Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αν είναι να πέσουμε, ΔΕΝ θα το δω στη NOVA.

Οι δυσκολίες είναι δώρα Θεού. Γιατί τότε μπορείς και ξεχωρίζεις τους φίλους, τους γνωστούς και τους εχθρούς.

Ο Πανιώνιος, ύστερα από μεγάλα λάθη ετών, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς από τόσο νωρίς αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού και μάλιστα σε μια χρονιά ορόσημο. Στα 120 χρόνια του.

Σε λίγες ημέρες, θα αναλάβουν τις τύχες της ομάδας άνθρωποι που την αγαπούν και την πονούν. Που δεν την βλέπουν ως ένα επιχειρησιακό project, αλλά που αποτελεί μέρος του dna τους. Το έργο τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν ή αν θα αποτύχουν. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα προσπαθήσουν πολύ.

Και όμως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όπου ο σύλλογος ετοιμάζεται να δώσει έναν τεράστιο αγώνα, κυρίως για την αξιοπρέπειά του, βρέθηκαν πρόσωπα που θέλησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα.

Δηλώνουν ότι τα ήξεραν, ότι τα είχαν προβλέψει, ότι είναι αηδιασμένοι, ότι θα μείνουν μακριά από την ομάδα.

Ανακάλυψαν την Αμερική; Όχι. Η πορεία της ομάδας ήταν προδιαγεγραμμένη από τον περασμένο Μάρτιο. Όλοι μας το είχαμε επισημάνει σε κάθε τόνο, αλλά ζούσαμε με την ελπίδα ότι μπορεί και να είχαμε κάνει λάθος. Ότι μπορεί απλά να ήμασταν γκρινιάριδες.

Δεν μπορώ να χαρώ γιατί οι εκτιμήσεις μου ήταν σωστές. Δεν μπορώ να χαρώ επειδή δεν δικαιώθηκε το σχέδιο Κιντή. Δεν μπορώ να κομπάσω γιατί όταν έθεσα την πρώτη ερώτηση στον κο Κιντή κατά την επίσημη παρουσίασή του, ξεκίνησα με τη φράση ότι θεωρώ εκ προοιμίου αποτυχημένο το σχέδιό του γιατί είναι υπερφίαλο και προσωποκεντρικό. Και κανείς άλλος δεν του είπε κατά πρόσωπο τότε κάτι αντίστοιχο.

Όμως δεν είναι η ώρα να πω : «Σας τα ΄λεγα. «Είχα δίκιο». «Ο Πανιώνιος με αηδιάζει». «Δεν θα ξαναπατήσω στο γήπεδο». «Θα κάψω το διαρκείας μου».

Κανείς μας δεν έχει την πολυτέλεια να πει κάτι τέτοιο.

Όλοι μας αναπολούμε τον Τσακίρη των πρώτων ετών. Την ομάδα του Λίνεν. Τις επιτυχίες. Και εκεί βέβαια ήμασταν πάντα εκεί. Όλοι μαζί. Με το γήπεδο γεμάτο.

Τα λάθη του Τσακίρη πολλά. Το κυριότερο λάθος του ότι δεν είχε ένα κύκλο έμπιστων ανθρώπων. Το πάθος του για την ομάδα τον οδήγησε εύκολα στα νύχια ανθρώπων που τον έβλεπαν ως πορτοφόλι. Ως κότα για μάδημα. Τσαλάκωσε την εικόνα του, καταστράφηκε σε κάθε επίπεδο και η πτώση του συμπαρέσυρε την ομάδα.

Όταν όμως ο Τσακ θέλει η ομάδα μπορεί. Όταν η ομάδα περάσει σε χέρια Πανιώνιων θα ξέρουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα ματώσουν για εμάς, για την ιστορία μας, για να έρθει και πάλι το χαμόγελο στα παιδιά μας. Αρκεί όλοι μας να είμαστε εκεί. Ο καθένας στο κάθισμά του. Με το κασκόλ του. Με τη φωνή του.

Αφήστε τον εγωισμό σας έξω από τα τουρνικέ και ενισχύστε την ομάδα. Ενωμένοι θα βγάλουμε τον Πανιώνιο από το αδιέξοδο. Τρέλανέ μας Ιστορικέ!!!

56 σχόλια:

Costix είπε...

Να μην ξεχναμε επισης οτι καποιες απο αυτες τις ''οργισμενες'' φωνες
εμφανιζονται ΜΟΝΟ σε κακες στιγμες της ομαδας και συνηθως ανωνυμα. Επειδη οι καιροι ειναι περιεργοι (και το ποδοσφαιρο ΒΡΩΜΙΚΟ), γιατι να μην φανταστουμε οτι μπορει και να κρυβουν υστεροβουλια ??

antonis είπε...

Συμφωνώ με το πνεύμα του κειμένου, αλλά δυστυχώς ο Τσακίρης αποτελεί διχαστικό πόλο για τους φιλάθλους μας, είτε αυτοί είναι καλοπροαίρετοι είτε κακοπροαίρετοι.
Δεν πείθει και σε καμία περίπτωση δεν ενώνει.
Να θυμίσω ότι πέρσι οι Φίλαθλοι του Ηρακλή στραφήκανε εναντίον του Ρέμου(που δεν είχε πάρει και πακέτα από μεταγραφές ) και στο τέλος εκτός από την ομάδα σώσανε και την αξιοπρέπεια τους.
Εάν ο Τσακίρης δεν επιστέψει ένα μέρος των χρημάτων που πήρε από τις Πωλήσεις των παικτών, τώρα που έχουμε ανάγκη από μεταγραφές και προπονητή, τότε πρέπει συντεταγμένα ο Κόσμος του Πανιωνίου να στραφεί εναντίον του.
Είναι αντιφατικό να επικαλούμαστε την ενότητα και να έχουμε πρόεδρο που διχάζει.
Να σωθούμε η να πέσουμε με αξιοπρέπεια σαν Πανιώνιοι.

Unknown είπε...

EXEIΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Η ΟΜΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Eπίσης, να μην ξεχνάμε συνονόματε Costix, ότι μερικές φωνές διαμαρτυρίας ΔΕΝ εμφανίστηκαν μόνο στις κακές στιγμές και άκουσαν τον εξάψαλμο. Και αρκετοί, παρα τω μεγαλομετόχω στη διοίκηση ή στα τραπέζια του ποτού και του φαγητού, έριξαν τη λάσπη με τα τελάρα και είχαν την απαξίωση των υπολοίπων στο άκρο των χειλέων. Και τώρα είναι επώνυμοι και τιμητές ...

Σαφώς και δεν είναι η ώρα φίλε Brfun να πούμε "εγώ τα ήξερα". Ας αναλάβουν έντιμοι άνθρωποι και όλοι θα είμαστε στο γήπεδο. Αλλά, αν είναι να δούμε μία από τα ίδια και κάποιο ακόμα βαρετό επικοινωνιακό σώου Τσακίρη, μάλλον δεν θα πάρω ....Σε τελική ανάλυση, ας δει τους αγώνες με τα λιβανιστήρια του ... Έλεος με αυτόν τον άνθρωπο. Ας κάνει ΜΙΑ σωστή κίνηση και να είμαστε δίπλα του. Αν συνεχίσει στα ίδια, ας μείνει μόνος του ή ας συμπεθερέψει με τον Αυγήτα ...

