Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

update για το γήπεδο




Ο κος Πάνος Τσελέντης, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά του, μου έστειλε δύο κατόψεις του νέου γηπέδου. Τον ευχαριστώ πολύ.
Αναρτώ τη μία από αυτές, η οποία θεωρώ πως παρουσιάζει καλύτερα την κατάσταση.
Ο τομέας Α και VIP καταλαμβάνει τον χώρο των σημερινών θυρών 4 έως και 8. Το τμήμα Α, αποτελείται από 683 θέσεις. Είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από το κόρνερ, δηλαδή σε χώρο ανάμεσα στο παλιό πέταλο και την είσοδο της θ.4. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από τις σουίτες στο δεύτερο διάζωμα (δεν ξέρω αν στον χώρο αυτό θα στεγαστούν και υπηρεσίες ή δημοσιογραφικά μπουθ) και το κάτω διάζωμα το οποίο είναι όλο vip. Συνεπώς, μάλλον δεν έπεσα και πολύ έξω στο σχόλιό μου, καθώς τα προσιτά εισιτήρια του συγκεκριμένου τμήματος είναι μόλις 683 και μάλιστα σε κατώτερο από την άποψη της θέασης σημείο, ενώ όλος ο υπόλοιπος χώρος έχει διατεθεί για τους VIP των διάφορων κατηγοριών. Αυτό βέβαια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση, όπου στις θύρες 4 και 7 μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τον αγώνα υπό καλές συνθήκες και μάλιστα σε τιμή που δεν διαφέρει δραματικά από την θ.2, που δεν παρέχει σχεδόν τίποτα στους φιλάθλους.
Φαίνεται επίσης καθαρά ότι έχει δοθεί μεγάλος χώρος στα πέταλα (σχεδόν οι μισοί φίλαθλοι θα φιλοξενούνται σ' αυτά), ενώ ο κύριος όγκος των φιλάθλων μας θα μεταφερθεί αναγκαστικά στο τμήμα Γ (το οποίο ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα με τον κόντρα ήλιο (θεωρώ ότι το νέο στέγαστρο ίσως και να μη λύσει το πρόβλημα σε όσους θα κάθονται χαμηλά στο τμήμα Γ).
Κάνοντας έναν μπακαλίστικο υπολογισμό, θεωρώ ότι ο χώρος για τις σουίτες, μειώνει την χωρητικότητα του γηπέδου κατά 1.500 θέσεις και μάλιστα στο καλύτερο σημείο του γηπέδου. Απ' όποια πλευρά να το δει κανείς (πρακτική ή κοινωνιολογική) νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό θέμα.

25 σχόλια:

amanAM είπε...

σύμφωνα με την κάτοψη αυτή, bye bye στίβος!!!

c@mel είπε...

Καλά τις είχα κοζάρει εγώ τις θέσεις στο τομέα Α. Νομίζω ότι θα είναι οι καλύτερες.

akis είπε...

Ο στίβος είναιξεκάθαρο ότι θα υπάρχει με 4 λουρίδες άρα είναι άστοχο να λέμε bye bye στίβος. Θα μου άρεσε το ταρτάν να είναι σε μπλε απόχρωση αντί της κλασσικής κεραμυδί. Γιατί αλλιώς φαίνεται το καμένο από καπνογόνο ταρτάν στη μία απόχρωση και πολύ πιό ωραία στη μπλε. 1500 θέσεις VIP... μήπως υπάρχουν τόσοι? Υπάρχουν 5 τμήματα στη συγκεκριμένη θύρα που αντιστοιχεί το καθένα σε 300 άτομα.Άνετα πιστεύω μπορούν οι παρέες που σχηματίζονται να προκαθορίσουν συγκεκριμένο τμήμα από τα 5 που εμφανίζονται.Γιατί όχι και σε συνεργασία με την ΠΑΕ να καπαρώσουν μελλοντικά ένα κομμάτι.Κανείς δεν θα το αρνηθεί. Όσο για το κόστος? Ειλικρινά όταν έρθει εκείνη η στιγμή που θα μπω σε αυτό το στάδιο, το λιγότερο που θα σκεφτώ θα είναι το αντίτιμο της εισόδου που θα ωχριά στην τιμή που θα μου γίνεται, να δω ένα όνειρο που δεν το είχα καν φανταστεί.

claire είπε...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17904&catid=5

Βλέπω να πέφτουν ντομάτες τη Δευτέρα :( και εκεί που χάρηκα που αρχίσαμε τις μεταγραφές τσουπ αυτό. Ε, αμαν!

akis είπε...

