Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Παγωμένη πρώτη


Η πρώτη προπόνηση κάθε ομάδας είναι μια μέρα γιορτής. Νέοι στόχοι, νέοι παίκτες, νέες ελπίδες.

Δυστυχώς η χθεσινή πρώτη του Πανιωνίου δεν ήταν έτσι.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αγωνιστικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Αν σε αυτό υπολογίσει κανείς ότι  και τα προηγούμενα χρόνια «φλερτάραμε» με τον υποβιβασμό, καταλαβαίνουμε ότι για έξι τουλάχιστον χρόνια βρισκόμαστε στον ίδιο περίπου παρονομαστή. Άρα νέους στόχους δεν έχουμε.

Νέοι παίκτες: στην χθεσινή προπόνηση είδαμε αρκετούς πιτσιρικάδες, κάποιους από τους παίκτες που έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία, ενώ δεν είδαμε τον Καλίν, και τον Καμπάνταη. Εφόσον δεν έχουμε λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα οι συμφωνίες και τα συμβόλαια των παικτών είναι μετέωρα. Συνεπώς όσοι βρεθήκαμε χθες στο γήπεδο δεν ξέρουμε αν είδαμε το ρόστερ της ομάδας ή όχι.

Νέες ελπίδες: Η μοναδική ελπίδα είναι η υπαγωγή σε κάποιο ευεργετικό άρθρο ή ο διακανονισμός των χρεών με κάποια καλύτερη ρύθμιση. Μαθαίνουμε ότι ο φάκελος ετοιμάζεται, ότι όλα πάνε καλά, πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι η λύση πρέπει να βρεθεί μέχρι τις 31/7 όταν και απ’ όσο γνωρίζω, λήγει η προθεσμία υποβολής των νέων συμβολαίων. Κινδυνεύουμε λοιπόν να πετύχει η εγχείρηση αλλά να πεθάνει ο ασθενής…

Ακριβώς επειδή δεν έχουμε νέους στόχου, νέους παίκτες και νέες ελπίδες, ο κόσμος που τίμησε την ομάδα με την παρουσία του ήταν λίγος. Για να ακριβολογώ, δεν θυμάμαι να έχω δει λιγότερους τα τελευταία χρόνια. Το ακόμη πιο άσχημο όμως ήταν η μάλλον κρύα ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

Η διοίκηση της ομάδας πρέπει να λάβει υπόψιν της κάποια δεδομένα από τη χθεσινή πρώτη. Οι φίλαθλοι είναι κουρασμένοι και οι οργανωμένοι αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι στην παρούσα φάση είναι επιτακτική η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του κόσμου για την ομάδα. Οι πιτσιρικάδες θα χρειαστούν τύχη και στήριξη. Οι άδειες εξέδρες θα μας δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα.

Λύση: Τα διαρκείας δεν αποτελούσαν ΠΟΤΕ σοβαρό έσοδο για τον Πανιώνιο. Όταν λοιπόν δεν μπορείς να μαζέψεις χρήματα είναι καλό να μαζεύεις κόσμο. Να μην ξεχνάμε ότι για να έχουν νόημα οι νομικές ενέργειες πρέπει η ομάδα να παραμένει στην κατηγορία και να εισπράττει σημαντικά ποσά από τα τηλεοπτικά ή από τις μεταγραφές. Μια λοιπόν η κύρια πηγή εσόδων μας βρίσκεται εκεί και όχι στα διαρκείας, πρέπει να διαθέσουμε τα εισιτήρια διαρκείας σε τιμές ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ, με σκοπό όχι να μαζέψουμε λεφτά αλλά φιλάθλους. Όλοι όσοι το έχω συζητήσει συμφωνούμε ότι η τιμολογιακή πολιτική τα ομάδας είναι εντελώς λανθασμένη διότι ούτε φέρνει σημαντικά έσοδα, ούτε δημιουργεί νέους φιλάθλους και την μελλοντική στήριξη της ομάδας. Θα χρειαστεί μια γενναία απόφαση και μια σημαντική μείωση των τιμών διαρκείας, ακόμη και σε επίπεδο που θα μπορούσε να  θεωρηθεί εξευτελιστικό, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την στήριξη που η ομάδα χρειάζεται.

