Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η ανησυχία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα

Η πρώτη προπόνηση της ομάδας ήταν το πρώτο ουσιαστικό και ψυχολογικό ορόσημο που είχα θέσει στον εαυτό μου για την καινούργια χρονιά. Θεωρητικά, κανείς δεν μπορεί να ζητήσει την ολοκλήρωση των μεταγραφών πολύ πριν από την πρώτη προπόνηση. Την ημέρα εκείνη όμως είναι σωστό να υπάρχει τουλάχιστον ο βασικός κορμός της ομάδας, της προπονητικής ομάδας αλλά και της ομάδας υποστήριξης, προκειμένου να μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι η προετοιμασία ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο και ότι ο προπονητής θα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να καταστρώσει τα σχέδιά του.

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την απομάκρυνση από την ομάδα ανθρώπων που διατηρούσαν για χρόνια τις θέσεις τους, που ήταν Πανιώνιοι και που ποτέ δεν υπήρξε εις βάρος τους το παραμικρό σχόλιο για την απόδοσή τους. Παρατήρησα επίσης ότι ο νέος προπονητής δεν έχει τον παραμικρό συνεργάτη στην ομάδα. Το γεγονός αυτό με εκπλήσσει και μπορώ να πω ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε προπονητή να αποδώσει τα αναμενόμενα όταν δεν έχει φέρει μαζί του κανέναν από τους συνεργάτες του, στους οποίους έχει εμπιστοσύνη και που με τη σειρά τους γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του, τη μεθοδολογία του και τις απαιτήσεις του. Με λίγα λόγια ο προπονητής, το υπόλοιπο τεχνικό τιμ και η ομάδα υποστήριξης μοιάζουν με την Λεγεώνα τον Ξένων. Κανείς δεν ξέρει κανέναν. Το μόνο τους κοινό είναι ότι προσλήφθηκαν την ίδια περίοδο από την ίδια διοίκηση. Τίποτα άλλο. Το στοιχείο αυτό το θεωρώ άκρως αρνητικό για τη νέα χρονιά. Συνεπώς, με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, πρέπει να πετύχουμε το δέσιμο μιας εντελώς νέας και άπειρης ομάδας, αλλά και ολόκληρης της ομάδας υποστήριξης και της τεχνικής ηγεσίας. Αυτό στην κρίση όλων σας.

Χωρίς να θεωρώ ότι η ενίσχυση της ομάδας έχει ολοκληρωθεί, παραθέτω τα ονόματα των παικτών (τα περισσότερα) που πήραν μέρος στην πρώτη προπόνηση: Μπέλιτς,Κοντοχρήστος,Γιόνσον,Λουκίνας, Αναστασόπουλος, Ντούνης,Σταυροθανασόπουλος,Σιόβας, Buval, Κοιλιάρης, Χ. Μανιάτης, Όμο,Καμπούρης, Κολοβός Λάτκα,Γκέζος, Σαμάρης, Σίμωσης, Σκούρτης, Γουνδουλάκης, Καρδάρης,Καλδέλης, Κουμορτζί, Κούρντι, Μάχο,Κούκετς, Βαζ Τε, Μανιάτης, Κοιλιάρας, Ταμπάσης.

Παρατηρούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες από την ομάδα νέων, δηλαδή παίκτες που δεν έχουν ουσιαστική εμπειρία της κατηγορίας, ενώ το παράδοξο είναι πως ο μοναδικός παίκτης που γνωρίζει ουσιαστικά ο κος Στόρε είναι ο Γιόνσον. Είναι εντυπωσιακό ότι και πάλι ο κος Στόρε (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) δεν έχει φέρει ούτε ένα παίκτη ( Ο Γιόνσον προηγήθηκε) με τον οποίο να έχει δουλέψει από παλιά ή από πρωτάθλημα που να γνωρίζει.

Για ποιο λόγο είναι εντυπωσιακό; Μα γιατί σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, όπως το είχε παρουσιάσει ο κος Κιντής στην επίσημη πρώτη του, αποκλειστικός υπεύθυνος για τα θέματα που έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας (ακόμη και με τα πειθαρχικά) είναι ο κος Στόρε. Πως μπορεί και αναλαμβάνει μια τέτοια ευθύνη; Άραγε ποιος διενήργησε τις μεταγραφές; Αποτελούν τα νέα πρόσωπα της ομάδας επιλογές του κου Στόρε ή απλά στην καλύτερη περίπτωση τελούν υπό την έγκριση του ή με την επιφύλαξη της δοκιμής τους; Πως είναι δυνατό να παρουσιάσει το στίγμα του ο κος Στόρε χωρίς τους δικούς του συνεργάτες ή παίκτες που να μπορούν να υποστηρίξουν το αγωνιστικό πλάνο του και που να τους έχει εμπιστοσύνη;

Συμπερασματικά κρατώ τα εξής: Η σημερινή ομάδα είναι κατά πολύ κατώτερη από εκείνη που εμφανίστηκε στην περσινή πρώτη. Δείχνει να έχει σχηματιστεί σύμφωνα με οικονομικά κριτήρια. Τα κενά εξακολουθούν και παραμένουν πολλά σε καίριες θέσεις. Τα μεγάλα ονόματα που απέμειναν, είτε δικαιολογημένα είτε αδικαιολόγητα δεν μετέχουν στην προετοιμασία. Υπάρχουν φήμες μεταγραφής για δύο βασικότατους παίκτες ακόμη. Με λίγα λόγια κάτι τρέχει με τους βασικούς μας παίκτες. Το διοικητικό μοντέλο που βλέπω είναι πιο προσωποκεντρικό απ’ όσο είχα φανταστεί.

Δυστυχώς η εικόνα δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Θα έλεγα ότι είναι πολύ ανησυχητική. Θα ήθελα πολύ να δω την εικόνα της ομάδας βελτιωμένη κατά την έναρξη τη προετοιμασίας στο εξωτερικό. Μάλλον όμως έχουμε κάθε λόγο για να ανησυχούμε.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στον Πανιώνιο Κόσμο που κυκλοφορεί την Πέμπτη (λόγω ανυπέρβλητων τεχνικών προβλημάτων).
-Γιώργος Κιντής: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Μάκη Διόγο
-Φαμπιάν Εστογιανώφ: 362 και σήμερα για την επιστροφή μου!!!
-Γιάννης Λουκίνας: Πήρε το Lower!!!
-Νίκος Λάζουρας: Προβλήματα με τη Γαλλικού!!!
-Δημήτρης Κολοβός: Έτοιμοι για το σεντόνι του Cl!!!
-Γιάννης Μανιάτης: Υπερπλήρεις!!!

Και όπως κάθε εβδομάδα άρθρα του Λ.Μ Πατσουράκου, του Παναγιώτη Κατσούλα και οι Μαντινάδες του Λευτέρη.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Χθες είδαμε το Low bugget όνειρο του κου Κιντή για τον Πανιώνιο.
Σήμερα σας παρουσιάζω το δικό μου, που μάλλον είναι πιο ενδιαφέρον!!!

Μήνυμα Φαμπιάν Εστογιανώφ

«Θα ήθελα να πω σε όλους τους φίλους του Πανιωνίου πως όλα όσα δήλωσα λίγες μέρες πριν στην εφημερίδα του συλλόγου, είναι πέρα για πέρα αληθινά. Επιθυμία μου ήταν και είναι να παραμείνω στην πλατεία, δυστυχώς όμως οι συγκυρίες τα έφεραν αλλιώς. Σκεπτόμενος λογικά και έχοντας γνώση της οικονομικής κατάστασης του Πανιωνίου, ο δανεισμός μου στην Peñarol είναι μια καλή λύση ώστε να μην επιβαρυνθεί κι άλλο ο προϋπολογισμός της ομάδας.
Σήμερα ήμουν παρών στο γήπεδο και ομολογώ ότι δεν υπάρχει κάτι πιο συγκινητικό από το να ακούς τον κόσμο να φωνάζει το όνομά σου. Δε θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη και την εκτίμηση που μου δείξατε αυτά τα δύο χρόνια. Πραγματικά σας ευχαριστώ! Για τη νέα αγωνιστική περίοδο, εύχομαι καλό ξεκίνημα στην «Πανιωνάρα» και ελπίζω η πορεία της αυτή τη σεζόν να είναι ακόμα καλύτερη από την περσινή. Σας αποχαιρετώ με τις καλύτερες αναμνήσεις και εύχομαι καλή αντάμωση σε ένα χρόνο. Επιθυμώ οι δηλώσεις μου αυτές να δημοσιευθούν στα φόρουμ των φίλων της ομάδας. Fabián Estoyanoff».

Σχόλιο: Δεν είναι σουρεάλ να ακούμε ότι το μεγάλο μας αστέρι πήγε δανεικός στην ομάδα που υποστηρίζει οπαδικά στην Ουρουγουάη, για να στηρίξει τον προϋπολογισμό μας; Μας ρώτησε άραγε κανείς, τι θα μπορούσαμε να δεχθούμε για να στηριχθεί ο προϋπολογισμός, χωρίς να φύγει ο Φαμπιάν;

Πρώτη προπόνηση Πανιωνίου

Ήταν ίσως η πιο περίεργη πρώτη προπόνηση που έχω παρακολουθήσει ποτέ. Αν και τα νέα της ομάδας είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστα, εντούτοις ο κόσμος που μαζεύτηκε ήταν ανέλπιστα πολύς. Λιγότεροι από πέρσι, όχι όμως αισθητά. Αν και τραγουδήσαμε συνθήματα της ομάδας, δεν νομίζω ότι υπήρχε ένας αισιόδοξος άνθρωπος στο γήπεδο.

Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν, με βασικότερη την υποτιθέμενη (;;;) μετακίνηση του Ριέρα στον Άρη και την αντίστοιχη (;;;) του Κούμο στον Ολυμπιακό. Η ανησυχία έγινε μεγαλύτερη όταν είδαμε την ομάδα. Τριάντα δύο παίκτες παρατάχθηκαν απέναντί μας. Κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν ποιος. Κάτι μαλλιάδες, κάτι σπυριάριδες, κάτι Αφρικανοί. Ένα είναι το σίγουρο. Πολύ πιτσιρικαρία. Τους έχει επιλέξει όλους αυτούς ο κος Στόρε ή τους μάζεψαν από τις καφετέριες και τα ίντερνετ καφέ της Ν.Σμύρνης για να παρουσιάσουν ομάδα για αγιασμό;

Και αφού κάνετε ρε παιδιά αγιασμό, κάντε και μια παρουσίαση των παικτών να ξέρουμε ποιους βλέπουμε. Καρφιτσώστε τους έστω ένα ταμπελάκι με το όνομά τους όπως στα σούπερ μάρκετ. Η μόνη βοήθεια ήλθε ανέλπιστα από τον ιερωμένο που τέλεσε τον αγιασμό. Τους ράντισε όλους, έναν έναν στη σειρά, οπότε είχαμε μια πρώτη εικόνα για το δόγμα του κάθε ενός.Μέχρι εκεί όμως.

Τα highlights της βραδιάς ήταν τα συνθήματα εις βάρος της Α.Ε.Κ (γιατί άραγε;) και το δυναμιτάκι που έσκασε δίπλα από τα πόδια του κου Κιντή. Επειδή είμαστε σοβαροί άνθρωποι και επαγγελματίες, όλοι μας καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή εις βάρος του προέδρου του Δ.Σ. Αν όμως ήμασταν λίγο μικρότεροι σε ηλικία, μάλλον θα είχαμε μπει στον ίδιο πειρασμό!!! Το τραβάει ο οργανισμός σου χρυσέ μου άνθρωπε το δυναμιτάκι!

