Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση της Π.Α.Ε Πανιώνιος για την παραχώρηση του Φαμπιάν Εστογιανώφ. Έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Σαφέστατα και η καλή οικονομική διαχείριση είναι υπέρ της ομάδας. Σαφέστατα και κανείς δεν επιθυμεί τη δημιουργία μαύρης τρύπας, η οποία μάλιστα να καλύπτεται από έναν και μόνο άνθρωπο. Από την άλλη όμως δεν θυμάμαι καμία αξιοπρεπή ομάδα να δανείζει το μεγάλο της αστέρι, με αντάλλαγμα την κάλυψη του συμβολαίου του, ούτε να το κάνει αυτό χωρίς προηγουμένως να προσπαθήσει να αυξήσει τα έσοδα.

Αλήθεια κε Κιντή, πριν δώσετε τον Φαμπιάν, τι είδους οικονομικές συμφωνίες κλείσατε υπερ της ομάδας; Ποιους νέους χορηγούς μας φέρατε (ή έστω προσπαθήσατε να μας φέρετε;); Με ποιο ακριβώς τρόπο προωθήσατε τα εισιτήρια διαρκείας; Το ξεπούλημα είναι πάντα εύκολο, ιδίως όταν μιλάμε για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που δεν αποκτήθηκαν με κόπο αλλά κληρονομήθηκαν.

Τέτοιου είδους κινήσεις δεν τόλμησαν να το κάνουν ούτε οι εν Jim Beam φίλοι του κου Κιντή στην κατεστραμμένη Α.Ε.Κ των αιτήσεων πτώχευσης και του ενός ευρώ. Δεν μπορώ να φανταστώ την αντίδραση των οπαδών της Α.Ε.Κ, εάν είχαν βρεθεί στη θέση μας, να δανείζουν δηλαδή τον Σκόκο ή τον Τζιμπουρ, ουσιαστικά άνευ θετικού ανταλλάγματος. Ακόμη και τότε, η διοίκηση της Α.Ε.Κ φρόντιζε να φεσώνει ομάδες όπως ο Πανιώνιος για την επίτευξη των αγωνιστικών της στόχων. Ακόμη μας χρωστάνε, αλλά δεν έδωσαν ΚΑΝΕΝΑΝ!

Η ανακοίνωση κλείνει με το επιμύθιο (γιατί πάντα χρειάζεται ένα επιμύθιο ύστερα από ένα μύθο) ότι αν και μειώνουμε δραματικά το μπάτζετ, εξακολουθούμε να έχουμε υψηλούς στόχους, οι οποίοι θα κρίνουν την επιτυχία της διοίκησης. Μια λοιπόν που ο κος Κιντής έχει πλούσιες γνώσεις ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ας μας εξηγήσει που έχει γίνει αυτό. Η Τσέλσι, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα θα το είχαν προ πολλού δοκιμάσει. Δυστυχώς ή ευτυχώς στο ποδόσφαιρο μπάλα παίζει και το χρήμα. Κι εμείς φαίνεται ότι δεν έχουμε.End of story.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω άλλη μία παρατήρηση. Μια που όλοι εμείς πρέπει να δεχθούμε την αποψίλωση της ομάδας υπέρ των οικονομικών στόχων, θα θέλαμε πολύ να ξέραμε πόσο μας κοστίζει η διοίκηση του κου Κιντή. Πόσα παίρνει ο ίδιος, τα μέλη της διοίκησης, ο Δανός εργοφυσιολόγος και όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί δεν αποκλείω καθόλου να στοιχίζουν περισσότερο από τον Φαμπιάν και να δημιουργούν από μόνοι τους μεγάλο οικονομικό βάρος στην ομάδα. Παράλληλα θα ήθελα πολύ να μάθω αν τα στελέχη αυτά είναι διατεθειμένα να δεχθούν δραστική μείωση των αποδοχών τους προς όφελος του μοναδικού μετόχου και πότε ακριβώς θα τους γίνει.

Δεν θα ήθελα να γράψω περισσότερα. Μάλλον θα έχουμε πολλά να πούμε στις επόμενες ημέρες.

70 σχόλια:

amanAM είπε...

Δεν νομίζω να είμαστε οιπρώτοι...

Θεωρείς πως για τον Φαμπιάν και τον Ρεκόμπα που ήρθαν πρόπερσι ελεύθεροι, κάποιοι δεν είχαν επενδύσει πάνω τους, αλλά παρόλα αυτά προτίμησαν να τους αφήσουν να φύγουν ελεύθεροι, παρά να συνεχίσουν να τους πληρώνουν, μέχρι να βρεθεί αγοραστής?

Εκτός της Καβάλας που είναι οικονομικά υγιής αφού οι περισσότεροι παίκτες έρχονται να παίξουν τζάμπα και χωρίς μισθό, όλες οι άλλες ομάδες έχουν προβλήματα.

Ο Μάχο άραγε είναι νέα περίπτωση Σμόγιε, όπως λέει ο Ίωνας?

Μην βιάζεσαι να κρίνεις αγαπητέ Μπρφάνιε, τι θα λες εάν με την u21 και με 3-4 έμπειρους σαν τον Φανούρη, έχουμε επιτυχίες?

Θα κάνεις ήρωα τον Κιντή.

amanAM είπε...

Τελικά, για άλλη μια φορά στην ζωή μου, έχω ένα πρόβλημα ετεροχρονισμού...

br fun_atic είπε...

Κανείς δεν μας είχε πει αγαπητέ Αντώνη ότι οι έμπειροι θα ήταν ο Φανούρης και 2 ακόμη. Αυτό που μας είπαν ήταν πως θα αγοραστούν νεαροί παίκτες και τρεις ακόμη προσωπικότητες των 500.000 ευρώ, προφανώς στις θέσεις που είχαμε ανάγκη. Αυτό δεν σημαίνει δανεισμό άνευ ανταλλάγματος του Νο1 αστεριού μας.
Επιπλέον: πριν από αρκετές βδομάδας επικροτήσαμε όλοι μας τις μειωμένες τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Για να κάνουμε σωστή "κοινωνική" πολιτική μειώσαμε τα έσοδα από τα διαρκείας, ενώ δεν τα προωθήσαμε με κανέναν τρόπο.

Προσωπικά, πριν φύγει ο Φαμπιάν με αυτό τον τρόπο θα ήθελα να διαλέξω ανάμεσα σε φθηνό ή ακριβό διαρκείας και να δω σοβαρές προωθητικές ενέργειες.

