Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Εισαγωγή


Όπως γράφαμε και στις σχολικές εκθέσεις, ένα από τα ελαττώματα των Ελλήνων είναι η ξενομανία. Η ευκολία δηλαδή να εντάσσουμε στη ζωή μας και στις καθημερινές μας συνήθειες συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συνάδουν με την ψυχοσύνθεσή μας, αλλά είναι αποδεκτές μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από το εξωτερικό.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου.Μολονότι η ιστορία και η παράδοσή μας υπαγορεύουν να χαιρόμαστε με το θέαμα και να τιμούμε αυτόν που αγωνίστηκε καλά (και όχι οπωσδήποτε τον νικητή), να βοηθούμε τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και να πράττουμε πολλές φορές αντίθετα από το στενό συμφέρον μας (φιλότιμο), εντούτοις στον χώρο του αθλητισμού με ευκολία ακολουθήσαμε το κακό παράδειγμα ξένων χωρών, μετατραπήκαμε σε οπαδούς και εντάξαμε στην ζωή μας τον κύκλο του αίματος και της βίας.

Με τα χρόνια, ο αθλητισμός, από γνήσιο λαϊκό θέαμα μετατράπηκε σε επιχείρηση, η οποία ως γνήσιος έμπορος επιδιώκει σχεδόν αποκλειστικά το κέρδος και τη νίκη και μάλιστα με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιττο.

Οι επιχειρήσεις αυτές προστατεύονται από ιδιωτικούς στρατούς μισθοφόρων, που έχοντας ως άλλοθι την αγάπη τους γιά την ομάδα, δεν διστάζουν να επιδοθούν σε βίαια επεισόδια κατά συνανθρώπων τους.

Έτσι απομακρύνθηκαν σταδιακά από τα γήπεδα σχεδόν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, αφήνοντας πίσω τους άδεις εξέδρες και την μιζέρια που όλοι μας γνωρίζουμε.

Η σελίδα αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν το θέαμα, να προτιμούν τον αθλητισμό από τον οπαδισμό και γενικότερα σε όσους θεωρούν πως εκδιώχθηκαν από τα γήπεδα εξαιτίας της βίας και της κατάντιας του υποτιθέμενου επαγγελματικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, η σελίδα αυτή είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα σε φιλάθλους του Πανιωνίου, χωρίς να αποκλείονται και οι πραγματικοί φίλαθλοι άλλων ομάδων.

Θα δημοσιεύονται οι απόψεις που θα κινούνται αποκλειστικά και μόνο σε φίλαθλο πνεύμα (κατά προτίμηση επώνυμες), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι απόψεις αυτές θα υιοθετούνται από το brfun_@ic.

Τα email θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση brfun_atic@yahoo.gr
Καλή αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: