Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η ανησυχία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα

Η πρώτη προπόνηση της ομάδας ήταν το πρώτο ουσιαστικό και ψυχολογικό ορόσημο που είχα θέσει στον εαυτό μου για την καινούργια χρονιά. Θεωρητικά, κανείς δεν μπορεί να ζητήσει την ολοκλήρωση των μεταγραφών πολύ πριν από την πρώτη προπόνηση. Την ημέρα εκείνη όμως είναι σωστό να υπάρχει τουλάχιστον ο βασικός κορμός της ομάδας, της προπονητικής ομάδας αλλά και της ομάδας υποστήριξης, προκειμένου να μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι η προετοιμασία ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο και ότι ο προπονητής θα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να καταστρώσει τα σχέδιά του.

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την απομάκρυνση από την ομάδα ανθρώπων που διατηρούσαν για χρόνια τις θέσεις τους, που ήταν Πανιώνιοι και που ποτέ δεν υπήρξε εις βάρος τους το παραμικρό σχόλιο για την απόδοσή τους. Παρατήρησα επίσης ότι ο νέος προπονητής δεν έχει τον παραμικρό συνεργάτη στην ομάδα. Το γεγονός αυτό με εκπλήσσει και μπορώ να πω ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε προπονητή να αποδώσει τα αναμενόμενα όταν δεν έχει φέρει μαζί του κανέναν από τους συνεργάτες του, στους οποίους έχει εμπιστοσύνη και που με τη σειρά τους γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του, τη μεθοδολογία του και τις απαιτήσεις του. Με λίγα λόγια ο προπονητής, το υπόλοιπο τεχνικό τιμ και η ομάδα υποστήριξης μοιάζουν με την Λεγεώνα τον Ξένων. Κανείς δεν ξέρει κανέναν. Το μόνο τους κοινό είναι ότι προσλήφθηκαν την ίδια περίοδο από την ίδια διοίκηση. Τίποτα άλλο. Το στοιχείο αυτό το θεωρώ άκρως αρνητικό για τη νέα χρονιά. Συνεπώς, με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, πρέπει να πετύχουμε το δέσιμο μιας εντελώς νέας και άπειρης ομάδας, αλλά και ολόκληρης της ομάδας υποστήριξης και της τεχνικής ηγεσίας. Αυτό στην κρίση όλων σας.

Χωρίς να θεωρώ ότι η ενίσχυση της ομάδας έχει ολοκληρωθεί, παραθέτω τα ονόματα των παικτών (τα περισσότερα) που πήραν μέρος στην πρώτη προπόνηση: Μπέλιτς,Κοντοχρήστος,Γιόνσον,Λουκίνας, Αναστασόπουλος, Ντούνης,Σταυροθανασόπουλος,Σιόβας, Buval, Κοιλιάρης, Χ. Μανιάτης, Όμο,Καμπούρης, Κολοβός Λάτκα,Γκέζος, Σαμάρης, Σίμωσης, Σκούρτης, Γουνδουλάκης, Καρδάρης,Καλδέλης, Κουμορτζί, Κούρντι, Μάχο,Κούκετς, Βαζ Τε, Μανιάτης, Κοιλιάρας, Ταμπάσης.

Παρατηρούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες από την ομάδα νέων, δηλαδή παίκτες που δεν έχουν ουσιαστική εμπειρία της κατηγορίας, ενώ το παράδοξο είναι πως ο μοναδικός παίκτης που γνωρίζει ουσιαστικά ο κος Στόρε είναι ο Γιόνσον. Είναι εντυπωσιακό ότι και πάλι ο κος Στόρε (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) δεν έχει φέρει ούτε ένα παίκτη ( Ο Γιόνσον προηγήθηκε) με τον οποίο να έχει δουλέψει από παλιά ή από πρωτάθλημα που να γνωρίζει.

Για ποιο λόγο είναι εντυπωσιακό; Μα γιατί σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, όπως το είχε παρουσιάσει ο κος Κιντής στην επίσημη πρώτη του, αποκλειστικός υπεύθυνος για τα θέματα που έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας (ακόμη και με τα πειθαρχικά) είναι ο κος Στόρε. Πως μπορεί και αναλαμβάνει μια τέτοια ευθύνη; Άραγε ποιος διενήργησε τις μεταγραφές; Αποτελούν τα νέα πρόσωπα της ομάδας επιλογές του κου Στόρε ή απλά στην καλύτερη περίπτωση τελούν υπό την έγκριση του ή με την επιφύλαξη της δοκιμής τους; Πως είναι δυνατό να παρουσιάσει το στίγμα του ο κος Στόρε χωρίς τους δικούς του συνεργάτες ή παίκτες που να μπορούν να υποστηρίξουν το αγωνιστικό πλάνο του και που να τους έχει εμπιστοσύνη;

