρα πολύ οι βαθμοί. Ο χθεσινός Πανιώνιος έμοιαζε να πηγαίνει για το όλα ή τίποτα. Κι αυτό πραγματικά δεν έχεις την πολυτέλεια να το κάνεις όταν από πάνω σου βρίσκονται δεκατρείς ομάδας, οι οποίες μάλιστα αρχίζουν να απομακρύνονται βαθμολογικά.

Όπως δεν μου άρεσε η λογική του Μπουμπένκο που κλείνονταν για το Χ και ό,τι έρθει μετά, έτσι δεν μου άρεσε και η λογική του κου Στόρε που ουσιαστικά κουτούλησε τον τοίχο, αντί να κοιτάξει να μπει από την πόρτα.

Αιφνιδιάστηκα ακόμη περισσότερο όταν διάβασα τις δηλώσεις του. Δεν περίμενε λέει να παίξει ο ΠΑΟΚ με δύο σέντερ φορ, ενώ έπαιζε στο γήπεδό του, βρίσκονταν σε άσχημη βαθμολογική θέση και απέναντί του έχει την κάκιστη άμυνα του Πανιωνίου.

Το κερασάκι στην χθεσινή τούρτα το έβαλαν οι δηλώσεις του κου Κατσιφαράκη. Αναμφίβολα λέει αλήθειες. Όμως η ομάδα στην καμπή που βρίσκεται χρειάζεται κάθε έμπειρο διοικητικό παράγοντα. Και είναι κρίμα που ο κος Κατσιφαράκης επιλέγει αυτή τη στιγμή για να αποστασιοποιηθεί από την ομάδα.

Το μέλλον μοιάζει σκοτεινό. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε το καλύτερο δυνατό διοικητικό σχήμα. Από μόνο του δεν φτάνει, καθώς για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο θα χρειαστεί να πετύχουν πολλές και κρίσιμες επιλογές, θα απαιτηθούν χρήματα και συστράτευση όλων μας. Ουσιαστικά θα γίνει αυτό που όλοι φοβόμασταν από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του κου Κιντή. Να ξαναχτιστεί ολόκληρη η ομάδα τον χειμώνα και μάλιστα εν μέσω πανικού. Θα βγουν οι μεταγραφές; Θα βγει η αλλαγή προπονητή η οποία πλέον φαντάζει πάρα πολύ πιθανή; Θα αποκατασταθεί η τάξη στα αποδυτήρια; Θα θελήσει να βάλει χρήματα ο κος Τσακίρης και αν τα βάλει πόσο θα επηρεάσουν τον προυπολογισμό της επόμενης χρονιάς; Θα μπορέσει το διοικητικό σχήμα να αντέξει την πίεση; Θα σταθεί ο κόσμος δίπλα τους ή θα αρχίσουν από την πρώτη στιγμή τα λαϊκά δικαστήρια και τα επεισόδια, που ουσιαστικά θα βάλουν και την ταφόπλακα μας; Ακόμη όμως κι αν τα πετύχουμε όλα αυτά, τίποτα δεν μας εξασφαλίζει για την επόμενη χρονιά. Και πάλι το μπάτζετ θα είναι μικρό και πάλι θα ζητείται αγοραστής και πάλι οι ενδιαφερόμενοι θα είναι ύποπτες προσωπικότητες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι που έφτασαν τα πράγματα πρέπει να κινηθούμε στα σίγουρα. Αν επιλεγεί η απομάκρυνση του κου Στόρε, θεωρώ ότι η μόνη λογική επιλογή είναι ο Έβαλντ Λίνεν. Μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, εμπνέει σεβασμό και μπορεί να ενώσει τον κόσμο.

Τον Γενάρη θα χρειαστούμε τουλάχιστον τρεις μεταγραφές. Τους παίκτες αυτούς πρέπει να τους εντοπίσουμε από τώρα. Εννοείται ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να πουλήσουμε βασικό μας παίκτη αυτή τη στιγμή. Το βασικότερο όμως είναι να μείνουμε όλοι μας κοντά στην ομάδα. Να τη στηρίξουμε τώρα που μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη.

41 σχόλια:

antunix είπε...

Την Κυριακή ή νικάμε ή τις τρώνε… Δυστυχώς, πλέον δεν υπάρχει άλλη λύση!!!!
Μας έφτασαν στο αμήν…

amanAM είπε...

Είσαι τυχερός που δεν είδες το παιχνίδι. Εάν το έβλεπες, θα ήξερες πως το πρόβλημα δεν είναι να έρθουν 2-3 παίκτες. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο γενικό.

Κατ αρχάς ο Στόρε μας κοροϊδεύει κανονικά, όπως ο Φερέρα πέρυσι.

Οι περισσότεροι παίκτες πρέπει να γυρίσουν στις πατρίδες τους, τι τους θέλουμε όλους αυτούς τους ανεκδιήγητους στην ομάδα μας?

Κατά την γνώμη μου, κατ αρχάς χρειαζόμαστε διοίκηση, κάποιους που να αγαπάνε τον Πανιώνιο και να θέλουν (και να μπορούν) να προσφέρουν. Εάν δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, τότε... δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.

br fun_atic είπε...

