Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Παρουσίαση νέου αθλητικού κέντρου




Χθες το απόγευμα παρακολούθησα την παρουσίαση του νέου αθλητικού κέντρου του Πανιωνίου στην Εστία Ν. Σμύρνης.

Μου άρεσε πολύ που η παρουσίαση έγινε από τον ενιαίο Πανιώνιο (Π.Α.Ε και ερασιτέχνη), πράγμα που σημαίνει ότι κινούνται ενωμένοι και σύμφωνοι για τον σπουδαίο αυτό σκοπό.

Είναι γεγονός βέβαια ότι θα ήθελα να δω πολύ περισσότερο κόσμο. Και φίλους του Πανιωνίου και Νεοσμυρνιώτες που ενδιαφέρονται για το μεγάλο έργο που θα επηρεάσει πολύ τη γειτονιά μας και γονείς αθλούμενων, αλλά και ανθρώπους που αντιδρούν στο έργο αυτό. Θα ήθελα να ξέρω από τώρα τις θέσεις, τους φόβους και τις ενστάσεις τους. Νομίζω ότι το ενδιαφέρον της παρουσίασης περιορίστηκε κάπως από την απουσία των διαφωνούντων.

Χθες λοιπόν μάθαμε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία, τα οποία παραθέτω από τις σημειώσεις που κράτησα.

Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου θα πληροί προϋποθέσεις CL. Εδώ υπάρχει ένα ουσιαστικό και ένα χιουμοριστικό σκέλος. Το ουσιαστικό είναι ότι πράγματι ένα καινούργιο γήπεδο πρέπει να ανταποκρίνεται σε υψηλές προδιαγραφές, συνεπώς δεν είναι άσχημη ιδέα να δημιουργηθεί με προδιαγραφές CL εφόσον βέβαια αυτές μας είναι χρήσιμες και το χιουμοριστικό ότι θα χρειαστούμε τι προδιαγραφές αυτές τα επόμενα χρόνια, εάν ευοδωθούν τα πλάνα του κου Κιντή. Γιώργο μου μακάρι να τα καταφέρεις, αλλά για την ώρα δεν έχουμε τερματοφύλακα.

Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να δημιουργήσουμε ένα γήπεδο που να καλύπτει ακριβώς τις σημερινές και τις μελλοντικές πραγματικές και ρεαλιστικές μας ανάγκες, κι αν και εφόσον παίξουμε ποτέ στο CL να δώσουμε τα συγκεκριμένα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ.

Το γήπεδο αυτό λοιπόν θα έχει 12.000 θέσεις. Εδώ πρέπει να πάρουμε τα πράγματα λίγο από την ανάποδη. Ο χώρος για τους φιλοξενούμενος είναι το ένα πέταλο, χωρητικότητας 2.500 θέσεων. Είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο που να απομονώνει τους φιλοξενούμενους και να μην υπάρχει τρόπος να διασταυρωθούν με δικούς μας φιλάθλους. Ασφαλώς υπάρχει άλλο ένα πέταλο και ο χώρος που καταλαμβάνουν οι θύρες 3,2 και 1. Εκεί θα βρίσκεται απ’ ότι κατάλαβα ο κύριος όγκος των Πανιώνιων. Στον χώρο που βρίσκονται σήμερα οι θύρες 4-5-6-7 και 8 κατάλαβα (αν κατάλαβα λάθος θα εκτιμήσω πολύ τη διόρθωση) ότι θα υπάρχει στο πρώτο διάζωμα το τμήμα των διακεκριμένων θέσεων και στο επάνω διάζωμα 16 σουίτες. Πιθανολογώ λοιπόν ότι η χωρητικότητα του γηπέδου θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν δημιουργούνταν οι δεκαέξι αυτές σουίτες. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν οι σουίτες (έκταση και αριθμός) αποτελούν προϋπόθεση πιστοποίησης για το CL. Προσωπικά, επειδή δεν μπορώ να φανταστώ ποιοι 16 θα νοικιάζουν σουίτες στον Πανιώνιο, θα προτιμούσα να μην υπάρχουν και να δημιουργηθεί χώρος για περισσότερους θεατές. Με την συγκεκριμένη χωροθέτηση αλλοιώνεται κάπως ο χαρακτήρας της θύρας 4, η οποία δεν είναι διακεκριμένη θύρα, αλλά ουσιαστικά διάδοχος των παλιών υβριστικών. Παράλληλα δεν βλέπω τον λόγο να πρέπει όσοι πηγαίνουμε στις θύρες 4 και 7 να στριμωχτούμε στην απέναντι μεριά του γηπέδου, την οποία ως γνωστός χτυπάει ο ήλιος, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας αποστειρωμένος και απομονωμένος κυριλέ χώρος. Μου φαίνεται λίγο νεοπλουτίστικη αντίληψη αυτή. Ελπίζω να κατάλαβα λάθος.

Από εκεί και πέρα: Μειώνεται ο στίβος κατά 25%, αλλά μεγαλώνουν όλοι οι υπόλοιποι χώροι άθλησης σε ποσοστό που φτάνει και το 150%. Πράγματι δημιουργούνται εξαιρετικές εγκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα από το υπόλοιπο γήπεδο. Νομίζω ότι αυτές είναι υπεράνω κριτικής.

Το ύψος του γηπέδου θα είναι χαμηλότερο από το επιτρεπόμενο. Αυτό σημαίνει ότι οι γείτονες δεν θα ξυπνήσουν μπροστά σε ένα μεγαθήριο. Επιπλέον θα κατασκευαστεί από θερμοαποθητικά υλικά. Αυτό είναι πραγματικά καλά νέα. Ξέρουμε ότι το τσιμέντο μαζεύει ζέστη όλη την ημέρα και την εκλύει το βράδυ. Η χρήση των νέων υλικών θα ανακουφίσει σημαντικά τους γείτονες. Παράλληλα υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθούν φωτοβολταικές μεμβράνες και να χρησιμοποιηθεί ο υδροφόρος ορίζοντας για την ψύξη του γηπέδου. Συνεπώς μιλάμε για μια μοντέρνα κατασκευή, σε μεγάλο βαθμό οικολογική, με βιοκλιματικά στοιχεία.

Οι εμπορικές χρήσεις θα είναι 4.000 τ.μ, είναι σύμφωνες δηλαδή με τις απαιτήσεις του Δήμου. Στον χώρο αυτό θα στεγαστούν επιχειρήσεις και υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν ολόκληρη την οικογένεια. Στόχος λοιπόν είναι και η άθληση και η με κάθε τρόπο εξυπηρέτηση όσων επισκέπτονται το γήπεδο ή συνοδεύον τα παιδιά τους σ’ αυτό. Σημαντικό στοιχείο ότι το εμπορικό τμήμα δεν θα υπερβαίνει σε ύψος το γήπεδο.

Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στην ασφάλεια των νεαρών αθλούμενων. Το νέο αθλητικό κέντρο έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε από τη στιγμή που θα εισέρχεται ο νεαρός αθλούμενος να είναι σε ένα απόλυτα απομονωμένο και ασφαλές περιβάλλον.

Σημαντικά στοιχεία είναι οι περίπου 600 θέσεις στάθμευσης που θα ανακουφίσουν την περιοχή (απ’ ότι κατάλαβα θα υπάρχει καλή τιμολογιακή πολιτική) και η δημιουργία ελεύθερων χώρων, όπως και η προσβασιμότητα του γηπέδου από κάθε πλευρά του (πράγμα που δεν συμβαίνει σήμερα).

Άρα μέχρι εδώ έχουμε τα εξής απλά δεδομένα: Συμφωνία του ενιαίου Πανιωνίου, συμφωνία στο σχέδιο, συμφωνία στο ότι καλύπτει τις ανάγκες όλων των τμημάτων, δόμηση που θα πληροί κάθε όρο νομιμότητας, άρα θα αποτρέπει τις αδικαιολόγητες προσφυγές. Είμαστε λοιπόν σε ένα αρχικό στάδιο, αλλά μάλλον σε καλό δρόμο.