Δεν το θεωρώ παράλογο να μην του έχουμε απολύτως καμία εμπιστοσύνη. Και ο ίδιος ίσως πετούσε δυναμιτάκια στον Πέτρο Κόκκαλη, εάν και εφόσον είχε αναλάβει την Α.Ε.Κ. Και πώς να του έχεις εμπιστοσύνη, όταν βλέπεις μια ομάδα πιτσιρικάδων στην οποία ο παίκτης που θα εμπνεύσει σεβασμό λόγω ηλικίας, προσφοράς στην ομάδα κ.λ.π είναι ο Φανούρης; Αυτή τη στιγμή η ομάδα εξακολουθεί να έχει τεράστια κενά, δεν έχει σε καμία περίπτωση τον παίκτη προσωπικότητα πάνω στον οποίο θα χτιστεί και δεν έχει επίσης τους έμπειρους παίκτες που θα βοηθήσουν τους πιτσιρικάδες. Αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσει κανείς το πειθαρχικό παράπτωμα του Ριέρα και τα κατσουφιασμένα πρόσωπα των παικτών, τότε μπορεί να είναι ανήσυχος για το μέλλον και για τα σχέδια του κου Κιντή. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ο μόνος που ήταν χαμογελαστός (πρέπει να ανησυχούμε;) και ευδιάθετος ήταν ο κος Κιντής. Σκάω να μάθω που στηρίζει την καλή του διάθεση.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση της Π.Α.Ε Πανιώνιος για την παραχώρηση του Φαμπιάν Εστογιανώφ. Έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Σαφέστατα και η καλή οικονομική διαχείριση είναι υπέρ της ομάδας. Σαφέστατα και κανείς δεν επιθυμεί τη δημιουργία μαύρης τρύπας, η οποία μάλιστα να καλύπτεται από έναν και μόνο άνθρωπο. Από την άλλη όμως δεν θυμάμαι καμία αξιοπρεπή ομάδα να δανείζει το μεγάλο της αστέρι, με αντάλλαγμα την κάλυψη του συμβολαίου του, ούτε να το κάνει αυτό χωρίς προηγουμένως να προσπαθήσει να αυξήσει τα έσοδα.

Αλήθεια κε Κιντή, πριν δώσετε τον Φαμπιάν, τι είδους οικονομικές συμφωνίες κλείσατε υπερ της ομάδας; Ποιους νέους χορηγούς μας φέρατε (ή έστω προσπαθήσατε να μας φέρετε;); Με ποιο ακριβώς τρόπο προωθήσατε τα εισιτήρια διαρκείας; Το ξεπούλημα είναι πάντα εύκολο, ιδίως όταν μιλάμε για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που δεν αποκτήθηκαν με κόπο αλλά κληρονομήθηκαν.

Τέτοιου είδους κινήσεις δεν τόλμησαν να το κάνουν ούτε οι εν Jim Beam φίλοι του κου Κιντή στην κατεστραμμένη Α.Ε.Κ των αιτήσεων πτώχευσης και του ενός ευρώ. Δεν μπορώ να φανταστώ την αντίδραση των οπαδών της Α.Ε.Κ, εάν είχαν βρεθεί στη θέση μας, να δανείζουν δηλαδή τον Σκόκο ή τον Τζιμπουρ, ουσιαστικά άνευ θετικού ανταλλάγματος. Ακόμη και τότε, η διοίκηση της Α.Ε.Κ φρόντιζε να φεσώνει ομάδες όπως ο Πανιώνιος για την επίτευξη των αγωνιστικών της στόχων. Ακόμη μας χρωστάνε, αλλά δεν έδωσαν ΚΑΝΕΝΑΝ!

Η ανακοίνωση κλείνει με το επιμύθιο (γιατί πάντα χρειάζεται ένα επιμύθιο ύστερα από ένα μύθο) ότι αν και μειώνουμε δραματικά το μπάτζετ, εξακολουθούμε να έχουμε υψηλούς στόχους, οι οποίοι θα κρίνουν την επιτυχία της διοίκησης. Μια λοιπόν που ο κος Κιντής έχει πλούσιες γνώσεις ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ας μας εξηγήσει που έχει γίνει αυτό. Η Τσέλσι, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα θα το είχαν προ πολλού δοκιμάσει. Δυστυχώς ή ευτυχώς στο ποδόσφαιρο μπάλα παίζει και το χρήμα. Κι εμείς φαίνεται ότι δεν έχουμε.End of story.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω άλλη μία παρατήρηση. Μια που όλοι εμείς πρέπει να δεχθούμε την αποψίλωση της ομάδας υπέρ των οικονομικών στόχων, θα θέλαμε πολύ να ξέραμε πόσο μας κοστίζει η διοίκηση του κου Κιντή. Πόσα παίρνει ο ίδιος, τα μέλη της διοίκησης, ο Δανός εργοφυσιολόγος και όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί δεν αποκλείω καθόλου να στοιχίζουν περισσότερο από τον Φαμπιάν και να δημιουργούν από μόνοι τους μεγάλο οικονομικό βάρος στην ομάδα. Παράλληλα θα ήθελα πολύ να μάθω αν τα στελέχη αυτά είναι διατεθειμένα να δεχθούν δραστική μείωση των αποδοχών τους προς όφελος του μοναδικού μετόχου και πότε ακριβώς θα τους γίνει.

Δεν θα ήθελα να γράψω περισσότερα. Μάλλον θα έχουμε πολλά να πούμε στις επόμενες ημέρες.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

update για το γήπεδο




Ο κος Πάνος Τσελέντης, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά του, μου έστειλε δύο κατόψεις του νέου γηπέδου. Τον ευχαριστώ πολύ.
Αναρτώ τη μία από αυτές, η οποία θεωρώ πως παρουσιάζει καλύτερα την κατάσταση.
Ο τομέας Α και VIP καταλαμβάνει τον χώρο των σημερινών θυρών 4 έως και 8. Το τμήμα Α, αποτελείται από 683 θέσεις. Είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από το κόρνερ, δηλαδή σε χώρο ανάμεσα στο παλιό πέταλο και την είσοδο της θ.4. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από τις σουίτες στο δεύτερο διάζωμα (δεν ξέρω αν στον χώρο αυτό θα στεγαστούν και υπηρεσίες ή δημοσιογραφικά μπουθ) και το κάτω διάζωμα το οποίο είναι όλο vip. Συνεπώς, μάλλον δεν έπεσα και πολύ έξω στο σχόλιό μου, καθώς τα προσιτά εισιτήρια του συγκεκριμένου τμήματος είναι μόλις 683 και μάλιστα σε κατώτερο από την άποψη της θέασης σημείο, ενώ όλος ο υπόλοιπος χώρος έχει διατεθεί για τους VIP των διάφορων κατηγοριών. Αυτό βέβαια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση, όπου στις θύρες 4 και 7 μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τον αγώνα υπό καλές συνθήκες και μάλιστα σε τιμή που δεν διαφέρει δραματικά από την θ.2, που δεν παρέχει σχεδόν τίποτα στους φιλάθλους.
Φαίνεται επίσης καθαρά ότι έχει δοθεί μεγάλος χώρος στα πέταλα (σχεδόν οι μισοί φίλαθλοι θα φιλοξενούνται σ' αυτά), ενώ ο κύριος όγκος των φιλάθλων μας θα μεταφερθεί αναγκαστικά στο τμήμα Γ (το οποίο ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα με τον κόντρα ήλιο (θεωρώ ότι το νέο στέγαστρο ίσως και να μη λύσει το πρόβλημα σε όσους θα κάθονται χαμηλά στο τμήμα Γ).
Κάνοντας έναν μπακαλίστικο υπολογισμό, θεωρώ ότι ο χώρος για τις σουίτες, μειώνει την χωρητικότητα του γηπέδου κατά 1.500 θέσεις και μάλιστα στο καλύτερο σημείο του γηπέδου. Απ' όποια πλευρά να το δει κανείς (πρακτική ή κοινωνιολογική) νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό θέμα.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση ΠΑΕ Πανιώνιος για τον Εστογιανώφ