ουσιαστικά υπάρχουν δύο στόχοι. Να σωθεί η χρονιά και να σωθεί η ομάδα γενικά. Το πρώτο μπορεί να γίνει με διορθωτικές κινήσεις (2-3 παίκτες, ενδεχομένως αλλαγή προπονητή κ.λ.π). Θα χρειαστούν όμως πολλά λεφτά τα οποία δεν ξέρουμε αν υπάρχουν.

Το δεύτερο, στο οποίο αναφέρεσαι είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει. Γιατί η ομάδα αφού γκρέμισε ότι με κόπο έχτισε τα δύο πρώτα χρόνια, επιστρέφει στις εποχές της ανυποληψίας. Και από εκεί δύσκολα βγαίνεις.

Όσο καλό κι αν είναι το νέο Δ.Σ είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί η ουσιαστική συμβολή του Τσακίρη. Ηθική και οικονομική. Αλλιώς οι άνθρωποι θα μείνουν με τις καλές προθέσεις.

Ron Barceló είπε...

Παραιτήθηκε η ακομη?
Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πανιωνίου είναι αυτός. Πρώτα να απομακρυνθεί αυτός ο επικίνδυνος τύπος κ να αποκτηθεί ένας προπονητής που θα δώσει όραμα κ κίνητρο στην ομάδα και μετά οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση.
Ας μην κάνουν το λάθος και του επιτρέψουν να διασύρει την ομάδα και την ιστορία μας με τα κοτόπουλα.
Αρκετά υποφέραμε όλοι μας βλέποντας τέτοια χάλια στα επετειακά 120 χρόνια.

Αναφορικά με Κατσιφαρακη, απλά λυπάμαι που ένας τέτοιος τύπος είχε κάποτε θέση κ λόγο στα κοινά του Πανιωνίου. Άραγε ο γλάυρος συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του??!!

zouri1 είπε...

μη ξεχνατε εχουμε παιχνιδι κυπελλου με διαγορα εκτος.Να δουμε πως θα περασουν απο εκει.Και παλι χωρις τηλεοπτικη καλυψη.Κανεις απο την διοικηση δεν μιλαει για αυτο.

NK99 είπε...

Τρία χρόνια τώρα βγάζουμε άχρηστους τους ποδοσφαιριστες μέχρι και τον Ρεκόμπα βγάλαμε άχρηστο. Δεν μπορεί να είναι συνεχώς άχρηστοι οι ποδοσφαιριστες, άχρηστοι είναι αυτοί που κατά καιρούς τους ανατίθεται η ευθύνη από τον ιδιοκτήτη να φτιάξουν την ομάδα.
Ακόμα και τον Μέσι να φέρουμε άχρηστος θα φαίνεται σε μία ομάδα τσίρκο.
Αυτοί οι παίκτες μπορεί να σώσουν την παρτίδα για φέτος αλλά κάποιος πρέπει να βρεθεί να τους κάνει ομάδα. Αν ο Στόρε μπορεί θα το ξέρουμς οριστικά στα τρια παιχνίδια το επόμενο δεκαπενθήμερο.

br fun_atic είπε...

Η εντύπωση που μου δόθηκε ( αν και δεν έχω δει το παιχνίδι) είναι ότι ο Στόρε τζόγαρε το παιχνίδι.

Δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση και ειλικρινά δεν έχω ιδέα από που πρέπει να ξεκινήσει η νέα διοίκηση και που να τελειώσει...

Ron Barceló είπε...

Δηλαδή πρέπει να αποκλειστούμε από το κύπελλο και να φάμε 3 γκολ από τα χανούμια για να καταλάβουν οτι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ?

IWN1998 είπε...

Συμφωνώ με το NK99 για τους παίκτες και διαφωνώ για το Στόρε. Δεν είναι ο προπονητής που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Δεν έχει τη νοοτροπία να παίξει σε πρωτάθλημα και να παίρνει βαθμούς και το ίδιο πρόβλημα είχε και στην ΑΙΚ πέρυσι. Να τον κρατήσουν για τις μικρές ομάδες και τις ακαδημίες. Για εκεί κάνει.

NK99 είπε...

Συμφωνώ ότι ο Στόρε δεν είναι ότι καλύτερο για τον Πανιώνιο αλλά ξέρει την ομάδα, έχει πειραματιστεί πάνω σε αυτή και αρχίζει να μαθαίνει τους 35 παίκτες. Τώρα αν έρθει καινούργιος θα ψάχνεται για ένα μήνα τουλάχιστον.
Και ποιος θα είναι αυτός? Ο Λίνεν θέλει 500 και δεν τον γουστάρει ο ιδιοκτήτης, ο Λεμονής είναι για γέλια...κατέβασε φουλ επιθετικά την ομάδα στο Καραισκάκη και αφου φάγαμε 4 αντί 8 εξείρε το μεγαλείο του ΟΣΦΠ και στη συνέχεια είχε άποψη φια την διοίκηση, ο Παράσχος έχει συμβόλαιο, ο Αλέφαντος είναι τώρα οπαδός, ο Μπουμπενκο ήρθε να μας σώσει την τελευταία σαιζόν του Μπέου και τα έκανε χειρότερα, δεν είναι κακός προπονητής αλλά θέλει την δικιά του ομάδα για να δουλέψει, ο Παπακώστας δεν έχει απολυθεί ακόμα, ο Δερμιτζάκης απολύθηκε αλλά μάλλον δεν μπορούμε να θαυμάσουμε ότι άφησε τον ΠΑΟΚ προτελευταίο, ο Νομπλιας θα απολυθεί αλλά η πρώτη του σαιζόν σε ομάδα δεν είναι πετυχημένη...
Ποιός να έρθει?

Ron Barceló είπε...

Τιμούρ!
Έστω και με καθυστέρηση 2 χρόνων.

Θεμιστοκλής είπε...

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, ας προσπαθήσουμε όμως, να δούμε αν μπορεί να υπάρξει οδός εξόδου. Στο κάτω κάτω, αν δεχτούμε, που είναι προφανές, ότι αυτή τη στιγμή απόλυτη προτεραιότητα είναι η συγκομιδή βαθμών, χτες δεν χάθηκε τίποτα. Πόσοι περίμεναν θετικό αποτέλεσμα στην - έστω κι άδεια- Τούμπα?

Θετικό λοιπόν είναι, ότι η κίνηση που ήταν απολύτως επιβεβλημένη, έγινε. Αναφέρομαι βέβαια στην απομάκρυνση του Κιντή. Αν ο Τσακίρης έχει διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη για για δυο τρεις ουσιαστικές προσθήκες και βοηθήσει και λίγο η τύχη, θα υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να σωθεί η χρονιά. Αυτό όμως θα φανεί τον Ιανουάριο και δυστυχώς κάτι άλλο μέχρι τότε δε μπορεί να γίνει.

Από κει και πέρα, δε θα πάψω να λέω, ότι εγώ σ' αυτή την ομάδα πιστεύω. Γιατί έχει μια μοναδικότητα που όσο κι αν στύψω το μυαλό μου, αλλού πουθενά δε μπορώ να τη δω. Τη συνεχή παραγωγή και ανάδειξη, με ρυθμό πολυβόλου, παικταράδων. Από το '79 που πήραμε το πρώτο κύπελλο και παρακολουθώ την ομάδα, δε θυμάμαι περίοδο, που να μην ήταν στελεχωμένη η εθνική κι οι "μεγάλοι" με δικούς μας παίκτες. Ποιος άλλος το έχει καταφέρει αυτό? Δεν θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο, να βρεθεί κάποιος που θα σκεφτεί να αξιοποιήσει προς όφελος της ομάδας της ομάδας το έμψυχο υλικό της, αντί να σπεύδει να το διαθέτει προς πώληση μετά από δέκα καλά παιχνίδια. Τότε και το γήπεδο θα γεμίζει και αγωνιστικές επιτυχίες θα έρχονται και ενδιαφέρον για τηλεοπτική κάλυψη θα υπάρχει. Και βέβαια όλα αυτά θα επιφέρουν έσοδα για την εύρωστη λειτουργία του συλλόγου.Και στο τέλος, σε ποια σημεία υπερτερούν Εργοτέλης, Καβάλα, Αστέρας κ.α. σε σχέση με τον Πανιώνιο?

Ξέρω ότι θα με χαρακτηρίσετε ρομαντικό απολίθωμα, αλλά έτσι αισθάνομαι...

Ron Barceló είπε...

-Με το γκολ του Σαλπιγγίδη, ο Πανιώνιος έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τα 2.000 παθητικό στην Α’ Εθνική! Με την χθεσινή από τον ΠΑΟΚ, η ομάδα της Νέας Σμύρνης μετράει τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, κάτι που έχει να συμβεί από την σεζόν 2005-06.

http://www.sport-fm.gr/article/299923

General Tanz είπε...

Προπονητης δυναται να δουλευει σε εθνικη ομαδα και σε συλλογο συγχρονως?? Περι Τιμουρ ο λογος.
Δεν μου ειναι ξεκαθαρο.

General Tanz είπε...

Στην ανωτερω κατηγορια εμπιπτει και ο Αγγελος.

Ανώνυμος είπε...

@cdu: σε αυτά που μου υπενθύμισες (στην προηγούμενη ανάρτηση) συμφωνώ απόλυτα. Μάλλον στον ίδιο χώρο κινούμαστε (απ' ότι καταλαβαίνω) και ανάλογες παραστάσεις έχουμε. Αυτά που γράφεις, ακτινογραφούν την κατάσταση πλήρως: μικρή σημασία έχουν οι προθέσεις, ο Τσακίρης θα συνδέσει πιθανότατα το ονομά του με τη θλιβερότερη παρακμή και απαξίωση της ομάδας.

@argy: δεν γνωρίζω προσωπικά τον Κατσιφαράκη, πέραν του ότι με εξέτασε παλαιότερα ως γιατρός. Απέφυγα να κρίνω το timing των δηλώσεων (παρότι δεν λέει διαφορετικά πράγματα από όσα γραφονται πολύ συχνά σε αυτό εδώ το blog). Στην ουσία των δηλώσεων, υπάρχει κάτι στο οποίο θα διαφωνούσες; Σκέφτεσαι ακόμα πως ο τσακίρης μπορεί να χαρακτηριστεί διοικητικά επαρκής; Σου αρέσει ένας Πανιώνιος με λιγότερους Έλληνες από τον σημερινό Άρη; Θυμάσαι ποτέ στο παρελθόν να λες ότι είσαι Πανιώνιος και αντιμετωπίζεις την καζούρα τη σημερινή; Τέτοιους εξευτελισμούς πότε ζήσαμε ξανά; Ακόμα και στην περίοδο των δύο αγώνων μπαραζ, είχαμε ψηλά το κεφάλι!