Για να απαντήσω στο σχόλιό σου, έχω να σου πω ότι ασφαλώς και δεν ξέρω ακόμη ποιους παίκτες θα αποκτήσουμε, με ποια ομάδα θα αγωνιστούμε τελικά, ούτε την πορεία της. Αν το ήξερα θα ήμουν μέντιουμ. Εξακολουθώ να κρίνω τα πράγματα που βλέπω, όταν τα βλέπω.

Θα σε καλούσα να ξαναδιαβάσεις τα σχόλια που σου έχω ανεβάσει και να μην τα ερμηνεύεις λανθασμένα ή κατά το δοκούν.

Katrinos είπε...

Τα έχω χαμένα, δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα απο τις κινήσεις τους. Μία δεν μου βγαίνουν τα νούμερα (τα έχει γράψει και ο αναξιόπιστος) την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω που το πάνε και εαν θέλουν και λένε ορισμένα πράγματα (αυτό με το Champions Leaugue δεν κατεβαίνει με τίποτα...)

Σε τέτοιες καταστάσεις ο υπεύθυνος , εν προκειμένω ο Jim είναι ή πολύ σοφός ή πολύ μ@λ@κ@ς.

Εύχομαι με όλη μου τη ψυχή να είναι το πρώτο , αν και η πικρή μου εμπειρία μου έχει μάθει να εμπιστεύομαι το ένστικτο μου και όχι τι εύχεται η ψυχούλα μου.

IWN1998 είπε...

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τα όσα έγραψες.
Αν θέλουν να πείσουν δε, να μας πουν τι χρεώνουν την ομάδα όλοι όσοι προσλήφθηκαν για υποστηρικτικό ρόλο και ιδίως πόσο στοιχίζει το telecommuting του Δανού expert της εργοφυσιολογίας...

Για το Μάχο δεν είπα ότι είναι σακάτης αλλά δεδομένου του τραυματισμού του και του ότι η Λιντζ τον άφησε ελεύθερο μήπωε πρέπει να προσέξουμε κάπως για να μην πάθουμε τα περσινά;

br fun_atic είπε...

και να δεχθούν και τις ανάλογες μειώσεις υπερ του μεγαλομέτοχου.

br fun_atic είπε...

θυμάμαι πάρα πολλές ανακοινώσεις της Π.Α.Ε με τον τίτλο διαφάνεια στα οικονομικά, οι οποίες αναφέρονταν στα έσοδα από μεταγραφές. Δεν θυμάμαι καμία τέτοια ανακοίνωση που να αφορούσε τα έξοδα, τις αμοιβές ή τη μαύρη τρύπα.
Δεν είμαι ορκωτός λογιστής και ασφαλώς αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία που έχει ο κος Τσακίρης να συντηρεί έναν σύλλογο χωρίς σπουδαία έσοδα.

Όπως όμως είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι πουλάμε καλά τους παίκτες μας, δεν είναι το ίδιο καλό να ξέρουμε και με ποιο ακριβώς τρόπο περιορίζουμε τα έξοδα;

Κι αν αυτό είναι απαραίτητο, γιατί πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μέσω της απογύμνωσης της ομάδας και όχι με τον περιορισμό λειτουργικών ή άλλων εξόδων;
Τη στιγμή λοιπόν που φεύγει ο Φαμπιάν, θα ήθελα πολύ να ξέρω το κόστος του νέου διοικητικού μοντέλου.

IWN1998 είπε...

Το ότι πουλάμε καλά τους παίκτες μας κάπως αρχίζει να ξεθωριάζει όταν ο Τζαβέλας με διακρίσεις στο φετινό πρωτάθλημα (ασσιστ κλπ) και κλήση στην Εθνική του Μουντιάλ πάει στην Άιντραχτ με 1.2 εκ. και ο Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού με μηδαμινές φέτος περγαμηνές πάει στη Σάλκε με 2 εκ. Για να δούμε τι θα καταφέορυν με Κούμο.

fatboyslim είπε...

file mu wreo to keimeno su alla mallon tha eprepe na apefthintheis se allo anthropo
se afton pu krivete pisw apo ton kinti diladi nomizw oti den einai dinaton na pistevei kapios oti o kintis pire protovoulia na dosei to lolo daniko xwris o evergetis na kserei tipota
oso gia ton mistho tou kinti na ton ipologizeis girw sta 6-7 xiliarika osa epernan k oi prokatoxoi tou diladi

Ron Barceló είπε...

Είχα γράψει ένα ολάκερο κατεβατό αλλά έφαγα άκυρο από την blogger 'υπηρεσία' κ το έχασα.
Τέλος πάντων, όλοι δυνατά αύριο γιατί ειμαστε άρρωστοι κ είναι πια αργά...
Κ να θυμάστε, το μοναστήρι να είναι καλά.
Εβίβα

amanAM είπε...

Ο εξευτελισμός, είναι βαρύς χαρακτηρισμός.

Δεν σας καταλαβαίνω... Γιατί βιάζεστα να βγάλετε συμπεράσματα? Να είμαστε σοβαροί, πιστεύετε πως ο Τσακίρης θα αφήσει τον Πανιώνιο να διαλύσει?

Δοκιμάζει έναν τεχνοκράτη, χωρίς συναισθηματισμούς, με συγκεκριμένο στόχο, να μειώσει τα έξοδα και να αυξήσει τα έσοδα από τα ταλέντα που θα αναδείξει η ομάδα, από όσους θα έχει πάρει μπιρ παρά.

Εάν παραστεί ανάγκη, θα φέρει έναν (ή τον) Παράσχο, και θα μας σώσει και πάλι.

Πρόπερσι που είμασταν μες την καλή χαρά, με Ρεκόμπα, και Εστογιάνωφ, με Χούτο, με φορμαρισμένο Κούμο, κλπ δεν κινδυνεύσαμε? Κινδυνεύσαμε.

Ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο λοιπόν. Δεν είναι κακό.

Ο λόγος που επελέγη ο Κιντής, είναι να κάνει ακριβώς αυτό, να μην ενεργεί συναισθηματικά ή οπαδικά, όπως έκανε ο ίδιος ο Τσακίρης τόσα χρόνια... Χωρίς συναισθηματισμούς, ο Φαμπιάν έπρεπε προφανώς να φύγει.