Οι ενωτικές εκκλήσεις σου είναι τίμιες και ειλικρινείς, φίλε brfun. Θα πέσουν στο κενό, αν δεν συνοδεύονται απο πράξεις. Αυτή η ομάδα δεν στέκεται στα γήπεδα ούτε στη Γη του Πυρός .... απλά πράγματα ...

NK99 είπε...

Είμαι από αυτούς που θα είναι στο γήπεδο. Θα προέτρεπα και από όλους τους Πανιώνιους να είναι. Καταλαβαίνω όμως απόλυτα και τους λόγους που ενας οπαδός του Πανιωνίου αυτή τη στιγμή απέχει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει όραμα και αυτό δεν έχει να κανει με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Δεν είναι πολύς καιρός που κάποιοι έσκαψαν το γήπεδο, προηγήθηκε η ανάθεση της προεδρίας σε έναν άσχετο με το ποδόσφαιρο άνθρωπο που το όραμα του ήταν να φέρνει μαύρους και να τους πουλάει. Υπάρχει ένας ιδιοκτήτης που έχει χάσει τα λεφτά του και αντί να τα βάζει με τον εαυτό του και εκείνους που τον μαδήσανε τα βάζει με τον κόσμο που γκρινιάζει για τις τρελές επιλογές των τελευταίων τριών σαιζόν και που στο τέλος κάθε φορά δικαιώνεται.
Υπάρχουν επαγγελματίες Πανιώνιοι, υπάρχουν και διαχρονικοί σωτήρες.
Αναρωτιέμαι αν σε άλλο σύλλογο υπάρχει η αρρωστημένη ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Πανιώνιο.
Μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά έτσι αισθάνομαι. Τα δύο πρώτα χρόνια πετούσα στα σύννεφα με τις ιδεες και το όραμα του Τσακίρη. Τρώγαμε τρία εντός από τον ΟΣΦΠ και έφευγα χαρούμενος γιατί υπήρχε μία ομάδα που έβγαζε υγεία.
Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποιος άνθρωπος που θα καταφέρει να αλλάξει την ατμόσφαιρα και θα υλοποιήσει τις επιθυμίες των οπαδών της ομάδας οι οποίοι δεν ζητούν πρωταθλήματα. Αν τα ζητούσαν δεν θα γίνονταν Πανιώνιος. Αυτό που ζητάει ο κόσμος λίγο πολύ φαίνεται από τα σχόλια που γίνονται στα blog. Είναι ο κόσμος που πληρώνει το εισητήριο του και αφιερώνει κάποιο χρόνο από την ζωή του για τον Πανιώνιο και ο χρόνος είναι κάτι που ποτέ δρεν επιστρέφεται.

General Tanz είπε...

Χρονια πολλα σε ολους τους εορταζοντες και ιδιαιτερα σε ολους τους Zamiδες!!!!!

Costix είπε...

Φιλε και συνονοματε Costas,
νομιζω οτι ημουν πολυ σαφης. Εγραψα γα ανωνυμες φωνες διαμαρτυριας, που εμφανιζονται ΜΟΝΟ σε κακες στιγμες. Δεν πιστευω να χρειαζεται παραπερα διευκρινηση.

Οσο για τα τραπεζια, δεν συμφωνω καθολου μαζι σου, τουλαχιστον γι' αυτα που εγω συμμετειχα. Κανεις δεν εριξε λασπη ουτε και χαιδεψε τα αυτια του Τσακιρη. Εγω εχω προσωπικη γνωμη γιατι ημουν εκει, ενω εσυ φιλε μου δεν εχεις. Μηπως καποιοι δεν στα ειπανε οπως ειναι ?? Και τελος παντων κυκλοφορουνε φημες και για τα τραπεζια ?? Ελεος, δλδ, δεν μπορουνε μερικοι συνΠανιωνιοι να φανε και να πιουνε μεταξυ τους και να συζητησουν για την κοινη τους αγαπη, αμεσως σεναρια συνομωσιας, ρε παιδια ??
Ειλικρινα θλιβομαι.

zamis είπε...

Και στους Tsamides!!!
thanx general μου,υγεια και ελπιδα για ολους μας!

Costix είπε...

Ουουουπς, ξεχαστηκα.
Χρονια πολλα σε ολους τους Δημητρηδες και ειδικα στον Zamis baby.

br fun_atic είπε...

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Τσακίρης δεν ξέρει τα λάθη του. Το θέμα είναι αν έχει το κουράγιο ή την οικονομική δυνατότητα να τα διορθώσει.

Για την ώρα με εξέπληξε με το διοικητικό σχήμα και περιμένω και άλλες εκπλήξεις. Αν αλλάξουμε προπονητή θέλω να δω κάποιον που μπορεί να δώσει όραμα. Για μένα η επιλογή του Λίνεν είναι μονόδρομος. Θα ξεσηκώσει τον κόσμο και αυτό το έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Δεν θέλω να κάνω ούτε τον εισαγγελέα, ούτε τον ψυχαναλυτή. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι η ομάδα έχει πρόβλημα, άρα έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε.

@costas
μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο την πρώτη παράγραφο της τοποθέτησής σου; Δεν κατάλαβα καλά τι θέλεις να πεις. Πες το ξεκάθαρα.

br fun_atic είπε...

μεγάλε ΖΑΜΙΣ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Και επειδή η χρονιά είναι ύποπτη στο εύχομαι και στα Ιταλικά

migliore auguri

zamis είπε...

Ευχαριστω ολους σας εκ των προτερων και εκ των υστερων-Costix!
Iδιαιτερα,θα μου επιτρεψετε,την Μινα.
c u soon babies και ειθε ο Αγιος να βοηθησει την Πανιωναρα μας.

antunix είπε...

Καλημέρα &
Χρόνια Πολλά, σε Zamis, trelopanionio, αλλά και σε όλους τους εορτάζοντες…
Ήμαρτον, ρε σεις με τα τραπέζια, λες και στήνουμε την Αγία Τράπεζα κάνετε ορισμένοι, όλα ύποπτα σας φαίνονται…

zamis είπε...

trelopanionie,χρονια πολλα φιλε

br fun_atic είπε...

χρόνια πολλά κι από μένα γαμπρέ!!!

Costix είπε...

Αλλη μια ουουουπς.
Χρονια πολλα και απο μενα, γαμπρε. Σε εχουμε χασει τελευταια. Απο τωρα πεφτει παντοφλα, μικρε μου ???
Τουλαχιστον σε αφηνει να πηγαινεις γηπεδο. Κατι ειναι κι' αυτο.

General Tanz είπε...

Ηταν εκει ο Κος Costas, στα τραπεζια, και τα γνωριζει απο πρωτο χερι.
Εμεις λοιπον οι επωνυμοι και τιμητες που στα τραπεζια ειμαστε παρα τω μεγαλομετοχω , να καταδικαστουμε εις πεντακις κωλοδακτυλισμον για να βγει επιτελους απο τον βουρκο ο Πανιωνιος του σωουμαν Τσακιρη.

