Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Προπονητολογία

Οι φήμες για τον νέο προπονητή του Πανιωνίου είχαν ξεκινήσει πριν την απομάκρυνση του κου Στόρε. Τα ονόματα λίγα. Η δεινή βαθμολογική θέση της ομάδας, σχεδόν επιβάλλει την επιλογή προπονητή από την εγχώρια αγορά. Αυτό που λένε γνώστη της Ελληνικής πραγματικότητας ή ακόμη σωστότερα προπονητή ειδικών αποστολών.

Με χαρά πληροφορήθηκα ότι κάναμε επίσημη πρόταση στον κο Λίνεν. Χάρηκα για δύο λόγους. Επειδή κι εγώ θεωρούσα τον κο Λίνεν κατάλληλο για τη θέση, αλλά κυρίως επειδή το κασέ του κου Λίνεν είναι υψηλό. Άρα, αφού ήμασταν διατεθειμένοι να προσλάβουμε τον Γερμανό, θεωρητικά είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε χρήματα για την πρόσληψη ικανού προπονητή.

Από τη στιγμή βέβαια που ο Γερμανός απέρριψε την προοπτική επανεγκατάστασής του στην Ελλάδα, ο κύκλος των προπονητών στένεψε πολύ. Το κακό είναι ότι καμία από τις περιπτώσεις που ακούγονται δεν ενθουσιάζει τον μέσο φίλαθλο του Πανιωνίου. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή σε πολλές περιπτώσεις υπερτονίζεται η οπαδική προέλευση των υποψηφίων.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να βιαστούμε. Δεν είναι υποχρεωτικό να επιλέξουμε άμεσα προπονητή. Στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ λογικά θα έχουμε ως υπηρεσιακό προπονητή τον κο Μάντζιο. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μέσα σε δύο αγωνιστικές ενδέχεται να γίνουν ανακατατάξεις σε πολλές ομάδες, οπότε να μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε περισσότερους. Βέβαια στην περίπτωση αυτή κινδυνεύουμε να χάσουμε κάποιους από αυτούς που σήμερα προβάρουν την κυανέρυθρη φόρμα. Ρίσκο.

Από τους υπό απόλυση προπονητές θα σκεφτόμουν τον Παράσχο και τον Νιόπλια. Τον πρώτο γιατί είναι έντιμος και έχει δώσει καλό δείγμα δουλειάς και τον δεύτερο γιατί μπορεί να δουλέψει με νέους (οι οποίοι λογικά θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο ύστερα από το ξεκαθάρισμα που θα γίνει), αλλά και να προσελκύσει αξιόλογες περιπτώσεις κατά τη μεταγραφική περίοδο.

Από τους ελεύθερους προπονητές της δεδομένης στιγμής θα ήμουν ανάμεσα στον Λεμονή και τον Μπουμπένκο. Στον πρώτο αξιολογώ δύο στοιχεία. Ότι γενικά είναι καλός προπονητής, κυρίως όμως την έντιμη στάση του προ διετίας. Μου πήρε αρκετό καιρό να καταλάβω πόσο εντάξει ήταν σε πολλά πράγματα. Το αν είναι Ολυμπιακός δεν με ζορίζει, για τον απλούστατο λόγο ότι όποιον προπονητή και να επιλέξουμε, λογικά θα είναι οπαδός άλλης ομάδας. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι ο «γαύρος» Λεμονής δεν θα υπηρετούσε σωστά τα συμφέροντα του Πανιωνίου. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει η οπαδική προέλευση του προπονητή, αλλά το κατά πόσο θα μπορεί να προσφέρει έργο. Άλλωστε αν ψάξουμε στη σημερινή ομάδα να βρούμε πόσα από τα στελέχη ή τους παίκτες είναι οπαδοί του Πανιωνίου, μάλλον θα απογοητευτούμε. Ας μην είμαστε λοιπόν απόλυτοι με τον προπονητή…

Το ποδόσφαιρο που παίζει ο Μπουμπένκο δεν μου αρέσει καθόλου. Από την άλλη είναι προπονητής που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Ίσως είναι μια περίπτωση που θα μπορούσε να εξετασθεί. Πιθανόν να μπορούσαμε να καταλήξουμε σε λύση Κατσαβάκη, δεδομένου ότι είναι προπονητής ειδικών ρόλων, έχει συμπάθειες στη Νέα Σμύρνη και δεν έχει υπερτονισμένο οπαδικό χαρακτήρα.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι όπως ήρθαν τα πράγματα, κανένας προπονητής δεν μπορεί να μας δώσει εγγυήσεις. Η επιλογή μας όμως πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουμε αργότερα και πάλι προπονητή. Η επιλογή μας πρέπει να είναι ψύχραιμη και ουσιαστική.

32 σχόλια:

lefterix είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=08XfYzJVFrQ

Χαρισμένο στον αξιαγάπητο Κο Στόρε...

lefterix είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=EijA1ZY0lhQ&feature=related

Εξαιρετικά αφιερώμένο γιά την ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

General Tanz είπε...

Τον Λεμονη τον γνωρισα προσωπικα(καπου στα μεσα τη δεκαετιας του 90) και αυτο που αποκομισα ειναι οτι στο περασμα που εκανε σαν ποδοσφαιριστης απο τον Πανιωνιο "πονεσε" και "αγαπησε" τον Ιστορικο και μας καταταξει πολυ ψηλα.
Οι οπαδικες του προτιμησεις ειναι φυσικα πανκοινως γνωστες, αλλα και τελικα ποιος ειναι Πανιωνιος την σημερον ημερα?????

Προπονητικα τον θεωρω μαλλον ανω του μετριου, με δυνατοτερο του κομματι την τακτικη (μην φωναζετε ρε) και το στησιμο του. Σαφως αυτα δεν φανηκαν τις λιγες αγωνιστικες που καθησε στον παγκο, αν ελθει ελπιζω μας τα δειξει τωρα.
Τον Ελληνικο χωρο παντως θεωρω οτι τον γνωριζει αρκετα καλα.
Καλη λυση θεωρω και τον Μπουμπενκο, για τους λογους που εχει αναλυσει πολλακις ο Ιων.

Ιδανικοι για μενα θα ηταν ο Αναστο, ο Αγγελος η ο Τιμουρ, με ακριβως αυτην τη σειρα.

Bertheway είπε...

Ρωτώντας απο 'δω και απο ΄κει μου είπαν ότι Λεμονής και Δερμιτζάκης αρνήθηκαν αλλά έγινε επαναπροσέγγιση από Λίνεν.Τώρα όλα αυτά μπορεί και να είναι ράδιο αρβύλα

br fun_atic είπε...

Κάτι μου λέει ότι ρωτάει η τυρόπιτα τη σπανακόπιτα, αυτή τα λέει στον λουκουμά, ο οποίος με τη σειρά του λέει ό,τι έχει καταλάβει στη λουκανικόπιτα, η οποία είναι μεγάλη κουτσομπόλα (γυναίκα γαρ) και αρχίζει τις διαδόσεις :)

Όσους ρώτησα σήμερα, μου είπαν και από κάτι διαφορετικό, αλλά όλοι είχαν άκρες στη διοίκηση.

br fun_atic είπε...

@bertheway

Είμαστε λίγοι για τον Δερμιτζάκη; Αυτό ήταν. Τρελάθηκα.

Βρε μπας και μας έχουν βρει στην ανάγκη και ζητάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους;

Bertheway είπε...

@BrF
Το ίδιο ακριβώς σχόλιο με σένα έκανα και εγώ.Προπονητάκια που θα έπρεπε να παρακαλάνε μας απορρίπτουν???Αν είναι δυνατόν.Ποιος ο Δερμιτζάκης που πήγε να ρίξει τον ΠΑΟΚ.Που την Κυριακή παίξαμε ντέρμπι ουραγών.Βέβαια είπαμε ότι μπορεί να είναι και αρβύλα

Βαγγέλης είπε...

Για τον Λεμονή και εγώ έχω την ίδια άποψη. Τότε θεωρούσα απαράδεκτο να θέλει ο προπονητής μία ομάδας να φύγουν στελέχοι της διοίκησης αλλά για να το απαιτήσει κάτι θα ήξερε. Ουσιαστικά έκανε αυτό που δεν έκανε ο Στόρε. Αν έρθει ας αποδείξει ότι θα χτυπήσει και τους αγώνες με γαύρο.
Ο Κατσαβάκης μου αρέσει επίσης για δύο λόγους. Επειδή δεν δεχόταν τα χαρτάκια του Μπέου και επειδή επί εποχής του ο Πανιώνιος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Είναι κύριος.