Ανεξάρτητα από τα κίνητρά του (τα οποία δεν ξέρω), ο Κατσιφαράκης λέει την αλήθεια: ο Βασιλιάς είναι ολόγυμνος και ας του λένε ακόμα (πιθανώς) τα γλυφτρόνια γύρω του πως φοράει Αρμάνι ...

@nk99: με προπονητές αυτούς που γουστάρει ο Τσακίρης, είδαμε πολλές "ομορφιές" την τελευταία 3 ετία. Πολλές. Αν θέλεις να σώσεις την ομάδα στα 120 χρόνια ιστορίας της, βάζεις 500 και φέρνεις και αυτόν που δεν γουστάρεις (ο οποίος, όπως ορθότατα γράφει ο brfun, φαντάζει ως η μόνη λύση αυτή τη στιγμή). Αν δεν σε ενδιαφέρει η ομάδα, την πουλάς ΤΩΡΑ στον "αγαπούλα", να ξέρουμε κι εμείς πως Πανιώνιος τέλος, να σταματήσουμε να στενοχωριόμαστε και να ασχολούμαστε ...

zamis είπε...

@Costas
Δυστυχως δεν νομιζω οτι υπαρχει πιθανοτητα ο Τσακιρης να ξεπερασει τον εγωισμο του και να φερει τον Λινεν πισω.Εξ'αλλου υπαρχουν πολλοι που σκεφτονται σαν κι αυτον ξεχνωντας τα αυτονοητα...back to the dark που λεγαμε τοτε με βουλα πλεον.

υ.γ. ας φροντισουν τουλαχιστον να ελεγξουν την 3.Τιμωρια γηπεδου η και αφαιρεση βαθμων σημαινει αντιο απο τωρα.

Miltos@Chios είπε...

Το ζητουμενο ειναι αυτο ακριβως.Μια (πιθανη)τιμωρια θα ειναι και το τελος.Πρεπει να δουλεψουμε πανω σε αυτο το ενδεχομενο αυτη την εβδομαδα

dimosthenis είπε...

Απαιτείται άμεση απομάκρυνση του προπονητή. Είναι αφελής για τα ελληνικά δεδομένα (κουτουλάει τοίχους αντί να μπεί από την πόρτα). Σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι αναγκαίο ο προπονητής να ενώνει. Γι αυτό η πρόσληψη Λίνεν εκτός από ακριβή κάποιους τους διχάζει. Φαντάζει ιδανική η πρόσληψη Τιμούρ. Γνωρίζει την ελληνικά πραγματικότητα. Οργανώνει τις ομάδες του αμυντικά και παίρνει (κλέβει) αποτελέσματα από άλλες ισχυρότερες (βλέπε τη δουλειά του στην Κύπρο και την εθνική Γεωργίας). Επιβάλλει πειθαρχία και το κυριότερο δε χαρίζει βαθμούς σε ομάδες κατώτερου επιπέδου στο γήπεδό του όπως ο Σουηδός. Αν προσληφθεί άμεσα θα έχει 15 μέρες να βελτιώσει την εικόνα κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας που είναι καταρρακωμένη (ύφος, λόγια και εικόνα Σιόβα χθες στην TV) και να παίρνει βαθμούς. Κανείς δε θα τον κατηγορήσει αν προκρίθηκε η ομάδα στο κύπελλο (αν και ο Πανιώνιος είναι ομάδα κυπέλλου)και χάσει από ΑΕΚ και Ολυμπιακό με τα χάλια που έχει σήμερα. Αντίθετα άν πάρει θετικά αποτελέσματα η ψυχολογία θα ανέβει στα ουράνια.
Περιττό να πω ότι χρειαζόμαστε το Γενάρη δυο παίχτες που να μπορούν να στείλουν την μπάλα στα διχτυα. Αυτούς ας τους βρει ο νέος προπονητής.

General Tanz είπε...

Αν μπορει να δουλευει ταυτοχρονως στην Εθνικη Γεωργιας και σε συλλογο αλλα και λογω το οτι ειναι προπονητης αποτελεσματων και κερβερος στα αποδητηρια(τουλαχιστον απο αυτα που ξερουμε) θεωρω και εγω τον Κετσπαγια μια πολυ καλη επιλογη.
Το κασε του βεβαια δεν το γνωριζω, αλλα εδω που φτασαμε μαλλον δεν μπορουμε να καθαρισουμε την παραμονη χωρις να ματωσουν πορτοφολια.

zamis είπε...

Παντως το οτι ο προπονητης που εχει συνδεσει το ονομα του με την καλυτερη αγωνιστικη και εξωαγωνιστικη εικονα της ομαδας διχαζει,εμενα προσωπικα με ξεπερναει..

dimosthenis είπε...

Tsamis για το Λίνεν ρώτα τον Τσακίρη, το Μάκη και λοιπούς. Δεν έχω καμιά αμφιβολία προσωπικά για την ποιότητα του άντρα, τόσο του προπονητή όσο και του ανθρώπου.
Διαβάζω για ενδιαφέρον της Αρμίνια για Λίνεν, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.
Ο συγκάτοικος της τελευταίας θέσης Πανσεραϊκός προχώρησε ήδη σε αλλαγή προπονητή.

Ανώνυμος είπε...

@zamis: ναι, back to the dark. Έτσι φαίνεται. Και χωρίς αχτίδα φωτός. Δεν θέλω να δυναμιτίσω το κλίμα, αλλά μου ανεβαίνει η πίεση όταν σκέφτομαι πως το πράγμα φαινόταν εδώ και μήνες. Και φέτος (ακόμα περισσότερο!) και πέρυσι ποτ τη γλυτώσαμε παρα τρίχα, με τον Maitre της τακτικής. Και παρότι το πράγμα φαινόταν και όλοι ανησυχούσαμε, κάποιοι έλεγαν άλλα πράγματα και μας έλεγαν "μίζερους", "Λινεν-όπληκτους" και άλλα χαριτωμένα. Δεν χρειάζεται να ξέρεις ποδόσφαιρο (κι εγώ δεν ξέρω ...) για να καταλάβεις πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει ούτε την Κωλοπετινίτσα ... Και διαφωνώ και με τον Ίωνα (του οποίου τη σοβαρή κα νηφάλια φωνή τιμώ) πως με τον Παράσχο αυτή η ομάδα θα ήταν ψηλά. Στον πάτο θα ήταν ακόμα και με τον Μουρίνιο. Ομάδα που δεν βάζει γκολ ούτε με αίτηση στο ΙΚΑ, εκεί θα ήταν.

ΕΠιπλέον, θεωρώ προσβολή για τη νοημοσύνη μας και την ιστορία του συλλόγου τα σχέδια Κιντή με τους αφρικανούς. Τα γιαούρτια που έφαγε ο Αλαβάνος στον Άγιο Παντελεήμονα έπρεπε να είχαν εξαντληθεί από τα ράφια για τον Κιντή. Τίποτα λιγότερο.

Το Σάββατο είδα έναν παλιό φίλο και συνομήλικο που είχε εμπλακεί και διοικητικά. Σοβαρό παιδί, μου εξήγησε δια μακρών αυτά που χρεώνουν στον Λίνεν. Τελικά, κατέληξα να του πω πως, ακόμα και να αποδεχτώ την αλήθεια όλων αυτών που λέει (πολλά είναι μη-αποδείξιμα και απλά σέρνονται ως δηλητηριώδεις "φήμες"), εκείνη την περίοδο είμασταν περήφανοι, κοντά στην ομάδα και βγαίναμε στην Ευρώπη. Και τώρα είμαστε στον πάτο, και αναμένεται να φάμε εμείς τα γιαούρτια που θα έπρεπε να έχει φάει ο Κιντής. "Τι προτιμάς;" τον ρώτησα. Και κούνησε το κεφάλι, μιλώντας μου απλά για το πόσο ανερμάτιστος είναι τελικά ο Τσακίρης ...

dimosthenis είπε...

συγγνώμη zamis που σε κανα Tsamis

zamis είπε...

dimostheni,καλο ειναι κι αυτο,τ'αγοραζω!

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι τη δεδομένη στιγμή, επιθετικογενής προπονητής δεν είναι κατάλληλος για τον Πανιώνιο, γιατί εκτός του ότι ζητάμε και τον παραμικρό βαθμό, παράλληλα δεν έχουμε και επίθεση.
Γι' αυτό λύσεις σαν του Κετσπάγια ή του Μπουμπένκο είναι εκ των ουκ άνευ, να πέσουν στο τραπέζι.
Ο Στόρε έχασε την ευκαιρία χθες γιατί έδειξε να μην αντιλαμβάνεται τις περιστάσεις και το περιβάλλον. Επιπροσθέτως, δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι και πάλι ορισμένες ιδέες δεν ήταν απόλυτα δικές του, αλλά και έτσι να είναι δείχνει να μην εμπνέει πια καμιά εμπιστοσύνη.

br fun_atic είπε...

@costas
κάνεις ένα λάθος. Όσο μπορώ να ξέρω, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λέει στον βασιλιά ότι είναι γυμνός. Απλά έχουμε πέσει σε περίοδο που ο βασιλιάς απλά δεν ακούει.Είμαστε μάλλον ένα από τα πολλά και μεγάλα προβλήματά του.

Για να τα βάλουμε σε μία σειρά: Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε Δ.Σ άρα αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν. Το μόνο ουσιαστικά χρήσιμο από τις δηλώσεις του κου Κατσιφαράκη είναι η επιβεβαίωση των φημών περί ενδεχόμενης πώλησης της Π.Α.Ε.

Συνεπώς είναι αδιανόητο να μιλάμε για αλλαγές κ.λ.π όταν δεν ξέρουμε το βασικό. Αν ο Τσακ θα εξακολουθήσει να είναι ο ιδιοκτήτης. Προφανώς αυτό θα καθορίσει και τη σύσταση του νέου Δ.Σ αλλά και τις αλλαγές που θα γίνουν.

Μέχρι την Κυριακή είναι ελάχιστα αυτά που μπορούν να αλλάξουν, οπότε λογικά πρέπει να ετοιμαζόμαστε για νέες στεναχώριες εντός έδρας.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βρούμε διπλοθεσίτη προπονητή. Τα χάλια μας είναι τέτοια που θέλουμε κάποιον αποκλειστικής απασχόλησης. Το βασικότερο όμως είναι ότι η ομάδα χρειάζεται στελέχη, ισχυρό Δ.Σ και το βασικότερο πολλά χρήματα.