Θα το φερει ο βλαχος το τυρι ομως!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τον Costix και τον brfun, και επειδή αντιλαμβάνομαι πως αυτό που έγραψα θα μπορούσε να παρεξηγηθεί, ιδιαίτερα στο κλίμα των ημερών:

αυτό που έγραψα για τα τραπέζια, δεν αφορούσε στα συμπόσια που οργανώσατε και στα οποία δυστυχώς δεν κατάφερα ποτέ να έλθω.

Από τα συμφραζόμενα του Costix, καταλαβαίνω πως κάποιοι από εσάς έχουν γνωρίσει (ως ομοτράπεζοι) τον Τσακίρη, κάτι που δεν ήξερα, μιάς και για τους περισσοτέρους σας δεν γνωρίζω ποιοί είστε πραγματικά.

Προφανώς λοιπόν, δεν εννοώ εσάς. Ποιούς έχω στο μυαλό μου;

(α) αυτούς που διακινούν ακόμα και τώρα φήμες ατεκμηρίωτες για τον Λίνεν στις παρέες τους, στα Πανιώνια στέκια (μήπως αγνοείτε ποιοί είναι, ή δεν έχετε συναντήσει κανέναν;;;;;) [ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΑΡΑ ... Αυτούς - παρα τω μεγαλομετόχω στη διοίκηση και ίσως και στα τραπέζια, που έστελναν τους τραμπόυκους στην εξέδρα να απειλήσουν όποιον θα αποδοκίμαζε το Λεμονή και το Χούτο ...] Αυτοί αισθάνθηκαν την ανάγκη να διαφημίσουν τους Maitre της τακτικής και τα πλάνα της Λυών. Τώρα τι κάνουν; Μα τους τιμητές βέβαια!!!

(β) γνωρίζω πως ο Τσακίρης συνέτρωγε ή έβγαινε συχνά με Πανιώνιους φιλάθλους, Πάνθηρες, κτλ. Το γνωρίζω θετικά. Αυτοί χειροκροτούσαν όλες τις επιλογές του και υποπτεύομαι πως (με ψευδώνυμο) έσπευδαν να τις στηρίξουν και στα blogs. Aυτοί τώρα φωνάζουν και κάνουν τους τιμητές. Περαιτέρω σχόλια δεν χρειάζονται, μερικούς τους γνωρίζω και προσωπικά. Τα "τσιράκια" τέτιοιυ είδους δεν τα χώνεψα ποτέ.

Τι να σας πώ; Ξέρω άτομο που έτρωγε συχνά με τον τσακίρη, τον έλεγε "Θεό" και μας έλεγε μίζερους και τώρα τον αποκαλεί "κωλόπαιδο". Πανιώνια αρρώστια θα μου πείτε αλλά πρέπει να την υποστούμε ντε και καλά;;;;;

Επίσης, και άσχετα με το προηγούμενο σχόλιό μου, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε

(γ) όλους όσους έγραφαν στον Πανιώνιο Κόσμο και δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά στη γύμνια της ομάδας. Ιδιαίτερα φέτος, και ιδιαίτερα μπροστά στις σαπουνόφουσκες Κιντή. Δικαιολογία δεν υπάρχει, και αν υπήρχε, τελέιωσε με το άδειασμα που εφαγαν με τον Εστογιαννώφ (όταν κυκλοφόρησαν με αποκλειστική συνέντευξή του για τη χρονια που αρχιζε και μετα από 48 ώρες ... έφυγε δανεικός ... ) Νομίζω πως οι αγνές Πανιώνιες προθέσεις τους δεν αρκούν για να συγχωρεθεί η ανεπάρκειά τους.

(δ) τέλος, και σε πολύ μικρότερο βαθμό, αισθάνομαι μία πικρία ακόμα και για κάποιους εξαιρετικούς Πανιώνιους, που έγραφαν και εδώ μέσα, και οι οποίοι έσπευδαν να "κράξουν" όποιον έψεγε τον τσακίρη. Κάποτε, έγραψα στο blog πως ο τσακίρης "τσίμπησε" με τον Χούτο που του υποσχέθηκε στο κότερο μεγαλεία και υπερβάσεις. Κάποιος εδώ μέσα μου απάντησε πως αν πιστεύω πως κάποιος σαν τον τσακίρη μπορεί να τσιμπάει στις ανοησίες ενός Χούτου, είμαι "βλήμα" (ή κάτι τέτοιο, χωρίς παραγματική διάθεση νομίζω να με προσβάλει). Ελπίζω όλοι αυτοί που έκαναν κάποτε την αγιογραφία του Τσακίρη, να το ξανασκέφτονται τώρα ...

Προφανώς λοιπόν συνονόματε Costix, δεν μπορώ να σε ψέξω αν έφαγες με άλλους Πανιώνιους ή/και με τον τσακίρη. Και ίσως κάποτε να έλθω κι εγώ. Όποιοι όμως τον λιβάνιζαν στα blogs και μας έγραφαν "μακάκες" και "μίζερους", καλό θα είναι να μην παριστάνουν τώρα τους τιμητές των πάντων.

Ελπίζω πως εσύ και ο brfun θα αντελήφθησαν το πνεύμα μου, που σίγουρα δεν αφορά τους συμμετέχοντες στο blog με τους οποίους υπάρχει τουλάχιστον ένα minimum αλληλοκατανόησης.

Τέλος, Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα (και έχω κι εγώ έναν!!)

Costix είπε...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18047&catid=5

Καλη κινηση απο την διοικηση, προσφορα εισητηρια για διπλους αγωνες με εκπτωση (ξεκιναμε με αεκ & περιστερι).

Costix είπε...

Φιλε Costas,
οι διευκρινησεις σου με καλυπτουν προσωπικα. Εξακολουθω βεβαια να μην καταλαβαινω ποιους εννοεις ως τιμητες, γιατι αποφευγω επιμελως να σθναναστρεφομαι με ατομα αμφιβολου προελευσεως και προτιμω τα φιλαρακια μου απο το μπλογκ και καποιους αλλους σνυΠανιωνιους, που εκτιμω ιδιαιτερα. Επειδη εχω συναναστραφει και τον ιδιον τον Τσακιρη, θελω να σε διαβεβαιωσω οτι ποτε μπροστα μου δεν εχει κατηγορησει κανενα, αν και θα μπορουσε, γιατι γνωριζει περισσοτερα απο καθε αλλον απο μας.
Απεφυγε επιμελως να το κανει. Το μονο που ελεγε και λεει ειναι οτι ο Πανιωνιος δεν εχει αναγκη απο στρατηγους, αλλα απο στρατιωτες (μου ακουγεται πολυ λογικο - εσενα ???).
Επισης προσωπικα εχω διαμορφωσει την αποψη οτι ναι μεν εχει κανει πολλες μαλακιες (ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθον βαλετω), αλλα δεν ειναι ανθρωπος της πουστιας !!!
Ετσι εχω τελειως καθαρη την συνειδηση μου, που ακομα τον πιστευω και τον στηριζω, γιατι κατα την προσωπικη μου εκτιμηση δεν υπαρχει προς το παρον αλλη λυση, ουτως η αλλως. Αυτα απο μενα.

br fun_atic είπε...