Ας αφήσουμε την προπονητική ομάδα (η οποία φέτος είναι εξαιρετική) να κάνει τη δουλειά της, ας της ευχηθούμε να έχει την τύχη που είχαν οι δύο προηγούμενες  και αν δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να στηρίξει το μεγάλο ταλέντο αυτών των νεαρών παιδιών.

Πρόταση: 50 ευρώ διαρκείας στην 1-2, 100 ευρώ διαρκείας στην 4-7 και σημαντική μείωση σε κάθε άλλη θύρα. Φέρτε αυτόν τον ταλαιπωρημένο κόσμο στο γήπεδο!!!

16 σχόλια:

NK99 είπε...

Θέλω να επιστρέψω στο γήπεδο. Δεν με νοιάζει η τιμή των εισιτηρίων, ούτε το γεγονός οτι η ομάδα θα είναι χάλια και θα προσπαθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό φέτος και τα επόμενα χρόνια.

Με νοιάζει όμως ότι και το φετινό εγχείρημα είναι να τη βγάλουμε και φέτος με οποιαδήποτε κόστος. Θα μπούμε σε κάποιο άρμα (του χρόνου θα είναι περισσότερες οι επιλογές άρματος), θα χαρίσουμε παίκτες πριν τους δούμε καν, θα βλέπουμε ότι οι εταιρίες στοιχημάτων θα έχουν δίκιο όταν δίνουν αποδόσεις 1.10 και 1.20 είτε υπέρ είτε κατά απέναντι σε ισοδύναμες ομάδες, πιθανόν να διαβάζουμε για πιστόλια στα αποδυτήρια, για ισολογισμούς που για κάποιες κατοστάρες δεν υπάρχουν δικαιολογητικα κ.α.

Η νέα διοίκηση φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες. Αν είχε θα μας το είχε πει και θα είχε διαμορφώσει ένα πλαίσιο αρχών βάσει των οποίων θα κινηθεί ο Πανιώνιος. Θα ήταν ότι καλύτερο για την επιστροφή κατά την άποψη μου σημαντικής μερίδας κόσμου που δεν έχει πρόβλημα να βλέπει 18-20χρόνους να μάχονται για το καλύτερο.

Η άποψη ότι οι υπάρξη αρχών προυποθέτει και οικονομική ευρωστία δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ο Πανιώνιος πολύ σπάνια είχε οικονομική ευρωστία όμως γίναμε Πανιώνιοι γιατί κάτι καλό είδαμε σε αυτό το σύλλογο. Το βλέπουμε ακόμα??? ή θα περιμένουμε τον Τσακίρη για να το ξαναδούμε?

br fun_atic είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να είμαστε όσο καθαροί λες σε ένα τόσο βρώμικο πρωτάθλημα.

Δεν ξέρω κιολας ΝΚ99 αν ο Πανιώνιος που αγάπησες υπήρξε ποτέ τόσο καθαρός και σε κάθε περίπτωση για πόσο.

Αυτό είναι το πρωτάθλημα, αυτοί είναι οι παράγοντες του και αυτή τη διοίκηση έχουμε. Κανείς δεν εμπόδισε κανέναν από το αναλάβει και να εφαρμόσει κάτι άλλο.

Αν λοιπόν θεωρείς ότι ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη στη διοίκηση, τότε απλά βάζεις άλλο ένα επιχείρημα ώστε να καταστεί φθηνότερο το διαρκείας.

Θα ήθελα να σου πω ότι η ομάδα που περιγράφεις δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε στα ερασιτεχνικά. Οπότε ακόμη κι αν πέφταμε εκεί για να εφαρμόσουμε κανόνες απόλυτης διαφάνειας, ΄μάλλον θα βρισκόμασταν σε έα εξίσου βρώμικο περιβάλλον, με λιγότερα έσοδα και καταξίωση.

NK99 είπε...

Οι σύλλογοι αποτελούνται από ανθρώπους. Οι άνθρωποι δεν είναι άγιοι και αυτο μάλλον ισχύει από τότε που εμφανίστηκαν. Επομένως ούτε παλαιότερα οι άνθρωποι στον Πανιώνιο ήταν άγιοι. Από το δεν είναι κανείς άγιος μέχρι τις αξιόποινες πράξεις εσύ σαν νομικός θα γνωρίζεις καλύτερα ότι υπάρχει απόσταση.

Όταν αναφέρθηκα σε αρχές δεν αναφερόμουν σε θρησκευτικές αλλά σε αρχές που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Πανιωνιου μακροπρόθεσμα ώστε ο σύλλογος να ανακτήσει το κύρος του.

Σε ένα ολόκληρο γύρο πέρσι τα αποτελέσματα του Πανιωνίου ήταν απολύτως προβλέψιμα στις εταιρίες στοιχηματισμού και υπήρξαν πολλά σχόλια και σε αυτό το blog επί αυτού. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Πότε στο παρελθόν μας βούταγαν τους παίκτες από τα ερασιτεχνικά? Πότε ανεχτήκαμε οι απλοί οπαδοί να είμαστε πίσω από άρμα όταν αυτό συνέβη πολλάκις στο παρελθόν?

Ο μέσος οπαδός του Πανιωνίου δεν είναι υποχρεωμένος επειδή δεν μπορεί να αναλάβει τη διοίκηση να αποδέχεται όλα αυτά που συνέβησαν πέρσι και επιπλέον να μάθει στο παιδί του ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά.

Τέλος, η απόλυτη διαφάνεια ειναι μονόδρομος όταν η ΠΑΕ δεν έχει χρηματοδότη, όσο για τοαν θα μας έριχνε στα ερασιτεχνικά περίμενε να δεις που θα καταλήξει η τωρινή στρατηγική....

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Φέτος δεν υπάρχει και ο άνθρωπος που μας ξεσήκωνε από τους καναπέδες για να κάτσει ο ίδιος στα φουσκωτά…

tg3 είπε...

Πολύ απαιδιοδοξία ρε μάγκες , γιατί???
Μη τα βάφετε μαύρα.Εγώ πιστεύω πως φέτος θα είναι πολύ καλύτερη η χρονιά σε σχέση με τις τελευταίες δύο.Άν δείτε τα ρόστερ των υπολοίπων πλην οσφπ-παοκ-παο-ατρομητο-αστερα οχι μόνο δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα αλλά πιστεύω πως δεν πέφτουμε με την καμία , άσχετα αν πέφτουν 4 φέτος.
Πήγα στην πρώτη και ειλικρινά το ρόστερ μου φαίνεται αρκετά ικανοποιητικό και χωρίς ακόμα να έχουν γίνει οι 3 μετεγγραφές που διακιούμαστε.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως βλέπετε απαισιοδοξα την προσπάθεια των Δάρρα - Σκούρα - Ζαμάνη...ξέρετε κάτι που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι???
Βοήθεια θέλει η ομάδα μάγκες και εμείς πρέπει να τη δώσουμε τουλάχιστον με την παρουσία μας.

br fun_atic είπε...

φίλε tg3 διάβασες το κείμενο;

Μπορεί ο Δάρας, ο Ζαμάνης και ο Σκούρας να κάνουν την καλύτερη δουλειά. Όσο καλή δουλειά κι αν κάνουν τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν ΠΡΙΝ τις 31/7.

Αν μέχρι τότε κάνουμε συμβόλαια στους παίκτες, τότε θα ξέρουμε τουλάχιστον ΤΙ ροστερ έχουμε.