Ρίχτε όσες ντομάτες μπορείτε, να φύγει ο κακός Τσακίρης και να έρθουν από πίσω του οι χιλιάδες σωτήρες που θα γιγαντώσουν τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ. φαίνεται ότι αυτό που συναίβει στον μπασκετικό Πανιώνιο δεν έγινε μάθημα σε κανέναν. Με 1 χρόνο απουσίας του Λιανού, η ομάδα χρεωκόπησε να το πω? Όταν ήρθε ο Τσακίρης στον Πανιώνιο (στην ΠΑΕ συγκεκριμένα - γιατί πρόλαβαν κάποιοι και τον ξεζούμισαν στον Ερασιτέχνη), ήμουν και είμαι της άποψης να υπάρχει στην ΠΑΕ μια υγιής κατάσταση σε βάθος χρόνου, παρά να περάσει από τον σύλλογο ένας διάτοντας αστέρας ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΧΏΣΕΙ ΓΙΑ ΛΊΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΒΉΣΕΙ. Σίγουρα έκανε λάθη εκ του αποτελέσματος (πχ περίπτωση Ρεκόμπα όπου αυτό που προσέφερε δεν ήταν ανάλογο με αυτό που εισέπραξε), ίσως σε αυτά τα λάθη παρασύρθηκε από κάποιους από εμάς.Δυστυχώς ξεχνάμε σαν Πανιώνιοι τα μπουμπούκια που πέρασαν από τη θέση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, τις βαλίτσες με τα χρήματα που χάνονταν στα αεροδρόμια, τους παίκτες που έμεναν ελεύθεροι από λάθος, τα χρήματα του Δήμου που εξαφανιζόντουσαν από την κακοδιαχείριση.Βρήκαμε την κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά ...

zamis είπε...

Αντε γεια

claire είπε...

Mια διευκρίνηση: Τις ντομάτες δεν τις εννοούσα για τον Τσακίρη. Εννοείται οτι ο Τσακίρης έφερε υγεία στην ομάδα και γενικά ενα τελείως διαφορετικο (προς το καλύτερο) κλίμα και ύφος στην ομάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο αν θέλετε. Προσωπικά δεν ξεχνώ τα "μπουμπούκια" που πέρασαν απο την ομάδα αν και ειμαι μικρη για να τα θυμαμαι ολα. Λάθη έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται. Πάντως φέτος ειναι η πρώτη φορά που ανησυχώ πραγματικά για τις μεταγραφές και η όλη κατάσταση δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη δυστυχώς. Τις προηγούμενες χρονιες είχα μια ανυπομονησία για την πρώτη της ομάδας και για την προετοιμασια. Ανανέωσα το διαρκειας μου φετος για 3η συνεχή χρονιά, αλλά δεν ξέρω τι θα είναι αυτό που θα παρακολουθήσω στο γήπεδο. Αλήθεια τις μεταγραφές τις χειρίζεται αποκλειστικά ο Τσακίρης? Ξέρει κανείς?

zamis είπε...

Ενταξει,ο Λολο πρεπει να φυγει για οικονομια.Για τα τριετη του Μπαλαμπαν και του Μαχο θα μας εξηγησουν?

τρελοπανιωνιος είπε...

Η μαλακια και η ζεστη τους βαρεσε στο κεφαλι...!! Δωσανε δανικο τον ΛΟΛΟ ? Ποιος εχει σειρα ο Κουμο ? Ο Μανιατης ?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε zamis,

πάρε σήμερα, αν αντέχεις ακόμα, τον Πανιώνιο Κόσμο. Είχα πει να μην τον ξαναπάρω, αλλά μου είπαν πως ίσως είχε κάτι για τις ακαδημίες όπου παίζουν οι μικροί μου.

Διάβασε την επιστολή του Μάκη Διόγου προς τον Ewald Lienen, σκέψου με τι ασχολούνται κάποιοι ενώ η ομάδα είναι στην κατάσταση που είναι (στη μη-κατάσταση, αν και δεν υπάρχει τέτοιος όρος ...) και μετά πάρε με τηλέφωνο να σου δώσω τη διεύθυνση του Στεφανή, του Καθηγητή Ψυχιατρικής.

Είναι σίγουρο πως τον χρειαζόμαστε όλοι μας .... Αν προλαβαίνουμε δηλαδή. Κάποιες φορές, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ...