Θα δούμε πως θα πάει η χρονιά, και μετά θα κρίνουμε εάν δικαιώνεται ο Κιντής, ή εάν εμείς ανησυχούμε δικαιολογημένα. Κι εγώ ανησυχώ, δεν είπα πως κοιμάμαι ήσυχος, λέω πως... πρέπει να δείξω εμπιστοσύνη, και να περιμένω για να κρίνω.

Με πείσατε, είχα βιαστεί την προηγούμενη Κυριακή. Τώρα, τι σας έπιασε εσάς?

cdu είπε...

Ίωνα, είχα κάνει και εγώ την παρατήρηση για τον Παπαδόπουλο και τον Τζαβέλα πριν μερικές μέρες. Σε ευχαριστώ που μου το θύμησες. Κάποιοι μας δουλεύουν αλλά δεν ξέρω ποιοί - οι δικοί μας, του γαύρου, οι δημοσιογράφοι, όλοι;

cdu είπε...

Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά νομίζω το κράξιμο στον Κιντή - και εδώ, και στου αναξιόπιστου, και στου Βασίλη και στου Ίωνα - είναι άδικο. Εχω - από τους πρώτους νομίζω - εκφράσει τις αμφιβολίες μου για τα σχέδια Κιντή, αλλά αποκλείεται ο Κιντής να έδιωξε το σημαντικότερο περουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, όπως οι τότε διοικούντες δεν μπορεί να εδιώξαν τον γαμπρό του Λίνεν, γεγονός που οδήγησε στην απομάκρυνση του Λίνεν, χωρίς να ρωτήσουν τον Τσακίρη. Και αν έγινε αυτό - να έδιωξε ο Κιντής τον Λολό μόνος του - ξανά η ευθύνη είναι του Τσακίρη που δεν έθεσε τους όρους και όρια της διαχείρισης.

Κακά τα ξέματα, δεν είναι εύκολο να υπάρχει ομάδα απαιτήσεων στην Ελλάδα χωρίς ο ιδιοκτήτης να βάζει χρήματα κάθε χρόνο. Αλλιώς γίνεσαι ασανσέρ όπως ο Λεβαδειακός και Γιάννινα. Και ο δικός μας ιδιοκτήτης είπε "χρήματα γιόκ". Δικό του είναι το μαγαζί, φωτιά του βάζει και το καίει
.
Άρα, οι επιλογές είναι είτε κατ'ευθείαν υποβιβασμός, τύπου Πανθρακικού, ή Κίντ-ερ έκπληξη. Προφανώς δεν θέλουμε το πρώτο. Το δευτερο έχει μιά στο εκατομμύριο να πιάσει.
Να θυμίσω εδώ και το περίφημο πενταετές, που τώρα ολοκληρώνεται, από την ανάποδη: Ξεκινήσαμε με Ευρώπη και καταλήγουμε να παλεύουμε να σωθούμε.
Τώρα αυτοί που περιμένουν εξηγήσεις - ο Βασίλης καλή ώρα που απαιτεί κιόλας -, θα περιμένουν πολύ. Κάτι σαν τις αποκαλύψεις που ακούμε εδώ και δυό χρόνια, που όλο έρχονται και ποτέ δεν φθάνουν.

Η απογοήτευση μου είναι πολύ μεγάλη. Ελπίζω οι καταστάσεις να με διαψεύσουν - αλλά εδώ και δυό χρόνια αυτή η διάψευση δεν έρχεται.

lefterix είπε...

Εκειά που ενομίζαμε,
πως πιάσαμε τον πάτο,
ξάφνου ανακαλύψαμε,
πως έχει και πιό κάτω...

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι ήμουν ακριβής. Οι ομάδες χτίζουν πάνω στο μεγάλο τους αστέρι και δεν το δανείζουν άνευ ανταλλάγματος. Αυτό λοιπόν συνέβη προχθές και όχι πριν από μία βδομάδα ή ένα μήνα.

Ο κος Κιντής διαχειρίζεται ένα συγκεκριμένο μπάτζετ. Έγραψα κάτι πολύ απλό. Φρόντισε, πριν διώξει το μεγάλο αστέρι άνευ ανταλλάγματος να ανεβάσει τα έσοδα της ομάδας; Μείωσε τα έξοδα; Η οικονομική διαχείριση δεν είναι το αντικείμενό του; Σε αυτά δεν εντοπίζεται η ευθύνη του;

br fun_atic είπε...

Ο κος Κιντής είναι κατά τη γνώμη μου ασυνεπής σε όσα μας είπε. Ξεκινώντας από το ότι δεν θα έφευγαν μαζικά παίκτες από την ομάδα, συνέχισε με το ότι αυτή θα ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΝ από 3 έμπειρους παίκτες των 500.000 ευρώ ο καθένας.
Αυτό σημαίνει ότι καλύπτω τα κενά και χρησιμοποιώ έμπειρους παίκτες με προσωπικότητα και κάποιους νεαρούς, χωρίς όμως να δημιουργήσω μια ολοκαίνουργια ομάδα.
Ναι, έχει δηλώσει ότι υπάρχει τιμή για τον κάθε παίκτη. Ασφαλώς και θα μπορούσε να πουλήσει βασικό παίκτη. Όχι όμως να προχωρήσει σε μαζικές πωλήσεις, καθώς ήταν βασική του δέσμευση.

lefterix είπε...

Ακόμα είμαι μπερδεμένος...
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας από τους έμπειρους των 500.000, δεν θα μπορούσε να είναι ο Λόλο;
Θα μου πείς ότι όλοι είμαστε μπερδεμένοι, τι λέω τώρα...\

Anyway, Μπουρουφίξ, κατά τις 6.00 με 6.20 θα βρίσκομαι στο γνωστό μέρος νκαι θα πίνω τα μπυράκια μου...Πέρνα να κουβεντιάσουμε λίγο και μετά μπαίνουμε μαζί μέσα...

Griniaris είπε...

Δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα και τι εκπλήξεις μπορεί να έχουν ετοιμαστεί.Περισσότερο θα πάω για να δω με τι μούτρα θα εμφανιστούν κάποιοι στο γήπεδο.Αυτοί που κατά πρόσωπο με γέμισαν ψέμματα και μπαρούφες αποκαλώντας με ουσιαστικά ηλίθιο.Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι τουλάχιστον να τους αντιστρέψω το χαρακτηρισμό...

IWN1998 είπε...