Πως λοιπόν μιλας για πληρότητα ρόστερ όταν δεν είναι σίγουρο αν αυτοί οι παίκτες που είδαμε χθες μας ανήκουν ή όχι;

Αγαπητέ φίλε ΝΚ99
κι εμένα μου αρέσει η διαφάνεια και ο Πανιώνιος μου ονειρεύεσαι. Όμως πραγματικά ανεξάρτητος υπήρξε μονο επί των ημερών του Τσακίρη. Πριν και μετά, θα μου επιτρέψεις να αμφισβητήσω την καθαρότητα της ομάδας. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι μια ομάδα που άλλαζε άρματα, ΄με περίεργες διοικήσεις, ακόμη και με τη δοτή διοίκηση του Κοσκωτά.
Σποραδικά είδαμε μόνο αυτό το οποίο λες και επαναλαμβάνω ότι στην πλήρη του διάσταση επι ιδιοκτησίας Τσακίρης.

Μια που μιλάμε για προβλέψιμα αποτελέσματα να σου θυμίσω ότι ο Πανιώνιος του Τσακίρη "ήταν ύποπτος" για μόνο δύο παιχνίδια, που και γι αυτά πιστεύω ότι δεν υπήρξε χειραγώγηση.

Διοίκηση είναι η τέχνη του εφικτού. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ποιο είναι το δέον. Παράλληλα όμως πρέπει να αντιληφθούμε και το ιστορικό βάρος που έχει ο κάθε πρόεδρος της ομάδας.

NK99 είπε...

Ο Πανιώνιος οφείλει να είναι διάφανος όχι μόνο γιατί έτσι πρέπει αλλά και γιατί έτσι τον συμφέρει. Ακόμα και το γήπεδο του ΟΣΦΠ αδειάζει από αηδιασμένους οπαδούς του οι οποίοι αποδοκιμάζουν στις φιέστες που απευθύνονται σε ανεγκέφαλους. Η τοποθέτηση μου είναι ρεαλιστικότατη. Ουτοπία είναι να πιστεύει κανείς ότι η σημερινή πορεία δεν θα καταλήξει στον αφανισμό του συλλόγου.

Όλοι οι πανιώνιοι έχουν το ιστορικό βάρος να ακολουθήσουν ή να γυρίσουν τη πλάτη σε αυτό που χαλάει τους ίδιους και το σύλλογο.

br fun_atic είπε...

Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε θέματα διαφάνειας. Για να κάνω όμως και τν συνήγορο του διαβόλου θα ήθελα να δω την πορεία ομάδων που προσπάθησαν να σταθούν καθαρά.

Χαρακτηριστικό πρωτάθλημα ο Απόλλων. Κρατάμε ότι ο Απόλλωνας είχε πρόεδρο με σοβαρή οικονομική επιφάνεια. Του πήρε πάνω από μία δεκαετία για να ανέβει από τα τάρταρα στην πρώτη κατηγορία. Με το που ανέβηκε και ακριβώς επειδή δεν θέλησε να παίξει το παιχνίδι κανενός, βρέθηκε στον δρόμο του υποβιβασμού, αποχώρησε ο επενδυτής (ο οποίος βέβαια ως άλος Τσακίρης δεν ήταν διατεθειμένος να δαπανά λεφτά για να τον στήνουν όλοι οι άλλοι) και κόντεψε να βρεθεί ακόμη και στη Γ.

Λέμε ναι στην διαφάνεια, η οποία όμως δεν μπορεί να ξεκινήσει από ία ομάδα. Είναι μια κεντρική πολιτική επιλογή. Η πολιτεία μπορεί να φτάξει ένα καθαρό πρωτάλημα. Δεν το κάνει για τους δικούς της λόγους.

Ακόμη κι έτσι θα μου άρεσε ένας ανεξάρτητος πανιώνιος όπως τον περιγράφεις. Αυτό πουποθέτει έναν άνθρωπο με χρήματα, ο οοίος να είναι διατεθειμένος να χάσει πολλά. Είχαμε, τον χάσαμε και ασφαλώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε άλλον...