Πότε θα γίνει; Είναι δεδομένο ότι δεν θα γίνει άμεσα, διότι δεν υπάρχει η απαραίτητη χρηματοδότηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σχέδιο ματαιώνεται ή ότι η παρουσίαση ήταν άνευ αντικειμένου. Άλλωστε δεν έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά στοιχεία της προεργασίας. Με δεδομένη την αδυναμία εξεύρεσης πόρων για άμεσα εκκίνηση του έργου, ο Πανιώνιος θα κινηθεί για να κερδίσει χρόνο στην έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών. Για όσους γνωρίζουν αυτή είναι μια έτσι κι αλλιώς χρονοβόρα διαδικασία. Το βρίσκω ρεαλιστικό, από τη στιγμή που υπάρχει η πεποίθηση ότι σε ένα λογικό διάστημα θα έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση. Τα άσχημα νέα βέβαια αφορούν τις καθυστερήσεις. Όπως είπε και ο κος Τσακίρης, το προπονητικό είχε πρόβλεψη ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια και τελικά θα ολοκληρωθεί στα πέντε λόγω σειράς προβλημάτων. Η αντίστοιχή του πρόβλεψη για ο νέο αθλητικό κέντρο έφτανε και στη δεκαετία, συνυπολογίζοντας το ότι τόσο κατασκευαστικά όσο και λόγω θέσης είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Ακούσαμε πολλά για το αρχιτεκτονικό σκέλος. Προσωπικά θα ήθελα να δω στην παρουσίαση δείγματα δουλειάς της συγκεκριμένης εταιρείας και του αρχιτεκτνικού γραφείου. Χωρίς να υπαινίσσομαι τίποτα, θα ήταν μεγάλη ανακούφιση για εμένα να ήξερα ότι το τάδε ή δείνα υπαρκτό και ολοκληρωμένο δημόσιο έργο έχει κατασκευαστεί από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Με λίγα λόγια είδαμε την μακέτα, αλλά δεν ξέρουμε δείγμα δουλειάς τους. Εδώ νομίζω ότι χρειαζόμαστε λίγη ενημέρωση ακόμη.

Θεωρώ ότι η χθεσινή παρουσίαση ήταν χρήσιμη, ότι ενημερωθήκαμε σε μεγάλο βαθμό, ότι διαπιστώσαμε πως υπάρχει πράγματι σοβαρό ενδιαφέρον από την διοίκηση για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου. Αυτή η ενημέρωση δεν πρέπει να είναι η τελευταία. Η μικρή προσέλευση του κόσμου υποδηλώνει κακή μέχρι τώρα πληροφόρηση ή αδιαφορία. Η αδιαφορία είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί σημαίνει ότι το νέο γήπεδο δεν έχει καταστεί (ή δεν έχει παρουσιαστεί) ως τοπική - κοινωνική απαίτηση. Επιπλέον δεν παρατήρησα έντονη πολιτική παρουσία στην ενημέρωση. Το ότι δεν το έχουμε μετατρέψει σε πολιτικό θέμα είναι μεγάλο λάθος. Πληροφορήθηκα (δυστυχώς δεν παρέμεινα μέχρι το τέλος) ότι ο κος Κούπας εκδήλωσε την υποστήριξή του για το νέο γήπεδο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Γιατί θυμάμαι καλά παλαιότερο κείμενό του στο οποίο οι θέσεις του για το νέο γήπεδο ήταν ομιχλώδεις (τουλάχιστον). Τότε κατέληγε βέβαια ότι αυτό θα πρέπει να γίνει στο Δέλτα Φαλήρου. Και τότε ήτανΝεοΣμυρνιώτης και υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά μάλλον ι εκλογές απείχαν περισσότερο. Προσωπικά δεν θέλω δηλώσεις Πανιωνιοφροσύνης λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, αλλά βάσιμες πολιτικές δεσμεύσεις. Προσωπικά θα επιλέξω υποψήφιο με αποκλειστικό κριτήριο τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του για το νέο γήπεδο.

74 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Έχω στείλει mail για το παγκόσμιο. Θα γίνει σήμερα στις 2100 στη ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΕΔΡΑ !!!Εκεί που γίνονται τα καλά!!!
Όποιος δεν κατάλαβε ή δεν έλαβε το mail να με πάρει τηλέφωνο.
Θεωρώ όμως απαράδεκτο για σύνεδρο, να μην γνωρίζει τη φυσική μας έδρα!!!

br fun_atic είπε...