@cdu. Φιλε cdu στο μόνο που αποδοκίμασα τον Κιντή είναι στο ότι συνεχίζει να μιλάει για υψηλούς στόχους και άλλα κουραφέξαλα τη στιγμή που δεν έχει ρόστερ για να παίξει. Λίγη ειλικρίνεια και μετριοπάθεια δεν θα έβλαπτε.
Καί προφανώς εξέφρασα την άποψή μου ότι μεταξύ του πλάνου αποδόμησης Κιντή και των υπερβατικών επιπολαιοτήτων των τελευταίων χρόνων υπάρχουν άλλοι συντηρητικοί τρόποι να κρατήσεις τα χαλινάρια και να πορευτείς με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Εμείς διαλέξαμε το ηλεκτροσόκ Κιντή. Όσο και αν σε πολλούς φίλους, η απογοήτευση δημιουργεί συναισθήματα αποδοχής τέτοιων λύσεων, εγώ δεν θα συμφωνήσω.

Επίσης πρώτος εγώ είπα ότι το αφεντικό κάνει το κουμάντο στο μαγαζί του και αν θέλει βάζει φωτιά και το καίει. Εμείς σαν πελάτες που αγαπάμε το μαγαζί λέμε τη δική μας άποψη καιόποιος θέλει την ακούει.

br fun_atic είπε...

@cdu και fatboyslim

Ο κος Κιντής έχει αναλάβει εν λευκω την οικονομική διαχείριση. Αυτό σημαίνει ότι έχει στα χέρια του τα χρήματα που είναι διατεθειμένος να χορηγήσει ο μεγαλομέτοχος και τα πάγια έσοδα (από το κράτος και τα τηλεοπτικά).

Τα χρήματα αυτά είναι συγκεκριμένα. Ούτε το κράτος δίνει περισσότερα, ούτε η τηλεόραση, ούτε ο μεγαλομέτοχος.

Τη στιγμή που κάποιος έχει την οικονομική διαχείριση μιας εταιρείας, δεν πρέπει πέρα από τις περικοπές να φροντίσει και για την αύξηση των εσόδων της;
Στη δική μας περίπτωση αυτό σημαίνει αύξηση των διαρκείας, αύξηση των χορηγιών, αύξηση των πωλήσεων της μπουτικ κ.λ.π

Θεωρώ λοιπόν ότι πριν να παραχωρήσει τον Φαμπιάν, με αντάλλαγμα την κάλυψη του συμβολαίου του, θα έπρεπε να είχε φροντίσει όλα τα υπόλοιπα.

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρώ ότι ευθύνεται ο κος Κιντής και γι αυτό τον λόγο το κείμενό μου είναι στοχευμένο εις βάρος του.

Πολλοί φίλοι το έχουν αναφέρει, αλλά παράλληλα έχουν δημοσιευθεί κείμενα στον Π.Κ, τα οποία εκφράζουν προβληματισμό για την αντικατάσταση στελεχών και υπαλλήλων της ομάδας που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για πολλά χρόνια, με σκοπό την μείωση των εξόδων.

Αφού συμβαίνουν όλα αυτά, και αφού οι παλαιοί συνεργάτες της Π.Α.Ε ήταν ακριβοί, δεν θα έπρεπε να ξέρουμε αν οι νέοι είναι φθηνότεροι;

General Tanz είπε...

Καλημερες.

Υποθετοντας οτι τα διαθεσιμα(μετα τις περικοπες) ειναι πιο πολλα απο οτι ειχαμε τις 2 πρωτες χρονιες, δεν υπαρχει δικαιολογια να μην παμε καλα.

Ταδε εφη Ζαρατουστρας.

NK99 είπε...

Τα ερωτήματα που τίθενται στα blog είναι εύλογα, η στάση όμως της ΠΑΕ τον τελευταίο χρόνο είναι να μην δίνει εξηγήσεις (όχι με την εννοια του να λογοδοτεί) στους οπαδούς για το οτιδήποτε και να είναι κάπως απόμακρη.
Επομένως ας μην αναμένουμε απαντήσεις.
Αναπολώ τα δύο πρώτα χρόνια όπου ο πρόεδρος έδινε τακτικά συνεντεύξεις όπου μας έλεγε ξεκάθαρα τις σκέψεις του. Επίσης υπήρχε και ένας προπονητής που κάθε Παρασκευή έκανε το ίδιο.
Αναρωτιέμαι μήπως ο πρόεδρος έχει απαχθεί και έφεραν ένα σωσία του που έχει ως σκοπό να μας σπάσει τα νεύρα με τις παλινωδίες του.
Ποτέ δεν είδα τον Τσακίρη των δύο πρώτων χρόνων ως πορτοφόλι, γιατί η δύναμη του ήταν οι ιδέες του.
Εξάλλου πόσο ήταν το μπάτζετ τον πρώτο χρόνο? Ίσως μικρότερο από το φετινό.
Κάποιοι ενδεχομένως θα πουν δικό του το μαγαζί ότι θέλει κάνει...αλλά στο ποδόσφαιρό και ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα αν οι οπαδοί ήταν απλά πελάτες της εταιρίας πολύ απλά δεν θα αγόραζαν γιατί το προίόν σας κύριοι είναι ΜΑΠΑ....
Δεν φτάνει που οι παίκτες δεν ξέρουν μπάλα αλλά ορισμένοι βαριούνται κιόλας να παίξουν. Επομένως να πάρω διαρκείας να δω τί? Πανιώνιος Λάρισα 0-δεν θυμάμαι πόσο? Επομένως αν νομίζουν ότι είμαστε πελάτες ας το σκέφτονται διπλά πριν διώξουν τον μπαλαδόρο για να φέρουν με παρόμοια λεφτά τον πίτουρα...
Θα πάρω διαρκείας ως φανατικός οπαδός και ΜΟΝΟ.

br fun_atic είπε...

Πάντως χρειάζεται εκτίμηση το γεγονός ότι για τον Λόλο ενδιαφέρθηκαν οι παλιές του ομάδες και κατέληξε σε μία από αυτές...

br fun_atic είπε...

@nk99

ανάμεσα στην πρώτη εικόνα πριν από δύο χρόνια και στη σημερινή, υπάρχει μια περίοδος που κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ανοίξει και πιθανόν να επηρεάζει σημαντικά τις οικονομικές εξελίξεις.

Η περίοδος αυτή, πέρα από τις ενδεχόμενες οικονομικές τις επιπτώσεις, ζημίωσε και σε επίπεδο στελεχών.Όλοι θυμόμαστε ότι μετά την απομάκρυνση προσώπων στα οποία ο κος Τσακίρης είχε μεγάλη εμπιστοσύνη, η διοίκηση της Π.Α.Ε πέρασε κατά διαστήματα ακόμη και σε χέρια οργανωμένων οπαδών.

Ασφαλώς και πρέπει όλοι να αγοράσουμε διαρκείας. Σε τέτοιες δύσκολες περιστάσεις είναι ένας τρόπος να εκδηλώσεις τις θέσεις σου και να υποστηρίξεις την ιδέα του Πανιωνίου.

br fun_atic είπε...

@νκ99 Vol 2

Για το μπάτζετ της πρώτης χρονιάς πρέπει να συνυπολογίσουμε και κάτι. Τις ελλείψεις της ομάδας σε έμψυχο δυναμικό. Δεν θυμάμαι να είχε η ομάδα τόσο τρανταχτές ελλείψεις σε τόσες θέσεις, όσο σήμερα.

br fun_atic είπε...

Προσωπικά δεν "τσιμπάω" με ενδεχόμενη απόκτηση του Ντάριο, γιατί δεν είμαι πεπεισμένος ότι εάν και εφόσον γίνει, οι λόγοι της θα είναι καθαρά αγωνιστικοί.

NK99 είπε...

Για την ιστορία έτσι κατέβηκε η ομάδα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Τσακίρη Ηρακλής - Πανιώνιος 0-0

Κένινγκ Μανιάτης Κουτσόπουλος Πλετς Ενσαλίβα Φερνάντεζ Μαγκντι Μάκος Γονδουλάκης Γουσούλης Αραβίδης

IWN1998 είπε...

Δεν το προτείνω, απλά προσωπικά το σκέφτομαι. Μήπως τελικά η αποχή τους πειράξει πιο πολύ από τη συμμετοχή διαμαρτυρίας, σήμερα;
Απλά βάζω το θέμα προς συζήτηση. Είναι σίγουρο ότι οι οργανωμένοι δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο σαφώς. Αλλά για μας τους υπόλοιπους, ίσως έχει μια σημασία ν' αναρωτηθούμε.

br fun_atic είπε...

Το είχα σκεφτεί κι εγώ. Δεν προτρέπω τίποτα και κανέναν. Προσωπικά θα πάω για να δω την ομάδα που θα παρουσιαστεί και για να είμαι συνεπής σε όσα έχω γράψει το προηγούμενο διάστημα. Πραγματικά όμως πηγαίνω με βαριά καρδιά.

Griniaris είπε...

Πάντως κατά πάσα πιθανότητα δύο μεταγραφές θα είναι το απόγευμα.Αν πρόλαβα καλά να ακούσω τον Φιατσαντωνάκη,ένας που έπαιζε στην Πόρτο επιθετικός και ένας της Καιζερςλάουτερν μέσος...

Griniaris είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/90258-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%81%CF%85%CE%B8%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7

Aυτοί είναι...

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/280403

Ρικάρντο Βαζ Τε και Ντράγκαν Πάλιτς

IWN1998 είπε...

Βαζ Τε (πορτογάλος) και Πάλιτς (Βόσνιος). Ο πρώτος επιθετικός.

Ron Barceló είπε...

Vaz Te???!!!

:o

Ron Barceló είπε...

Μεταγραφές ή δανεικοί?

NK99 είπε...

Ο πορτογάλος φαίνεται ο κλασικός φορ που λείπει από την ομάδα. Το wikipedia αναφέρει τραυματισμούς οι οποίοι φαντάζομαι θα διερευνηθούν από το ιατρικό τιμ. Για τον Βόσνιο αναφέρεται ότι από 2004-2008 έπαιζε στην Χοφενχαιμ αλλά τώρα έχουμε 2010...
Πάντως καλό είναι που ψωνίζουμε από χώρες με παράδοση στο ποδόσφαιρο

Timoros είπε...

εγω θεωρω απολυτα υγειες το να θελει ο φιλαθλος να μαθει που πανε τα λεφτα, γιατι αναγκαζομαστε πχ να φυγει το συμβολαιο του λολο, κλπ. Εκτος απο υγειης, οι ερωτησεις αυτες ειναι και καλες (to the point). Ευελπιστω οτι θα απαντηθουν εαν τεθουν με τον σωστο τροπο, οπως νομιζω οτι συνηθιζεται στα θεματα οικονομικης διαφανειας απο την παε.

βεβαια καποιοι υπερ-πανιωνιοι θα σας κατηγορησουν οτι ειστε "λογιστες" και οχι φιλαθλοι. κατα αυτους, ο φιλαθλος πρεπει ανεξαρτητως πραγματικοτητας και λογικης να επιζητει την ενδυναμωση της ομαδα ανευ ορων. Οπως εκναν οι φιλαθλοι του Ηρακλη και τελικα περασανε τον Ιουνιο στους δρομους να σωσουν την ομαδα τους απο τον υποβιβασμο φετος - αυτοι φετος εγιναν και λογιστες και δικηγοροι

br fun_atic είπε...

Να το θέσω λοιπόν με μορφή ερώτησης.

Με δεδομένο ότι τα "πάγια έσοδα" δηλαδή τα τηλεοπτικά, η κρατική επιχορήγηση και η συμβολή του κου Τσακίρη είναι δεδομένα και μάλιστα μη δυνάμενα να αυξηθούν, θα ήθελα να μάθω:

1. Πόσο κοστίζει στην Π.Α.Ε το νέο διοικητικό μοντέλο του κου Κιντή (αναλυτικά για κάθε στέλεχος, υπάλληλο και ασφαλώς τον ίδιο και τα μέλη του Δ.Σ).
2. Ποιες προσπάθειες έγιναν για την εξοικονόμηση χρημάτων από άλλους πόρους (λειτουργικά έξοδα κ.λ.π) ή για την εύρεση νέων πόρων.

br fun_atic είπε...

to the point είναι επίσης να μάθουμε το γιατί η Α.Ε.Κ κατάφερε να κρατήσει τα αστέρια της, ματώνοντας οικονομικά τον Πανιώνιο στην περίπτωση Τζιμπουρ και βάζοντας φέσι στους πάντες, ενώ εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο το μεγάλο μας αστέρι, χωρίς να νοιώθουμε ότι έγινε η παραμικρή προσπάθεια να κρατηθεί και να χτιστεί επάνω του η ομάδα.