Συμπερασματικά κρατώ τα εξής: Η σημερινή ομάδα είναι κατά πολύ κατώτερη από εκείνη που εμφανίστηκε στην περσινή πρώτη. Δείχνει να έχει σχηματιστεί σύμφωνα με οικονομικά κριτήρια. Τα κενά εξακολουθούν και παραμένουν πολλά σε καίριες θέσεις. Τα μεγάλα ονόματα που απέμειναν, είτε δικαιολογημένα είτε αδικαιολόγητα δεν μετέχουν στην προετοιμασία. Υπάρχουν φήμες μεταγραφής για δύο βασικότατους παίκτες ακόμη. Με λίγα λόγια κάτι τρέχει με τους βασικούς μας παίκτες. Το διοικητικό μοντέλο που βλέπω είναι πιο προσωποκεντρικό απ’ όσο είχα φανταστεί.

Δυστυχώς η εικόνα δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Θα έλεγα ότι είναι πολύ ανησυχητική. Θα ήθελα πολύ να δω την εικόνα της ομάδας βελτιωμένη κατά την έναρξη τη προετοιμασίας στο εξωτερικό. Μάλλον όμως έχουμε κάθε λόγο για να ανησυχούμε.

16 σχόλια:

amanAM είπε...

ήταν και ο Ντούνης ε? Δεν τον κατάλαβα, πως μεγαλώσαν έτσι οι μπουκλίτσες του!!! Με μπέρδεψαν και τα σπυράκια του...

amanAM είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
br fun_atic είπε...

λείπουν δύο ακόμη

antonis είπε...

Δυστυχώς πληρώνουμε ακριβά τις επιλογές του Τσακίρη.Όταν πουλάς και δεν επενδύεις είναι φυσιολογικό να απαξιωθείς σαν ομάδα.
Είναι λογικό και παράλληλα σκληρό, για την ομάδα ο Κούμο,ο Μανιάτης και ο Ριέρα,να θέλουν να φύγουν,γιατι πολύ απλά έχουν καταλάβει οτι ο σύλλογος αποτελεί σταθμό μετεπιβίβασης.
Νοιώθουν οι μαλάκες της υπόθεσης και αν μείνουν, θα υποστούμε τα νεύρα τους στη μάπα μας.
Η εικόνα της ομάδας στόν αγιασμό ήταν αποκαρδιωτική.Φάτσουλες φοβισμένες και τρακαρισμένες που δεν σου εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη,και ένας προπονητής που φαίνεται να έχει άγνοια κινδύνου.
Η ομάδα ως έχει, θα είναι φαβορί για υποβιβασμό.Κάποιοι θα τρέχουν για να την σώσουν και δεν θα φθάνουν.
Δεν του αξίζει του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ αυτή η συμπεριφορά.
Ωφείλουν οι βουτηρομπεμπέδες των βορείων προαστίων, να σεβαστούν τα λεφτά που εισέπραξε ο σύλλογος απο τις πωλήσεις, και να πράξουν τα δέοντα έστω και την ύστατη στιγμή.
Διαφορετικά(χωρίς αυτό να είναι απειλή) θα έχουν να κάνουν με τον κόσμο του Πανιωνίου

br fun_atic είπε...

Υποτίθεται ότι το σχέδιο είναι να κάνουμε μια νεανική ομάδα, δεμένη, που θα έχει εξαιρετικές εργομετρικές επιδόσεις και για τον λόγο αυτό θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες.

Δεν είναι κακό σχέδιο και πράγματι μπορεί να έχει περιθώρια επιτυχίας.Όπου επιτυχία όμως μπορεί να θεωρηθεί παρά τις εξαγγελίες για ευρώπη η κατάληψη της ίδιας θέσης, από μία ομάδα όμως με πολύ χαμηλότερο προϋπολογισμό και μέσο όρο ηλικίας.