@costas
ναι έχουμε φάει με τον Τσακίρη. Μας τίμησε και ήρθε στο τραπέζι μας ως απλός φίλαθλος. Δεν του είπαμε όλα όσα θέλαμε και από αυτά που του είπαμε άκουσε ελάχιστα.Είμαστε αρκετά μεγάλα αγόρια (και κορίτσια) για να θεωρηθούμε ρουβίτσες του Τσακ.

Από εκεί και πέρα. Δηλώνω χωρίς δεύτερη σκέψη ότι τον Τσακίρη τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ ακόμη. Ακόμη και με τα λάθη του.Ακόμη και με τις ανεπάρκειες του.Ακόμη και με το ξενέρωμά του.

Αρκετά τσαλάκωσε την εικόνα του. Είναι ντροπή να διαβάζουμε ότι ο τσακίρης είναι αποτυχημένος, αλκοολικός, πράκτορας, συμφεροντολόγος και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Η πτώση μας είναι μεγάλη γιατί ο Τσακίρης μας σήκωσε πολύ ψηλά και αν θέλει μπορεί να το ξανακάνει.Στήριξη θέλει ο άνθρωπος όχι γιούχα.

Και για να πούμε αλήθειες. Πρώτη φορά είδαμε πρόεδρο με όρεξη και οικονομική επιφάνεια. Με αγάπη για την ομάδα. Αλλά οι γνωστές Πανιωνάρες σκέφτηκαν ΜΟΝΟ την τσέπη τους.Τον δάγκωναν σε κάθε ευκαιρία.
Δεν θέλω να ξαναδω τον Πανιώνιο με πρόεδρο λαμόγιο. Θέλω να ξαναδώ ψηλά τον Τσακίρη και μαζί του την ομάδα.

Μπορούμε να στήσουμε όσα λαϊκά δικαστήρια θέλουμε, μπορούμε να καταλογίσουμε στον Τσακίρη άφθονες ευθύνες. Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε ότι από το σημερινό αδιέξοδο θα βγούμε μόνο αν μοχθήσει και ο ίδιος.

Χαίρομαι που πηγαίνει μπροστά ο Λιανός. Εκτιμώ πολύ τον Ζερβακάκο. Θα χαρώ πολύ αν αναλάβει ουσιαστικά καθήκοντα ο Παυλόπουλος. Θέλω να ξαναδώ ενεργό τον Κορκίδη, τον Δέδε, ακόμη και τον "γαύρο" Απέγητο. Χωρίς να στέκομαι σε ονόματα, θέλω να δω στην ομάδα όλους εκείνους που απομακρύνθηκαν αλλά την αγαπούν. Ακόμη και τον κ. Κατσιφαράκη.

Είναι κουραστικό σε μια τόσο μικρή ομάδα να ψάχνουμε διαρκώς φταίχτες και προδότες και να μην δουλεύουμε όλοι σαν μια γροθιά.Μια ζωή μικροσυμφέροντα, κουτσομπολιά και ίντριγκες.

Ανώνυμος είπε...

Brfun και λοιποί φίλοι,

Η συζήτηση ξέφυγε, άγνωστο (σε μένα) γιατί. Δεν γνώριζα πως είχε έλθει σε τραπέζι σας ο Τσακίρης και προφανώς ΔΕΝ μπορούσα (και μόνο εξ' αυτού) να εννοώ την παρέα των συμποσίων. Πέραν του ότι το διευκρίνισα (και θα έπρεπε να αρκεί), είναι σαφές πως δεν αφορά εσάς το σχόλιο. ΑΠλά, αν το γνώριζα, θα διατύπωνα προσεκτικά το αρχικό μου σχόλιο και δεν θα υπήρχε παρεξήγηση (η οποία υπάρχει, αν κρίνω από τα σχόλια του Brfun και του general tanz). Για μένα, η συζήτηση αυτή τελειώνει εδώ. Είναι γελοίο: αν θεωρούσα πως οι συμμετέχοντες στο blog ρίχνουν λάσπη ως ομοτράπεζοι του Τσακιρη, είναι "ρουβίτσες" κτλ., απλά δεν θα διάλεγα να συμμετέχω στο blog, αν μη τι άλλο φίλε brfun γιατί κι εγώ μεγάλο παιδί είμαι και προσπαθώ να νοηματοδοτώ τις επιλογές μου. Μου είναι παντελώς ακατανόητο γιατί γράφτηκαν αυτά, ιδιαίτερα μετά τη διευκρίνισή μου. Κάπως θολά, μου έρχεται στη μνήμη ότι ίσως μου είχες αναφέρει ότι σε κάποιο συμπόσιο είχε έλθει (ή θα ερχόταν;;;) ο Τσακίρης, αλλά ούτε το θυμόμουν ούτε και το μέτρησα μιάς και δεν είχα εσάς στο μυαλό μου.

Επί της ουσίας, αν μπορούμε στο σημερινό κλίμα να μιλήσουμε ουσιαστικά, διαφωνώ κάθετα μαζί σου. Φαίνεται πως έστω και κατ' αρχήν, συζήτησε με τον Ψωμιάδη ο οποίος (πρέπει να) ζήτησε και οικονομικά στοιχεία. Αυτό και μόνον ακυρώνει τα περισσότερα από όσα θα ήθελες να ξαναδείς. Είτε γίνει είτε δεν γίνει.

br fun_atic είπε...

Τίποτα απ' όσα έγραψα δεν είχαν ίχνος μομφής για το πρόσωπό σου.Για την ακρίβεια δεν αποτελούσαν καν απάντηση στο post σου.
Αν μη τι άλλο θα έχεις καταλάβει ότι σε εκτιμώ απεριόριστα.
Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορα για τα παγκόσμια και ίσως είμαστε κάπως ευερέθιστοι.
Εδώ είμαστε και για να καταθέτουμε τις απόψεις μας και η διαφωνία είναι καλοδεχούμενη. Για να μην ω επιβεβλημένη.

Ανώνυμος είπε...

Και ένα υστερόγραφο, επίσης κάπως πικρό, σε δύο σκέλη:

[1] πέρυσι, όταν πάλι κινδυνεύαμε και ακούγονταν οι σάλπιγγες της συστράτευσης, ο Βασίλης (με το μποζόνια ...) είχε γράψει ένα εξαιρετικό σχολιάκι στο blog του. To νόημα ήταν πως, και να σωθεί η ομάδα, πάλι καμμία αυτοκριτική δεν θα γίνει, πάλι δεν θα αναλάβει κανείς τις ευθύνες του, πάλι όλοι συντεταγμένοι θα χειροκροτούμε τις επόμενες ανοησίες. Η συνηθισμένη φράση "να σωθούμε τώρα, και βρίσκουμε μετά ποιός φταίει ..." απλά στερείται νοήματος ... Δεν κατόρθωσα να το βρω στα γρήγορα που έψαξα. Είμαι σίγουρος όμως πως διαβαζεται σήμερα, σαν να γράφτηκε πριν μία ώρα ...

[2] ο μόνος που έγραψε για την επερχόμενη ξεφτίλα ήταν ο Γιώργος Βαλαβάνης στην Καθημερινή

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_2_21/08/2010_412089

Κανείς άλλος, δεν είπε τα πράγματα με το ονομά τους. Αυτά, για να θυμόμαστε πώς αντιμετωπίσαμε όλοι τις πομφόλυγες Κιντή και τις επιλογές Τσακίρη.

br fun_atic είπε...