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2014/07/blog-post_3281.html

Δύσκολο πρόγραμμα. Πρώτα απ όλα έχουμε πολυ δυσκολο κλείσιμο και επιπλέον έχουμε πολλά εκτός στον β γύρο με ομάδες με παρόμοιους στόχους. Η δυσκολία θα ειναι αν αυτή η νέα απο κάθε άποψη ομάδα θα μπορεσει να εμφανιστεί ανταγωνιστική απο τις πρωτες αγωνιστικές του πρώτου γύρου. Θεωρώ οτι ειναι το δυσκολότερο πρόγραμμα των τελευταιων ετων...

tg3 είπε...

Το διάβασα το κείμενο br fun_atic και εννοείται πως τα σχόλια μου αναφέρονται στην περίπτωση που επιτέλους πάρουμε φορολογική ενημερώτητα...Αλλά η απαισιοδοξία εξακολουθεί να υπάρχει δυστυχώς...

br fun_atic είπε...

Όταν λοιπόν παρουμε ενημερότητα βκαθ ξέρουμε ποιους παίκτες έχουμε τελικά το συζητάμε.

Για να στο πω διαφορετικά. Οι πληροφορίες που έχω λένε πως το προπονητικό τιμ θεωρεί καλό το υλικό που έχει. Χρειαζόμαστε οπωασδηποτς σέντερ φορ που να σκοράρει και δεν θα λέγαμε όχι και σε 1-2 πιο έμπειρους παίκτες.

Πως να είμαι αισιόδοξος όμως αν δεν ξέρω σίγουρα ποιους παίκτες έχουμε;

tg3 είπε...

Εξακολουθείς να λες πως δεν ξέρεις αν θα έχουμε το ρόστερ που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα...ο Μπουμάλ δηλαδή και πολλοί άλλοι θα έπερναν το ρίσκο να ξεκινήσουν προετοιμασία με τον Πανιώνιο και να υπάρχει η τόσο σοβαρή πιθανότητα κατα τα λεγόμενα σου να μην μπορούν να γίνουν μετεγγραφές οπότε να πρέπει να πάνε αλλού...δε νομίζω φίλε μου να αφήνονται τόσο πολύ στην τύχη τους...εντάξει υπάρχει το θέμα της ενημερότητας αλλά πίστεψε με θα βρεθεί άκρη αν δεν έχει βρεθεί ήδη...και να δώσω και ένα tip στο blog σου να διαβάσουν όλοι οι φίλοι μας...η ομάδα παίζει , λέω παίζει , να κλείσει παίκτη από ΟΣΦΠ ο οποίος ναι μεν έχει πολλούς τραυματισμούς αφετέρου δε σε 30 λεπτά (για παραπάνω δεν είναι) κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο...

br fun_atic είπε...

Εσύ φιλέ μου το πας με το νομο των πιθανοτήτων ( και μπορεί να μην έχεις άδικο), εγώ ξέρω οτι ρόστερ= συμβολαιο. Όταν μου δείξουν τα συμβόλαια τοτε συζητάμε για κάθε αγωνιστικό θέμα.

br fun_atic είπε...

Υπαρχεινκαι ενα ρητό που δεν ξεχναω ποτε: να μην εχεις εμπιστοσυνη στα πισίνα του γαϊδάρου και στα μπροστινά του δικαστή...

br fun_atic είπε...

Η αισιοδοξία για την τελική έκβαση της υπαγωγής σε ευεργετκό άρθρο συνεχίζεται (τουλάχιστον αυτή η εντύπωση βγαίνει προς τα έξω). Μάλλον μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε νεότερα.

tg3 είπε...

Σας είχα γράψει σε παραπάνω σχόλιο μου "και να δώσω και ένα tip στο blog σου να διαβάσουν όλοι οι φίλοι μας...η ομάδα παίζει , λέω παίζει , να κλείσει παίκτη από ΟΣΦΠ ο οποίος ναι μεν έχει πολλούς τραυματισμούς αφετέρου δε σε 30 λεπτά (για παραπάνω δεν είναι) κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο..."

Σήμερα το sportfm έγραψε...
http://www.sport-fm.gr/article/thelei-impagasa-o-paniwnios/775532

Καλο καλοκαίρι.