Θα σας υπενθυμίσω (αν και μάλλον δεν χρειάζεται) ότι στην φυσική μας έδρα πρέπει να τηρήσουμε κάποιους όρους ευπρέπειας και κοσμιότητας. Αλλιώς αντιδράς στο Γουέμπλεϊ και αλλιώς στο Ελ Πάσο.

zamis είπε...

ο βελιτς θαρθει?

br fun_atic είπε...

Πάντως ο Στόρε με την σύντροφό του (εκπέμπω στο μήκος κύματος του Φιτσαντωνάκη) πρέπει να τράβηξε μεγάλο μαρτύριο χθες.
Κρίνω από τον εαυτό μου.Φαντάζομαι πως είναι να ακούω επί 2,5-3 ώρες μια παρουσίαση στα Σουηδικά και να πρέπει να δείχνω ότι συμμετέχω κιόλας.

br fun_atic είπε...

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Jon με ενημέρωσε μόνο για την παρουσία του.Δεν έχω ιδέα.Βέβαια είναι γεγονός ότι όποιος εμφανίζεται, παραμένει κιόλας.

Αυτό που θέλω να μάθω για τον Βέλιτς είναι το εξής: Ανεξάρτητα από το αν είναι συμπαθής ή όχι, θεωρείτε ότι προσέφερε έργο στις ομάδες που ήταν; Δεν μπορώ να πω ότι το ξέρω καλά, αλλά μπορώ να θυμηθώ και καλές και κακές του επιλογές (νομίζω δηλαδή).

br fun_atic είπε...

Και η παρουσίαση από την Π.Α.Ε για περισσότερες πληροφορίες

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17897&catid=5

Η λέξη landmark "φορέθηκε" πολύ χθες.

Ποιά θα ήταν η οικονομική διαφορά κατασκευής ενός απλούστερου αρχιτεκτονικά κέντρου σε σχέση με το landmark? Επειδή θα το χρωστάμε χρόνια, ίσως θα έπρεπε να μας απασχολήσει.

c@mel είπε...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17897&catid=5

Ρε παιδιά, ρίξτε μια ματιά στην φωτό του Κιντή. Ή έχει το χέρι στην τσέπη ή του άρεσε πάρα πάρα πολύ η παρουσίαση ή θέλει να μας πει κάτι και δεν μας το λέει.

c@mel είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε φαινόμενα Καραϊσκάκη όπου οι διακεκριμένες θα είναι συνέχεια άδειες.
30 χρόνια πάω στις 4, 5 και 7, θα μας τα αλλάξουνε. Δεν πειράζει, χαλάλι αν είναι να γίνει η γηπεδάρα. Θα αλλάξουνε και τα γούρια.

br fun_atic είπε...

όσο μπόρεσα να καταλάβω από την παρουσίαση και από το σχεδιάγραμμα, η μία πλευρά είναι η κυριλέ, η απέναντι είναι για όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους και τα πέταλα για τους οργανωμένους.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω σε τι εξυπηρετούν οι 16 σουίτες.
Θα ήθελα να ξέρω πόσες θέσεις παραπάνω θα είχε το γήπεδο χωρίς σουίτες και τον λόγο που για τους φιλοξενούμενους παραχωρείται χώρος 2.500 θέσεων.

Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι λαϊκίζω. Σε ένα νέο και σύγχρονο γήπεδο, προφανώς κι χρειάζονται και σουίτες.Απλά δεν μου αρέσει που το γήπεδο είναι χωρισμένο με αυτό τον τρόπο. Οι από εδώ και οι από εκεί.

br fun_atic είπε...

Εννοείται βέβαια ότι το θέμα της σουίτας είναι δευτερεύον σε σχέση με το νέο γήπεδο και τα οφέλη που έχει. Απλά αυτή τη στιγμή στο γήπεδό μας δεν υπάρχει τόσο έντονος ταξικός διαχωρισμός.

br fun_atic είπε...

Στην 3d αναπαράσταση πάντως που υπάρχει στην επίσημη σελίδα, φαίνεται καθαρά αυτό που λέω.

Costix είπε...

Πρωτη προπονηση στη Νεα Σμυρνη τη Δευτερα. ΟΕΟΕΟΕ !!! Εννοειται ολοι μεσα, ειδικα αφου η ΠΑΕ αφουγκραστηκε τον σφυγμο των φιλαθλων της.

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17898&catid=5

zamis είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_2711.html

τελικα ο Κιντης ειναι πολυ μπροστα

lefterix είπε...

Παληκάρια μου, πολύ έχω στεναχωρηθεί...
Λόγω προσωπικού έκτακτου προβλήματος, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στο παγκόσμιο...
Σας παρακαλώ πιείτε και γιά μένα...
Ελπίζω να τα πούμε από κοντά τη Δευτέρα στην πρώτη προπόνηση(που φυσικά θα γίνειστη Νέα Σμύρνη..)

br fun_atic είπε...

Η απουσία σου ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.
Ήπια και για σένα. Κυριολεκτικά.
Άντε να δω πως θα βγει η μέρα...

Costix είπε...

Αυτος που ηπιε για τον Λευτερη ητανε ο Ευτυχης. Εχασες Λευτερατσι μου, γιατι εχθες ο Ευτυχης ζωγραφιζε...

br fun_atic είπε...

πέρα από το hangover και τη νύστα, έχω να αντιμετωπίσω στρατιά χασομέρηδων που με πολιορκεί από το πρωί.

zamis είπε...

Καλημερες αδελφια.
Γνησιο Πανιωνιο τσιμπουσι χτες..
Φορτσα!

Ron Barceló είπε...

Καλωσορίστε το..'Μικρό Τζίνι'

http://www.sport-fm.gr/article/279948

http://forum.soccermanager.com/showthread.php?t=52502

zamis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qA29BVtCCpM&feature=PlayList&p=1070DECC692FCC48&playnext_from=PL&playnext=1&index=61

Στο φιλο μας Costix

br fun_atic είπε...

Τελικά δεν έχω καταλάβει. Ξέρει ή δεν ξέρει ο κ. Κιντής να διαλέγει παίκτες;Και πως ακριβώς έχουμε απαλλαγεί από τους ατζέντηδες;

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=I33S3KwHIAg

και το ίδιο σε άλλη εκτέλεση

http://www.youtube.com/watch?v=JTrwo2F0amU&feature=related

Άνοιξέ το άφοβα costix.

br fun_atic είπε...

O Dio μου αρέσει και στους rainbow και στη σόλο καριέρα. Αν μιλάμε όμως για Black sabbath, τότε προτιμώ τον Ozzy.

br fun_atic είπε...

και βίντεο για τον Αφρότο

http://www.youtube.com/watch?v=iQSWdef7NYk

Καλός δείχνει. Όλα τα λεφτά βέβαια είναι η μουσική επένδυση

zamis είπε...

1.63,δημιουργικος μεσος η και δευτερος επιθετικος γραφει ο Βαρβαρεσος.
Παλι χωρις επιθετικο περιοχης παμε δηλαδη αλλα αφου ειναι genie..

zamis είπε...

Θα βαραει και τα στημενα.Αυτο το λυσαμε

zamis είπε...

Για τον Κουμ-αλο δε διαβαζω τιποτα και ανησυχω.

br fun_atic είπε...

Αφρότο, αφρότο, αφρόοτο.
Ανάσανα!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Αίγυπτος βγάζει τεχνίτες και με ιδιαίτερα προσόντα ποδοσφαιριστές. Ένας τέτοιος ήταν και ο Μαγκντί. Το θέμα είναι ότι για κάποιο λόγο, ίσως λόγω κουλτούρας αυτοι δεν μπορούν να σταδιοδρομήσουν στην Ευρώπη. Τα παραδείγματα πολλά πέρα από τον δικό μας που χάρη σε αυτόν πήραμε τον Τζιμπουρ, Σικαμπάλα και Μεγκαχεντ οι οποίοι ήταν φοβερα ταλέντα, οι αδελφοί Χασάν που με την εθνική τους έβγαζαν μάτια και στον ΠΑΟΚ δεν έπιασαν, και παλαιότερα ο Μαγντί Τολμπά που του τη βάρτεσε που κοίταγαν την μαντήλα τησ συζύγου του και σηκώθηκε και έφυγε,
Νομίζω ότι τα παθήματα των άλλων πρέπει να γίνονται μαθήματα.

Griniaris είπε...

Καλημέρες σε όλους.Αυτό μάλιστα,ήταν παγκόσμιο...

Αφρότο,ο Αιγύπτιος Μέσι...Μόλις βρούμε τον Νιγηριανό Τσάβι και τον Ιρανό Κασίγιας συμπληρώσαμε...

br fun_atic είπε...

Ο συγκεκριμένος πρέπει να είναι πιο high. Για να τον φωνάζουν Little genie.

@zamis
Γιατί σου κάνει εντύπωση το ύψος του; Δεν θυμάσαι που η Σερτάμπ Ερενέρ στην Γιουροβίζιον είχε φάει τον κόσμο για να βρει χορεύτριες που θα ήταν ισοϋψείς ή πιο κοντές από εκείνη;

Griniaris είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=zN4VfQqXRP0

Το αγαπημένο τραγούδι του Αφρότο...

br fun_atic είπε...

θα ευχαριστήσω τα παιδιά του ΟΓΚΑΕ για το βίντεο

Costix. ΑΥΤΟ Δ Ε Ν ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ!!!

zamis είπε...

Τι ειναι Σερταμπ Ερενερ?
Την πηραμε κι αυτην?

br fun_atic είπε...

Κι αυτό κολλάει στην περίπτωση του αφρόζο

http://www.youtube.com/watch?v=PIqHZGiTZms

ουτε αυτό το ανοίγεις.
Δεν μιλάμε για μουσική του γούστου σου. Επιπλέον η γκόμενα μπορεί να συ στείλει το ζάχαρο στον Θεό

ιδίως η δεύτερη έκδοση

http://www.youtube.com/watch?v=qArPtPnpXmU&feature=related

Δηλαδή θα τον τρίβουμε για να σκοράρει;;;;;Τι άλλο θα κάνω Θεέ μου για την Πανιωνάρα!!!!

br fun_atic είπε...

@zamis
έχεις δίκιο. Ξέχασα το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=3Jwf9XTJlMk

br fun_atic είπε...

και επειδή όπως λέει και ο Costix it's oly rock n' roll baby πάτε και λίγο Τούρκικο Ροκ.

http://www.youtube.com/watch?v=GYKETg82A4M

Οι συγκεκριμένοι είναι πολύ αξιόλογο συγκρότημα. Μάλιστα έχουν εμφανιστεί ως support group των Placebo

zamis είπε...

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=FCyfeYRuO2b5c1Uc&Rec_ID=5578

ωχωχωχ

br fun_atic είπε...

τελικά, η Δευτέρα θα είναι η μέρα των εκπλήξεων, χωρίς βέβαια να αποκλείει κανείς και περαιτέρω εκπλήξεις.

Griniaris είπε...

Ή θα έχουμε την έκπληξη της μη έκπληξης...

zamis είπε...

Ετοιμαστε να παιζουμε ολοι του χρονου rotation για 3'.
Αμα θελετε βαφομαι και μαυρος.

zamis είπε...

Lolo φευγει,Mαχο ερχεται.
Καλος τερματοφυλακας σιγουρα.

br fun_atic είπε...

πάρε και για Κούμο

http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=137584

Για να συναντηθούν δεν πρέπει ένας να μείνει και ένας να πάει;

Griniaris είπε...

Μάχο,ανακοινώθηκε και επίσημα...

c@mel είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/279984

Αντε καλορίζικος.

br fun_atic είπε...

Ανακοινώσαμε τον Μάχο. Σίγουρα καλή μεταγραφή.



Το γραφείο που τον μανατζάρει (γιατί τελικά πρέπει να το κοιτάμε κι αυτό): GRASS IS GREEN SPORTS MANAGEMENT GmbH

στατιστικά στοιχεία: http://www.transfermarkt.co.uk/en/juergen-macho/profil/spieler_3567.html

br fun_atic είπε...