IWN1998 είπε...

Ο Βαζ Τε ήταν σούπερ ταλέντο πριν 3 χρόνια αλλά από τότε είχε πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και έπαιξε ελάχιστα...

Ο Ντράγκαν Πάλιτς είναι χαφ, έχει βγάλει και γκολ και έπαιζε στην Καιζερσλάουτερν στη Β' με την οποία ανέβηκε φέτος. Αν μη τι άλλο δεν έχει τραυματισμούς τουλάχιστον δημοσιοποιημένους.
Δεν φαίνεται να είναι ελεύθερος, οπότε μάλλον αν γίνει μιλάμε για κανονική μεταγραφή (ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!!!).

vassilis είπε...

Τιμορέ, χέστηκα πως θα με πουν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη βιώσουμε ξανά νεο 92 ή 96 αλλά να πάει η ομάδα μπροστά.

Θεωρώ ότι τα λεφτά που μπήκαν από τον κύριο Τσακίρη έγιναν λεφτά του Πανιωνίου και πρέπει κάποιοι υπερπανιώνιοι ή μη να ΠΟΝΑΝΕ εξαιρετικά τη κάθε δραχμή του Συλλόγου πριν την δώσουν και να το σκέφτονται και να το μελετάνε πολύ σοβαρά.

Δυστυχώς δεν είδα ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε τέτοια συμπεριφορά ευθύνης. Μάλλον κάποιοι είχαν μπερδέψει τον κύριο Τσακίρη με το ελληνικό δημόσιο.

br fun_atic είπε...

Θεωρώ ότι το μπάχαλο οφείλεται σε κάποιο βαθμό και στην επικοινωνιακή πολιτική της Π.Α.Ε

Ενημερωθήκαμε για τα δίκτυα στην Αφρική, για τα ταξίδια σε όλη την υφήλιο και στη συνάντηση μάθαμε ότι θα ενισχυθούμε σε καίριες θέσεις με τρεις παίκτες προσωπικότητες των 500.000 ευρώ ο καθένας. Επιπλέον ότι θα αγοράσουμε κάποιους ταλαντούχους νέους και θα αναβαθμίσουμε νεαρούς δικούς μας.

Άλλο αυτό, που υποδηλώνει ένα σοβαρό σχέδιο, και άλλο η πλήρης συσκότιση, η πώληση βασικότατων παικτών, οι φήμες για απομάκρυνση και άλλων, οι απανωτές αποδεσμεύσεις και το κερασάκι στην τούρτα ο δανεισμός του Φαμπιάν και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τρόπο.Και όλα αυτά γίνονται για την οικονομική βιωσιμότητα της ομάδας. Κανείς όμως δεν μας είχε ενημερώσει για τα οικονομικά προβλήματα.Μόνο φήμες για μαύρη τρύπα και κάποια δημοσιεύματα για χρέη στην εφορία κ.λ.π.

Όλα αυτά εξακολουθούν να μην παρουσιάζονται πουθενά και ως δικαιολογία για την απομάκρυνση του Φαμπιάν εμφανίζεται μόνο η δυσκολία του κ. Τσακίρη να προσφέρει περισσότερα για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών.

Μιλάμε για την επικοινωνιακή καταστροφή του Δράμαλη.

Πέρα όμως από την επικοινωνιακή πολιτική, όλοι ενδιαφερόμαστε για την ουσία, που είναι η οικονομική και αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας.

Timoros είπε...

μην ξεχναμε οτι ο Πλατινι ηδη ψηφισε τους νεους κανονισμους τυπου σαλλαρυ-καπ

δηλαδη περιοριζει τα λεφτα προς διαθεση για παικστες στο 80% (νομιζω) των εσοδων. παραδειγμα του πως θα ειναι το ποδοσφαιρο στο αμεσο μελον:

ποσα λεφτα εχετε τηλεοπτικο κυριοι? 2.1? μαλιστα. Εισητιρια 0.7, οκ. Μεταγραφες (πωλησεις) αλλο 1.5" κλπ κλπ συνολο 6.0 μυρια. ωραια, αρα εχετε δικαιωμα μονο μεχρι 4.8 για συβολαια παικτων.

με λιγα λογια anyway ερχεται το τελος του ελληνικου λαικιστικου μοντελου του "ειναι τρελος ο πρεδρος", τα "εχωσε ο πρεδρας", κλπ

Αρα δεν ειναι θεμα να λυπομαστε/σεβομαστε η οχι τα λεφτα του τσακ. ειναι θεμα οτι η ανοπησια αυτη τελειωνει συντομα και θεσμικα.

brfun + vasili email στον κυριο κιντη η τσακ τις ερωτησεις σας.

Timoros είπε...

μπορει να μην εχουμε στον ΠΓΣΣ τα resources για αρτια επικοινωνιακη πολιτκη. αλλα απο την αλλη, το μικρο μας μεγεθος εχει το καλο οτι λιγο-πολυ ολοι γνωριζομαστε και ετσι μπορουν πιο ευκολα να απαντιουνται τετοια ερωτηματα απ'οτι πχ στον γαβ με απειρα επικοινωνιακα resources

Ron Barceló είπε...

Πηραμε κ το Σκούρτη. Περσι,στην u-21 του γαυρου. Το 2ο μισό δανεικός στη Λατσιο Β. Φορ γκολτζής!

br fun_atic είπε...

Άρα υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο αγνοούσαμε.
Πριν λοιπόν από όλες τις ανακοινώσεις, τα ταξίδια και τα δίκτυα, δεν έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί γι αυτό το θέμα;Αντί να μας πει αυτά ο κος Κιντής, μας είπε ότι θα γίνουμε Λυών, ότι ο στόχος θα είναι η Ευρώπη για φέτος και υπαινίχθηκε cl μετά από 3 χρόνια. Συγνώμη, αλλά αυτά με 1,5 εκ ευρώ από τον μεγαλομέτοχο και σταθερά όλα τα υπόλοιπα έσοδα απλά δεν γίνεται.

Ακόμη κι έτσι να είναι, ποιες προσπάθειες έκανε ο κος Κιντής να ανεβάσει τα έσοδα, ώστε να δικαιολογεί μεγάλα συμβόλαια;

Δεν έχω το email του κου Κιντή, ούτε του κου Τσακίρη.Δεν βρίσκω κανένα λόγο να τους αποσπάσω από τι ασχολίες τους.