Η ομάδα αυτή όμως για να σταθεί χρειάζεται παίκτες προσωπικότητες σε καίριες θέσεις και ένα πολύ δεμένο τεχνικό - διοικητικό επιτελείο. Θα μπορέσουν να συννενοηθούν όλοι αυτοί ή φτιάχνουμε τον πύργο της Βαβέλ;Μπορεί στο επόμενο διάστημα να τους δούμε αυτούς τους παίκτες. Είναι γεγονός όμως ότι χρειαζόμαστε κάποιους σε δύσκολες θέσεις, οι οποίοι να μπορούν να προσφέρουν άμεσα. Συνήθως αυτοί είναι ακριβοί και φαίνεται ότι τα λεφτά μας είναι μετρημένα.

Δεν θα πω ότι είμαστε το νο1 φαβορί για υποβιβασμό, γιατί δεν έχω ιδέα του τι μπορεί να ετοιμάσει ο κος Στόρε. Είναι γεγονός ότι στο λίγο που τον γνώρισα μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη.Από την άλλη, το γεγονός ότι δεν έχει βάλει ακόμη το στίγμα του με προβληματίζει και λίγο μου αναιρεί την προσωπική εντύπωση.

Δεν ξέρω...Θα πω μόνο ότι είμαι πολύ ανήσυχος. Πάνω απ' όλα φοβάμαι τα κρούσματα απειθαρχίας στην παρούσα φάση. Είναι ένα δείγμα πιθανής χαλαρότητας ή κακές συνήθειες του παρελθόντος...

Katrinos είπε...

Πράγματι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ενώ διαβάσαμε στις εφημερίδες για τους δύο νέους, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση και έχουν περάσει ήδη 3 ημέρες. Μιλάμε δε για δύο παίκτες που έχουν να παίξουν ένα έτος τουλάχιστον, βάλε και το Μάχο που έιχε διάφορα θέματα, οι μέχρι τώρα επιλογές έχουν πολύ μεγάλο ρίσκο.. Επίσης με ανησυχεί το θέμα Ριέρα , τρίτη μέρα εξαφανισμένος.

Τέλος ο Βας Τες τι είναι , νέος των 100Κ , έμπειρος των 500Κ, ? Λογικά μετά απο αυτά που έχει περάσει θα έπρεπε να έρθει ψιλοτσάμπα για ένα έτος και βλέπουμε

br fun_atic είπε...

@A ρε Κατρινε

Πάλι βλακεία έγινε μαζί σου. Θα σου πω αύριο... :(

IWN1998 είπε...

Μπορεί όντως να έρχεται και ψιλοτζάμπα ο Βαζ Τε. Που ξέρεις;

BRF, στο κείμενο έχει λίγο μπερδευτεί το Γιόνσον αντί το Στόρε... αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στην ουσία της ανάρτησήσς σου.

br fun_atic είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση. Φαίνεται ότι το Γιόνσον μου φαίνεται πιο Σουηδικό. Ελπίζω να μην μου ξέφυγε κάτι...

NK99 είπε...

Τελικά με τον Παβόν φαίνεται να μην είναι πλάκα. Πολλοί θα χαρούν με την πιθανή απόκτηση του αλλά εγώ προσωπικά θα ανησυχίσω ακόμα περισσότερο όταν επιλέγεται να δοθεί ένα μεγάλο μέρος του μπατζετ για έναν Ισπανό παρπαρτού αμυντικό ο οποίος αν έχει μεγάλη διάθεση να παίξει μπάλα και φιλοδοξίες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Από μόνη της η σκέψη να δοθούν τόσα χρήματα για ένα τέτοιο παίκτη δείχνει το πόσο ορθολογικές κινήσεις θα πρέπει να αναμένουμε στη συνέχεια.

IWN1998 είπε...

Έχει μπουζούκια στη Σαραγόσα;

br fun_atic είπε...

να λοιπόν μια μεταγραφή που θα έκλεινε άμεσα αν είχαμε πρόεδρο τον ΛεΠα

IWN1998 είπε...

Μια ερώτηση προς διερεύνηση. Γιατί έπαιξε πέρυσι 11 μόνο παιχνίδια (πάντως πρόλαβε και έβαλε 2 γκολ και έκανε 1 ασσίστ);

Επίσης να έχουμε υπόψη ότι είχε τραυματισμό στο γόνατο την περίοδο 2007-2008 όταν έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και συμβόλαιο 4 ετών σε παίκτη 30 ετών είναι καπώς "μακρύ".

zamis είπε...

Ναι και τα λεφτα μες στα πανερια.

zamis είπε...

Ανεβαινουμε βλεπω απο τα 3ετη στα 4ετη..

br fun_atic είπε...

γιατί δεν τους τα κάνουμε αιώνια;;;
Σύλλογος αιώνιος Πανιώνιος!!!