IWN1998 είπε...

@BRF. Δεν ήξερα ότι ο Παράσχος είναι υπό απόλυση. Καλά τι κάνουν εκεί στην Ξάνθη; Έχουν γίνει και από μας χειρότεροι...

@all. Αν αυτό που λέει ο Bertheway για άρνηση Λεμονή και Δερμιτζάκη και ιδίως του πρώτου, δεν έχει να κάνει με την οικονομική προσφορά που τους έγινε, τότε μπορεί το χάλι μας να είναι χειρότερο απ' ότι νομίζουμε και φοβούνται όλοι να βάλουν τα χέρια και να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

IWN1998 είπε...

Για Λεμονή. Ποτέ δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα να αμφισβητήσει κάποιος το ήθος του είτε σαν παίκτης είτε σαν προπονητής.
Στη περίπτωση με μας πριν δυο χρόνια, δεν κρύφτηκε και είπε αυτά που πίστευε και πιθανόν δικαιώθηκε από κάποιες εξελίξεις.
Αλλά και πρόσφατα δείτε την κριτική Λεμονή από Κύπρο:

http://www.sigmalive.com/simerini/sport+time/cyprus/313418

Το ζήτημα είναι αν ο προπονητής Λεμονής μπορεί να κάνει την ειδική αποστολή για την οποία ζητάμε προπονητή στην τωρινή περίσταση. Ανάλογη αποστολή είχε πριν χρόνια με τη Λειβαδιά και δεν νομίζω ότι τα πήγε ιδιαίτερα καλά.

Αν τελικά υπάρξει συμφωνία, πιστεύω ότι τα περί γάβρου κλπ είναι για τα μπάζα. Άλλο Λεμονής και άλλο Κιντής.

Ron Barceló είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=heWLnEDzkkE&feature=related

Έτσι είναι η Πανιωνάρα. Τίγρης λαβωμένη και έρχεται η ώρα τις αντεπίθεσης.

Αφιερωμένο σε όλους σας.

Δεν θα πέσει η ομάδα, όσο κ αν το θέλουν κάποιοι. Η κακή πρένθεση θα κλείσει με τον καλύτερο πελάτη την Κυριακή.
Παμε δυνατά μωρή ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ..Εβίβα

cdu είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
cdu είπε...

Ίωνα, έγραψες εχτές, προφανώς σχολίαζοντας μιά δικη μου ανάρτηση, ότι οι συζητήσεις για όλες τις φήμες του παρελθόντος πρέπει να μπούν στο χρονοντούλαπο.
Και έρχεσαι τώρα να πείς ότι δικαιώθηκε ο Λεμονής για όσα είπε ή έκανε πριν δυό χρόνια.
Έχω αποφασίσει να κάνω υπομονή με τη νέα διοίκηση και για αυτό δεν θα σχολιάσω κανένα υποψήφιο προς το παρόν. Εξάλλου αμφιβάλλω αν θα βρούμε προπονητή. Προφανώς η πιάτσα βρωμάει ότι είμαστε σημαδεμένοι για να πεσουμε.
Όμως, δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Λεμονής δικαιώθηκε, γιατί όπως είπα, από εκείνη την εποχή έχουμε μόνο φήμες. Και άλλος φίλος μου έγραψε το ίδιο για τον Λεμονή αλλά δεν μπορώ να πάρω άλλο από το μου είπαν και άκουσα. Ο Λεμονής είναι μπλεγμένος στον ιστό των αλληλοκατηγοριών και άρα ύποπτος για μια μερίδα. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τον Λίνεν.

Τί θα κερδίσουμε με τη διαφάνεια; Σου απάντησε ο Costas. Ο λόγος που δεν είμαι γαβροβάζελος είναι ότι δεν θέλω να ακολουθώ σαν πρόβατο. Ως Πανιώνιος σκέφτομαι για τον εαυτό μου και απαιτώ να μη μου δίνουν μασημένη τροφή.

zouri1 είπε...

προσωπικα ειμαι φανατικα κατα του Παρσχου και του Λεμονη.Ο Μπουμπενκο δεν μπορει πια.Καλυτερα με Τιμουρ.Οταν λεμε καποιος οτι ειναι φανατικος οπαδος καποιας αλλης ομαδας,εννουμε οτι παιζει και τα παιχνιδια της.Ειμαστε Πανιωνιοι οχι αγαθοι.Παιζονται πολλα παιχνιδια.Ψαξτε και κανενα περιεργο αποτελεσμα.

NK99 είπε...

Η εξέδρα γράφει ότι γίνεται προσπάθεια για Πάντιτς. Αν ισχύει είνι ότι καλύτερο αυτη τη στιγμή από πολλές απόψεις.

Costix είπε...

Καλημερες σε ολα τα Πανιωνια αδελφια. Η ομαδα μας χρειαζεται τωρα περισσοτερο απο καθε αλλη φορα. ΟΛΟΙ αυριο στο γηπεδο. Δεν υπαρχει καμμια δικαιολογια. Με ευπρεπεια και Πανιωνιο ηθος, να στηριξουμε την Πανιωναρα μας.

br fun_atic είπε...

@cdu
δεν μιλάμε για φήμες αλλά για ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στις αθλητικές εφημερίδες.

Ο Λεμονής (με τη στήριξη του Γαλλή)έκανε την παγκόσμια πρωτοτυπία. Έθεσε ως προϋπόθεση συνέχισης της συνεργασίας του με την ομάδα την απομάκρυνση μελών του Δ.Σ!!!Όταν αυτό δεν συνέβη αυτό παραιτήθηκε. Η ενέργεια αυτή οδήγησε στο Δ.Σ κατά το οποίο, οι (φήμες πλέον) λένε ότι αποκάλυψε καταστάσεις και ζήτησε την απομάκρυνση συγκεκριμένων ατόμων, τα οποία όμως βρήκαν στήριξη από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του Γαλλή και στην ανάδειξη του προεδρείο της μίας ημέρας.

Με την αποκαθήλωση του συγκεκριμένου προεδρείου, αποκαθηλώθηκε κάθε τι που θύμιζε τη συγκεκριμένη εποχή. Μοιραία και ο Λίνεν.

Αυτό με τη σειρά του οδήγησε στο συμβούλιο το οποίο αποτελούνταν από οργανωμένους φιλάθλους και πρόεδρο τον Τσακ (από πολλούς θεωρείται μια ιδιαίτερα διαφανής και δημοκρατική περίοδος - δεν μπορώ να το ξέρω με βεβαιότητα)...

Με λίγα λόγια τα σημερινά προβλήματα του Πανιωνίου ξεκινούν εκείνη την εποχή. Η αίσθησή μου πλέον είναι ότι ο γαύρος Λεμονής υπήρξε απέναντι στην ομάδα πολύ πιο έντιμος από πολλές Πανιωνάρες, με φαρδιά μανίκια και τσέπες. Αυτό δεν τον καθιστά δικαιωματικά τον κατάλληλο για τον πάγκο. Είναι όμως κάτι που μπορείς να αξιολογήσεις θετικά.

br fun_atic είπε...

Ωραία περάσαμε χθες!!!

Άμα έχεις καλή παρέα!!!

br fun_atic είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αεκ365 έχει παράπονα. Ζήτησε διαπίστευση από την ΠΑΕ Ν.Πανιώνιος και δεν την πήρε. Επόμενο δεν είναι καθώς απευθύνθηκε σε λάθος Π.Α.Ε;

Αν ως μπλογκ ζητήσω διαπίστευση για το αυριανό παιχνίδι από τα ΑΒ Βασιλόπουλος θα την πάρω;;;;

br fun_atic είπε...

ενημέρωση για τους προπονητές

http://www.sport-fm.gr/article/300812

μου φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα

br fun_atic είπε...

βλέπουμε τον Δερμιτζάκη για Μουρίνιο

General Tanz είπε...