Σήμερα ελήφθη πρόταση από την ομάδα της Ουρουγουάης Πενιαρόλ για μονοετή δανεισμό του ποδοσφαιριστή Φαμπιάν Εστογιάνοφ σε αυτήν. Η πρόταση αυτή αφορά μόνο το δανεισμό του ποδοσφαιριστή για ένα χρόνο, χωρίς καμία option αγοράς του από την Πενιαρόλ.
Η διοίκηση του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ θα μελετήσει την πρόταση και θα αποφασίσει επί αυτής τις επόμενες ημέρες.

Σχόλιο: Η Πενιαρόλ ήταν η παλιά ομάδα του Φαμπιάν. Ξύπνησαν ένα πρωί οι Ουρουγουανοί και σκέφτηκαν να ξαναπάρουν τον Φαμπιάν; Δεν είχαν προηγηθεί επαφές με τον παίκτη και την πρώην του ομάδα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουρουγουάη; Δεν είναι κοροϊδία από τη μία να διαβάζουμε την επιστολή - ποταμό αγάπης και από την άλλη να συνειδητοποιούμε ότι υπήρχαν επαφές; Ποιος ο λόγος επιστροφής του Φαμπιάν, της ιατρικής εξέτασης που υποβλήθηκε και της ανακοίνωσης ότι θα ξεκινήσει την προετοιμασία; Η κοινή λογική λέει ότι η όποια επαφή δεν έγινε μετά την επιστροφή του Φαμπιάν στην Ελλάδα.
Θα περιμένω την απάντηση της διοίκησης. Είτε η διοίκηση απαντήσει θετικά είτε αρνητικά είναι απόλυτα εκτεθειμένη, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.Θεωρώ ότι η καθαρή θέση ήταν να είχε αρνηθεί την πρόταση και να μην δημοσιοποιούνταν τίποτα.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Παρουσίαση νέου αθλητικού κέντρου




Χθες το απόγευμα παρακολούθησα την παρουσίαση του νέου αθλητικού κέντρου του Πανιωνίου στην Εστία Ν. Σμύρνης.

Μου άρεσε πολύ που η παρουσίαση έγινε από τον ενιαίο Πανιώνιο (Π.Α.Ε και ερασιτέχνη), πράγμα που σημαίνει ότι κινούνται ενωμένοι και σύμφωνοι για τον σπουδαίο αυτό σκοπό.

Είναι γεγονός βέβαια ότι θα ήθελα να δω πολύ περισσότερο κόσμο. Και φίλους του Πανιωνίου και Νεοσμυρνιώτες που ενδιαφέρονται για το μεγάλο έργο που θα επηρεάσει πολύ τη γειτονιά μας και γονείς αθλούμενων, αλλά και ανθρώπους που αντιδρούν στο έργο αυτό. Θα ήθελα να ξέρω από τώρα τις θέσεις, τους φόβους και τις ενστάσεις τους. Νομίζω ότι το ενδιαφέρον της παρουσίασης περιορίστηκε κάπως από την απουσία των διαφωνούντων.

Χθες λοιπόν μάθαμε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία, τα οποία παραθέτω από τις σημειώσεις που κράτησα.

Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου θα πληροί προϋποθέσεις CL. Εδώ υπάρχει ένα ουσιαστικό και ένα χιουμοριστικό σκέλος. Το ουσιαστικό είναι ότι πράγματι ένα καινούργιο γήπεδο πρέπει να ανταποκρίνεται σε υψηλές προδιαγραφές, συνεπώς δεν είναι άσχημη ιδέα να δημιουργηθεί με προδιαγραφές CL εφόσον βέβαια αυτές μας είναι χρήσιμες και το χιουμοριστικό ότι θα χρειαστούμε τι προδιαγραφές αυτές τα επόμενα χρόνια, εάν ευοδωθούν τα πλάνα του κου Κιντή. Γιώργο μου μακάρι να τα καταφέρεις, αλλά για την ώρα δεν έχουμε τερματοφύλακα.

Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να δημιουργήσουμε ένα γήπεδο που να καλύπτει ακριβώς τις σημερινές και τις μελλοντικές πραγματικές και ρεαλιστικές μας ανάγκες, κι αν και εφόσον παίξουμε ποτέ στο CL να δώσουμε τα συγκεκριμένα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ.

Το γήπεδο αυτό λοιπόν θα έχει 12.000 θέσεις. Εδώ πρέπει να πάρουμε τα πράγματα λίγο από την ανάποδη. Ο χώρος για τους φιλοξενούμενος είναι το ένα πέταλο, χωρητικότητας 2.500 θέσεων. Είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο που να απομονώνει τους φιλοξενούμενους και να μην υπάρχει τρόπος να διασταυρωθούν με δικούς μας φιλάθλους. Ασφαλώς υπάρχει άλλο ένα πέταλο και ο χώρος που καταλαμβάνουν οι θύρες 3,2 και 1. Εκεί θα βρίσκεται απ’ ότι κατάλαβα ο κύριος όγκος των Πανιώνιων. Στον χώρο που βρίσκονται σήμερα οι θύρες 4-5-6-7 και 8 κατάλαβα (αν κατάλαβα λάθος θα εκτιμήσω πολύ τη διόρθωση) ότι θα υπάρχει στο πρώτο διάζωμα το τμήμα των διακεκριμένων θέσεων και στο επάνω διάζωμα 16 σουίτες. Πιθανολογώ λοιπόν ότι η χωρητικότητα του γηπέδου θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν δημιουργούνταν οι δεκαέξι αυτές σουίτες. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν οι σουίτες (έκταση και αριθμός) αποτελούν προϋπόθεση πιστοποίησης για το CL. Προσωπικά, επειδή δεν μπορώ να φανταστώ ποιοι 16 θα νοικιάζουν σουίτες στον Πανιώνιο, θα προτιμούσα να μην υπάρχουν και να δημιουργηθεί χώρος για περισσότερους θεατές. Με την συγκεκριμένη χωροθέτηση αλλοιώνεται κάπως ο χαρακτήρας της θύρας 4, η οποία δεν είναι διακεκριμένη θύρα, αλλά ουσιαστικά διάδοχος των παλιών υβριστικών. Παράλληλα δεν βλέπω τον λόγο να πρέπει όσοι πηγαίνουμε στις θύρες 4 και 7 να στριμωχτούμε στην απέναντι μεριά του γηπέδου, την οποία ως γνωστός χτυπάει ο ήλιος, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας αποστειρωμένος και απομονωμένος κυριλέ χώρος. Μου φαίνεται λίγο νεοπλουτίστικη αντίληψη αυτή. Ελπίζω να κατάλαβα λάθος.