Αυτό που κάνω είναι να σχολιάζω αυτά τα οποία βλέπω και ενδεχομένως να μεταφέρω σε κάποιο βαθμό και των οπτική των φιλάθλων. Αυτό μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και για τη διοίκηση.

Συνεπώς δεν χρειάζεται να στείλω mail για να δώσει εξηγήσεις η διοίκηση, αλλά μπορεί να το κάνει εάν και εφόσον θεωρεί ότι τα όσα μεταφέρω είναι δικαιολογημένα και χρήζουν διευκρίνησης.

Ο κος Κιντής έχει καλλιεργήσει το προφίλ του γενικού δερβέναγα, που δεν ενημερώνει ούτε δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αυτό μπορεί διοικητικά να είναι προσόν, τον κόσμο όμως τον έχει τσακίσει.

Timoros είπε...

οι κανονισμοι αυτοι ερχονται, δεν εφθασαν ακομα. αλλα εχει γραφθει στον τυπο και στα σαιτς νομιζω, ισως καποια στιγμη ψαξω να στα βρω.

αλλα και ανεξαρτητως αυτων, τα "καστρα στην αμμο" (copyright IWN) ειναι καστρα στην αμμο, ειτε μας το θεσμοθετησει ο πλατινη ειτε οχι

οσον αφορα την περιβοητη λυων, καποτε ειχαν 20-30 εσοδα και σημερα εχουν 120. βεβαια αλλη κλιμακα. αλλα και στην δικια μας μινατουρα, καποτε ειχαμε 3 επι αχιλλεα, σημερα ειμαστε αισιως στα 7. so u never know...

καλυτερα να τους αποσπας με εμαιλ παρα να δημιουργουνται ενδεχομενα λαθος εντυπωσεις δημοσιως νομιζω. (αλλιως μπορεις να πας στη συναντηση σημερα στις 1700)

Timoros είπε...

argy: για σκουρτη που το διαβασες?

br fun_atic είπε...

@timoros

εδώ που τα λέμε, δεν εμπόδιζε κανείς τη διοίκηση του Πανιωνίου να συμφωνήσει μειώσεις αποδοχών ή να παρουσιάσει μειωμένα συμβόλαια (κατά το Ελληνικό σύστημα)με εξασφαλισμένες τις απαιτήσεις των παικτών κάτω από το τραπέζι, για να μπορέσει να δικαιολογήσει τις επιταγές Πλατινί.

Ως απλός φίλαθλος εισέπραξα ότι ο Φαμπιάν έφυγε σφαίρα κατά την στρατιωτική ορολογία και με άκομψο τρόπο. Ο Αντώνης δεν είχε άδικο. Ίσως ο τίτλος μου ήταν υπερβολικός, καθώς κανείς δεν μπορεί να εξευτελίσει τον Πανιώνιο. Όμως θεώρησα τραγικό να παραχωρηθεί το νο1 αστέρι μας άνευ θετικού ανταλλάγματος.

Ron Barceló είπε...

Το άκουσα από Μάκη στο sport-fm.

H επιβεβαίωση ήρθε 2 λεπτά αργότερα από το site:
http://www.sport-fm.gr/article/280431

Για μένα είναι η σημαντικότερη κ απο τις 3 σημερινές μεταγραφές γιατί μιλάμε για πολύ καλό πάιχτη-σκόρερ. Ενώ λογικά σηματοδοτεί τέλος για Μπόσκο ή Μπουβάλ ή κ για τους 2.
Το κακό είναι πως κατέχει θέση ξένου, Αλβανός γαρ.
Αλλά το παλικάρι το έχει το τόπι. Πιστέψτε με..

Timoros είπε...

παραθυρακια υπαρχουν σιγουρα. αλλα μετα πεφτεις πανω σε ΣΔΟΕ που εχουν αγριεχει (ντου και στις 16 παε τον μαρτιο - για αρχη). επισης και ο μπιταχτζης κανει revamp την επιτροπη επαγγελματικου αθλητισμου και εχεις παντα και liscencing. αρα οι μαιμουδιες πλεον θελουν τριπλες σε 3 ταμπλο τουλαχιστον.

πιστευω παλι γινεται αυτο που λες, απλα με μετρο πλεον

br fun_atic είπε...

Δεν νομίζω ότι έχω δημιουργήσει δημόσια λάθος εντυπώσεις, γιατί σχολιάζω μόνο αυτά που βλέπω και διαβάζω.

Για την συνάντηση των 17:00 δεν το βλέπω. Άλλωστε έχουν κληθεί οι οργανωμένοι. Μεταξύ μας όμως, την ίδια ώρα έχει την τελευταία του προπόνηση ο γιος μου (καιρού επιτρέποντος) και αυτό έχει απόλυτη προτεραιότητα για 'μένα.

Στην Λυών τα κατάφεραν αυτοί που τα κατάφεραν. Θα ΄ταν καλό το παράδειγμα αν είχε διοικήσει τη Λυών ο Κιντής.

Άλλο έρχονται οι κανονισμοί και άλλο ισχύουν. Άλλωστε το ότι έρχονται δεν μας απαντά στο ερώτημα για τον χρόνο εφαρμογής τους

Ron Barceló είπε...

Και κάτι άλλο. Ελπίζω φέτος να αλλάξουμε κ φανέλα με κάποια πιο..'παραδοσιακή'. Γιατί οι τελευταίες απόπειρες δεν θύμιζαν σε τιποτα την Πανιωνάρα.
Γιατί της στραβής ψ..., ξέρουμε όλοι τι τις φταίνε.

Ron Barceló είπε...

Αναμένω πλέον Ντάριο κ 'τζίνι' κ θα πέσουν τα τσιμέντα..
Όλοι επίθεση.

Timoros είπε...

ο χρονος εφαρμογης τους εξαρταται κυριως απο τα διαθεσιμα του συντιρητη του καστρου στην αμμο (τσακ). τυχαια ομως (η ισως και οχι αφου μιλαμε για οικονομικη κριση) οι περικοπες φετος ειναι καλο timing αφου βελουμε μια γενικοτερη ταση συγκρατησης στους ανταγωνιστες μας

Timoros είπε...

argy: θανξ. οι αλβανοι δεν ειναι πλεον ξενοι, ετσι ακουω τουλαχιστον. τον θυμαμαι γιατι παρακολουθω παντα τους κ21 τα τελευταια χρονια. ειναι ενα κλικ πανω απο σιμωση (οταν ο δικος μας εβαζε 20 ο σκουρτη ηταν στα 30, η κατι τετοιο). ειναι σιγουρα πολλα υποσχομενο ταλεντο αλλα παντα κραταω μικρο καλαθι αφου εχω δει απειρους τετοιους να μην "βγαινουν" - και οχι μονο στον ΠΓΣΣ

Ron Barceló είπε...