Αναθαρρησα λιγουλακι,μολις ειδα οτι μαζι με τον Σκοκο και ο Λυμπε ειναι εκτος αποστολης.
Και οι δυο οταν μας βρισκουν μας ξεκατινιαζουν.
Μου θυμιζουν την παλια καταρα του Μπατσινιλα!!!

cdu είπε...

Καλημέρα ή μάλλον καλό απόγευμα.
Βρε brf μου, που διαφωνούμε;
Όπως είπες, είναι γνωστή από τις εφημερίδες η παγκόσμια πρωτοτυπία Λεμονή να ζητήσει αλλαγή το ΔΣ, όπως και αυτή το ΔΣ να προσλάβει προπονητή αλλά να του επιβάλει τους συνεργάτες του.
Το θέμα μου όμως είναι ακριβώς στο τί αποκάλυψε που είναι ακόμη φήμες όπως σωστά λες.
Αυτό είναι το πρόβλημα μου.

IWN1998 είπε...

@cdu. Ούτε εγώ, ούτε ο κος Γαλλής φέραμε τους σαραντατόσους παίκτες στην ομάδα και ζητάγαμε από το Λίνεν να τη μετατρέψει σε ποδοσφαιρικό σούπερ μάρκετ. Επίσης τα λεγόμενα ‘ληγμένα’ CDs αφορούσαν κάποιων τη διαχείριση.
Σε κάθε περίπτωση, ο Λεμονής έκανε αυτό που έκανε υπό την υποστήριξη Γαλλή, που τον θεωρώ πιο αξιόπιστα Πανιώνιο σε σχέση με τους νυν μάνατζερς παικτών.

Για να είμαι σωστός, έχεις δίκιο ότι υπήρξα ανακόλουθος στην άποψή μου ότι στη νέα αρχή κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω. Και επίσης κοιτώντας πίσω ίσως αδικούμε κάποιους γιατί όντας εκτός νυμφώνος, αγνοούμε καίριες λεπτομέρειες. Πάντως επίτρεψε να τονίσω ότι στο σχόλιο μου δεν είπα ότι δικαιώθηκε ο Λεμονής αλλά ότι πιθανόν δικαιώθηκε, σκεπτόμενος στα πλαίσια της ανάλυσης που έκανε ο BRF.

Τέλος για να είμαι απόλυτα σωστός θα προσθέσω κάτι που μου θύμισε στο blog μου χθες ο antonis (όχι ο amanam, ο άλλος), O Λεμονής, λοιπόν όντως έχει ένα ελλάτωμα, ότι βάζει την αγάπη του για τον ΟΣΦΠ, σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από τον επαγγελματισμό του. Και αυτό δεν το στηρίζω στο δικό μας ματς στο Καραϊσκάκη τόσο, όσο στην παραίτησή του στην Ξάνθη όταν τον ζήτησε ο Ολυμπιακός. Πάντως αν μπορεί να πάρει τους βαθμούς που χρειαζόμαστε και να δώσει ώθηση στην ομάδα )δεν είμαι πολύ σίγουρος) πραγματικά θα αγνοούσα και αυτότο ελλάτωμα του.

General Tanz είπε...

Δυστυχως οι μικροι 0-5 απο το Αεκ στο Απηλιον.

lefterix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
lefterix είπε...

Επειγόντως αύριο ο (γουρλής Ευτύχης) να μας πει στο Μπαγκόζμιο την ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ.............

br fun_atic είπε...

η αποστολή

Μάχο, Μπέλιτς, Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Κοντοές, Μανιάτης, Όμο, Αναστασόπουλος, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Οκπάκο, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Κούκετς, Χίκα, Βαζ Τε, Μπάλαμπαν, Ριέρα, Σαλαλί.

lefterix είπε...

Και γιά να μην ξεχνώ τις Rockάδικες ρίζες μου, ένα τραγούδι γιά όλους, και πρώτα στην ομάδα μας...
Σ'έσβησα Costix....

http://www.youtube.com/watch?v=uiCRZLr9oRw

br fun_atic είπε...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=stRWtrmXkHo&feature=related

αφιερωμένο στο αυριανό παιχνίδι, στον Μίλτο και την Πόπη!!!

Griniaris είπε...

Θα ήθελα πολύ να τους αφιερώσω την αυριανή νίκη.Μακάρι να μου γίνει η χάρη...