Εντυπωσιακό πάντως το τριετές συμβόλαιο.

amanAM είπε...

Πάει ο Φαμπιάν?

Παράξενο, πάνω πούγινε 99% καλά?

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Σιγά μή φεύγει ο Φαμπιάν. Ακόμα δέν ήλθε! Εγώ δέν το πιστεύω πάντως, άκου ...δανεικός!

Οκ ο Μάχο, σοβαρός τέρμας είναι.
Απλώς εγώ είχα κολλήσει με αυτόν τής Νιγηρίας γαμώτο...

Όσο για το αιγυπτιακό τζίνι, συμπαθέστατο φαίνεται!

Καλά για το χθεσινό παγκόσμιο... απ' το Λευτέρη το περιμέναμε- απ' τον Ευτύχη μάς βρήκε!
Εβίβα ρε παιδιά!

zamis είπε...

Κατα τα φαινομενα παμε σε εναν κυριολεκτικα νεο Πανιωνιο.

General Tanz είπε...

ΧΙΚ Καλος ο Μαχο
ΧΙΚ ΧΙΚ

zamis είπε...

lol!!
χικ

br fun_atic είπε...

Ο Μάχονται είναι έμπειρος.είναι και των 500;έτσι για να δούμε πόσους περιμένουμε ακόμη

barbouni - skavei kai psaxnei είπε...

o poutsos mou o tavromaxos

Katrinos είπε...

Eκτός απο το Παγκόσμιο , έχασα κάτι για το ΦΑΜΠΙΆΝ?

zamis είπε...

bravo barbouni,ωραια γλωσσα..:))

Panos είπε...

@br
Στο νέο γήπεδο, στην πλευρά που τώρα υπάρχουν οι θύρες 4 έως 8 προβλέπονται 1502 θέσεις θεατών. Αρα δεν είναι, προφανώς, μόνο πλευρά για σουίτες. Όταν με το καλό γίνει θα συνεχίσεις να κάθεσαι εκεί που πηγαίνεις 30 χρόνια

Panos είπε...

Στο βιντεο της παρουσίασης του Νέου Αθλητικού κέντρου, (από το 2:40 έως το 2:50) φαίνεται αρκετά καθαρά πώς θα είναι οι νέες θέσεις στην πλευρά 'επισήμων'.

http://www.youtube.com/watch?v=MAp3RbH_Dyo

br fun_atic είπε...

Αυτό που είχα καταλάβει είναι ότι στο κάτω διαζωμα υπάρχουν 1500 διακεκριμένες θέσεις και στο πάνω οι σουίτες.είναι απαραίτητες οι σουίτες για τις πιστοποιήσεις;αν όχι δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έξτρα θέσεις;

zamis είπε...

ποια ειναι η χωρητικοτητα 4-7 τωρα?

Panos είπε...

4 και 7 περίπου 1500

barbouni - skavei kai psaxnei είπε...

και 3 -> 1503

br fun_atic είπε...

Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι η αύξηση της χορητικοτητας.εννοείται βέβαια ότι θα μου κακοφαινονταν αν το τμήμα από 4-8 ήταν αποκλειστικά για πολύ ευκαταστατους

zouri1 είπε...

παντως η πρωτη μεταγραφη του Μαχο ειναι super.Πολυ καλος και τον εχουμε αναγκη.Μονο και μονο να μας δωσει ολους τους ποντους που χαναμε απο τους αχρηστους χρονια τωρα ειναι θετικο.Ξεκινησαμε καλα.Η μια θεση που ποναγαμε υπερκαλυφθηκε.Αυτο νομιζω οτι δειχνει και πως θα κινηθουμε.

tommysquare είπε...

ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ ή ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ?????

tommysquare είπε...

@ br
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ MAIL ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΔΡΑ...

br fun_atic είπε...

Δεν έλαβα μεηλ σου.δεν είχα διεύθυνση για να σου στείλω.το μπαρμπουνι είναι φίλος.

zamis είπε...