IWN1998 είπε...

@akis & @all. Φίλε Άκη συμφωνώ ότι προέχει η βιωσιμότητα, αλλά αυτό το κοροϊδιλίκι περί διατήρησςη υψηλών στόχων δεν αντέχεται. Δείχνει μια αφύσικη αμετροέπεια. Θέλουν να κριθούν με ψηλά τον πήχυ και έχουν τόση σιγουριά γι' αυτό;
Όσο για το μπάσκετ, πιστεύω ότι και ο Λιανός είχε τις ευθύνες του. Αν θέλεις το συζητάμε ξεχωριστά γιατί χρειάζεται χώρο και χρόνο.

Συμπερασματικά ναι στην προσπάθεια για βιωσιμότητα της ομάδας και στη μετριοπάθεια και υπομονή αλλά τέρμα το να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας από την υπεραισιοδοξία του μάνατζερ και να πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Κανένας δε ζητάει ούτε κύπελλα, ούτε πρωταθλήματα, ούτε Ευρώπες. Προσπάθεια να μην κτίζουμε παλάτια στην άμμο ζητάγαμε όλα αυτά τα χρόνια του κύριου Τσακίρη και τα παλάτια στην άμμο δεν τα έκτισαν σίγουρα οι φίλοι της ομάδας...

IWN1998 είπε...

@zamis. Ο Μπάλαμαπαν δοκιμάζετε στο Τορόντο σε draft. Ίσως δεν τον δεις τη Δευτέρα.

IWN1998 είπε...

Νομίζω πάντως διαβάζοντας το Διόγο στα Κυανέρυθρα Νέα, ότι αναφέρει κάποια σωστα πράγματα.
Εντάξει περικοπές κάναμε. Ποιές είναι όμως οι επιδόσεις στα έσοδα. Έχουμε πτώση διαρκείας, που δεν κουνιέται φύλλο, δανείζουμε τον πιο εμπορικό μας παίκτη...τι μπορούμε να περιμένουμε; Να έρθουν νέοι χορηγοί επείδη έχουμε καλό μάνατζερ ή η Βόλβο επειδή έχουμε Σουηδό προπονητή;

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Η Βόλβο έκλεισε φίλε Ιων... Δυστυχώς...

Νικόλας είπε...

Φίλοι,

Για ενα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και για μια σειρά από λόγους (επαγγελματικούς αλλα και οικογενειακούς) παρακολουθώ σιωπηρά τα δρώμενα στην ομάδα μας.Μετά την περσινή προσπάθεια για τα διαρκείας (που κάποιος θα μπορούσε να αναφέρει ως επιτυχημένη) περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά που προσωπικά μου άφησε τη πικρή γεύση της απογοήτευσης και της μιζέριας.Και τώρα που πάμε? Τι κάνουμε σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή? Ισως να φαίνεται ότι μόνο γκρινιάζουμε....αλλά δεν είναι έτσι.Απλά αγωνιούμε για την ομάδα μας που αν στις πρόσφατες μεγάλες της στιγμές (πέρα από την δική μας ικανοποίηση) δεν κατάφερε να συγκινήσει κανέναν άλλο και έτσι παραμένουμε οι 300 και κάτι του Λεωνίδα με μόνη προοπτική πλέον την διείσδυση σε οικονομικούς μετανάστες.Και επιπρόσθετα θα πρέπει να φωνάξουμε σε όλους ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας (π.χ.περίπτωση Λολο).Τη Δευτέρα θα είμαστε κοντά στην ομάδα αλλά αυτό δεν αρκεί......οι εφιάλτες έχουν ήδη ξεκινήσει......

amanAM είπε...

από την κάτοψη αυτή, εσείς βλέπετε στίβο?

Katrinos είπε...

Καλά ρε Αντώνη τυφλός είσαι. Φυσικά και υπάρχει στίβος και μάλιστα καινοτόμος , διότι στις στροφές θα χωράει ένας δρομέας άρα στις ευθείες θα πέφτει πολύ ξύλο! Τυπου συνδυασμός στίβου και ρωμαικής αρένας.

Σοβαρολογόντας μάλλον δεν είναι ακριβής η απεικόνηση.

amanAM είπε...