Από εκεί και πέρα: Μειώνεται ο στίβος κατά 25%, αλλά μεγαλώνουν όλοι οι υπόλοιποι χώροι άθλησης σε ποσοστό που φτάνει και το 150%. Πράγματι δημιουργούνται εξαιρετικές εγκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα από το υπόλοιπο γήπεδο. Νομίζω ότι αυτές είναι υπεράνω κριτικής.

Το ύψος του γηπέδου θα είναι χαμηλότερο από το επιτρεπόμενο. Αυτό σημαίνει ότι οι γείτονες δεν θα ξυπνήσουν μπροστά σε ένα μεγαθήριο. Επιπλέον θα κατασκευαστεί από θερμοαποθητικά υλικά. Αυτό είναι πραγματικά καλά νέα. Ξέρουμε ότι το τσιμέντο μαζεύει ζέστη όλη την ημέρα και την εκλύει το βράδυ. Η χρήση των νέων υλικών θα ανακουφίσει σημαντικά τους γείτονες. Παράλληλα υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθούν φωτοβολταικές μεμβράνες και να χρησιμοποιηθεί ο υδροφόρος ορίζοντας για την ψύξη του γηπέδου. Συνεπώς μιλάμε για μια μοντέρνα κατασκευή, σε μεγάλο βαθμό οικολογική, με βιοκλιματικά στοιχεία.

Οι εμπορικές χρήσεις θα είναι 4.000 τ.μ, είναι σύμφωνες δηλαδή με τις απαιτήσεις του Δήμου. Στον χώρο αυτό θα στεγαστούν επιχειρήσεις και υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν ολόκληρη την οικογένεια. Στόχος λοιπόν είναι και η άθληση και η με κάθε τρόπο εξυπηρέτηση όσων επισκέπτονται το γήπεδο ή συνοδεύον τα παιδιά τους σ’ αυτό. Σημαντικό στοιχείο ότι το εμπορικό τμήμα δεν θα υπερβαίνει σε ύψος το γήπεδο.

Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στην ασφάλεια των νεαρών αθλούμενων. Το νέο αθλητικό κέντρο έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε από τη στιγμή που θα εισέρχεται ο νεαρός αθλούμενος να είναι σε ένα απόλυτα απομονωμένο και ασφαλές περιβάλλον.

Σημαντικά στοιχεία είναι οι περίπου 600 θέσεις στάθμευσης που θα ανακουφίσουν την περιοχή (απ’ ότι κατάλαβα θα υπάρχει καλή τιμολογιακή πολιτική) και η δημιουργία ελεύθερων χώρων, όπως και η προσβασιμότητα του γηπέδου από κάθε πλευρά του (πράγμα που δεν συμβαίνει σήμερα).

Άρα μέχρι εδώ έχουμε τα εξής απλά δεδομένα: Συμφωνία του ενιαίου Πανιωνίου, συμφωνία στο σχέδιο, συμφωνία στο ότι καλύπτει τις ανάγκες όλων των τμημάτων, δόμηση που θα πληροί κάθε όρο νομιμότητας, άρα θα αποτρέπει τις αδικαιολόγητες προσφυγές. Είμαστε λοιπόν σε ένα αρχικό στάδιο, αλλά μάλλον σε καλό δρόμο.

Πότε θα γίνει; Είναι δεδομένο ότι δεν θα γίνει άμεσα, διότι δεν υπάρχει η απαραίτητη χρηματοδότηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σχέδιο ματαιώνεται ή ότι η παρουσίαση ήταν άνευ αντικειμένου. Άλλωστε δεν έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά στοιχεία της προεργασίας. Με δεδομένη την αδυναμία εξεύρεσης πόρων για άμεσα εκκίνηση του έργου, ο Πανιώνιος θα κινηθεί για να κερδίσει χρόνο στην έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών. Για όσους γνωρίζουν αυτή είναι μια έτσι κι αλλιώς χρονοβόρα διαδικασία. Το βρίσκω ρεαλιστικό, από τη στιγμή που υπάρχει η πεποίθηση ότι σε ένα λογικό διάστημα θα έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση. Τα άσχημα νέα βέβαια αφορούν τις καθυστερήσεις. Όπως είπε και ο κος Τσακίρης, το προπονητικό είχε πρόβλεψη ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια και τελικά θα ολοκληρωθεί στα πέντε λόγω σειράς προβλημάτων. Η αντίστοιχή του πρόβλεψη για ο νέο αθλητικό κέντρο έφτανε και στη δεκαετία, συνυπολογίζοντας το ότι τόσο κατασκευαστικά όσο και λόγω θέσης είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Ακούσαμε πολλά για το αρχιτεκτονικό σκέλος. Προσωπικά θα ήθελα να δω στην παρουσίαση δείγματα δουλειάς της συγκεκριμένης εταιρείας και του αρχιτεκτνικού γραφείου. Χωρίς να υπαινίσσομαι τίποτα, θα ήταν μεγάλη ανακούφιση για εμένα να ήξερα ότι το τάδε ή δείνα υπαρκτό και ολοκληρωμένο δημόσιο έργο έχει κατασκευαστεί από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Με λίγα λόγια είδαμε την μακέτα, αλλά δεν ξέρουμε δείγμα δουλειάς τους. Εδώ νομίζω ότι χρειαζόμαστε λίγη ενημέρωση ακόμη.