@tommysquare

τον ξερω εγω,δικος μας ειναι.Μπαρμπουνιαζει(κατα το παπαριαζει),ετσι κανει αμα εχει κεφια..don't worry:)

tommysquare είπε...

ΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ.
@BR ΕΣΤΕΙΛΑ MAIL.... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ. ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΜΗ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ... ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΩ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.

br fun_atic είπε...

Πολλές φορές έχω αντιμετωπίσει προβλήματα με το mail μου.

@Panos

To θέμα της χωρητικότητας του νέου γηπέδου έχει τεθεί αρκετές φορές. Μάλιστα αρκετοί φίλοι θεωρούν ότι εφόσον μιλάμε για ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο, πρέπει να καλύπτει και μελλοντικές ανάγκες της ομάδας.Το ότι αυτή τη στιγμή συγκεντρώνουμε 5-6.000 θεατές δεν αποτελεί δικαιολογία για τη δημιουργία ενός μικρού σταδίου, αφού υποτίθεται ότι εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της ομάδας.

Ρωτάω λοιπόν κάτι απλό. Οι σουίτες (ως αριθμός και τετραγωνικά) αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση αδειοδότησης για cl? Αν όχι, μήπως θα μπορούσαμε στη θέση τους να αυξήσουμε τη χωρητικότητα;

Σαφέστατα και είδα το βίντεο. Δεν είπα ποτέ ότι δεν υπάρχουν θέσεις κάτω από τις σουίτες. Είπα πως αν κατάλαβα καλά οι συγκεκριμένες 1.500 θέσεις είναι vip. Αυτό σημαίνει ότι το σημερινό τμήμα από την 4 έως την 8 θα είναι προορισμένο για τους vip (απλούς θεατές και με σουίτες).Αν και εφόσον το κατάλαβα καλά, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι λίγο δήθεν.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων όμως, θέλω να τονίσω ότι δεν στέκομαι τόσο πολύ σ' αυτό, αλλά στη δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητας.

zouri1 είπε...

brfun,
ηθελα να σου το πω απο χθες στο παγκοσμιο,αλλα δεν βρηκα τον χρονο.Οι σοιτες ανεβαζουν επιπεδο μια ομαδα,γιατι πρεπει να συνηθισουμε οτι οι μεγαλες ομαδες εχουν χορηγους.Και οι χορηγοι εχουν δημοσιες σχεσεις.Τα εχω ζησει προσωπικα σε πολλα ξενα γηπεδα,να πηγαινω σε σουιτες χορηγων με προσφατο τον τελικο της Μαδριτης.Οταν το διαβασα για το γηπεδο του Πανιωνιου θεωρησα οτι δεν γινεται μια δουλεια για βραχυ χρονικο διαστημα αλλα για μια σοβαρη δουλεια.Παραδειγμα.η wind απο την σουιτα που μαλλον θα εχει θα δεχεται πελατες της.Εχω επισκεφτει και στην χωρα μας τις σουιτες στο καραισκακη και στο ΟΑΚΑ.
Ενα συχρονο γηπεδο ξεκιναει απο εκει.
(παντα κατα την αποψη μου)

zouri1 είπε...

α,οσο για το χθεσινο παγκοσμιο,ξαναλεω αμα ειναι δυνατον να γινεται παντα εκει.Ο Κωστης ειναι ο καλυτερος οικοδεσποτης και η φιλοξενια του μοναδικη.

br fun_atic είπε...

@zouri
αυτή είναι μια καλή εξήγηση.Και οι ερωτήσεις γίνονται για να υπάρχουν καλές εξηγήσεις, καθώς βρισκόμαστε ακόμη σε στάδιο ενημέρωσης για το νέο γήπεδο.

Αν τα παγκόσμια γίνονταν πάντα στη φυσική μας έδρα, τότε δεν θα έμενε πελάτης στο μαγαζί. Εννοείται ότι το μαγαζί είναι τοπ, ότι η περιποίηση είναι υπεράνω κριτικής, όμως πρέπει να είμαστε κι εμείς προσεκτικοί, γιατί πολλές φορές έχουμε δημιουργήσει προβλήματα.

zouri1 είπε...

συμφωνω απολυτα και στα 2 θεματα που απαντησες