Θα μπορούσα να συζητάω ώρες τις ευθύνες του Τσακίρη, αν υπήρχε plan B. Εμείς όμως δεν είμαστε Παναθηναϊκός για να συζητάμε αν ο Τζίγκερ είναι χειρότερος από τον Βγενόπουλο, τον Πατέρα και τους Γιαννακόπουλος.

Για μένα ξέρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο του λάθος; Ότι δεν είπε ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που τον εκτιμούν, ότι τους ανθρώπους αυτούς απομάκρυνε πρώτους προκειμένου να πετύχει τα υπερβατικά σχέδια, ότι όλοι αυτοί (που σήμερα ζητάμε τη βοήθειά τους) ήταν αναλώσιμοι.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο λεφτά.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

@brfun 12.40
Ποιός είναι ...τόσο μικρή ομάδα;
Η ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ;;;
Σε εγκαλώ και σε ανακαλώ στην τάξη.
Εντάξει, πέφτουμε αλλά όχι κι έτσι!
Ε ρε και να είχα τα φράγκα να την αγοράσω, να δείς ποιός είναι μικρός...

@costas
Γιατί δέν έρχεσαι φίλε μας στο επόμενο Παγκόσμιο να γνωριστούμε κι από κοντά;


Χρόνια πολλά και στον Τρελλοπανιώνιο.
Να πώ επίσης τα χρόνια πολλά και στον φίλο Δημήτρη, γνωστόν και ως Τζό που βλέπαμε τα παιχνίδια μαζί στη 2. Τζό σού στέλνω την αγάπη μου και ελπίζω να σε δώ την Κυριακή.

Γιορτάζει κι ο Σιόβας!

br fun_atic είπε...

Είμαστε μικρή ομάδα, γιατί πολλές φορές είμαστε μικροί και ως φίλαθλοι και ως άνθρωποι.

Όλοι έχουμε λόγους να είμαστε στεναχωρημένοι και προβληματισμένοι. Γιατί πρέπει να είμαστε όμως τόσο μικρόψυχοι; Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν αναφέρομαι σε κανέναν εδώ μέσα. Αν διαθέσετε λίγο χρόνο και διαβάσετε σχόλια σε άλλα μέσα θα καταλάβετε ότι πολλοί από εμάς ούτε διαφορετικοί είμαστε ούτε τίποτα.

Katrinos είπε...

Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι , όσα λόγια και να πούμε ή να γράψουμε δεν πετυχαίνουμε τίποτα απολύτως. Οι εξελίξεις τρέχουν , ο Τσακ προφανώς έχει ήδη αποφασίσει τι θα κάνει και με την επιστροφή του θα τα μάθουμε και εμείς.

Έχουμε εξαντλήσει το κεφάλαιο κριτική, καλόπιστη ή κακόπιστη. Εαν οι υπεύθυνοι θέλουν να καταλάβουν νομίζω οτι έχουν αρκετή πληροφόρηση στα χέρια τους.

Γνώμη μου είναι οτι η συνεισφορά μας απο εδώ και πέρα είναι στο γήπεδο. Να δείξουμε μέσα και έξω οτι είμαστε εκεί.

br fun_atic είπε...

Αυτό λέω κι εγώ.

Costix είπε...

Επικροτω και εγω τα λεγομενα του Κατρινου και παραμενω αισιοδοξος.
Μια νικη με το αεκακι θα μας αλλαξει τελειως την ψυχολογια.

br fun_atic είπε...

Αγάπη με όρους και προϋποθέσεις δεν υπάρχει.

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Εγω προτείνω να δώσουμε την ΠΑΕ στο Costas. Είναι ο μόνος αγνός και τίμιος Πανιώνιος. Ξέρει από ποδόσφαιρο, από διοίκηση, από προπονητική, από δημοσιογραφία.

Υ.Γ. Πάνσοφε και αμόλυντε Πανιώνιε Costas αν διάβαζες Κυανέρυθρα Νέα εκτός από Καθημερινή θα τα είχες διαβάσει ένα μήνα νωρίτερα όλα αυτά που έγραψε ο φίλος μου ο Γιώργος. Οποτε θέλεις σου στέλνω τα ποστ. Για όλα. Για τον Κιντή, τον Μπάνγκσμπο, τον Στόρε, τους απίθανους παίκτες. Τα πάντα όλα.

Αλλά είπαμε. Μόνο εσύ είσαι τίμιος, αμόλυντος & αγνός Πανιώνιος.

Μάκης Διόγος

Υ.Γ. Αγαπητέ μου BR συγγνώμη για την ειρωνεία και την επιθετικότητα, αλλά νισάφι πλέον. Εντάξει εγώ έχω γαλβανιστεί στις προσβολές από φιλάθλους "φαντάσματα" που βγάζουν στα μπλογκ κόμπλεξ και εμπάθεια (γιατί άραγε;) αλλά εσείς οι υπόλοιποι τι φταίτε;

Υ.Γ. 3 Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες...

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

και κάτι αισιόδοξο κόντρα στη μιζέρια ορισμένων. Ο Λιάνος ε΄χει πάρει πολύ ζεστά το θέμα. Ετοιμαζει μεγάλες, σαρωτικές και σημαντικες αλλαγές. Σ' όλα τα επίπεδα. Από τα γραφεία της ΠΑΕ μέχρι τους φροντιστές. Η ομάδα είναι βαριά άρρωστη, ο Λιανός το ξέρει και κάνει ισχυρή θεραπεία!

Αν σωθούμε, που το ελπίζω, το καλοκαίρι θα μπούμε στον σωστό, Πανιώνιο, δρόμο.

Ομως μεχρι τότε πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ο στόχος είναι 35 βαθμοί. με το καλό, με το άγριο, με αίμα, με ξύλο, με μπουνιές με κλωτσιες θα τους παρουμε και το καλοκαίρι ξαναμιλάμε.. Η αρχή από τη Κυριακή με το Αεκάκι!

Μάκης

Costix είπε...

Φιλε Μακη,
δεν υπαρχει νοημα αυτη τη στιγμη για αντιπαραθεσεις και οξυτητα. Ο φιλος Costas ειναι προφανως εκνευρισμενος και απογοητευμενος, οπως ολοι μας. Στο μπλογκ σου καλυτερα κανε πως δεν ακους και δεν διαβαζεις. Και ισως η ιδεα σου να κοψεις τα ανωνυμα σχολια να ειναι η καλυτερη.

Αυτο που χρειαζεται τωρα η ομαδα ειναι ηρεμια, συσπειρωση και ενοτητα.

Ο Βολος εκοψε 12,500 εισητηρια με την Λαρισσα. Εμεις ποσα θα κοψουμε με το αεκακι ??

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ !!!

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Η οξύτητα και η αντιπαράθεση είναι δεύτερη φύση μου (ξέρει ο BR....). Ισως για αυτό και είμαι από τους λίγους Ελληνε ςπου εκτιμώ την πολιτική προσωπικότητα που λέγεται Κώστας Μητσοτάκης (σοβαρά μιλάω....)

Μακης

Costix είπε...

Μακη μου, στο δευτερο σου ποστ τα λες πολυ σωστα (αν εξαιρουσες τις κλωτσιες και τις μπουνιες, γιατι εγω ειμαι γερος και δεν αντεχω, ασε δε που με το αιμα εχω κατιτις).