Θεωρώ ότι η χθεσινή παρουσίαση ήταν χρήσιμη, ότι ενημερωθήκαμε σε μεγάλο βαθμό, ότι διαπιστώσαμε πως υπάρχει πράγματι σοβαρό ενδιαφέρον από την διοίκηση για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου. Αυτή η ενημέρωση δεν πρέπει να είναι η τελευταία. Η μικρή προσέλευση του κόσμου υποδηλώνει κακή μέχρι τώρα πληροφόρηση ή αδιαφορία. Η αδιαφορία είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί σημαίνει ότι το νέο γήπεδο δεν έχει καταστεί (ή δεν έχει παρουσιαστεί) ως τοπική - κοινωνική απαίτηση. Επιπλέον δεν παρατήρησα έντονη πολιτική παρουσία στην ενημέρωση. Το ότι δεν το έχουμε μετατρέψει σε πολιτικό θέμα είναι μεγάλο λάθος. Πληροφορήθηκα (δυστυχώς δεν παρέμεινα μέχρι το τέλος) ότι ο κος Κούπας εκδήλωσε την υποστήριξή του για το νέο γήπεδο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Γιατί θυμάμαι καλά παλαιότερο κείμενό του στο οποίο οι θέσεις του για το νέο γήπεδο ήταν ομιχλώδεις (τουλάχιστον). Τότε κατέληγε βέβαια ότι αυτό θα πρέπει να γίνει στο Δέλτα Φαλήρου. Και τότε ήτανΝεοΣμυρνιώτης και υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά μάλλον ι εκλογές απείχαν περισσότερο. Προσωπικά δεν θέλω δηλώσεις Πανιωνιοφροσύνης λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, αλλά βάσιμες πολιτικές δεσμεύσεις. Προσωπικά θα επιλέξω υποψήφιο με αποκλειστικό κριτήριο τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του για το νέο γήπεδο.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Προπονητικό Κέντρο

Γυρνώντας στην Αθήνα από τη Λούτσα, σκέφτηκα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου και την οικογένειά μου (ίσως όχι σε όλα τα μέλη ακριβώς) και να επισκεφτούμε το προπονητικό κέντρο της ομάδας. Επειδή έχω θέματα στον προσανατολισμό, έβαλα στο gps «Κορωπί» και ξεκινήσαμε. Φτάνοντας στο κέντρου του Κορωπίου, αντιλήφθηκα ότι δεν είχα ιδέα που έπρεπε να πάω. Θυμήθηκα τότε ότι έπρεπε να βρω την Τράπεζα Πειραιώς, γιατί από εκεί ξεκινά ο μίτος της Αριάδνης. Πράγματι βρήκα την Τράπεζα και μια διακριτική ταμπέλα που έδειχνε να στρίψω αριστερά. Όλα τα άλλα ήταν εύκολα, γιατί υπήρχαν ταμπέλες που σε οδηγούσαν προς το κέντρο.

Είναι γεγονός ότι βγαίνοντας από το Κορωπί σκέφτεσαι «βρε που πήγαν και το έφτιαξαν το προπονητικό». Εκ πρώτης όψεως είναι χτισμένο στη μέση του πουθενά. Πιο πριν βλέπεις χωράφια και μία στάνη. Αν περιηγηθείς βέβαια θα δεις ότι σε ακτίνα 500 μέτρων υπάρχει οικισμός. Αν κατάλαβα καλά το προπονητικό βρίσκεται στα σύνορα με την Παιανία. Είναι σε σημείο που λογικά μετά από χρόνια θα πάρει μεγάλη αξία.Σε κάθε περίπτωση η πρόσβαση είναι εύκολη, γιατί μπορείς να πας τόσο μέσω Σταυρού - Παιανίας, όσο και μέσω Αττικής οδού.

Δυστυχώς την ώρα που έφτασα, το προπονητικό ήταν κλειστό. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα σε αντίθετη περίπτωση να μπω μέσα και να το δω. Είναι σίγουρα μια μεγάλη επένδυση, απ’ ότι κατάλαβα ημιτελής, αλλά σίγουρα εξαιρετικά χρήσιμη για την ομάδα. Εννοείται ότι απ’ έξω δεν είχα πλήρη εικόνα και γι αυτό δεν το περιγράφω. Πάντως η πρώτη εντύπωση ήταν πάρα πολύ καλή.

Πλέον ξέρω που είναι και είμαι προετοιμασμένος σε περίπτωση που η πρώτη προπόνηση της ομάδας θα γίνει εκεί. Προσωπικά θα ήθελα η πρώτη προπόνηση της ομάδας να γίνει σε μη εργάσιμη ημέρα και ώρα στη Ν. Σμύρνη. Ασφαλώς και είναι καλό να δει και ο τελευταίος Πανιώνιος την μεγάλη αυτή επένδυση. Όμως δεν έχουν όλοι τον χρόνο και τη δυνατότητα να βρεθούν στο Κορωπί και μάλιστα σε εργάσιμη ημέρα. Από την άλλη η ομάδα χρειάζεται την συμπαράσταση των φιλάθλων και σίγουρα δεν θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω μια μίζερη εικόνα από την πρώτη προπόνηση. Όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε στιγμές όπως στην περσινή πρώτη, αν και πολύ φοβάμαι ότι η σημερινή διοίκηση έχει καταφέρει να μας πανικοβάλει και το κλίμα είναι μάλλον κρύο. Και εδώ που τα λέμε, αν έχεις πίστη και ελπίδα στην ομάδα δεν σκέφτεσαι ούτε την ημέρα, ούτε την απόσταση ούτε την ώρα. Αν δεν μας είχαν πανικοβάλει θα πηγαίναμε ευχαρίστως οπουδήποτε. Δυστυχώς όμως όλοι σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο, να πάμε ως εκεί για να δούμε μια ομάδα που θα μας μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την αγωνία.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ;

Πέρασε πολύς καιρός από το τελευταίο παγκόσμιο. Διάστημα στο οποίο ουσιαστικά δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη στα θέματα του Πανιωνίου.Η απίστευτη βαρεμάρα.
Νομίζω πως έφτασε η ώρα να διοργανώσουμε ένα πολύ καλό παγκόσμιο. Ας βρούμε λοιπόν την κατάλληλη ημερομηνία και το σωστό μέρος για τη διεξαγωγή του. Ξεκινήστε να προτείνετε!!!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ




Ανοιχτή παρουσίαση του Νέου Αθλητικού Κέντρου του ΠΓΣΣ προς τους δημότες της Νέας Σμύρνης θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος του ΠΓΣΣκ. Γεράσιμος Βεντούρης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της “Μπουρνόβας Α.Ε.” κ. Κωνσταντίνος Τσακίρης την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 στις19:30 στην Εστία της Νέας Σμύρνης.