General Tanz είπε...

@Zamis

Ειχε λογο ο Δημοσθενης που σε εγραψε Tsamis

"Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στους τρεις μεγάλους έγινε με τον Διονύση Τσάμη, το καλοκαίρι του 1972. Οι προσδοκίες για το μεγάλο αυτό ταλέντο του Παναιτωλικού έκαναν τους ειδικούς της εποχής να μιλάνε για τον νέο Παπαϊωάννου. Τον παίκτη ήθελαν οι τρεις του ΠΟΚ και ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες μάλιστα φέρονται να ήταν εκείνοι τον έφεραν στην Αθήνα, αλλά με κινηματογραφικό τρόπο φυγαδεύτηκε από ανθρώπους της ΑΕΚ για να γίνει δικός της. Ουδέποτε ο Τσάμης έγινε ο νέος Παπαϊωάννου, όπως έγραφαν τότε οι εφημερίδες, αλλά ήταν ένας πολύ καλός και χρήσιμος, για την κιτρινόμαυρη ομάδα, ποδοσφαιριστής που πρόσφερε στην «Ένωση» ως το 1980."

Μην κανεις οτι δεν ξερεις!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@brfun: ίσως να έχεις δίκιο για το λάθος που κάνω, σε αυτή την περίοδο, όπου είναι γνωστό πως ο Πανιώνιος είναι ένα ακόμα (πολύ) ενοχλητικό πρόβλημα για τον μεγαλομέτοχό μας. Θα ισχυριζόσουν το ίδιο και για τα 3 τελευταία χρόνια, όταν ο τσακίρης δεν φαινόταν να έχει ιδιαίτερα προβλήματα και το διασκέδαζε με τον Πανιώνιο (και τον πόνο μας); Ούτε τότε "τσίμπησε" σε κολλητούς, αυλοκόλακες και συνδαιτημόνες στο κότερο;

Γιατί ξέρεις, νομίζω πως αυτά που βλέπουμε φέτος είναι η λογική κατάληξη μίας κατρακύλας που άρχισε χρόνια πριν. Σε κάθε ατομική ή συλλογική οντότητα (πλην των πολύ γκαντέμηδων), υπάρχει μία τουλάχιστον ευκαιρία να πάει μπροστά ... Αν τη χάσει (από αλαζονεία, αδιαφορία, κακό υπολογισμό), η αυτοκριτική μπροστά στον πάτο στερείται σημασίας. Πολύ περισσότερο αν δεν είσαι διατεθειμένος να την κάνεις και αυτή.

Με λίγα λόγια, απ' ότι καταλαβαίνω και από τα λεγόμενά σου, αν δεν γίνεται να βρεθούν χρήματα αυτή τη στιγμή (από τον μεγαλομέτοχο ή/και άλλους, π.χ. Λιανό) ας βγεί στον πλειστηριασμό η ΠΑΕ και ας πάει σε κάποιο γνωστό λαμόγιο, να τελειώνουμε .... από κάθε άποψη ...
και μετά, ας μου γράψουν όσοι εδώ μέσα έπιναν νερό στο όνομα του Τσακίρη, ομνύοντας στις προθέσεις του ...

zamis είπε...

@general
με κλεψαν τα κοτοπουλα αλλα απεδρασα!

NK99 είπε...

Νομιζω ότι δεν πρέπει να ζητάμε από τον ιδιοκτήτη να βάλει χρήματα. Εμένα μου αρκεί ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ να διαχειρίζεται (αυτός ή όποιος τον διαδεχτεί) ορθολογικά τα όχι ασήμαντα έσοδα της ομάδας. Πιστεύω ακράδαντα ότι ακόμα και με το εμφανώς ελλιπές ως προς κάποιες θέσεις ρόστερ αν τα πράγματα σε διοικητικό επίπεδο ομαλοποιηθούν η παραμονή θα επιτευχθεί και εύκολα μάλιστα διότι η ομάδα ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Αν συνεχιστεί το θέατρο του παραλόγου ούτε οι μεταγραφές θα μας σώσουν.
Λογική θέλουμε όχι χρήματα. Αυτή μας λείπει τρία χρόνια τώρα.
Στο κάτω κάτω και οι άλλες ομάδες τα ίδια χάλια έχουν.
Την Κυριακή η ΑΕΚ θα εχει μπακ το Δέλλα που είναι λίγο πιο γρήγορος από εμάς που γράφουμε στο blog, τον Καφέ, τον Μπερνς και κάτι κουρασμένα παλληκάρια από τα ευρωπαικά παιχνίδια.

br fun_atic είπε...

Κώστα μου, ως παλαιοί Πανιώνιοι, είμαστε μάλλον συνηθισμένοι σε λαμόγια στην θέση του προέδρου, άρα δεν έχουμε να φοβηθούμε και πολλά.

Αντίθετα δεν είχαμε συνηθίσει να έχουμε πρόεδρο σοβαρό και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Στο γήπεδο δεν γύρισε ο κόσμος λόγω Λίνεν. Γύρισε λόγω Τσακίρης. Και είναι ο ίδιος που λειτουργώντας αυτοκαταστροφικά, θα τους ξαναδιώξει.

Ο Τσακίρης υπήρξε και καλός και κακός πρόεδρος. Στο χέρι του είναι να επιλέξει ως τι θέλει να τον θυμούνται.