Το νοημα ειναι ΕΝΟΤΗΤΑ σε ολα τα επιπεδα και τερμα η μιζερια. Οτι ηταν να ειπωθει, εχει ειπωθει αλλα φτανει. Νομιζω οτι το εχουμε εμπεδωσει ολοι. Ας στοχευσουμε ολοι μας την ενεργεια μας για το πως θα παει μπροστα η ομαδα.

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Μερικά ποστ για να φρεσκαριστεί η μνήμη ορισμένων

http://bluerednews.blogspot.com/2010/09/blog-post_1610.html

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό 29/8 http://bluerednews.blogspot.com/2010/08/blog-post_9653.html

Για τις κομμένες μεταγραφές 23/8 http://bluerednews.blogspot.com/2010/08/blog-post_1580.html

Για τον Μπάνγκσμπο 23/8 http://bluerednews.blogspot.com/2010/08/blog-post_23.html

Για το ναυαγιο με Κεντρε 12/8 http://bluerednews.blogspot.com/2010/08/blog-post_12.html

Για τις μεταγραφες 1/8 http://bluerednews.blogspot.com/2010/08/blog-post_5891.html

Ανώνυμος είπε...

Για τον Κύριο Μάκη Διόγο:

[1] η ειρωνεία και η επιθετικότητά σου δεν με πειράζουν από τότε που σταμάτησε να με αφορά η περίπτωσή σου. Η θέση τους είναι μαζί με τα γραπτά σου και τις απόψεις σου, μαζί με τις αποκαλύψεις που θα έκανες 3 χρόνια τώρα.

[2] πάνσοφος και αμόλυντος δεν δήλωσα ποτε. Το ότι η οξύτητα και η αντιπαράθεση σε τρέφουν φαίνεται. Ταιριάζουν απαραίτητα με τον οππορτουνισμό σου και πάνε γάντι με την εκτίμηση που τρέφεις στον Μητσοτάκη (δεν χρειαζόταν να διευκρινίσεις πως δεν κάνεις πλάκα, όμοιος ομοίω αεί πελάζει). Εκτιμώ βάσιμα πως θα καταφέρεις στην Πανιώνια δημοσιογραφία, αυτό που κατάφερε ο Μητσοτάκης στην πολιτική: μετά απο 50 χρόνια παρουσίας (σου τα εύχομαι, αν και ΔΕΝ θα ξανασχοληθώ μαζί σου) θα αφήσεις πίσω σου ένα πελώριο τίποτα, γεμάτο καυγάδες και οξύτητες (που σε τρέφουν ...)

[3] Έχω σταματήσει να διαβάζω το blog σου και τα γραπτά σου. Αλλά και αυτά που έστειλες για να μας φρεσκάρεις τη μνήμη, δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό παρα μόνο επιμέρους αντιρρήσεις. ΠΟΤΕ δεν έγραψες κάτι σαν και αυτό που έγραψε ο Γιώργος στην Καθημερινή.

[4] Τι σημαίνει εμπάθεια: η ομάδα έμπαινε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και όλοι μας βλέπαμε την επερχόμενη καταστροφή. Εσένα τι σε απασχολούσε; Να γράψεις ανοιχτή επιστολή στον Λίνεν επειδή δέχτηκε θέση προπονητή στον Ολυμπιακό, χωρίς το γαμπρό του! Σε ένα άρθρο που απέπνεε εμπάθεια απίστευτη ... Μάλιστα! Αυτό σε απασχολούσε. Αυτό είναι που λένε "ο κόσμος χάνεται και το ... χτενίζεται ..." Και μετά, έρχεσαι να με ειρωνευτείς ως πάνσοφο και αμόλυντο. Θράσος που το έχεις!

Τολμάς και γράφεις πως είμαι "φάντασμα". Ξέρεις το ονομά μου, στο έστειλα εγώ! Ο brfun επίσης με ξέρει και - υπό αυτές τις συνθήκες - έχω δικαίωμα να γράφω με ψευδώνυμο. Πώς τολμάς και με λες "φάντασμα";

Αδιαφορώ να θεωρείς πως βγάζω κόμπλεξ και εμπάθεια. Μπορείς να έχεις την τελευταία λέξη. Δεν θα σου απαντήσω και δεν θα ξανασχοληθω μαζί σου.

br fun_atic είπε...

@Μάκης
Ο Costas είναι σπουδαία προσωπικότητα και από τους σημαντικότερους ανθρώπους που γράφουν στο blog μου. Το ξέρει καλά ότι τον εκτιμώ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ. Είμαστε τυχεροί που η ομάδα έχει τέτοιους ανθρώπους.

δεν θα ήθελα αντεγκλήσεις, πολύ περισσότερο όταν αυτές έχουν προσωπικό χαρακτήρα.

@all
σας παρακαλώ να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει έστω την υποψία ότι προσέβαλε κάποιον άλλο, παρακαλώ να αφαιρέσει την ανάρτησή του.

Ούτε πόλεμο έχουμε, ούτε αντίπαλα στρατόπεδα. Με την ίδια ομάδα είμαστε όλοι.

Unknown είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις. Μακάρι να έχουμε όλοι την ίδια διάθεση με σένα, και να εκτιμάμε τους ανθρώπους που βοηθάνε το σύλλογο παρά τα όποια λάθη κάνουν.
Δεν υπάρχουν πολλοί Τσακίρηδες Πανιώνιοι...ούτε "πρεπει να επιστρέψει μέρος των χρημάτων από πωλήσεις παικτών" όπως λέει ο φίλος Αντώνης διότι αυτά που βάζει συστηματικά είναι πολύ περισσότερα..
Στήριξη και εποικοδομητική κριτική.

br fun_atic είπε...

Όταν μιλάμε για διοίκηση του Πανιωνίου, μιλάμε για 3-4 ανθρώπους που για χρόνια πασχίζουν για την ομάδα. Τα στελέχη δεν φυτρώνουν ακριβώς στο άλσος.

Όταν λέμε για μεγαλομέτοχο, εννοούμε έναν άνθρωπο που δαπάνησε πολλά χρήματα,τα περισσότερα άσκοπα και αυτό γιατί πολλοί που δήλωναν Πανιώνιοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν πάθος του, για δικό τους όφελος. Όχι δεν είναι χαζός. Είναι παθιασμένος.

Όταν μιλάμε για ομάδα του Πανιωνίου μιλάμε για 3-4 συγκεκριμένους παίκτες, που κάθε χρόνο τραβάνε το κουπί, που τους βρίζουμε, τους κοροϊδεύουμε, τους αμφισβητούμε, αλλά που στα δύσκολα σε αυτούς προστρέχουμε.

Όταν μιλάμε για φιλάθλους, εννοούμε χιλιάδες στεναχωρημένους και απογοητευμένους ανθρώπους που πάνω που είχαν αρχίσει να βγάζουν γλώσσα στο περιβάλλον τους, αναγκάστηκαν να ξαναγυρίσουν στην εποχή της κοροϊδίας και της καζούρας.

Βρείτε όσους εχθρούς θέλετε. Προσωπικά θέλω να βλέπω στον κάθε Πανιώνιο το καλύτερο.

br fun_atic είπε...