Μαζεύτηκαν πολλοί φορ όμως. Το θέμα είναι τι θα γίνει με Αμπαλα-μπαν κ τον απίθανο Μπουβάλ. Ενώ μην ξεχνάμε πως έχουμε κ Λουκίναρο κ Σιμώση.

-Πως θα σας φαινόταν Κοιλιάρας ως αντι-Λόλο στα αριστερα?
-Ακουσα πως ο Βόσνιος είναι κλασικός επιτελικός μέσος κ πως πάει για βασικός μιας κ ο Στόρε σκοπεύει να παίζει έτσι.
Επιτέλους..
-Κατά τη γνώμη μου, λείπουν τουλάχιστον 2 με 3 ακόμα εντεκαδάτοι. Αμυντικοί πρωτίστως.
Ας σπρώξουν λοιπόν λεφτά για ένα στόπερ-αρχηγό που μας έλειψε τόσο πολύ τα τελευταία 3 χρόνια.

Λέτσος είπε...

xerei kaneis ti ginetai me tsotsalits kai riera?

einai paiktes ths omadas kanonika?

Timoros είπε...

τσοτσα+ριερα κανονικα παικτες μας
ριερα σημερα ΑΑ ακουω αρα καμπανα οταν με το καλο σκασει

Timoros είπε...

argy: συμφωνω, πολλοι και οχι τοσο quality. για να δουμε οως θα καταληξουμε

king_ego είπε...

«πού πήγαν τα λεφτά»???
όσο καλοπροαίρετος και να 'σαι δεν σ'αφήνουν ν'αγιάσεις.
kalo kouragio!

Ron Barceló είπε...

Στην πρώτη προπόνηση του Πανιωνίου αναμένεται να δώσει το παρόν και ο 20χρονος μέσος Κώστας Κάρδαρης ο οποίος έχει συμφωνήσει προφορικά με τους κυανέρυθρους. Ο παίκτης προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.


http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Panionios/279064.html

br fun_atic είπε...

Τι να πω; Η σημερινή πρώτη μου φαίνεται λίγο σαν τον καφέ μετά την κηδεία. Πάντα υπάρχουν κατεβασμένα μούτρα, πάντα υπάρχουν αυτοί που θα πουν τη μαλακία τους επειδή δήθεν δεν υπάρχει κηδεία αγέλαστη, φράσεις κλισέ του στυλ δεν είμαστε τίποτα κ.λ.π

Δεν αποκλείω να δούμε το kinder έκπληξη, παρόλα αυτά είμαι εντελώς down.

Άσε που δεν έχει φανέλα να βάλει ο γιος μου.Πάει και ο Ρεκόμπα και ο Φαμπιάν. Μάλλον θα δανειστεί την φανέλα της αδελφής του με το όνομα του Τσότσα...

IWN1998 είπε...

Ο Σκούρτης έχει διαλέξει την Εθνική Αλβανίας, αλλά έχει γεννηθεί εδώ. Δεν ξέρω αν έχει πάρει και Ελληνικη υπηκοότητα. Πάντως θυμίζω ότι δεν δέχτηκε την προσφορά συμβολαίου του Ολυμπιακού ζητώντας περισσότερα, έφυγε για Λάτσιο, πήγε στον Άγιαξ και σε διάστημα λίγων μηνών επιστρέφει σε μας. Ταλέντο μεγάλο πιθανόν αλλά και ο Χούτος κάτι τέτοια έκανε νομίζω...

Το ότι παίρνουμε παίκτες νέους είναι σίγουρα ελπιδοφόρο.
Από την άλλη ο Πάλιτς μπορεί να είναι καλή λύση άλλά μου κάνει εντύπωση ότι ούτε ελεύθερος ήταν και ανήκε και σε ομάδα που ανέβηκε κατηγορία στη Μπουντεσλίγκα και μάλιστα ιστορική ομάδα. Πάντα βέβαια υπάρχουν και προσωπικά θέματα...

Timoros είπε...

Στην πρώτη προπόνηση του Πανιωνίου αναμένεται να δώσει το παρόν και ο 20χρονος μέσος Κώστας Κάρδαρης ο οποίος έχει συμφωνήσει προφορικά με τους κυανέρυθρους. Ο παίκτης προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.


http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Panionios/279064.html

αλλος ενας λειτουργος της δημοσιογραφιας εν δραση δηλαδη?

http://www.superleaguegreece.net/season2010/teamsU21/panionios-jr.htm#start

Timoros είπε...

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.panionios.gr/files/Press%2520Office/K21_all.jpg&imgrefurl=http://www.panionios.gr/default.asp%3Fpid%3D55%26la%3D1%26artid%3D17685%26catid%3D15&usg=__VsJ75eBuClixyFvH02xotq8PJug=&h=365&w=500&sz=43&hl=el&start=7&um=1&itbs=1&tbnid=q2dwEV6LGQed-M:&tbnh=95&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3D%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2597%25CF%2582%2B%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259F%25CF%2582%26um%3D1%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26tbs%3Disch:1

και αλλα πολλα τετοια για καρδαρη
βασικα το παιδι ειναι δικο μας εδω και χρονια στις μικρες ομαδες
(ελεος)

amanAM είπε...

@ Μπρφάνιο

Δεν έχω δίκιο, απλώς... ασπάστηκα την λογική που μου ανέλυτσες, παρά το πιόμα σε άκουγα, και τελικά... εσύ "ασπάστηκες" το δικό μου δόγμα περί αυθορμητισμού.

Τελικά και οι 2 έχουμε πειθώ. Το να την εξασκεί ο ένας στον άλλον, δεν έχει νόημα αφού... θα αλλάξουμε απλώς ρόλους!!!

Timoros είπε...

"for centuries, alcohol has served as social lubricant" - αγνωστη πηγη

zouri1 είπε...

φωτογραφιες απο την σημερινη πρωτη
http://zouri1.wordpress.com/2010/06/28/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85/

amanAM είπε...

πολύ ωραίες φωτογραφίες Ζούρη, Ευχαριρτούμε