Πριν να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα ας περιμένουμε να έρθει από το ταξίδι του, να συγκροτηθεί Δ.Σ και να δούμε που πάει το πράγμα.Μέχρι τότε, ό,τι και να λέμε είναι λόγια του αέρα.

Θα κρατήσουμε και κάτι άλλο. Ο Μάκης έγραψε στον ΠΚ online ότι το ενδιαφέρον του Μάκαρου ήταν πραγματικό και ότι ζήτησε στοιχεία προς έλεγχο. Το ότι θεωρητικά ο Τσακ συζήτησε το ενδεχόμενο της συγκεκριμένης πώλησης είναι μεγάλο ζήτημα.

br fun_atic είπε...

@νκ99
καμιά προσπάθεια δεν μπορεί να έχει ουσιαστική επιτυχία, όταν είναι κατά κάποιο τρόπο αμφισβητούμενο το ιδιοκτησιακό καθεστώς.Όσους ακραιφνείς Πανιώνιους κι αν μαζέψεις στη διοίκηση, τι μπορούν να κάνουν χωρίς χρήματα και χωρίς τη σιγουριά ότι ο ιδιοκτήτης δεν αλλάζει;

Ασφαλώς και χρειάζονται χρήματα και μάλιστα πολλά. Συνεχώς μιλάμε για τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν τον Γενάρη και δεν έχουμε σκεφτεί ότι αυτές θα είναι αρκετές μόνο αν δεν έχουμε κανένα σοβαρό τραυματισμό.Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παίκτες που αν για κάποιο λόγο λείψουν από την ενδεκάδα, απλά δεν αντικαθίστανται με τίποτα.

Ron Barceló είπε...

@Costas
Αναφορικά με τα του Κατσιφαράκη, ήταν εντελώς άκυρο το timing τέτοιων δηλώσεων όταν ομάδα και διοίκηση παραπαίουν. Τις κατά καιρούς 'προφητικές' δηλώσεις του στυλ "Τα ήξερα εγώ, τα είχα πει" τις ακούω βερεσέ. Αφού τα ήξερε ο φίλαθλος Κατσιφαράκης γιατί δεν έκανε κάτι για το καλό του Πανιωνίου? Πιθανή ταπείνωση του Πανιωνίου θα τον δικαίωνε ακόμη παραπάνω δηλαδή? Και αφού ο Τσακίρης είναι ανίκανος, πώς και δεν απέτρεψε το γλάρο να μπει στα κοινά της παε? Η εύκολη λύση ήταν να βγεί από το χορό (στην προκειμένη περίπτωση του Ζαλόγγου). Όχι λοιπόν, τέτοιους 'Πανιώνιους' δεν τους χρειάζομαι.

Αρνούμαι να δεχτώ πως υπάρχει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ανάμεσά μας που βλέπει με καλό μάτι πιθανή ανάμειξη του Aγαπούλα. Επίσης, δεν μπορώ να δεχτώ πως και ο ίδιος ο Τσακίρης μπήκε σε διαδικασία διαλόγου με το εν λόγω άτομο.
'Επιχειρηματίες' σαν τον Ψωμιάδη και το Μπέο δεν έχουν θέση στον Πανιώνιο. Χίλιες φορές στο τοπικό πρωτάθλημα και καθαροί, παρά τέτοια 'ενίσχυση'.-

Ναι, το υπάρχον έμψυχο δυναμικό μόνο με ταμπούρι και γενικότερο αμυντικό προσανατολισμό μπορεί να σώσει πια την παρτίδα. Ακούγεται άσχημο και λυπηρό, αλλά είναι αληθινό. Αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να κατέβουν και να πάρουν ματς, παίζοντας φουλ επίθεση, ολοκληρωτική μπάλα με κατοχή κτλ - ούτε καν εντός έδρας - ούτε καν με θεωρητικά υποδιέστερους αντιπάλους. Και για τέτοιο στυλ παιχνιδιού, ο Γεωργιανός είναι μανούλα.
Πόσο μάλλον σε μία ομάδα με σαφή δείγματα αναρχίας εντός και εκτός γηπέδου.

Αυτά, συγγνώμη για το έντονο ύφος, αλλά είμαι πολύ ξενερωμένος από τον Πανιώνιο. Σε σημείο που θα το σκεφτώ καλά να ξαναχρησιμοποιήσω το διαρκείας και να περάσω άλλη μια ψυχοφθόρα διαδικασία.

Panionara είπε...

Τη δουλεια του την εκανε παντως ο Κιντης. Εναν στοχο ειχε. Να διαλυσει τον Πανιωνιο και τωρα καθεται με τον Αδαμιδη και γελανε που τα καταφερε.
Ειχε ομως και βοηθεια στο εργο του. Αντιπροεδρο γλαρο-παρο και προπονητη παπαρο

cdu είπε...

Αστεία αστεία, η ιδέα ότι ο Κιντής ήρθε στην ΠΑΕ να κάνει την πλάκα του και να ξεφτιλίσει τον Πανιώνιο μου έχει περάσει και εμένα από το μυαλό. Μόνο έτσι μπορώ να ερμηνεύσω όλες τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις που στερούνταν λογικής. Κουφό;

Ανώνυμος είπε...