όλοι αυτοί, όλοι εμείς είμαστε με την ίδια ομάδα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Brfun, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, που είναι σαφώς υπερβολικά. Σε ευχαριστώ πάντως.

Δυστυχώς παρασύρομαι, διότι είμαι όντως εμπαθής. Κάθε άνθρωπος έχει τα ελαττώματά του. Θα προτιμούσα να σβήσεις το τελευταίο μου σχόλιο και να σταματήσει εδώ (από μέρους μου). Δεν χρειάζεται να σβήσεις τα προηγούμενα, κακώς παρασύρθηκα. Οι υπόλοιποι είστε πάγια πιό ψύχραιμοι από μένα ....

br fun_atic είπε...

Έχει περάσει προ πολλού η εποχή που έσβηνα μηνύματα. Η πάγια συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να γνωρίζεις τον "εχθρό". Η προσωπική επαφή έχει αποτρέψει τις παρεξηγήσεις, ακόμη και με πρόσωπα που έχουμε διαφορετικές απόψεις σε διάφορα θέματα. Πριν απορρίψεις τον Μάκη φρόντισε να τον γνωρίσεις.

Για το θέμα του Λίνεν. Μην περιμένεις απαντήσεις από κανέναν. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένα μυστήριο. Υπάρχουν κάποιες αίολες κατηγορίες εις βάρος του, τις οποίες αδυνατώ να πιστέψω.

Η αλήθεια είναι ότι έφυγε γιατί ουσιαστικά πλήρωσε την αποκαθήλωση ενός ολόκληρου διοικητικού σχήματος.Κατά τη γνώμη μου η μόνη πειστική ευθύνη του Γερμανού ήταν ότι ανέχθηκε ένα ρόστερ 45 ατόμων, από παίκτες που αντικειμενικά δεν χρειαζόμασταν και που η παρουσία τους δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του συλλόγου. Σήμερα πληρώνουμε εκείνη την εποχή και τις υπερβατικές σαχλαμάρες του Λάμπρου.

Αν ρωτάς τη γνώμη μου τον θεωρώ τον πλέον κατάλληλο να διαδεχθεί τον Στόρε, εάν και εφόσον παραιτηθεί ή απομακρυνθεί ο Σουηδός.

amanAM είπε...

Δεν ανήκω σε αυτούς που είδαν ούτε μια στιγμή με καλό μάτι το "πείραμα" Κιντή, και θεωρώ σαν μεγαλύτερο σφάλμα την μη ύπαρξη προσωπικής εγγύησης του Κιντή, σε περίπτωση αποτυχίας του υπερφίαλου σχεδίου του. Για να είμαι δε ειλικρινής, δεν γνώρισα κανέναν (πλην του Τσακίρη) που είδε με καλό μάτι αυτό το σχέδιο.

Δεν ανήκω επίσης σε αυτούς που ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον του Μάκη Διόγου, αφού για διάφορους λόγους έχουμε διαφωνήσει αρκετές φορές, και με θεωρεί εμπαθή εναντίον του.

Όμως η αλήθεια είναι, πως τουλάχιστον στο θέμα Κιντή, ο Διόγος από την πρώτη στιγμή ήταν κατακριτικός, κατέκρινε την απομάκρυνση στελεχών και την αποΠανιωνίωση της ομάδας, καθώς και ήταν επικριτικός για όλο τον μεταγραφικό χειρισμό το καλοκαίρι.

Katrinos είπε...

Aληθεύει οτι ο Βαζ Τε παίρνει δρόμο? Αυτοί θα μας στείλουν στο ψυχίατρο, εκτός εαν είναι μέγα κωλόπαιδο δεν μπορώ να αντιληφθώ το νόημα αυτής της απόφασης, ιδιαίτερα οταν βλέπω Φουκουγιάμα και Οκπάκο στη 18άδα.

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Αγαπητε Br δεν πρόκειται να απαντήσω στον κύριο Costas. Κρινόαμστε από το ύφος και τον τρόπο που γράφουμε. ολοι μας.

Αλλά επειδή έγραψε ότι θα αφήσω πίσω μου ένα τεράστιο τίποτα, του λεω λοιπον ότι ήδη έχω αφήσει μια μεγάλη προσπάθεια με την εκδοση του Πανιώνιου Κόσμου για την οποια είμαι περήφανος. Με μ.ο. 1200 φύλλα τιν στιγμή που ο δικέφαλος πουλάει 50ο φυλλα...

Μάκης

Υ.Γ. Για τον Λίνεν. Μπείτε σας παρακαλώ στο φόρουμ των οπα΄δων της Μόναχο 1860... θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα...

Griniaris είπε...

Katrinos,
πόσο σίγουροι είμαστε ότι ο Βαζ Τε δεν έχει πάθει ζημιά στο ματς με τον Εργοτέλη που έπαιζε κουτσαίνοντας ένα τέταρτο;

Μάκης,
μην τα παίρνεις όλα προσωπικά.Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε όλες τις φωνές που θα μπορούσαμε να έχουμε...

Ron Barceló είπε...

Η αλήθεια είναι μια:

ΣΜΥΡΝΗ Γ@Μ@ ΤΗΝ αεκ ΤΗΝ ΠΟΥΤ@Ν@!

Αυτό φίλοι μου θα είναι το καλύτερο παυσίπονο και η απαρχή της αντεπίθεσης.

Όλοι κοντά στην 'ψυχασθένεια' την Κυριακή. Είναι πια αργά για ορθολογισμούς..

Costix είπε...

@brfun
Θελω να σου πω οτι ειμαι πολυ περηφανος που σε εχω φιλο μου. Εσυ και καποιοι αλλοι δινουν νοημα στην κοσμοθεωρια μου, κατι πολυ ουσσιαστικο για την δικη μου προσωπικοτητα.

@Costas
Be cool baby. Remember it's only rock and roll, which can never die.

@Μακης
Ρε μπαγασα, ειλικρινα εμεις που σε γνωρισαμε σε αγαπαμε με ολα τα ελατωματα σου (και πoιος δεν εχει, ελπιζουμε και εσυ να κανεις το ιδιο με μας). Σου αναγνωριζω ομως πρωτον οτι εισαι δηλωμενος Πανιωναρας δημοσιογραφος και δευτερον αριστερος. Αντιλαμβανομαι τις επιθεσεις που εχεις φαει και στην προσωπικη αλλα κυριως και στην επαγγελματικη ζωη και συνειδητοποιω το γιατι εισαι τοσο οξυς οταν θεωρεις οτι σε αμφισβητουν. Και δεν τα γραφω για σενα, αλλα για τους υπολοιπους που ισως δεν σε εχουν καταλαβει. Ρε παιδια, ο Μακης εχει ΞΕΚΑΘΑΡΑ δηλωμενη ταυτοτητα και μια ζωη ασκει αμυνα. Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που καποιοι συντροφοι Πανιωνιοι αντιμετωπιζουν τον φιλο Μακη με τον ιδιο ρατσισμο που δεχεται τοσα χρονια απο γαυροβαζελους και αλλους ?? Γιατι τοση δυσπιστια πια ?? Ρε παιδια, δικος μας ειναι ρε γαμωτο !!! Τι πρεπει να κανει για να το αποδειξει
(που στο φιναλε εμεις δηλαδη τι εχουμε κανει). Τελευται νομιζω οτι μας λειπει η Πανιωνια δικαιοσυνη.

zamis είπε...