Μετά την ολοκλήρωση του Προπονητικού Κέντρου του Πανιωνίου προχωράμε στην πραγμάτωση του μεγαλύτερου ονείρου των φίλων του Πανιωνίου, που είναι το Νέο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου. Ο Πανιώνιος αποτελεί κομμάτι της ταυτότητας της Νέας Σμύρνης, γι’ αυτό η παρουσίαση του Νέου Αθλητικού Κέντρου είναι ανοιχτή για όλους τους Νέο-Σμυρνιώτες, καθώς η κατασκευή του ενσωματώνει τη φωνή της πόλης μας και τις ανάγκες των δημοτών της. Το Νέο Αθλητικό Κέντρο του ΠΓΣΣ είναι ένα κοινό όραμα μεταξύ του Συλλόγου και των φίλων του Πανιωνίου και πρόκειται να αποτελέσει ένα πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό ορόσημο για την πόλη μας και, παράλληλα, πυρήνα κοινωνικοποίησης και συσπείρωσης της ζωής της Νέας Σμύρνης.

Η καρδιά όλων των Νέο-Σμυρνιωτών χτυπά Παναιώνια, γι’ αυτό και το Νέο Αθλητικό Κέντρο έρχεται να βελτιώσει τόσο τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας όσο και την αθλητική εμπειρία για όλους μας.

Το Νέο Αθλητικό Κέντρο του Πανιωνίου αφορά όλους τους Νέο-Σμυρνιώτες, γι’ αυτό θα είμαστε όλοι εκεί!

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Χάσαμε τον Επστάιν. Κλάιν Μάιν!!!

Αρκετά καλός και χρήσιμος παίκτης, με έφεση να σκοράρει εις βάρος μας. Αν ο Πανιώνιος δεν έπαιζε με τον Ηρακλή ή αν δεν έπαιζε ο Επστάϊν στα συγκεκριμένα παιχνίδια, ίσως και να μην τον είχαμε προσέξει ποτέ. Αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο της ομάδας μας για να δώσει βοήθειες από τα αριστερά. Δεν τον πήραμε, δεν χάλασε ο κόσμος.

Ο Επστάϊν μπορεί να αποτελέσει την πρόγευση του Ελληνικού πρωταθλήματος. Γιατί όταν η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού είναι ο Γερμανός, τότε σιγουρευόμαστε ότι θα πάμε σε πρωτάθλημα χαμηλού προϋπολογισμού. Σε τέτοιες συνθήκες μετρούν πολύ οι έξυπνες μεταγραφές. Καλοί και έμπειροι παίκτες που να μπορούν να αποδώσουν άμεσα, όχι ιδιαίτερα υψηλού προϋπολογισμού και που να μπορούν να κλείσουν τις τρύπες. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην χάσουμε άλλο παίκτη υπό αυτές τις συνθήκες. Η μεταγραφή του Μανιάτη είναι βέβαιο ότι θα μας στοιχίσει αγωνιστικά, ενώ οικονομικά θα ενισχυθούμε με το ποσό των 400.000 ευρώ και αυτά αφού έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος. Πιθανόν υπό αυτές τις συνθήκες να είναι λάθος η αποδέσμευση πολλών μας παικτών. Ψυχραιμία, σύνεση, νοικοκυριό. Ας κλείσουμε όσες τρύπες μπορούμε και ας αφήσουμε κάποιες λίγες εκκρεμότητες για τον Γενάρη.

Μπράβο σας κύριοι

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ συναισθανόμενη τα σημεία των καιρών και προσπαθώντας να "καλύψει" όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, προχωράει σε σειρά από εκπτωτικές κινήσεις αναφορικά με τα Εισιτήρια Διαρκείας της σεζόν 2010 - 2011.

Σκοπός μας είναι να μην στερηθεί κανένας την ευκαιρία να ψυχαγωγηθεί από το θέαμα του ποδοσφαιρού και παράλληλα να ανοιχτεί η δίοδος σε ακόμα περισσότερες οικογένειες, γυναίκες, παιδιά να συρρεύσουν στη Νέα Σμύρνη, να στηρίξουν τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ και να γίνει ο αγώνας μια χαρούμενη, ευχάριστη εμπειρία με γεμάτο το γήπεδο.

Στα πλαίσια αυτά, η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ, εκτός από τις γνωστές πλέον κατηγορίες Εισιτηρίων Διαρκείας για γυναίκες, συνταξιούχους και φοιτητές που δικαιούνται -20% της τιμής (θύρες 2, 4, 7), των ΑμεΑ (Θύρα 4, μείον 50%) αλλά και των παιδικών Διαρκείας (γεννημένοι από 1.1.1995) που συμβολικά κοστίζουν €25 στη Θύρα 2 και €50 στις Θύρες 4 & 7, παρουσιάζει επιπλέον τις εξής κατηγορίες για τη νέα σεζόν:

Ανέργων: € 50, Θύρα 2, (Δικαιολογητικό: Φωτοτυπία της Κάρτας Ανεργίας, Ισχύς εως 31.8.2010)

Οικογενειακό: 1. Πατέρας, 2. Μητέρα, 3. Πρώτο παιδί ανήλικο, 4. Δεύτερο παιδί ανήλικο και ούτω καθεξής, μείον 20% στο γενικό σύνολο που εμπεριέχει και την αρχική έκπτωση για την γυναίκα και τα παιδιά.

Μεταναστών: € 50, Θύρα 2, (Δικαιολογητικό: Φωτοτυπία της Άδειας Παραμονής/ Πράσινης Κάρτας, Ισχύς εως 31.8.2010)

Πολύτεκνων: Με την επίδειξη της κάρτας πολυτέκνου, μείον 20% σε κάθε μέλος. Ελάχιστα μέλη: πέντε (5). Ισχύει η επιπρόσθετη έκπτωση για τις γυναίκες, τα παιδιά κάτω των 15 ετών, τους φοιτητές και συνταξιούχους της οικογένειας.

Περισσότερες πληροφορίες στο 210.9311189-90, στα γραφεία της Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ από Δευτέρα με Παρασκευή από 10.00 - 18.00

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ εξασφαλίστηκε έκπτωση για τα παιδιά των πολύτεκνων στα αθλήματα του ερασιτέχνη.