@argy: σε καταλαβαίνω, στο ξενέρωμα και στην τσαντίλα με με όσα συμβαινουν στον Πανιώνιο, σίγουρα έχεις πολλούς για παρέα .... μας περιμένει το Δαφνί, όσοι χωρέσουμε δηλαδή γιατί κι' αυτό θα φρακάρει ....

Δεν είναι παράλογα όσα γράφεις. Όσο όμως γι' αυτό που λες "Τις κατά καιρούς 'προφητικές' δηλώσεις του στυλ "Τα ήξερα εγώ, τα είχα πει" τις ακούω βερεσέ. Αφού τα ήξερε ο φίλαθλος Κατσιφαράκης γιατί δεν έκανε κάτι για το καλό του Πανιωνίου? ", κάπως αυθόρμητα θα σου πω γιατί δεν έχεις δίκιο. Έχω γράψει πολλές φορές παλαιότερα, επικριτικά σχόλια για τις επιλογές και τις ικανότητες του Τσακίρη. Κρίνοντάς από όσα έλαβα (ως λόγια και ως "κλίμα") για απάντηση, εκτιμώ πως ήταν αδύνατο μέχρι πριν λίγο καιρό, να ψέξει κανείς τον Τσακίρη. ΕΠώνυμα ή ανώνυμα. Υπήρχε ένα είδος καθολικής ασυλίας και παραδοχής. Είτε γιατί κάποιοι τον πίστευαν, είτε γιατί πολλοί (και εξαιρετικά σώφρονες) διέκριναν την έλλειψη εναλλακτικής λύσης. Δυστυχώς, έπρεπε να βρεθούμε σε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο, για να σπάσει η "σταλινικού τύπου" ασυλία στον Τσακίρη. Και τώρα, χωρίς αλεξίπτωτο, ελπίζουμε απλά να πέσουμε στο λόφο με τα άχυρα και να γλυτώσουμε. Πόσο πιθανό είναι; Δεν ξέρω.

Και τέλος, μιάς και η συζήτηση αυτή μας στενοχωρεί όλους, βλέπω τα πράγματα τελέιως διαφορετικά. Ο κόσμος ξαναγύρισε ΚΑΙ λόγω τσακίρη, αλλά η μεγάλη αυτοπεποίθηση, ο ενθουσιασμός και το "κλίμα" ήταν δημιούργημα Λίνεν. Και αυτά όλα, έφεραν πολύ κόσμο στο γήπεδο, περισσότερο από την αίσθηση νοικοκυρέματος που έδινε ο τσακίρης. Νομίζω πως αυτό δεν άντεξαν κάποιοι. Και γι' αυτό ακολούθησε η παράλογη υπέρβαση ρεκόμπα (που δεν εξηγείται με κανένα τρόπο) και όλα όσα είδαμε τότε (να πηγαίνει σε δημόσιες εκδηλώσεις ο Τσακ με τον "τιμωρημένο" Χούτο και να κατηγορεί τον άρτι απολυμένο Λίνεν. Αυτή τη δημοτικότητα δεν την άντεξε ο μεγαλομέτοχός μας και τα αποτελέσματα του εγωισμού του τα βλέπουμε και θα τα δούμε ευκρινέστερα προσεχώς, στα ξερά της Β εθνικής.

Με τις υγείες μας .... Ο zamis το είπε με απλά λόγια: αυτό το "ο Λίνεν διχάζει ... " με ξεπερνάει και μένα ...

c@mel είπε...

Πρώτα ο Κετσπάγια και μετά ο Δερμιτζάκης είναι οι καλύτερες λύσεις για την ομάδα αλλά αμφιβάλω κατα πόσο υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν. Ιδιαίτερα ο πρώτος.
Για το κύπελλο. ετοιμαστείτε για αποκλεισμό γιατί ο Διαγόρας πάει γ@μιώντας στην Β'.

ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ 1890 είπε...

http://1890pgss.blogspot.com/2010/10/blog-post_25.html

Η άποψη μας, ήρθε η ώρα να βρεθούν κάποιοι προ των ευθυνών τους.

Τα ψέματα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν.

br fun_atic είπε...

Σαφέστατα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και πρώτοι πρέπει να ξεκινήσουμε εμείς.

Παρακολουθώ επί μέρες (στο σύνολο του Πανιώνιου ίντερνετ) έναν άνευ προηγουμένου διάλογο, όπου όλοι αναζητούν ευθύνες από όλους, όπου οι μισοί ζητούν την απομάκρυνση των άλλων μισών, ζητούν πράγματα που για να γίνουν απαιτούν εκατομμύρια που είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχουν, αλλά ακόμη κι αν υπήρχαν δεν θα οδηγούσαν στη δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας. Πανικός.

Γιατί είναι αδύνατο να ζητάς να αλλάξει η διοίκηση, η μισή ομάδα και το τεχνικό επιτελείο ταυτόχρονα και να θεωρείς ότι τελικά θα σωθείς.

Κάποια στιγμή πρέπει να βάλουμε τον εγωισμό μας κάτω από την ομάδα και να την υποστηρίξουμε στα δύσκολα.

Επειδή όλοι μας έχουμε κοντή μνήμη, πρέπει να ξέρουμε ότι αν ο Τσάκ θέλει, μπορούμε. Αρκεί βέβαια να θέλει και αρκεί να είμαστε όλοι μία γροθιά.

vyruss είπε...

Μην ψάχνετε άλλο για προπονητή! Φέρτε τον Κόσμι λέμε :)