Ρε Μακη δεν ξερω τι γραφουν στο Μοναχο,ξερω ομως τι γραφανε εδω..
Ειλικρινα σου λεω οτι αυτη η εμμονη εναντιον του προπονητη που-με ολα τα λαθη του-ειναι οτι καλυτερο υπηρξε απο το κυπελλο και μετα,κατανταει βαλε οτι λεξη θελεις.
Ασε το ''μη ενωτικος''.Ενω οι Λεμονηδες και Δερμιτζακηδες που ακουγονται θα μας κανουν μια ωραια ατμοσφαιρα..

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Συντροφάκο zamis δεν εχω το δικαίωμα να θεωρω ότι ο Λίνεν δεν κάνει για τον Πανιώνιο; Νομίζω ότι το έχω.

Γι' αυτό kαταθέτω την άποψη μου. Και ξαναγραφω. Καλός προπονητής, όμως από πειθαρχία μηδεν. Και αυτή τι στιγμή το πρώτο που χρειάζεται η ομάδα είναι πειθαρχεία. Εντός και εκτός γηπέδου.

Πολά απλά..

@ costix

Ευχαριστω για τα καλά σου λόγια.

br fun_atic είπε...

δεν είχε πειθαρχία ο Λίνεν; Και πως έπαιζε στην ίδια ομάδα ο Ντάριο, ο Λάμπρος και ο Ρεφίκ;

Να βλέπουμε και λίγο τα πράγματα όπως έχουν. Αυτή τη στιγμή οι διαθέσιμοι προπονητές είναι 3-4. Για τν μόνο που δεν θα ξυνίσει ο κόσμος είναι για τον Γερμνανό.

Μέτρα:
Δερμιτζάκης: θα σου πουν ότι αυτόν που δεν έκανε στον ΠΑΟΚ τον πήρες εσύ.
Λεμονής. Ο γαύρος. Δεν θα εξετάσει κανείς το πόσο έντιμη στάση είχε.
Κωστένογλου. Άγιος ο Θεός.
Κετσπάγια. Μη ρωτήσεις γαύρο να σου πει τη γνώμη του. Αμφιβάλω όμως αν μπορεί να εργαστεί παράλληλα ή αν θέλει να αφήσει την εθνική ομάδα.

Ο Λίνεν δεν έχει κλείσει πουθενά για την ωρα. Κλείστε τον. Πιστευω ότι θα δεχθεί να έρθει και με λιγότερα από το κασέ του, γιατί γι αυτόν θα είναι ηθική υποχρέωση.Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ας μην φέρει τον γαμπρό του.

Μάκη, δεν έχουν σημασία μόνο τα επιμέρους χαρακτηριστικά κάποιου. Έχει σημασία κι αν δένει το γλυκό. Αποδεδειγμένα ο Λίνεν κουμπώνει ακριβώς στα θέλω του Πανιωνίου. Αυτό να μην το ξεχνάμε.

zamis είπε...

Makimou,
αν ειναι να κρινουμε αποσπασματικα τα χαρακτηριστικα του οποιουδηποτε,μπορουμε ευκολα να κανουμε το ασπρο μαυρο.Ποσο μαλλον αν επιμενουμε μονοδιαστατα στα υποτιθεμενα(η και οχι)αρνητικα του.
Αυτο που μετραει ειναι η γενικη εικονα και οι υπαρχουσες εναλλακτικες.
Απο τα ονοματα που εχουν ακουστει μεχρι τωρα,αντιλαμβανομαι να υπαρχει λογικη μονο σε αυτο του Μπουμπενκο,ασχετα αν δεν συμφωνω.
Δεν εχω κανενα κολλημα με τον Λινεν,αντιθετα με σενα,αλλα τι να κανουμε τωρα που η ιστορια εχει γραψει και δεν ξεγραφει,μας αρεσει δεν μας αρεσει?

br fun_atic είπε...

Και μια που κάνουμε τόσο εύκολα κριτική στον Τσακίρη, φτάνοντας ακόμη και στη χλεύη, ας θυμηθούμε τα ονόματα των προέδρων του Πανιωνίου των τελευταίων δεκαετιών

Τσακίρης, Γαλλής, Κιντής,, Κατσιφαράκης,Μαυρόπουλος

1999-2006 Μπεος-Πανταζής

1992-1999 Ιδιοκτήτης Δήμος Νέας Σμύρνης, Πρόεδροι: Μπάμπης Μπεχλιβανίδης, Γιώργος Σιότροπος, Παναγιώτης Κρυπωτός, Λουκάς Σιότροπος

Πριν από την περίοδο αυτή θα θυμηθούμε τους Βεντούρη, Τσολακάκη, Ερμείδη, Γιοβά, Μοσβεσιάν, Σταματελάτο, Ζούνης, Γιδόπουλο κ.α

Πέρα από την απλή παράθεση ονομάτων (εννοείται ότι πολλοί ήταν αξιόλογοι άνθρωποι, αλλά αμφιβάλω αν όλοι μαζί έβαλαν τα χρήματα που έχει βάλει ο Τσακίρης)δεν θα ήθελα να κάνω άλλο σχόλιο.

IWN1998 είπε...

Για τους προπονητές:

- Κωστένογλου, πάει Πανθρακικό μάλλον γιατί ο "Πραλίνας" ζητάει πολλά και δεν τον αφήνει και η γυναίκα του.

- Δερμιτζάκης, αν ξαναχάσει η Λάρισα πάει εκεί και μένει ελεύθερος ο Παπακώστας. Μπρεί να γίνει αλλαξοκωλιά στην περίπτωση αυτή.

- Λεμονής. Ελπίζω να μην ζητήσει την παραίτηση Λιανού, Ζερβακάκου όταν έρθει. Μήπως φέρει και κανένα χρήσιμο παρωπλισμένο γαύρο μαζί του αν και νομίζω ότι είχε σχέσεις με Σόκρατες και όχι με Μαρινάκη. Πάντως δεν πείθει όσους θυμούνται την τεσσάρα στο Καραϊσκάκη με τα χέρια κάτω και τα πόδια πάνω.

- Λίνεν. Θα στενοχωρήσω οικοδεσπότη κλπ αλλά παρ' ότι σέβομαι τον Έβαλντ σαν πρόσωπο, στη δεδομένη περίσταση δεν κάνει όπως δεν κάνουν γενικά επιθετικογενείς προπονητές ... γιατί δεν έχουμε επίθεση.

Γιατί δεν συζητάτε για Μπουμπένκο που πέρυσι εκτέλεσε την επικίνδυνη αποστολή που θέλουμε, με τον Ηρακλή; Μπορεί να μην μας αρέσει το ποδόσφαιρο αυτό αλλά χρειάζεται να το παίξουμε και σωστά μάλιστα για να σωθούμε.

Μια που βλέπει ο Μάκης, μήπως ξέρει γιατί Σκούρτης και Ρίσγκαρντ δεν κάνουν ούτε για 18αδα και ιδίως ο πρώτος, τη στιγμή που δεν έχουμε σέντερ φορ και δεν μπορούμε το γκολ με τίποτα;