Αναλυτικότερα:

Για εγγραφή παιδιού πολύτεκνης οικογένειας σε οποιοδήποτε άθλημα του ερασιτέχνη πανιωνίου:

Παιδί Εγγραφή Συνδρομή ανά Παιδί
1ο Παιδί Κανονική -5€
2ο Παιδί Κανονική -5€
3ο Παιδί και άνω Κανονική Δωρεάν

Ισχύει για περιπτώσεις από δύο παιδιά και άνω, ανεξαρτήτως αθλήματος.

Η εγγραφή πληρώνεται μια φορά εφ’άπαξ και διαφέρει από άθλημα σε άθλημα.

Η συνδρομή διαφέρει από άθλημα σε άθλημα.

Τα αθλήματα του ερασιτέχνη Πανιώνιου Γ.Σ.Σ είναι:

Όσον αφορά αγόρια και κορίτσια:
Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβος, Τζούντο, Ενόργανη, Κολύμβηση, Πόλο, Σκάκι

Όσον αφορά μόνο αγόρια:
Ποδόσφαιρο, Χάντμπολ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210.9339976 από 10.00- 14.00 & 18.00 - 21.00, Δευτέρα με Παρασκευή

Σχόλιο: Μια πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία. Πολλά συγχαρητήρια.

Ο Πανιώνιος μας, αφού έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο, πρέπει να δείξει αγάπη και ενδιαφέρον για τα παιδιά. Αυτές τις ημέρες 1.500 παιδιά φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του στα πλαίσια των αθλοδιακοπών. Μην αφήσετε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς μπλουζάκι και αναμνηστικό του Πανιωνίου. Αξιοποιείστε τους αθλητές και τους παλαίμαχους. Μιλήστε στα παιδιά για την ιστορία μας. Δείξτε τους βίντεο με παλιές και σύγχρονες επιτυχίες μας. Μιλήστε τους για το νέο γήπεδο. Ενημερώστε τους για τα διαρκείας. Δώστε αυτόγραφα.Κερδίστε τα! Η νέα γενιά της ομάδας είναι εδώ και περιμένει. Ας μη μείνει αναξιοποίητη άλλη μία χρονιά.

υ.γ

Όμως τέτοιου είδους προσπάθειες δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς να γίνουν ουσιαστικά βήματα για την καταπολέμηση της βίας και των υβριστικών συνθημάτων. Θα περιμένουμε να δούμε τι σκοπεύετε να κάνετε και μ' αυτό.

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Για την ώρα ούτε παίκτες από το Αφρικανικό δίκτυο είδαμε, ούτε παικταράδες προστατευόμενους των μουλάδων, ούτε λασπωμένα παπούτσια σκάουτερ, ούτε ταξίδια σε απόσταση διαδρομής αυτοκινήτου από την Ελλάδα, ούτε ταλέντα μαντρωμένα σε δυσπρόσιτα μέρη της ζούγκλας.Δεν έχουμε βρει παίκτες ή δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι θα μας φύγουν;

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - The king of hearts!!!

Estimado Lolo,
gracias por lo que ofreces en nuestro equipo, para nosotros y nuestros hijos

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Αραχνιάσαμε!!!

Ούτε μεταγραφή, ούτε είδηση, ούτε φήμη. Εδώ και πολλές μέρες δεν αξίζει να σερφάρεις, δεν αξίζει να ψάξεις, δεν αξίζει να αγοράσεις αθλητική εφημερίδα (αυτό μάλλον ποτέ δεν άξιζε), γιατί δεν υπάρχει τίποτα για την αγαπημένη μας ομάδα. Και ο καιρός περνά και ο κόσμος ανησυχεί. Είναι παράλογο; Καθόλου. Κάθε μέρα κυκλοφορεί και μια φήμη. Φεύγει ο Μανιάτης, φεύγει ο Κούμο, φεύγει ο Φαμπιάν, φεύγει ο Ριέρα. Μόνο αρνητικές φήμες και τίποτα για να ζεστάνει τον κόσμο. Το μόνο που μένει είναι η ελπίδα ότι η διοίκηση θα κάνει το χρέος της. Δυστυχώς όμως τα δύο περασμένα καλοκαίρια δεν προχωρήσαμε σε ενδυνάμωση σε στρατηγικές θέσεις και το αποτέλεσμα είναι να ελπίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε ολόκληρο τον άξονα. Θα γίνει; Θα δυναμώσουμε; Θα χάσουμε κι άλλους παίκτες;
Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσει κανείς και τη διαφημιστική σιωπή για τα διαρκείας. Φοβάμαι ότι μοιάζουμε λίγο με τους επιστήμονες που περιμένουν να ακούσουν ένα σήμα από το διάστημα και αυτό δεν έρχεται. Μόνο παρεμβολές.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Amber Alert

Όποιος μπορεί να δώσει την παραμικρή πληροφορία, ας επικοινωνήσει με την Π.Α.Ε Πανιώνιος, με εκπροσώπους του τύπου, την Αστυνομία ή το Χαμόγελο του Παιδιού.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πανιώνιοι και κρίση

Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι όλοι μας πρέπει να αναπτύξουμε αισθήματα αλληλεγγύης, ιδίως αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Αυτό που μπορώ να κάνω από τη μεριά μου είναι να διαθέσω χώρο στο μπλογκ για διαφημιστικές καταχωρήσεις Πανιώνιων επιχειρήσεων ή επαγγελματιών. Νομίζω ότι δεν θα ήταν κακή ιδέα, ανάμεσα σε ομοειδείς επιχειρήσεις και επαγγελματίες, να προτιμούμε και να στηρίζουμε τους Πανιώνιους.

Λόγω στενότητας χώρου δεν ξέρω αν θα αναρτήσω λογότυπα ή αν θα υπάρχει απλή αναφορά ή link της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν χρειάζεται να πω ότι οι καταχωρήσεις αυτές θα είναι εντελώς δωρεάν, ενώ δεν θα υπάρξει διαφήμιση της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Έτσι κι αλλιώς μέχρι σήμερα έχω αποφύγει ακόμη και την απλή αναφορά.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η καθυστερημένη φώτο της ημέρας και μια πολύ σημαντική καταγγελία

Η θέα από την Άνω Σύρο. Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη εξαιρετικά στον General Tanz και στη θεριακλού Ακραιφνή!

update: Εκτός από την ειδυλλιακή εικόνα, στη σημερινή ανάρτηση υπάρχει και μια πάρα πολύ σημαντική καταγγελία.