Ας ελπίσουμε πως εάν ποτέ γίνει το γήπεδο αυτό, δεν θα θυσιαστεί ο στίβος στον οποίον αναδείχτηκαν από τους σπουδαιότερους αθλητές της Ελλάδας. Το σκαρίφημα δεν έχει στίβο. Πιθανόν να είναι λάθος της απεικόνισης.

4 λωρίδες στίβου, δεν είναι αρκετές ούτε για εσωτερική ημερίδα. Μόνο για προπόνηση κάνουν, κι αυτό σε περιορισμένο αριθμό αθλητών. Από όσα γνωρίζω, ο ερασιτέχνης επιβιώνει χάρη στις χορηγίες του κύριου μετόχου, οπότε... τι αντιρρήσεις να φέρουν οι άνθρωποι?

Πριν 30 χρόνια που έχυνα τον ιδρώτα μου στον στίβο αυτόν, προ ταρτάν, κάθε τρεις και λίγο φωνάζαμε: "Στίβος!!!", για να τραβηχτούνε όσοι μας εμπόδιζαν... Φαντάσου τι θα γίνεται στις 4 λωρίδες.

br fun_atic είπε...

Στην ενημέρωση μας είπαν ότι ο στίβος θα είναι μειωμένος κατα 25% και θα είναι επιπέδου προπονητηριου,όπως και τώρα.αυτό το τελευταίο δεν ξέρω τι σημαίνει.

lefterix είπε...

Φίλε Kostas, να αγοράζεις τον Π.Κ.,
διότι με ενάμησι ευρουδάκι δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσεις μαντινάδες με τέτοιο νόημα και σημασία...(Αν δεν παινέψω το σπίτι μου,θα πέσει να με πλακώσει..Χαχα..)
By the way, στη μεσαία σελίδα στις φωτογραφίες της ενημέρωσης γιά το νέο γήπεδο, πρώτη μούρη είναι οι παγκόσμιοι ιντερνίστες...(σιγά μη μου ξεφεύγατε παλιόπαιδα...)
Όσο γιά το Λόλο, no coments...

IWN1998 είπε...

BRF προτείνω εκτός της άλλης ανανέωσης της παρουσίασης του blog σου, να αρχίζεις να βγάζεις φωτογραφίες από το δεξί framework, γιατί οι περισσότεροι παίκτες που έχεις, είναι πια παρελθόν. Σε λίγο θα είναι μουσειακό άλμπουμ.

br fun_atic είπε...

Το είχα στο μυαλό μου.το θέμα είναι το ποιους θα βάλω και πως θα τους φτιαξω

amanAM είπε...

σταμάτα να φτιάχνεις τέτοιες φωτογραφίες... Δεν το βλέπεις?

όποιον φωτογραφίζεις, τον τρώει η μαρμάγκα!

br fun_atic είπε...

τώρα μου έδωσες κίνητρο!!!

Panos είπε...

@ΑμανΑΜ για το ζήτημα του Στίβου

Το σημερινό γήπεδο έχει 6 διαδρομές, και καμπύλη βιράζ (αν η ορολογία αυτή δεν είναι κατανοητή ευχαρίστως να δώσω πληροφορίες) στα όρια του αποδεκτού για αγώνες. Η μία από τις διαδρομές είναι εδώ και 15 χρόνια κατειλημμένη από πινακίδες και αντικείμενα. Αγώνες όμως δεν μπορούν να γίνουν ούτε με 6 διαδρομές (πλήν παιδων/ κορασίδων) γι αυτό και δεν έχουν γίνει συναντήσεις στίβου στο γήπεδο μας τα τελευταια 25 και πλέον έτη.

Στο νέο Αθλητικό Κέντρο που σχεδιάστηκε, ο Στίβος θα έχει 4 διαδρομές των 1.20μ, είτε 5 διαδρομές των 0,90μ. (όπως είναι αποδεκτό για προπονητήρια) μια απόφαση που θα πάρει το Τμήμα Στίβου, το οποίο παρακολουθεί και αξιολογεί τον σχεδιασμό από την πρώτη ημέρα και τον αποδέχτηκε.
Σημειωτέον όλο το αθλητικό Κέντρο ελέγχθηκε αυστηρότατα από τη ΓΓΑ προκειμένου να πάρει άδεια Αθλητικής καταλλητότητας.

Επειδή σε ένα μπλογκ είναι αδύνατο να καλυφθούν όλα τα ζητήματα μιας τόσο περίπλοκης κατασκευής, είμαι στη διαθεση όποιου επιθυμεί οποιαδήποτε διευκρίνηση